Luxe camping als alternatief voor slapen op dun matje

Luxe_tent

Slimme Reistips

Kamperen is al lang niet meer een kwestie van je De Waard-tent inpakken en alle luchtbedden en het kookgerei zelf meenemen. Er zijn allerhande luxere alternatieven. En massatoerisme valt met wat slimme tips te vermijden!

tekst Fleur Besters

“Kamperen is een vorm van openluchtrecreatie waarbij men in een tent, caravan, camper, tenthuisje of ander relatief eenvoudige recreatiewoning op een buitenterrein verblijft.” Dat zegt Wikipedia. Maar een luxe camping is dichtbij! Tegenwoordig hoeft kamperen immers helemaal geen eenvoudige accommodatie meer te betekenen! Met de opkomst van het meer luxe ‘glamping’, kan logeren in de natuur een stuk comfortabeler.


Luxe camping

Kamperen wordt doorgaans vooral als goedkope optie voor je reis gezien en de meeste reizigers denken dan niet aan een luxe camping. Met de opkomst van mega-campings is kamperen niet altijd veel goedkoper meer dan een eenvoudig huisje huren. Maar, tentdoek boven je hoofd als je slaapt, biedt wel nét dat beetje extra vrije gevoel én er zijn genoeg rustige campings over.

Tent huren


Op steeds meer campings kan je bovendien een tent huren, dat scheelt én gezeul onderweg én de investering in een fatsoenlijke tent. Ook handig dus als je eerst wil uitzoeken of je wel van kamperen houdt, of als je verre reizen met vakanties in Europa wil afwisselen. Op de meer luxe campings vind je vaak een zwembad en bijvoorbeeld safari-tenten.

Winterkamperen


En wil je het jaar rond kamperen? Ook dat kan. Bijvoorbeeld in Slovenië zijn glampings en luxe campings waar je ook in de winter kan overnachten in luxe tenten. En in de Alpen zijn veel wintercampings, waar je met je caravan of camper kan gaan staan, en vanuit je huis op wielen zo de pistes op skiet. Vaak liggen de prijzen aanzienlijk lager in het voor- of naseizoen, en met een dikke slaapzak en geïsoleerde tent of camper kan je veel hebben!Kies je camping slim

Ga je kamperen, zoek je een luxe camping, maar hou je niet van massatoerisme? Let er dan goed op welke camping je boekt, om drukte te vermijden. Bijvoorbeeld rond het Italiaanse Gardameer zijn ook fijne camping-alternatieven, zonder stampende disco's. En ben je niet gebonden aan de schoolvakanties? Dan sta je in herfst of lente vaak in alle rust op prachtige plekken. Met een beetje mazzel heb je het zwembad of de sauna helemaal voor jezelf, als je een lekkere hike hebt gemaakt in de herfstkleuren of het opkomende groen in de lente! Een prima alternatief voor hotel of vakantiehuisje!