Tip voor onderdak voor outdoortrips

Stacaravan

Slimme Reistips

Een eigen stacaravan is wellicht een onverwacht fijne overnachtingsplek als je je droombestemming in de natuur hebt gevonden!

tekst Fleur Besters

Na de camper, de caravan, is wellicht ook de stacaravan klaar voor een comeback. Waar je de eerste twee huisjes op wielen meeneemt naar je vakantieadres, en dus mobiel bent, heeft de stacaravan een vaste plek. Dat kan in Nederland, maar je kan hem natuurlijk ook op een mooie plek in Europa laten zetten, en hem naar opknappen en aanpassen zoals je wilt!

Maak je hem wintervast, dan heb je in de Europese Alpen wellicht meteen (goedkoop) onderdak voor je wintersport! Want een standplaats op een camping is in de winter aanzienlijk goedkoper dan in het zomerse hoogseizoen. Wil je dus vaak op outdoor avontuur, dan is dit wellicht een onverwacht goed idee…

Hoe kom je aan een stacaravan?


Je kan natuurlijk in het beoogde land zelf op zoek naar Stacaravans, maar je kan er ook eentje in Nederland aanschaffen. Voordeel is dat je hem dan eerst kan opknappen, voordat je ermee naar het buitenland verkast. Denk voor het type woonwagen aan een vier- tot vijfduizend euro voor een tweedehands stacaravan. Wil je meer luxe of een hippere buitenkant  - let wel: het blijft een stacaravan - dan ga je richting de 10.000 euro of meer, in Europa exclusief vervoer.

Mooie plekken voor je stacaravan


Het slimste zoek je een plek waar je zelf kan genieten in voor- of naseizoen, en die je in het hoogseizoen kan verhuren. Zo verdien je er wellicht ook nog wat aan. In Denemarken ben je zo, en kan je geweldig (kite)surfen. Bekijk hier mooie plekken in te surfen in Denemarken.

Slovenië is verder weg, maar je kan er wel zowel in de zomer als winter terecht voor mooie outdoor-avonturen, inclusief skiën. En het is betaalbaar. Maar er zijn zoveel meer opties: Duitsland, Zweden, Noorwegen, Frankrijk...!