Ben jij een echte roadtripper? Check dit dan

Roadtrip auto weg

Toffe Roadtrips

Een roadtrip is voor heel wat mensen is het de ultieme manier van vakantie vieren. Lekker met je auto de weg op, verschillende landen doorkruisen en onderweg volop indrukken opdoen om later met veel genoegen aan terug te kunnen denken.

tekst Fleur Besters

Met deze tips zorg je ervoor dat jouw roadtrip echt onvergetelijk wordt, in positieve zin! Voordat je op reis gaat, check je natuurlijk eerst een aantal dingen. En dan? Dan kan het avontuur beginnen.

Goed begin is het halve werk

Rijd voor je roadtrip altijd even langs de autogarage om je voertuig te laten nakijken. Het zou natuurlijk heel erg vervelend zijn, als je onderweg met pech te maken krijgt. Maar je moet ook zelf aan de slag. Ruim ook je auto even goed op. Het wordt immers voor een belangrijk deel je leefgebied in de periode die aanbreekt. En zeg nu toch zelf, je wilt niet de hele dag in een rommelige omgeving doorbrengen, toch? Hang meteen ook even een vuilniszakje op.

Handige dingen om mee te nemen


Controleer ook zeker of je niets bent vergeten mee te nemen. Standaard aan boord moeten zijn: startkabels, extra ruitenwisservloeistof (dat bespaart geld bij een benzinestation!), een goed opgepompte reserveband, de gevarendriehoek en een flesje water. Reis je in de winter? Neem dan ook waxinelichtjes mee, licht en warmte als je stil komt te staan!Regels onderweg

Win voorafgaand aan je roadtrip ook altijd informatie in over de regels in de landen die je wilt bezoeken. Niet alle landen hanteren dezelfde regels, en regels veranderen geregeld. In bepaalde landen moet je bijvoorbeeld altijd een veiligheidshesje bij je hebben. In andere landen mag je ook geen gebruik maken van systemen die je waarschuwen voor flitspalen. Let hier dus goed op om hoge boetes te voorkomen.

Autoverzekering


Controleer ook meteen even je autoverzekering als je een roadtrip maakt. Hoe staat het met de dekking van schade in het buitenland? Een goedkope autoverzekering klinkt mooi, maar overtuig jezelf er wel van dat je voldoende dekking hebt voor als je daadwerkelijk iets overkomt. Je hebt een autoverzekering nodig die aansluit bij jouw specifieke reis. Soms is pech onderweg zelfs ingebegrepen, dat scheelt je een abonnement bij een pechdienst.Plan niet te strak

Eigenlijk heb je tijdens je roadtrip maar één zekerheid en dat is vertraging! Het kan dus zomaar gebeuren dat je het hotel, waar je een kamer hebt geboekt voor de nacht, niet op tijd kunt bereiken. Het gevolg is dat je moet annuleren, daaraan zijn meestal kosten verbonden. Vervolgens moet je op een ad hoc gekozen locatie alsnog het volle pond betalen. Beter reserveer je dus niet vooraf of stel je de afstanden per dag wat korter in. Via booking.com kan je vaak ook hotels boeken die je makkelijk gratis kan annuleren.

Bepaalde locaties of trajecten staan bovendien bekend om de vertragingen die er optreden. Vermijd deze punten op de piekmomenten, zoals de ochtendspits. Het scheelt je veel stress!