Rusland reisinformatie voor jouw vakantie

Rusland

Land van communisme, tsaren en wodka

Rusland, dat officieel de Russische Federatie heet, is met een oppervlakte van 17 miljoen vierkante kilometer het grootste land van de wereld. Een kwart van Rusland ligt in Europa en het overige deel ligt in Azië. Van oost naar west is het land 9.000 km lang en het strekt zich uit over meer dan 11 verschillende tijdszones. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Rusland een enorm veelzijdig land is. Het contrast tussen Kaliningrad of St Petersburg in het westen en Wladiwostok aan de Stille Oceaan in het oosten is gigantisch.

Reizen naar Rusland is sinds 2022 niet meer mogelijk omdat ze de oorlog hebben verklaard aan Oekraïne.

De grootste trekpleisters van het land waren voorheen de twee indrukwekkende metropolen Moskou en Sint-Petersburg. In deze twee mondaine steden vind je, naast de wereldberoemde bezienswaardigheden als het Kremlin en het Rode Plein (Moskou) en de Hermitage (Sint-Petersburg), veel sjieke winkels en internationale modehuizen. Ook het nachtleven is hier zeer de moeite waard. Overal zijn barretjes, cafe”s en clubs, die tot in de late uurtjes open zijn. Beide steden lenen zich dan ook uitstekend voor een stedentrip.

Platteland Rusland

Een heel ander beeld van Rusland krijg je wanneer je het platteland bezoekt. Daar vind je temidden van de natuurschoon, de meren en de rivieren juist weer karakteristieke houten huisjes, prachtige kerken en adembenemend mooie kloosters.

Een ander absoluut hoogtepunt is de reis met de Transsiberië Expres, de moeder aller treinreizen. Reizen per trein over deze wereldberoemde spoorlijn biedt je een unieke kans om kennis te maken met het échte Rusland. Onderweg kom je langs ruige bergketens, uitgestrekte toendra’s en gigantische wouden en de steden en plaatsen langs deze spoorlijn hebben ieder een eigen verhaal.