Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Reistips
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Reistips

Urenlang spellen spelen in de woestijn van Egypte, aan zee in Frankrijk of in de camper in Californië. Dat deden we als twintigers, maar ook op de gezinsreizen. Reisbijbel testte in samenwerking met 999Games en op basis van zo'n 25 jaar spelervaring oude vertrouwde spelletjes, maar ook de nieuwste varianten.

Velen zullen het verzuchten: hoe deden we dat vroeger toch? Geen mobiele telefoons, laptops en ‘schermpjes’. Eén ding is zeker, het scheelde een hoop bagage. Reden te meer om op zoek te gaan naar handige hulpmiddelen.

Powerbank

Met stip op één: de powerbank, oftewel de extra batterij voor je mobiele telefoon of iPad. Wie geen gloednieuwe telefoon meeneemt, en dat raden we ook zeker niet aan, heeft er een nodig. Reisbijbel mocht er onlangs eentje testen van Smartphonehoesjes. We kozen de powerbank op zonne-energie met ledlamp (handig onderweg), die ook schok- en spatwaterbestendig is. Het rubberen hoesje voelt in je hand meteen steviger, die heeft bij de gebruikstest in Servië al wat klappen opgevangen! Ideaal zijn ook de twee aansluitingen voor USB, zodat je of twee telefoons of een telefoon en tablet kan opladen. De zaklampfunctie is waanzinnig fel en heeft ook een knipperstand. Mocht je onderweg in nood zijn, dan ga je hier voordeel van ondervinden!

Powerbank

Organizer

Het snoerentasje. Een bekend begrip onder de Reisbijbel-reizigers. Een compact fototasje, vol met opladers, snoeren, powerbank en de kleinste apparaten. Doorgaans een wirwar na enkele reisdagen. We nemen voortaan deze mee: de Grid-It. Hier ‘plak’ je je snoeren en devices op vast en je stopt het zo in je koffer of reistas.

Grid It

Beschermhoesjes

Wil je net als bijvoorbeeld Koreanen ook in zee, de wildwaterbaan of dobberend in riviertjes foto’s en video’s maken? Dan is een waterdicht tasje voor je mobiele telefoon of camera ideaal. Sowieso trouwens altijd handig er eentje in je tas te stoppen, ze kosten vaak maar een paar euro en bij een flinke regenbui is het ook wel zo veilig. Thuis is het al zuur als je telefoon verdrinkt, op reis heb je al helemaal geen zin in die rompslomp!

Zonnebaden met je smartphone

Vijf apparaten tegelijk opladen

Het Reisbijbel-gezin is vast niet de enige die wel eens ruzie maakt om het enige stopcontact in de hotelkamer. Deze gadget lost dat probleem op. Maar liefst vijf USB-aansluitingen worden ontsloten! Je GoPro kan je er ook mee opladen. Net geen 35 euro kost je deze rust! Nog een tip voor dat opladen: neem tenminste één lang oplaadsnoer mee, van twee meter. Mocht je stopcontact ver weg zitten en je je telefoon toch als wekker wil gebruiken, scheelt dat chagarijn in de ochtend...

Lamp powerbank

Meer inpaktips?

Met al die reizen die het Reisbijbel-team maakt: doorgaans minstens een per maand, is inpakken voor ons steeds makkelijker geworden. Die tips verzamelen we geregeld, met de laatste nieuwe inzichten erbij. Lees hier bijvoorbeeld over de handige compressiezakjes. Op de site van Smartphonehoesjes vindt je ook andere powerbanks, zoals een mini-noodbatterij, die maar 130 gram weegt. Of een los toetsenbord, zodat je alleen je tablet mee hoeft te nemen. Heb je meer tips? Post ze dan op ons Facebookaccount!

 

 

Een roadtrip geeft je niet alleen ongekende vrijheid, maar het kan ook duurzamer dan je denkt. Met een elektrische auto kan je namelijk moeiteloos heel Europa door.

Je doet er vaak wel tien jaar mee en een goede dagrugzak is zijn geld dus meer dan waard. De rugzak van Jansport die we in 2000 op Schiphol kochten en inmiddels over drie continenten is meegereisd voldoet nog aan alle eisen, maar je laptop zit er niet veilig in.

Handbagage, de uitdaging, kans of gruwel van iedere vliegtuigpassagier. Komt het op verre reizen vaak nog wel goed met een extra plastic zakje of fototas, op Europese vluchten zijn de regels steeds strenger.

Vliegen als Harry Potter op een bezemsteel en daarna even op bezoek in de woonvertrekken van de Duke of Northumberland. Het imposante Alnwick Castle is een must see als je per boot naar Engeland op Schotland gaat. 

vrijdag, 22 april 2016 17:04

Vijf activiteiten voor een week Jordanië

Petra zal op ieders verlanglijstje staan bij een bezoek aan Jordanië. Maar er is veel meer! Hiken, overnachten in de natuur, duiken vanaf het strand. Wij geven je de beste, soms verborgen, tips!

Bij een vliegreis hoort vaak ook een ritje naar Schiphol. De trein is doorgaans een goedkope optie, maar soms vlieg je zo ongunstig, dat er geen treinen rijden. Parkeertips!

IJsland trekt - terecht - steeds meer reizigers. Of het je reisbestemming is of slechts een stopover, deze drie tips moet je opvolgen!

Juist met kinderen is een roadtrip ideaal om een nieuw land te verkennen. Reisbijbel bezocht drie heel verschillende landen: Jordanië, Schotland en Zuid-Korea.

maandag, 22 februari 2016 10:04

Inpakhulp voor samenreizigers en gezinnen

Een overzichtelijke reistas scheelt enorm veel ellende onderweg. Zeker als je een roadtrip maakt of met lokaal vervoer rondreist, is het aan te raden na te denken hoe je spullen verdeelt. Hulp is dus altijd welkom. 

Elk natuurgebied in Afrika heeft wel iets unieks; bijzondere natuur, speciale diersoorten, schitterende vergezichten of prachtige watervallen.

Op reis gaan betekent voor de meeste mensen: thuiskomen met honderden foto´s. Het is zonde om deze foto´s slechts digitaal op te slaan en er vervolgens niets meer mee te doen. Vier tips voor de mooiste afdrukken.

Waaghalzen opgelet: op zo’n 120 kilometer afstand van de Chinese stad Xi’an ligt de berg Hua Shan. Het zijn de wandelpaden op deze berg die berucht zijn geworden als ’s werelds gevaarlijkste.

Met een gloednieuwe camper dwars door Amerika of Canada reizen met flinke korting? Dan moet je nu toeslaan. Ieder jaar kan je nieuwe campers vanuit de fabrieken naar de verhuurplaatsen rijden. En daar stunten reisaanbieders fors mee. 

Eindeloos overleggen of het Barcalona, Parijs of toch het opkomende Wenen moet worden. Avonden googlen voor dat perfecte, kleinschalige hotel voor je weekeindje weg met zus, partner of ouders. Keuzestress is echt niet meer nodig voor je reis. 

Reizigers die in het buitenland in de problemen komen, en dat aantal neemt jaarlijks toe, kunnen voortaan dag-en-nacht bellen met het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland. Via +31 247 247 247 krijgt je het 24/7 BZ Contactcentrum aan de lijn.

donderdag, 21 januari 2016 23:00

Reizigersdilemma: koffer of backpack?

Als reiziger moet je bij iedere reis de keuze maken tussen een koffer of een backpack. Beide soorten bagage hebben zo hun eigen voor- en nadelen, waardoor de juiste keuze erg afhankelijk is van je persoonlijke voorkeuren en de reis die je maakt. We zetten de voor- en nadelen voor je op een rij!

Doorgaans zijn lobby’s, toch het visitekaartje van een hotel, leeg en saai. Je komt er om in te checken en daarna is er geen noodzaak meer om er te verblijven. Dat kan anders, moet de vrije nieuwe keten Motel One, anno 2015 ruim 50 hotels in Europa, hebben gedacht. De frisblauwe ontvangstruimtes zijn multifunctioneel. Je ontbijt er, er is een volwaardige bar en flexplekken om te werken.

maandag, 09 november 2015 09:23

Do's and dont's met je motor in Zuid-Amerika

Werelddelen als Azië, Afrika en Zuid-Amerika zijn fantastisch om met een motor doorheen te reizen, maar het vraagt wel wat voorbereiding. De wegen zijn er bijvoorbeeld vaak minder geschikt voor je eigen motorfiets. Schrijfster en motorrijdster Daniëlle Boelens reed als Riding Reporter samen met fotograaf Irene Wouters 20.000 motorkilometers van Chili tot aan Colombia. Zij tipt de beste gebieden en manieren om zo te reizen!

  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos

Groepsreis Marokko Kort Langs de koningssteden

Brochure Upper Right
€ 699.00
Deze reis vormt een mooie introductie in de eeuwenoude cultuur van Marokko. Je bezoekt de vier mooiste koningssteden van het land: oude bolwerken met kronkelende labyrinten binnen hoge muren, kleurrijke ...

Individuele excursiereis Avontuurlijk Lapland

187
€ 1029.00
Excursiereis Lapland inclusief retourvlucht, hotel, ontbijt, excursies en gebruik van thermo kleding