Weekeind weg, roadtrip of heuse vakantie: boek ‘m blind!

Slimme Reistips

Eindeloos overleggen of het Barcalona, Parijs of toch het opkomende Wenen moet worden. Avonden googlen voor dat perfecte, kleinschalige hotel voor je weekeindje weg met zus, partner of ouders. Keuzestress is echt niet meer nodig voor je reis. 

tekst Fleur Besters

Je moet je reis niet kapot googelen, zei oprichter Raymond van srprs.me, vlak voordat hij Reisbijbel samen met negen andere reisbloggers op pad stuurde voor een roadtrip. En dus krasten we het vakje met de naam van ons hotel pas in Münster open. Münster? Ja, die Duitse stad bleek onze bestemming, zo ontdekten we die ochtend. Zelf nooit gekozen, maar het bleek een succes, zo kan je hier lezen.

Srprs.me is vermoedelijk een van de grootste aanbieders van verrassingsreizen. In 2015 stuurden ze ruim 11.500 reizigers het avontuur in, en zeker niet alleen jongeren. Want het aanbod van type trips groeit snel mee. Zo waren er eerst vliegreizen, en dan dus niet naar de bekende citytripbestemmingen, maar kan je inmiddels dus ook met je eigen auto of motor op pad. Ideaal voor ‘een beetje avontuurlijke’ reizigers met kinderen, die de regie nog niet helemaal los durven te laten.

Tip van Reisbijbel: “Kinderen zijn echter juist dol op avontuur en verrassingen. Ouders hebben er juist meer moeite mee om de regie los te laten. Maar hoe ideaal is het om tegen je kind te kunnen zeggen: ‘Jeetje, er zit geen speelhoekje in het hotel, we gaan dus lekker de stad ontdekken om gave plekken te vinden om te spelen! Als jij het naar je zin hebt, straal je dat uit naar je kinderen, zeker op reis. Durf dus ook te gaan vliegen met je kroost!”

Srprs.me gaat er prat op dat ze niet de laatste stoelen in het vliegtuig verkopen, of de laatste bedden in het hotel. Afgestemd op jouw wensen gaan ze juist steeds opnieuw op zoek naar de ultieme reis of trip. De recensies op hun site, toch een aardige graadmeter, laten zien dat reizigers erg tevreden zijn. De voorbereiding met de kraskaarten, online invullen van je code en dan pas je bestemming onthullen brengt sowieso een geweldig Sinterklaas-gevoel met zich mee, dus die credits hebben ze sowieso al binnen!

De opties:

Adventure: één of drie weken, in het eerste geval blijf je in Europa, in het tweede geval trek je verder de wereld in. Alleen de eerste en laatste nacht zijn voor je geboekt in een hostel, de rest van de trip regel je onderweg. Je vlucht is uiteraard geregeld. Als je een visum of inentingen nodig hebt, hoor je dat van te voren.

Broke: ‘Mwaoh’ vliegtijden – aldus srprs.me zelf – en een bed in een hostel, met anderen op de kamer. Ideaal dus voor een weekeindje weg met vrienden. En niemand krijgt klachten dat het niet leuk is, want je moet er samen iets van maken. Stedentrip naar onbekende stad in Europa, per vliegtuig. De luxe variant is City Tripping. Geschikt voor een romantisch weekeinde of als je met je ouders op pad gaat. En helemaal vet is Multi-City. Dan bezoek je drie steden in acht dagen. Per vliegtuig. Ideale manier om je impulsen te leren beheersen, want je krast je volgende bestemming pas net van te voren open natuurlijk!

– Het strand is natuurlijk niet overal hetzelfde, maar als je vooral veel zon wilt zien en dichtbij het strand wil slapen, is de variant Sunsation ideaal. Geen ruzie over welke budgetbestemming het wordt, en je ontbijt is zelfs inbegrepen. In de winter vliegen ze je naar een bestemming buiten Europa.

– De roadtrip. Je kan ervoor kiezen om maximaal 150 of 300 kilometer te rijden. En durf je tomtom thuis te laten, je krijgt een grote wegenkaart mee en kan, net als Reisbijbel, lekker verdwalen als je je hotel zoekt. Net een dropping!

Meer info vind je hier! En op zoek naar een reismaatje? Op de facebookcommunity vind je makkelijk gelijkgestemden!