Efficiënt je backpack inpakken in 5 tips

Slimme Reistips

Je backpack inpakken; voor veel reizigers blijft het een hele klus. Helaas zijn we niet allemaal van die inpakkoningen als de man in het filmpje hieronder. Vooral als je wat langer op reis gaat lijkt alles wat je mee wil (en naar je idee ook echt moet) meenemen vaak met geen mogelijkheid in je tas te passen. Toch kun je met een paar handige tips het inpakken van je tas een heel stuk makkelijker maken. Wij zetten hieronder een aantal van deze tips op een rij.

tekst Reisbijbel

1. Laat spullen die je niet echt nodig hebt thuis.

Veel dingen kun je op je bestemming ook gewoon kopen en vaak nog een stuk goedkoper ook. Het is dus nergens voor nodig om je backpack vol te stoppen met spullen die je in de praktijk niet of nauwelijks zult gebruiken. Dit voorkomt dat je de hele reis met een overvolle, zware tas loopt te zeulen en het maakt het inpakken een stuk makkelijker. Dit geldt met name onderweg wanneer je vaak niet zoveel tijd hebt als thuis om je tas netjes in te pakken. Bovendien hou je hierdoor ook wat ruimte voor de dingen die je onderweg ongetwijfeld nog zult aanschaffen.

2. Rol je kleding op

Neem alleen kleding mee waarvan je weet dat je het echt nodig gaat hebben en als je langer dan drie weken gaat, zorg er dan voor dat je onderweg je spullen kunt wassen. De kleding die je meeneemt kun je het beste oprollen in plaats van opvouwen. Dit bespaart een hoop ruimte, want opgerolde kleding prop je gemakkelijk tussen andere spullen in een rugzak die vol lijkt maar dat niet is. 

3. Plastic tasjes

Pak wat lege plastic tasjes in of beter, doe je spullen in plastic tasjes. Plastic tasjes nemen namelijk bijna geen ruimte in in je tas en ze komen altijd van pas onderweg. Zo kun je er dingen in doen die kunnen lekken, zoals je toiletspullen, maar je kunt er ook vieze kleding in doen om te voorkomen dat alles in je tas die geur aanneemt van die onderbroek die je tijdens die meerdaagse trekking door de jungle aan had. De wat grotere plastic tasjes kun je zelfs gebruiken om je te beschermen tegen de regen.

4. Zo min mogelijk toiletspullen

Je toilettas is vaak een van de zwaarste dingen in je backpack, terwijl dat nergens voor nodig is. Ook voor je toiletspullen geldt dat je deze vaak ook gewoon op je bestemming kunt kopen in een supermarkt of bij een drogist. Neem dus kleine tubes en flesjes mee van de toiletartikelen. Deze kun je namelijk tegenwoordig bij bijna elke drogist kopen. Als je geen kleine tubes kunt vinden kun je ook een halfvolle tube meenemen en oprolllen. Wat je nu weer wel mee moet nemen is toiletpapier (voor noodgevallen). Wij kunnen namelijk niet zoveel dingen bedenken waarvoor de stelling “beter mee verlegen dan om verlegen” meer opgaat dan voor toiletpapier. Om de ruimte die de toiletrol inneemt te beperken kun je de rol platdrukken, zodat hij ergens tussen past.

5. Verdeel je waardevolle spullen

Verdeel je waardevolle spullen over je backpack, handbagage en portemonnee. Als er iets op reis wordt gestolen dan heb je altijd nog iets achter de hand. 

Heb jij ook nog inpaktips of andere reistips? Laat het ons weten en wie weet plaatsen we jouw tip wel op onze site.