Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Reistips
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Reistips

Ook zo'n hekel aan wachten? Bij de belangrijkste bezienswaardigheden in toeristische steden sta je al gauw een half uur tot een uur in de rij om een kaartje te bemachtigen. Zo ook bij het Empire State Building in New York. En dat, terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. 

zondag, 18 december 2011 13:47

8 tips om een jetlag te voorkomen

Bijna iedereen die veel reist heeft er wel eens last van gehad: een jetlag. 
Een jetlag is een verstoring van het slaap-waakritme die optreedt wanneer je je in een relatief korte periode verplaatst naar een andere tijdzone, bijvoorbeeld door een vliegreis. Vliegen van de ene tijdzone naar de andere zorgt er namelijk voor dat de biologische klok in de war geraakt.

Ongeveer driekwart van de reizigers heeft last van een jetlag, maar de effecten zijn niet bij iedereen even zwaar. De symptomen van een jetlag zijn onder andere vermoeidheid, uitdroging, minder energie en weinig prestatievermogen. Deze symptomen kunnen de eerste dagen van een reis of vakantie bijzonder onaangenaam maken.

zondag, 04 december 2011 23:00

Top 5 Bezienswaardigheden Guatemala

Guatemala is bijzonder land. Het is weliswaar een klein land, maar de vele bezienswaardigheden maken het tot één van de bijzonderste landen in Midden-Amerika. Zo tref je er een eeuwenoude Mayacultuur, spectaculaire (soms nog actieve) vulkanen, prachtige tempels, dichte jungle en een zeer kleurrijke, inheemse indiaanse bevolking. Genoeg te doen dus in Guatemala. Maar wat zijn nu de dingen die je echt moet doen of zien wanneer je een bezoek brengt aan dit bijzondere land?

Reizigers naar Argentinië opgelet. Sinds kort moet bij alle wisseltransacties van buitenlanders, waarbij Argentijnse peso's worden gewisseld in buitenlandse valuta, worden aangetoond dat de buitenlander tijdens zijn of haar verblijf in Argentinië minimaal hetzelfde bedrag aan buitenlandse valuta heeft gewisseld in Argentijnse peso.

Bovendien mag je maximaal een aantal peso's inwisselen ter waarde van US $ 5000 (+/- 4300 Euro). Als je de benodigde bewijzen niet kunt overleggen of het bedrag dat je wil wisselen meer dan US $ 5000 bedraagt, moet je wisseltransactie vooraf worden goedgekeurd door de Centrale Bank van Argentinië.

woensdag, 02 november 2011 09:47

Tips voor een safari in Afrika

Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het continent aantreft.

Al eeuwenlang hebben de Afrikaanse vlakten en de wilde dieren die er leven mensen gefascineerd. Echter, waar men er vroeger op uittrok om de big five om te leggen komen tegenwoordig mensen van heinde en verre om deze vast te leggen op de gevoelige plaat. Het geweer mag dan gelukkig hebben plaatsgemaakt voor het fototoestel, maar de taferelen die je tijdens een safari krijgt voorgeschoteld blijven onverminderd boeiend. Een Afrikaanse safari is dan ook een ware belevenis!

zondag, 16 oktober 2011 14:29

Tips voor het reizen per trein in India

Met 60.900 km spoorlijn is het Indiase spoorwegsysteem het grootste van Azië en het op één na langste ter wereld. Er zijn meer dan 7000 stations en bijna alle plaatsen in India zijn dan ook per trein te bereiken. Reizen met de trein is in India bovendien ook nog eens relatief goedkoop.

De trein is dan ook een uitstekende manier om je in dit immense land van a naar b te verplaatsen en tegelijkertijd zie je ook nog wat van dit fascinerende land.

Tussen de grote steden rijden sneltreinen. De kleinere steden en plaatsen zijn met elkaar verbonden via de wat langzamere lokale treinen. In de gebieden waar geen treinen zijn rijden bussen.

Ben je een echte museumliefhebber en ga je binnenkort op stedentrip naar Parijs? Dan is de Paris Museum Pass waarschijnlijk iets voor jou. 

Met de Paris Museum Pass kun je gedurende 2, 4 of 6 dagen de permanente collecties van meer dan zestig musea en monumenten in Parijs bezoeken. De kaart kost respectievelijk 35, 50 en 65 euro en en gaat in op de eerste dag van gebruik. Een groot voordeel van de Paris Museum Pass is dat je er ook een hoop tijd mee kunt besparen. Bij de meeste musea is er namelijk een aparte ingang/rij voor mensen die al in het bezit zijn van een entreekaartje (de Paris Museum Pass). Je kunt dus vaak zo doorlopen, terwijl anderen in (vaak lange) rijen moeten staan.

zaterdag, 03 september 2011 15:02

Efficiënt je backpack inpakken in 5 tips

Je backpack inpakken; voor veel reizigers blijft het een hele klus. Helaas zijn we niet allemaal van die inpakkoningen als de man in het filmpje hieronder. Vooral als je wat langer op reis gaat lijkt alles wat je mee wil (en naar je idee ook echt moet) meenemen vaak met geen mogelijkheid in je tas te passen. Toch kun je met een paar handige tips het inpakken van je tas een heel stuk makkelijker maken. Wij zetten hieronder een aantal van deze tips op een rij.

Iedereen die veel gereisd heeft heeft wel eens een lange bus- of treinrit moeten maken. Zulke lange reizen kunnen een behoorlijke beproeving zijn. Een reis van 20 uur in een overvolle bus tussen kippen en varkens levert achteraf een mooi verhaal op, maar op het moment zelf is het toch even afzien.

Gelukkig worden de lange afstandsbussen en -treinen in de wereld over het algemeen steeds luxer. Een reis van 20 uur of meer is toch net even wat aangenamer wanneer je een comfortabele stoel hebt en er toilet en airco aan boord is.

De trekpleister van Peru is Machu Picchu. Deze mysterieuze oude Incastad bij Cusco wordt algemeen als 1 van de wonderen van de wereld beschouwd en werd in 2007 dan ook niet geheel verrassend op de lijst met 7 nieuwe wereldwonderen verkozen. De oude stad, die ook is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, is echter zo populair dat deze per jaar door meer dan 800.000 bezoekers werd bezocht, dit tot zorg van UNESCO die vreesde dat dit grote aantal bezoekers de stad verder zou beschadigen. Op aanraden van UNESCO hebben de Peruaanse autoriteiten in de 2e helft van juli 2011 dan ook een limiet gesteld aan het aantal bezoekers dat Machu Picchu mag bezoeken.

zaterdag, 29 juni 2013 00:00

Tips voor reizen tijdens de Ramadan

De Ramadan is een bijzondere maand voor moslims overal in de wereld. Moslims gedenken dat in deze maand de profeet Mohammed de eerste van de openbaringen ontving die samen de koran vormden. Tijdens de Ramadan wordt er door moslims tussen schemer voor zonsopkomst en zonsondergang gevast. Ramadan wordt daarom ook wel de vastenmaand van de moslims genoemd.

dinsdag, 26 juli 2011 08:14

Fooien in China: wel of niet?

China kent van oudsher geen fooiencultuur en het geven van fooien is officieel zelfs verboden in China. Locals zul je dan ook nooit fooien zien geven.  

Veel hotels en restaurants hanteren ook voor buitenlanders een strikt geen-fooien beleid, vaak onderstreept met een "no-tips" bordje. Het geven van fooien wordt vaak onbeleefd gevonden omdat je daarmee zou aangeven van mening te zijn dat de baas de werknemer te weinig zou betalen.

Marrakech is een fascinerende en enerverende stad. De medina met zijn nauwe straatjes en vele kruidenstalletjes en het geweldige Jemaa El Fna -plein met zijn slangenbezweerders, fruitstalletjes, medicijnmannen en dames die je handen met henna beschilderen geven je het gevoel dat je in een andere wereld terecht bent gekomen. Het is een stad die niet snel gaat vervelen; toch wordt de drukte en (in de zomer) de hitte in de stad veel mensen op een gegeven moment teveel. Niets is dan lekkerder om even de drukte van de stad te kunnen ontvluchten om daarna weer met hernieuwde energie in de facsinerende stad op te gaan. Wij zetten een aantal tips op een rij.

Wanneer je in Costa Rica op zoek bent naar de beste stranden kun je het beste op zoek gaan naar stranden met een blauwe vlag. De Costa Ricaanse overheid heeft namelijk een beoordelingssysteem opgezet, waarbij de beste en meest milieuvriendelijke stranden een zogenoemde "Bandera Azul Ecológica" (Ecologisch Blauwe Vlag) krijgen toegekend.

Petra in Jordanië is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden Oosten en dan ook niet voor niets gekozen tot één van de nieuwe wereldwonderen. Deze voormalige hoofdstad van de Nabateeërs is namelijk ronduit spectaculair! Maar wat is nu de beste manier om deze prachtige antieke stad te bezoeken en wat moet je nu absoluut niet doen? Hier zetten wij een aantal tips voor een bezoek aan dit wereldwonder voor je op een rij. 

Aan boord van de rode staatsbussen in Guatemala City vinden elke dag tientallen diefstallen plaats. Ook worden de bussen regelmatig overvallen door bendes. Met name 's-nachts zijn de stadsbussen van Guatemala City erg gevaarlijk. Als buitenlander ben je een opvallend doelwit in de bussen en de kans dat je aan boord bestolen of overvallen wordt is helaas reëel. Het is dan ook af te raden om als toerist gebruik te maken van de bussen in Guatemala City.

Gebruik in Islamitische landen, Hindoestaanse landen en de Boeddhistische landen in Zuid-Oost Azië je rechterhand om iemand een hand mee te geven, om mee te eten en om voorwerpen die aangereikt worden aan te pakken.

In al deze landen wordt de linkerhand namelijk als onrein beschouwd, omdat die wordt gebruikt bij het toiletbezoek. Iemand met de linkerhand een hand geven wordt in deze landen als een grove belediging gezien!

Maak in India gebruik van prepaid taxi's en riksja's op de luchthavens en treinstations in de grote steden. Prepaid taxi's en riksja's zijn een initiatief van de overheid om de taxi-maffia te beteugelen. Het systeem werkt simpel: je geeft je bestemming door aan de taxi-stand in de hal van de luchthaven of treinstation en betaalt een vooraf vastgesteld tarief. Van je betaling ontvang je een betalingsbewijs, waarmee je naar een bij het systeem aangesloten taxi gaat die je vervolgens naar de plaats van bestemming brengt. 

Een goede budgettip voor een stedentrip naar Rome is de Roma Pass. De pas bestaat uit 2 gedeelten: een OV-gedeelte, waarmee je drie dagen onbeperkt van het openbaar vervoer in Rome (metro, bus en tram) gebruik maken maken en een museumgedeelte, waarmee je 3 dagen lang kortingen krijgt bij bezienswaardigheden of attracties (bij de eerste 2 monumenten of musea die je bezoekt mag je zelfs gratis naar binnen) en dat voor 36 euro, voor 48 uur betaal je zelfs maar 28 euro (en mag je 1 museum gratis bezoeken).

Pagina 6 van 6
  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos

Kerst in Lissabon

044
€ 529.00
5-daagse vlieg- & kerstreis Lissabon met stadstour en excursies naar Sintra & Mafra

Rondreis ZUID AFRIKA EN SWAZILAND 15 dagen De hele wereld in één land

6103
€ 1695.00
Heb je er altijd al van gedroomd om Afrika te bezoeken? De prachtige wildparken, de kleurrijke mensen en bovenal de onmetelijke ruimte? Reis af naar het beroemdste wildpark van Zuidelijk Afrika, Kruger. ...