Kenia het ideale land voor een Safari

Kenia safari’s en kleurrijke bevolking

Het Afrikaanse Kenia ligt dicht bij de evenaar en staat natuurlijk bekend om haar safari’s en de kleurrijke bevolking. Er wonen meer dan veertig verschillende stammen, veelal nomaden. Het enorm vruchtbare land wordt vaak in één adem genoemd met buurland Tanzania. Kenia is een mooie bestemming voor een vakantie in Afrika.

Veilige gebieden Kenia

De prachtige natuur en cultuur blijven trekken, en ondanks het risico op aanslagen bieden reisorganisaties nog steeds reizen aan naar de veiligere gebieden in Kenia, zoals de Rift Vallei, waar je meteen het beste klimaat treft. De temperatuur schommelt daar tussen veertien en 28 graden. In de maanden voor de ‘lange regens’ – maart tot juli – heb je de meeste kans om de dieren te zien. Het land is droog en wilde dieren hebben dan natuurlijk minder planten en struiken om zich achter te verschuilen.

Masai Mara National Park

De beste maanden om het Masai Mara National Park in Kenia te bezoeken zijn anders, want in juli en augustus vindt de beroemde grote wildtrek vanuit het Tanzaniaanse Serengeti Park plaats. Miljoenen dieren verplaatsen zich dan in kuddes naar het Masai Mara park, en dat is een waanzinnig natuurwonder om te bekijken. Kenia is ook een erg fotogeniek vakantieland.

Klimaat in Kenia

Door de ligging bij de evenaar is het in Kenia praktisch even lang licht als donker en duren de dagen bijna het hele jaar door even lang. Aan de kust is het klimaat in Kenia erg warm en heel vochtig. Hoe verder je het land intrekt, hoe droger het wordt en hoe kouder ook de nachten zijn. Hoofdstad Nairobi heeft een bedenkelijke reputatie voor wat betreft veiligheid. Laat sieraden thuis en verzet je tijdens een overval niet.

In Mombasa kan je ook duiken of andere watersporten beoefenen.

klimaat Kenia

Klimaattype: tropisch klimaat
Gem. temperatuur: Bij de kust vrijwel het hele jaar rond 30 graden, in het noorden gemiddeld 33 graden en de centrale hooglanden tegen de 30 graden
Regenseizoen: Twee, van maart tot mei is de lange periode en van november tot december de korte regentijd. De zon schijnt dan wel bijna de hele dag.
Beste reistijd: juli en augustus qua klimaat, januari en februari voor het wild.

Klimaat Kenia algemeen

Kenia heeft een tropisch regenklimaat, dat beïnvloed wordt door de Indische Oceaan. Omdat het land geografisch gezien zeer uiteenlopend is kent Kenia verschillende mini-klimaten. Afhankelijk van o.a. de hoogte kent elk deel van Kenia een ander klimaat met eigen droge en natte tijden.

Het golvende plateau in West-Kenia is over het algemeen zeer warm en redelijk vochtig. Regen valt er het hele jaar door met een piek in april. Meer naar het westen, bij het Victoria-meer, heerst een tropisch klimaat met gemiddelde temperaturen van 18 tot 30 °C; hier kunnen zware tropische regens vallen.

Rift Valley

De centrale hooglanden en de Rift Valley kennen de meest aangename temperaturen. Hier zijn echter grote verschillen tussen de vallei-bodem en de berggebieden. In de laagste delen van de Rift Valley is het vrij dor en op de Mount Kenya ligt eeuwige sneeuw. In de wat hoger gelegen gebieden is het aan te raden om ook wat warmere kleding mee te nemen, voor de vroege ochtend en de late avond. In deze gebieden kan er een groot verschil in temperatuur optreden tussen de dag- en nachttemperatuur.

Droge seizoen

In de droge tijd (juli en augustus) valt er gemiddeld zo’n 20 mm regen per maand. Aan het eind van de droge periodes heb je de grootste kans veel wild te zien in de parken, aangezien het gras dan kort en droog is en veel beesten zich hebben verzameld in de buurt van het weinige water dat nog te vinden is.

Regenseizoen

De natte tijd wordt verdeeld in korte (oktober tot december) en lange regens (maart t/m mei). In die periode valt er zo’n 200 mm per maand. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen zeker geen belemmering om in deze periode te reizen. Wel kan het rondreizen in deze periode lastiger zijn, omdat de staat van de wegen vaak erg achteruit gaat. Bovendien zijn er gedurende de regenperiode veel (malaria)muggen en slangen.

Mount Kenia

Mount Kenia heeft een hooggebergte klimaat. De temperaturen variëren hier van 26 °C overdag tot onder het vriespunt “s nachts.

Bush lands

De uitgestrekte semi-droge bush lands en de woestijnachtige gebieden in het noorden en noordoosten zijn droog en woestijnachtig met temperaturen tot 40 °C overdag en onder de 10 °C ‘s nachts. Het regent niet vaak en als het regent gebeurt dit vaak in stortbuien.

Kuststreek

De kuststreek is het hele jaar door heet, hoewel hier de zee vaak voor een aangename bries zorgt. De gemiddelde temperaturen zijn het gehele jaar ongeveer gelijk, tussen 22 en 30°C. De vochtigheidsgraad is aan de kust wat hoger dan in het binnenland, in januari en februari kan dat oplopen tot wel 70%. De regenval varieert van 20 mm in februari tot 300 mm in mei.

reisadvies Kenia

Reis alleen als het noodzakelijk is naar gebieden in Kenia die als onveilig bekend staan, deze zijn te zien op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waar je ook het meest recente reisadvies kan bekijken en extra veiligheidsmaatregelen.

In de grote steden Nairobi en Mombasa en aan de kust moet je rekening houden met het risico op nieuwe aanslagen. Dit heeft te maken met de grote terroristische dreiging in het land. De gehele grens met Somalië moet vermeden worden, net als de grens met Ethiopië. Ook aan de kust zijn dreigingen, daar zijn namelijk piraten actief die ook particuliere jachten proberen te overmeesteren.

vaccinaties Kenia

In principe kan je Kenia zonder (extra) vaccinaties bezoeken. Inenting tegen gele koorts is echter wel verplicht als je komt vanuit een land waar gele koorts voorkomt. In Kenia komt wel malaria voor en hiervoor moet je je beschermen met tabletten.

Win tijdig goed advies in en bestel je malaria-medicatie. Via Thuisvaccinatie kan je een arts thuis langs laten komen, je krijgt dan meteen de inentingen. Medicijnen worden opgestuurd. Vaak wordt dit bezoek door je verzekering vergoed.

Aanbevolen vaccinaties Kenia

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Kenia aangeraden:

– vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
– vaccinatie tegen gele koorts

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Kenia aangeraden:

– vaccinatie tegen buiktyfus
– vaccinatie tegen hepatitis B
– vaccinatie tegen rabiës (=hondsdolheid)
– vaccinatie tegen tuberculose.

Soms worden voor Kenia vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met je huisarts, de plaatselijke GGD of een vaccinatiebureau.

Voor Kenia wordt vaccinatie tegen meningitis aangeraden in het noordwesten van het land, bij een verblijf van zes weken of langer of bij nauw contact met de plaatselijke bevolking. In de rest van Kenia geldt het vaccinatie advies bij een verblijf van langer dan zes maanden in combinatie met contact met de plaatselijke bevolking.

Malaria-advies voor Kenia

Er komt in heel Kenia malaria voor. Aangeraden wordt om malariatabletten te gebruiken. Ook anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in Kenia.

Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET Is aan te raden, evenals het gebruik van een muskietennet. Bestel je reisartikelen voor de tropen online. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

Andere gezondheidsrisico’s in Kenia

In Kenia kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue, schistosomiasis (=bilharzia) en filariasis komen voor.

LET OP!

Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen je nodig hebt.

ambassades Kenia

De website van de Nederlandse ambassade in Kenia biedt allerhande informatie voor vertrek en tijdens het verblijf in Kenia.

Nederlandse Ambassade

Riverside Lane, off Riverside Drive, Nairobi

Postadres:P.O. Box 4153700100 Nairobi

Tel. 00-254-20-4447412/5/7 of 00-254-20-4450129/30/31/32/33
Fax 00-254-20-4447416
E-mail: [email protected]
Website: www.netherlands-embassy.or.ke
Openingstijden: Maandag t/m donderdag: 08:00 tot 12:30 en 13:30 tot 15:30 uur Vrijdag 08.00 tot 13.00 uur

visumplicht Kenia

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor Kenia een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Kenia in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

De Keniaanse overheid heeft een online systeem ingevoerd voor het aanvragen van een (toeristen)visum. Je kan geen visum meer aanschaffen bij aankomst op één van de luchthavens. De Keniaanse ambassade in Den Haag of het e-citizen portaal van de Keniaanse overheid hebben meer informatie.

Hulp bij aanvragen visum

Meer uitleg visum Kenia biedt bijvoorbeeld Visum Kenia. De formaliteiten vul je in in een Nederlandstalig formulier. E-visums belooft dat het er in 99 procent van de gevallen – bij bestelling voor 20.00 uur –  dezelfde dag nog is. Mocht er vertraging zijn bij de Keniaanse overheid, dan duurt het maximaal 3 dagen. De kosten bedragen 69,95 per persoon. Het visum is 90 dagen geldig vanaf uitgifte, het bureau zorgt ervoor dat het vanaf een week voor vertrek geldig is. Hou daar dus rekening mee, mocht je langer willen blijven. Je hebt een digitale pasfoto nodig, een scan van je paspoort en een document waarin je heen en terugvlucht staan vermeld en de reden van je reis.

valuta Kenia

De munteenheid in Kenia is de Keniaanse shilling (Ksh of KES) die weer is onderverdeeld in 100 cents. Er zijn briefjes van 10, 20, 50, 100, 200 en 500 shilling in omloop.

De actuele wisselkoers kan je hier bekijken.

In Nederland of België kan je geen Keniaanse shillingen kopen. Meteen na aankomst op het vliegveld in Kenia kan je zowel euro”s als dollars (van na 2004) omwisselen in shillingen.
Geld opnemen
Er is ook een pinautomaat op de luchthaven waar je meteen geld kan opnemen. Op veel plaatsen in Kenia is het mogelijk om te pinnen. Houd er wel rekening mee dat in Kenia de stroom wel eens uit wil vallen en dat je dan geen gebruik kunt maken van de pinautomaat.

Creditcards worden nauwelijks geaccepteerd. In geval van nood kan je ze bij sommige supermarkten (in combinatie met je paspoort ter identificatie) en bij dure hotels gebruiken. Wissel in ieder geval nooit geld op de zwarte markt, aangezien de kans groot is dat je vals geld krijgt. Probeer ook kleine biljetten te krijgen als je geld wisselt, want er is niet overal wisselgeld voorhanden.

feestdagen Kenia

De belangrijkste jaarlijks terugkerende feestdagen van Kenia zijn:

Nieuwjaar1 januari
Goede Vrijdag/Pasenmaart/april
Dag van de Arbeid1 mei
Madaraka Day1 juni
Kanu Day11 juni
Moi Day10 oktober
Kenyetta Day20 oktober
Onafhankelijkheidsdag12 december
Kerstmis25 en 26 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

tijdsverschil Kenia

Het is in Kenia twee uur later dan in Nederland en België. Als bij ons de zomertijd ingaat, bedraagt het tijdverschil één uur.

taal Kenia

De officiële taal in Kenia is Kiswahili, maar ook Engels wordt door iedereen gesproken. Naast het Kiswahili en het Engels worden ook nog veel stamtalen gesproken.

Kijk op de website van Etnoloque voor meer informatie over de diverse talen en dialecten die in Kenia worden gesproken.

Hoogtepunten in Kenia

De beste, en meest bekende, plekken om wild te spotten in Kenia zijn het Masai Mara reservaat en Serengeti National Park (dat ook gedeeltelijk in Tanzania ligt). Naast deze twee wereldberoemde parken heeft Kenia nog veel meer wildparken waar de natuurliefhebber prima aan zijn trekken kan komen, zoals de sodameren van de Grote Rift Vallei en het Bogoriameer, waar duizenden kleurrijke flamingo’s wonen. Bijvoorbeeld Shoestring biedt safari-rondreizen in Kenia aan.

Reistips voor Kenia

Safari Afrika

Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het continent aantreft.

Al eeuwenlang hebben de Afrikaanse vlakten en de wilde dieren die er leven mensen gefascineerd. Echter, waar men er vroeger op uittrok om de big five om te leggen komen tegenwoordig mensen van heinde en verre om deze vast te leggen op de gevoelige plaat. Het geweer mag dan gelukkig hebben plaatsgemaakt voor het fototoestel, maar de taferelen die je tijdens een safari krijgt voorgeschoteld blijven onverminderd boeiend. Een Afrikaanse safari is dan ook een ware belevenis!

Lees Meer

Inspiratie voor Kenia

Verre Avonturen

Jeepsafari Kenia

Als je besloten hebt om naar Kenia op vakantie te gaan, wil je natuurlijk je reis zo goed mogelijk plannen. Met deze tips regel je je Kenia vakantie of rondreis het beste en mis je geen hoogtepunt.

Lees Meer Door:

Stoere Gezinnen, Verre Avonturen

Een safari naar Afrika staat hoog op het verlanglijstje van veel avontuurlijke reizigers. Wild, mooie lodges en natuurlijk schitterende natuur. Ervaren Afrika-reiziger Valeri Berns geeft tien praktische tips voor je safarireis.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Slimme Reistips

De meest verre uithoeken van de wereld bezoeken. Slapen in hutjes van de lokale stam of de massale slacht van rendieren bijwonen. Het werk van Hannelore Vandenbussche is adembenemend.

Het werk van de Nederlandse fotograaf Jimmy Nelson za

Lees Meer Door: Fleur Besters

Toffe Roadtrips

Elk jaar start in januari een groep fietsers in Caïro aan de ‘Tour d’Afrique’. Vier maanden later, twaalfduizend kilometer verder, is het hele continent doorkruist en eindigt de tocht in Kaapstad. Reisbijbelredacteur Hans Karel fietste same

Lees Meer Door: Hans Karel

Verre Avonturen

Waarom toch afrika

Een vraag die mij wel heel erg vaak wordt gesteld. Ooit besloot ik als kleuter al dat ik naar Afrika wilde verhuizen om de simpele reden dat ik olifanten wilde zien. Mijn eerste avontuur mislukte jammerlijk omdat ik op de hoek van de straat al nie

Lees Meer Door: Jan Willem van de Kamp

Slimme Reistips, Verre Avonturen

Safari Afrika

Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties

Reizen naar Kenia

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Rondreizen

Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis

Complete hotel/lodge reis met de mooie meren van de Riftvallei: Baringomeer, Lake Nakuru & Navaisha. Het beroemde wildpark Serengeti en de Ngorongorokrater ontbreken natuurlijk ook niet. Op Zanzibar geniet je van de witte stranden en wuivende palmen.

Land : Kenia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3895.00
reisduur : 21 dagen
Lees Meer

Single reis

Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar; Oost-Afrika compleet

Shoestring heeft een rondreis boordevol avontuur samengesteld door dat deel van de wereld met het meeste en grootste wild: Oost-Afrika. Groene hooglanden met uitzicht op de Kilimanjaro, zwavelmeren vol flamingo's en uitgestrekte savannes waar het wem

Land : KENIA
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 2799.00
reisduur : 22 dagen / 21 nachten
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Best of Kenya

Deze rondreis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met het Samburu National Park, dan reist u

Land : Kenia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1950.00
reisduur : 8
Lees Meer

Rondreizen

12-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Out of Africa

Kenia beleven zoals Kenia bedoeld is! Dat biedt deze 12-daagse privéreis Out of Africa u. Samen met een privéchauffeur die tevens ranger is bezoekt u de bekendste nationale parken, zoals het Masai Mara National Reserve en het Amboseli National Park

Land : Kenia
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2689.00
reisduur : 12 dagen
Lees Meer

Rondreizen

12-daagse single groepsreis Out of Africa

We bezoeken de bekendste nationale parken, zoals het Masai Mara National Reserve en het Amboseli National Park, vanwaar we een spectaculair uitzicht hebben op de Kilimanjaro. In alle nationale parken maken we gamedrives samen met een gids en ranger,

Land : Kenia
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2349.00
reisduur : 12 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Onbekend Kenia

- Logeren in kleinschalige lodges, incl. alle maaltijden - Nooit uw safaribusje delen, een échte privésafari dus! - Safari met Engelssprekende chauffeur/ranger in 4WD - Inclusief entreegelden t.w.v. 400 USD - Spot unieke diersoorten in Samburu

Land : Kenia
Aanbieder : NRV
prijs vanaf : 2575.00
reisduur : 9
Lees Meer

Verre reizen

Rift Valley Trails Safari

Leuke pluspunten om te weten Maak een boswandeling met een ranger in het Mt Kenya reservaat Neushoorns en bijzondere vogelsoorten spotten in Lake Nakuru De Big Five en schitterende landschappen in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusi

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1429.00
reisduur : 4 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Safari Kenia Highlights in internationale groepjes

Leuke pluspunten om te weten De Samburu Five in Samburu Zoek de koelte op bij Mount Kenya Neushoorns in Lake Nakuru De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Reis in een internationaal groepje Entreegelden voor de parken inclusief

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1579.00
reisduur : 6 nachten
Lees Meer

Rondreis

Familiereis Kenia Comfort-Plus

Deze familiereis door Kenia is ideaal voor een rondreis met kinderen. Kenia is één van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Tijdens de reis ga je op safari in het beroemde Masai Mara, Na

Land : Kenia
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 3298.00
Lees Meer

Rondreizen

Hoogtepunten van Kenia

- Overnachten in een luxe tentenkamp in Amboseli NP - Nooit uw safaribusje delen, een echte privésafari dus! - Verblijf in een 4* strandhotel in Mombasa - Inclusief entreegelden t.w.v. 372 USD - Gamedrives in alle beroemde parken: Masai Mara, La

Land : Kenia
Aanbieder : NRV
prijs vanaf : 2803.00
reisduur : 11
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar

Deze avontuurlijke en zeer afwisselende rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar is uitermate geschikt voor de liefhebber van safari, Afrikaans wild en authentieke cultuur. We reizen door gevarieerde landschappen, spotten wild tijdens safari's, bezo

Land : Kenia
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 3098.00
Lees Meer

Verre reizen

Safari Klassiek Kenia

Leuke pluspunten om te weten Amboseli met de Kilimanjaro als decor Neushoorns in Lake Nakuru De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusief De safari tour Klassiek Kenia neemt je mee op safari in enke

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1509.00
reisduur : 6 nachten
Lees Meer

Rondreis

Familiereis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR AVONTUUR - 22 dagen; Kamperen in de wildernis

Dit is een familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar voor gezinnen met kinderen van 10 tot 19 jaar. Een rondreis door Oost-Afrika vol hoogtepunten. Je maakt spannende safari’s in wereldberoemde parken als de Serengeti en Masai Mara en kunt afdalen i

Land : Kenia
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3495.00
reisduur : 22 dagen / 21 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Olifanten, giraffen en Out of Africa

Leuke pluspunten om te weten Het David Sheldrick's Orphanage Centre Het Giraffe Centre Het Karen Blixen Museum, bekend van de film Out of Africa Deze afwisselende excursie neemt je mee de stad uit, om dichterbij de natuur te komen en het huis te

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 131.00
reisduur : 0 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Minisafari Lake Nakuru & Masai Mara

Leuke pluspunten om te weten Neushoorns en bijzondere vogelsoorten spotten in Lake Nakuru De Big Five en schitterende landschappen in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusief Deze korte tour neemt je naar het hart van de Great Rift Val

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1208.00
reisduur : 3 nachten
Lees Meer

Rondreis

Rondreis OEGANDA, KENIA EN TANZANIA - 27 dagen; Safari rond het Victoriameer

Het Victoriameer speelt een centrale rol in deze bijzondere rondreis door Oeganda, Kenia en Tanzania. Rond dit enorme wateroppervlak bezoek je kleurrijke stammen en indrukwekkende wildparken als de Serengeti en de Ngorongorokrater. In Bwindi en Kiba

Land : Kenia
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3495.00
reisduur : 27 dagen / 26 nachten
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Kenia Comfort-Plus

Deze familiereis door Kenia is ideaal voor een rondreis met kinderen. Kenia is één van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Tijdens de reis ga je op safari in het beroemde Masai Mara, Na

Land : Kenia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3298.00
Lees Meer

Rondreis

Rondreis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR - 22 dagen; Ruige wildernis en gouden stranden

Een rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar vol hoogtepunten! Je maakt spannende safari's in wereldberoemde parken als Samburu en Serengeti. Verder kun je een bezoek brengen aan de unieke Ngorongorokrater. Onderweg maak je kennis met kleurrijke vol

Land : Kenia
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3795.00
reisduur : 22 dagen / 21 nachten
Lees Meer

Rondreizen

8-daagse groepsrondreis Het Beste van Kenia

Al het moois van Afrika zie je terug in Kenia. Zo reist u hier van imposante wouden naar uitgestrekte savannes. Tijdens deze groepsreis speuren we onder meer naar olifanten in Samburu, watervogels in de Grote Riftvallei en bezoekt u het wereld

Land : Kenia
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 1799.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Rondreizen

12-daagse groepsrondreis Beste van Oost-Afrika

Deze onvergetelijke rondreis door Kenia en Tanzania laat ons het beste van twee geweldige landen zien. In Kenia bezoeken we het Masai Mara Wildreservaat en Lake Nakuru, dat bekend staat om haar vele flamingo's.  In Tanzania brengen we u naar

Land : Kenia
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 3499.00
reisduur : 12 dagen
Lees Meer

Rondreis

Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar

Tijdens deze familiereis door Kenia, Tanzania en Zanzibar reis je langs de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika. Je gaat op safari in de wildrijke natuurparken Serengeti, Samburu, Masai Mara en Nakuru. Hier zie je zebra's, giraffen,

Land : Kenia
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 3598.00
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Tsavo West, Amboseli & Taita Hills

Tijdens deze rondreis door Kenia maakt u in een kort tijdsbestek kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West met een grote vogelpopulatie en 'rode' olifanten, de vlakten van Amboseli met uitzicht op de Kilimanj

Land : Kenia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 850.00
reisduur : 4
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar

Tijdens deze familiereis door Kenia, Tanzania en Zanzibar reis je langs de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika. Je gaat op safari in de wildrijke natuurparken Serengeti, Samburu, Masai Mara en Nakuru. Hier zie je zebra's, giraffen,

Land : Kenia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3598.00
Lees Meer

Single reis

Groepsreis Kenia & Tanzania; Op safari rond de evenaar

Tijdens gamedrives door Oost-Afrika zie je zoveel wilde dieren dat je camera overuren zal gaan draaien. Duizenden dieren leven hier op de uitgestrekte savanne: giraffen, olifanten, gnoes, zebra’s en leeuwen. En dat zijn slechts een paar van de soor

Land : KENIA
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 2499.00
reisduur : 16 dagen / 15 nachten
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis KENIA EN TANZANIA - 16 dagen; Wildlife rond de evenaar

Kenia en Tanzania bieden de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika. In de wildrijke natuurparken Nakuru, Masai Mara, in de weidse Serengeti en in de Ngorongorokrater ga je op safari, op zoek naar het uitbundige Afrikaanse dierenleven.

Land : KENIA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 16
Lees Meer

Verre reizen

Pracht & Praal van Kenia Privé

Leuke pluspunten om te weten De bossen van Mount Kenya De Samburu Five in Samburu Neushoorns en chimpansees in Ol Pejeta Conservancy Bijzondere vogelsoorten bij Lake Naivasha De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Entreegelden vo

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 2035.00
reisduur : 8 nachten
Lees Meer

Rondreizen

12-daagse single groepsreis Out of Africa

We bezoeken de bekendste natuurgebieden van Kenia, zoals het Masai Mara National Reserve en het Amboseli National Park, vanwaar we een spectaculair uitzicht hebben op de Kilimanjaro. In alle nationale parken maken we gamedrives onder leiding van een

Land : Kenia
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2499.00
reisduur : 12 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

Tanzania geniet wereldfaam vanwege haar mooie wildparken. We zoeken de Big Five in het wereldberoemde Serengeti nationaal park, de imposante Ngorongorokrater en het mooie Tarangire park. De reis sluiten we af op het exotische eiland Zanzibar. Relax a

Land : Kenia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2495.00
reisduur : 15 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Safari & Strand

- Logeren in kleinschalige lodges, incl. alle maaltijden - Nooit uw safaribusje delen, een échte privésafari dus! - Inclusief entreegelden t.w.v. 220 USD - De beroemde parken, zoals Masai Mara en Lake Nakuru - Heerlijk strandverblijf in vierste

Land : Kenia
Aanbieder : NRV
prijs vanaf : 2193.00
reisduur : 9
Lees Meer

Rondreizen

Safari Kenia & Tanzania (via Lake Victoria)

- Op safari in Kenia en Tanzania - Alle entreegelden zijn inbegrepen t.w.v. 600 USD - Logeren in kleinschalige, sfeervolle lodges - Verblijf aan het mooie Lake Victoria - Volle dag naar de beroemde Ngorongoro krater - Verlenging op exotisch Zanz

Land : Kenia
Aanbieder : NRV
prijs vanaf : 4523.00
reisduur : 12
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar; Oost-Afrika compleet

Shoestring heeft een rondreis boordevol avontuur samengesteld door dat deel van de wereld met het meeste en grootste wild: Oost-Afrika. Groene hooglanden met uitzicht op de Kilimanjaro, zwavelmeren vol flamingo's en uitgestrekte savannes waar het wem

Land : Kenia
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 2699.00
reisduur : 22 dagen / 21 nachten
Lees Meer

Rondreizen

9-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Bijzonder Kenia

Ervaar het 'Out of Africa'-gevoel in Kenia, de bakermat van de safari. Samen met een privéchauffeur/gids bezoekt u de bekendste nationale parken en reserveren, zoals Samburu National Reserve en Mount Kenya National Park, vanwaar u in het

Land : Kenia
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2443.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis KENIA EN TANZANIA - 16 dagen; Wildlife rond de evenaar

Kenia en Tanzania bieden de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika. In de wildrijke natuurparken Nakuru, Masai Mara, in de weidse Serengeti en in de Ngorongorokrater ga je op safari, op zoek naar het uitbundige Afrikaanse dierenleven.

Land : Kenia
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 16 dagen / 15 nachten
Lees Meer

Pioniersreis

Rondreis OEGANDA, KENIA EN TANZANIA - 27 dagen; Safari rond het Victoriameer

Het Victoriameer speelt een centrale rol in deze bijzondere rondreis door Oeganda, Kenia en Tanzania. Rond dit enorme wateroppervlak bezoek je kleurrijke stammen en indrukwekkende wildparken als de Serengeti en de Ngorongorokrater. In Bwindi en Kiba

Land : KENIA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3295.00
reisduur : 27
Lees Meer

Rondreizen

Indrukwekkend Kenia & Tanzania

- Safari in 2 geweldige safari-landen - Alle entreegelden zijn inbegrepen t.w.v. 665 USD - Overnachten in luxe tentenkampen en sfeervolle lodges - Safari in de bekendste parken; Mara Masai, Amboseli & Serengeti - Op zoek naar de 'Big Five' in de

Land : Kenia
Aanbieder : NRV
prijs vanaf : 4263.00
reisduur : 12
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Kenia

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Kenia ga je op safari in de beroemde wildparken Amboseli, Samburu en Masai Mara. Kenia is een van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Naast gamedr

Land : Kenia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2398.00
Lees Meer

Verre reizen

Pracht en Praal van Kenia

Leuke pluspunten om te weten De bossen van Mount Kenya De Samburu Five in Samburu Neushoorns en chimpansees in Ol Pejeta Conservancy Bijzondere vogelsoorten bij Lake Naivasha De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Entreegelden vo

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1853.00
reisduur : 6 nachten
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Kenia

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Kenia ga je op safari in de beroemde wildparken Amboseli, Samburu en Masai Mara. Kenia is een van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Naast gamedr

Land : Kenia
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 2398.00
Lees Meer

Verre reizen

Wildlife Experience Kenia & Tanzania in internationale groepjes

Leuke pluspunten om te weten Witte en zwarte neushoorns in Lake Nakuru De Big Five en prachtige landschappen in de Masai Mara Uitgestrekte savannes, kopjes en veel wild in de Serengeti De prachtige Ngorongoro krater en het Tarangire National Park

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 3566.00
reisduur : 11 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Kenia & Tanzania, 18 dagen lodge/hotelreis

Complete hotel/lodge reis met Mount Kenya, de meren Baringo, Naivasha, Nakuru en Victoria. De beroemde wildparken Samburu, Masai Mara, Serengeti en de Ngorongorokrater ontbreken niet.

Land : Kenia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3995.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar Hoogtepunten

Tijdens deze rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar bezoeken we de mooiste parken van Kenia én Tanzania: Masai Mara, Nakuru, Amboseli, Tarangire, Serengeti en de krater van Ngorongoro. Kenia en Tanzania behoren tot de mooiste en meest afwisselend

Land : Kenia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 4348.00
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Impressions of Kenya

Tijdens deze fantastische rondreis door Kenia bezoekt u heel afwisselende parken. U reist eerst naar het droge noorden waar de Samburu-stam leeft, daarna naar de weelderig begroeide Aberdare Mountains. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van

Land : Kenia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1900.00
reisduur : 8
Lees Meer

Rondreizen

12-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Out of Africa

Kenia beleven zoals Kenia bedoeld is! Dat biedt deze 12-daagse privéreis Out of Africa u. Samen met een privéchauffeur die tevens ranger is bezoekt u de bekendste nationale parken, zoals het Masai Mara National Reserve en het Amboseli National Park

Land : Kenia
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2499.00
reisduur : 12 dagen
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR - 22 dagen; Ruige wildernis en gouden stranden

Een rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar vol hoogtepunten! Je maakt spannende safari's in wereldberoemde parken als Samburu en Serengeti. Verder kun je een bezoek brengen aan de unieke Ngorongorokrater. Onderweg maak je kennis met kleurrijke vol

Land : KENIA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3995.00
reisduur : 22
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen kampeerreis

Reis van de kleurrijke Samburustammen in het Noorden van Kenia via het prachtige Nakurumeer naar Tanzania met de unieke Ngorongorokrater en het Serengeti nationaal park. Ontspan op de stranden van Zanzibar.

Land : Kenia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2895.00
reisduur : 21 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Safari Kenia Highlights

Leuke pluspunten om te weten De Samburu Five in Samburu Zoek de koelte op bij Mount Kenya Nijlpaarden en vogels bij Lake Naivasha De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusief De uitgebreide safari

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1853.00
reisduur : 6 nachten
Lees Meer

Rondreis

Rondreis - Vrouw op Reis naar Kenia

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Kenia ga je samen met andere vrouwen op safari in de beroemde wildparken Amboseli, Samburu en Masai Mara. Kenia is een van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet

Land : Kenia
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 2598.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Kenia, 16 dagen kampeerreis

Geen land in Afrika is qua landschap zo divers als Kenia. Het is Afrika in een notendop en ongetwijfeld de beste safaribestemming op dit continent. De uitgestrekte savannes van Masai Mara, de halfwoestijn van het Samburureservaat, de hellingen van Mo

Land : Kenia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2595.00
reisduur : 16 dagen
Lees Meer

safari

Tsavo & Amboseli Safari

Deze korte tour is een prachtige toevoeging aan uw rondreis Kenia. In vier dagen reizen door Kenia maakt u kennis met de safarigebieden die vlak achter de kust bij Mombasa liggen: Tsavo West en Tsavo East met 'rode' olifanten en tal van andere wilde

Land : Kenia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1250.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreizen

12-daagse groepsrondreis Beste van Oost-Afrika

Deze onvergetelijke rondreis door Kenia en Tanzania laat ons het beste van twee geweldige landen zien. In Kenia bezoeken we het Masai Mara Wildreservaat en Lake Nakuru, dat bekend staat om haar vele flamingo's.  In Tanzania brengen we u naar de mo

Land : Kenia
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 3549.00
reisduur : 12 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Ontdek Kenia

- Neushoorns en chimpansees in Ol Pejeta Game Conservancy - Nooit uw safaribusje delen, een échte privésafari dus! - Prachtige trekking op Mount Kenya mogelijk - Inclusief entreegelden t.w.v. 220 USD - Beroemde parken, zoals Masai Mara en Lake

Land : Kenia
Aanbieder : NRV
prijs vanaf : 2427.00
reisduur : 7
Lees Meer

Verre reizen

Safari Discover Kenia

Leuke pluspunten om te weten Amboseli met de Kilimanjaro als decor Neushoorns in Lake Nakuru De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara Entreegelden voor de parken inclusief De klassieke safari tour Discover Kenia neemt je mee op safa

Land : Kenia
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1756.00
reisduur : 5 nachten
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar Hoogtepunten

Tijdens deze rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar bezoeken we de mooiste parken van Kenia én Tanzania: Masai Mara, Nakuru, Amboseli, Tarangire, Serengeti en de krater van Ngorongoro. Kenia en Tanzania behoren tot de mooiste en meest afwisselend

Land : Kenia
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 4348.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar

Deze avontuurlijke en zeer afwisselende rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar is uitermate geschikt voor de liefhebber van safari, Afrikaans wild en authentieke cultuur. We reizen door gevarieerde landschappen, spotten wild tijdens safari's, bezo

Land : Kenia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3098.00
Lees Meer

reizen/rondreizen

Highlights van Kenia

Kenia is een natuur- en kleurrijk land, geliefd vanwege de vele schitterende wildparken en bekend vanwege de uitgestrekte savannes. Er leven tientallen volkeren en stammen, zoals het trotse Nomadische volk de Masai, die u met hun prachtige felrode of

Land : Kenia
Aanbieder : Kras
prijs vanaf : 1753.00
reisduur : 9
Lees Meer

Familiereis

Familiereis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR AVONTUUR - 22 dagen; Kamperen in de wildernis

Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Een rondreis door Oost-Afrika vol hoogtepunten. Je maakt spannende safari’s in wereldberoemde parken als de Serengeti en Masai Mara en kunt afdalen in de unieke Ngorongorokrater. Onderw

Land : KENIA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3395.00
reisduur : 22
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Kenia

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Kenia, Tanzania en Oeganda | Freytag & Berndt

Bijzonder gedetailleerde wegenkaart van Kenia, Tanzania en Oeganda met alle belangrijke aanduidingen en toeristische symbolen. Met register en afstanden.Een goede wegenkaart met een natuurlijke uitstraling en met uitstekende reliëfschaduwen. Be

Land : Kenia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer
close

Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!

close

Heeft de reistips jou geholpen? Deel hem dan met anderen!