vakantie georgie

Bakermat van de wijn

Georgië ligt geografisch grotendeels in Azië en voor een klein deel in Europa. Het land grenst aan Rusland, Azerbeidzjan, Armenië, Turkije en de zwarte zee. In de praktijk grenst het land ook aan twee autonome regio’s Abchazië en Zuid Ossetië die met gewapende steun van Rusland de facto onafhankelijk zijn. Met de autonome regio”s Azerbeidzjan en Armenië vormt Georgië de Kaukasus, een landschappelijk ruige uithoek van het Euraziatische continent.

De Kaukasus is duizenden jaren lang het toneel geweest van strijd en overheersing door andere volkeren. Romeinen, Grieken, Perzen, Hunnen, Mongolen, Arabieren en Russen hebben Georgië in handen gehad en er hun sporen achtergelaten. In 1991 werd Georgië een onafhankelijke staat. In 2003 werd de ex-sovjet clan die het land vreedzaam afgezet middels een volksopstand, de rozenrevolutie waarbij de ambitieuze president Michael Saakasjvili, gehuwd met de Nederlandse Sandra Roelofs aan de macht kwam. Zijn voorliefde voor nogal megalomane projecten en Italiaanse architectuur is op diverse plekken in het land te bewonderen. De bevolking is zich over het algemeen zeer trots op de eigen nationale identiteit.

Georgië kent een grote verscheidenheid aan landschappen. In het noorden begrenst door de grote Kaukasus en in het zuiden door de kleine Kaukasus, met zijn lavaplateaus en oude vulkaankegels. Ertussen heuvelachtige landschappen in het westen afdalend tot zeeniveau. En zowel bij de bergtoppen als in dalen vind je kastelen, forten, kloosters, kerken en kapelletjes van allerlei soorten en maten. In de schaduw van de bergen wordt veel wijn verbouwd, het land is de oudste wijnproducent ter wereld. En met eigen druivenrassen, wat de wijnen bijzonder maakt. Ook de Georgische keuken is apart en kent een aantal speciale gerechten zoals de chatsjapoeri een plat brood gevuld met kaas, dat in veel lokale varianten geserveerd word en chinkalis, deegknoedels gevuld met vlees.Dat alles maakt het tot één van de meest aparte en afwisselende landen in Europa die toch redelijk comfortabel te bezoeken zijn.

In de binnenlanden van Georgië is het toerisme kleinschalig. Veel accommodaties zijn guesthouses, waarbij mensen kamers in hun huis ter beschikking stellen aan toeristen en ook de maaltijden verzorgen, meestal een Slavische overvloed aan gerechten en dranken. In de bergen zijn skigebieden, met hotels en de bijbehorende open haarden. In het binnenland vind je de hoofdstad, waar imposante bouwwerken als kastelen, kerken, moskeeën en regeringsgebouwen getuigen van de invloed van vroegere heerser. Verder vind je in het land indrukwekkende grottensteden, kathedralen, kloosters, wijngebieden prachtige berglandschappen en kneuterige oostblok dorpjes. Aan de kust vindt je Batumi, een badplaats voor Turken en Oost-Europeanen met een kenmerkende stijl, die het midden houdt tussen kitsch en luxe.

Klimaattype: subtropisch klimaat in het westen, steppeklimaat in de Kleine Kaukasus en een hooggebergteklimaat in de bergen
Gem. max. temp. zomer Tbilisi (juni-juli-augustus): 30°C
Gem. max. tem. winter Tbilisi (december-januari-februari): 6°C
Regenseizoen: geen
Beste reistijd: april, mei, september en oktober

Mede door de grote hoogteverschillen kent Georgië verschillende klimaatzones.West-Georgië heeft een vochtig subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De plateaus en hellingen van de Kleine Kaukasus zijn droger en hebben een steppeklimaat. In de bergen ten slotte heerst een hooggebergteklimaat. Hier kan het in de winter zeer koud zijn en ook in de zomers wordt het nooit echt warm.

Beste reistijd

Het grootste deel van Georgië is het hele jaar goed te bezoeken. De beste periodes om Georgië te bezoeken zijn echter het voorjaar (april en mei) en het najaar (september en oktober).In de zomer kan het aan de kust en in de dalen (Tbilisi) warm zijn, maar met een temperatuur die dan niet ver boven de 30 graden uitkomt, valt het mee. Plaatsen als Svaneti, Kazbegi en Vardzia liggen hoger en zijn dus koeler.In de winter liggen de temperaturen in Tbilisi meestal onder de 10 graden maar boven het vriespunt. Aan de kust blijft het dan aangenaam; in de bergen is het dan koud. Daar staat tegenover dat er dan wel prima geskied kan worden in de bergen.

Het grootste deel van Georgië is veilig, maar er zijn gebieden met een negatief reisadvies, met name de Georgische regio’s Abchazië en Zuid-Ossetië en de directe omgeving van de feitelijke grens tussen Georgië en beide regio’s.

In afgelegen en dunbevolkte gebieden zoals Svaneti en Tusheti kan het landschap erg ruig zijn. En het kan lang duren voordat er hulp is. Het is daarom raadzaam om een ervaren en betrouwbaar reisbureau of gids in de arm te nemen.

Bekijk voor vertrek altijd het meest actuele reisadvies op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vaccinaties die voor Georgië verplicht zijn

Er worden voor Georgië geen verplichte vaccinaties voorgeschreven.

Vaccinaties die voor Georgië worden aangeraden

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Georgië aangeraden:

– vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt daarnaast een BMR inenting aanbevolen.

Adres Nederlandse en Belgische vertegenwoordiging in Georgië

Nederlandse Ambassade

Sheraton Metechi Palace Hotel 20,
Telavi Street 0103 Tbilisi, Georgië

Tel: +995 32 2276200
Fax: +995 32 2276232

E-mail [email protected]
Website: http://georgie.nlambassade.org/

Belgische Ambassade

Belgie heeft geen ambassade in Georgië. De dichtstbijzijnde Belgische ambassade is de ambassade in Bakoe, Azerbeidzjan.

Reisdocumenten voor Georgië

Voor Georgië heb je nodig:

– Een paspoort dat bij inreis Georgië nog 6 maanden geldig is met 1 blanco pagina
– een bewijs van een uitgaande vlucht
– de documenten benodigd voor de volgende bestemming

Visum informatie Georgië

Inwoners van de Europese Unie mogen vrij reizen in en naar Georgië. Nederlanders en Belgen hebben dan ook geen visum nodig voor een reis of vakantie naar Georgië.

Adressen ambassade van Georgië in Nederland en België:

Nederland:
Groot Hertoginnelaan 28
2517 EG Den Haag

Tel: (070) 302 90 80
Fax: (070) 302 90 81

E-mail: [email protected]
Website: www.netherland.mfa.gov.ge

België:

Pater Eudore Devroyestraat 245
1150 Sint-Pieters-Woluwe

Tel: +32 2 761 11 91
Fax: +32 2 761 11 99
E-mail: [email protected]
Website: http://www.belgium.mfa.gov.ge

Valuta

De munteenheid in Georgië is de Georgische lari (GEL). De Lari is onderverdeeld in honderd tetri en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 tetri en biljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 lari.

Bekijk hier de huidige koers van de Georgische lari.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Lari eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de Lari.

Wisselen

In Georgië kun je in de steden gemakkelijk euro”s of dollars omwisselen in Lari.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro-logo is in Georgië in de steden mogelijk. In de wat meer afgelegen gebieden zijn de mogelijkheden om te pinnen beperkter. Het is dan ook aan te raden om voldoende cash-geld mee te nemen.

Bekijk hier waar je in Georgië kunt pinnen met een bankpas met het cirruslogo.

Creditcard

Creditcards worden alleen in duurdere restaurants in Ttbilisi geaccepteerd en hebben verder weinig nut.

Openingstijden banken

De banken in Georgië zijn over het algemeen geopend van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:30 uur en op zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur.

Prijsniveau in Georgië

Het prijsniveau ligt in Georgië lager dan in Nederland en België.

Fooien

In kleine restaurants in Georgië is een fooi geen gebruik. In meer trendy restaurants en cafés in de hoofdstad wel; hier wordt soms al tien procent bij de rekening opgeteld.

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Georgië zijn:

St. Gerogedag 23 april
Onafhankelijkheidsdag 26 mei
Dag van de Grondwet 24 augustus
Svetitskhovloba 14 oktober

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Georgië nog een aantal feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

Georgië kent één tijdzone. Gedurende de maanden van de Europese zomertijd is het in Georgië 2 uur later, in de wintermaanden is het verschil 3 uur.

Check hier de actuele tijd in Georgië.

Officiële taal van Georgië

De officiële taal is het Georgisch, een Zuid-Kaukasische taal.

Andere talen in Georgië

Naast het Georgisch wordt Armeens en Azerbeidjaans gesproken, beide door ruim 5 procent van de bevolking. Kleine minderheden spreken Russisch, Abchazisch of Ossetisch.

Hoogtepunten in Georgië

De mensen hier spreken een eigen taal, en er gaat nog altijd maar één weg heen. De architectuur wordt gekenmerkt door de forse middeleeuws ogende wachttorens. Bij iedere boerderij werd ter verdediging zo’n toren gebouwd. Het authentieke dorp Ushguli is een Unesco Heratige site. Helaas zie je aan alles dat steeds meer mensen wegtrekken uit de regio. Veel jeugd is er niet te zien.

De kathedraal van Bagrati en het Gelati klooster, dat gebouwd is door koning David de Bouwer, die hier ook begraven ligt.

Origineel bestond dit immense kloostercomplex dat werd gebouwd als verdediging tegen de mongolen uiit 13 verdiepingen met meer dan 6000 grotwoningen. Aardbevingen en erosie hebben hun to geijsd maar er is nog genoeg over om een goede indruk te krijgen.

Bewonder de klompen die Stalin zijn geschonken door de Nederlandse communistische partij.

Bezienswaardigheden zijn onder meer het Jvari Klooster en de Svetitskhoveli Kathedraal. Hoog op een klif ligt het Dzjvariklooster dat uit de 6e eeuw stamt. Vnaf de klif heb je en fraai uitzicht over Mtskheta en over de grens.

Het bestaat uit honderden cellen met kerken, kapellen, en woonverblijven in de uitgeholde rotswand. Daarnaast zijn er wijngaarden waar je de bijzondere Georgische wijn kunt proeven. De meeste wijnen worden vervaardigd va druiven die alleen in Georgië voorkomen, zoals de Saperavi. De witte wijn wordt gemaakt door de druiven (Mtsvane en Rkatsili) met schil en al te vergisten, waardoor ze een diepgele tint krijgen en een speciaal aroma. Het centrum van de regio is de plaats Telavi.

Naast de Metechi-kerk uit de 13e eeuw, de nog 800 jaar oudere Sioni-kathedraal en de Anchiskati-kerk is hier ook de nodige monumentale Soviet architectuur te bewonderen. Ook zeer de moeite waard is een bezoek aan de droge brug markt, eigenlijk een bazaar waar kunst, zilverwerk, opgezette dieren, accordeons, en allerlei trivia verkocht worden door ouderen die wat bij willen verdienen. Daarnaast zijn er de beroemde zwavelbaden zoals het Orbelliani met zijn blauw betegelde façade. En het Nationale Art Museum.en aan de rand van de stad het Narichala-fort.

Reistips voor Georgië

Dit is nog één van de weinige landen waar je zelfs in de hoofdstad Tbilisi nog amper toeristen ziet; Georgië!  Het land ligt voornamelijk in Azië maar ook voor een gedeelte in Europa. Door de oorlogen van de laatste jaren en de onrust in deze regio wordt het land helaas weinig bezocht door toeristen. Dit is echter volledig onterecht.

Lees Meer

Inspiratie voor Georgië

Actief Europa

Georgie en armenie -ararat-berg-local-hero-travel

Een anders-dan-anders rondreis aan de rand van Europa? De bergachtige Kaukasus is ideaal voor ondernemende reizigers die historie en natuur combineren en niet vies zijn van flinke wandelingen door hooggelegen alpine bergweiden!

Lees Meer Door:

Actief Europa

Stoom ontsnapt rechtsonder uit de bakstenen koepels die de zwavelbaden afdekken. Op de klif aan de overkant ligt de Metekhikerk aan de groene Mtkvaririvier, die de stad doormidden snijdt. Links schittert de gouden koepel van de Tsminda Samebakathe

Lees Meer Door: Sanne Helbers

Actief Europa

Voormalig Sovjetland Georgië is niet heel bekend als vakantiebestemming. Toch heeft dit land veel meer te bieden dan het pijnlijke Sovjetverleden. Denk aan eeuwenoude kerken op adembenemende locaties, duizelingwekkend mooie landschappen waar

Lees Meer Door: Sanne Helbers

Actief Europa

“Op reis naar Georgië? Waar ligt dat ook alweer precies?” Het is een veelgehoorde vraag voor de reiziger die besluit dit land te bezoeken. Georgië doet niet meteen een bel rinkelen. Maar wist je dat Stalin hier vandaan kwam?

Lees Meer Door: Sanne Helbers

Actief Europa

Georgië is langzamerhand steeds populairder aan het worden als reisbestemming, en dat is niet voor niets. Het bergachtige land heeft namelijk behoorlijk wat prachige bezienswaardigheden, varierend van de stranden aan de Zwarte Zeee tot pracht

Lees Meer Door: Reisbijbel

Actief Europa

Dit is nog één van de weinige landen waar je zelfs in de hoofdstad Tbilisi nog amper toeristen ziet; Georgië!  Het land ligt voornamelijk in Azië maar ook voor een gedeelte in Europa. Door de oorlogen van de laatste ja

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Georgië

Reizen naar Georgië

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Familiereis

Familiereis GEORGIË - 16 dagen; De bergen van Georgië

Dit is een Georgië familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar Je reist door ruig berglandschap en groene dalen, bezoekt forten en kerken op de mooiste plekjes in de natuur en ervaart het dorpsleven zoals het wellicht ooit ook in andere del

Land : GEORGIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1495.00
reisduur : 16
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Georgië

Tijdens deze rondreis door Georgië ontdek je de bijzondere landschappen en de rijke cultuur van dit land. Georgië, Armenië en Azerbeidzjan vormen samen met enkele autonome Russische deelrepublieken de Kaukasus: misschien wel de grootste culturele

Land : Georgië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1598.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Georgië Food/Wine Pop Up

Tijdens deze bijzondere rondreis door Georgië ontdek je waar de kunst van het wijn maken zijn oorsprong heeft. We brengen uitgebreid bezoek aan de Kakheti en de Imereti wijnregio's, waar je uiteraard de wijnen kunt proberen. Ook gaan we veel Georgis

Land : Georgië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1098.00
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis GEORGIË EN ARMENIË - 23 dagen; Toosten op eeuwige vriendschap

Ver weg in de Kaukasus liggen Georgië en Armenië; landen die bij veel reizigers in vergetelheid zijn geraakt. Liefhebbers van ongerepte natuur, ruige bergen, idyllische dorpen en oude christelijke kerken en burchten kunnen hier hun hart ophalen. De

Land : GEORGIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1995.00
reisduur : 23
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Georgië Kort

Tijdens deze korte en actieve vakantie naar Georgië ontdek je bijzondere landschappen en maak je kennis met de gastvrije bevolking. Het land staat bekend om zijn fascinerende cultuur en imponerende bergen. Bij een lokale familie krijgen we een tradi

Land : Georgië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 998.00
Lees Meer

22-35ers reizen

22-35ers reis Georgië

Wat je ook zoekt in een reis, Georgië heeft het! Tijdens deze actieve en culturele reis ga je wandelen tussen de hoogste pieken van Europa, zwemmen in de zee, varen in een kloof en genieten van de lekkerste gerechten en wijnen die je ooit geproefd h

Land : Georgië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1399.00
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Georgië; Wandelreis Georgië

Een reis voor de echte wandelliefhebber. Geschikt voor de actieve reiziger die van natuur en cultuur houdt. Tijdens deze reis geniet je van al het moois dat het nu nog redelijk onbekende en authentieke Georgië te bieden heeft. Fascinerende landschap

Land : Georgië
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1499.00
reisduur : 14 dagen / 13 nachten
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Georgië

Tijdens deze actieve familiereis naar Georgië ontdek je bijzondere landschappen, maak je kennis met de vriendelijke bevolking en flaneer je over de boulevard van Batumi aan de Zwarte Zee. Wandel met het gezin door de Kaukasus en leer hoe de lokale s

Land : Georgië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1498.00
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Privé Georgië

Deze actieve privéreis door Georgië laat je kennismaken met de bijzonder vriendelijke bevolking en prachtige landschappen. Flaneer over de boulevard van Batumi aan de Zwarte Zee en wandel met je gezin door de Kaukasus. Leer hoe de lokale snack 'Chu

Land : Georgië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1288.00
Lees Meer

Wandelvakanties

Wandelvakantie Georgië

Een complexe geschiedenis heeft Georgië een prachtig erfgoed van kunst en architectuur geschonken. Tijdens deze reis gaan wij op zoek naar de cultuur, maar ook naar de mensen. De gulheid van de bevolking uit zich onder meer in de overvloed aan voeds

Land : Georgië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2110.00
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis GEORGIË - 16 dagen; Verkenning van de Kaukasus

Het onbekende Georgië wordt slechts sporadisch door westerlingen bezocht. Onbegrijpelijk, het bergachtige landschap is gevarieerd én overwegend ongerept, met als climax de regio Svaneti. De bevolking is vriendelijk en de bezienswaardigheden zijn ta

Land : GEORGIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1595.00
reisduur : 16
Lees Meer

Groepsrondreizen

Groepsrondreis Georgië Hoogtepunten

Tijdens deze rondreis door Georgië ontdek je de bijzondere landschappen en de rijke cultuur van dit land. Het land staat bekend om zijn fascinerende cultuur en geschiedenis, die je terugziet in de vele eeuwenoude kerken en kastelen. Ervaar de beroem

Land : Georgië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 999.00
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Georgië

Topografische kaarten

Wandelkaart - Topografische kaart 08 Ushguli - Lashkheti - Mt. Shkhara | Geoland

Dubbelzijdige wandelkaart van een deel van Georgië. Met de noodzakelijke topografische informatie als hoogtelijnen, type terrein en vegetatie; onderscheid in wegennet, spoorwegen en kabelbanen. Daarnaast worden met symbolen een aantal toeristische

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Georgien - Georgië | Reise Know-How Verlag

Toonaangevende reisgids voor Georgië van Duitse makelij. Zeer degelijk, boordevol praktische informatie en achtergrondbeschrijvingen. Absoluut een ijzersterke reisgids. Een aanrader voor zowel de zelfstandige als de georganiseerde reiziger. Geor

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Georgien - Georgië | Reise Know-How Verlag

Georgien ist die Reise-Entdeckung der letzten Jahre. Kein Wunder, verbindet das Land doch wie wenige andere die unterschiedlichsten Eindrücke auf kleinem Raum. Die schroffen Gipfel des Kaukasus mit Höhen bis jenseits von 5000 Metern und subtropis

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Georgië en Oekraïne | Dolf de Vries

Oekraine en Georgie in een rugzak - Met hun campertje, maar ook logerend in pensions en bij de lokale bevolking thuis, reist acteur en schrijver Dolf de Vries met zijn vrouw Lout door Oekraïne en Georgië. ‘Welcome, me no English,' zegt Ira. Hoe

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Georgië - Georgie | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Georgia - | Kuperard

Georgia lies between Eastern Europe, Central Asia, and the Middle East, on the southeastern shore of the Black Sea. This small Caucasian country is used to playing a significant role in global geopolitics, and its strategic location at the crossroa

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.50
Lees Meer

Topografische kaarten

Wandelkaart - Topografische kaart 03 Barisakho - Roshka - Juta - Asa Gorge | Geoland

Dubbelzijdige wandelkaart van een deel van Georgië. Met de noodzakelijke topografische informatie als hoogtelijnen, type terrein en vegetatie; onderscheid in wegennet, spoorwegen en kabelbanen. Daarnaast worden met symbolen een aantal toeristische

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart trekkingmap Elbrus | Climbing-map

Topographic climbing map; village map of Terskol, Cheget and Azau; general map 1:670'000; panorama map; description of climbing routes; route profile; vegetation illustrations, climatic diagram; GPS- information. Sprachen: Englisch, Deutsch, Russ

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 21.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Georgien - Georgië | Trescher Verlag

Goede Duitstalige reisgids met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken als overnachten en rondreizen. Bijzondere duitse uitgever, vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land.  Alle Regionen Georgi

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Topografische kaarten

Wandelkaart - Topografische kaart 11 Mukhuri - Tobavarchkhili Lake - Khaishi | Geoland

Dubbelzijdige wandelkaart van een deel van Georgië. Met de noodzakelijke topografische informatie als hoogtelijnen, type terrein en vegetatie; onderscheid in wegennet, spoorwegen en kabelbanen. Daarnaast worden met symbolen een aantal toeristische

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Topografische kaarten

Wandelkaart - Topografische kaart 01 Omalo - Pass Abano - Mt. Diklosmta | Geoland

Dubbelzijdige wandelkaart van een deel van Georgië. Met de noodzakelijke topografische informatie als hoogtelijnen, type terrein en vegetatie; onderscheid in wegennet, spoorwegen en kabelbanen. Daarnaast worden met symbolen een aantal toeristische

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Kauderwelsch Georgisch - Duits - Wort für Wort | Reise Know-How Verlag

Taalgids Georgisch - Duits. Met handige zinnen, uitdrukkingen en een woordenlijst. Reisende gelten heutzutage überall in Georgien als Gäste und, wie die Georgier sagen, der Gast kommt von Gott. Wer georgische Freunde findet, wird ständig bet

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.50
Lees Meer

Topografische kaarten

Wandelkaart - Topografische kaart 07 Oni - Resort Utsera - Resort Ghebi | Geoland

Dubbelzijdige wandelkaart van een deel van Georgië. Met de noodzakelijke topografische informatie als hoogtelijnen, type terrein en vegetatie; onderscheid in wegennet, spoorwegen en kabelbanen. Daarnaast worden met symbolen een aantal toeristische

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Topografische kaarten

Wandelkaart - Topografische kaart 04 Khevi - Mt. Kazbegi - Gudauri - Truso | Geoland

Dubbelzijdige wandelkaart van een deel van Georgië. Met de noodzakelijke topografische informatie als hoogtelijnen, type terrein en vegetatie; onderscheid in wegennet, spoorwegen en kabelbanen. Daarnaast worden met symbolen een aantal toeristische

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Topografische kaarten

Wandelkaart - Topografische kaart 09 Mestia - Ushguli - Choluri | Geoland

Dubbelzijdige wandelkaart van een deel van Georgië. Met de noodzakelijke topografische informatie als hoogtelijnen, type terrein en vegetatie; onderscheid in wegennet, spoorwegen en kabelbanen. Daarnaast worden met symbolen een aantal toeristische

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Trekking map Elbrus | TerraQuest

Hele duidelijke kaart van de Elbrus en directe omgeving. De trekkingroutes van alle richtingen staan er duidleijk op ingetekend, Ook beeghutten, campsites en nederzettingen staan er goed op. Het is een geplastificeerde kaart die door een bepaalde m

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Georgien - Georgië | Rother

Uitstekende wandelgids met een groot aantal dagtochten in dal en hooggebergte. Met praktische informatie en beperkt kaartmateriaal! Wandelingen in verschillende zwaarte weergegeven in rood/blauw/zwart. Georgien ist ein Geheimtipp – jenseits von

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Topografische kaarten

Wandelkaart - Topografische kaart 10 Mt. Ushba - Mestia | Geoland

Dubbelzijdige wandelkaart van een deel van Georgië. Met de noodzakelijke topografische informatie als hoogtelijnen, type terrein en vegetatie; onderscheid in wegennet, spoorwegen en kabelbanen. Daarnaast worden met symbolen een aantal toeristische

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Topografische kaarten

Wandelkaart - Topografische kaart 12 Borjomi Gorge - Bakuriani | Geoland

Dubbelzijdige wandelkaart van een deel van Georgië. Met de noodzakelijke topografische informatie als hoogtelijnen, type terrein en vegetatie; onderscheid in wegennet, spoorwegen en kabelbanen. Daarnaast worden met symbolen een aantal toeristische

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Bread and Ashes | Tony Andersson

This is Tony Anderson's account of when set out in the summer of 1998 to walk through Georgia. From Azerbaijan to Svaneti, Anderson found communities where the old customs and beliefs still triumphantly survive, despite years of Communist oppressio

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart - Wegenkaart - landkaart Adventure map Georgië - Kaukasus - Caucasus | TerraQuest

Uitstekende wandelkaart van een deel van de Kaukasus. Alle noodzakelijke gegevens staan er op, de kaart is gebaseerd op topografische kaarten en voorzien van ingetekende wandelroutes. De kaart is geplastificeerd. Voor een uitsnede welk gebied deze

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.50
Lees Meer

Topografische kaarten

Wandelkaart - Topografische kaart 02 Shatili - Mutso - Mt. Didi Borbalo | Geoland

Dubbelzijdige wandelkaart van een deel van Georgië. Met de noodzakelijke topografische informatie als hoogtelijnen, type terrein en vegetatie; onderscheid in wegennet, spoorwegen en kabelbanen. Daarnaast worden met symbolen een aantal toeristische

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Georgia - Georgië | Bradt Travel Guides

Georgië Bradt guide is een Engelstalige, praktische reisgids voor de avontuurlijke reiziger, boordevol informatie over accommodatie van budget tot luxe, vervoer, plaatsbeschrijvingen en natuur - kenmerk : kritisch op toeristische pleisterplekken e

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Stadsplattegronden

Stadsplattegrond Tbilisi | Geoland

Stadsplattegrond van Tbilisi met op de ene kant een gedetailleerde kaart van de stad met aanduidingen voor o.a. bezienswaardigheden en openbaar vervoer. Op de andere kant staat de directe omgeving van Tbilisi met een schaal van 1:100.000 er duideli

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Georgia in the Mountains of Poetry | Peter Nasmyth

The comprehensive guide to modern Georgia - a cultural-historical journey to one of the world's most beautiful countries. Peter Nasmyth has lived in and travelled extensively throughout Georgia for twenty years. Georgia in the Mountains of Poetry i

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Trekking map Georgian Caucasus - Trekking map Georgië Kaukasus | TerraQuest

Uitstekende wandelkaart van een deel van de Kaukasus. Alle noodzakelijke gegevens staan er op, de kaart is gebaseerd op topografische kaarten en voorzien van ingetekende wandelroutes. De kaart is geplastificeerd.   Kazbek trekking map in scale

Land : Georgië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer