Noord-AmerikaUitersten in mensen en natuur

Alleen al de Verenigde Staten zijn zo divers, dat je er jaren rond kan trekken. Trekpleisters genoeg, qua cultuur, natuur en steden. Maar wie juist op zoek wil naar vrijheid, nieuwe plekken en nieuwe vrienden, kan in de Noord-Amerika met een camper of auto moeiteloos op onderzoek. Zoek extremen in de natuur op. Bijvoorbeeld de wave van rode rotsen in de VS of één van de meest actieve vulkanen op de aarde in Hawaii. En die wordt door de Amerikanen uiteraard ‘the greatest show on earth’ genoemd! Bekende natuurgebieden als Yosemite of Grand Canyon vragen trouwens om een gedegen voorbereiding, want je bent niet de enige die hierheen gaat.

Groots Amerika

Amerikanen denken en leven groots. Het eten is overvloedig, of juist super gezond. De pretparken zijn gigantisch en Las Vegas is over the top. New York het shopping-paradijs, San Francisco het meest tolerant en Chicago biedt het McDonalds museum… Tijdens je rondreis wil je natuurlijk ook kennis maken met de Amerikanen zelf. Bezoek bijvoorbeeld een gospelkoor in de wijk Harlem in New York. Of haak aan bij het strandleven in Florida.

Cananda

Maar Noord-Amerika is meer dan alleen de Verenigde Staten. Canada is steeds beter bereikbaar en profileert zich als bestemming voor alle seizoenen. Geluksvogels gaan er skiën, anderen trekken er in de zomer in de natuur op uit. En slimme planners regelen een goedkope camper, door hem voor de seizoensstart naar een andere staat te brengen voor de verhuurder!

Visum

En heb je al geboekt? Uitleg visum Noord-Amerika krijg je hier in het Nederlands.

Landen Noord-Amerika

Amerika
Canada

Reisbijbel tipt bijzondere landen in in Noord-Amerika

Nieuwste reistips voor Noord-Amerika

Amerika: Reis naar het bekende onbekende

Naar Amerika
Amerika écht leren kennen door er te studeren

Misschien juist wel nu. Studeren in Amerika was lange tijd de droom van bijna iedere middelbare scholier. De wereld die je op televisie ziet in het echt beleven, is er iets leukers voor een tiener? Maar ook voor volwassenen is een studie - nog steeds - een ideale manier om cht in de cultuur van een land te duiken.

Empty America: video van een verlaten San Francisco

San Francisco is een geweldige stad, maar ook een drukke stad. Hoe zou het zijn om die stad eens helemaal voor jezelf te hebben zonder alle drukte en hectiek? De Amerikaanse videomaker Ross Ching wil je dat laten ervaren. Ross maakt namelijk een serie timelapse-video's waarin niet één levend wezen voorkomt. Als eerste stad voor zijn serie Empty America koos hij San Francisco.

Verre Avonturen in Noord-Amerika

Amerika Verre Avonturen
Rondreizen door uitersten

Van de meest geweldige natuur tot de grootste steden, tijdens een reis in Noord-Amerika kan je uitersten opzoeken. De sfeer is overal weer anders, maar de grootsheid valt niet te ontkennen. Canada wordt snel meer populair, maar is nog altijd meer bescheiden qua toerisme.

Inspiratie...

Canada: Indrukkende natuur in alle seizoenen

Naar Canada
Goedkoop met camper door VS en Canada: haal een wegbrengcamper

Met een gloednieuwe camper dwars door Amerika of Canada reizen met flinke korting? Dan moet je nu toeslaan. Ieder jaar kan je nieuwe campers vanuit de fabrieken naar de verhuurplaatsen rijden. En daar stunten reisaanbieders fors mee. 

In drie stappen snel een (wereld)stad verkennen

Ook al wil je het binnenland intrekken, doorgaans vlieg je eerst naar een (wereld)stad als je je reis begint. Je kan er even wennen aan de nieuwe geuren, het klimaat en de lokale gebruiken. Een beetje plannen is wellicht niet slecht om ‘t maximale uit die paar uur, of dagen, te halen. In deze drie stappen wen je snel op reis.

Witte belevenissen in Noord-Amerika

Witte belevenissen Noord-Amerika
Wintersport in Canada

Skiën in Canada, het is al langer niet alleen meer voor de happy few. Er gaan steeds meer vluchten die kant op in de winter en buiten het hoogseizoen kan je een aanbieding treffen. Sneeuwzeker is het zeker, en bijzonder al helemaal!

Inspiratie...

Toffe Roadtrips in Noord-Amerika

goedkope camper huren Amerika wegbrengcamper
Avontuur met camper of auto

Er zullen maar weinig mensen zonder camper of huurauto door California reizen. Amerika en Canada lenen zich geweldig voor een rondreis met eigen vervoer. Overnacht in de natuur en BBQ tussen de locals op de camping.

Inspiratie...

Slimme Reistips

Stoere Gezinnen

Stoere gezinnen Noord-Amerika
Hippe citytrips of juist de natuur in

Noord-Amerika leent zich enorm goed voor een gezinsreis. Canada en de VS zijn makkelijk te bereizen en je maakt eenvoudig een combinatie tussen natuur en cultuur. Probeer eens van de bekende plekken af te wijken, en ga op zoek naar de echte lokale verrassingen. Doe mee aan een event, logeer bij locals en overnacht in de natuur!

Inspiratie...