Laos, kleine broertje van Thailand

Laos is een land in Azië en grenst aan Myanmar, China, Vietnam, Cambodja en Thailand. Het is het enige land in Pacifisch Azië dat geen kustlijn heeft. De infrastructuur is slecht, maar er vindt de laatste jaren verbetering plaats. Het boeddhisme is de belangrijkste religie in Laos.

Veel mensen vergelijken Laos met Thailand, waarbij Laos dan het kleine broertje is. Dit komt met name omdat Laos langere tijd onderdeel is geweest van de Vietnamoorlog. Er zijn veel bombardementen geweest. Daarna kwam het communistische regime aan de macht, en dat hield de grenzen dicht. Pas sinds begin jaren 90 is toerisme toegestaan, waarna backpackers als eerste overstaken.

Laos biedt cultuur, avontuur en dat alles in een stuk rustigere omgeving als landen als Thailand. Hoofdstad Vientiane telt maar 200.000 inwoners, je kan er perfect fietsen, het is er enorm rustig. Het verderop gelegen Vang Vieng is een prachtig dorp omgeven door karstgebergte, maar helaas ontdekt door feestvierende reizigers, met zich met veel drank op in tubes over de rivier lieten afzakken. Toen er in een jaar tijd 27 dronken feestvierders verdronken, heeft de overheid ingegrepen en is de situatie iets rustiger geworden.

Andere aanraders zijn Luang Prabang, dat eeuwenlang de hoofdstad van Laos was. Het is nu Unesco-erfgoed en je kan er de lokale specialiteit waterkerssalade eten. ‘s Ochtends zie je hoe monniken aalmoezen ophalen. In het noorden, waar je bijvoorbeeld per bus heen kan reizen, vindt je op het Boloven Plateau dorpjes waar de bewoners in hun paalwoningen weven, hout bewerken of doodskisten maken. Ook zijn er koffie-, bananen- en doerianplantages. De grote families leven samen in zo”n woning.

Laos heeft voor het grootste deel een tropisch savanneklimaat. Het oosten heeft deels een tropisch moessonklimaat en het uiterste noorden een warm chinaklimaat, meer dan vierhonderd millimeter per maand regen kan vallen in de zomerperiode.

Er zijn twee seizoenen in Laos. Het regenseizoen duurt van mei tot oktober en het droge seizoen van november tot april. De eerste helft van het droge seizoen is redelijk koel (november-januari) en is dan ook de beste tijd om te reizen. De tweede helft (februari-april) wordt het heel warm met temperaturen tot 40°C. In de bergen is het altijd koeler dan in het laagland.

Door de bergachtige structuur van het land kunnen er flinke temperatuur en neerslag verschillen zijn.

Orkanen

Tijdens het orkaanseizoen, dat van juni tot december loopt, is er een kans op orkanen. Omdat Laos wat verder landinwaarts ligt en ‘beschermd’ wordt door bergen valt het aantal orkanen dat daadwerkelijk met orkaankracht Laos bereikt heel erg mee.

Er zijn in geheel Laos risico’s voor reizigers. De verkeersveiligheid is matig en er liggen in een aantal gebieden nog onontplofte bommen. In de provincie Xaysomboune kunnen gewelddadigheden tussen leger en rebellengroepen voorkomen. Reis daar alleen als het noodzakelijk is.

Controleer voor vertrek altijd de meest actuele situatie in Laos, er zijn verschillende gebieden waar reizen wordt afgeraden. Dat kan hier. 

Risico’s watersport en uitgaan

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt af om in een speedboot over de rivier de Mekong te varen. In Vang Vieng komen regelmatig ongelukken voor tijdens watersportactiviteiten. Bijvoorbeeld tijdens tuben, raften en kajakken. Soms vallen hierbij dodelijke slachtoffers. Daarnaast bieden sommige bars en restaurants in Vang Vieng eten en drinken aan met verdovende middelen. De bars en restaurant duiden dit vaak aan met ‘happy’ of ‘special’.

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Laos alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Laos binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Laos aangeraden:
– vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Laos.

Malaria

Er komt in Laos malaria voor, waarvoor malariatabletten worden aanbevolen, in combinatie met muggenwerende maatregelen.

Adres Nederlandse en Belgische vertegenwoordiging in Laos

Nederlandse Vertegenwoordiging

Nederland heeft geen vertegenwoordiging in Laos, voor vertegenwoordiging in de regio zie: Ambassade Bangkok

Belgische Vertegenwoordiging

België heeft geen vertegenwoordiging in Laos, voor vertegenwoordiging in de regio zie: Ambassade Bangkok

Voor Laos heb je nodig:

– Een paspoort dat bij aankomst in Laos nog minimaal 6 maanden geldig is;
– Een visum

Visum

Voor een verblijf in Laos heb je een visum nodig. Bij aankomst op Wattay Airport in Vientiane, Luang Prabang Airport en de grensovergang met Thailand bij de Friendship Bridge kan je voor ongeveer $35 en tegen inlevering van een pasfoto een visum kopen. Dit visum staat je toe om 30 dagen in Laos te verblijven.

Ook kun je een visum voor Laos aanvragen bij de de Laotiaanse ambassade in Brussel. Dit visum kost ongeveer € 40,- en ook hiermee kun je 30 dagen in Laos verblijven. Nederland heeft geen ambassade.
Je kan ook in Bangkok (Thailand) regelen bij allerlei kantoortjes, dit scheelt je tijd aan de grens.

Het is verstandig om voor je vertrek bij de vertegenwoordiging van Laos in Nederland of België informatie op te vragen over de douanebepalingen. Deze worden namelijk nogal eens gewijzigd.

Adressen Laotiaanse ambassades in Nederland en België

Nederland

Laos heeft geen ambassade in Nederland. De dichtsbijzijnde ambassade van Laos bevindt zich in België.

België

Ambassade Laos
Brabanconnelaan 19-21
1000 Brussel

Tel nr. 02.740.09.50
Fax: 02.734.16.66
E-mail: [email protected]

De nationale munteenheid van Laos is de Kip. Er zijn geen munten, alleen bankbiljetten met waarde 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000 Kip.

Pinnen en creditcard

In de meeste grote steden kan je met je pinpas geld opnemen, alleen doen de automaten het niet altijd. Ook kan je vaak maximaalCreditcards zijn alleen bruikbaar in de tophotels en -restaurants in Vientiane en Luang Prabang.

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Laos zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Phatet Laos Dag 6 januari
Dag van het Leger 20 januari
Vrouwendag 8 maart
Dag van de Arbeid 1 mei
Dag van de Partij 22 mei
Dag van de Kinderen 1 juni
Dag van het vrije Laos 13 augustus
Bevrijdingsdag 12 oktober
Dag van de Onafhankelijkheid 2 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Tijdsverschil Laos

Het is in Laos tijdens onze zomertijd 5 uur later dan in Nederland en België en wanneer wij wintertijd hebben 6 uur.

Taal in Laos

De officiële taal van Laos is het Lao, dat verwantschappen toont met het Thai Verder kun je in Laos soms met Frans terecht.

Hoogtepunten in Laos

Tijdens de boottocht kun je genieten van het schitterende landschap op en rond de oevers van de langste rivier van Azië, een erg mooie manier om een eerste indruk op te doen van Laos. Er zijn wel wat tips die je reis kunnen veraangenamen, en er zijn veiligheidsrisico’s waar je rekening mee moet houden. Lees er hier meer over.

Reistips voor Laos

Er zijn verschillende manieren om van Thailand naar Laos te reizen, maar de leukste en mooiste is waarschijnlijk wel de grensovergang tussen Chiang Khong (Thailand) en Huay Xai (Laos) in het noorden. Deze overgang bevat namelijk een prachtige bootreis over de Mekong van Huay Xai naar Luang Prabang. Tijdens de boottocht kun je genieten van het schitterende landschap op en rond de oevers van de langste rivier van Azië, een erg mooie manier om een eerste indruk op te doen van Laos. 

Lees Meer
gebruik handen buitenland

In sommige landen of streken is het erg onbeleefd om te wijzen met je onreine linkerhand. Let dus op het gebruik van je handen als je reist.

Lees Meer

Inspiratie voor Laos

Verre Avonturen

Het zweet staat op mijn voorhoofd, over mijn rug voel ik de druppels onder mijn t-shirt naar beneden rollen. Deze ochtend zijn we vanuit Houayxai in Laos (net over de grens met Thailand) per pick-up truck naar een zo mogelijk nog kleiner plaatsje

Lees Meer Door: Eva Hopstaken

Verre Avonturen

Deelnemen aan groepsreizen beschouwen veel doorgewinterde reizigers als not done. Wat voor avontuur blijft er immers over als slaapplaatsen en vervoer ter plaatse allemaal al voor je geregeld zijn? Hoe kun je optimaal genieten van een reis als het

Lees Meer Door: Ruud Beerens

Verre Avonturen

Er zijn verschillende manieren om van Thailand naar Laos te reizen, maar de leukste en mooiste is waarschijnlijk wel de grensovergang tussen Chiang Khong (Thailand) en Huay Xai (Laos) in het noorden. Deze overgang bevat namelijk een prachtige

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Na enkele heerlijke weken met vriend W en vele tijdelijke reisgenoten in het onbeschrijvelijk mooie Laos te hebben vertoeft tikte het klokje plotsklaps hard door...(de tijd bleek helaas niet echt stil te staan, al wekte de omgeving, de bevolking e

Lees Meer Door: Nynke Schröder

Slimme Reistips, Verre Avonturen

gebruik handen buitenland

In sommige landen of streken is het erg onbeleefd om te wijzen met je onreine linkerhand. Let dus op het gebruik van je handen als je reist.

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Laos

Reizen naar Laos

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

individuele reis met gids/chauffeur

Undiscovered Southern Laos

Een bezoek aan het onbekende, ongerepte zuiden van Laos. Bruisende watervallen, Franse historie, koffie- en theeplantages, en dit alles omgeven door de prachtige natuur; een tropische wildernis. Het idyllisch gelegen La Folie Lodge is de uitvalsbasis

Land : Laos
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 450.00
reisduur : 0
Lees Meer

Verre reizen

Laos Highlights Deluxe

Leuke pluspunten om te weten Charmant Luang Prabang Indrukwekkende Vlakte der Kruiken Karstgebergten bij Vang Vieng De hoofdstad Vientiane Het groene Bolaven Plateau Khmer tempel bij Champassak Gebied der 4000 eilanden Khone Phapheng en Li Phi waterv

Land : Laos
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1680.00
reisduur : 11 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Imposant Laos

Leuke pluspunten om te weten Charmant en historisch Luang Prabang Karstgebergten bij Vang Vieng Vientiane aan de Mekong rivierTijdens deze korte tour in Laos bezoekt u de bekendste en mooiste hoogtepunten van het land. Laos is nog een van de meest au

Land : Laos
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 546.00
reisduur : 4 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Verkenningstocht Laos

Leuke pluspunten om te weten Charmant Luang Prabang Karstgebergten bij Vang Vieng De hoofdstad Vientiane Entreegelden bij genoemde excursies inclusiefDeze tour neemt u mee naar Laos, een authentiek land waarvan men wel zegt dat dit het Thailand van 2

Land : Laos
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 571.00
reisduur : 5 nachten
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Thailand, Laos en Cambodja

Tijdens de familiereis Indochina ontdek je Thailand, Laos en Cambodja. Dit is een bijzondere en zeer afwisselende rondreis. Tijdens de reis voor het hele gezin overnachten we in hotels die variëren van eenvoudig tot luxueus. We hebben de beschikking

Land : Laos
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2298.00
Lees Meer

Verre reizen

Het Laotiaanse Leven

Inclusief vluchten. Wilt u het échte Aziatische leven leren kennen, dan kunt u bij deze reis uw hart ophalen. U verblijft een aantal dagen bij de Akha-stam en leert hun levenswijze kennen, waarna u de ongerepte natuur bij Nong Khiaw leert kennen.

Land : Laos
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1938.00
reisduur : 10 nachten
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

In Touch with Laos

Deze reis brengt u in een ruime week van Vientiane, de hoofdstad van Laos, naar het eeuwenoude Luang Prabang. Onderweg passeert u kleine Hmong-dorpen, gebergtes en rivieren. U bekijkt mooie tempels, bezoekt de beroemde Buddha Caves en de indrukwekken

Land : Laos
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 8
Lees Meer

Verre reizen

Laos Highlights

Inclusief vluchten. Deze complete kennismakingsreis neemt u mee naar het pittoreske Luang Prabang, de kruikenvlaktes, de hoofdstad Vientiane en het zuiden met veel natuur en de prachtige Champa ruïnes.

Land : Laos
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 2686.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Indochina Hoogtepunten Pop-Up

Deze afwisselende rondreis neemt je mee door drie Aziatische landen: Laos, Vietnam en Cambodja, ook wel bekend als Indochina. We maken kennis met al het natuurschoon dat deze landen te bieden hebben. Mysterieuze tempelsteden en oude handelssteden met

Land : Laos
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2298.00
Lees Meer

Verre reizen

Fietsen in Luang Prabang

Leuke pluspunten om te weten Verken per fiets de omgeving van Luang Prabang U bezoekt plekjes waar u anders niet snel zou komen U brengt een bezoek aan een school voor monniken Leer meer over het lokale levenErvaar Luang Prabang per fiets! Tijdens

Land : Laos
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 68.00
reisduur : 0 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Laos/Cambodja

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Laos en Cambodja worden veel optionele wandel- en fietstochten aangeboden. We overnachten in hotels die variëren van zeer eenvoudig tot zeer comfortabel. Eén keer overnacht je bij mensen thuis. Het vervoer g

Land : Laos
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2598.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Laos/Cambodja

Tijdens deze complete rondreis door Laos en Cambodja ervaren we het leven langs de Mekong van noord naar zuid. We bezoeken de koningsstad Luang Prabang en nemen de tijd om de overweldigende tempelcomplexen van Angkor Wat te ontdekken. In Vang Vieng e

Land : Laos
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2098.00
Lees Meer

Verre reizen

Laos Highlights

Deze complete kennismakingsreis neemt je mee naar het pittoreske Luang Prabang, de kruikenvlaktes, de hoofdstad Vientiane en het zuiden met veel natuur en de prachtige Champa ruïnes.

Land : Laos
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1066.00
reisduur : 11 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Discover Laos

Inclusief vluchten. Laos is nog een authentiek, echt Aziatisch land met een zeer vriendelijke bevolking en vele interessante bezienswaardigheden. Bezoek de hoofdstad Vientiane, de mysterieuze Vlakte der Kruiken en het charmante plaatsje Luang Prabang

Land : Laos
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1682.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Verkenningstocht Laos Deluxe

Leuke pluspunten om te weten Charmant Luang Prabang Karstgebergten bij Vang Vieng De hoofdstad Vientiane Entreegelden bij genoemde excursies inclusiefDeze tour neemt u mee naar Laos, een authentiek land waarvan men wel zegt dat dit het Thailand van 2

Land : Laos
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 683.00
reisduur : 5 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Jungles en Volkeren van Noord-Laos

Inclusief vluchten. Bezoek het afgelegen noorden van Laos, met de prachtigste jungles waar u meer leert over de bijzonder flora, fauna en het behoud ervan. U leert tijdens deze reis ook verschillende volkeren en hun levenswijzen kennen.

Land : Laos
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 2817.00
reisduur : 15 dagen
Lees Meer

stadsarrangement

Classic Luang Prabang

Luang Prabang, gelegen aan de Mekong-rivier, is een eeuwenoude stad vol geschiedenis en omgeven door een indrukwekkende natuur. Tijdens dit arrangement ontdekt u waarom deze stad genoteerd staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, ziet u hoe de monn

Land : Laos
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 5
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Indochina

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja overnachten we in hotels die variëren van eenvoudig tot comfortabel. Dit is een bijzondere en zeer afwisselende reis. We hebben de beschikking over een eigen bus, zodat we

Land : Laos
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2698.00
Lees Meer

Rondreis

In Touch with Laos

Deze reis brengt u in een ruime week van Vientiane, de hoofdstad van Laos, naar het eeuwenoude Luang Prabang. Onderweg passeert u kleine Hmong-dorpen, gebergtes en rivieren. U bekijkt mooie tempels, bezoekt de beroemde Buddha Caves en de indrukwekken

Land : Laos
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

22-35ers reizen

22-35ers reis Thailand, Laos/Cambodja

Tijdens deze 22-35ers reis Thailand, Laos en Cambodja ontdek je bijzondere dorpen en steden zoals Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane, Phnom Penh en Siem Reap. Onderweg zullen we ons verdiepen in de rijke cultuur en geschiedenis van Laos en Cambodja

Land : Laos
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3299.00
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis LAOS EN CAMBODJA - 23 dagen; Genieten langs de Mekong

Deze unieke reis voert je via het sfeervolle Luang Prabang met zijn vele gouden tempels naar de mysterieuze Vlakte der Kruiken. Het is heerlijk ontspannen in het ‘Dorp aan de Rivier’ Vang Vieng en in het Frans koloniale Vientiane. Je bezoekt de o

Land : LAOS
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2095.00
reisduur : 23
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Laos

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Laos | ITMB

Een degelijke kaart van Laos met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegronden van Vientiane, Luang Prabang we're very pleased to introduce you to this new, double-sided, map at a great scale,

Land : Laos
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Het land onder de Witte Parasol - Laos | Roel Thijssen

Laos stond vroeger bekend als 'het koninkrijk van de miljoen olifanten.' Zoveel olifanten zijn er allang niet meer en ook de monarchie is een relict van het verleden. Sinds de onafhankelijkheid in 1954 is Laos goeddeels ontoegankelijk geweest voor

Land : Laos
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Laos | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Laos
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Het paradijstheater | Eric Schuit

Henk Geertsema is er op zoek naar goud. De bordelen waren er in 1975 schoner dan de hotels. Aan drugs was makkelijker te komen dan een koud glas bier. Voor de geheime oorlog was het leven er goed. “Het koninkrijk Laos zou wel eens de verpersoonli

Land : Laos
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Trotter Laos | Lannoo

Veel aandacht voor praktische informatie als hotels en restaurants en musea, maar ook soms wat beperkte beschrijvingen van bezienswaardigheden. Handig zijn de vele plattegronden: verrassend en verfrissend geschreven! - Het echte verhaal achter de

Land : Laos
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.99
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Laos | Footprint

Zo mogelijk nog betere gids dan de Lonely Planet. Vol met de praktische informatie over reizen, slapen etc. Goede verwijzingen naar websites en veel mailadressen. Zelfde soort informatie als de Lonely Planet, diepgaander met vooral meer tips in de

Land : Laos
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Laos | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Laos
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Laos - The Mekong River: from source to sea | Odyssey

Laos has been discovered. For centuries this land-locked country in southeast Asia was a sleepy, almost forgotten little principality, sometimes wielding great power but mostly fighting for survival against predatory neighbors. It survived the Amer

Land : Laos
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Shock! Laos | Marshall Cavendish

The CultureShock! series is a dynamic and indispensable range of guides for those travellers who are looking to truly understand the countries they are visiting. Each title explains the customs, traditions, social and business etiquette in a lively

Land : Laos
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Laos | Periplus

Als landkaart een vrij grove kaart met een redelijk overzicht. Vooral sterk in de stadsplattegronden van verschillende steden. This map of Laos shows the network of main roads in good detail with bold relief shading and spot heights indicating th

Land : Laos
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.25
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Phrasebook & Dictionary Lao - Laotiaans | Lonely Planet

Handige taalgids voor basis Lao. Zowel woorden, phonetisch uitgelegd, als zinnen. Engels / Lao. Lonely Planet With Lonely Planet's Lao Phrasebook, let no barriers - language or culture - get in your way. Grab this phrasebook and take in the templ

Land : Laos
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 7.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Laos | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Laos
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Laos | Rough Guides

Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Uitputtende bron van informatie, veelal nog completer dan de Lonely Planet. Inlei

Land : Laos
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer