Tips voor je onmisbare mobiele brigade onderweg

Slimme Reistips

Velen zullen het verzuchten: hoe deden we dat vroeger toch? Geen mobiele telefoons, laptops en ‘schermpjes’. Eén ding is zeker, het scheelde een hoop bagage. Reden te meer om op zoek te gaan naar handige hulpmiddelen.

Powerbank

Met stip op één: de powerbank, oftewel de extra batterij voor je mobiele telefoon of iPad. Wie geen gloednieuwe telefoon meeneemt, en dat raden we ook zeker niet aan, heeft er een nodig. Reisbijbel mocht er onlangs eentje testen van Smartphonehoesjes. We kozen de powerbank op zonne-energie met ledlamp (handig onderweg), die ook schok- en spatwaterbestendig is. Het rubberen hoesje voelt in je hand meteen steviger, die heeft bij de gebruikstest in Servië al wat klappen opgevangen! Ideaal zijn ook de twee aansluitingen voor USB, zodat je of twee telefoons of een telefoon en tablet kan opladen. De zaklampfunctie is waanzinnig fel en heeft ook een knipperstand. Mocht je onderweg in nood zijn, dan ga je hier voordeel van ondervinden!

Organizer

Het snoerentasje. Een bekend begrip onder de Reisbijbel-reizigers. Een compact fototasje, vol met opladers, snoeren, powerbank en de kleinste apparaten. Doorgaans een wirwar na enkele reisdagen. We nemen voortaan deze mee: de Grid-It. Hier ‘plak’ je je snoeren en devices op vast en je stopt het zo in je koffer of reistas.

Beschermhoesjes

Wil je net als bijvoorbeeld Koreanen ook in zee, de wildwaterbaan of dobberend in riviertjes foto’s en video’s maken? Dan is een waterdicht tasje voor je mobiele telefoon of camera ideaal. Sowieso trouwens altijd handig er eentje in je tas te stoppen, ze kosten vaak maar een paar euro en bij een flinke regenbui is het ook wel zo veilig. Thuis is het al zuur als je telefoon verdrinkt, op reis heb je al helemaal geen zin in die rompslomp!

Vijf apparaten tegelijk opladen

Het Reisbijbel-gezin is vast niet de enige die wel eens ruzie maakt om het enige stopcontact in de hotelkamer. Deze gadget lost dat probleem op. Maar liefst vijf USB-aansluitingen worden ontsloten! Je GoPro kan je er ook mee opladen. Net geen 35 euro kost je deze rust! Nog een tip voor dat opladen: neem tenminste één lang oplaadsnoer mee, van twee meter. Mocht je stopcontact ver weg zitten en je je telefoon toch als wekker wil gebruiken, scheelt dat chagarijn in de ochtend…

Meer inpaktips?

Met al die reizen die het Reisbijbel-team maakt: doorgaans minstens een per maand, is inpakken voor ons steeds makkelijker geworden. Die tips verzamelen we geregeld, met de laatste nieuwe inzichten erbij. Lees hier bijvoorbeeld over de handige compressiezakjes. Op de site van Smartphonehoesjes vindt je ook andere powerbanks, zoals een mini-noodbatterij, die maar 130 gram weegt. Of een los toetsenbord, zodat je alleen je tablet mee hoeft te nemen. Heb je meer tips? Post ze dan op ons Facebookaccount!

 

 

tekst Fleur Besters

undefined