Georgië

 • klimaat

  Wisselend  

 • reisadvies

  Veilig tot onveilig  

 • vaccinaties

  Niet verplicht  

 • ambassades

  Ja  

 • visumplicht

  Nee  

 • valuta

  Georgische lari (GEL)  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  +2 uur, +3 uur  

 • taal

  Georgisch  

Bakermat van de wijn

Georgië ligt geografisch grotendeels in Azië en voor een klein deel in Europa. Het land grenst aan Rusland, Azerbeidzjan, Armenië, Turkije en de zwarte zee. In de praktijk grenst het land ook aan twee autonome regio’s Abchazië en Zuid Ossetië die met gewapende steun van Rusland de facto onafhankelijk zijn. Met de autonome regio”s Azerbeidzjan en Armenië vormt Georgië de Kaukasus, een landschappelijk ruige uithoek van het Euraziatische continent.

De Kaukasus is duizenden jaren lang het toneel geweest van strijd en overheersing door andere volkeren. Romeinen, Grieken, Perzen, Hunnen, Mongolen, Arabieren en Russen hebben Georgië in handen gehad en er hun sporen achtergelaten. In 1991 werd Georgië een onafhankelijke staat. In 2003 werd de ex-sovjet clan die het land vreedzaam afgezet middels een volksopstand, de rozenrevolutie waarbij de ambitieuze president Michael Saakasjvili, gehuwd met de Nederlandse Sandra Roelofs aan de macht kwam. Zijn voorliefde voor nogal megalomane projecten en Italiaanse architectuur is op diverse plekken in het land te bewonderen. De bevolking is zich over het algemeen zeer trots op de eigen nationale identiteit.

Georgië kent een grote verscheidenheid aan landschappen. In het noorden begrenst door de grote Kaukasus en in het zuiden door de kleine Kaukasus, met zijn lavaplateaus en oude vulkaankegels. Ertussen heuvelachtige landschappen in het westen afdalend tot zeeniveau. En zowel bij de bergtoppen als in dalen vind je kastelen, forten, kloosters, kerken en kapelletjes van allerlei soorten en maten. In de schaduw van de bergen wordt veel wijn verbouwd, het land is de oudste wijnproducent ter wereld. En met eigen druivenrassen, wat de wijnen bijzonder maakt. Ook de Georgische keuken is apart en kent een aantal speciale gerechten zoals de chatsjapoeri een plat brood gevuld met kaas, dat in veel lokale varianten geserveerd word en chinkalis, deegknoedels gevuld met vlees.Dat alles maakt het tot één van de meest aparte en afwisselende landen in Europa die toch redelijk comfortabel te bezoeken zijn.

In de binnenlanden van Georgië is het toerisme kleinschalig. Veel accommodaties zijn guesthouses, waarbij mensen kamers in hun huis ter beschikking stellen aan toeristen en ook de maaltijden verzorgen, meestal een Slavische overvloed aan gerechten en dranken. In de bergen zijn skigebieden, met hotels en de bijbehorende open haarden. In het binnenland vind je de hoofdstad, waar imposante bouwwerken als kastelen, kerken, moskeeën en regeringsgebouwen getuigen van de invloed van vroegere heerser. Verder vind je in het land indrukwekkende grottensteden, kathedralen, kloosters, wijngebieden prachtige berglandschappen en kneuterige oostblok dorpjes. Aan de kust vindt je Batumi, een badplaats voor Turken en Oost-Europeanen met een kenmerkende stijl, die het midden houdt tussen kitsch en luxe.

Hoogtepunt
Beste reistips Georgie
Svaneti regio

De Svaneti is een afgelegen regio in de Hoge Kaukasus en de hoogst bewoonde regio van Europa.

Kutaisi

De oude hoofdstad van Georgië is een prettige kleinschalige stad met twee Unesco Heritage monumenten.

Vardzia

Vardzia is een in de rotsen uitgehakte oude stad.

Gori

De geboortestad van Stalin, die door sommigen daar nog steeds wordt verheerlijkt waarbij de miljoenen doden die hij op zijn naam heeft staan worden gebagatelliseerd.

Mtskheta

In de voormalige hoofdstad Mtskheta zijn kerken te zien die uit het begin van het christendom stammen.

Kakheti wijnregio

In deze regio ligt het David Garedzja-klooster een in rots uitgehouwen orthodox klooster complex.

Tbilisi

Tbilisi ligt in een dal en wordt door de rivier de Mtkvari in tweeën gedeeld.

Vliegtickets
Vluchten naar Georgie
Reistips
Beste reistips Georgie

Artikelen over Georgie

Reportages

Stoom ontsnapt rechtsonder uit de bakstenen koepels die de zwavelbaden afdekken. Op de klif aan de overkant ligt de ...

Lees meer

Reportages

Voormalig Sovjetland Georgië is niet heel bekend als vakantiebestemming. Toch heeft dit land veel meer te bieden dan het ...

Lees meer

Reportages

“Op reis naar Georgië? Waar ligt dat ook alweer precies?” Het is een veelgehoorde vraag voor de reiziger die ...

Lees meer

Reisvideos

Georgië is langzamerhand steeds populairder aan het worden als reisbestemming, en dat is niet voor niets. Het bergachtige land ...

Lees meer

Reistips

Dit is nog één van de weinige landen waar je zelfs in de hoofdstad Tbilisi nog amper toeristen ziet; ...

Lees meer

Reizen Georgië

Fotograferen

Georgië - fotoreis

fotoreis vanuit hotels, pension en homestay

Land : Georgië
Aanbieder : SNP
prijs vanaf : 1125.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

Fotograferen

Georgië - fotoreis De Morgen

Lezersreis vanuit hotels, pension en homestay

Land : Georgië
Aanbieder : SNP
prijs vanaf : 1455.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Georgië & Armenië

- Adembenemende kloosters & indrukwekkende natuur - Geniet van cognac- en wijnproeverijen - Inclusief een echte Armeense barbecue lunch - Met de langste kabelbaan ter wereld naar het Tatev klooster - Ontmoet een traditionele Molokanfamilie - Ervaar de gastvrijheid in Jerevan en Tbilisi

Land : Georgië
Aanbieder : NRV
prijs vanaf : 1199.00
reisduur : 13
Lees Meer

Rondreis

Rondreis GEORGIË EN ARMENIË - 23 dagen; Toosten op eeuwige vriendschap

Ver weg in de Kaukasus liggen Georgië en Armenië; landen die bij veel reizigers in vergetelheid zijn geraakt. Liefhebbers van ongerepte natuur, ruige bergen, idyllische dorpen en oude christelijke kerken en burchten kunnen hier hun hart ophalen. Deze Georgië en Armenië rondreis voert dwars door het Kaukasusgebergte, door met wijnranken bedekte velden, langs diverse UNESCO Werelderfgoederen en je ziet de besneeuwde top van de berg Ararat aan de horizon.

Land : GEORGIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1895.00
reisduur : 23
Lees Meer

Fotograferen

Georgië - fotoreis

fotoreis vanuit hotels, pension en homestay

Land : Georgië
Aanbieder : SNP
prijs vanaf : 1160.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Georgië Kort

Tijdens deze korte en actieve vakantie naar Georgië ontdek je bijzondere landschappen en maak je kennis met de gastvrije bevolking. Het land staat bekend om zijn fascinerende cultuur en imponerende bergen. Bij een lokale familie krijgen we een traditionele lunch en leren we hoe lokale snacks gemaakt worden.

Land : Georgië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 998.00
Lees Meer

Wandelvakanties

Wandelvakantie Georgië

Een complexe geschiedenis heeft Georgië een prachtig erfgoed van kunst en architectuur geschonken. Tijdens deze reis gaan wij op zoek naar de cultuur, maar ook naar de mensen. De gulheid van de bevolking uit zich onder meer in de overvloed aan voedsel en drank. Een derde troef van Georgië is de natuur. Het land is gelegen in het zuiden van de machtige Kaukasus. Panorama's met besneeuwde bergtoppen, dorpen waar de tijd geen vat op heeft, kleurige bloemenweides, ruwe gletsjers en onverwacht felblauwe bergmeren liggen op ons pad. We gaan wandelen in twee verschillende gebieden, die elk een ander gezicht van Georgië laten zien: dagtochten in het Nationaal Park Kazbegi en een trekking in Svaneti, de eigenzinnige streek in het noordwesten.

Land : Georgië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1920.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Georgië

Tijdens deze rondreis door Georgië ontdek je de bijzondere landschappen en de rijke cultuur van dit land. Georgië, Armenië en Azerbeidzjan vormen samen met enkele autonome Russische deelrepublieken de Kaukasus: misschien wel de grootste culturele smeltkroes van wat de meeste mensen eigenlijk al geen Europa meer noemen. En dat maakt deze ruige uithoek van Europa juist zo interessant. Georgië biedt de grootse variatie aan landschappen, van de kust aan de Zwarte Zee tot hoge sneeuwpieken in de Kaukasus. Het land staat bekend om zijn fascinerende cultuur en geschiedenis, die je terugziet in de vele eeuwenoude kerken en kastelen. Ervaar de beroemde Georgische gastvrijheid tijdens een traditionele lunch bij een lokaal gezin.

Land : Georgië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1648.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Georgië Food/Wine Pop Up

Tijdens deze bijzondere rondreis door Georgië ontdek je waar de kunst van het wijn maken zijn oorsprong heeft. We brengen uitgebreid bezoek aan de Kakheti en de Imereti wijnregio's, waar je uiteraard de wijnen kunt proberen. Ook gaan we veel Georgische specialiteiten proeven bij lokale families en gaan we zelf "Khinkali" leren maken. Natuurlijk is er ook tijd om te wandelen in de machtige bergen van de Kaukasus.

Land : Georgië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 998.00
Lees Meer

Familiereis

Familiereis GEORGIË - 16 dagen; De bergen van Georgië

Dit is een Georgië familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar Je reist door ruig berglandschap en groene dalen, bezoekt forten en kerken op de mooiste plekjes in de natuur en ervaart het dorpsleven zoals het wellicht ooit ook in andere delen van Europa moet zijn geweest. Bijzonder ook is je bezoek aan de regio Svaneti met zijn middeleeuwse verdedigingstorens en je rit met 4x4 jeeps door de bergen. Tijdens wandelingen kom je door dorpjes waar de tijd al eeuwen lijkt stil te staan. Je eindigt je reis aan de Zwarte Zee, in de subtropische stad Batumi.

Land : GEORGIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1695.00
reisduur : 16
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Georgië; Wandelreis Georgië

Een reis voor de echte wandelliefhebber. Geschikt voor de actieve reiziger die van natuur en cultuur houdt. Tijdens deze reis geniet je van al het moois dat het nu nog redelijk onbekende en authentieke Georgië te bieden heeft. Fascinerende landschappen, oude kerken en prachtige natuur zullen niet ontbreken tijdens deze reis. Tijdens deze reis breng je een aantal dagen door in de provincie Svaneti, gelegen in het noordwesten van het land en daardoor een van de meest afgelegen delen van het land. Voor een deel ligt deze provincie in de bergen van Grote Kaukasus en is dus uitermate geschikt voor actieve wandelingen. Het Kaukasus gebergte vormt de scheiding tussen Europa en Azië. Je zal merken dat Georgië zowel West-Europese, Russische en Aziatische invloeden heeft. Dit bijzondere land zal je zeker bijblijven. De eeuwenoude tradities maar ook de gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking.

Land : Georgië
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1499.00
reisduur : 14 dagen / 13 nachten
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Georgië

Tijdens deze actieve familiereis naar Georgië ontdek je bijzondere landschappen, maak je kennis met de vriendelijke bevolking en flaneer je over de boulevard van Batumi aan de Zwarte Zee. Wandel met het gezin door de Kaukasus en leer hoe de lokale snack 'Churchkhela' gemaakt wordt. We bezoeken oude stadjes, kleine dorpjes en sluiten af met twee volle dagen aan de kust. Een gevarieerde vakantie met een compleet beeld van Georgië.

Land : Georgië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1848.00
Lees Meer

Rondreis

Rondreis GEORGIË - 16 dagen; Verkenning van de Kaukasus

Het onbekende Georgië wordt slechts sporadisch door westerlingen bezocht. Onbegrijpelijk, het bergachtige landschap is gevarieerd én overwegend ongerept, met als climax de regio Svaneti. De bevolking is vriendelijk en de bezienswaardigheden zijn talrijk. Een fascinerend fenomeen: Georgië telt per 100.000 inwoners 51 honderdjarigen! Ontdek zelf tijdens je Georgië rondreis waarom je in dit vriendelijke land in de Kaukasus zoveel extra levensjaren krijgt.

Land : GEORGIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1695.00
reisduur : 16
Lees Meer

Reisboeken Georgië

Reisgidsen

Reisgids Georgien - Georgië | Reise Know-How Verlag

Toonaangevende reisgids voor Georgië van Duitse makelij. Zeer degelijk, boordevol praktische informatie en achtergrondbeschrijvingen. Absoluut een ijzersterke reisgids. Een aanrader voor zowel de zelfstandige als de georganiseerde reiziger.Georgien, die Kaukasusrepublik am Schwarzen Meer, bietet viele Möglichkeiten der Urlaubs- und Reisegestaltung. Folgen Sie der Autorin auf den Rustaweli-Boulevard - die Flaniermeile in Georgiens Hauptstadt Tiflis (Tbilisi) - und genießen Sie das südliche Flair. Probieren Sie gefüllte Weinblätter, Walnüsse und Sulgumi-Käse frisch vom Laib auf den Wochenmärkten des Landes. Wandern Sie durch vielfältige und einsame Waldlandschaften und erleben Sie die imposanten 5000er-Gipfel des Kaukasus sowie unberührte Bergwiesen. Entspannen Sie an den palmengesäumten Steinstränden des Schwarzen Meeres. Wer Georgien individuell entdecken möchte, findet in diesem Reisehandbuch ausführliche Informationen zur Geschichte und Kultur des Landes und zu allen sehenswerten Orten - davon allein 62 Seiten über die Hauptstadt Tiflis. Die gesondert gekennzeichneten Highlights und die hervorgehobenen Tipps der Autorin ermöglichen eine gute Reiseplanung. 26 Stadtpläne und Übersichtskarten, ein ausführliches Register und zahlreiche Querverweise im Buch sorgen für ein schnelles Zurechtfinden unterwegs. Die kleine Sprachhilfe Georgisch erleichtert die Verständigung mit den gastfreundlichen Georgiern.

Land : Georgië
prijs vanaf : 21.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Georgia - | Kuperard

Georgia lies between Eastern Europe, Central Asia, and the Middle East, on the southeastern shore of the Black Sea. This small Caucasian country is used to playing a significant role in global geopolitics, and its strategic location at the crossroads of different civilizations has been a curse as well as a blessing. Once a battlefield of the Christian and Muslim worlds, today it is caught between its NATO aspirations and its location in Russia's backyard. The Silk Road brought the best of the world to Georgia. Its ancient Christian culture shows the influence of Arab, Persian, and Ottoman conquerors. Combined with this is a southern, “Mediterranean” feel, traces of the Soviet legacy, and a strong Western influence. What awaits the visitor is a unique culture that goes back thousands of years. Georgia has a rich historical heritage, wonderful food and wines, unforgettable scenery, authentic folk music and dances, an attractive business climate, and an educated and hospitable people for whom indulging a guest is more a religion than a duty. Culture Smart! Georgia offers invaluable insights and practical tips for tourists and business people alike. The author, Natia Abramia, guides you through the past and present-day realities of her motherland, explaining what makes people tick, how they live and feel, and how to get on with them. You will discover that the Georgians will not let you down. Learn how to reach their hearts, and they will charm you back.

Land : Georgië
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart trekkingmap Elbrus | Climbing-map

Topographic climbing map; village map of Terskol, Cheget and Azau; general map 1:670'000; panorama map; description of climbing routes; route profile; vegetation illustrations, climatic diagram; GPS- information.Sprachen: Englisch, Deutsch, Russisch Inhalt: Topografische Bergsteigerkarte, Dorfpläne Terskol, Cheget und Azau, Übersichtskarte 1:670'000, Panorama, Routenbeschreibungen, Streckenprofil, Vegetation, Klimadiagramm, GPS-Informationen. Details:Vorderseite:+ Topografische Karte Elbrus im Massstab 1:50.000+ Legende+ Panoramabild+ GPS Points+ Dorfplan Azau Rückseite:+ Übersichtskarte 1:670.000 + Panoramaübersicht + Elbrus-Chronik + Streckenprofil + Dorfplan Terskol + Dorfplan Cheget + Beschreibung der Aufstiegsrouten in 3 Sprachen + Routenskizzen von Süd und Nord + Flora-Übersicht + nützliche allgemeine Informationen + Koordinatensystem: WGS 84 / UTM - Netz   Idee: Wer als Bergsteiger oder Trekkingtourist weltweit unterwegs ist, stellt bald einmal fest, dass vielerorts kaum brauchbares topografisches Kartenmaterial existiert. Von touristisch bedeutenden Bergen gibt es zwar oftmals haufenweise Bücher und Reiseführer, die Qualität der erhältlichen topografischen Karten lässt aber zu wünschen übrig. Aus diesem Umstand entstand die Idee, von touristisch bedeutenden Bergen thematische Bergsteigerkarten zu erstellen und wurde mit dem Projekt climbing-map - Bergsteigerkarten weltweit in Tat umgesetzt. Eine topografische Karte mit thematischem Inhalt ist für Bergsteiger und Trekkingtourist aus aller Welt eine nützliche Orientierungshilfe. Qualitätsanspruch: Aus den Erfahrungen unserer beruflichen Tätigkeiten wissen wir, auf welche bergsteigerischen sowie kartografischen Kriterien besonders Wert gelegt werden muss, um den Anforderungen der Benutzer gerecht zu werden. Kartografie: Die Karten sind kartografisch professionell gestaltet, in vergleichbarem Stil wie die Schweizer Landeskarten. Sie sind mehrsprachig und auch für ungeübte Kartenbenützer gut leserlich. Inhalt: Das topografische Abbild der Landschaft ist von bestmöglicher Genauigkeit, soweit es mit vorhandenen Grundlagen und angemessener kartografischer Feldarbeit machbar ist. Im Weiteren ist wichtiges bergsteigerisches Know-How und nützliche geografische Informationen darin enthalten. Ästhetik: Es sind graphisch sorgfältig ausgearbeitete Karten, die neben dem topografischen Kartenbild auch schön gestaltete Ansichtsbilder, Übersichtskärtchen und Zeichnungen enthalten, so dass sie für Touristen nicht nur nützlich sind, sondern einen besonderen Souvenirwert haben.

Land : Georgië
prijs vanaf : 21.95
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Kauderwelsch Georgisch - Duits - Wort für Wort | Reise Know-How Verlag

Taalgids Georgisch - Duits. Met handige zinnen, uitdrukkingen en een woordenlijst. Reisende gelten heutzutage überall in Georgien als Gäste und, wie die Georgier sagen, der Gast kommt von Gott. Wer georgische Freunde findet, wird ständig betreut und überall begleitet. Der Schlüssel zu intensivem Erleben Georgiens, seiner Landschaft und seinen Menschen, liegt in der georgischen Sprache. Diese unkompliziert in ihren Grundzügen zu vermitteln und dadurch möglichst schnell zum Sprechen anzuregen, das ist das Ziel dieses Sprachführers.   Kauderwelsch Sprachführer von Reise Know-How – die handlichen und alltagstauglichen Sprachbücher für Reisende   Kauderwelsch Sprachführer bieten einen schnellen Einstieg in fremde Sprachen. Alle fremdsprachigen Sätze im Buch werden zusätzlich zur sinngemäßen Übersetzung ins Deutsche auch einmal Wort für Wort übersetzt. Dadurch wird das Verständnis für die fremde Sprache erleichtert, und einzelne Wörter lassen sich schnell austauschen.   Die Grammatik wird kurz und verständlich erklärt, soweit es für einen einfachen Sprachgebrauch nötig ist. Das Wörterbuch am Ende hält einen Grundwortschatz und wichtige Begriffe für Reisende bereit. Wissenswertes über Land und Leute und Besonderheiten der Kommunikation werden nebenbei vermittelt.   Kauderwelsch-Bücher sind viel mehr als übliche Reisesprachführer. Ziel ist es, schon nach kurzer Zeit tatsächlich sprechen zu können, wenn auch nicht immer druckreif. Wer sich ein wenig Zeit zur Vorbereitung nimmt, kann mit Kauderwelsch auf Reisen in einen intensiveren Kontakt mit den Einheimischen treten und Erfahrungen machen, die sprachlosen Reisenden verborgen bleiben.   Mit über 150 Sprachen in mehr als 220 Bänden ist Kauderwelsch eine der größten Sprachführer-Reihen der Welt. Ob Englisch, Französisch oder Spanisch aufgefrischt werden soll oder ein Einstieg in Chinesisch, Persisch, Wolof, Kisuaheli oder Albanisch gesucht wird: Kauderwelsch bietet Sprachführer für alle wichtigen Sprachen der Welt und auch für viele kleinere und unbekanntere Sprachen.  

Land : Georgië
prijs vanaf : 11.90
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Georgië en Oekraïne | Dolf de Vries

Oekraine en Georgie in een rugzak - Met hun campertje, maar ook logerend in pensions en bij de lokale bevolking thuis, reist acteur en schrijver Dolf de Vries met zijn vrouw Lout door Oekraïne en Georgië. ‘Welcome, me no English,' zegt Ira. Hoewel de auteur zinnen van deze strekking steeds tegenkomt, blijkt het taalprobleem voor mensenmens Dolf de Vries geen belemmering om inzicht te krijgen in het leven in deze twee ‘nieuwe' landen. Dolf verhaalt over de indrukwekkende natuur, de prachtige iconen, de veerkracht en toekomstvisie van de bevolking, hun warme gastvrijheid en hunkering naar het Westen, maar ook over trieste musea met vergane glorie en routineverhaaltjes afstekende gidsen, bouwputten, afval in de berm, en bijna onmogelijk te berijden wegen. Het boek is een feest voor wie deze landen wil bezoeken, wie er al eens is geweest en wie gewoon thuis iets te weten wil komen over deze twee voormalige Sovjetrepublieken.

Land : Georgië
prijs vanaf : 19.99
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Trekking map Elbrus | TerraQuest

Hele duidelijke kaart van de Elbrus en directe omgeving. De trekkingroutes van alle richtingen staan er duidleijk op ingetekend, Ook beeghutten, campsites en nederzettingen staan er goed op. Het is een geplastificeerde kaart die door een bepaalde manier van maken goe dop te vouwen iis zonder te scheuren. Op dit monent de beste kaart voor de beklimming van deze berg. 

Land : Georgië
prijs vanaf : 17.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Georgien - Georgië | Trescher Verlag

Goede Duitstalige reisgids met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken als overnachten en rondreizen. Bijzondere duitse uitgever, vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land. Alle Regionen Georgiens auf 464 Seiten - Umfangreiche Kapitel zu Geschichte, Kultur und Politik - Ausführliche Informationen zu Kunstschätzen und Naturschönheiten - 33 Stadtpläne und Übersichtskarten - 250 Farbfotos - Aktuelle Reisetipps von A bis Z  Georgien, das kleine Land am Südrand des Kaukasus, bietet eine Fülle von Sehenswürdigkeiten, grandiose Landschaften zwischen Gebirge und Meer sowie eine legendär gastfreundliche Bevölkerung. In den letzten Jahren bemüht sich das Land um den Ausbau und die Verbesserung der touristischen Infrastruktur. Auch wenn noch nicht alles perfekt ist: Eine Reise zu den Kunst- und Kulturschätzen Georgiens verspricht unvergessliche Erlebnisse. Aber auch Naturfreunde und Wandertouristen werden in den zahlreichen Naturparks auf ihre Kosten kommen.Dieser aktuelle Reiseführer beschreibt alle Reiseziele und die zahlreichen Kunst- und Kulturschätze des Landes und trägt auch den mitunter schwierigen politischen Verhältnissen Rechnung. 

Land : Georgië
prijs vanaf : 21.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart South Georgia Explorer - Zuid-Georgië | Ocean Explorer

Overzichtskaart van Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwich Eilanden.- Met geillustreerde biografieën van ondekkers en andere notabelen. - Historische tijdslijn - Kleuren foto's en wildlife - Details van veel bezienswaardigheden - Algemene informatie over de eilanden.General map showing historic sites, former whaling stations & scientific stations. Mountain peaks and glaciers are identified and very subtle tinting shows the general relief. Twenty-five places of interest are highlighted and described in annotations around the map. Latitude and longitude lines are at 20' intervals.On the reverse: information on wildlife, history, economy and notable historical figures in the exploration of the region. 

Land : Zuid-Georgië
prijs vanaf : 13.25
Lees Meer