Tip: Gratis rondleidingen door wereldsteden – meet the locals!

Slimme Reistips

Delen past bij reizen. En dus zijn er in steeds meer steden in de wereld vrijwilligers, vaak studenten, die toeristen gratis rondleiden. Contact leg je vooraf via Facebook of een site. En dus vraagt een hip geklede Koreaanse jongen ons voorzichtig onze naam, nog voordat we het metrostation Anguk in de Koreaanse hoofdstad Seoel hebben verlaten.

tekst

  Raak! Wij hebben ons opgegeven voor de Seoel Free Walking Tour en worden in deze wereldstad gastvrij en enthousiast ontvangen.

  “We horen te vaak dat toeristen erg hoge prijzen moeten betalen. Als je voor het eerst in een grote stad als Seoel bent, is het fijn om wegwijs gemaakt te worden”, legt gids Jessica uit. Een vaste groep gidsen neemt om beurten op zaterdag reizigers mee op pad. De studenten vinden het leuk om kennis te maken met bezoekers uit alle delen van de wereld, en voor ons is het evenzeer een perfecte gelegenheid om ook eens kennis te maken met de Koreanen zelf. Zeker ook omdat deze jongeren perfect Engels spreken, en veel Koreanen niet.

  Dus steken we met plezier onze paraplu’s op – in juli kan het inderdaad urenlang stortregenen in Zuid-Korea – en stappen de natte straatjes van de zes eeuwen oude wijk in. Op droge dagen sluiten zich soms wel twintig tot dertig mensen uit alle delen van de wereld aan, nu zijn we met ons gezin de enigen.

  Bukchon is een nog steeds bewoonde wijk. Dat is te merken aan bordjes her en der die tot stilte manen, we kunnen ons voorstellen dat het bij beter weer een komen en gaan van toeristen is. En bij een geplande fotostop, daar zijn Koreanen immers dol op, blijkt tot afschuw van gids Jessica een grote auto van een bewoner – de huizen gaan over van vader op zoon – het uitzicht danig te verpesten.

  De wijk werd gebouwd tijdens de Joseon-dynastie (1392-1897) en steeds bewoond door de heersende klasse. Veel van de gebruiken in het land stammen uit deze tijd. Ook bijvoorbeeld het respect voor ouderen. Als een van de studenten onze dochter haar vader met Joep hoort aanspreken, is hij dan ook verbaasd. “Roept ze haar vader nu? Doen alle kinderen dat zo in Nederland? Dat zou bij ons meteen straf opleveren.”. Een mooi moment om gewoonten uit te wisselen.

  In Bukchon bezoeken we één van de ongeveer 900 traditionele Hanok-huizen. De boeiende en duidelijke uitleg van Julia over de indeling van de huizen levert direct wedervragen van onze kinderen op, zoals waar de zonen en dochters destijds woonden en of ze ook buiten mochten spelen. En de bewaking door de steentjes op de buitenvloeren nodigt uit tot een test ‘wie kan er ongemerkt over lopen’. In enkele van de huizen is het mogelijk om een traditionele workshop te volgen. De kosten zijn beperkt, vanaf 15.000 Won is er al iets te doen.

  Wij gaan echter verder de stromende regen in. Het is flink klimmen en dalen, en het water stroomt letterlijk als kleine watervallen naar beneden. We zijn drijfnat, hier is geen paraplu tegen opgewassen. Geplande uitzichtmomenten over de stad zijn door de stortregen en het slechte zicht wat minder interessant, maar we hebben met zijn allen wel lol. En dat maakt dat zo’n Free Walk veel leuker is dan een officiële rondleiding. Het uitblijven van een betaling past helemaal bij de nieuwe deeleconomie en zorgt er merkbaar voor dat de gidsen er echt zin in hebben.
  Ze verwachten geen betaling, fooien zijn in Korea sowieso niet gepast. De stroopwafels die we voor hen meenamen worden evenwel verrast en blij aangenomen. Op de terugweg naar ons hotel helpen de studenten ons nog even bij het bestellen van een lokale specialiteit, rijst op een stokje, bij een eettentje. En oh ja: “We sturen morgen via Facebook een berichtje als we gebeld hebben met het park waar jullie heen willen. Misschien is het gesloten door het slechte weer.” Gastvrijer kan je het niet maken.

  Tips: Free Walking Tours in de hele wereld

  • De Seoel Free Walking tour kan je reserveren via Facebook. De website is hier te raadplegen en biedt meer informatie over de routes.

  • Als je op internet googelt op Free Walking Tour en de naam van de stad die je bezoekt, vindt je wellicht ook een groep die daar rondleidingen verzorgt. Let er wel op dat sommige groepen echt vrijwillig zijn, anderen verwachten een fooi na afloop. Neem een kleinigheidje mee uit Nederland. Stroopwafels, drop of een ander klein souvenir worden altijd gewaardeerd. De gidsen zijn vaak met meerderen, dus neem iets dat ze kunnen delen.

  • In Europa zijn er onder meer echt gratis tochten in Polen.

  • Buiten Europa zijn er ook meerdere groepen actief, zonder andere in Peru, San Franscisco en Tokyo.

  • Een ander concept, zonder vrijwilligers, zijn de New Europe Tours. Hierbij betaal je geen ticket voor de rondleiding, maar verwacht je de professionele gids wel een fooi. Er zijn onder andere tours in Jeruzalem, Tel Aviv en New York.

  • In Athene is een soortgelijke groep actief.

  • Ook in New York kan je met een hele serie rondleidingen met locals mee, waarna je na afloop beslist wat je wilt betalen: Op de site wordt benadrukt dat de organisatie ook reizigers met een klein budget de gelegenheid wil geven mee te gaan.

  • In Saigon gaan studenten desgevraagd zelfs een hele dag of enkele uren met je op pad naar een door jou gekozen bestemming. Je betaalt voor hen de entree of taxi/bus en krijgt in ruil daarvoor uitleg van een local! Ook deze groep biedt hier Free Walking Tours aan.

  • In Jamaica geven al 20 jaar lang inmiddels 700 vrijwilligers bezoekers een gratis tour. Er wordt een speciale match gemaakt belooft het verkeersbureau! 

  KoreaReizen

  Reisbijbel ontdekte Zuid-Korea in samenwerking met het gespecialiseerde reisbureau KoreaReizen. Zij stellen een reis samen op basis van jouw wensen en budget. Daarbij gaan ze uit van een zo zelfstandig mogelijke reis. Dus met openbaar vervoer waar mogelijk en een huurauto waar dat handig is. In Seoel verbleven we in een fijn hotel in het centrum van de stad, vlakbij Bukchon. Een prima uitvalsbasis om de stad enkele dagen te ontdekken.

  Inspiratie voor Peru

  Toffe Roadtrips

  Reizen door Peru vereenvoudigt het leven op een verhelderende wijze, met dank aan het ontbreken van uiterlijk vertoon, in de breedste zin van het woord. 

  Lees Meer Door: Danielle Boelens

  Toffe Roadtrips

  Met de motor door Zuid-Amerika

  Laat je motor thuis Hoewel automobilisten en motorrijders uiteraard veel gemeen hebben en beide kwaliteiten zelfs erg goed samengaan in één persoon, is er als het op reizen aankomt, toch een cruciaal verschil. Een automobilist huurt vanzelfspreken

  Lees Meer Door:

  Slimme Reistips

  Delen past bij reizen. En dus zijn er in steeds meer steden in de wereld vrijwilligers, vaak studenten, die toeristen gratis rondleiden. Contact leg je vooraf via Facebook of een site. En dus vraagt een hip geklede Koreaanse jongen ons voorzichtig

  Lees Meer Door: Fleur Besters

  Slimme Reistips

  Reizen is niet alleen het ontdekken van onbekende gebieden. Het is ook de ultieme manier om kennis te maken met de gebruiken van de plaatselijke bevolking. Een belangrijk onderdeel daarvan vormt voor mij het leren kennen van de eetgewoonten in een

  Lees Meer Door: Ruud Beerens

  Verre Avonturen

  Na aankomst op de drukke luchthaven van Lima in Peru kiezen de meeste toeristen eieren voor hun geld en gaan op weg langs / via de beroemde zuidelijke route met als eindbestemming wereldwonder Machu Picchu. Het noorden van Peru kent echter een reg

  Lees Meer Door: Fleur Damen

  Verre Avonturen

  De vakantieperiode zit er weer op, en veel mensen zijn waarschijnlijk hun volgende vakantie of reis aan het plannen. Een mooi moment dus om wat inspiratie op te doen en daar is deze video van de Duitse fotograaf/filmmaker Christian Grewe uite

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Verre Avonturen

  Stop motion kennen we vooral van tekenfilms. Sinds de opkomst van het mobieltje met camera heeft ook de filmtechniek, waarbij je een serie achter elkaar geplakte foto's snel achter elkaar afspeelt, aan populairiteit gewonnen.

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Verre Avonturen

  Iedereen wil naar het eiland Taquile, het Peruaanse Marken. We krijgen echter de tip van onze hoteleigenaar in Puno om de boot naar Amantani te nemen, een ander eiland in het Titicacameer. Dit enorm groot meer ligt in de Andes op de grens van Boli

  Lees Meer Door: Frank van den Berge

  Toffe Roadtrips, Verre Avonturen

  Peru heeft een prachtige natuur, geweldige cultuur en een eeuwenoude geschiedenis. Dat alles maakt Peru tot één van de meest veelzijdige landen van de wereld. Waarom dat zo is, kun je goed zien in deze geweldige video van Cole Graham, die een

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Verre Avonturen

  De eerste keer dat ik iemand over de Amazone hoorde praten, was ik stomgeslagen. Stomgeslagen en vastberaden. Ooit zou ik deze rivier, met zijn lengte van zesduizend kilometer de langste ter wereld, in zijn geheel bevaren. Het moest ongetwijfeld e

  Lees Meer Door: Ferdinand Beltman

  Slimme Reistips, Toffe Roadtrips, Verre Avonturen

  Machu Picchu Peru

  De trekpleister van Peru is Machu Picchu. Deze mysterieuze oude Incastad bij Cusco wordt algemeen als 1 van de wonderen van de wereld beschouwd en werd in 2007 dan ook niet geheel verrassend op de Lees Meer Door: Reisbijbel

  Verre Avonturen

  Dat Machu Picchu in Peru een bijzondere bestemming is is zo langzamerhand bij de meeste mensen wel bekend. Deze mysterieuze oude Incastad ligt verborgen op een scherpe bergtop hoog

  Lees Meer Door: Reisbijbel

  Reisorganisaties Peru

  Reizen naar Peru

  Prijs: €0 - €10000
  Dagen: 0 - 30

  Rondreizen

  Rondreis Noord-Peru

  Tijdens deze spectaculaire ontdekkingsreis nemen we je mee naar het pure en ongerepte noorden van Peru. Dit gedeelte van Peru is met zijn vele prachtige landschappen en fascinerende overblijfselen uit de pre-Inca en Spaans koloniale tijd misschien no

  Land : Peru
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2998.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  25-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Langs de Andes

  Ga mee op deze prachtige reis langs het imposante Andesgebergte! Uw avontuur begint in Peru waar u onder meer de letterlijke hoogtepunten Machu Picchu en het Tititcacameer bezoekt. In Bolivia reist via het prachtige La Paz en Sucre naar de unieke zou

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3788.00
  reisduur : 25 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  24-daagse privéreis Peru & Bolivia

  Ga met ons mee op deze prachtige nieuwe privé rondreis door 2 landen vol hoogtepunten. Peru is natuurlijk bekend vanwege de Inca-citadel Machu Picchu, maar het land biedt ook prachtige natuur en sfeervolle koloniale steden als Arequipa en Cusco. Bol

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3593.00
  reisduur : 24 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  18-daagse single groepsreis Peru & de Inca's

  Peru, wereldberoemd om Machu Picchu maar dit is lang niet alles wat Peru te bieden heeft. Ontdek de overweldigende natuur met de karakteristieke Andesdorpjes, woestijnen, lama's, zeeleeuwen en condors. Ook de vriendelijke bevolking is iets wat

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2499.00
  reisduur : 18 dagen
  Lees Meer

  Festivalreis

  Rondreis PERU - 21 dagen; Mystieke steden in de Andes

  Peru staat bekend om zijn Incaruïnes en de verborgen stad Machu Picchu. Het altiplano landschap zorgt voor vergezichten op besneeuwde Andespieken. Mysterieuze Nazca lijnen, koloniale huizen en imposante bouwwerken laten het verleden spreken. In dorp

  Land : PERU
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 2695.00
  reisduur : 21
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Peru Go-26

  Samen met leeftijdsgenoten reis je door Peru. Deze jongerenreis laat je in 22 dagen het mooiste van dit Zuid-Amerikaanse land zien. Gedurende de reis heb je veel individuele vrijheid en in overleg met de reisleider kun je met de groep of zelf je eige

  Land : Peru
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 3788.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Peru Go-26

  Samen met leeftijdsgenoten reis je door Peru. Deze jongerenreis laat je in 22 dagen het mooiste van dit Zuid-Amerikaanse land zien. Gedurende de reis heb je veel individuele vrijheid en in overleg met de reisleider kun je met de groep of zelf je eige

  Land : Peru
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 3788.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Peru Hoogtepunten

  Tijdens deze rondreis door Peru bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur, met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je wordt verrast door de kleurrijke Indianenbevolking, het blauwe Titicacameer,

  Land : Peru
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2198.00
  Lees Meer

  Familiereizen

  Familiereis Peru

  Tijdens deze familiereis door Peru reis je door het land van de Inca's, een land in raadselen gehuld. We gaan op zoek naar de bron van de legendes. We maken een boottocht naar eilandjes voor de kust van Pisco, waar tientallen zeeleeuwen, pelikanen en

  Land : Peru
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2998.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  25-daagse groepsrondreis Hoogtepunten van Zuid-Amerika

  Gun uzelf deze spectaculaire rondreis en ontdek in 25 dagen tijd letterlijk alle hoogtepunten van Zuid-Amerika! We bezoeken Peru, Bolivia, Argentinië en Brazilië; langs de toppen van de Andes komen we op grote hoogtes in Peru en Bolivia, en verv

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 4469.00
  reisduur : 25 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis met Dragoman door Peru en Bolivia

  Tijdens dit overland-avontuur door Peru en Bolivia bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je zult worden verrast door de kleurrijke Indianenbevolking,

  Land : Peru
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 1635.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Peru, 21 dagen

  Reis langs de hoogtepunten van misschien wel het meest fascinerende land in Zuid-Amerika. Ontmoet de kleurrijke bevolking en verdwaal in de oude Incastad Machu Picchu.

  Land : Peru
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 3095.00
  reisduur : 21 dagen
  Lees Meer

  Actieve rondreizen

  Rondreis Peru, 14 dagen

  Ontdek de hoogtepunten van Peru in twee weken, kijk uit over de indrukwekkende Andes terwijl condors langs je vliegen. Vaar over het hoogst bevaarbare meer ter wereld en duik in de Inca tijd door een bezoek aan magisch Machu Picchu en de heilige vall

  Land : Peru
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2295.00
  Lees Meer

  Rondreis

  19-daagse familie groepsrondreis Inca's en Condors in Kleurrijk Peru

  Deze prachtige rondreis door het land van de Inca's en condors begint en eindigt in de hoofdstad Lima. Na een stadsverkenning zakken we af naar Ica, gelegen in een  indrukwekkend woestijnlandschap vol zandduinen. Via de Ballestas Eilanden, ook wel k

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2899.00
  reisduur : 19 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  24-daagse privéreis Peru & Bolivia

  Ga met ons mee op deze prachtige nieuwe privé rondreis door 2 landen vol hoogtepunten. Peru is natuurlijk bekend vanwege de Inca-citadel Machu Picchu, maar het land biedt ook prachtige natuur en sfeervolle koloniale steden als Arequipa en Cusco. Bol

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3559.00
  reisduur : 24 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  18-daagse groepsrondreis Peru & de Inca's

  Ga mee op deze prachtige rondreis door Peru. De route voert ons onder meer langs de Ballestas eilanden met hun overweldigende fauna, door karakteristieke Andes-dorpjes, langs de mysterieuze Nazcalijnen, de drijvende rieteilanden in het Titicacamee

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2339.00
  reisduur : 18 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Peru Hoogtepunten

  Tijdens deze rondreis door Peru bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur, met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je wordt verrast door de kleurrijke Indianenbevolking, het blauwe Titicacameer,

  Land : Peru
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2198.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Noord-Peru

  Tijdens deze spectaculaire ontdekkingsreis nemen we je mee naar het pure en ongerepte noorden van Peru. Dit gedeelte van Peru is met zijn vele prachtige landschappen en fascinerende overblijfselen uit de pre-Inca en Spaans koloniale tijd misschien no

  Land : Peru
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2998.00
  Lees Meer

  Rondreis

  19-daagse familie groepsrondreis Inca's en Condors in Kleurrijk Peru

  Deze prachtige rondreis door het land van de Inca's en condors begint en eindigt in de hoofdstad Lima. Na een stadsverkenning zakken we af naar Ica, gelegen in een  indrukwekkend woestijnlandschap vol zandduinen. Via de Ballestas Eilanden, ook wel k

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2999.00
  reisduur : 19 dagen
  Lees Meer

  Familiereizen

  Familiereis Peru Hoogtepunten

  Tijdens deze familiereis door Peru bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur, met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Het land van de Inca's is een land in raadselen gehuld. We gaan op zoek naa

  Land : Peru
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2648.00
  Lees Meer

  Familiereis

  Familiereis PERU AVONTUUR - 21 dagen; Avontuur in de Andes

  Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Peru staat bekend om zijn Incaruïnes en de verborgen stad Machu Picchu. Het zogenaamde altiplanolandschap zorgt voor vergezichten op besneeuwde Andespieken. In dorpjes kun je kennismaken

  Land : PERU
  Aanbieder : Koningaap
  prijs vanaf : 2995.00
  reisduur : 21
  Lees Meer

  Rondreizen

  22-daagse groepsrondreis Peru, Noord-Chili & Bolivia

  Ga met ons mee op deze nieuwe rondreis met zowel hoogtepunten als onbekende plekjes van drie indrukwekkende landen! We doen een boeiende stadstour  door Lima in Peru en vliegen vervolgens naar Arica in het noorden van Chili. Van hieruit bezoeken we

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3299.00
  reisduur : 22 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  14-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Noord-Peru

  Deze bijzondere privérondreis vol archeologie en precolumbiaanse cultuur door het noorden van Peru begint in Trujillo aan de woestijnkust. Hier brengt u een bezoek aan de oude Chimu stad Chan Chan. Hierna staat de stad Chiclayo op het programma, wa

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2454.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  20-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Peru Compleet

  Geniet van de mooiste hoogtepunten van Peru tijdens onze 20-daagse privé rondreis. Vanuit de miljoenenstad Lima reist u via de kleurrijke zandduinen bij Ica naar de beroemde Nazca-lijnen om vervolgens door te reizen naar de koloniale stad Arequipa.

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2740.00
  reisduur : 20 dagen
  Lees Meer

  Familiereizen

  Familiereis Peru Hoogtepunten

  Tijdens deze familiereis door Peru bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur, met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Het land van de Inca's is een land in raadselen gehuld. We gaan op zoek naa

  Land : Peru
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2648.00
  Lees Meer

  Actieve rondreizen

  Rondreis Peru met Amazone, 24 dagen

  Tijdens deze reis bezoek je de absolute hoogtepunten van Peru. Je verblijft in het koloniale Lima, Arequipa en Cusco en onderweg stop je bij de onverklaarbare Nasca lijnen en het indrukwekkende Inca-complex Machu Picchu. Het Titicacameer en de Colca

  Land : Peru
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 3095.00
  Lees Meer

  Actieve rondreizen

  Rondreis Peru, 21 dagen

  Tijdens deze complete rondreis zie je de hoogtepunten van Peru zoals de Nasca-lijnen, de Colca Canyon, het Titicaca-meer, de stad Cusco en natuurlijk Machu Picchu. Sportievelingen hebben de gelegenheid de beroemde Inca Trail te boeken.

  Land : Peru
  Aanbieder : Djoser
  prijs vanaf : 2495.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Peru

  Tijdens deze rondreis door Peru bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur, met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je zult worden verrast door de kleurrijke Indianenbevolking, het blauwe Titicac

  Land : Peru
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2498.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  18-daagse groepsrondreis Peru & de Inca's

  Ga mee op deze prachtige rondreis door Peru. De route voert ons onder meer langs de Ballestas eilanden met hun overweldigende fauna, door karakteristieke Andes-dorpjes, langs de mysterieuze Nazcalijnen, de drijvende rieteilanden in het Titicacamee

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2399.00
  reisduur : 18 dagen
  Lees Meer

  Fietsen

  Peru - Andes en Amazone

  fietsvakantie langs hotels en kampeerplekken

  Land : Peru
  Aanbieder : SNP
  prijs vanaf : 3215.00
  reisduur : 15 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  Rondreis Peru

  Tijdens deze rondreis door Peru bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur, met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je zult worden verrast door de kleurrijke Indianenbevolking, het blauwe Titicac

  Land : Peru
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2498.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  14-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Noord-Peru

  Deze bijzondere privérondreis vol archeologie en precolumbiaanse cultuur door het noorden van Peru begint in Trujillo aan de woestijnkust. Hier brengt u een bezoek aan de oude Chimu stad Chan Chan. Hierna staat de stad Chiclayo op het programma, wa

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2425.00
  reisduur : 14 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Groepsreis Zuid-Peru; Het verloren rijk van de Inca's

  Peru is het land van de vergezichten, waar eindeloze altiplano vlakten abrupt overgaan in de steil oprijzende pieken van het Andesgebergte. Mysterieuze Nazca lijnen, koloniale gebouwen en imposante Inca bouwwerken als Machu Picchu laten het verleden

  Land : PERU
  Aanbieder : Shoestring
  prijs vanaf : 2199.00
  reisduur : 21 dagen / 20 nachten
  Lees Meer

  Familiereizen

  Familiereis Peru

  Tijdens deze familiereis door Peru reis je door het land van de Inca's, een land in raadselen gehuld. We gaan op zoek naar de bron van de legendes. We maken een boottocht naar eilandjes voor de kust van Pisco, waar tientallen zeeleeuwen, pelikanen en

  Land : Peru
  Aanbieder : Sawadee
  prijs vanaf : 2998.00
  Lees Meer

  Rondreizen

  20-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Peru Compleet

  Geniet van de mooiste hoogtepunten van Peru tijdens onze 20-daagse privé rondreis. Vanuit de miljoenenstad Lima reist u via de kleurrijke zandduinen bij Ica naar de beroemde Nazca-lijnen om vervolgens door te reizen naar de koloniale stad Arequipa.

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2825.00
  reisduur : 20 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  25-daagse groepsrondreis Hoogtepunten van Zuid-Amerika

  Gun uzelf deze spectaculaire rondreis en ontdek in 25 dagen tijd letterlijk alle hoogtepunten van Zuid-Amerika! We bezoeken Peru, Bolivia, Argentinië en Brazilië; langs de toppen van de Andes komen we op grote hoogtes in Peru en Bolivia, en verv

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 4229.00
  reisduur : 25 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  25-daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Langs de Andes

  Ga mee op deze prachtige reis langs het imposante Andesgebergte! Uw avontuur begint in Peru waar u onder meer de letterlijke hoogtepunten Machu Picchu en het Tititcacameer bezoekt. In Bolivia reist via het prachtige La Paz en Sucre naar de unieke zou

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 3826.00
  reisduur : 25 dagen
  Lees Meer

  Rondreizen

  18-daagse single groepsreis Peru & de Inca's

  Peru, wereldberoemd om Machu Picchu maar dit is lang niet alles wat Peru u te bieden heeft. Het is een ontzettend divers land, ontdek de overweldigende natuur met de karakteristieke Andesdorpjes, woestijnen, lama's, zeeleeuwen en condors. Ook de vr

  Land : Peru
  Aanbieder : Fox
  prijs vanaf : 2299.00
  reisduur : 18 dagen
  Lees Meer

  Rondreis

  Groepsreis Peru in 2 weken ; Mystieke steden in de Andes

  In Peru ligt de cultuur voor het oprapen: de vele overblijfselen uit de Incatijd zoals de wereldberoemde Incastad Machu Picchu en de Spaanskoloniale architectuur in Arequipa, Puno en Cuzco. De natuur van het land is zeer divers: het Andesgebergte, me

  Land : PERU
  Aanbieder : Shoestring
  prijs vanaf : 1899.00
  reisduur : 17 dagen / 16 nachten
  Lees Meer

  Reisboeken en gidsen over Peru

  Reisgidsen

  Reisgids Peru | Lonely Planet

  De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

  Land : Peru
  Aanbieder : De Zwerver
  prijs vanaf : 24.95
  Lees Meer

  Vogelgidsen

  Vogelgids Pocket Photo Guide Birds of Peru | Bloomsbury

  A country of huge scenic diversity, Peru is a birdwatcher's paradise and a popular tourist destination. It is home to about 1,800 different types of birds, from the mighty Andean Condor to a dazzling variety of jewel-like hummingbirds. Many birds c

  Land : Peru
  Aanbieder : DeZwerver
  prijs vanaf : 14.50
  Lees Meer
  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

  close

  Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!