Bolivia, dak van de Andes met grote culturele rijkdom

De Andes-regio van Bolivia maakte tot de Europese kolonisatie deel uit van het Inca-rijk. Nu is het een ontwikkelingsland, met een grote culturele rijkdom, met name dankzij de zeer diverse, multi-etnische bevolking. Indianen, mestiezen, Europeanen en Afrikanen geven het land kleur op het gebied van kunst, muziek en keuken. De plattelandsorkesten van de Aymara zijn bekend, de panfluitmuziek is zeer herkenbaar.

Het landschap is zeer uiteenlopend, maar je reist altijd op hoogte. Het is zaak je reis daarom zorgvuldig op te bouwen. Begin bijvoorbeeld in het nevelwoud van Amboró en volg de oude handelsroute naar hoofdstad Sucre. Deze prachtige stad is vooral bekend om Che Guevara. Reis ook naar de zoutvlaktes, langs vulkanen en de gekleurde meren. Veel indruk maken de zilvermijnen en een kleurrijke markt levert zeker souvenirs op.

Reizen in Bolivia is een mix van heel stoere en ruige natuur en prachtige culturen.

Klimaat: woestijn- en steppeklimaat in het (zuid)westen, hooggebergteklimaat in Andes en suptropisch in het laagland
Gem. temperatuur La Paz: 3-15 graden
Regenseizoen: december tot april
Beste reistijd: mei tot en met oktober

Het klimaat in Bolivia wordt beïnvloed door de massieve bergketens van de Andes die het land in verschillende klimaatzones verdeelt. Daarnaast is Bolivia samen met Paraguay het enige land op het Zuid-Amerikaanse continent dat geen zee heeft. Er zijn dus meerdere klimaten, de beste reistijd hangt vooral met het regenseizoen samen.

Bekijk op de site van klimaatinfo de lokale verschillen.

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Bolivia. Bijna dagelijks zijn er demonstraties die tot geweld kunnen leiden, waarbij demonstranten de weg ook blokkeren. Het verkeer is sowieso risicovol, er gebeuren relatief veel ongelukken.

La Paz

In hoofdstad La Paz en andere steden zoals Santa Cruz worden mensen met veel geweld ontvoerd om hen geld afhandig te maken. Dit gebeurt vaak bij het vliegveld. Wees ook alert op nepagenten, die zeggen bijvoorbeeld dat er een drugscontrole is en proberen je in te laten stappen zodat ze je kunnen beroven.

Drugs

Neem geen cocabladeren mee als je uit Bolivia vertrekt. Het gebruik, bezit en verkoop ervan is in Bolivia legaal, maar daarbuiten niet.  Andere verdovende middelen zijn verboden en leveren celstraffen op.

Gezondheid

Veel toeristische plaatsen in Bolivia liggen in dunbevolkte en afgelegen gebieden. Daardoor is medische hulp meestal niet snel beschikbaar. In het nationale park Eduardo Abaro of op de zoutvlakte Salar de Uyuni kunnen auto’s of toerbussen vastlopen in de sneeuw of het zout. Hulp is dan meestal pas na dagen ter plekke. Veel ziekenhuizen eisen dat je, ondanks een reisverzekering, de rekening wel meteen betaalt. De ambassade kan bemiddelen.

Let op: Controleer voor vertrek altijd het meest actuele reisadvies op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Bolivia alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Bolivia binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest. Vaccinatie tegen gele koorts is ook verplicht als je in de zeven dagen voordat je Bolivia binnenkomt een van de volgende landen met een laag risico op gele koorts hebt bezocht: Zambia, Tanzania, Eritrea, Somalië, Sao Tome en Principe.

Inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Bolivia aangeraden:
– vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
– inenting tegen gele koorts als je naar het Amazonegebied van Bolivia, oostelijk van de Andes, gaat. Voor La Paz of Sucre hoef je geen gele koorts vaccinatie te halen. Ook als je alleen boven 2300 meter hoogte verblijft hoef je geen gele koorts vaccinatie.

Malaria

In het hele land komt in gebieden beneden de 2500 meter malaria voor. We raden je aan in sommige delen van Bolivia aan om malariatabletten te gebruiken. Ook anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in Bolivia.

Adres Nederlandes en Belgische vertegenwoordiging in Bolivia

Nederlandse consul
Av. Sanchez Lima 2061 (esquina Aspiazu)
Edificio Rosario, piso 7 – Sopocachi
La Paz

Tel. nr: (+591) 2 2422542
Noodgevallen buiten kantooruren: (+51 1) 213 9800

E-mail: [email protected]

Alleen open op afspraak

Belgische ambassade
Bolivia Calle 9 no 6
Achumani Casilla 2433
La Paz

Tel. nr.: (+591) (2) 277.14.30
Faxnummer (+591) (2) 279.12.19

E-mail: [email protected]

Voor een reis naar Bolivia heb je nodig:
– een paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is;
– tenminste één lege pagina in je paspoort voor een stempel van de douane

Adres Nederlandse en Belgische vertegenwoordiging in Bolivia

Nederlandse Ambassade
Av.6 de Agosto Edif.Hilda
piso 7
La Paz

Tel. 00-591-2-2444040
00-591-71536050 (noodnummer)
Fax 00-591-2-2443804

E-mail: [email protected]

Belgische Ambassade
Calle 9 n° 6
Achumani – La Paz
Casilla 2433, La Paz

Tel. + (591) (2) 277.14.30
Fax + (591) (2) 279.12.19

E-mail: [email protected]
Website: http://www.diplomatie.be/lapaznl

In Bolivia wordt betaald met de Boliviaanse boliviano (BOB). Deze munt is verdeeld in 100 Centavo, er zijn biljetten van 200, 100, 50, 20 en 10 boliviano in omloop. Munten zijn er van 5, 2 en 1 boliviano evenals van 50, 20 en 10 centavos. De munt is herkenbaar aan het teken Bs.

Bekijk de actuele wisselkoers hier.

Pinnen en creditcard

In veel steden en toeristische plaatsen kan je pinnen bij een ATM. Creditcards worden alleen in duurdere winkels en hotels geaccepteerd.

Dollars

Het is slim om ook contante dollars mee te nemen, in kleinere biljetten dan 100 euro. De biljetten moeten wel helemaal gaaf zijn, kleine scheurtjes kunnen er al voor zorgen dat je het niet kan wisselen of gebruiken.

Banken

Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 15.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag zijn ze alleen in de ochtend open.

De belangrijkste jaarlijks terugkerende feestdagen van Bolivia zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Fiesta de la virgin de Candelaria 2 februari
Carnaval 8 februari
Roze maandag 15 februari
Goede vrijdag maart/april
Dag van de Arbeid 1 mei
Corpus Christi 26 mei
Moederdag 27 mei
Onafhankelijkheidsdag 6 augustus
Allerheiligen 1 november
Kerstmis 25 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

In Bolivia is het in onze zomer 6 uur vroeger en in de winter 5 uur vroeger dan in Nederland en België.

De officiële taal in Bolivia is Spaans, maar het Zuid-Amerikaanse Spaans dat in Bolivia gesproken wordt, is qua zinsconstructie en uitspraak afwijkend van het Spaans in Spanje.

Bijna de helft van de bevolking spreekt naast Spaans nog een van de twee grote indianentalen: het Quechua of het Aymará. Met name op het platteland wordt door de oudere Bolivianen een van deze twee talen gesproken.

Verder bestaan er nog vele indianentalen, o.a. het Guarani dat nog vrij veel gesproken wordt.

Engels is nog niet erg bekend en wordt nog maar op weinig plaatsen gesproken.

Hoogtepunten in Bolivia

Markstad La Paz

La Paz is een smeltkroes van zakenlui en de Boliviaanse vrouwen in hun prachtige geborduurde plooirokken, de polleras, en de zwarte bolhoedjes.  Bezoek de heksenmarkt met amuletten en lokale medicijnen.

Je kan de regio verkennen per fiets of neem de kabelbaan naar de top om heel andere wijken te bezoeken, van trendy tot heel arm.

Je passeert tabaksplantages, bergdorpjes, brede rivieren en bergen met reuzecactussen. De route neemt je ook mee in het leven van verzetsman Che Guevara, die vanuit Cuba in 1966 naar Bolivia kwam, maar daar geen voet aan de grond kreeg bij de boerenbevolking.

Hoofdstad Sucre

Sucre ligt op 2.800 meter hoogte en biedt mooie musea, kloosters en kerken. Het is een levendige stad, met bijvoorbeeld het centrale plein Plaza 25 de Mayo. Er zijn markten en dankzij de aanwezigheid van een universiteit is er ook een echte studentensfeer.

Zoutvlakte Salar de Uyuní

De vlakte was zo’n 40.000 jaar geleden onderdeel van het Minchinmeer, een reusachtig prehistorisch meer. Nadat dit meer opdroogde ontstonden er twee kleinere meren en twee grote zoutvlaktes. Deze vlakte zou 10 miljoen ton zout bevatten!

Bekijk bij Yourway2Go bijvoorbeeld de bouwstenen Bolivia, ze hebben er ook een naar de zoutvlaktes.

Het bijzondere meer ligt op ruim 4000 meter. Opvallend is de fel oranje/rode kleur. In het meer zijn verschillende witte eilandjes van het mineraal borax, die prachtig contrasteren met de fel oranje/rode kleur van het meer. Er wonen veel flamingo’s.

Reistips voor Bolivia

Inspiratie moet nog worden gevonden. Kom later terug!

Inspiratie voor Bolivia

Toffe Roadtrips

Bolivia: misschien wel het hoogste land ter wereld, maar je valt er wel enorm terug in de tijd. Opmerkelijk genoeg werken er veel vrouwen. 

Lees Meer Door: Danielle Boelens

Slimme Reistips

"Alle rijervaring die de afgelopen twintig jaar routine is geworden, moet ik overboord gooien. Ik moet mijn motor van me afduwen in de bocht, in plaats van met mijn motor mee te hangen. De achterrem gebruiken in plaats van de voorrem. Staand rijde

Lees Meer Door: Antonette Spaan

Verre Avonturen

De vakantieperiode zit er weer op, en veel mensen zijn waarschijnlijk hun volgende vakantie of reis aan het plannen. Een mooi moment dus om wat inspiratie op te doen en daar is deze video van de Duitse fotograaf/filmmaker Christian Grewe uite

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Stop motion kennen we vooral van tekenfilms. Sinds de opkomst van het mobieltje met camera heeft ook de filmtechniek, waarbij je een serie achter elkaar geplakte foto's snel achter elkaar afspeelt, aan populairiteit gewonnen.

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Iedereen wil naar het eiland Taquile, het Peruaanse Marken. We krijgen echter de tip van onze hoteleigenaar in Puno om de boot naar Amantani te nemen, een ander eiland in het Titicacameer. Dit enorm groot meer ligt in de Andes op de grens van Boli

Lees Meer Door: Frank van den Berge

Verre Avonturen

Hoog in de Andes op de hoogvlakte van Bolivia vind je temidden van vele lagunes, zoutvlaktes, woestijnen en vulkanen het prachtige gekleurde Laguna Colorada. Dit bijzondere meer op ruim 4000 meter heeft een fel oranje/rode kleur die al van verre i

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Hoog in de Andes op de hoogvlakte van Bolivia vind je temidden van vele lagunes, zoutvlaktes, woestijnen en vulkanen het prachtige gekleurde Laguna Colorada. Dit bijzondere meer op ruim 4000 meter heeft een fel oranje/rode kleur die al van verre i

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Begin 2012 reisde videomaker Vincent Urban met zijn vrienden Clemens Krüger en Stefan Templer in een oude, roestige landrover door Zuid-Amerika. Ze brachten hun DSLR Camera mee, waarmee ze fantastische beelden maakten in Argentinië,

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Bolivia

Reizen naar Bolivia

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Rondreizen

Rondreis met Dragoman door Bolivia en Argentinië

Tijdens dit overland-avontuur door Bolivia, Argentinië en Chili ontdek je de vele gezichten van de Andes en de desolaatheid van de zoutvlaktes en de maanvallei. In het noorden van Argentinië maak je kennis met ruige rotsformaties en de vroegere lee

Land : Bolivia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1300.00
Lees Meer

individuele reis

Best of Bolivia

Dit is onze grote totaalreis. Alles wat er toeristisch echt toe doet zit in deze reis. En dat is veel meer dan de toppers zoals de zoutvlakte van Uyuni, Laguna Colorado en het Titicacameer. De natuurbeleving staat voorop in Bolivia, maar de Andescult

Land : Bolivia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 15
Lees Meer

natuurarrangement

Madidi National Park - Ecolodge Chalalan

Chalalan is de bekendste lodge van het land en is al vaak als het beste voorbeeld van een geslaagd community project aangemerkt. De lodge wordt gerund door de Quechua indianen uit het dorp San José. Ook de gidsen zijn lokaal opgegroeid en weten alle

Land : Bolivia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 4
Lees Meer

Festivalreis

Rondreis PERU EN BOLIVIA - 24 dagen; Zoutvlakte en zandwoestijn

Een tocht door de overweldigende natuur van de hoge Andes en de woestijngebieden aan de kust. Grillige canyons, hoge bergtoppen en een enorme zoutvlakte met reuzencactussen zorgen voor een onuitwisbare indruk. In de koloniale steden en de kleurrijke

Land : BOLIVIA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2895.00
reisduur : 24
Lees Meer

individuele reis

Uyuni: La Paz - San Pedro

De transfer naar Chili vanuit La Paz is natuurlijk meteen ook een prachtige excursie want de weg voert dwars over de Salar de Uyuni en door het REA-reservaat. Wij raden twee dagen aan voor dit traject. Het kan ook in één heel lange dag, maar dan we

Land : Bolivia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1345.00
reisduur : 2
Lees Meer

Rondreis

Best of Bolivia

Dit is onze grote totaalreis. Alles wat er toeristisch echt toe doet zit in deze reis. En dat is veel meer dan de toppers zoals de zoutvlakte van Uyuni, Laguna Colorado en het Titicacameer. De natuurbeleving staat voorop in Bolivia, maar de Andescult

Land : Bolivia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 17 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Bolivia en Chili

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Bolivia en Chili ontdek je de vele gezichten van de Andes. Wandel in Bolivia door het nevelwoud langs bromelia´s en reuzenvarens en bezoek de Inca-ruïne van El Fuerte. Hoor het zout onder je schoenen krake

Land : Bolivia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3148.00
Lees Meer

individuele reis

Uyuni met de Trein

Jarenlang was de bus-trein combi de enige manier om van La Paz naar Uyuni te reizen. Nu wordt er dagelijks gevlogen. Maar die langzame manier is er nog steeds. Zo'n 'overland' trip kost tijd en daarom zijn de dagen in het woestijnprogramma langer dan

Land : Bolivia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland, 23 dagen

Rondreis door de spectaculaire Andes met besneeuwde bergpieken, meren in allerlei kleuren, vulkanen, geisers en zoutvlaktes. Paaseiland, met de mysterieuze Moai-beelden, is een van de hoogtepunten van deze rondreis.

Land : Bolivia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3795.00
reisduur : 22 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland, 23 dagen

Rondreis door de spectaculaire Andes met besneeuwde bergpieken, meren in allerlei kleuren, vulkanen, geisers en zoutvlaktes. Paaseiland, met de mysterieuze Moai-beelden, is een van de hoogtepunten van deze rondreis.

Land : Bolivia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3795.00
reisduur : 23 dagen
Lees Meer

natuurarrangement

Jungle & Pampas

Het laagland van Bolivia is niet alleen maar jungle, u vindt er ook graslandschappen (savanne en pampas). Dit arrangement combineert het open landschap van de pampas met de weelderige vegetatie van het regenwoud. De beleving is daardoor gevarieerder

Land : Bolivia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 0
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Peru & Bolivia; Tussen altiplano en zoutvlakte

Ruige bergketens en ontzagwekkende vulkanen, resten van oude beschavingen en een kleurrijke inheemse bevolking kenmerken deze spectaculaire reis. Zwerf met Shoestring mee over de enorme zoutvlaktes van Salar de Uyuni. Je kunt de ruïnes bezoeken van

Land : BOLIVIA
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 2599.00
reisduur : 24 dagen / 23 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Bolivia & Peru, 23 dagen

Het imposante Andeshoogland en de oude Incacultuur wisselen zich op deze rondreis af. We bezoeken de oude Inca-stad Machu Picchu en het Titicacameer. Over de zoutvlakte van Uyuni maken we een mooie tocht.

Land : Bolivia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2895.00
reisduur : 23 dagen
Lees Meer

Pioniersreis

Rondreis BOLIVIA - 22 dagen; Dak van de Andes

Deze gevarieerde rondreis door Bolivia brengt je door één van de mooiste en meest indiaanse landen van Zuid-Amerika. Maak kennis met de Aymarà- en Quechua-indianen en de vele 'mestizos', woonachtig in het land dat ook wel het 'Dak van de Andes' wo

Land : BOLIVIA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2895.00
reisduur : 22
Lees Meer

Rondreizen

Eclipsreis Bolivia, Chili & Paaseiland, 24 dagen

De totale zonsverduistering op 2 juli 2019 is heel goed zichtbaar op het Zuidamerikaanse continent. De maan schuift op die dag in zijn geheel voor de zon, een bijzondere gebeurtenis die gemiddeld eens per jaar ergens ter wereld voorkomt. La Serena in

Land : Bolivia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 24 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland, 24 dagen

Spectaculaire Andes: bergpieken, vulkanen, geisers en zoutvlaktes Bolivia, Indiaanse hart van Zuid-Amerika Prachtige jeepsafari van Bolivia naar Chili 4-daags verblijf op Paaseiland

Land : Bolivia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 25 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Bolivia & Peru, 23 dagen

Het imposante Andeshoogland en de oude Incacultuur wisselen zich op deze rondreis af. We bezoeken de oude Inca-stad Machu Picchu en het Titicacameer. Over de zoutvlakte van Uyuni maken we een mooie tocht.

Land : Bolivia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 22 dagen
Lees Meer

Rondreis

Highlights of Bolivia

Met onze “Highlights” ziet u de hoogtepunten van het land. In Bolivia draait alles om de landschappen in de hooglanden: zoutvlaktes, lagunes, vulkanen en woestijnen. In deze reis zit het allemaal. Dé icoon van Bolivia is natuurlijk de immense zo

Land : Bolivia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3399.00
reisduur : 11 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland, 24 dagen

Spectaculaire Andes: bergpieken, vulkanen, geisers en zoutvlaktes Bolivia, Indiaanse hart van Zuid-Amerika Prachtige jeepsafari van Bolivia naar Chili 4-daags verblijf op Paaseiland

Land : Bolivia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 4595.00
reisduur : 24 dagen
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Bolivia

Reisgidsen

Reisgids Kunstreiseführer Peru und Bolivien | Dumont

Zeer diepgaande reisgids over Peru en Bolivia op het gebied van kunst, cultuur en geschiedenis. Veel plattegronden van interessante bezienswaardigheden, beschrijvingen van achtergronden. Absoluut een aanrader voor de geïnteresseerde reiziger! Cu

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 28.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Dominicus Bolivia | Gottmer

Rijk geillustreerde gids met nadruk op historische en culturele hoogtepunten. Daarnaast nog veel besprekingen van toeristische plaatsen. Zonder meer een complete gids. Een prettig leesboek voor, tijdens en achteraf de reis. Wie door Bolivia reist

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.99
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Bolivia: Choro Trail | Conrad Stein Verlag

Trekkinggidsje over deze specifieke trail. Goede dag tot dag beschrijvingen, praktische informatie en schetsmatige kaartjes. Der Choro Trail gehört zu den beliebtesten Trails Boliviens, was vor allem an der problemlosen Erreichbarkeit des Startp

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Bolivia | Rough Guides

Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. This thoroughly updated Rough Guide includes significantly more detailed maps a

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 26.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Reishandboek Bolivia | Elmar

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden.   Bolivia is een uniek land in Zuid-Amerika, met zowel een kleurrijke inheemse bevolking als overweldigende natuur. Van de tropische regenwouden in de laaglanden tot de ongerepte h

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.95
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Phrasebook & Dictionary Quechua | Lonely Planet

Taalgids voor de inca-taal. Het wordt nog altijd veel gesproken in delen van Peru en Bolivia.Er is een woordenlijst en een zinnengedeelte. Zakformaat, engelstalig. Lonely Planet Get more from your trip with easy-to-find phrases for every travel s

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Te gast in Peru en Bolivia | Informatie Verre Reizen

Deze editie van Te Gast In Peru & Bolivia bevat verhalen van diverse auteurs die er langere tijd gewoond of gereisd hebben. Een inspirerende uitgave om alvast in de vakantiesfeer te komen en je in te leven in de cultuur van de lokale bevolking. Een

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Peru and Bolivia (Engels) | Marco Polo

Handige en overzichtelijke, kleine reisgids voor een eerste kennismaking met de vakantiebestemming. Globale uitklapkaart achterin, makkelijk binnenzakformaat.   Marco Polo Peru and Bolivia is for travellers want to have fun and feel relaxed fr

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Peru, Bolivia & Ecuador | Footprint

Zo mogelijk nog betere gids dan de Lonely Planet. Vol met de praktische informatie over reizen, slapen etc. Goede verwijzingen naar websites en veel mailadressen. Zelfde soort informatie als de Lonely Planet, diepgaander met vooral meer tips in de

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Bolivia | Footprint

Zo mogelijk nog betere gids dan de Lonely Planet. Vol met de praktische informatie over reizen, slapen etc. Goede verwijzingen naar websites en veel mailadressen. Zelfde soort informatie als de Lonely Planet, diepgaander met vooral meer tips in de

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Bolivien - Bolivia | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Paraguay & Bolivia South | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken.  

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Brazilië, Bolivia, Paraguay | Marco Polo

Duidelijke wegenkaart van Marco Polo: alle wegen, zowel de verharde als belangrijke onverharde wegen zijn weergegeven.  Mooie toeristisch interessante wegen die de moeite waard zijn, zijn groen gearceerd. Veel toeristische informatie is toegevoegd

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3406 Adventure Map Bolivia | National Geographic

Wegenkaart van Bolivia met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten. National Geographic's Bolivia Adventure

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Bolivien - Bolivia | Rother

Duitstalige wandelgids met zeer goed beschreven wandelingen in de genoemde gebieden. Redelijk kaartmateriaal, vooral de beschrijving van de route en de praktische info die er bij hoort is meer dan goed. Bolivien, dieses von der Natur so reich bes

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 21.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Bolivia | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 28.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart 0/9 Alpenvereinskarte Bolivia: Cordillera Real Sud (Illimani) | Alpenverein

Trekking kaart van de Cordillera Real met als centrum de Illimani. Topografische kaart met hoogtelijnen en wandelroutes (klik op de kaart voor overzicht).

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.25
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart 0/8 Alpenvereinskarte Cordillera Real - Nord (Illampu) ( Bolivia ) | Alpenverein

Darstellung: Luftbilder vom "Instituto Geográfico Militar", La Paz. photogrammetrische Auswertung des Alpenvereins. Höhenlinienabstand: 40m Anzahl der Farben: 6 Format des Karteninhalts: 50cm x 67cm Gletscherstand: 1963

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids De Inca's | Veltman

Een boeiende gids over de verloren wereld van de Andes: van de beschavingen van Paracas, Chavin, Nazca en Moche, tot Tiwanaku Wari en Chimu en andere culturen. Een fascinerend verhaal over macht, politiek en oorlog, en het ontstaan van een van de g

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Bolivia | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids - Vogelgids Amazon Wildlife | Waterford Press

Een bijzonder handige uitklapkaart met alle veelvoorkomende dieren van het Amazone-gebied. Duidelijke illustraties, goede korte omschrijving van soort en leefgebied, geplastificeerd. Familiar species, common plants, and natural phenomena are intr

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Bolivia - Paraguay | Nelles Verlag

Goede wegenkaart van Bolivia en Paraguay. Aan beide kanten bedrukt. Met veel toeristische aanduidingen als nationale parken en culturele bezienswaardigheden. Prima leesbare kaart. Cusco / Machu Picchu 1 : 1.000.000 Iguaçu 1 : 450.000 Tiahuanac

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Bolivia | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken. This map is prepared to the publishers usual high standard with elevati

Land : Bolivia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer