Fotoreportage Argentinië (deel 3)

Verre Avonturen

Dit is deel 3 van de fotoreportage van Linda de Bakker. Nadat zij eerst Buenos Aires, Colonia (in Uruguay) en het zuiden van Argentinië heeft verkend gaat ze nu naar het noorden. Rotsen, zout en jungle trekken aan haar lens voorbij.

tekst Linda de Bakker

1.   In Cordoba is nog veel koloniale architectuur terug te vinden. Dit is de grootste stad in Argentinië na Buenos Aires en staat bekend als studentenstad. In de omgeving van Cordoba is veel mooie natuur te vinden om onder andere een paardrijtripje te maken, te wandelen of meer extreme sporten te beoefenen. Verder ligt het plaatsje Alta Garcia in de buurt, waar Che Guevara is opgregroeid.

1.   Een parkje in Cordoba. Voor Argentijnen is in het park zitten een belangrijke bezigheid. Vaak wordt dit gedaan onder het genot van maté, een typisch Argentijns drankje wat iets weg heeft van groene thee, en koekjes.

Onmisbaar in het Argentijnse leven: wijn, en dan vooral rode wijn. In Mendoza (in het plaatsje Maipu), de wijnstreek, kan je een wijnproeverij toer doen op de fiets of met de auto. Eigenaren vertellen over het process van het rijpen van de wijn, waarna de wijn uiteraard kan worden geproefd tegen een klein prijsje.

Druiven om wijn van te maken smaken geheel anders dan druiven om te eten. 

Uitzicht over de wijngaarden in Mendoza tijdens een wijntoer per fiets. De fiets toer is makkelijk zelf te regelen. Er zijn verschillende bedrijfjes in Maipu die fietsen verhuren en je een kaart meegeven. Bij terugkomst mag er zelfs gratis wijn worden geproefd!

Een lama kijkt uit over de bergen in Cafayate.

1.   Rotsformaties in Cafayate. In veel van deze prachtige rotsformaties zijn dingen te zien als een leguaan, een pad, de Titanic… of zagen we dat door de cocabladeren die we onderweg moesten kauwen voor de hoogte… (grapje van de gids)

Op deze hoogte kan je problemen krijgen met onder andere ademhalen. Daarom raden alle gidsen aan om cocabladeren te kauwen onderweg. Dit stimuleert je bloedsomloop, waardoor je makkelijker adem kan halen, meer energie krijgt en minder snel hoogteziek wordt. Cocabladeren zijn geheel ongevaarlijk om te kauwen. De Inca’s gebruikten dit natuurlijke middel ook al tegen hoogteziekte.

Salinas grandes, oftewel grote zoutvlakten, tussen Salta en Jujuy.  

1.   Een waterlaagje op Salinas grandes. Het kan hier ontzettend heet worden en de sterkte van de zon is zeer hoog. Een likje zonnebrand is dan ook geen overbodige luxe.

Het einde van mijn reis bij de Iguazu watervallen in het noorden van het land. Deze watervallen zijn een van de '7' wereldwonderen en zijn te bezoeken van de Argentijnse kant en Braziliaanse kant.

1.   In de tropische omgeving van Iguazu zijn veel dieren te spotten, waaronder tropische vogels, schildpadden, een soort wasbeertjes, aapjes en dieper in de jungle leven ook tijgers.

Een mooi einde van mijn reis. Als de zon schijnt is er vaak een regenboog te zien bij een van de watervallen wat een prachtig gezicht is.