Voordelen van een VPN op reis

vpn hotel

Slimme Reistips

Internetten op reis, dat lijkt inmiddels standaard. Toch loop je soms tegen problemen op. Lees hier hoe je een veilige verbinding maakt.

tekst Fleur Besters

Op reis verbaas je je soms wat in bepaalde landen niet mogelijk is qua internet. Om tijdens je vakantie toch te kunnen internetten zoals je dat in Nederland ook doet, is een VPN een uitstekende oplossing. Lees snel wat het is, en wat de voordelen van een VPN op reis zijn.

Wat is een VPN?

Wat is een VPN verbinding precies? Het is de afkorting van Virtual Private Network en legt een versleutelde verbinding tussen jouw device (zoals je telefoon) en een VPN server. Die stuurt vervolgens alle data naar het internet. Met een VPN verbinding surf je anoniem en kunnen belanghebbende - zoals een overheid of hackers - niet bij jouw privé-gegevens. Dit kan handig zijn in verschillende situaties.Programma’s terug kijken

Soms wil je op reis bijvoorbeeld Nederlandse programma’s terugkijken, maar dat is onmogelijk voor mensen buiten Europa of zelfs buiten Nederland. Dat ligt aan de verschillende uitzendrechten in elk land. Wanneer je dus een programma wilt bekijken word je geblokkeerd, maar dit kan je omzeilen door middel van een VPN verbinding.

Trucje


Het is eigenlijk een trucje om je geografische blokkades te omzeilen. Stel bijvoorbeeld wanneer je in Azië bent je locatie in op Nederland en kijk gewoon televisieprogramma’s terug.


Social media gebruiken

Ook voor social media geldt dat dit in sommige landen wordt geblokkeerd. Waar bepaalde websites zoals Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube of zelfs Google worden geblokkeerd, omzeil je die blokkade door het gebruik van een VPN.

Omdat jouw locatie door de VPN ergens anders is ingesteld, kunnen overheden niet zien dat jij gebruik maakt van deze websites. Denk bijvoorbeeld aan reizen naar China. En zonder social media reizen is vaak lastiger dan je favoriete televisieprogramma missen!Veilig je privé gegevens gebruiken

Wanneer je op vakantie bent, gebruik je vaak open wifi hotspots in restaurants, winkelcentra, bibliotheken en cafés. Op deze open wifi hotspots zitten vaak wel duizenden mensen tegelijk. Dit maakt het voor cybercriminelen gemakkelijk om jouw privé gegevens zoals pincodes, wachtwoorden, emailadressen en social media accounts te onderscheppen. Door een VPN verbinding te gebruiken zijn jouw privé gegevens een stuk veiliger.