Music for Mali

Verre Avonturen

Music for Mali moet een documentaire worden waarin muzikale wereldreiziger Laurens Joensen met een vliegtuig vol gitaren en versterkers naar het noorden van Mali afreist. Het gebied heeft een jaar lang onderdrukking door moslim-extremisten moeten doorstaan en daarbij was muziek ten strengste verboden. Gitaren werden kapot geslagen en verbrand. Muzikanten bedreigd, mishandeld en verminkt. En dat in een gebied waar muziek ongeveer net zo belangrijk is al zuurstof.

tekst

Gelukkig is het gebied onlangs bevrijd en is het tijd voor herstelwerkzaamheden. Het moment voor Joensen om terug te keren naar zijn geliefde Mali. Niet met lege handen, maar met zoveel mogelijk gitaren en andere instrumenten. De zuurstof voor muzikanten in ademnood.

De documentaire wordt het verslag van deze reis en Laurens zijn bijzondere gebaar. Tegelijkertijd vertelt de film een verhaal over de culturele onderdrukking en de huidige stand van zaken voor de Noord-Malinese muzikanten. Een film over wat een jaar sharia voor gevolgen heeft gehad en wat het betekent om nu weer muziek te kunnen maken.

Filmmaker Murk-Jaep van der Schaaf is op dit moment bezig om de financiering voor deze film rond te krijgen. De video die je hier ziet is afkomstig van Cinecrowd (een platform waar filmmakers hun ideeën voor films kunnen presenteren en pitchen aan het publiek.) Iedereen kan via deze site een bijdrage leveren en zo de realisatie van de film mogelijk te maken.

Wil je meer weten over dit project?
Op dinsdag 5 maart is er een speciale 'Music For Mali' manifestatie in Paradiso, Amsterdam. Tijdens de manifestatie zullen onder andere Laurens Joensen optreden, filmbeelden van het project te zien zijn en gitaren worden ingezameld.


Inspiratie voor Mali

Verre Avonturen

Music for Mali moet een documentaire worden waarin muzikale wereldreiziger Laurens Joensen met een vliegtuig vol gitaren en versterkers naar het noorden van Mali afreist. Het gebied heeft een jaar lang onderdrukking door moslim-extremisten moeten

Lees Meer Door: Reisbijbel
close

Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

close

Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

close

Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!