Surinaamse jungle als apotheek en supermarkt

Verre Avonturen

Een keiharde klap, het lijkt haast op een kokosnoot die hoog uit een boom gevallen is. Er ligt echter een luiaard helemaal groggy op de grond, hij houdt nog een tak met bladeren vast. Welkom op de Brownsberg, een natuurreservaat in de Surinaamse jungle.

tekst Malini Witlox

  De tak was niet zwaar genoeg om het gewicht van de luiaard te houden en bij zijn val is hij op de enige steen terechtgekomen die in de jungle op deze plek lag. Het dier ligt inmiddels al vijf minuten hulpeloos op de grond en laat zich aaien. Een gids komt langs en tilt de luiaard weer op, hij wil echter de boom in eerste instantie niet meer in. Brownsberg Natuurpark ligt in het district Brokopondo op ongeveer 3,5 uur rijden vanaf hoofdstad Paramaribo.

  Het gebied leent zich uitstekend voor een kennismaking met de jungle als apotheek én als supermarkt. Een wondje opgelopen? De jodiumboom biedt uitkomst. Even met een mes over de schors schrapen en de jodium vloeit eruit. De tocht naar een lager gelegen waterval is lastig, dat geldt ook voor de tocht terug omhoog. Je moet regelmatig klimmen over boomstammen en andere obstakels. Gids Jacqueline wijst een plant aan met een groen blad. “Als je hierop kauwt krijg je een energieboost, er zit veel ijzer in.” Een natuurlijke Red Bull dus. Wie heeft er nog een supermarkt nodig, al helemaal in de wetenschap dat er verder ook nog ananas en papaya groeit?.

  Wat geristel van bladeren verklikt een Wanakoe. Hij zit metershoog in een boom, de grote aap rent heen en weer over de takken. Een indrukwekkend gezicht, maar al snel is hij weer uit het zicht. Dit gaat op voor veel dieren in de jungle, je hoort ze wel, maar je ziet ze niet. Vogels verstoppen zich in het dikke bladerdek, alleen een felgekleurde toekan (vogel) laat zich een paar seconden zien. Vlinders, die zie je daarentegen overal en mieren ook. Een vreemd keihard zoemend geluid, haast alsof er werklui aan het zagen of boren zijn, wijst naar de cicade, een piepklein insect dat echter heel wat decibellen produceert door de vleugels tegen elkaar te wrijven. Wellicht bekend van een reis naar Zuid-Europa, waar ze in groepen enorme herrie kunnen maken!

  Een andere interessante trip in Brownsberg voert naar de Raleighvallen. Het is vanuit Paramaribo een rit van meer dan 4 uur met de auto, waarvan 150 km over een zandpad, en 3 uur varen naar Fungu Eiland. De heentrip blijkt vreselijk, want zodra de korjaal wordt afgeduwd, begint het keihard te regenen en daalt je lichaamstemperatuur zo hard dat zelfs het water van de Coppenamerivier warm aanvoelt! Bij aankomst is dat leed echter snel vergeten. Slapen in een hangmat in de buitenlucht! Het is mangotijd en de mango's vallen bij tientallen gelijk uit de bomen. Lekker zoet en sappig en zo veel als je kunt eten.

   

  Lunch uit de natuur

  Eten uit de jungle, dat is een thema dat ook terugkomt bij het vissen. Na een kwartiertje is al de eerste piranha gevangen. Maar, tja, hoe krijg je die van de haak af, het bloedzuchtige monster heeft ontelbare scherpe tandjes. Gids Kenny weet raad en pakt de vis zo vast dat hij niet kan bijten. Op het eiland kom je van alles tegen, wat in de groentewinkel ook ligt. Papaya (helaas nog groen), een kleine ananas (niet rijp), een cashewnoot aan een boom (overrijp), Guyana en zuurzakken (niet rijp).

  Het doel is eigenlijk een kokosnoot, maar de bomen zijn te hoog en staan kaarsrecht. Het wordt dus -naast mango- de Awara, een oranje vrucht die bovenin palmbomen groeit. De ronde oranje vruchten zijn 3 tot 5 centimeter lang en een laag vruchtvlees rondom een kleine pit. Het smaak een beetje naar abrikoos, maar dan is de vrucht wat steviger. In de Surinaamse keuken wordt het vruchtvlees van de Awara ook gebruikt voor het geelkleuren van rijst.

  Tip van Reisbijbel: “Het is heerlijk slapen in de jungle. Iedereen gaat vroeg naar bed, er is een aggregaat maar als de zon niet heeft geschenen wordt die niet opgeladen en rond 19.00 uur is het donker. Douchen kan de volgende dag in de rivier. Er zijn in het kamp wel douches, maar de waterstraal is miniem en ook dit water wordt uit de rivier opgepompt.”

   

  Op een naburig eiland kan je het koraal bezoeken. Gids Wilfred geeft uitleg tijdens de tocht naar de Moedervallen door de jungle. Met een kapmes slaat hij op de stam van de telefoonboom, door de structuur van de boom klinkt een luid geluid. Het systeem wordt door mensen in nood gebruikt om zo een SOS in morse via de telefoonboom te sturen. Ziek in de jungle? Het is net een apotheek. Zo wordt het aftreksel van gedroogde bladeren van de bospapaja gebruikt als mailariamiddel en als plastablet. Natuurlijk ontbreekt in het oerwoud ook een natuurlijke viagraplant niet. Bijzonder is ook de wandelende palm, die door de jaren heen van oost naar west verplaatst door de plek waar de wortels aangroeien.

  Tip van Reisbijbel: “De watervallen zijn schitterend, maar houdt rekening met sidderalen. Een van onze reisgenoten kreeg, toen hij lekker in het water van de waterval zat, schokken waar hij nog een paar dagen last van had. De jungle is leuk, maar dus ook vol gevaren.

  Praktische tips voor je reis naar Suriname

  • Het tijdsverschil met Suriname is in de winter vier uur, in de zomer vijf uur.
  • Het is er tropisch warm, maar toch wordt geadviseerd in de jungle een lange broek en lang shirt te dragen.
  • Het water in Paramaribo kun je uit de kraan drinken, neem naar de jungle genoeg water mee. Als je een wandeltocht gaan maken, is 3 liter water op een dag snel op.
  • Surinamers spreken Nederlands, onderling spreken ze Sranantongo.
  • Surinamers eten twee keer per dag warm, vaak is dit een mix van de Hindoestaanse en Javaanse keuken. Kip is populair, wees niet verbaasd als dit iedere dag op het menu staat, meestal in de vorm van kippenpoten.
  • Taxi's zijn goedkoop, een ritje naar het centrum vanaf een buitenwijk kost 2 tot 3 euro.
  • In Suriname wonen naast de later geïmmigreerde bevolking veel inheemsen (indianen) en marrons (ooit slaven).
  • Fotograferen is vaak niet toegestaan, zo menen de bewoners van de jungledorpen dat hun ziel gestolen wordt bij het nemen van een foto.
  • De munteenheid is de Surinaamse dollar, 5 dollar is ongeveer 1 euro (mei 2016). Pinnen kan op verschillende plaatsen in Paramaribo, maar geld wisselen is soms nog goedkoper.

  Ook naar Suriname?

  Je kan zowel een los ticket boeken, als een bestaande (groeps)reis boeken. Tenzing Travel biedt al een tiendaagse reis voor ongeveer 1.000 euro. Je kan ook een combinatiereis met Curacao boeken. Ook Fox Reizen heeft meerdere mogelijkheden, waaronder een familiereis in de jungle. Bij Koning Aap kan je mee met een groepsreis.

   


  Inspiratie voor Suriname

  Verre Avonturen

  Suriname orgineel huis

  Suriname is het land waar de Caribbean, Afrika en Zuid Amerika samensmelten. Wat zijn de must-do’s voor een vakantie Suriname?

  Lees Meer Door:

  Slimme Reistips

  Een nieuwe reisbestemming is voor kinderen vaak nog erg abstract. Met de boekenserie reisavonturen over Floortje Mol is daar verandering in gekomen. Voorlezen of zelf lezen over bijvoorbeeld Thailand is een geweldige aanrader.

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Toffe Roadtrips, Verre Avonturen

  Een keiharde klap, het lijkt haast op een kokosnoot die hoog uit een boom gevallen is. Er ligt echter een luiaard helemaal groggy op de grond, hij houdt nog een tak met bladeren vast. Welkom op de Brownsberg, een natuurreservaat in de Surinaa

  Lees Meer Door: Malini Witlox

  Reisorganisaties Suriname

  Reizen naar Suriname

  Prijs: €0 - €10000
  Dagen: 0 - 30

  Rondreizen

  Rondreis Suriname, 20 dagen

  Ontdek in Suriname de ongerepte jungle. We varen met een korjaal over de Suriname-rivier en maken een boottocht naar de Marrons. Ook brengen we een bezoek aan de Raleighvallen en kunnen we op de Voltzberg van een mooi uitzicht genieten.

  Land : Suriname
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2295.00
  reisduur : 20 dagen
  Lees Meer

  avontuurlijk arrangement

  Coesewijne natuurreservaat

  In deze onbedorven streek, zonder dorpen, met een gevarieerd landschap van jungle meren, savannen en moerassen trekt u erop uit om de vele diersoorten die in dit beschermde natuurgebied leven, te spotten.

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 398.00
  reisduur : 4
  Lees Meer

  ReisKnaller

  ReisKnaller: Suriname - 11 dagen; Fietsen in tropisch erfgoed

  Ontdek Suriname tijdens deze onvergetelijke reis! Je combineert het indrukwekkende oerwoud met het gezellige Paramaribo. Per fiets kun je het historisch rijke gebied rond de hoofdstad, met al haar plantages, verkennen. Natuurlijk verblijf je aan het

  Land : SURINAME
  Aanbieder : Shoestring
  prijs vanaf : 1549.00
  reisduur : 11 dagen / 10 nachten
  Lees Meer

  Verre reizen

  16-daagse rondreis Suriname Discovery incl. auto

  Zelf Suriname ontdekken? Deze rondreis biedt je de mogelijkheid om een klein deel van het land op eigen gelegenheid en in eigen tempo te verkennen. Enig improvisatietalent en flexibiliteit zijn een vereiste! De rit naar Nieuw-Nickerie én naar keuze

  Land : Suriname
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1888.00
  reisduur : 16
  Lees Meer

  Rondreizen

  16-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Switi Suriname

  Deze rondreis door Suriname met deels eigen vervoer (u heeft zes dagen een huurauto) neemt u mee op een ontdekkingsreis ver weg en toch dichtbij. U zult overweldigd worden door de pracht en diversiteit van Suriname. De stad Paramaribo zal verrassen

  Land : Suriname
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2071.00
  reisduur : 16 dagen
  Lees Meer

  Zonvakantie

  Houttuyn Wellness River Resort

  Glampen in Suriname. Laat je verrassen in het Houttuyn Wellness River Resort, op circa 13 km van het historische centrum van Paramaribo. De voormalige plantage Houttuyn is omgevormd tot een relax oord omringd door de tropische natuur. Uniek overnacht

  Land : Suriname
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 949.00
  Lees Meer

  arrangement

  Bergendal Eco & Cultural River Resort

  Uniek resort aan de oever van de Surinamerivier, midden in het prachtige tropische regenwoud, waar tal van avontuurlijke, culturele en ontspannende activiteiten ondernomen kunnen worden.

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 109.00
  reisduur : 3
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Avontuurlijk Suriname

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis in een kleine groep maken we meerdaagse tochten door de ongerepte Surinaamse jungle en de natuurschone rivieren van het Marowijne gebied. Geniet van de prachtige groene omgeving, maak kennis met inheemse stammen en

  Land : Suriname
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 3298.00
  Lees Meer

  Verre reizen

  13-daagse rondreis Schitterend Suriname

  Relaxt genieten van de unieke sfeer in de smeltkroes Suriname. Laat je inspireren door de 'moksi' aan culturen, geuren en landschappen. Een privé chauffeur/gids rijdt jou en je familie of vrienden van de ene naar de andere locatie waar je de beschik

  Land : Suriname
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1708.00
  reisduur : 13
  Lees Meer

  Zonvakantie

  Bergendal Amazonia Wellness Resort

  Wie rust óf juist actie zoekt in het hart van de jungle van Suriname, zit gebakken in Bergendal Amazonia Wellness Resort. Vanaf airport Zanderij ben je binnen een uur op Berg en dal. De rit naar hoofdstad Paramaribo duurt circa anderhalf uur. Inchec

  Land : Suriname
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1014.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  14-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Jungles van Suriname

  Fantastische rondreis door Suriname die een verblijf bij de indianen in Palumeu combineert met een verblijf bij de Marron bevolking in Awarradam. Uw rondreis begint in Paramaribo, de kleurrijke hoofdstad van Suriname. Vervolgens vliegt u naar Palumeu

  Land : Suriname
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2414.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  reizen

  Frederiksdorp 3-daagse tour

  Plantage Frederiksdorp is een voormalige koffie- en cacaoplantage, gelegen aan de oever van de Commewijne rivier. Ontdek de mooie omgeving tijdens uw verblijf in een van de prachtige cabana's of voormalige plantagehuizen!

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 0.00
  reisduur : 3
  Lees Meer

  avontuurlijk arrangement

  Blanche Marie Watervallen

  Deze imposante watervallen, met gigantische waterverplaatsing in het regenseizoen, zijn gelegen in het hoogwoud. Het mooiste type tropisch regenwoud, waar alle ingrediënten voor een onvergetelijke jungle ervaring gevonden kunnen worden.

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 417.00
  reisduur : 4
  Lees Meer

  avontuurlijk arrangement

  Raleighvallen

  Dit natuurreservaat, opgenomen op de Werelderfgoedlijst, staat bekend om haar prachtige waterpartijen. Het is het vogelparadijs van Zuid-Amerika en tevens vindt u hier acht apensoorten die Suriname rijk is.

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 425.00
  reisduur : 4
  Lees Meer

  individuele reis

  Discover Suriname

  Natuur, cultuur, historie: het wordt allemaal gecombineerd tijdens deze bijzondere rondreis door het prachtige Suriname! U vaart door prachtig moerasgebied over de grootste lagune van Suriname, u fietst langs roemruchte plantages in het Commewijne di

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 1900.00
  reisduur : 0
  Lees Meer

  autoreis

  Crossing Suriname

  Bent u avontuurlijk ingesteld en houdt u van vrijheid tijdens het reizen? Dan is deze autoreis door Suriname u op het lijf geschreven! Met de auto ontdekt u acht districten van het land, waarbij u verrast wordt door de diversiteit aan landschappen en

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 1250.00
  reisduur : 12
  Lees Meer

  autoreis per 4-wd

  Busiwagi - Cordon Savanne Trail

  De tour zit vol avontuur en uitdaging. U gaat zelf diverse hindernissen aan met het 4×4 voertuig en komt op prachtige plekken waar bijna niemand komt. U overnacht in een hangmat en gaat hiermee even 'back to basic'. Jong of oud, man of vrouw, door d

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 0.00
  reisduur : 2
  Lees Meer

  Rondreis

  14-daagse familie groepsreis Swingend Suriname & Caribisch Curaçao

  Ga mee op avontuur naar Suriname en Curaçao: zwem in rivieren, ontdek de jungle, stap op de fiets, spot zeeschildpadden en dolfijnen en relax op hagelwitte stranden. Dit voelt echt als een dubbele vakantie. En het leuke van Suriname en Curaçao is..

  Land : Suriname
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2999.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  9-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Comfortabel Suriname

  Heerlijke rondreis die de hoofdstad Paramaribo combineert met een verblijf in het binnenland van Suriname bij Berg en Dal. De eerste dagen verblijft u in Paramaribo. Hier overnacht u in het uitstekende Hotel Krasnapolsky, gelegen in hartje centrum.

  Land : Suriname
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 1619.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Fietsen

  Suriname - fietsreis

  fietsvakantie langs hotels, guesthouses en tenten

  Land : Suriname
  Aanbieder : SNP
  prijs vanaf : 2775.00
  reisduur : 18 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  16-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Suriname: Mi Lobi Sranan!

  Gaat u met ons mee naar Suriname, een prachtig land met veel jungle en een smeltkroes aan culturen waar u gewoon Nederlands kunt praten! Uw reis begint in de hoofdstad Paramaribo. Van hier uit gaat u twee dagen naar de oude plantage Frederiksd

  Land : Suriname
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2356.00
  reisduur : 16 dagen
  Lees Meer

  Verre reizen

  9-daagse rondreis Kort Surinaams

  Gastvrijheid en comfort midden in het Amazone regenwoud. Anaula Nature Resort en Bergendal Amazonia Wellness Resort zijn dé place to be. Geweldige plekken om te onthaasten en voor even 'af te schakelen' van de chaos en drukte. De Surinamerivier aan

  Land : Suriname
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1280.00
  reisduur : 9
  Lees Meer

  Rondreizen

  Suriname - Met de kids

  gezinsvakantie langs hotels en lodges

  Land : Suriname
  Aanbieder : SNP
  prijs vanaf : 2300.00
  reisduur : 16 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  16-daagse exclusieve rondreis Suriname All-In

  Deze prachtige rondreis door Suriname neemt ons mee op een ontdekkingsreis ver weg en toch dichtbij. Je zult overweldigd worden door de pracht en diversiteit van Suriname. Eén ding is belangrijk: je moet van varen houden, want vele accommodaties k

  Land : Suriname
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3999.00
  reisduur : 16 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Familiereis Suriname en Cura?ao

  Tijdens deze familiereis door Suriname en Curaçao beleef je echt een avontuur! Aan de kust van Suriname kun je met wat geluk reuzenzeeschildpadden hun eieren zien leggen. Je vaart langs oude plantages en mangroves en in het oerwoud vaar je in een ty

  Land : Suriname
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 2998.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  16-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Switi Suriname

  Deze rondreis door Suriname met deels eigen vervoer (u heeft zes dagen een huurauto) neemt u mee op een ontdekkingsreis ver weg en toch dichtbij. U zult overweldigd worden door de pracht en diversiteit van Suriname. De stad Paramaribo zal verrassen

  Land : Suriname
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2124.00
  reisduur : 16 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis Suriname

  Tijdens deze rondreis maak je kennis met veel verschillende kanten van Suriname. Zo fiets je langs de historische plantages in het Commewijne district en zie je met wat geluk hoe reuzenzeeschildpadden hun eieren leggen aan de kust van Galibi. Tijdens

  Land : Suriname
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 2298.00
  Lees Meer

  Familiereizen

  Familiereis Suriname en Curaçao

  Tijdens deze familiereis door Suriname en Curaçao beleef je echt een avontuur! Aan de kust van Suriname kun je met wat geluk reuzenzeeschildpadden hun eieren zien leggen. Je vaart langs oude plantages en mangroves en in het oerwoud vaar je in een

  Land : Suriname
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2998.00
  Lees Meer

  arrangement

  Nickerie & Bigi Pan

  Bent u een vogel- en natuurliefhebber, houdt u van verschillende landschappen en bent u geïnteresseerd in historie? Dan is deze tour naar Nieuw Nickerie & Bigi Pan u op het lijf geschreven!

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 199.00
  reisduur : 2
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Suriname, 20 dagen

  Ontdek in Suriname de ongerepte jungle. We varen met een korjaal over de Suriname-rivier en maken een boottocht naar de Marrons. Ook brengen we een bezoek aan de Raleighvallen en kunnen we op de Voltzberg van een mooi uitzicht genieten.

  Land : Suriname
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2295.00
  reisduur : 19 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Avontuurlijk Suriname

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis in een kleine groep maken we meerdaagse tochten door de ongerepte Surinaamse jungle en de natuurschone rivieren van het Marowijne gebied. Geniet van de prachtige groene omgeving, maak kennis met inheemse stammen en

  Land : Suriname
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 3298.00
  Lees Meer

  Zonvakantie

  Torarica Resort

  Denk je aan Suriname, dan denk je aan Torarica. Dit familieresort, liefkozend Tor genoemd, staat al meer dan een halve eeuw bekend als de woonkamer van Suriname. Geen wonder, want zodra je de lobby instapt, voel je je thuis. Een paar stappen verder s

  Land : Suriname
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1276.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  9-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Comfortabel Suriname

  Heerlijke rondreis die de hoofdstad Paramaribo combineert met een verblijf in het binnenland van Suriname bij Berg en Dal. De eerste dagen verblijft u in Paramaribo. Hier overnacht u in het uitstekende Hotel Krasnapolsky, gelegen in hartje centrum.

  Land : Suriname
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 1505.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Individuele Rondreis door Suriname

  Ga op 9-daagse Individuele Rondreis door Suriname

  Land : Suriname
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 1099.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Verre reizen

  9 dg combi Paramaribo & Frederiksdorp impressie

  9-daagse Verre reizen naar 9 dg combi Paramaribo & Frederiksdorp impressie in

  Land : Suriname
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1278.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Zonvakantie

  Joah Inn

  9-daagse Zonvakantie naar Joah Inn in Paramaribo

  Land : Suriname
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 947.00
  reisduur : 9 dagen
  Lees Meer

  Verre reizen

  12-daagse rondreis Kort Surinaams

  12-daagse rondreis Kort Surinaams

  Land : Suriname
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1489.00
  reisduur : 12 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  16-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Puur & Ongerept Suriname

  Deze indrukwekkende privé-rondreis neemt u mee door de prachtige natuur van Suriname. U vaart rivieren af de diepe binnenlanden in naar onder andere Anaula aan de Boven-Suriname rivier, u verblijft op de prachtig gerestaureerde Plantage Frederiksdo

  Land : Suriname
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2646.00
  reisduur : 16 dagen
  Lees Meer

  Zonvakantie

  Plantage Resort Frederiksdorp

  Een kort vaartochtje over de Commewijne rivier en dan stap je uit op de steiger van Plantage Resort Frederiksdorp. Hoe exclusief is dat! Je logeert hier op de voormalige plantage Frederiksdorp waar je je, wegdromend in een hangmat op je ruime veranda

  Land : Suriname
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1134.00
  Lees Meer

  individuele reis

  Combinatie Palumeu & Awarradam

  Wenst u naast de inheemse cultuur ook kennis te maken met de geheel andere cultuur van de afstammelingen van de Marrons? Kies dan voor de combinatietour waarbij u na de 5-daagse tour in Palumeu direct doorvliegt naar de Awarradam om daar deel te neme

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 1145.00
  reisduur : 8
  Lees Meer

  Vogels kijken

  Suriname - Vogel- en natuurreis

  vogel- en natuurreis vanuit hotel, appartementen, bungalows en lodges

  Land : Suriname
  Aanbieder : SNP
  prijs vanaf : 3730.00
  reisduur : 17 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Discover Suriname

  Natuur, cultuur, historie: het wordt allemaal gecombineerd tijdens deze bijzondere rondreis door het prachtige Suriname! U vaart door prachtig moerasgebied over de grootste lagune van Suriname, u fietst langs roemruchte plantages in het Commewijne di

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 2999.00
  reisduur : 16 dagen
  Lees Meer

  combinatie-arrangement

  Overbridge, Brownsberg & Jodensavanna

  De ideale combinatie van natuur, cultuur en historie. Vanuit het recreatieoord Overbridge maakt u een uitstap naar het natuurpark Brownsberg. Ook brengt u een bezoek aan Jodensavanna.

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 424.00
  reisduur : 3
  Lees Meer

  Rondreizen

  14-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Jungles van Suriname

  Fantastische rondreis door Suriname die een verblijf bij de indianen in Palumeu combineert met een verblijf bij de Marron bevolking in Awarradam. Uw rondreis begint in Paramaribo, de kleurrijke hoofdstad van Suriname. Vervolgens vliegt u naar Palumeu

  Land : Suriname
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2471.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  arrangement

  Galibi tour

  Een natuurreservaat gelegen aan de monding van de Marowijnerivier. Uniek aan deze tour is de mogelijke ontmoeting met kolossale zeeschildpadden die hier komen nestelen. Een geweldige belevenis!

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 182.00
  reisduur : 2
  Lees Meer

  Rondreizen

  15-daagse single groepsreis Schaafijs & Saoto in Suriname

  Ga mee op avontuur naar Suriname: zwem in rivieren, ontdek de jungle, ga fietsen, spot dolfijnen en vaar door het grootste water- en vogelnatuurgebied Bigi Pan! En het leuke van Suriname is… je kunt er gewoon Nederlands praten! Onze reis begint in

  Land : Suriname
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2349.00
  reisduur : 15 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Suriname - Met de kids

  gezinsvakantie langs hotels en lodges

  Land : Suriname
  Aanbieder : SNP
  prijs vanaf : 2450.00
  reisduur : 16 dagen
  Lees Meer

  individuele reis

  Suriname Explorer

  In slechts tien dagen dolfijnen spotten, comfortabel verblijven in het midden van het schitterende regenwoud én kennis maken met het plantageverleden van Suriname? Geloof ons, dat kan echt! Ontdek tijdens deze reis het prachtige Suriname in een voge

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 1350.00
  reisduur : 10
  Lees Meer

  Rondreis

  Familiereis Suriname

  Deze familiereis door Suriname is een echt avontuur! Aan de kust van Suriname kun je met wat geluk reuzenzeeschildpadden hun eieren zien leggen. Je vaart langs oude plantages en mangroves en in het oerwoud vaar je in een typische korjaal, niet meer d

  Land : Suriname
  Aanbieder : Baobab
  prijs vanaf : 2598.00
  Lees Meer

  arrangement

  Palumeu Jungle Lodge

  Hier bevindt u zich in het hart van het Amazone regenwoud met unieke flora & fauna, indrukwekkende stroomversnellingen, brulapen en de inheemse Trio- en Wajana-stammen.

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 741.00
  reisduur : 4
  Lees Meer

  Rondreizen

  16-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Suriname: Mi Lobi Sranan!

  Gaat u met ons mee naar Suriname, een prachtig land met veel jungle en een smeltkroes aan culturen waar u gewoon Nederlands kunt praten! Uw reis begint in de hoofdstad Paramaribo. Van hier uit gaat u twee dagen naar de oude plantage Frederiksdo

  Land : Suriname
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2528.00
  reisduur : 16 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  16-daagse groepsrondreis Suriname: Mi Lobi Sranan!

  Deze prachtige rondreis door Suriname neemt ons mee op een ontdekkingsreis ver weg en toch dichtbij. U zult overweldigd worden door de pracht en diversiteit van Suriname. Eén ding is belangrijk: u moet van varen houden, want vele accommodaties kun

  Land : Suriname
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2349.00
  reisduur : 16 dagen
  Lees Meer

  arrangement

  Danpaati 4-daagse tour

  Bent u op zoek naar een unieke jungle ervaring? Kies dan voor een verblijf op het eiland Danpaati! Ontmoet de lokale bevolking, neem deel aan verschillende activiteiten en kom tot rust in deze prachtige omgeving…

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 490.00
  reisduur : 4
  Lees Meer

  Vliegtickets

  Paramaribo

  Retourticket naar Paramaribo

  Land : Suriname
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 499.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Suriname - Met de kids

  gezinsvakantie langs hotels en lodges

  Land : Suriname
  Aanbieder : SNP
  prijs vanaf : 2430.00
  reisduur : 16 dagen
  Lees Meer

  Zonvakantie

  Eco Torarica

  Serene rust in hartje Paramaribo. Alle kamers van dit hotel hebben een klein-maar-fijn balkon, met uitzicht over tropisch groen. Wie die typisch Surinaamse gastvrijheid wil ervaren, logeert in het Eco Torarica (voormalig Eco Resort Inn). Ontbijten do

  Land : Suriname
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1030.00
  reisduur : 9
  Lees Meer

  Rondreizen

  16-daagse groepsrondreis Suriname: Mi Lobi Sranan! (vanaf januari 2019)

  Deze prachtige rondreis door Suriname neemt ons mee op een ontdekkingsreis ver weg en toch dichtbij. U zult overweldigd worden door de pracht en diversiteit van Suriname. Eén ding is belangrijk: u moet van varen houden, want vele accommodaties kun

  Land : Suriname
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2199.00
  reisduur : 16 dagen
  Lees Meer

  Verre reizen

  16-daagse fly-drive het beste van Suriname

  Suriname, een diversiteit van culturen. Kleurrijk. Bruisend. En bovenal tropisch. Van het koloniale Paramaribo waar Nederlandse geschiedenis verborgen zit tot ongerepte jungles in het binnenland, met rivieren en valleien. Je wandelt over plantages, w

  Land : Suriname
  Aanbieder : TUI
  prijs vanaf : 1852.00
  reisduur : 16
  Lees Meer

  arrangement

  Anaula Nature Resort 3-daagse tour

  Dit resort ligt aan de rivier, vlakbij de Ferulassivallen. Om bij dit resort te komen hoeft u niet zo lang te varen als naar Danpaati en u kunt op eigen houtje naar het dorp wandelen.

  Land : Suriname
  Aanbieder : Tenzing
  prijs vanaf : 261.00
  reisduur : 3
  Lees Meer

  Rondreis

  Rondreis door Suriname

  Ga op 16-daagse Rondreis door Suriname

  Land : Suriname
  Aanbieder : Kras
  prijs vanaf : 1969.00
  reisduur : 16 dagen
  Lees Meer

  Reisboeken en gidsen over Suriname

  Reisgidsen

  Reisgids ANWB extra Suriname | ANWB Media

   ANWB EXTRA is een compacte reisgids van de ANWB. Met deze gids heeft u een handzame reisgezel, waarmee u zich snel thuisvoelt op de plaats van bestemming.In iedere reisgids staat actuele informatie over bezienswaardigheden, cafés, hotels,

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 10.95
  Lees Meer

  Woordenboeken

  Woordenboek Sranantongo - Surinaams voor reizigers en thuisblijvers | Walburg Pers

  Hoe groet je je mooie buurvrouw op een gepaste manier in het Sranan? Wat betekent het als iemand je vriendje noemt? Hoe is de taal ontstaan? Hoe spreek je het uit en welke zijn de basisregels van de grammatica? Geen vragen meer om je zorgen over te

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 14.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Dominicus Suriname | Gottmer

  Dominicus Reisgidsen zijn gidsen voor avontuurlijke en geïnteresseerde mensen. *met extra aandacht voor geschiedenis en cultuur van het land*geschreven door Nederlandse auteurs *meer dan 75 bijzondere bestemmingenOf het nu om een avo

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 23.99
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal Paramaribo, Stad van harmonische tegenstellingen | Hennah Draaibaar

  Twee bekende Surinamers nemen u mee door de stad die zoveel voor hen betekent. Cynthia Mc Leod heeft als geen ander de geschiedenis van haar geboorteplaats bestudeerd. Ze kent alle tori's van de mensen die er in de achttiende en negentiende eeuw

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 19.50
  Lees Meer

  Fotoboeken

  Fotoboek Points of Recognition - Suriname | Kapelka books

  Inkijk in het hedendaagse leven van Surinaamse inheemsen, een cultuur onbekend voor velen, 'Points of Recognition' van Milton Kam eerste fotoboek ooit over Surinaamse inheemsen. Met zijn fotoboek opent Milton Kam een raam naar een wereld, die

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 19.90
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal God zij met ons Suriname | Herman Vuijsje

  We mogen in Nederland elkaar in de haren vliegen over de zegeningen of verschrikkingen van een 'multiculturele samenleving', aan de andere kant van de wereld hebben we zo'n samenleving al lang tot stand gebracht. Niet uit bevlogenheid, maar uit win

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 19.99
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Suriname & Paramaribo | Hebri

  Geplastificeerde wegenkaart van Suriname. Groot pluspunt is de plattegrond van Paramaribo op de andere zijde van de kaart; niet echt een zeer goede kaart van de stad, maar bij gebrek aan beter is dit een behoorlijke houvast om je weg te vinden.

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 13.75
  Lees Meer

  Vogelgidsen

  Vogelgids Field Guide to the Birds of Suriname | Brill

  Een bijzonder goede gedetailleerde vogelgids van Suriname, waar tot voor kort nauwelijks een goede gids van bestond. Mooie afbeeldingen waar je veel mee kunt en uitgebreide soortbeschrijvingen. Eén van de Zwervers heeft deze gids intensief gebruik

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 69.95
  Lees Meer

  Atlassen

  Mini-atlas Suriname Wereldland | Hebri

  Een leuke aanvulling op het gewone reisgidsen-aanbod van Suriname. Uitgeven door een specialist op Suriname-gebied biedt dit veel weetjes over Suriname, mooi weergegeven op kaarten, zoals bijvoorbeeld de eerste mens in Suriname, de trek van de Marr

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 9.95
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Bomen van Paramaribo | LM publishers

  Met dit boek willen we iedereen die van Paramaribo houdt, in het bijzonder de jeugd en de vele toeristen die het land bezoeken, kennis laten maken met de grote verscheidenheid aan bomen in de stad. Van honderd boomsoorten beschrijven we de naamgevi

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 19.50
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal Liften naar Suriname | Daan Groppel

  Liften naar Suriname, dat tot de moderne klassiekers van de eenentwintigste-eeuwse reisliteratuur gerekend kan worden, verhaalt over een jongeman die zijn droom probeert te verwezenlijken door zonder eigen vervoer naar de andere kant van de wereld

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 16.99
  Lees Meer

  Wegenkaarten

  Wegenkaart - landkaart Kaart van Suriname | Buijten & Schipperheijn

  Een unicum, deze negentiende-eeuwse Surinamekaart. In zekere zin is ze namelijk de geboorte akte van Suriname. Het is de eerste grondige topografische documentatie van het land na het beëindigen van de slavernij, en heeft daarmee een grote nostalg

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 45.95
  Lees Meer

  Vogelgidsen

  Opruiming - Vogelgids Field Guide to the Birds of Suriname | Brill

  opruiming - oude druk, 1e editionSuriname, located on the Atlantic coast of northeastern South America, is a relatively small country compared to most other South American countries. It nevertheless has a rich avifauna. By the end of 2017, 751 s

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 25.00
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Reishandboek Suriname | Elmar

  Uitgebreide reisgids met vooral veel streekbeschrijvingen. Inleiding met aandacht voor geschiedenis, flora & fauna en cultuur, maar vooral goed in praktische informatie en plattegronden. Sober uitgevoerd, kortom: een degelijke gids! Een nieuwe seri

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 17.95
  Lees Meer

  Fotoboeken

  Fotoboek Suriname Discovered | Scriptum

  Een van de mooiste publicaties ooit over Suriname!. Zowel de pers in Nederland als in Suriname heeft lovende woorden geschreven over Suriname Discovered.Betoverend mooi, aldus de Volkrant. Een eerlijk boek met eerlijke interviews, zei het Nederl

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 39.90
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal De man van de berg | Salomon Kroonenberg

  De man van de berg'. Wat moet hij gedacht hebben op zijn sterfbed, nog geen achtentwintig jaar oud? Hij kon zich met recht de eerste natuuronderzoeker van Suriname noemen. Hij had alle rivieren in het binnenland bevaren, hij had honderden gesteente

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 24.99
  Lees Meer

  Reisgidsen

  Reisgids Te gast in Suriname | Informatie Verre Reizen

  Te Gast In Suriname(6e herziene druk, mei 2018) bevat verhalen van diverse auteurs die er langere tijd gewoond of gereisd hebben. Deze Te Gast In-pocket is ideaal om alvast in de vakantiesfeer te komen en je in te leven in de cultuur van de lokale

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 8.95
  Lees Meer

  Reisverhalen

  Reisverhaal De geschiedenis van Suriname | Hans Buddingh'

  Vier eeuwen Surinaamse geschiedenis wordt op heldere en boeiende wijze beschreven. Een volledig overzicht, van de oorspronkelijke indiaanse bewoners en de ontdekking door de Europese kolonisten tot de dekolonisatie met de opkomst van de drugsbaronn

  Land : Suriname
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 12.00
  Lees Meer
  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!