Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Artikelen>Reisvideo's
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Reisvideo's

Drie mannen, één zeilboot en een drone met camera in Antarctica. Eén woord: wow! 


Exact een jaar geleden begonnen Epiphany Morgan and Carl Mason in New York aan hun reis om de wereld. Niet zomaar een reis.
Nee, een reis met een missie.

De zware aardbeving in Nepal schokte de hele wereld geschokt. Een paar dagen na de beving werd pas echt duidelijk hoe erg dit prachtige land is getroffen. Duizenden mensen vonden de dood en 6,2 miljoen mensen zijn getroffen. 

Na prachtige timelapse-video's van onder andere Barcelona, Hoi An, Kuala Lumpur en Shanghai heeft Rob Whitworth nu een film gemaakt waar je mond werkelijk van open valt. De timelapse-specialist heeft vier maanden gewerkt aan een Flow Motion film over Dubai. Je vliegt, letterlijk en figuurlijk, van de ene kant van de stad naar de andere. Krankzinnig!

De broers Georgy en Daniil Tarasov uit Moskou houden van reizen en van video maken en laat dat nou net eens een combinatie zijn waar wij ook zelf gek op zijn. Onze nieuwsgierigheid was dan ook al snel gewekt toen we op hun video over hun 45-daagse reis door Vietnam stuitten.  

In een eerder artikel lieten we de weergaloze video 'Watchtower of Turkey' al zien. Het filmpje van Italiaan Leonardo Dalessandri werd een regelrechte hit op internet. Vimeo nam het op in de nominaties voor 'Best Video of 2014'  en inmiddels is het filmpje zo'n 2,5 miljoen keer bekeken. Volkomen terecht als je het ons vraagt.

De Ganges is een van de mythische rivieren op de aarde, De rivier stroomt van de Himalaya, door Noord-India naar de Golf van Bengalen in het oosten. Hindoes vereren de rivier als een godheid: Moeder Ganga. Zij geloven dat een bad in de rivier alle zonden weg wast. Langs de rivier liggen vele heilige plaatsen, die door pelgrims uit de hele wereld worden bezocht om op de trappen van de oever (Ghats) in de rivier te baden en te bidden.

Sri Lanka, het vroegere Ceylon, betekent 'mooi eiland', en een mooi eiland dat is het zeker. Inmiddels weten ook de vaste volgers van het programma 'Wie is de Mol' hoe mooi Sri Lanka is. Seizoen 15 van het populaire AVRO-programma is immers op dit mooie traanvormige eiland opgenomen. 

Als je met Emirates naar Azië vliegt, kun je een stopover maken in Dubai en daarme tijdens één trip het exotische Azië combineren met het mysterieuze Midden-Oosten. Dat is ook precies wat videomaker Joshua Morin deed afgelopen zomer.

Dat je voor een mooie reisfilm geen hele hoop zware apparatuur in je rugzak hoeft mee te slepen bewijst Warmeye. Met zijn Nokia 808 en een statief(je) reisde hij door Sri Lanka en legde hij de 'faces and places' van het eiland vast. Een prachtig portret van een prachtig land in de Indische Oceaan. Onder andere Djoser en Fox bieden er mooie rondreizen aan.

Zoals op zo veel eilanden heeft ook het leven op Guernsey z'n eigen tempo. Op dit Kanaaleiland geen gehaast en opgefokt gedoe. Reisbijbel-Koen maakte er deze sfeervolle video.

In Turkije is een hoop te zien. De Italiaanse filmmaker Leonardo Dalessandri zag het als een uitdaging om dat alles in een drie minuten durende video te stoppen. 

Het WK voetbal in Brazilië is inmiddels in volle gang en voetballiefhebbers wereldwijd komen deze maand dus volop aan hun trekken. Naast de beelden van de Messi's, Ronaldos, Robbens en van Persies van deze wereld, wordt het internet overspoeld met beelden van wat minder bekende voetballers die de wereld hun voetbalkunsten laten zien.  

Cuba kennen we van de klassieke auto's, de revolutie van Che en Fidel, van de cigaren en  de son-muziek en ook een beetje van de mooie stranden, maar toch niet van het skateboarden. Als het aan de skater Miles Jackson ligt, gaat daar verandering in komen. Hij richtte de NGO Cuba Skate op met als doel om het skaten in Cuba vooruit te helpen.

Onze bucketlist komt dagelijks voller te staan met mooie landen, streken en steden die wij absoluut nog eens willen bezoeken. Oman staat al een tijdje heel hoog op die lijst, maar na het zien van deze video van Vincent Urban, is Oman weer een aantal plekken gestegen op de lijst.

Sinds de opkomst van de smartphone is de selfie aan een onstuitbare opmars bezig. Inmiddels staat het internet vol met deze, met de smartphone gemaakte, zelfportretjes. Het nieuwe is er langzamerhand wel af, maar toch levert het af en toe nog leuke beelden op.
Zoals deze reeks wereldreisselfies van de Amerikaan Alex Chàcon.

In 1924 maakten Harry B. Parkinson en Frank Miller een serie korte documentaires over Londen met de titel "Wonderful London". Filmmaker Simon Smith besloot om hun werk 90 jaar later nog eens dunnetjes over te doen. Hij filmde op exact dezelfde plaatsen in de metropool als Parkinson en Miller en mixte zijn opnames en de filmpjes uit 1924 tot één geheel. 

In onze drang om de wijde wereld te ontdekken zouden we soms haast vergeten hoe mooi ons eigen continent is. Gelukkig zwerven er op internet genoeg mooie video's rond van videomakers uit andere continenten die ons de schoonheid van Europa tonen. Zo ook deze video van Stan Chang uit Taiwan.

Het hoogste gebouw ter wereld is de Burj Khalifa in Dubai. Zolang dat het geval is (er zijn plannen om in Saudi Arabië een toren te bouwen die zo'n 200 meter hoger is) laat het steenrijke emiraat geen gelegenheid onbenut om aan de wereld te laten weten dat dat het geval is. Ditmaal leek het ze een leuk idee om basejumpers van het 828 meter hoge gebouw te laten springen.

In het uiterste noorden van Scandinavië in het gebied boven de poolcirkel is het 's winters de gehele dag donker. Wat niet veel mensen weten, is dat de zon zich daar ook in de lente en de herfst maar zeer beperkt laat zien. Een sombere tijd dus om dit gebied te bezoeken, ware het niet dat je gedurende deze seizoenen een erg goede kans hebt om het poollicht te zien. Voor veel filmmakers is dit dan ook de periode om de poolcirkel te bezoeken.

Pagina 1 van 10
  • reportages

  • vliegtickets

  • bijzonderbestemmingen

  • lofoten videoOp auto-avontuur in IJslandSocialmedia-reis door Zuid Amerika

    Rondreis door Togo en Beninfoto-video/video-s/de-terugreis

  • reisoranisatie-logos

Rondreis The Wild West

€ 2099.00
Vlieg-/busreis door de USA met o.a. San Francisco, Yosemite, Las Vegas, Bryce Canyon, Grand Canyon, San Diego en Los Angeles

Rondreis MADAGASCAR 30 dagen Ringstaartmaki`s en baobabs

€ 2995.00
Stap in de boeiende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en vleesetende planten. Dit land met zijn hartelijke bevolking wordt ook wel omschreven als een mix van de intense kleuren van Afrika en de mysteries ...