Zambia het best bewaarde geheim van Afrika

Zambia is een land in Zuidelijk Afrika dat nog niet door de grote massa toeristen wordt bezocht. Toch heeft het land bezoekers heel veel te bieden, zoals prachtige meren, moeraslandschappen, de machtige Victoria watervallen en vele soorten flora en fauna. Het is dan ook een waar paradijs voor natuurliefhebbers.

De Zambiaanse overheid realiseerde zich al jaren geleden dat wildparken economisch interessant konden zijn en de overheid zet zich dan ook al jaren in voor natuurbehoud. Dit heeft ervoor gezorgd dat een derde van het land vandaag de dag uit nationale parken en wildreservaten bestaat (18 in totaal). Dit maakt Zambia tot een echt dierenrijk, met 225 soorten zoogdieren en zevenhonderd soorten vogels.

Een reis door een van de nationale parken van Zambia is volgens kenners zelfs één van de beste safari ervaringen ter wereld. Het land wordt dan ook niet voor niets ‘the real Africa’ genoemd en het is dan ook een prachtige reis- of vakantiebestemming.

Klimaattype: Tropisch savanneklimaat (Aw) en een steppeklimaat (BS) in het zuiden, Tropisch Klimaat (Af) in het zuiden
Gem. temp. zomer (januari-februari-maart): 23°C
Gem. temp. winter (juli-augustus-september): 20°C
Regenseizoen: oktober tot april in het noorden en eind november tot begin maart in de rest van het land
Beste reistijd: april tot en met augustus

Zambia heeft een tropisch savanneklimaat en een steppeklimaat in het zuiden. Doordat het land hoog ligt, zijn de gemiddelde temperaturen lager dan die van veel andere landen in tropisch Afrika. De gemiddelde jaartemperatuur ligt niet ver boven de 20 graden en alleen de lager gelegen dalen van de Midden-Zambezi en de Luapula zijn het gehele jaar heet en vochtig met gemiddeld 25°C. In de rest van Zambia bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur ca. 22°C.

In Zambia kunnen drie seizoenen worden onderscheiden:
– een koel droog seizoen (april-augustus). Hierbij kan het “s nachts afkoelen tot 4-5°C, met name in juli, de ‘koudste” maand. De dagtemperaturen op de plateaus variëren van 23-26°C, en in de valleien van 24-28°C.
– een heet droog seizoen (augustus-november) voorafgaand aan de regentijd. Gedurende deze periode variëren de dagtemperaturen op de plateaus van 26-30°C en in de valleien van 38-42°C.
– een warm nat seizoen (november-april). Hierin liggen de temperaturen op de plateaus rond 27°C en in de valleien rond 32°C. De luchtvochtigheid ligt in deze periode tussen 70-80%.

Neerslag

In Zambia valt gemiddeld jaarlijkse tussen 1000-1500 mm neerslag in het noorden en in het zuiden 600-1000 mm. De regentijd begint in het noorden eerder (oktober) dan in de rest van het land en duurt ook langer (ca. zes maanden). In de regentijd regent het overigens niet voortdurend, maar wisselen natte en droge dagen elkaar af.

Beste reistijd

Zambia is het gehele jaar te bezoeken. De beste periode om Zambia te bezoeken is echter de periode van april tot augustus.

Juli tot oktober

Dit is het traditionele droge seizoen in Zambia en, met uitzondering van september en oktober wanneer het overdag wel 40 graden kan worden, qua temperatuur de meest aangename periode. Dit traditionele hoogseizoen is ook een goede tijd om op safari te gaan.

November en april tot juni

Deze overgangsmaanden zijn goede maanden om Zambia te bezoeken. Over het algemeen is het weer aangenaam en zijn er minder toeristen dan in het hoogseizoen. Deze maanden zijn ook uitermate geschikte maanden om op safari te gaan. In de periode van april tot juni is het landschap mooi groen, maar er zal niet veel regen meer vallen (met name in juni). Dit is ook een goede periode om de Victoria watervallen te bezoeken die dan op hun meest indrukwekkendst zijn. November is een beetje een tricky maand. Het ene jaar is dit nog een geheel droge maand, maar het komt ook geregeld voor dat in november de eerste regen van het regenseizoen valt.

December tot maart

Dit is het regenseizoen, dat in Zambia ook wel het groene seizoen wordt genoemd.Het land is in deze periode namelijk prachtig groen. Dit is ook de periode waarin vogelaars het beste aan hun trekken komen. Voor safari”s is deze periode echter minder geschikt. Wegen worden namelijk slecht begaanbaar waardoor safaritrucks geregeld vast komen te zitten. Ook zijn de dieren door de begroeiing minder goed te zien.

Beste reistijd Victoriawatervallen

De Victoriawatervallen zijn het gehele jaar te bezoeken. Het watervolume varieert echter nogal per seizoen. De watervallen zijn in volle glorie te zien vlak na het regenseizoen in de periode mei-juni. De waterval kan dan een breedte bereiken van wel 1,7 km. In deze tijd zijn echter de meeste uitkijkpunten te nat, waardoor je de watervallen van wat verder af zult moeten bekijken. Ook is er in deze periode erg veel waternevel waardoor de watervallen moeilijker zijn te fotograferen.In de periode oktober-december stroomt er relatief weinig water van de waterval. Gedurende deze periode bereken de watervallen uiteen in verschillende kleine watervallen. Dit is de tijd waarbij je dichtbij de watervallen kunt komen, kunt zwemmen in Devils Pool en kunt raften op de Zambezi.De beste tijd om de Victoria Falls te bezoeken, is misschien wel de periode juli-september. Dan zijn de weersomstandigheden het meest ideaal en is er een goed zicht vanaf de uitkijkpunten.

Er zijn enige risico”s voor reizen naar Zambia. Voor de grensgebieden met Congo, Angola en Mozambique geldt in ieder geval een negatief reisadvies, daar liggen ook nog landmijnen. De grensgebieden met de andere landen zijn wel veilig.

Daarnaast speelt ook in Zambia, met name in hoofdstad Lusaka, opkomende criminaliteit een rol, waaronder carjacking en tasjesroof.

Van november tot en met maart kan regen voor wateroverlast en overstromingen zorgen. Toegangswegen kunnen slecht begaanbaar zijn. Sommige gebieden kunnen zelfs helemaal onbereikbaar zijn. Overstromingen gaan vaak gepaard met een tekort aan voedsel, water en medicijnen.

Controleer voor vertrek altijd het meest actuele advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken via deze link. 

Het Vaccinatiecentrum Vaccinaties op Reis raadt voor Zambia de volgende vaccinaties en inentingen aan:

Vaccinaties die voor Zambia verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Zambia alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Zambia binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Een cholerastempel is verplicht als je Zambia over land binnenkomt.

Vaccinaties die voor Zambia worden aangeraden

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Zambia aanbevolen:

– vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Nederlandse Ambassade

United Nations Avenue, Plot 5208, Lusaka

Postadres:
P.O. Box 3190510101 Lusaka

Tel. 00-260-1-254813/3590/3994/3819
Fax. 00-260-1-253733
E-mail: [email protected]
Website: http://zambia.nlembassy.org/

Belgische Ere-consulaat (Hoofdpost: Ambassade Dar es Salaam, Tanzania)

c/o Amagrain Ltd Plot 22768
Thabo Mbeki Road Acacia Park
Lusaka, Zambia

Telefoon: +260 211 258 057
Fax: +260 211 258 059
E-mail: [email protected]

Voor Zambia heb je nodig:

– Een paspoort dat bij binnenkomst in Zambia nog minimaal 6 maanden geldig is
– Een visum

Je kan het visum direct online aanvragen via deze link. Je kan dat vanaf drie maanden voor vertrek doen en betaalt op het vliegveld de kosten van het visum.

Visum

Voor een bezoek aan Zambia is een visum verplicht. Een visum kun je verkrijgen bij de Ambassade van Zambia in Brussel. Het is echter ook mogelijk het visum te verkrijgen bij aankomst op het vliegveld in Lusaka. Het visum kost 50 dollar voor één bezoek en 80 dollar voor meerdere bezoeken en is 90 dagen geldig.

Let goed op de einddatum van de entry-stempel die je in je paspoort krijgt. De duur van uw visum kan namelijk langer zijn dan de uiterste uitreisdatum van de entry-stempel en die stempel in je paspoort is leidend voor je toegestane verblijf.

Bent je nog in Zimbabwe na de einddatum van het entry-stempel? Dan kunnen de politie en immigratiediensten van Zimbabwe je uit het land zetten of arresteren. Je kan de entry-stempel voor een maand verlengen op het immigratiekantoor in Zambia.

LET OP! De visumvereisten kunnen regelmatig wijzigen, dus check ruim voor je vertrek de meest recente visumvereisten bij de ambassade van Zambia. 

Adressen ambassade van Zambia in Nederland en België:

Nederland: Zambia heeft geen ambassade in Nederland. De dichtsbijzijnde ambassade van Zambia bevindt zich in België.

België:
Ambassade Zambia
Molierelaan 46
91050 Elsene

Tel: +32 02 343 56 49
Fax: +32 02 347 43 33

De munteenheid in Zambia is de kwacha (ZMK). De kwacha is onderverdeeld honderd ngwee. De kwacha wordt uitgegeven in munten van 1, 5 en 10 kwacha en van 25 en 50 ngwee en biljetten van 20, 50, 100, 500, 1000, 5000, 10.000, 20.000 en 50.000 kwacha.

Bekijk hier de huidige koers van de Zambiase kwacha.

Je kunt in Zambia bij banken en wisselkantoren (bureaux de change) Euro”s omwisselen in kwachas.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Zambiase kwacha eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de kwacha.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Zambia mogelijk in Lusaka en een aantal andere grote steden in Zambia, maar in afgelegen gebieden niet. Hou daar dus zeker rekening mee!

Bekijk hier waar je in Zambia kunt pinnen met een bankpas met het cirruslogo.

Credit Card

Creditcards worden in Zambia in veel hotels, restaurants, reisagenten en de wat grotere winkels geaccepteerd.

Openingstijden banken

De openingstijden van de banken in Zambia zijn per bank nogal verschillend, maar de meeste banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:15 uur tot 14:30 uur. Een aantal banken is bovendien geopend op de eerste en de laatste zaterdag van de maand van 08:15 uur tot 10:30 uur.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Zambia ligt een stuk lager dan in Nederland en België, maar vergeleken met andere landen in oost- en zuidelijk Afrika is Zambia redelijk duur.

Fooien

In Zambia is het geven van fooi niet gebruikelijk, maar het wordt wel op prijs gesteld. De meeste hotels en restaurants voegen 10% voor bediening aan de rekening toe. Gidsen, rangers en spoorzoekers (trackers) zijn voor hun inkomen voornamelijk afhankelijk van tips. Wanneer je tevreden bent over hun diensten wordt een tip tussen US$5 en US$10 per persoon per dag zeer gewaardeerd.

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Zambia zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Internationale dag van de vrouw 8 maart
Dag van de jeugd 12 maart
Dag van de Arbeid 1 mei
Afrikadag 25 mei
Dag van de helden 7 juli
Dag van de eenheid 8 juli
Dag van de boeren 4 augustus
Dag van de onafhankelijkheid 24 oktober
Kerst 25 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Zambia nog een aantal feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

In Zambia is het tijdens onze wintertijd één uur later dan in Nederland en België. Gedurende onze zomer is er geen tijdsverschil met Nederland en België.

Check hier de actuele tijd in Zambia.

Officiële taal van Zambia

De officiële taal van Zambia is het Engels.

Andere talen in Zambia

Naast het Engels worden in Zambia meer dan dan 72 lokale talen en dialecten gesproken, zoals het Bemba, Nyanja, Tonga, Lozi, Kaonde, Kunda en Luvale.

Hoogtepunten in Zambia

In april is de muur van water op haar hoogtepunt en 1,7 kilometer breed. De wolk van water is soms wel vierhonderd meter hoog en bij helder weer tot vijftig kilometer ver te zien.

Reistips voor Zambia

Afrika Botswana

Elk natuurgebied in Afrika heeft wel iets unieks; bijzondere natuur, speciale diersoorten, schitterende vergezichten of prachtige watervallen. Vijf tips voor het kiezen van de mooiste wildparken in Afrika.

Lees Meer
Safari Afrika

Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het continent aantreft.

Al eeuwenlang hebben de Afrikaanse vlakten en de wilde dieren die er leven mensen gefascineerd. Echter, waar men er vroeger op uittrok om de big five om te leggen komen tegenwoordig mensen van heinde en verre om deze vast te leggen op de gevoelige plaat. Het geweer mag dan gelukkig hebben plaatsgemaakt voor het fototoestel, maar de taferelen die je tijdens een safari krijgt voorgeschoteld blijven onverminderd boeiend. Een Afrikaanse safari is dan ook een ware belevenis!

Lees Meer

Inspiratie voor Zambia

Stoere Gezinnen, Verre Avonturen

Een safari naar Afrika staat hoog op het verlanglijstje van veel avontuurlijke reizigers. Wild, mooie lodges en natuurlijk schitterende natuur. Ervaren Afrika-reiziger Valeri Berns geeft tien praktische tips voor je safarireis.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Slimme Reistips

Afrika Botswana

Elk natuurgebied in Afrika heeft wel iets unieks; bijzondere natuur, speciale diersoorten, schitterende vergezichten of prachtige watervallen. Vijf tips voor het kiezen van de mooiste wildparken in Afrika.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Toffe Roadtrips

Elk jaar start in januari een groep fietsers in Caïro aan de ‘Tour d’Afrique’. Vier maanden later, twaalfduizend kilometer verder, is het hele continent doorkruist en eindigt de tocht in Kaapstad. Reisbijbelredacteur Hans Karel fietste same

Lees Meer Door: Hans Karel

Verre Avonturen

Waarom toch afrika

Een vraag die mij wel heel erg vaak wordt gesteld. Ooit besloot ik als kleuter al dat ik naar Afrika wilde verhuizen om de simpele reden dat ik olifanten wilde zien. Mijn eerste avontuur mislukte jammerlijk omdat ik op de hoek van de straat al nie

Lees Meer Door: Jan Willem van de Kamp

Slimme Reistips, Verre Avonturen

Safari Afrika

Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

In 2010 reisde ik voor het eerst naar Afrika. Lang had ik het uitgesteld,want het leek me nooit een continent waar ik iets te zoeken had. Maar als je dan toch als levensdoel hebt om alle landen ooit te bezoeken, zul je eraa nmoeten geloven ook de

Lees Meer Door: Ruud Beerens

Reisorganisaties Zambia

Reizen naar Zambia

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Groepsrondreis

Namibië & Zambezi (17 dagen)

Enkele reis van de Victoria watervallen in Zambia tot aan Windhoek in Namibië. Deze avontuurlijke groepsreis in kleine groep start in Livingstone. De grens met Namibië wordt overstoken waarna we op verschillende plekken in de Caprivi strook vertoev

Land : Zambia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 3672.00
Lees Meer

safari

Walking Safari Zambia

Heeft u alle safari-landen in Afrika wel eens gezien? Bent u dan al naar Zambia geweest? Zambia kent nog geen massatoerisme en biedt prachtige, veelzijdige natuurgebieden met een rijk aanbod aan wilde dieren. En hoe kunt u beter één worden met de n

Land : Zambia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 8
Lees Meer

internationale groepsreis

Zambia & Malawi

Wilt u van de 'gebaande paden' af en in groepsverband reizen? Dan is deze reis een geschikte keuze voor u. Er liggen namelijk mooie pareltjes op u te wachten; nog onontdekt en zo bijzonder! De reis begint vanuit Victoria Falls in Zimbabwe en eindigt

Land : Zambia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 11
Lees Meer

Groepsrondreis

Wildlife, woestijnen en waterwegen (24 dagen)

Een avontuur met wildlife, woestijnen en waterwegen. Een indrukwekkende rondreis langs de hoogtepunten van Namibië en Botswana. De reis start aan de Victoria Falls aan de Zambia zijde. We steken de grens over met Namibië en reizen helemaal door de

Land : Zambia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 4133.00
Lees Meer

Groepsrondreis

Wildlife, woestijnen en waterwegen (24 dagen)

Een avontuur met wildlife, woestijnen en waterwegen. Een indrukwekkende rondreis langs de hoogtepunten van Namibië en Botswana. De reis start aan de Victoria Falls aan de Zambia zijde. We steken de grens over met Namibië en reizen helemaal door de

Land : Zambia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 4336.00
Lees Meer

Groepsrondreis

Namibië & Zambezi (17 dagen)

Enkele reis van de Victoria watervallen in Zambia tot aan Windhoek in Namibië. Deze avontuurlijke groepsreis in kleine groep start in Livingstone. De grens met Namibië wordt overstoken waarna we op verschillende plekken in de Caprivi strook vertoev

Land : Zambia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 3324.00
Lees Meer

Fly-In Safari

Onbekend Kafue, wildrijk South Luangwa en strand Malawi (12 dagen)

Een wonderlijke Fly-In safari rondreis naar de mooiste parken van Zambia. Uw Zambia vakantie start in het ongerepte Kafue National Park. Weinig toeristen bezoeken dit afgelegen park in het westen van Zambia. U zult hier ongetwijfeld vele diersoorten

Land : Zambia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 5865.00
Lees Meer

arrangement

Victoria Falls vanuit Zambia

Bent u van plan om tijdens uw rondreis Zambia de Victoria Falls te bezoeken? Dan is dit 4-daagse arrangement de ideale toevoeging aan uw reis. De reis begint in Zambia en brengt u naar de watervallen van de Victoria Falls. U bepaalt zelf de lengte va

Land : Zambia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 435.00
reisduur : 4
Lees Meer

Groepsrondreis

De Wildernis van Zambia & Malawi (18 dagen)

In het minder bekende Zambia en Malawi wacht u bij deze kleinschalige groepsreis een spannende safari. Deze reis is voor de iets meer doorgewinterde reiziger, een reis die af en toe wat meer geduld vereist maar hierdoor bereikt u unieke en afgelegen

Land : Zambia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 3875.00
Lees Meer

internationale groepsreis

Best of Africa

Een enerverende en prachtige reis van 23 dagen door zes Afrikaanse landen. Wij maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar en leuk. Het ene land zult u intensiever bezoeken dan het andere, tijdens deze avontuurlijke groepsreis gaat u zeker ontz

Land : Zambia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3700.00
reisduur : 23
Lees Meer

Fly-In Safari

Impressie Zambia & Malawi (13 dagen)

Een prachtige Fly-In Safari waarbij de hoogtepunten van Zambia en Malawi worden gecombineerd. De rondreis door Zambia start in Livingstone bij de Victoria Watervallen. Geniet hier van een bootcruise op de Zambezi rivier, maak een tour langs de waterv

Land : Zambia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 5315.00
Lees Meer

Groepsrondreis

Wildlife, woestijnen en waterwegen (24 dagen)

Een avontuur met wildlife, woestijnen en waterwegen. Een indrukwekkende rondreis langs de hoogtepunten van Namibië en Botswana. De reis start aan de Victoria Falls aan de Zambia zijde. We steken de grens over met Namibië en reizen helemaal door de

Land : Zambia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 4574.00
Lees Meer

individuele reis

Zambia & Malawi Classics

Ervaar het beste van Zambia en Malawi met deze spectaculaire reis. Verblijf in kleinschalige en luxueuze lodges, spot een rijke hoeveelheid wild in het South Luangwa National Park en ontmoet de warme bevolking van Malawi. De reis eindigt met enkele o

Land : Zambia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 11
Lees Meer

safari

Best of Zambia

Tijdens deze rondreis bezoekt u de diverse hoogtepunten van Zambia. U kunt kiezen uit verblijf in middenklasse of eersteklasse accommodaties. U bezoekt de Victoria Falls vanuit Livingstone, u reist af naar het Kafue National Park en het South Luangwa

Land : Zambia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 5816.00
reisduur : 10
Lees Meer

Fly-In Safari

Onontdekt Zambia en Lake Malawi (16 dagen)

Deze combinatiereis naar Zambia en Malawi brengt u naar de meest prachtige safarigebieden van Zambia en Malawi. Een vakantie in Afrika met overnachtingen in exclusieve lodges in ongerepte en afgelegen wildernisgebieden. Dit staat u te wachten tijdens

Land : Zambia
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 9863.00
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Zambia

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Sambia - Zambia | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Zambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Natuurgidsen

Reisgids - Natuurgids Luangwa Valley | Hupe Verlag

Bijzondere reisgids over het Luangwa Nationaal Park in Zambia, één van de mooiste natuurparken in Afrika en beroemd om de grote concentraties roofdieren als leeuwen en luipaarden.  In verschillende hoofdstukken worden het noordelijk en zuideli

Land : Zambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 27.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Zambia | Tracks4Africa

Uitstekende wegenkaart van Zambia, gemaakt door gerenommeerde kaartenmaker Track4Africa in Afrika. Met afstanden en reistijden tussen steden en op alle wegen vermeld. GPS via hun website te downloaden. De kaart wordt door vrijwel elke reisorganisat

Land : Zambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Reisen in Zambia | Hupe Verlag

Zeer gedegen, uitvoerige reisgids over Zambia. Naast de Engelstalige Bradt Guide de enige echt goede gids.   Der detaillierte Reiseführer für aktive Individualreisende und vielseitig interessierte Gruppenreisende:   Landeskunde: Geschic

Land : Zambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 27.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Zambia | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Zambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Zambia | Bradt

Zeer goede gids voor Zambia en betrouwbaar alternatief voor de Lonely Planet. Nog completer! Zelfde soort informatie als de Lonely Planet: vol met praktische feiten en achtergronden. Voor Afrikaanse landen zijn de Bradt guides veruit de meest compl

Land : Zambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 26.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Zambia | Hupe Verlag

Wegenkaart van Zambia met 42 belangrijke vogelgebieden, afstandtabel en vermelding van tankstations. Met grote plattegronden + gedetailleerde kaarten van Lusaka en Livingstone Met tal van gedetailleerde kaarten van nationale parken: Luangwa Val

Land : Zambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.90
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Zambia Self-Drive Guide | Tracks4Africa

Tracks4Africa is proud to announce the first edition of our Zambia Self-drive Guide. This book follows the same recipe as our Botswana and Namibia self-drive guides and you can expect more than 400 A4 pages packed with objective travel information.

Land : Zambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 54.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Zambia | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken. Tourism to Zambia is at an all-time high, thanks to the utter collapse

Land : Zambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer