Cambodja

 • klimaat

  Tropisch, Moesson  

 • reisadvies

  Veilig  

 • vaccinaties

  Nee, tenzij  

 • ambassades

  Nee  

 • visumplicht

  Ja  

 • valuta

  Riel  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  +5, +6 winter  

 • taal

  Khmer  

Prachtige tempels, maar tragische recente geschiedenis

Cambodja ligt in Zuidoost-Azië, ingeklemd tussen zijn grote buren Thailand en Vietnam. In het noorden grenst het aan Laos. Met 15 miljoen inwoners is het in de regio een relatief klein land.

Een andere invloedrijke periode, in negatieve zin, vormde het Rode Khmer bewind. Van 1975 tot 1979 toonde de communistisch-maoïstische beweging zich één van de meest moorddadige regimes van de 20ste eeuw. Onder leiding van Broeder nummer 1, Pol Pot, kwamen naar schatting bijna 2 miljoen Cambodjanen om het leven door uitputting, ondervoeding en executies. Nadat de Vietnamezen het land bevrijdden van de Rode Khmer terreur brak er een burgeroorlog uit die duurde tot de late jaren 90. Daarmee was de ellende nog niet voorbij. Grote gebieden lagen vol met landmijnen, nog jarenlang vielen er vrijwel dagelijks slachtoffers.

Twintig jaar later is de inktzwarte schaduw van de tijd van de Rode Khmer en de burgeroorlog zo goed als verdwenen. Cambodja is nog steeds een arm land, maar de economische groeicijfers sinds 2000 zijn indrukwekkend. Geholpen door de lage lonen zorgt de textielindustrie voor zo’n 80% van de Cambodjaanse export. Een andere belangrijke bron van inkomsten is het toerisme.

Het grootste gedeelte van Cambodja bestaat uit tropisch laagland. Overal zie je groene rijstvelden, die meestal nog met karbouwen en handkracht worden bewerkt. In het zuidwesten en noordoosten is het bergachtig, en zijn er nog grote stukken tropisch oerwoud. Maar de snelle, vaak illegale, ontbossing vormt een groot probleem. Middenin Cambodja ligt het Tonlé Sapmeer. Elk jaar tijdens de regentijd vertienvoudigd zich de oppervlakte, grote gebieden van Cambodja stromen onder. De rivier die het meer met de Mekong verbindt vertoont een zeldzaam natuurlijk fenomeen, de helft van het jaar stroomt hij het meer in, de andere helft van het jaar dient hij juist als afvoer naar de Mekong.

De meeste Cambodjanen zijn Boeddhisten, overal vind je tempels. De Cham, een kleine minderheidsgroep, zijn Islamitisch. In Cambodja wonen vrij veel Vietnamezen, op het platteland en in vissersdorpjes aan het Tonlé Sapmeer wonen ze vaak geheel gescheiden van de Cambodjanen.

Hoogtepunt
Beste reistips Cambodja
Phnom Penh

In Phnom Penh staat onder andere de bijzondere zilveren pagode, gemaakt met meer dan 5000 zilveren tegels, een Boeddha van emerald en een gouden Boeddha ingelegd met meer dan 9500 diamanten.

Ankor

Ankor Wat is het grootste religieuze monument in Cambodja.

Vliegtickets
Vluchten naar Cambodja

Artikelen over Cambodja

Reportages

Op zoek naar sneeuw, surfspots, snorkelavonturen, nieuwe internationale vriendjes en sportieve uitdagingen gaan de junior reporters van Reisbijbel de ...

Lees meer

Gadgets en Reisapps

Steeds meer mensen kopen op hun reisbestemming een tijdelijke lokale simkaart om niet afhankelijk te zijn van de WiFi ...

Lees meer

Reportages

Het Cambodjaanse Siem Reap is de plek waar je de beroemde tempels van Ankor kan zien. De meeste reizigers ...

Lees meer

Reportages

Wil je echt off the beaten track, sla dan de bekende flooting villages in Cambodja over en vraag in ...

Lees meer

Reportages

Wie voor het eerst een verre bestemming aandoet met het gezin, heeft zeker voordeel bij een georganiseerde groepsreis. Geen ...

Lees meer

Reportages

Reizen is niet alleen het ontdekken van onbekende gebieden. Het is ook de ultieme manier om kennis te maken ...

Lees meer

Boekrecensies

Deelnemen aan groepsreizen beschouwen veel doorgewinterde reizigers als not done. Wat voor avontuur blijft er immers over als slaapplaatsen ...

Lees meer

Reisvideos

De vakantieperiode zit er weer op, en veel mensen zijn waarschijnlijk hun volgende vakantie of reis aan het plannen. ...

Lees meer

Reportages

Blote voeten in het zand die je aan het einde van de avond uitstrekt op tafel terwijl de relaxte ...

Lees meer

Reistips

Phnom Penh is als stad zeker een bezoek waard door de bijzondere Khmer-architectuur, de traditionele Cambodjaanse keuken en de ...

Lees meer

Reisvideos

Free Running is een sport voor durfals. Je verplaatst je door middel van salto's, koprollen en andere sprongen over ...

Lees meer

Reisvideos

In de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh bevindt zich één van de meest indrukwekkende en tegelijkertijd huiveringwekkende musea van Azië: het Tuol ...

Lees meer

Reistips

In sommige landen of streken is het erg onbeleefd om te wijzen met je onreine linkerhand. Let dus op ...

Lees meer

Reizen Cambodja

Rondreizen

Rondreis Cambodja en Thailand

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Cambodja en Thailand leggen we een hele afwisselende route af. We beginnen met een bijzondere fietstocht door nationale parken en het rustige platteland van Oost Thailand. Cambodja toont haar vele gezichten: mysterieuze tempelsteden, traditionele dorpjes, koningspaleizen, jungle en verlaten stranden maar vooral een heel vriendelijke en hartelijke bevolking.

Land : Cambodja
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1998.00
Lees Meer

Rondreizen

Avontuurlijk Cambodja

- Bezoek meerdere dorpen van etnische minderheden - Schitterende tochten per fiets en lokale houten boot - Heerlijke stranddagen in Sihanoukville - Maak kennis met de zoetwaterdolfijnen bij de Kampi Dolhin Site

Land : Cambodja
Aanbieder : NRV
prijs vanaf : 2411.00
reisduur : 18
Lees Meer

Rondreizen

17-daagse privé rondreis met chauffeur Laos en Cambodja

Laos, ingeklemd door Thailand, Vietnam en China en prachtig gelegen in de groene jungle omgeven door talloze rijstvelden. Zie de monniken in hun oranje gewaden die in de ochtend al vroeg op pad gaan voor het ophalen van hun offers. En ontdek de machtige Mekong Rivier, waar zo veel Laotianen afhankelijk van zijn, die zich een weg meandert door het prachtige landschap. En dan Cambodja, een land met een roemrijk verleden ten tijde van de Rode Khmer maar het heeft nog zo veel meer te bieden. Denk aan de indrukwekkende wereldberoemde tempels van Angkor Wat, de prachtige, brede, witte zandstranden in het zuiden, het sfeervolle platteland en vergeet de vriendelijkheid van de bevolking niet. Tijdens deze zeer complete rondreis nemen wij u mee mee naar de hoogtepunten van beide landen. Zo verblijft u in Laos in Luang Prabang, een leuk stadje dat zich kenmerkt door zijn vele tempels en monniken in oranje gewaden, gaat u naar Vang Vieng en de hoofdstad Vientiane. In Cambodja mogen uiteraard de beroemde tempels van Angkor Wat niet ontbreken en  leert u over de geschiedenis in de hoofdstad Phnom Penh en wordt de reis afgesloten met een verblijf aan het strand van Sihanoukville! Gaat u ook met ons mee?

Land : Cambodja
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2360.00
reisduur : 17 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Best Deal Cambodja

Tijdens deze scherp geprijsde rondreis bezoek je de hoofdstad Phnom Penh, met vele culturele schatten en de gezellige plaats Siem Reap, met in de nabijheid het schitterende Angkor tempelcomplex. De reis eindigt met een strandverblijf in het plaatsje Kep. Alle vervoer en hotels zijn voor je geregeld en verder heb je alle vrijheid om op eigen gelegenheid en in je eigen tempo de hoogtepunten te gaan bezoeken.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1254.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Cambodja: Cambodja actief

Centraal-Cambodja: Siem reap, Angkor. Oost: Stung Treng > Ratanakiri, natuur > Kratie, waterrijk. Centraal: Phnom Penh. Zuid-west: Sihanoukville, baai met zandstranden > Koh Kong, jungle-eiland. Thailand: Bangkok.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 2268.00
Lees Meer

Verre reizen

Verkenningstocht Angkor en Phnom Penh

Tijdens deze rondreis bezoek je de hoofdstad Phnom Penh, met vele culturele schatten, en de gezellige plaats Siem Reap, met in de nabijheid het schitterende Angkor tempelcomplex. Je bezoekt de belangrijkste hoogtepunten en je hebt nog voldoende tijd om ook op eigen gelegenheid op stap te gaan. Je eindigt de rondreis met enkele dagen relaxen in Sihanoukville.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1498.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Grand Tour Vietnam en Cambodja - Cambodja deel

Leuke pluspunten om te weten Majestueus Angkor tempelcomplex Bezoek aan voormalige hoofdstad Oudong Hoofdstad Phnom Penh Entreegelden bij genoemde excursies inclusiefDeze 7-daagse tour brengt u langs de mooiste bezienswaardigheden van Cambodja. U vliegt aan op Siem Reap, waar u het wereldwonder Angkor Wat bezoekt, een indrukwekkend tempelcomplex. Via Battambang, een plaatsje gelegen in een prachtige omgeving, reist u door naar de hoofdstad van Cambodja: Phnom Penh. Hier heeft u de vrijheid om de stad te verkennen. Wilt u graag tijdens de rondreis in luxere accommodatie verblijven, dan bieden wij deze reis ook als deluxe reis aan.37353,37373,502039WAT KUNT U VERWACHTEN? - Gegarandeerd vertrek - Reizen op privé-basis - Vervoer per auto of minibus - Persoonlijk karakter - Begeleiding van een ervaren en deskundige Engelssprekende gids tijdens de excursies - Verblijf in middenklasse hotels - Entreegelden bij genoemde excursies inclusief Dagelijks vertrek mogelijk Deze reis is onderdeel van een landencombinatie. U kunt het Vietnam deel bijboeken.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 477.00
reisduur : 6 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Starterspakket Siem Reap - Silk D'Angkor Boutique Hotel

Een ideaal pakket in Siem Reap om zelf uw vakantie in te delen, met verblijf in het 3* Silk D'Angkor Boutique Hotel. Een uitstekende uitvalsbasis om de Angkor tempels en de omgeving te gaan verkennen.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Highlights van Cambodja Deluxe

Zoek je een uitgebreide rondreis door Cambodja? Tijdens deze rondreis bezoek je Phnom Penh, de Angkor tempels, Battambang en de Cardamom Mountains, met verblijf in uitstekende eersteklasse hotels en in een sfeervol tented camp in de natuur. Bekijk hier deze deluxe reis.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 2559.00
reisduur : 15 dagen
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen Het strand van Cambodja

Zuidwest Cambodja Op enkele uren rijden van Phnom Penh ligt de baai van Sihanoukville, een mooi strandgebied; u kunt uitstapjes maken: snorkelen, naar eilandjes en naar Ream NP.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 408.00
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen Puur Cambodja

Zuid-west Cambodja Vanaf Phnom Penh naar het natuurgebied Chi Phat, hier wandelen en varen, maar ook vanaf een vlot gaat u vogels en dieren spotten > einde Koh Kong, bounty-eiland.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 268.00
Lees Meer

Verre reizen

Ontdekkingsreis Cambodja

Leuke pluspunten om te weten Onderneem de Kalai Jungle Trek Bezoek de mooiste bekende en onbekende tempels Bezoek de indrukwekkende Preah Vihear tempel Leer het lokale leven van dichtbij kennen en steun daarmee verschillende gemeenschappen Mogelijkheid om de bedreigde Irrawaddy dolfijnen te spotten Maak een rit met een bamboetreintje nabij Battambang Entreegelden bij genoemde excursies inclusiefDeze bijzondere ontdekkingsreis door Cambodja laat u kennismaken met het bekende maar ook zeker het onbekende Cambodja. Zo bezoekt u tijdens deze reis vanuit Siem Reap niet alleen de bekendste Angkor tempels, maar ook nog verborgen tempels die nog midden in de jungle liggen. Tevens bezoekt u de schitterende Preah Vihear tempel, dat bovenop een klif ligt op de grens tussen Cambodja en Thailand. U gaat ook diep de binnenlanden in, naar de afgelegen groene provincie Mondulkiri en naar Ratanakiri, waar u een prachtige jungletrekking zult maken. Bovendien heeft u de gelegenheid de zeldzame Irrawaddy dolfijn te spotten, al varende over de Mekong rivier. Niet alleen mooie bezienswaardigheden staan centraal tijdens deze rondreis, maar ook het lokale leven. U bezoekt verschillende lokale dorpjes en verblijft soms bij mensen thuis, zodat u het ware Cambodjaanse leven van dichtbij ervaart. Dit is een van de meest complete rondreizen door Cambodja die wij ooit hebben aangeboden. Wilt u het land in al zijn geuren en kleuren echt goed leren kennen, dan is deze letterlijke ontdekkingsreis een warme aanbeveling. Houdt u van iets meer luxe, dan kunnen wij voor u de hotels waar mogelijk upgraden.37265,37277,37279,523414,523526,523527,523529,523531,523532,523533,523535WAT KUNT U VERWACHTEN? - Gegarandeerd vertrek - Reizen op privé-basis - Vervoer per auto of minibus, fiets, brommer en boot - Persoonlijk karakter - Begeleiding van een ervaren en deskundige Engelssprekende gids/chauffeur - Verblijf in toeristen- en middenklasse hotels en in homestays - Entreegelden bij genoemde excursies inclusief Omdat het Elephant Valley Project is gesloten op zaterdag en zondag, wordt deze rondreis niet uitgevoerd met vertrek op woensdag en donderdag.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 2365.00
reisduur : 15 nachten
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen Vanuit Phnom Penh naar Vietnam

Zuid-Cambodja en Zuid-Vietnam, Mekongdelta Vanaf Phnom Penh vaart u naar de Mekongdelta, naar Chau Doc > door naar het Vinh Long, waar u door het labyrinth van eilandjes vaart; drijvende markten > einde in Ho Chi Minh City.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Verre reizen

Discover Cambodja Deluxe

Leuke pluspunten om te weten Hoofdstad Phnom Penh Tuol Sleng museum Mooie omgeving van Battambang Boottocht over Tonle Sap meer Charmant Siem Reap Majestueus Angkor tempelcomplex Entreegelden bij genoemde excursies inclusief Ook geschikt als familievakantieBezoek in een rustig tempo alle belangrijkste bezienswaardigheden van Cambodja, een prachtig land met een bewogen geschiedenis. Tijdens deze reis verblijft u in deluxe accommodaties. U begint in de hoofdstad van Cambodja: Phnom Penh. Deze op het eerste gezicht moderne stad heeft nog prachtige verborgen, traditionele pareltjes, zoals het koninklijk paleis en de indrukwekkende tempel Wat Phnom. Ook leert u bij een bezoek aan het Tuol Sleng museum meer over de heftige geschiedenis van Cambodja tijdens het regime van de Khmer Rouge, zodat u beter begrijpt wat dit land gevormd heeft. Uw volgende bestemming is Battambang, met enkele staaltjes van typische Frans-koloniale architectuur en gelegen in een pittoreske, groene omgeving. Een schitterende boottocht, garant voor vele onvergetelijke fotomomenten, neemt u vervolgens mee naar Siem Reap. Hier eindigt u uw reis met het hoogtepunt: dwaal rond in het betoverende Angkor tempelcomplex met als bekendste tempel natuurlijk de majestueuze Angkor Wat. Wilt u van nog luxere accommodaties genieten, dan bieden wij deze reis ook als Executive Class reis aan, waarbij u verblijft in heerlijke 5* hotels (waar mogelijk, anders het beste hotel ter plaatse). De prijs en de hotels van de Executive Class reis zijn op aanvraag.523533,523534,524084,524241,524420,526958,526959,526960WAT KUNT U VERWACHTEN? - Gegarandeerd vertrek - Reizen op privé-basis (de boot deelt u wel met andere passagiers) - Vervoer per auto of minibus - Persoonlijk karakter - Begeleiding van een ervaren en deskundige Engelssprekende gids/chauffeur - Verblijf in deluxe hotels - Entreegelden bij genoemde excursies inclusief Dagelijks vertrek mogelijk

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 773.00
reisduur : 7 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Cambodja Highlights

Leuke pluspunten om te weten Charmant Siem Reap Majestueus Angkor tempelcomplex Boottocht over Tonle Sap meer Mooie omgeving van Battambang Hoofdstad Phnom Penh Tuol Sleng museum Ruïne-tempel van Phnom Chisor Zoutvelden en peperplantages bij Kampot Entreegelden bij genoemde excursies inclusiefCambodja is een veelzijdig land met een zeer vriendelijke bevolking, een goede keuken en prachtige bezienswaardigheden, met als hoogtepunt de spectaculaire tempel Angkor Wat. Al reizende door het land zult u veel leren over de Cambodjaanse cultuur en de bewogen geschiedenis van het land. U begint uw reis in Siem Reap, vanwaar u het beroemde Angkor tempelcomplex bezoekt. Dit is niet 1 tempel zoals velen denken, maar een groot gebied waar u allerlei soorten tempels vindt in vele stijlen en soorten. De bekendste tempel is het imposante Angkor Wat. Via het Tonle Sap meer reist u naar Battambang, waar u het binnenland van Cambodja ervaart. U ziet vele lokale dorpjes, rijstvelden, bergen en tempeltjes. Dan is de hoofdstad Phnom Penh aan de beurt, met het schitterende koninklijke paleis en het indrukwekkende Tuol Sleng museum. Vervolgens reist u in zuidwestelijke richting naar Kampot, een voormalig station van de Fransen. Dit ziet u nog aan de oude Frans-koloniale gebouwen. De vakantie eindigt in Sihanoukville, waar u enkele dagen van een heerlijke strandvakantie kunt genieten. Wilt u graag deze rondreis upgraden naar 4* accommodaties, dan bieden wij deze reis ook als deluxe reis aan. Wilt u van nog luxere accommodaties genieten, dan bieden wij deze reis ook als Executive Class reis aan, waarbij u verblijft in heerlijke 5* hotels (waar mogelijk, anders het beste hotel ter plaatse). De prijs en de hotels van de Executive Class reis zijn op aanvraag.37267,37289,60264,523412,524086,524239,524420,524422,524478,526962,526964WAT KUNT U VERWACHTEN? - Gegarandeerd vertrek - Reizen op privé-basis (de boot deelt u wel met andere passagiers) - Vervoer per auto of minibus - Persoonlijk karakter - Begeleiding van een ervaren en deskundige Engelssprekende gids/chauffeur - Verblijf tijdens de rondreis in middenklasse hotels - Entreegelden bij genoemde excursies inclusief Dagelijks vertrek mogelijk

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1084.00
reisduur : 10 nachten
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

In Touch with Angkor Wat

Bent u op zoek naar een bijzondere en aparte manier om Angkor Wat en de omgeving te verkennen? Wat dacht u van een boot, auto, fiets en tuk tuk? U maakt het allemaal mee tijdens deze reis. Uiteraard wandelt u rond bij de tempels en heeft u meer dan voldoende tijd om deze te bekijken. Een afwisselend programma wat u mooi kunt inpassen in uw rondreis door Cambodja of Indochina.

Land : Cambodja
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 436.00
reisduur : 3
Lees Meer

Rondreizen

Beste van Cambodja

- 4WD tour naar de mooiste provincie van Cambodja: Mondulkiri - Ontspan op het strand bij Sihanoukville - Reis dwars door rijstvelden, kleine dorpjes en wilde natuur - Maak een ritje in een bamboetrein

Land : Cambodja
Aanbieder : NRV
prijs vanaf : 1895.00
reisduur : 18
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Cambodja/Thailand Go-26

Samen met leeftijdsgenoten reis je door Cambodja & Thailand Deze jongerenreis laat je in 20 dagen het mooiste van deze Zuidoost-Aziatische landen zien. Gedurende de reis heb je veel individuele vrijheid en in overleg met de reisleider kun je met de groep of zelf je eigen programma aan activiteiten samenstellen.

Land : Cambodja
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2135.00
Lees Meer

Verre reizen

Op zoek naar tempels en dieren

Leuke pluspunten om te weten Bezoek per cyclo enkele hoogtepunten van de hoofstad Phnom Penh Leer meer over Cambodjaanse dieren in het Tamao Wildlife Sanctuary Zie hoe olifanten leven in het Elephant Valley Project Bezoek de prachtige Angkor tempels maar ook tempels verborgen in de jungle Ga de natuur in om de grootste waterval van Cambodja te zien Mogelijkheid om de bedreigde Irrawaddy dolfijnen te spotten Meeste lunches, 4 diners en alle entreegelden bij genoemde excursies inclusiefCambodja is een prachtig land, vol cultuur en natuur. Jong en oud kijken hier hun ogen uit en het is dan ook een ontzettend bijzonder en leuk land om met het hele gezin te bezoeken. Het Cambodja avontuur begint in de hoofdstad Phnom Penh. Hier ziet u de mooiste hoogtepunten en leert hier o.a. meer over de geschiedenis van het land maar ook over het rijke dierenleven. U bezoekt namelijk een wildpark waar geredde dieren worden opgevangen en die u zo van dichtbij kunt zien. U gaat ook de binnenlanden in, naar de afgelegen groene provincie Mondulkiri, waar u de prachtige natuur van het land zult ervaren. Bovendien heeft u de mogelijkheid de zeldzame Irrawaddy dolfijn te spotten, al varende over de Mekong rivier. Niet alleen mooie bezienswaardigheden staan centraal tijdens deze rondreis, maar ook het lokale leven. U bezoekt bijvoorbeeld een drijvend dorp en zult meer leren over het lokale leven hier op het platteland. Uiteraard bezoekt u ook Siem Reap waar u de prachtige Angkor tempels zult bezoeken. Maar wist u dat er hier ook nog verborgen tempels midden in de jungle te vinden zijn? Deze zult u ook gaan ontdekken.37276,37279,37343,510758,524084,524088,524093,525388,525392,525396WAT KUNT U VERWACHTEN? - Gegarandeerd vertrek - Reizen op privé-basis - Vervoer per auto of minibus - Persoonlijk karakter - Begeleiding van ervaren en deskundige Engelssprekende gidsen/chauffeurs - Verblijf in middenklasse en eersteklasse hotels - Entreegelden bij genoemde excursies inclusief Omdat het Elephant Valley Project is gesloten op zaterdag en zondag, wordt deze rondreis niet uitgevoerd met vertrek op dinsdag en woensdag.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1365.00
reisduur : 9 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Verborgen Plekjes van Cambodja

Wil je de hoogtepunten van Cambodja écht ervaren en houd je ervan om actief bezig te zijn in plaats van rondgereden te worden? Ga je ook graag van de gebaande paden af en wil je ook het echte, lokale leven ontdekken? Dan is deze avontuurlijke rondreis Cambodja een absolute aanrader.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 2131.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Wereld vol Wonderen Deluxe

Leuke pluspunten om te weten Phnom Penh met paleizen & tempels Charmant Siem Reap Majestueus Angkor tempelcomplex Entreegelden bij genoemde excursies inclusiefTijdens deze 6-daagse tour bezoekt u een prachtig werelderfgoed, namelijk het Angkor tempelcomplex. Tevens breng u een bezoek aan de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. U verblijft tijdens deze tour in deluxe accommodaties. U begint uw tour in de hoofdstad Phnom Penh, die u zelf kunt gaan bezichtigen. Hier vindt u het koninklijk paleis, levendige markten en herinneringen aan de donkere dagen van het regime van de rode Khmer. U kunt ook naar het indrukwekkende Tuol Sleng Museum en de Killing Fields net buiten de stad, om meer te leren over de donkere dagen in de historie van Cambodja. Vervolgens reist u naar Siem Reap met het laatste pareltje van deze reis: het imposante Angkor tempelcomplex. Onder begeleiding van een Engels sprekende gids gaat u de meest belangrijke tempels bezichtigen. U heeft in deze plaats ook nog vrije tijd om het plaatsje en de omgeving beter te leren kennen.WAT KUNT U VERWACHTEN? - Gegarandeerd vertrek - Reizen op privé-basis - Vervoer per auto of minibus - Persoonlijk karakter - Begeleiding van een ervaren en deskundige Engelssprekende gids tijdens de excursies - Verblijf in deluxe hotels - Entreegelden bij genoemde excursies inclusief Dagelijks vertrek mogelijk

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 347.00
reisduur : 5 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Sofitel Phnom Penh Phokeethra

Leuke pluspunten om te weten Heerlijk luxe hotel in koloniale stijl Op loopafstand gelegen van de belangrijke hoogtepunten Vele uitstekende faciliteiten en geroemd om de serviceInformatie Voor een verblijf in stijl bent u bij dit hotel aan het juiste adres. In het Sofitel Phnom Penh Phokeethra kunt u rekenen op uitstekende service en alle comfort, zoals het een waar 5* hotel betaamt. Het hotel is gebouwd in een sfeervolle, koloniale stijl. U vindt in dit hotel veel houtwerk en mooie details. Onder de vele faciliteiten vindt u uitstekende restaurants en bars, een geroemde spa, in alle kamers het heerlijke Sofitel My Bed en een zwembad. Maar vlak ook de locatie niet uit, want het hotel is ideaal gelegen op korte loopafstand van de rivier, boulevard en het Royal Palace. Ligging Het Sofitel Phnom Penh Phokeethra ligt aan de oever van de Bassac Rivier, op loopafstand van het centrum. Zo ligt het schitterende Royal Palace en het Nationaal Museum op slechts enkele minuten lopen van het hotel. Maar ook de boulevard met gezellige zijstraatjes, vele restaurants en bars ligt om de hoek. De luchthaven ligt op circa 15 km van het hotel. Eten en drinken in het resort Zoals het een Sofitel betaamt, is ook dit hotel rijk aan uitstekende restaurants en bars. In La Coupole kunt u genieten van de authentieke Indochinese keuken. Vanwege de koloniale invloeden vindt u hier ook Franse gerechten. In Do Forni geniet u van de Italiaanse keuken, met een sfeervolle open keuken. Wilt u eens wat anders, dan vindt u een stukje Japan in restaurant Hachi. Of een stukje China in restaurant Fu Lu Zu, waar u Chinese gerechten met een moderne twist vindt. Zoetekauwen kunnen hun hart ophalen in Chocolat, waar de chocolatier heerlijke creaties voor u maakt. Voor een ontspannen drankje kunt u onder andere terecht in Le Bar of de poolbar Aqua. Faciliteiten Na een dagje door de stad struinen is er niets lekkerder dan een behandeling in So Spa. Hier vindt u vele ontspannende behandelingen. Verder heeft het hotel een heerlijk zwembad voor een verkoelend dipje, een luxe fitness, tennis- en squashbanen. Voor de kleintjes is er een Kids Club en een speelplaats. Activiteiten in en rond het resort Op loopafstand vindt u enkele hoogtepunten van de stad, zoals het Royal Palace, het Nationaal Museum en de boulevard. Houdt u van golf, dan kan dit hotel dit voor u regelen bij de Grand Phnom Penh Golf Club. Inclusief ontbijt502096,502098,502099,502100,502101,502102,502103,502104,502124TIP Elke dag tussen 15.00 en 17.00 uur wordt er in dit hotel een High Tea georganiseerd, in Club Millesime op de 12e verdieping. Voor circa USD 27 per persoon kunt u genieten van een keur aan theesoorten en vooral de lekkerste hapjes. Het hotel staat bekend om zijn exquise Franse keuken en u kunt er dan ook vele Franse lekkernijen verwachten, zoals macarons, éclairs, muffins maar uiteraard ook scones. Dit alles wordt vergezeld met een schitterend uitzicht over de stad.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 140.00
reisduur : 1 nachten
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Cambodja: Compleet Cambodja

Centraal-Cambodja: Phnom Penh. Oost: Kratie > Ratanakiri, natuur > Stung Treng. Noord: Preah Vihear. Centraal: Siem Reap, Angkor > Battambang > Phnom Penh. Zuid-west: Kep > Kampot, vroeger Frans > Sihanoukville, strand.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 2531.00
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen Onbekende tempels en culturen

Noord, oost en centraal Cambodja Vanaf Siem Reap noordwaarts, naar onbekende gebieden zoals Preah Vihear > oostwaarts naar Stung Treng > Ratanakiri, natuurgebied > varen en fietsen in  Kratie > einde Phnom Penh.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Verre reizen

The Quay

Leuke pluspunten om te weten Kleinschalig stadshotel met maar 16 kamers Kunstzinnig en minimalistisch ingericht Gezellige bar op het dak met uitzicht op de rivier Op loopafstand van Royal Palace, winkels en restaurantsInformatie The Quay in Phnom Penh is een zeer kleinschalig stadshotel, mooi gelegen aan de Tonle Sap rivier. Vormen en kleuren spelen een belangrijke rol bij de kunstzinnige, minimalistische inrichting van dit hotel, waar nauwkeurig op de details is gelet. Dit oog voor detail komt overal in terug; zelfs uw kopje koffie wordt met veel zorg en finesse bereid. The Quay is een lust voor het oog en een heerlijk hotel om naar terug te keren na een drukke dag in de hoofdstad van Cambodja. Ligging The Quay ligt prachtig aan de Tonle Sap rivier en op loopafstand van bezienswaardigheden zoals het Royal Palace en de Silver Pagoda. Maar ook boetiekjes en restaurants liggen op loopafstand. Eten en drinken in het resort De inwendige mens wordt verwend in Chow, waar exquise Aziatische fusion gerechten op het menu staan. Na het diner verhuist u vervolgens naar het gezellige dakterras, waar u onder het genot van een vers gemixte cocktail kunt genieten van het magnifieke uitzicht over de river en de stad. Faciliteiten Het hotel is niet zeer groot maar biedt de faciliteiten die u nodig zou kunnen hebben tijdens uw verblijf. Voor een ontspannende massage na een dag door de stad slenteren, kunt u terecht in de spa van het hotel. Er zijn internetfaciliteiten en er is een wasservice. Activiteiten in en rond het resort Op loopafstand van het hotel vindt u enkele mooie bezienswaardigheden, maar ook restaurantjes en bars. Wilt u iets verder de stad in, dan vindt u bij de ingang van het hotel gemakkelijk een tuktuk die u kan brengen. Bezoek ook eens het beroemde zusterhotel een eindje verderop aan de boulevard, de Foreign Correspondents Club. Dit hotel heeft een rijk verleden en een fantastisch restaurant en bar. Inclusief ontbijt502203,502206,502207

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 29.00
reisduur : 1 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Starterspakket Phnom Penh - Sofitel Phnom Penh Phokeethra

Een ideaal pakket om zelf uw vakantie in te delen. Het luxe Sofitel Phnom Penh Phokeethra, in sfeervolle koloniale stijl, biedt uitstekende service en comfort en ligt op loopafstand van het Royal Palace en Nationaal Museum.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1034.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Starterspakket Siem Reap - Sokha Angkor

Een ideaal pakket om zelf uw vakantie in te delen. Siem Reap is de perfecte verblijfplaats om de tempels van de oude stad Angkor te bezoeken, waaronder de wereldberoemde Angkor Wat.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 962.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Go Eco in Cambodja

Leuke pluspunten om te weten Dit tourtje richt zich op de natuur en het lokale leven van Cambodja Prachtige trektocht Genieten tijdens de trekkings en fietstochten van de prachtige flora en faunaDeze tour neemt u mee de binnenlanden in van de Cardamom Mountains, in het zuidwesten van Cambodja. Onder begeleiding van gidsen uit het lokale dorp zult u de prachtige natuur gaan verkennen en er meer over leren. Eenmaal in de natuur maakt u enkele prachtige trektochten en wandelingen om de natuur optimaal te ervaren. Lokale gidsen leggen u alles uit over de natuur en het behoud ervan. U overnacht bij de lokale bevolking in een homestay/guesthouse. Door deelname aan dit tourtje ondersteunt u het Community-Based Ecotourism in Cambodja. Deze vorm van toerisme wordt geleid dóór en vóór de lokale gemeenschap. Het behoud van de natuur, de tradities en de cultuur worden hiermee gestimuleerd. Op deze manier wordt geprobeerd het lokale levensonderhoud te verbeteren en communicatie tussen de lokale gemeenschap en bezoekers te stimuleren. Door deelname aan dit tourtje zult u de lokale Cambodjanen ontmoeten en hun gastvrijheid ervaren, hun geschiedenis leren kennen en inzicht krijgen in hun dagelijkse leven. Bovendien zult u de magnifieke natuur verkennen en leren kennen. Met deze tour steunt u het project en daarmee het natuur- en cultuurbehoud in deze regio.37268,37376,55381,524237

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 294.00
reisduur : 2 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Cardamom Hotel

Leuke pluspunten om te weten Op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden Eenvoudig maar comfortabel hotel met uitstekende service Ruime kamersInformatie Het Cardamom Hotel is een eenvoudig maar zeer vriendelijk hotel op loopafstand van het centrum waar u de belangrijke bezienswaardigheden en de rivier met de gezellige boulevard vol restaurantjes en bars vindt. Het hotel heeft niet veel faciliteiten maar in ieder geval een restaurant, een bar en vooral de toch erg belangrijke service met een glimlach. Ligging Het hotel ligt op circa 15 minuten lopen van de rivier met de gezellige boulevard. Zowel hier als in de zijstraten vindt u veel restaurantjes en bars. U vindt in deze omgeving ook het Royal Palace en National Museum. Central Market ligt op een kleine 10 minuten wandelen van het hotel. De luchthaven ligt op ongeveer 35 minuten rijden van het hotel. Eten en drinken in het resort Het Mimosa Restaurant biedt ontbijt, lunch en diner en serveert zowel de Aziatische als de westerse keuken. Hier wordt ook gratis wifi-internet aangeboden. Voor een ontspannen drankje na een dagje de stad verkennen, of om de avond af te sluiten, kunt u terecht in de Poulowai Lobby Bar. Faciliteiten Naast een restaurant en bar biedt het hotel ook nog een babysitservice, wasservice, gratis wifi-internet in het hotel en roomservice. Activiteiten in en rond het resort Vanuit uw hotel wandelt u gemakkelijk naar de bekendste bezienswaardigheden en naar de gezellige boulevard aan de rivier. Inclusief ontbijt523994,523995,523996,523997,523998,523999,524000

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 19.00
reisduur : 1 nachten
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen Ervaar de Cambodjaanse gastvrijheid

Centraal en Zuid-Cambodja Vanaf Phnom Penh naar het Cambodjaanse dorpje Chambok, hier bent u te gast en logeert u bij een lokale familie; met de auto, wandelend en met ossenkar het landelijke gebied in.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 225.00
Lees Meer

Verre reizen

Cambodja Highlights Deluxe

Leuke pluspunten om te weten Charmant Siem Reap Majestueus Angkor tempelcomplex Boottocht over Tonle Sap meer Mooie omgeving van Battambang Hoofdstad Phnom Penh Tuol Sleng museum Ruïne-tempel van Phnom Chisor Zoutvelden en peperplantages bij Kampot Entreegelden bij genoemde excursies inclusiefCambodja is een veelzijdig land met een zeer vriendelijke bevolking, een goede keuken en prachtige bezienswaardigheden, met als hoogtepunt de spectaculaire tempel Angkor Wat. Al reizende door het land zult u veel leren over de Cambodjaanse cultuur en de bewogen geschiedenis van het land. Tijdens deze reis verblijft u in deluxe accommodaties. U begint uw reis in Siem Reap, vanwaar u het beroemde Angkor tempelcomplex bezoekt. Dit is niet 1 tempel zoals velen denken, maar een groot gebied waar u allerlei soorten tempels vindt in vele stijlen en soorten. De bekendste tempel is het imposante Angkor Wat. Via het Tonle Sap meer reist u naar Battambang, waar u het binnenland van Cambodja ervaart. U ziet vele lokale dorpjes, rijstvelden, bergen en tempeltjes. Dan is de hoofdstad Phnom Penh aan de beurt, met het schitterende koninklijke paleis en het indrukwekkende Tuol Sleng museum. Vervolgens reist u in zuidwestelijke richting naar Kampot, een voormalig station van de Fransen. Dit ziet u nog aan de oude Frans-koloniale gebouwen. De vakantie eindigt in Sihanoukville, waar u enkele dagen van een heerlijke strandvakantie kunt genieten. Wilt u van nog luxere accommodaties genieten, dan bieden wij deze reis ook als Executive Class reis aan, waarbij u verblijft in heerlijke 5* hotels (waar mogelijk, anders het beste hotel ter plaatse). De prijs en de hotels van de Executive Class reis zijn op aanvraag.37267,37289,60264,523412,524086,524239,524420,524422,524478,526962,526964WAT KUNT U VERWACHTEN? - Gegarandeerd vertrek - Reizen op privé-basis (de boot deelt u wel met andere passagiers) - Vervoer per auto of minibus - Persoonlijk karakter - Begeleiding van een ervaren en deskundige Engelssprekende gids/chauffeur - Verblijf tijdens de rondreis in deluxe hotels - Entreegelden bij genoemde excursies inclusief Dagelijks vertrek mogelijk

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1195.00
reisduur : 10 nachten
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Cambodja en Thailand

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Cambodja en Thailand leggen we een hele afwisselende route af. We beginnen met een bijzondere fietstocht door nationale parken en het rustige platteland van Oost Thailand. Cambodja toont haar vele gezichten: mysterieuze tempelsteden, traditionele dorpjes, koningspaleizen, jungle en verlaten stranden maar vooral een heel vriendelijke en hartelijke bevolking.

Land : Cambodja
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 1998.00
Lees Meer

Rondreizen

15-daagse privé rondreis met chauffeur Kleurrijk Cambodja en Koh Chang

Cambodja is een buitengewoon mooi land met een indrukwekkend verleden. De grootste schat van Cambodja is echter niet haar natuur of haar tempels, maar haar bevolking. Tijdens uw reis zult u merken dat de bevolking u overal met open armen ontvangt en er alles aan doet om het u naar de zin te maken. Wij nemen u tijdens deze reis mee naar de bekende hoogtepunten van Cambodja, maar ook het minder bekende, dagelijks leven van deze vriendelijke mensen. U landt in het gemoedelijke Siem Reap, waar de reis begint met het bekendste hoogtepunt van Cambodja, Angkor Wat. Per boot reist u naar Battambang, een slaperig provinciestadje en de perfecte plek om op ongedwongen wijze de gebruiken van de lokale bevolking te ontdekken. Om de rondreis uitgerust af te sluiten hebben wij voor u een heerlijk hotel op het Thaise eiland Koh Chang geselecteerd.  Bekijk hier het uitgebreide dag tot dagprogramma Uniek verblijf in TataiGedurende de reis verblijft u in uitstekende hotels, waarbij u het merendeel van de tijd over een zwembad beschikt. Ook liggen de hotels in de buurt van bezienswaardigheden.  Heel bijzonder is het verblijf in de 4 Rivers Floating Lodge in Tatai, waarbij u overnacht midden op een kabbelende rivier, omgeven door prachtige mangroves en de jungle. Uw kamer bestaat uit een luxe tent met eigen zonnedek. Hier kunt u geheel in stijl overnachten en genieten van de prachtige omgeving. Bekijk hier het hotel in Tatai en de rest van de hotels Het indrukwekkende Tonle Sap waterdorpDe Cambodjaanse bevolking is vindingrijk, dat merkt u aan het Tonle Sap meer. Op dit meer heeft de lokale bevolking een heus dorp gebouwd, bestaande uit drijvende huizen, winkels en zelfs een basketbalveld! Een bezoek aan dit meer is inbegrepen in de reissom. U reist tijdens deze reis comfortabel in een auto met airconditioning en u heeft hierbij beschikking over een privéchauffeur. Daarnaast wordt u op enkele dagen begeleid door een Engelssprekende gids. Bekijk hier wat nog meer inclusief is

Land : Cambodja
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 1999.00
reisduur : 15 dagen
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen Cambodja in een flits

Centraal Cambodja Hoogtepunt van Cambodja: rond Siem Reap het Angkor-tempelgebied > naar Battamang, bamboetreintje en Frans-koloniaal > naar Phnom Penh, Rode Khmer-tijdperk.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 672.00
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Cambodja: Kris Kras Cambodja

Centraal-Cambodja: Siem Reap, Angkor. Noord: Preah Vihear. Oost: Stung Treng > Ratanakiri, natuurgebied > Kratie, zoetwaterdorfijnen. Centraal: Phnom Penh. Zuid-west: Kep > Kampot, Franse historie > Sihanoukville, mooie baai.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 2187.00
Lees Meer

Rondreizen

16-daagse privé rondreis met chauffeur Cambodja Compleet (vanaf april 2018)

Reis met ons naar de prachtige hoogtepunten en de minder bekende attracties van het vriendelijke Cambodja! U bezoekt de wereldberoemde tempels van Angkor en de indrukwekkende hoofdstad Phnom Penh, maar ook plattelandsdorpjes, prachtige eilandjes en dé strandbestemming van het land: Sihanoukville. Om het echte Cambodja te leren kennen is er één ding wat niet aan uw rondreis mag ontbreken, de lokale bevolking. Daarom zijn er tijdens uw reis genoeg contactmomenten waar u de bevolking leert kennen. Uw reis begint in Siem Reap, de toegangspoorten voor het Angkor tempelcomplex. U bezoekt deze wereldberoemde tempel en de door de jungle overgenomen Ta Phrom tempel. Wij laten u ook het dagelijks leven van de Cambodjaan zien, zo maakt u een ritje per tuk-tuk door het platteland rond Kep. Hier ziet u de vriendelijke bevolking met hun traditionele dorpjes, prachtig gelegen tussen groene rijstvelden en witte zoutvlaktes. Tijdens deze reis verblijft u 1 nacht korter in Phnom Penh dan tijdens de 17-daagse rondreis. Bekijk hier het uitgebreide dag tot dagprogramma Gunstig gelegen, goede hotelsGedurende de reis verblijft u in comfortabele hotels, waar mogelijk met een heerlijk zwembad en in de buurt van de leukste plekjes. Zo verblijft u bijvoorbeeld in het Raingsey Bungalow Cottage, prachtig gelegen vlakbij  het nationale park van Kep. Het resort is gelegen in een heerlijke tuin omgeven door groene natuur en straalt een rustgevende sfeer uit. Het zwembad biedt gelegenheid om heerlijk te ontspannen en elke bungalow heeft een uitzicht op de tuin! Bekijk alle geselecteerde hotels Comfortabel vervoer naar de mooiste hoogtepuntenHet klimaat in Cambodja zorgt ervoor dat het een warme bestemming is, daarom hebben wij voor uw vervoer onderweg een heerlijk koele auto met airconditioning voor u gereserveerd, inclusief privéchauffeur. Zo kunt u het mooie Cambodja verkennen op een ontspannen manier. Tijdens uw reis bezoekt u het idyllische Koh Trong, een prachtig eilandje die u op een Hollandse manier kunt verkennen, op de fiets! Koh Trong is een heerlijk stil eilandje dat eruit ziet alsof het van een ansichtkaartje komt, prachtig groen en omgeven door schitterende stranden! Bekijk hier wat nog meer inclusief is

Land : Cambodja
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2052.00
reisduur : 16 dagen
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Vietnam & Cambodja; Ontdekkingsreis door Indochina

Vietnam en Cambodja zijn twee bijzondere bestemmingen met elk een eigen karakter. In het prachtige Vietnam logeer je in de schilderachtige Ha Long Bay, je bezoekt de keizerlijke hoofdstad Hué en ziet het historische stadje Hoi An. Na de bruisende steden Ho Chi Minh City en Phnom Penh is het tijd voor het slaperige Cambodjaanse stadje Battambang. Je reis sluit je af met hét hoogtepunt van Indochina: Angkor Wat. Boek nu deze ontdekkingstocht door Indochina!

Land : CAMBODJA
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1699.00
reisduur : 21 dagen / 20 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Phnom Penh & Siem Reap in Comfort en Luxe

Inclusief vluchten. Verblijf in heerlijke 5* luxe en comfort in de 2 belangrijkste plaatsen van Cambodja, de hoofdstad Phnom Penh en het provinciale Siem Reap, bekend om het indrukwekkende Angkor tempelcomplex.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1433.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Sofitel Angkor Phokeethra

Informatie Bij een bezoek aan Cambodja mag een bezoek aan Siem Reap niet ontbreken. Hier ligt immers het indrukwekkende, mystieke Angkor tempelcomplex. Daarnaast heeft de plaats zelf ook voldoende te bieden. Maak uw bezoek aan Siem Reap helemaal af met een verblijf in een heerlijk luxe resort, het Sofitel Angkor Phokeethra. Dit resort ligt midden in een grote, tropische tuin met schitterende waterpartijen. Na een bezoek aan de tempels of het centrum komt u hier weer helemaal tot rust. Het resort is ingericht in een sfeervolle, koloniale stijl, dat perfect aansluit op de Franse invloeden in Siem Reap. In dit resort vindt u vele faciliteiten, alle comfort en een uitstekende service. Ligging Het resort ligt op circa 5 minuten rijden van het centrum van Siem Reap en circa 10 minuten rijden van het Angkor tempelcomplex. De luchthaven ligt op circa 20 minuten rijden van het resort. Eten en drinken in het resort Zoals het een Sofitel betaamt, heeft ook dit resort enkele bijzonder goede restaurants. In het Citadel restaurant kunt u de gehele dag terecht voor een westers en Aziatisch buffet. In de zomermaanden mei tot en met oktober wordt er elke avond een Khmer dansuitvoering gedaan. In het schitterende Mouhot's Dream restaurant kunt u genieten van de Franse en Khmer keuken, romantisch omgeven door het waterlandschap van de tuinen. In de koloniale bar Explorer's Tales kunt u genieten van een aperitiefje of ontspannen drankje in de avond, onder begeleiding van pianomuziek. Buiten vindt u de poolbar Serpent Bar, voor een verfrissing aan het zwembad. Er is ook een Engelse Pub voor een gezellig drankje. Faciliteiten Voor een heerlijke behandeling kunt u terecht in de Spa, waar men goed weet te zorgen voor lichaam en geest. Wilt u uw conditie bijhouden, maak dan gebruik van het fitnesscentrum. Na een dagje tempels bezichtigen en cultuur snuiven, kunt u weer even heerlijk tot rust komen aan het grote zwembad. Voor de kleintjes is er een Kids Club vol spelletjes en met vele activiteiten. Activiteiten in en rond het resort Op korte rijafstand vindt u het centrum van Siem Reap en de prachtige tempels van het Angkor tempelcomplex. Houdt u van golf, dan bevindt zich op 23 km van het resort de Phokeethra Country Golf Club. Deze 18-hole golfbaan is vaak in de top 5 van beste Aziatische golfbanen terug te vinden. Inclusief ontbijt502105,502106,502107,502108,502109,502110,502111,502112,502114

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 87.00
reisduur : 1 nachten
Lees Meer

internationale groepsreis

Experience Angkor Wat

Deze 3-daagse groepsreis door Cambodja is volledig gewijd aan het immense tempelcomplex Angkor Wat . Een geweldige ervaring die u met uw eigen gezelschap kunt beleven. Ook het niveau van uw hotel in Siem Reap kunt u kiezen: middenklasse, eersteklasse of deluxe. Maakt u het op maat?

Land : Cambodja
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 3
Lees Meer

Verre reizen

Starterspakket Siem Reap - Angkor Paradise Hotel

Een ideaal pakket om zelf uw vakantie in te delen. Het Angkor Paradise Hotel is een fijn hotel net buiten het centrum van Siem Reap met een heerlijk buitenzwembad.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 898.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Angkor en Eco-paradijsjes

Deze rondreis in Cambodja neemt je mee naar het belangrijkste hoogtepunt van het land: het Angkor tempelcomplex. Vervolgens ga je van de gebaande paden af om het schitterende natuurschoon van de Cardamom Mountains en Koh Kong te verkennen.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 2415.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Verre reizen

La Maison d'Ambre

Leuke pluspunten om te weten Kleinschalig designhotel Gelegen in het centrum van Phnom Penh Hippe rooftopbar Zeer ruime suites met aparte woon- en slaapkamer Gratis wifi-internetInformatie Midden in een gezellige straat vol winkeltjes, restaurantjes en barretjes ligt dit kleinschalige, exclusieve designhotel. La Maison d'Ambre heeft een eigenzinnige, moderne stijl die tot in de kleine details is uitgewerkt. Het hotel ligt ideaal op loopafstand van de boulevard en bezienswaardigheden en bestaat uit slechts 12 suites. Elke suite is geheel in eigen stijl ingericht met een eigen thema en biedt vooral veel ruimte en comfort. Bovenop het dak vindt u het restaurant en de zeer gezellige rooftopbar die uitzicht biedt op de omringende bruisende stad. Kortom, wilt u eens iets heel anders en vooral een heerlijk verblijf in alle comfort en met goede service, dan bent u bij La Maison d'Ambre aan het juiste adres. Ligging Het hotel is ideaal gelegen in het centrum van de stad. Op loopafstand vindt u vele restaurantjes en barretjes. Het Royal Palace op een kleine 20 minuten wandelen van het hotel en het begin van de boulevard aan de rivier ligt op circa 5 minuten wandelen. De luchthaven ligt op circa 40 minuten rijden van het hotel. Eten en drinken in het resort Op het dak van het hotel liggen het sfeervolle restaurant en de hippe bar. In het restaurant kunt u zowel westerse als Khmer gerechten bestellen. In de bar kunt u in een loungestoel heerlijk bijkomen van uw dag vol ervaringen met een heerlijk drankje in de hand en met een onovertroffen uitzicht over bruisend Phnom Penh. Faciliteiten Het hotel is kleinschalig en alle ruimte is besteed aan de inrichting en vooral de ruime suites. Naast het restaurant, de bar en de receptie biedt het hotel bijzondere diners op verschillende locaties. In het hele hotel is gratis wifi-internet beschikbaar. Activiteiten in en rond het resort Vanuit uw hotel wandelt u gemakkelijk naar de belangrijkste bezienswaardigheden of naar de boulevard. Inclusief ontbijt524274,524275,524276,524282,524283,524284,524285,524286,524291,524292,524293,524294,524295,524296

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 62.00
reisduur : 1 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Cambodja - Vietnam en Cambodja Deluxe

Leuke pluspunten om te weten Majestueus Angkor tempelcomplex Bezoek aan voormalige hoofdstad Oudong Hoofdstad Phnom Penh Entreegelden bij genoemde excursies inclusiefDeze 7-daagse tour brengt u langs de mooiste bezienswaardigheden van Cambodja. U vliegt aan op Siem Reap, waar u het wereldwonder Angkor Wat bezoekt, een indrukwekkend tempelcomplex. Via Battambang, een plaatsje gelegen in een prachtige omgeving, reist u door naar de hoofdstad van Cambodja: Phnom Penh. Hier heeft u de vrijheid om de stad te verkennen.37353,37373,502039WAT KUNT U VERWACHTEN? - Gegarandeerd vertrek - Reizen op privé-basis - Vervoer per auto of minibus - Persoonlijk karakter - Begeleiding van een ervaren en deskundige Engelssprekende gids tijdens de excursies - Verblijf in deluxe hotels - Entreegelden bij genoemde excursies inclusief Dagelijks vertrek mogelijk Deze reis is onderdeel van een landencombinatie. U kunt het Vietnam deel bijboeken.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 540.00
reisduur : 6 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Ontdekkingsreis Cambodja

Tijdens deze Ontdekkingsreis Cambodja bezoek je de bekendste maar ook prachtige onbekende tempels en ga je diep de binnenlanden in. Je ziet ontzettend veel en leert het echte Cambodja kennen.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 3246.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Ohana Hotel

Leuke pluspunten om te weten Gunstig gelegen in hartje Phnom Penh Vele belangrijke bezienswaardigheden op loopafstand Heeft een eigen zwembadInformatie Dit kleinschalige stadshotel ligt in het centrum van Phnom Penh, in een zijstraat die leidt naar de boulevard. Rondom het hotel vindt u dan ook vele restaurantjes en bezienswaardigheden. Het hotel biedt een goede prijs-/kwaliteitsverhouding en is dankzij zijn ligging een uitstekende basis van waaruit u de stad kunt gaan verkennen. Ligging Het Ohana Hotel is gunstig gelegen in het centrum van Phnom Penh, om de hoek van de boulevard. Op loopafstand vindt u dan ook vele gezellige restaurants en bars, een markt, maar ook het Royal Palace. De luchthaven van Phnom Penh ligt op circa een half uur rijden van het hotel. Eten en drinken in het resort Het restaurant is open voor het ontbijtbuffet, lunch en diner. Als lunch of diner kunt u genieten van zowel Khmer gerechten als internationale gerechten. U kunt zowel binnen zitten als buiten, waarbij u buiten op het terras een mooi uitzicht over de stad heeft. Faciliteiten Het hotel heeft een buitenzwembad, waar u zich kunt ontspannen na een dagje struinen door de stad. Geniet van een massage in de spa of maak gebruik van het gratis wifi-internet van het hotel. Activiteiten in en rond het resort Op loopafstand van het hotel bevinden zich enkele belangrijke bezienswaardigheden, zoals het Royal Palace en het Nationaal Museum. Naast het hotel vindt u ook tuktuks die u gemakkelijk naar de bekendste markten kan rijden of naar de iets verder weg gelegen bezienswaardigheden. Inclusief ontbijt37289,502072,502075,502077,502078,524123,524124,524126

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 29.00
reisduur : 1 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Laos & Cambodja, 22 dagen

Rondreis door twee landen in het voormalige Indochina. Bezoek de koninklijke stad Luang Prabang, Phnom Penh en het tempelcomplex van Angkor Wat.

Land : Cambodja
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2195.00
reisduur : 22 dagen
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen Landelijk Cambodja

Centraal en zuid-west Cambodja Vanaf Phnom Penh zuidwaarts > boottocht naar Kep, aan zee, excursie naar eilandje > naar Kampot, met Bart riviervaartocht > strandverblijf aan de mooie baai van Sihanoukville.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 466.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja, 23 dagen

Bijzondere rondreis door drie landen in Zuid-Oost Azië. Ontdek de rijke cultuur en natuur van Indochina, de voormalige Franse gebieden Vietnam, Laos & Cambodja, zoals Halong Baai, Luang Prabang en de tempels van Angkor Wat.

Land : Cambodja
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2495.00
reisduur : 23 dagen
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Cambodja; Wereldwonder Angkor Wat

Onze rondreis Cambodja kan met recht een delicatesse voor de ware reisliefhebber worden genoemd. Je maakt uitgebreid kennis met het land, de geschiedenis en cultuur van de Khmerbevolking. Je bezoekt de hoofdstad Phnom Penh, je slentert door het kalme Kampot, je logeert ‘bij de mensen thuis’ en relaxt op het mooie eiland Koh Rong. Uiteraard staat de wereldberoemde Angkor Wat ook op het programma!

Land : CAMBODJA
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1699.00
reisduur : 15 dagen / 14 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Best Deal Cambodja

Leuke pluspunten om te weten Hoofdstad Phnom Penh Gezellige stad Siem Reap Majestueus Angkor tempelcomplex Tijdens deze rondreis bezoek je de hoofdstad Phnom Penh, met vele culturele schatten, en de gezellige plaats Siem Reap, met in de nabijheid het schitterende Angkor tempelcomplex. Alle vervoer en hotels zijn voor je geregeld. Verder heb je alle vrijheid om op eigen gelegenheid en in je eigen tempo de hoogtepunten te gaan bezoeken. Siem Reap Je begint je individuele rondreis in Siem Reap. Hier heb je alle tijd om het betoverende Angkor tempelcomplex te bezoeken met als bekendste tempel natuurlijk de majestueuze Angkor Wat. Hier kun je makkelijk 2 hele dagen de ene na de andere unieke tempel bezichtigen, alle gelegen in een mooie, groene omgeving. Maar ook buiten het tempelcomplex zijn er bijzondere tempels te vinden, midden in het regenwoud. Phnom Penh Je volgende bestemming is de hoofdstad van Cambodja: Phnom Penh. Deze op het eerste gezicht moderne stad heeft nog prachtige verborgen, traditionele pareltjes, zoals het koninklijk paleis en de tempel Wat Phnom, die de geboorteplaats van de stad aangeeft. Ook kun je een bezoek brengen aan het Tuol Sleng museum om meer over de heftige geschiedenis van Cambodja te leren ten tijde van het regime van de Khmer Rouge. Deze donkere periode heeft het land en de samenleving voor altijd veranderd.526960, 523533, 524084, 523534, 526958, 523530, 524090, 523413, 37274WAT KUN JE VERWACHTEN? - Gegarandeerd vertrek - Reizen op individuele basis - Vervoer per auto/minibus met chauffeur en per openbare bus - Verblijf in middenklasse hotels Dagelijks vertrek mogelijk Dagelijks verlengen mogelijk Deze reis op maat Wil je langer verblijven of wil je liever in een ander hotel tijdens deze reis verblijven, dan kunnen wij de reis op maat voor je samenstellen.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 216.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Cambodja/Thailand Go-26

Samen met leeftijdsgenoten reis je door Cambodja & Thailand Deze jongerenreis laat je in 20 dagen het mooiste van deze Zuidoost-Aziatische landen zien. Gedurende de reis heb je veel individuele vrijheid en in overleg met de reisleider kun je met de groep of zelf je eigen programma aan activiteiten samenstellen.

Land : Cambodja
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 2135.00
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen Toum Tiou Rivier Cruise

Centraal Cambodja Vanaf het Angkorgebied bij Siem Reap met het comfortabele riviercruiseship Toum Tiou, u komt op onbekende plekken, waar u normaliter niet kunt komen; einde in Phnom Penh.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 1324.00
Lees Meer

Verre reizen

Discover Cambodja

Bezoek alle hoogtepunten van Cambodja, zoals de hoofdstad Phnom Penh, het mooie landschap rondom Battambang en uiteraard Siem Reap. Hier vindt u het beroemde Angkor tempelcomplex, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De reis eindigt met een strandvakantie in Hua Hin.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1856.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Angkor Wat Tour

Leuke pluspunten om te weten Het wereldberoemde Angkor tempelcomplex Bezoek de bekendste en minder bekende tempels Genieten van een prachtige zonsondergangTijdens deze 4-daagse tour maakt u uitgebreid kennis met één van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld, de tempels van Angkor. De belangrijkste en meest bekende is de Angkor Wat, maar u zult uiteraard ook de andere tempels van het complex bekijken.39871,39886

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 166.00
reisduur : 3 nachten
Lees Meer

Familiereis

Familiereis LAOS EN CAMBODJA - 22 dagen; Onbekend Indochina

Dit is een unieke familiereis Laos en Cambodja voor avontuurlijk ingestelde gezinnen met kinderen van 12 tot 19 jaar. De reis voert je in Laos via het sfeervolle Luang Prabang met zijn vele tempels en monniken naar het ‘Dorp aan de Rivier’ Vang Vieng en de Frans koloniale hoofdstad Vientiane. In Cambodja slaap je een nacht bij de mensen thuis, je bezoekt Phnom Penh en de ruïnes van het mystieke Angkor. Tot slot is het heerlijk relaxen op het idyllische eilandje Koh Rong Samloen. Uiteraard logeer je regelmatig in hotels met zwembad.

Land : CAMBODJA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2695.00
reisduur : 22
Lees Meer

Verre reizen

Independence Hotel

Leuke pluspunten om te weten Rustig gelegen aan het strand Ouderwetse charme met moderne faciliteiten Ook voor kinderen genoeg te doenInformatie Dit hotel heeft een aparte bouwstijl waaraan is af te lezen dat het al uit de jaren '60 stamt. In die tijd was het Independence Hotel het meest luxe hotel in Sihanoukville en een waar begrip onder de jetset. Door de jaren heen raakte het hotel echter in verval en werd uiteindelijk gesloten. Totdat het in 2007 in volle glorie hersteld en heropend werd. De karakteristieke bouwstijl is behouden, maar de inrichting en faciliteiten zijn op de hedendaagse standaard gebracht. Ligging Het Independence Hotel heeft zijn naam gegeven aan het strand waar het aan ligt: Independence Beach. Dit ligt in het zuiden van Sihanoukville, op circa 10 minuten rijden van het centrum. Eten en drinken in het resort Het Coral Restaurant is een buffetrestaurant met internationale gerechten voor het ontbijt, lunch en diner. Het tweede restaurant is het Sunset Terrace waar heerlijke visgerechten worden geserveerd, maar waar u ook terecht kunt voor een drankje en een snack. Of drink een heerlijke cocktail in de History Lounge Bar terwijl u de foto's bekijkt die over de historie van dit hotel vertellen. Faciliteiten In de Jouvence Spa kunt u terecht voor heerlijke spabehandelingen. Of ontspan in/aan het zwembad. Voor kinderen is er een kinderbad en een speelplaats. Wilt u uw conditie op peil houden, dan is er ook een fitnesscentrum in het hotel. Tenslotte is er in de openbare ruimtes van het resort wifi-internet beschikbaar (tegen betaling). Activiteiten in en rond het resort U kunt bij het hotel een kajak te huren voor een zeekajaktocht. Of huur een fiets om de omgeving te verkennen, andere stranden te verkennen of om naar het centrum te gaan. Inclusief ontbijt502163,502168,502170,502171,502173,525369,525370,525371,525372,525373,525374,525375,525376,525379

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 64.00
reisduur : 1 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Angkor Wat en Phnom Penh Deluxe

Leuke pluspunten om te weten Het wereldberoemde Angkor tempelcomplex Onbekende tempels zoals de Sambor Prei Kuk Royal Palace en Silver Pagoda in Phnom Penh Entreegelden bij genoemde excursies inclusiefTijdens deze korte tour door Cambodja bezoekt u de bekendste hoogtepunten van zowel het schitterende Angkor tempelcomplex als de hoofdstad Phnom Penh. U verblijft in deluxe accommodaties. Vanuit Siem Reap bezoekt u allereerst enkele onbekendere tempels, zoals Banteay Srey. Dan is het bekende Angkor tempelcomplex aan de beurt, met o.a. Ta Prom (bekend van de Tomb Raider film), Bayon en uiteraard het indrukwekkende Angkor Wat. Vervolgens reist u per auto naar de hoofdstad Phnom Penh, waar u een stadsexcursie maakt. U maakt verschillende stops en bezoekt uiteraard het prachtige Royal Palace en de Zilveren Pagode.WAT KUNT U VERWACHTEN? - Gegarandeerd vertrek - Reizen op privé-basis - Vervoer per auto of minibus - Persoonlijk karakter - Begeleiding van een ervaren en deskundige Engelssprekende gids/chauffeur - Verblijf in deluxe hotels - Entreegelden bij genoemde excursies inclusief Dagelijks vertrek mogelijk

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 444.00
reisduur : 3 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Discover Cambodja Deluxe

Bezoek alle hoogtepunten van Cambodja, zoals de hoofdstad Phnom Penh, het mooie landschap rondom Battambang en uiteraard Siem Reap. Hier vind je het beroemde Angkor tempelcomplex, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Je verblijft in deluxe hotels. De reis eindigt met een strandvakantie in Hua Hin.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1978.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Holiday Villa Nataya

Leuke pluspunten om te weten Ideaal gelegen nabij Serendipity Beach en het centrum Nieuw en kleinschalig boutique resort Beschikt over een eigen zwembad en restaurantInformatie Het Holiday Villa Nataya is een nieuw boutique resort, op slechts een minuutje lopen van het serene Serendipity Beach. Het is een charmant kleinschalig resort met een eigen zwembad en restaurant, zodat u alleen nog maar heerlijk hoeft te genieten van uw strandvakantie. Ligging Het Holiday Villa ligt op slechts 1 minuut lopen van het mooie Serendipity Beach. Bovendien ligt het resort op loopafstand van het centrum van Sihanoukville. De stad Phnom Penh ligt op circa 3,5 uur rijden van het resort. Eten en drinken in het resort Het resort beschikt over een eigen restaurant, het Lagenda Restaurant. Hier worden de Aziatische en de westerse keuken geserveerd en het is open voor ontbijt, lunch en diner. Voor een verkoelend drankje, aperitiefje, wijntje of een kleurrijke cocktail kunt u terecht in de Lagenda Bar. Tenslotte is er nog de Lobby Lounge, waar u wakker kunt worden met een verse kop koffie en waar ook allerlei zoete hapjes worden verkocht. Faciliteiten Wanneer u even bent uitgekeken op het strand, dan kunt u ook op een van de ligbedjes aan het zwembad plaatsnemen. Verder biedt het hotel ook een wasservice en roomservice. Activiteiten in en rond het resort Via het resort kunt u allerlei activiteiten in de buurt regelen. Zo kunnen er watersporten als surfen, kajakken en boottochtjes geregeld worden, maar ook een ontspannende Khmer massage. Inclusief ontbijt502064,502065,502067,502068,502069,502071Belangrijk Tijdens lokale feestdagen kan er een toeslag gelden voor dit hotel. De toeslag wordt bij bevestiging van het hotel doorgegeven.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 26.00
reisduur : 1 nachten
Lees Meer

Reisboeken Cambodja

Reisgidsen

Reisgids ANWB Wereldreisgids Laos - Cambodja | ANWB Media

De ANWB Wereldreisgids is een praktische reisgids voor de individuele reiziger met interesse voor bezienswaardigheden, de achtergronden van een land en haar bevolking. De heldere opbouw, prachtige foto's en goede plattegronden spreken elke reiziger aan. Behalve praktische informatie over adressen en prijzen van hotels en restaurants, openingstijden van musea en andere bezienswaardigheden, winkelen en bus- en treinverbindingen, vindt u hierin ook de achtergronden van land en volk, tal van hoogtepunten, originele tips en schitterende routes.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De hanen van de koning | Elmar

Als ik bij Wat Thammikarat aan kom fietsen, stapt er een meisje van een jaar of tien gekleed in een schooluniform naar voren en wijst mij met een gebaar alsof de hele tempel van haar is, een plek aan waar ik mijn fiets moet parkeren. Als ik niet meteen gehoorzaam komt ze opnieuw naar me toe en wijst nogmaals en nu dwingender, de plek aan waar die fiets moet staan en voegt daar luider en gebiedend aan toe: 'Park your bicycle there! No, not here! I say thére!!' en weer wijst ze naar de plek waar ze mijn fiets wil hebben.Een schooljuf in de dop! Nadat ik mijn fiets geparkeerd heb komt ze voor de derde keer op me af en zegt: 'I show you tempel.' 'Vooruit. Laat maar zien.' Hierop begint ze een verhaal af te ratelen waar ik slechts de woorden tempel en koning van versta. Halverwege het verhaal stopt de parkeermeesteres echter onverwacht en rent weg in de richting van een groepje toeristen dat juist komt aangelopen. Ongetwijfeld ziet ze meer brood in hen dan in mij. De zeven overgebleven scholieren nemen nu tegelijk en door elkaar het verhaal over. 'No guide,' zeg ik daarom. 'I have guide!' en ik houd mijn reisgids waar alles in staat omhoog. Een van de jonge gidsjes, een volhoudster, blijft me echter volgen.Verderop komen we bij een levensgroot, zwart, stenen beeld van een zittende man met een klein petje op, een beker in zijn rechterhand en een staf in zijn linkerhand. Om het beeld heen staat een verzameling van honderden stenen hanen in allerlei maten. Ik krijg te horen dat het de een of andere koning is, welke versta ik niet, zelfs niet als ik de naam tweemaal laat herhalen. Wel weet mijn jonge gids te vertellen dat deze koning gek was op hanen, iets wat de indrukwekkende verzameling hanen lijkt te bevestigen. 'Ging zijn liefde uit naar kukelende hanen of naar hanen in de pan?' vraag ik, maar het antwoord gaat de mist der onverstaanbaarheid in en evenals de parkeerwachtster snelt ze, bij het zien van een paar andere toeristen, weg in de hoop bij hen een beter gehoor en minder lastige vragen te krijgen. Dit fragment is tekenend voor de onnavolgbare vertelkunst van Frank van Rijn, waarbij zijn relativerende humor het doorgaans wint van de tegelijkertijd zo avontuurlijke belevenissen tijdens zijn reizen door de boeddhistische wereld van Thailand, Laos en Cambodja.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Natuurgidsen

Vogelgids - Natuurgids Birds of South-East Asia | Christopher Helm

This field guide to the birds of South-East Asia covers all of the 1,327 species recorded in the region and each has been fully illustrated. Covering Thailand, Vietnam, Singapore, Peninsular Malaysia, Myanmar, Laos and Cambodia, it covers the identification, voice, breeding, status, habitat and distribution of various species and subspecies. This edition has many new artworks and 16 more colour photographs than the original guide, and the text has been meticulously updated to take in all the most recent information.This is the definitive volume on the region's birdlife. This award-winning book, which was first published in 2000, was fully updated in 2008 to include 76 new species for the region that were recent discoveries for science, taxonomic 'splits' or had been recorded there for the first time. This comprehensive field guide to the birds of South-East Asia covers all of the 1 327 species recorded in the region and each has been fully illustrated. Please note that it does not contain distribution maps. Compared to the 2000 edition, the reprint of this 2008 edition has many new artworks and 16 more colour plates, and the text has been meticulously updated to take in all the most recent information. The vast diversity of South-East Asian birdlife attracts increasing numbers of birdwatchers each year. Covering Thailand, Vietnam, Singapore, Peninsular Malaysia, Myanmar, Laos and Cambodia, this unique and indispensable guide covers in detail the identification, voice, breeding, status, habitat and distribution of all the species and distinctive subspecies of the region.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 53.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Southeast Asia - Zuidoost Azië | Nelles

Goede kaart van Zuidoost Azië. Aan beide kanten bedrukt. Met veel toeristische aanduidingen als nationale parken en culturele bezienswaardigheden. Prima leesbare kaart.South East Asia at 1:4,500,000 from Nelles Verlag, with its smaller size, double-sided map offering a convenient format for use when travelling. The map divides the region north/south, with coverage on the northern side including the Philippines and Taiwan. On the reverse is the whole of Malaysia and Indonesia.-----This is a clear, double-sided folded road map of Southeast Asia, including Taiwan, at 1:4 500 000 scale. Places of interest, national parks and beaches are all highlighted and shaded-relief colouring clearly depicts the topography. The map includes insets showing Papua New Guinea and Taiwan, covering the area from Burma, Vietnam, Thailand, Hong Kong, the Phillipines to Indonesia. The legend is in three languages, including English. A good map must be hard-wearing and allow itself to be folded up simply and quickly. Nelles Maps are a handy pocket size with the reliable, practical concertina fold. In addition they use an extra high-quality speciality paper resulting in considerably increased fold strength.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Phrasebook & Dictionary Hill Tribes | Lonely Planet

Leave no Hill Tribe subgroup or culture unimpressed by a dash of your multi-lingual bon mots. Whether you're trekking Vietnam, China, Laos, Thailand or beyond, let this handy phrasebook do some talking. Covers Lahu, Akha, Lisu, Mong, Mien and more Individual guides to pronunciation, sounds and grammar Detailed language maps Practicalities - how to ask for directions or find a doctorTrekking in the hills of South-East Asia - whether Vietnam or China, Laos through to Thailand, and beyond - will never be a complete experience if you can't meet and communicate with the locals, and they with you.with a handful of phrases to help, you don't need to be a voyeur understand and learn more about the cultures around you avoid the trap of some tourist 'attractions', by knowing how to approach, meet and communicate with local cultures without imposing, disrupting or offending

Land : Cambodja
prijs vanaf : 7.25
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Pocket Photo Guide Birds of Vietnam, Cambodia and Laos | Bloomsbury

Vietnam, Laos and Cambodia are becoming increasingly popular with all kinds of visitors, not least birdwatchers who can visit many national parks and reserves harbouring a bounty of amazing species. The three countries are home to about 1,000 species of birds including such rarities as Bengal Florican, Giant Ibis, Green Peafowl and Vietnamese Cutia. This concise and easy-to-use guide features 252 of Vietnam, Laos and Cambodia's most interesting and spectacular birds, each illustrated in full colour with key information on ID, habitat and distribution. Illustrated with clear colour photography and brief but authoritative descriptions the Pocket Photo Guides highlight the species of birds and animals from each region that the traveller is most likely to see, as well as those that are genuinely endemic (only to be seen in that country or region) or special rarities. The genuine pocket size allow Pocket Photo Guide to the Birds of Vietnam, Cambodia and Laos to be carried around on trips and excursions and will take up minimal rucksack and suitcase space.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 13.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Fragrant Heart | Miranda Emmerson

We buy food we can point to. We stalk the streets until rush hour andwait for the little hatches to open in the sides of restaurants. From thesteamy openings, cooks in overalls sell jiaozi (dumplings) and bowls ofthick, sticky, white congee - an unholy cross between soup and porridge.Baozi, steamed white buns, are light as air. I buy them filled with waterspinach and nettle - delicious dipped in sharp, black Chinese vinegar.In 2008, Miranda and her partner set off for one last big adventure before settlingdown. They chose to travel through South-East Asia. All did not go to plan: Asianflu, falling off boats and the general chaos of a life abroad challenged them at everystep, and yet, in the midst of it all, they fell in love with the culture and culinarydelights of China, Vietnam, Cambodia, Thailand and Malaysia.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Insight Guide Laos en Camboja | Cambium

Dé gids als het gaat om achtergrondinformatie en prachtige foto’s. Kwalitatief van een hoog niveau, zeer informatief. NederlandsBeide landen hebben de moderne ontdekkingsreiziger veel te bieden, waaronder een verbluffend mooie natuur, een rijke cultuur en een vriendelijke en gastvrije bevolking, die sterk afhankelijkheid is van de machtige rivier de Mekong. Beide landen delen ook hun Frans-koloniaal verleden. De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen enveelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismakenmet deze fascinerende landen. In het eerste gedeelte leest u alles over de geschiedenis, cultuur, kunst, de bevolking en de keuken van Laos en Cambodja.Vervolgens op reis. Eerst door Laos, waar spectaculaire rivieren worden omzoomd door imposante bergketens. Geniet van de architectuur in Luang Prabang en reis verder naar de tempels uit de Angkor-periode.De reis door Cambodja loopt van de hoofdstad Phnom Penh naar het grote meer Tonlé Sap en van eeuwenoude tempels naar de tropische stranden. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met themastukken over onder andere ‘Frans erfgoed’, ‘Geheimzinnige kruiken’, ‘De geheime oorlog’ en ‘Pol Pot’. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto’s maken deze gids compleet. In het gedeelte ‘Reisinformatie’ vindt u alles over vervoer, uit eten, toeristische tips, gezondheid, klimaat, veiligheid, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Laos & Cambodja is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 24.90
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Cambodja - Cambodia the Khmer Legacy | Odyssey

This is a double sided and illustrated, folded map of Cambodia (on one side) and the Greater Mekong Sub-region (on the other side). The former shows essential sites and architectural treasures, including 22 colour photographs plus comprehensive notes with historical and cultural information. The map sheet is more than just a map - heavily illustrated, it includes useful information for the traveller, both before and during a visit to Cambodia. The map of Cambodia is at a scale of 1:1,000,000 with accompanying photos and essays written by John Sanday covering cultural and historical information on key places and people. The map of the Greater Mekong Sub-region covers the reverse of the sheet at a scale of 1:3,150,000 incorporating Cambodia, Vietnam, Thailand, Myanmar (Burma), Laos and part of South China. It is centred on the Mekong River.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Kambodscha - Cambodja | Reise Know-How Verlag

Toonaangevende reisgids van Duitse makelij. Zeer degelijk, boordevol praktische informatie en achtergrondbeschrijvingen. Absoluut de beste gids op dit moment .... Een aanrader voor zowel de zelfstandige als de georganiseerde reiziger.Die berühmten Tempel von Angkor Wat, der riesige See Tonle Sap und die vielen Naturschönheiten beiderseits des Mekongs sind größtenteils wieder erreichbar. Wer sich als Individualreisende(r) nach Kambodscha aufmacht, findet in dem Reisehandbuch unzählige nützliche Tipps und Informationen: Alle praktischen Reisefragen von A bis Z detailliert beantwortet.Ausführliche Infos zu Phnom Penh und Umgebung.Kultur bis ins Detail: Ausführliche Beschreibung der einzigartigen Tempelanlagen von Angkor auf 50 Seiten.Unterkunftsempfehlungen für jeden Geschmack und Geldbeutel: Hotels und Guest Houses aller Preisklassen.Kulinarische Tipps zur exotischen kambodschanischen Küche.Unterwegs in Kambodscha: Verkehrsmittel vom Flugzeug über Speedboot und Motodup bis zum Fahrrad.Spannendes Hintergrundwissen zu Natur, Geschichte, Kultur, Traditionen und aktueller Politik.38 detaillierte Karten und Stadtpläne, außerdem 24 Seiten Atlas Indochina.Sprachhilfe Khmer zur unkomplizierten Verständigung.Aktuelle Sicherheits- und Gesundheitsinformationen.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 24.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De hanen van de koning | Frank van Rijn

Als ik bij Wat Thammikarat aan kom fietsen, stapt er een meisje van een jaar of tien gekleed in een schooluniform naar voren en wijst mij met een gebaar alsof de hele tempel van haar is, een plek aan waar ik mijn fiets moet parkeren. Als ik niet meteen gehoorzaam komt ze opnieuw naar me toe en wijst nogmaals en nu dwingender, de plek aan waar die fiets moet staan en voegt daar luider en gebiedend aan toe: ‘Park your bicycle there! No, not here! I say thére!!’ en weer wijst ze naar de plek waar ze mijn fiets wil hebben. Een schooljuf in de dop! Nadat ik mijn fiets geparkeerd heb komt ze voor de derde keer op me af en zegt: ‘I show you tempel.’‘Vooruit. Laat maar zien.’ Hierop begint ze een verhaal af te ratelen waar ik slechts de woorden tempel en koning van versta. Halverwege het verhaal stopt de parkeermeesteres echter onverwacht en rent weg in de richting van een groepje toeristen dat juist komt aangelopen. Ongetwijfeld ziet ze meer brood in hen dan in mij. De zeven overgebleven scholieren nemen nu tegelijk en door elkaar het verhaal over.‘No guide,’ zeg ik daarom. ‘I have guide!’ en ik houd mijn reisgids waar alles in staat omhoog. Een van de jonge gidsjes, een volhoudster, blijft me echter volgen. Verderop komen we bij een levensgroot, zwart, stenen beeld van een zittende man met een klein petje op, een beker in zijn rechterhand en een staf in zijn linkerhand. Om het beeld heen staat een verzameling van honderden stenen hanen in allerlei maten. Ik krijg te horen dat het de een of andere koning is, welke versta ik niet, zelfs niet als ik de naam tweemaal laat herhalen. Wel weet mijn jonge gids te vertellen dat deze koning gek was op hanen, iets wat de indrukwekkende verzameling hanen lijkt te bevestigen.‘Ging zijn liefde uit naar kukelende hanen of naar hanen in de pan?’ vraag ik, maar het antwoord gaat de mist der onverstaanbaarheid in en evenals de parkeerwachtster snelt ze, bij het zien van een paar andere toeristen, weg in de hoop bij hen een beter gehoor en minder lastige vragen te krijgen. Dit fragment is tekenend voor de onnavolgbare vertelkunst van Frank van Rijn, waarbij zijn relativerende humor het doorgaans wint van de tegelijkertijd zo avontuurlijke belevenissen tijdens zijn reizen door de boeddhistische wereld van Thailand, Laos en Cambodja.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 17.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Cambodia - Cambodja | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je er in vinden. Lonely Planet’s Cambodia is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Watch the sun rise over the magnificent temples of Angkor, hit boho bars in Phnom Penh, and find a tropical hideaway in the Southern Islands – all with your trusted travel companion. Get to the heart of Cambodia and begin your journey now!   Inside Lonely Planet’s Cambodia:   Colour maps and images throughout Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sightseeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss Cultural insights provide a richer, more rewarding travel experience - covering history, people, music, landscapes, wildlife, cuisine, politics Covers Phnom Penh, Siem Reap, Temples of Angkor, South Coast, Northwestern Cambodia, Eastern Cambodia The Perfect Choice: Lonely Planet’s Cambodia is our most comprehensive guide to the country, and is designed to immerse you in the culture and help you discover the best sights and get off the beaten track.   Looking for just the highlights? Check out Pocket Siem Reap and the Temples of Angkor, our handy-sized guide featuring the best sights and experiences. 

Land : Cambodja
prijs vanaf : 21.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 770 Vietnam - Laos - Cambodja | Michelin

Zoals je van Michelin mag verwachten is deze kaart zeer overzichtelijk en heeft een duidelijk helder kaartbeeld. De kaart geeft uitgebreide toeristische informatie weer. De perfecte overzichtskaart! This Vietnam - Laos - Cambodia map from Michelin is part of their red national map series. These are perfect for route planning as well as getting around by car once you're there. They clearly mark out major roads and also show many of the more important minor roads. A street plan of central Lima that highlights the city's mai attractions is included. The map's simple folding design with durable paper cover, allows it to be read like a book and easily folded back together. Road numbers and intermediate distances are clearly displayed with the more scenic routes highlighted in green. The map also features: Political boundariesRegional and National ParksImportant sights (points of interest, historic sites, etc.)Driving Times and DistancesRoad Safety InformationA legend in multiple languages (Dutch, English, French, German and Spanish) Michelin Vietnam Laos Cambodia Map # 770 is a new addition to Michelin's Country Map series. Sporting a sturdy cardboard cover, this map is invaluable to anyone driving through the three countries, or wanting an overall view of this area. Visitors will appreciate the many points of interest indicated on the map, as well as the place name index and inset city maps for Hanoi, Ho Chi Minh City (Saigon), Vientiane, and Phnom Penh. For effective trip planning before and during the journey, turn to Michelin maps.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Fotoboeken

Fotoboek die Welt erleben Thailand - Laos - Kambodscha (Cambodja) | Bruckmann

Mooi fotoboek met foto's van zowel de cultuur en steden als van de natuur in het land. Vrij veel begeleidende tekst in het Duits, maar de foto's overheersen op een goede manier. Leuk om vooraf en achteraf te genieten!Traumhafte Lagunen, das Meer und strahlend weißer Sand bilden die Kulisse für Thailands unvergleichliche Kultur. Von Bangkok bis Phuket, von Sukhotai bis Pattaya erwarten den Besucher sagenhafte Tempelanlagen, untergegangene Städte, geheimnisvolle rituelle Orte. Die noch wenig entdeckten Nachbarn Laos und Kambodscha verlocken derweil mit dem mächtigen Mekong und der faszinierenden Kultur der Khmer.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Vietnam - Laos - Cambodia | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads. Als overzichtskaart goed te gebruiken.The Indochinese Peninsula is one of the world's treasure troves of cultural diversity and historical activity. In the north are the hill tribes of Laos and Vietnam. Along the coast are the Viet people, and in the south the huge cultural area of Khmer influence - from Angkor Wat to the Cham ruins in the southeast of Vietnam. The Plain of Jars, in Laos remains one of the most intriguing puzzles of the modern world, and the temples of Louang Phabang are reknowned.This map shows all of these wonders and many more. This is a very detailed map, prepared in the region, and showing just about anything a vistor would want in a map.This fully indexed, double sided map is printed on paper.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids National Geographic Cambodja | Kosmos

Kleurrijke reisgids met veel illustraties. Goede beschrijvingen van land, volk en geschiedenis. Prettige leesgids om enthousiast te worden.Deze exclusieve reisgids - met sublieme fotografie - neemt u mee naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De selectie is uniek en biedt u de kans om het land te bereizen zoals dat nog nooit met een reisgids mogelijk was.* Met uitgebreide plaatsbeschrijvingen en diepgaande achtergrondinformatie. * Speciale reportages over geschiedenis, cultuur en hedendaags leven. * Prachtige kleurenfoto's, gedetailleerde plattegronden, tekeningen en dwarsdoorsneden. * Uitgebreide praktische informatie, adressen van hotels, restaurants, winkels. * Uitgezette wandelingen en autotochtenIedereen kent National Geographic. Een goed, gedegen en betrouwbaar merk. Dé bron van informatie over cultuur, natuur, architectuur en geschiedenis va alle plekken op aarde. Al deze jarenlang opgebouwde informatie is opgenomen in de National Geographic Reisgidsen. Dit, samen met de spectaculaire foto's van National Geographic, maakt deze reisgidsen een must voor iedere reiziger met een bovengemiddeld interesseniveau. De serie wordt voorzien van nieuwe omslagen en gerestyled binnenwerk. En... uitgebreid met de up-coming reisbestemming: Cambodja.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 21.99
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids Pocket Photo Guide Mammals of South-East Asia | Bloomsbury

This compact, easy-to-use identification guide describes 192 species of mammals found in South-east Asia, covering each major genus. The book features thumbnail silhouettes, a regional distribution map, and up-to-date tips on the best wildlife localities. Illustrated with clear colour photography and brief but authoritative descriptions the Pocket Photo Guides highlight the species of animals from each region that the traveller is most likely to see, as well as those that are truly endemic (only to be seen in that country or region) or special rarities. The genuine pocket size allow the books to be carried around on trips and excursions and will take up minimal rucksack and suitcase space.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 13.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Capitool Cambodja & Laos | Unieboek

Capitool Cambodja & Laos: de ideale reisgids voor jouw reis naar Cambodja & Laos Het is de luxe reisgids voor levensgenieters Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van zeer hoge kwaliteit Met vele schitterende foto’s en illustraties Bestand tegen intensief gebruik, voor, tijdens en na je reis En de gids die je nog lang zult bewaren samen met je herinneringen Hoogtepunten van Cambodja & Laos. Smaragdgroene rijstvelden, allerlei soorten wilde dieren, stranden met fijn zand en de schitterende tempels van Angkor - Cambodja biedt een verleidelijke mix van romantische bestemmingen, opwindende buitenactiviteiten en beroemde archeologische wonderen. De hoofdstad van Cambodja, Phnom-Penh, is een uitgestrekte metropool vol knetterende scooters en tuktuks. Het Koninklijk Paleis en de Zilverpagode zijn de opvallendste monumenten in de stad. Siem Reap vormt een ideale uitvalsbasis om de prachtige tempels van Angkor en het Tonlé Sap, het grootste meer van Zuidoost-Azié te gaan bekijken. Sihanoukville is een bruisende stad en de poort tot een groene eilandengroep en een aantal schitterende stranden. Hier kun je boottochten maken, snorkelen, duiken en windsurfen. In de kenmerkende culturele potpourri van Laos, een land met een brede sociale en etnische diversiteit, zijn Franse, Vietnamese, Thaise en Chinese invloeden terug te vinden. De natuurlijke schoonheid en de fantastische boeddhistische architectuur maken van een reis naar Laos een gedenkwaardige belevenis. Over de Capitool Cambodja & Laos In de reisgids zijn de landen opgedeeld in de volgende 8 streken:  Phnom-Penh Noord-Cambodja Zuid-Cambodja Vientiane Luang Prabang Noord-Laos Centraal en Zuid-LaosDeze reisgids biedt overzichtelijke informatie over meer dan 500 steden, bezienswaardigheden, winkels, hotels en restaurants. Omdat de bezienswaardigheden, musea, historische gebouwen, parken en tuinen en moderne architectuur van stad tot stad zijn beschreven, is de reisgids ideaal voor het plannen van een vakantie. De opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden en driedimensionale beelden van historische wijken geven een goede indruk. Met behulp van de vele kaarten plan je moeiteloos je eigen route. Bijzondere routes in Cambodja en Laos Capitool heeft ter inspiratie enkele routes uitgestippeld langs de mooiste bezienswaardigheden en plekken in de landen, gerangschikt op thema of lengte: 2 dagen in Phnom-Penh, 2 dagen in Vientiane, Een week in Noord-Laos, Een week in de voetsporen van de Khmer en Twee weken rond de Mekong.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 26.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Cambodia - Cambodja | National Geographic

Mooie, heldere kaart van Cambodja,  gedrukt op scheurvast en watervast papier.National Geographic's Cambodia Adventure Map is designed to meet the needs of adventure travelers with its durability and detailed, accurate information. This map includes the locations of cities and towns with a user-friendly index, a clearly marked road network complete with distances and designations for roads/highways, plus secondary routes for those seeking to explore off the beaten path. Adventure Maps differ from a traditional road map because of the specialty content they include. Each map contains hundreds of diverse and unique recreational, ecological, cultural, and historic destinations — outside of the major tourist hubs. National Geographic Adventure Maps are the perfect companion to a guidebook, yet far easier to pack! Cambodia is perhaps best know to international travelers as the home of the Angkor empire for six hundred years. Angkor Wat and Angkor Thom are part of the vast temple complex of Siem Reap. These historical monuments draw millions of visitors annually. Cambodia is also know for it nearly empty white sand beaches on the Gulf of Thailand. These tourist destinations are combined with thousands of towns from small hamlets to the capital of Phnom Penh on this detailed map. The east side of the printed map includes the Mekong River and the border area shared with Vietnam and Laos. The west side includes the capitol of Phnom Penh, Angkor Wat, ocean beaches, and Tonle Sap Lake. Every Adventure Map is printed on durable synthetic paper, making them waterproof, tear-resistant and tough — capable of withstanding the rigors of international travel. All proceeds from the purchase of a National Geographic map help support the Society's vital exploration, conservation, scientific research, and education programs.Map Scale = 1:525,000 

Land : Cambodja
prijs vanaf : 13.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Op weg naar Tibet | Marten Zeckendorf

Net voor Wendy en Marten uit Oosterbeek willen afreizen, op de fiets naar Tibet, sluit China de grenzen voor toeristen. Ze laten zich niet uit het veld slaan en besluiten om Tibet heen te fietsen. Via het Himalayagebergte in Nepal gaan ze alsnog naar de grens van Tibet. Precies 18.663 fietskilometers na vertrek zijn ze weer thuis. Het motto was: je moet niet het gevoel hebben dat je er niet van geniet. 

Land : Cambodja
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Fietsgidsen

Reisverhaal - Fietsgids Oostwaarts - op de fiets van Rotterdam naar Singapore | Paul Zuidgeest

Alles achterlaten en vertrekken, het grote avontuur en de ultieme vrijheid tegemoet. Voor velen een droom, maar Paul Zuidgeest doet het. Samen met een Belgische vrouw die hij amper twee weken kent, stapt hij in Rotterdam op zijn fiets met als einddoel Singapore. Onderweg kamperen ze wild langs de Zwarte Zee, ervaren ze de gastvrijheid van het Iraanse volk om vervolgens tot wanhoop gedreven te worden in Turkmenistan. Ze fietsen via de indrukwekkende Zijderoute-steden en worden in China diverse malen van hun bed gelicht. Eenmaal in Singapore aangekomen, zit de reis er nog niet op. Op één van de grootste containerschepen die er in de wereld bestaan, varen ze vanuit Singapore in drie weken terug naar huis. Daar blijkt niet alleen hij, maar ook 'thuis' veranderd te zijn. Het is een verhaal over de elementaire dingen van het leven: het broze evenwicht tussen vreugde en wanhoop, de strijd tussen zekerheid en vertrouwen en de vrijheid die onlosmakelijk verbonden is met kwetsbaarheid. Maar het is vooral een verhaal over het realiseren van een lang gekoesterde droom, een droom die zijn leven voorgoed veranderd heeft. Paul woont inmiddels weer in Rotterdam waar hij een eigen landschapsarchitectuurbureau heeft.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 16.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Cambodia - Cambodja (Engels) | Marco Polo

Handige en overzichtelijke, kleine reisgids voor een eerste kennismaking met de vakantiebestemming. Globale uitklapkaart achterin, makkelijk binnenzakformaat.Marco Polo Cambodia is for travellers want to have fun and feel relaxed from the moment they arrive at their holiday destination. This new series will appeal to all types of travellers, including those who haven’t bought a travel guide in the past! Marco Polo’s unique insider tips are peppered throughout the guide – offering a real insight into the destination. Includes special tips for when it rains, things to do for free, chill out and relax. Where to start – tells the reader the ideal starting point to explore the city / destination, how to get there: by car or public transport, where to park the car – and much more! The perfect day / perfect route – the best way to get to know a destination for those with limited time. Practical information on shopping, food and drink and much more – plus a phrasebook section. Also includes a fully indexed street atlas AND a pull-out map.

Land : Cambodja
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Cambodia, Cambodja - | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied van omgangsvormen, normen en waarden, hoe zich te gedragen en wat verwacht mag worden op zakelijk en sociaal gebied. Het zijn beknopte zakformaatgidsen met interessante wetenswaardigheden over het dagelijks leven. Een must voor iedereen die naar het buitenland gaat voor vakantie, studie of werk.Culture Smart! provides essential information on attitudes, beliefs and behavior in different countries, ensuring that you arrive at your destination aware of basic manners, common courtesies, and sensitive issues. These concise guides tell you what to expect, how to behave, and how to establish a rapport with your hosts. This inside knowledge will enable you to steer clear of embarrassing gaffes and mistakes, feel confident in unfamiliar situations, and develop trust, friendships, and successful business relationships. Culture Smart! offers illuminating insights into the culture and society of a particular country. It will help you to turn your visit-whether on business or for pleasure-into a memorable and enriching experience. Contents include: * customs, values, and traditions * historical, religious, and political background * life at home * leisure, social, and cultural life * eating and drinking * dos, don'ts, and taboos * business practices * communication, spoken and unspoken "Culture Smart has come to the rescue of hapless travellers." Sunday Times Travel "... the perfect introduction to the weird, wonderful and downright odd quirks and customs of various countries." Global Travel "...full of fascinating-as well as common-sense-tips to help you avoid embarrassing faux pas." Observer "...as useful as they are entertaining." Easyjet Magazine "...offer glimpses into the psyche of a faraway world." New York Times

Land : Cambodja
prijs vanaf : 10.50
Lees Meer