Duurzaam reizen na corona: een boot huren

Boot huren

Slimme Reistips

Duurzaam en veilig reizen, na de corona-crisis is iedereen op zoek naar de fijnste manieren om een vakantie te vieren. Huur een boot, is een tip die nu wel eens vaker gegeven zal worden!

tekst Fleur Besters

Een boot huren, dat klinkt als een luxe droom. En een droom is het zeker. Zeilen is de ultieme vrijheid ervaren, want op het water is er nog alle ruimte. Je hebt, net als bij de super populaire campertrend, alles bij de hand en kan je reis flexibel plannen. Hoe kan je makkelijk een boot huren?

Ideale plekken om te zeilen

In Europa zijn veel mooie plekken om te gaan zeilen. Griekenland staat misschien wel het best bekend als zeilbestemming. Veel eilandjes natuurlijk, prachtig weer en behapbare afstanden. Met je boot combineer je cultuur, fijne dorpjes, afgelegen strandjes en zie je waarschijnlijk wilde dolfijnen in de golven voor bijvoorbeeld Aegina. 's Avonds kan je voor anker bij een dorpje en lekker uit eten, of je kookt aan boord.

Zeilen in Kroatië


Kroatië is niet alleen op land een opkomende reisbestemming. Je kan ook een boot huren in Kroatië. Voordeel als je niet wil vliegen in coronatijd, je kan er met de auto komen. Zomerse temperaturen tref je er vanaf begin mei tot en met half oktober, de beste omstandigheden zijn er in het midden en zuiden van Kroatië, maar ook het Noorden biedt mooie vaarroutes.Boot huren in buitenland

Een boot huren in het buitenland, dat is best een spannende onderneming. Als je je zeilbrevet hebt, kan je zelfstandig zeilen in het buitenland. Voor 150 euro per dag kan je bij het online platform ZIZOO boats al een zeilboot huren. Je kiest welk land je wil bezoeken, welke periode en wat voor boot je zoekt. Er zijn zeilboten te huur, maar ook catamarans (gaaf!!), motorboten of een speedboot. Heb je geen vaarbewijs? Dan kan je ook een schipper charteren.

Zeilen met vrienden


Een zeilvakantie is uitermate geschikt om met vrienden of familie op reis te gaan. Je deelt de kosten van de boot en kan leuke uitstapjes maken op het water of op het land. BBQ'en op verlaten strandjes, je eigen feestje aan boord of juist heerlijk samen genieten van de rust na hectische maanden vol beeldbellen in drukke huizen. Even SUP-boarden, zwemmen of kano-varen, allemaal in de rust van je eigen groep.COVID-19 maatregelen

Een boot huren is juist in de COVID-19 crisis een veilige manier van reizen. Je beslist zelf of je een bestemming kiest waarvoor je moet vliegen. Wil je dat vermijden, dan rij je naar een bestemming met de auto. Op de bestemming wordt de boot steeds helemaal ontsmet voordat er nieuwe gasten aan boord gaan. Bekijk voor het boeken goed wat de eventuele annuleringsvoorwaarden zijn van zowel je reisorganisatie als verzekering.