Vakantie in Oostenrijk: zwemmen en huttentochten in de bergen

Vakantie Oostenrijk Huttentocht krimmler_achental_wasserfaelle

Reportages

Vakantie in Oostenrijk is ook in de zomer een aanrader voor actieve reizigers. Ga zwemmen op 1.700 meter hoogte of maak een huttentocht. In de Zillertal Arena kan je je helemaal uitleven, ook met kinderen!

tekst Fleur Besters

Wie denkt dat je voor het strand naar de zee moet, is nog nooit op vakantie in Oostenrijk geweest. De Fichtensee bij de Rosenalm in Zillertal Arena is een geweldige zwemplek mét bijna een infinity zwembad gevoel. De Oostenrijkers hebben er alles aan gedaan om het zogenaamde sparrenmeer aantrekkelijk te maken voor zowel voor gezinnen, rustzoekers als jongeren. Mét duikplank, speelfort en strandbedden. En natuurlijk uitzicht op de bergtoppen.


Zillertal Arena

De Zillertal Arena is net als veel gebieden nog niet zo bekend als zomerbestemming voor een vakantie in Oostenrijk. En dat terwijl het land ook in de zomer een ideale bestemming is voor sportieve reizigers. Het gebied ligt tussen Tirol en Salzburg en is vooral bekend van Zell, Gerlos, Krimml, Wald en Köningsleiten. De eerste twee plaatsen richten zich met name op gezinnen, met onder andere dus de Fichtensee in Zell. In Gerlos worden vanuit Berg aktiv veel activiteiten aangeboden, waar je bij aan kan haken als gast van een van de 21 aangesloten accomodaties.

Actieve vakantie


Voordeel van de activiteitenprogramma's in de bergen is dat je er vaak gratis aan mee kan doen, en het een mooie manier is om nieuwe dingen uit te proberen. Ook ontmoet je (internationale) reizigers en hoef je alles niet ver van te voren al vast te leggen. Sommige excursies vragen wel een reservering, zoals canyoning (42-50 euro per persoon) of een zipline (20 euro). In het programma zie je welke wandelingen licht, middel of zwaar zijn.Water(sporten) in de bergen: hoogste waterval Europa

Bij de Fichtensee bij de Rosenalm in Zillertal Arena, kan je naast zwemmen ook Stand Up Peddleboarden en er zijn roeiboten te huur. Maar je vindt in het Zillertal ook de hoogste waterval van Europa: de Krimml watervallen. Ze zijn 380 meter hoog en zelfs een van de hoogsten ter wereld. Je kan er via een hike naar toe lopen, en genieten van een heerlijke 'douche' door de mist die van het klaterende water omlaag komt. Heb je zin meer te leren over dit natuurfenomeen? Bezoek dan zeker het nabijgelegen bezoekerscentrum Wasser Welten. Ga aan de slag met de experimenten, krijg uitleg of ga lekker spelen in het waterpark. Ideaal om af te koelen!Huttentocht met kinderen in Oostenrijk

Tijdens je vakantie in Oostenrijk een huttentocht maken. Dat willen steeds meer reizigers. Of je nu één nacht wil slapen in een hut, of een lange tocht wil maken, het vraagt om wat voorbereiding. Eenmaal op pad wil je bijvoorbeeld niet dat alle hutten al volgeboekt zijn. En kan je er eten of niet? Maak je voor het eerst een huttentocht met kinderen, of reis je alleen, dan wil je wellicht een georganiseerde huttentocht in Oostenrijk lopen.

Huttentocht in Zillertal Arena


De regio Zillertal Arena heeft zelf ook een huttentocht uitgezet. Je slaapt één nacht in een hotel en daarna twee nachten in een hut, op een slaapzaal of in een kaart. De tocht is te doen met sportieve tieners, voor heel jonge kinderen zijn de afstanden wellicht te lang en de paden her en der te rotsachtig. Maar ieder kind is anders, je kent je eigen berggeitjes het beste! De eerste overnachting is op 2.328 meter hoogte in de Zittauer Hütte. De tweede nacht slaap je op 1.631 meter in Krimmler Tauernhaus. Op de terugweg naar het dal ga je vast en zeker murmeldieren zien, erg leuk. En je passeert de eerder genoemde Krimmler watervallen!Voorbereiding vakantie Oostenrijk

Reis je in de zomer naar Oostenrijk voor je vakantie, dan kan je ook de nachttrein naar Tirol nemen! In een nacht reis je naar de bergen en je kan met bus of trein verder. Zorg dat je lichtgewicht bepakt bent, dat is sowieso handig voor je huttentocht. Een goede lakenzak is altijd fijn, bergschoenen en een goede (dag)rugzak. Pak je toch de auto of je camper, dan is een SUP-board wellicht een mooie investering om de bergmeren te verkennen!