Zo wordt een citytrip extra leuk

handbagage

Reportages

Veel mensen zijn dol op de charme van een citytrip. En met de juiste voorbereidingen wordt een citytrip nog leuker dan je verwachtte!

tekst Fleur Besters

Een paar dagen een nieuwe stad verkennen? Er lekker even tussenuit, in eigen land of ver daarbuiten, en je onderdompelen in de geluiden, smaken en geuren van een stad die je nog niet zo goed kent? Met een citytrip maak je snel kennis met een nieuwe stad en cultuur.

Inpakken voor een citytrip

Een goede citytrip, en al het plezier dat daarbij hoort, begint eigenlijk al bij het inpakken van je koffer of tas. Dat is overigens direct een keuze die je moet maken: ga je voor weekendtassen of toch liever voor koffers? Blijf je in eigen land en reis je met de auto, dan kun je zoveel meenemen als je maar wilt.

Reis je echter met het vliegtuig of het OV, dan wil je je bagage misschien wat meer beperken. Handbagage koffers zijn voor korte tripjes met het vliegtuig erg populair, omdat je deze vaak bij je kan houden in de cabine. Dat scheelt weer tijd bij de bagageband, en bovendien ben je op deze manier vaak goedkoper uit.Maak dus een weloverwogen keuze tussen tassen of koffers, en let zeker als je niet met eigen vervoer reist ook op het formaat ervan. Maak vervolgens een lijstje met dingen die je mee wilt nemen op je citytrip. Genoeg kleding natuurlijk, maar zeker niet te veel. Pas je kleding aan op de stad die je bezoekt en de plannen die je hebt, en combineer kledingstukken slim met elkaar om ruimte te besparen.


Denk zeker aan voldoende schoenen voor je citytrip, want je gaat waarschijnlijk veel wandelen. Het is dus sowieso fijn om goede wandelschoenen mee te nemen. Weet je zeker dat je daar dagenlang prima op kunt lopen, dan heb je aan één paar genoeg, eventueel aangevuld met wat minder comfortabele schoenen voor wanneer er een avondje uitgaan op het programma staat.

Het kan echter altijd fijn zijn om nog een extra paar schoenen mee te nemen waar je lekker op wandelt. Mochten je schoenen nat worden, of hebben je voeten even behoefte aan een net wat ander model na een hele dag lopen, dan is dat geregeld.


Plannen of een spontane citytrip

De meeste mensen kiezen ervoor om hun citytrip in ieder geval deels te plannen, om te voorkomen dat ze dingen missen die ze eigenlijk wel hadden willen doen. Het is echter ook slim om de planning niet té strak te maken, en genoeg ruimte over te houden voor spontane momenten. Zie je ergens een geweldige markt, dan wil je daar rustig een kijkje kunnen nemen. En zo heeft een stad natuurlijk volop verrassingen, waar je juist tegenaan wilt lopen als je er bent. Houd daar genoeg ruimte voor, dat maakt je citytrip extra bijzonder! Ben jij bijvoorbeeld al eens in Berlijn geweest of kies je voor Praag? En Dublin leent zich ook voor een leuke citytrip.