De VS in de winter bezoeken: hier vind je sneeuwparadijzen

lake huran

Reportages

Stel je eens voor: Je betaalt in Dollars je ‘hot chocolate with whipped cream’ om vervolgens te genieten van een wonderlijke winterwereld. Het kan tijdens een bijzondere rondreis door de Verenigde Staten!

tekst Fleur Besters
foto's Robert Couse-Baker,

Bevroren meren, bossen bedekt met sneeuw en talloze activiteiten, het is allemaal mogelijk tijdens een winterse roadtrip door Noord-Amerika. Dus ben jij een echte sneeuwfanaat en gek op reizen? Ondanks dat je misschien niet direct aan de Verenigde Staten zal denken, zijn er volop geweldige winterlocaties in dit land om te bezoeken. Wij geven de ultieme tips om de sneeuwparadijzen van de Verenigde Staten te ontdekken!

Winterse rondreis

Via verschillende organisaties kun jij jouw unieke rondreis door de Verenigde Staten samenstellen. Maar wat zijn nog meer plekken die je niet wilt missen? Wanneer je naar de Verenigde Staten gaat om te skiën, kun je naar gebieden zoals Aspen in Colorado of in Californië rondom Lake Tahoe. Hier vind je meters hoge sneeuw, soms tot wel acht meter hoog! De faciliteiten zijn erg goed, er zijn nauwelijks wachtrijen en je kunt rekenen op een gastvrije ontvangst.

Natuurgebieden Noord-Amerika


Word jij warm van prachtige natuurgebieden? Dan heb je genoeg keuze tijdens de winter in de Verenigde Staten! Er zijn veel natuurparken te bezoeken en woestijngebieden die in de winter een aangename temperatuur hebben. Denk hierbij aan natuurparken zoals de Rocky Mountain, de Kenai Fjords en Death Valley. Of breng een bezoek aan Lake Michigan, een van de grootste meren van de Verenigde Staten. Het meer ligt tussen Michigan, Chicago en Wisconsin. In de winter kunnen grote delen van het meer bevriezen, waardoor grote drijvende ijsblokken ontstaan.Verschillende klimaten

Doordat het land erg groot is, kan het klimaat in de Verenigde Staten erg verschillen. De Verenigde Staten kent vooral een landklimaat. In vergelijking met Europa zijn de winters vaak kouder en de zomers juist warmer. Het land kan worden opgedeeld in verschillende klimaatzones. In het noordwesten valt het meeste regen van het land. De staten in het middenwesten kennen juist een droog en zomers warm klimaat, maar hier kunnen de winters erg koud zijn.


In de midden-zuidelijke staten van Amerika is het het gehele jaar warm. In het noordoosten van de Verenigde Staten valt er daarentegen veel regen. Dat kan in de winter natuurlijk erg veel sneeuw opleveren! De zomers zijn hier over het algemeen wat minder. En waar je koude winters kan verwachten, maar de rest van het jaar warmte, zijn de staten in het zuidoosten.


Kortom: wanneer je jouw reis naar Noord-Amerika gaat plannen, moet je goed rekening houden met het klimaat. Dit kan afhankelijk zijn van jouw activiteiten en voorkeuren!