Belize

 • klimaat

  Tropisch moesson  

 • reisadvies

  Risico's  

 • vaccinaties

  Nee, tenzij  

 • ambassades

  Ja  

 • visumplicht

  Nee  

 • valuta

  Belize Dollar  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  -7 uur  

 • taal

  Engels  

Regenwoud en koraal

Belize is een onafhankelijk land in Midden-Amerika en grenst aan Mexico in het noordwesten en Guatemala in het zuiden en westen. Aan het oosten grenst het aan de Caraïbische Zee. Het land is lid van het Britse Gemenebest.

Belize kent weinig hoogteverschillen. Er horen een aantal (koraal)eilanden bij, waaronder Ambergris Caye, Caye Caulker en de Turneffe-eilanden. Hoewel Belmopan de hoofdstad is, is Belize City de grootste stad, met 54.000 inwoners.

Trekpleisters zijn de Maya-ruïnes in de jungle, de regenwouden zelf en de koraalriffen waar je kan duiken of snorkelen, gevorderde duikers gaan er naar de Blue Hole, waar je haaien kan zien. Belize is echt een bestemming voor avontuurlijke reizigers, veertig procent van het land bestaat uit beschermde wildparken, waar je meer dan 500 verschillende vogels kan spotten. Ook komen er jaguars, apen, herten en leguanen voor. Je kan het land doorkruisen per bus!

Hoogtepunt
Beste reistips Belize
Great Blue Hole

De Great Blue Hole is een enorme onderwatergrot, waarvan het dak is ingestort tijdens de laatste ijstijd.

Vliegtickets
Vluchten naar Belize
Reistips
Beste reistips Belize

Artikelen over Belize

Bijzondere bestemmingen

The Great Big Hole in Belize

Een van de mooiste duikspots ter wereld. The Great Blue Hole in Belize. Een enorme onderwatergrot, waarvan het dak ...

Lees meer

Reisvideos

De vier vrienden Chris MacDougall, Chris Wachter, John Bordalampe, en Jeremy Williams reisden afgelopen juni door het bijzondere Belize ...

Lees meer

Reisnieuws

Costa Rica is het meest gelukkige land van de wereld, tenminste volgens de Happy Planet Index. Dat is een index, die ...

Lees meer

Reizen Belize

Verre reizen

9-daagse Caribbean cruise vanuit Havana

Het begin van een ontdekkingsreis. Zo voel jij je zodra je aan boord stapt van de MSC Armonia. Met alle faciliteiten is er voor ieder wat wils. Waterattracties voor de kids en een ontspannende massage voor de ouders. Proef de Cubaanse rum in het Museo del Ron of draai een Cubaanse sigaar in het Fábrica de Tabacos Partagás. MSC Armonia brengt je naar de leukste plekken van de Caribbean.

Land : Belize
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1374.00
Lees Meer
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Instagram