Voors- en tegens van een last minute reis boeken

last minute reis lange overstap

Slimme Reistips

Een last minute reis, die heeft altijd de schijn mee van voordeeltjes en goedkope verre trips. Maar is dat ook zo, en heb je er geen stress van?

tekst Fleur Besters

Een last minute reis boeken, of toch maar niet. Die vraag komt in zomer en winter voorbij. In de zomer van de mensen die zich afvragen hoe lang ze nog moeten wachten voor de écht scherpe prijzen, en in de wintermaanden bij de reizigers die niet weten of ze het er op zullen wagen, of niet. Lees wat het beste bij jou past!


Jongeren vaker gestresst bij last minute reis

Verrassend misschien, maar uit het Vakantieonderzoek van D-reizen blijkt dat juist jongeren meer stress ervaren als ze de gok nemen voor een last minute reis. Minder dan de helft van de vijftig plussers ervaart enige stress, tegen driekwart van de 50-minners. Sowieso vindt tweederde van de Nederlanders het spannend als ze op zoek gaan naar de ultieme last minute. Niet alleen de vraag óf er nog wat te boeken valt, maar ook keuzestress zorgt voor gedoe. De wereld ligt immers voor je open! Daarnaast raken Nederlandse reizigers, niet geheel verrassend, geïrriteerd over 'te hoge prijzen'.Prijzen last minutes

Hoewel de meeste mensen denken dat een last minute reis daadwerkelijk goedkoper is, hoeft wachten met boeken namelijk niet altijd voordeliger te zijn. Zeker vliegtickets kan je het beste eerder boeken, blijkt uit onderzoek van bijvoorbeeld Radar.

Maar met name pakketreizen, daar kan je nog wel eens een goede aanbieding bij vinden. Reisaanbieders kopen die vaak groot in, inclusief de vliegtuigstoelen en accomodaties. Daar willen ze natuurlijk wel vanaf. Misschien zit je niet in die off the beaten track regio die je op het oog had, maar loont het toch zo'n pakket te kiezen en van daaruit nog een paar dagen het land in te trekken.Alleen op prijs zoeken

En eigenlijk moet je bij een last minute vooral heel flexibel zijn. Zoek dus eens op prijs, in plaats van op bestemming. Laat je verrassen door het aanbod. En loop je toch helemaal vast bij je keuzestress? Bespaar jezelf ellende en raadpleeg gewoon lekker ouderwets het reisbureau!