Fotoreportage Patagonië en Uruguay (Deel 2)

Verre Avonturen

Nadat Linda de Bakker een cursus Spaans heeft gevolgd in Buenos Aires is het tijd om op pad te gaan. Eerst een uitstapje naar het Uruguayaanse Colonia en vervolgens naar het uiterste zuiden van Argentinië.

tekst Linda de Bakker

Een oldtimer in het oud historische centrum van Colonia del Sacramento. In dit plaatsje zie je veel oldtimers, die wonderbaarlijk goed onderhouden zijn door hun eigenaren.

Een bekend plaatje in Uruguay: de prachtige zonsondergang. Aan het einde van de dag in de zomer komen jongeren het strand op om een potje voetbal te spelen.

Een totaal ander landschap en klimaat in Ushuaia. Dit plaatsje wordt het einde van de wereld genoemd omdat het de laatste plek op het vasteland is voor Antarctica.  

Pinguïns in 'het einde van de wereld'.

Een magisch momentje in Parque Nacional Los Glaciares.

Kamperen in Parque Nacional Los Glaciares.

1.    De gletsjer komt in zicht! De prachtige herfstkleuren maken dit droomplaatje helemaal af!

1.   De Perito Moreno gletsjer in Parque Nacional Los Glaciares in Patagonië. Wonderbaarlijk groeit deze gletsjer nog. Af en toe breekt deze gletsjer met een hoop gekraak omdat hij als een dam het meer Lago Argentino afsluit. Ook 'kleine' stukken ijs die afbreken zijn zeer spectaculair om te zien en te horen!

Een eenzaam ijsrotsje in Parque Nacional Los Glaciares.

Donderdag het laatste deel van deze fotoreportage, waarin we het noorden van Argentinië door de lens van Linda de Bakker zien.