Prachtige tempels, maar tragische recente geschiedenis

Cambodja ligt in Zuidoost-Azië, ingeklemd tussen zijn grote buren Thailand en Vietnam. In het noorden grenst het aan Laos. Met 15 miljoen inwoners is het in de regio een relatief klein land.

Een andere invloedrijke periode, in negatieve zin, vormde het Rode Khmer bewind. Van 1975 tot 1979 toonde de communistisch-maoïstische beweging zich één van de meest moorddadige regimes van de 20ste eeuw. Onder leiding van Broeder nummer 1, Pol Pot, kwamen naar schatting bijna 2 miljoen Cambodjanen om het leven door uitputting, ondervoeding en executies. Nadat de Vietnamezen het land bevrijdden van de Rode Khmer terreur brak er een burgeroorlog uit die duurde tot de late jaren 90. Daarmee was de ellende nog niet voorbij. Grote gebieden lagen vol met landmijnen, nog jarenlang vielen er vrijwel dagelijks slachtoffers.

Twintig jaar later is de inktzwarte schaduw van de tijd van de Rode Khmer en de burgeroorlog zo goed als verdwenen. Cambodja is nog steeds een arm land, maar de economische groeicijfers sinds 2000 zijn indrukwekkend. Geholpen door de lage lonen zorgt de textielindustrie voor zo’n 80% van de Cambodjaanse export. Een andere belangrijke bron van inkomsten is het toerisme.

Het grootste gedeelte van Cambodja bestaat uit tropisch laagland. Overal zie je groene rijstvelden, die meestal nog met karbouwen en handkracht worden bewerkt. In het zuidwesten en noordoosten is het bergachtig, en zijn er nog grote stukken tropisch oerwoud. Maar de snelle, vaak illegale, ontbossing vormt een groot probleem. Middenin Cambodja ligt het Tonlé Sapmeer. Elk jaar tijdens de regentijd vertienvoudigd zich de oppervlakte, grote gebieden van Cambodja stromen onder. De rivier die het meer met de Mekong verbindt vertoont een zeldzaam natuurlijk fenomeen, de helft van het jaar stroomt hij het meer in, de andere helft van het jaar dient hij juist als afvoer naar de Mekong.

De meeste Cambodjanen zijn Boeddhisten, overal vind je tempels. De Cham, een kleine minderheidsgroep, zijn Islamitisch. In Cambodja wonen vrij veel Vietnamezen, op het platteland en in vissersdorpjes aan het Tonlé Sapmeer wonen ze vaak geheel gescheiden van de Cambodjanen.

klimaat Cambodja

Cambodja kent een tropisch moessonklimaat. Het is een laaggelegen land, de tropische zon brandt op volle kracht. De regentijd is van mei tot en met oktober. Tijdens de regentijd valt er op sommige dagen slechts een verfrissend buitje aan het einde van de middag, maar enorme stortbuien die tot flinke overstromingen leiden komen ook regelmatig voor.

reisadvies Cambodja

Het grootste deel van Cambodja is veilig, wees wel alert als er borden staan die wijzen op de aanwezigheid van achtergebleven landmijnen en controleer voor vertrek altijd het meest recente reisadvies, ook in verband met spanningen rond verkiezingen in 2017 en 2018. Dat kan hier.

In toeristische gebieden rond Phnom Penh en omgeving en de steden Sihanoukville en Siem Reap vinden berovingen plaats, zoals tasjesroof (bagsnatching). Dieven proberen dan vanaf een voorbijrijdende motor een schoudertas af te pakken. Verzet je dan niet.

Het regenseizoen in Cambodja duurt van juni tot en met oktober. Hevige regen kan dan voor overstromingen en verkeersproblemen zorgen. Vooral in de laagvlaktes in de provincies Siem Reap, Kompong Thom en Kratie.

Onveilige gebieden

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de provincies Preah Vihear en Oddar Meanchey. Deze provincies liggen bij de grens met Thailand. De grenzen zijn niet goed afgebakend in het gebied rondom de tempels van Preah Vihear, Ta Krabei en Ta Moan. Cambodja en Thailand hebben daar in het verleden gevochten en de situatie blijft gespannen.

Tips van de ambassade

U kunt beter niet ingaan op een uitnodiging van iemand die u niet kent. Reizigers die wel ingaan op dit soort uitnodigingen lopen het risico gedwongen te worden deel te nemen aan gokpraktijken. En eindigen vrijwel altijd als ‘de verliezer’

vaccinaties Cambodja

Vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Cambodja alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Cambodja binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.

Inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Cambodja aangeraden:
– vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Cambodja.

ambassades Cambodja

Ambassades in Cambodja

Er is geen Nederlandse ambassade in Cambodja. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade in Bangkok, Thailand of de Britse ambassade in Phnom Penh.

visumplicht Cambodja

Je hebt een visum nodig om het land binnen te komen. Het is verkrijgbaar bij binnenkomst van het land, maar je kan het ook vast online aanvragen. Je kan er maximaal 30 dagen mee in Cambodja blijven, en maximaal drie maanden van te voren aanvragen.

Visumvoorwaarden:

– Paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn bij binnenkomst;
– Tweemaal uitgeprint met e-visum;
– een digitale pasfoto uploaden

Het e-visum kost 40 dollar als je het rechtstreeks aanvraagt. Uitleg visum Cambodja in het Nederland kan via e-visums, daar verloopt de aanvraag in het Nederlands en kan je zonder creditcard terecht. Je betaalt dan 54,95 euro.

Let op: controleer voor vertrek altijd de meest actuele visuminformatie!

Ambassade

In Nederland bevindt zich geen Cambodjaanse ambassade, de dichtstbijzijnde ambassade is in Brussel:

Ambassade van Cambodja
264A, Avenue de Tervuren
1150 Brussel
België

Tel. 00-(32)-277 20 372
Fax 00-(32)-277 08 999
E-mail: [email protected]

valuta Cambodja

De Cambodjaanse munteenheid heet de riel.

Bekijk de meest recente koers hier.

Hoewel je in Phnom Penh en Siem Reap hier en daar kunt betalen met een creditcard, is het handiger om (onbeschadigde) biljetten van 1, 5 en 10 dollar bij je te hebben. Cambodja is de afgelopen jaren een dollar-economie geworden. De Cambodjanen ronden voor toeristen alle bedragen af op hele dollars.

Tip: Let er dus op dat je voor kleine dingen in riel betaalt. Als je niet oppast betaal je namelijk voor alles in dollars (hoewel het wisselgeld soms in riel wordt teruggegeven).

Creditcards

Met creditcards kun je alleen in de betere hotels en restaurants terecht. Er zijn maar weinig banken die contant geld uitbetalen op je creditcard. In Phnom Penh en Siem Reap kun je Amerikaanse dollars pinnen.

Banken

Banken zijn van maandag tot en met vrijdag geopend, in Cambodja van 7.00 tot 14.30 uur. Soms wordt er een middagpauze ingelast (van 12.00 tot 14.00 uur). Een enkele bank in Phnom Penh is open op zaterdagmorgen tot 12.00 uur.

Hier kun je zien hoe het Cambodjaanse geld eruit ziet.

Prijsniveau

Cambodja is goedkoop. In de op westerse toeristen gerichte restaurants kan je voor 10 dollar of minder eten. Locale restaurants zijn nog goedkoper.

Fooien

Op toeristische plekken is een fooi gebruikelijk.

feestdagen Cambodja

Speciale Cambodjaanse feestdagen:

Dag van de overwinning op het Rode Khmer regime 7 januari
Internationale Vrouwendag 8 maart
Khmer Nieuwjaar half april
Internationale Dag van het Kind (Kinderdag) 1 juni
Dag van de constitutie 24 september
Herdenken van overleden voorouders rond  10 oktober
Kroningsdag 29 oktober
Verjaardag van de vader van de koning, Norodom Sihanouk 30 oktober
Onafhankelijkheidsdag 9 november
Dag van de mensenrechten 10 december

Dag van de overwinning op het Rode Khmer regime                 7 januari

tijdsverschil Cambodja

Tijdens onze zomertijd is het in Cambodja 5 uur later, in onze wintertijd 6 uur.

taal Cambodja

De taal van de Cambodjanen heet Khmer. Buiten Cambodja wordt het ook gesproken in de Mekong delta van Vietnam, een gebied dat vroeger bij Cambodja hoorde. Het Khmer is geen tonale taal, in tegenstelling tot de talen van de buurlanden Laos, Thailand en Vietnam.

Het Khmer kent een eigen schrift, maar onze letters worden ook veelvuldig gebruikt.

Hoogtepunten in Cambodja

Een must is ook de indrukwekkende “Killing Fields” en de Tuol Sleng gevangenis. Hier leer je meer over het donkere verleden van Cambodja, in het bijzonder de Rode Khmer-periode.

Bijvoorbeeld Tenzing Travel biedt reizen aan waarbij je deze plekken bezoekt. Bekijk hier de mogelijkheden.

Ankor Wat

De tempels in Ankor kan je op allerlei verschillende manieren verkennen. Met een rondleiding, maar ook te voet of op de fiets. Dat laatste is zeker een aanrader, en je huurt eenvoudig een fiets in Siem Reap. Ankor is de naam van de oude hoofdstad van het grote Khmerrijk. De tempels liggen verspreid over een groot gebied. Probeer vroeg te gaan, dat scheelt in de drukte en hitte.

Reistips voor Cambodja

Phnom Penh is als stad zeker een bezoek waard door de bijzondere Khmer-architectuur, de traditionele Cambodjaanse keuken en de overblijfselen van de gruwelijke geschiedenis van Cambodja. Het is ook een stad van enorme verschillen: arm en rijk leven daar pijnlijk dicht bij elkaar. Grote glimmende SUV's staan in de straten naast versleten banken met zieke daklozen. In Phnom Penh kun je daar echter iets aan doen door het juiste restaurant te kiezen.

Lees Meer
gebruik handen buitenland

In sommige landen of streken is het erg onbeleefd om te wijzen met je onreine linkerhand. Let dus op het gebruik van je handen als je reist.

Lees Meer

Inspiratie voor Cambodja

Stoere Gezinnen

Op zoek naar sneeuw, surfspots, snorkelavonturen, nieuwe internationale vriendjes en sportieve uitdagingen gaan de junior reporters van Reisbijbel de wereld over. In 2016 bezochten ze achtereenvolgens Duitsland, Tsjechië, Noorwegen, Itali&eum

Lees Meer Door: Fleur Besters

Steeds meer mensen kopen op hun reisbestemming een tijdelijke lokale simkaart om niet afhankelijk te zijn van de WiFi onderweg. Met de Bitebird kan je in heel veel landen tegen lokaal tarief internetten én gewoon online data kopen. Een test, en a

Lees Meer Door: Fleur Besters

Verre Avonturen

Het Cambodjaanse Siem Reap is de plek waar je de beroemde tempels van Ankor kan zien. De meeste reizigers blijven er echter een paar dagen, want er is meer te doen. Reisbijbel verzamelde de beste adresjes en tips.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Verre Avonturen


Wil je echt off the beaten track, sla dan de bekende flooting villages in Cambodja over en vraag in Siem Reap een tuk-tuk-chauffeur om je voor 12-15 dollar naar Kompong Khleang te rijden. Ver weg van alle andere toeristen reis je naar het

Lees Meer Door: Fleur Besters

Verre Avonturen

Wie voor het eerst een verre bestemming aandoet met het gezin, heeft zeker voordeel bij een georganiseerde groepsreis. Geen keuzestress voor de reisroute, de beste manier om je binnen of tussen je bestemmingen te verplaatsen is al voor je uitgezoc

Lees Meer Door: Fleur Besters

Slimme Reistips

Reizen is niet alleen het ontdekken van onbekende gebieden. Het is ook de ultieme manier om kennis te maken met de gebruiken van de plaatselijke bevolking. Een belangrijk onderdeel daarvan vormt voor mij het leren kennen van de eetgewoonten in een

Lees Meer Door: Ruud Beerens

Verre Avonturen

Deelnemen aan groepsreizen beschouwen veel doorgewinterde reizigers als not done. Wat voor avontuur blijft er immers over als slaapplaatsen en vervoer ter plaatse allemaal al voor je geregeld zijn? Hoe kun je optimaal genieten van een reis als het

Lees Meer Door: Ruud Beerens

Verre Avonturen

De vakantieperiode zit er weer op, en veel mensen zijn waarschijnlijk hun volgende vakantie of reis aan het plannen. Een mooi moment dus om wat inspiratie op te doen en daar is deze video van de Duitse fotograaf/filmmaker Christian Grewe uite

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Blote voeten in het zand die je aan het einde van de avond uitstrekt op tafel terwijl de relaxte surfdude die zich voordoet als barman je van een KLANG biertje á la $1 voorziet en de geur van anti-muggenspul verdrongen wordt door de sterke

Lees Meer Door: Eline van Leeuwe

Slimme Reistips

Phnom Penh is als stad zeker een bezoek waard door de bijzondere Khmer-architectuur, de traditionele Cambodjaanse keuken en de overblijfselen van de gruwelijke geschiedenis van Cambodja. Het is ook een stad van enorme verschillen: arm en rijk leve

Lees Meer Door: Ruud Beerens

Verre Avonturen

Free Running is een sport voor durfals. Je verplaatst je door middel van salto's, koprollen en andere sprongen over de straat, muren en daken. Het is echt een sport om in de stad te doen. Waar anders kan je tegen muren oplopen, van daken sprin

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

In de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh bevindt zich één van de meest indrukwekkende en tegelijkertijd huiveringwekkende musea van Azië: het Tuol Sleng Genocide Museum.
Het museum is gevestigd in de voormalige m

Lees Meer Door: Reisbijbel

Slimme Reistips, Verre Avonturen

gebruik handen buitenland

In sommige landen of streken is het erg onbeleefd om te wijzen met je onreine linkerhand. Let dus op het gebruik van je handen als je reist.

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Cambodja

Reizen naar Cambodja

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Rondreizen

Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja, 23 dagen

Bijzondere rondreis door drie landen in Zuid-Oost Azië. Ontdek de rijke cultuur en natuur van Indochina, de voormalige Franse gebieden Vietnam, Laos & Cambodja, zoals Halong Baai, Luang Prabang en de tempels van Angkor Wat.

Land : Cambodja
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2395.00
reisduur : 23 dagen
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen: Cambodja hoogtepunten

Centraal Cambodja De hoofdstad Phnom Penh, het trieste verleden van de Rode Khmer > per auto naar Siem Reap, in het prachtige Angkor-gebied met vele tempels; fietsen op het platteland.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 490.00
reisduur : 6
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen: Cambodja in een flits

Centraal Cambodja Hoogtepunten van Cambodja: rond Siem Reap het Angkor-tempelgebied > naar Battamang, bamboetreintje en Frans-koloniaal > naar Phnom Penh, Rode Khmer-tijdperk.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 760.00
reisduur : 8
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

In Touch with Angkor Wat

Bent u op zoek naar een bijzondere en aparte manier om Angkor Wat en de omgeving te verkennen? Wat dacht u van een boot, auto, fiets en tuk tuk? U maakt het allemaal mee tijdens deze reis. Uiteraard wandelt u rond bij de tempels en heeft u meer dan v

Land : Cambodja
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 450.00
reisduur : 3
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen: Landelijk Cambodja

Centraal en zuid-west Cambodja Vanaf Phnom Penh zuidwaarts > naar Kampot, per tuktuk door de landelijke omgeving naar Kep > boottocht met Bart over de Kampong Bye rivier > einde Sihanoukville

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 275.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreizen

15-daagse privé rondreis met chauffeur Kleurrijk Cambodja en Koh Chang

Cambodja is een buitengewoon mooi land met een indrukwekkend verleden. De grootste schat van Cambodja is echter niet haar natuur of haar tempels, maar haar bevolking. Tijdens uw reis zult u merken dat de bevolking u overal met open armen ontvangt en

Land : Cambodja
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2073.00
reisduur : 15 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Angkor en Eco-paradijsjes

Deze rondreis in Cambodja neemt je mee naar het belangrijkste hoogtepunt van het land: het Angkor tempelcomplex. Vervolgens ga je van de gebaande paden af om het schitterende natuurschoon van de Cardamom Mountains en Koh Kong te verkennen.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 2130.00
reisduur : 13 nachten
Lees Meer

Familiereis

Familiereis LAOS EN CAMBODJA AVONTUUR - 22 dagen; Onbekend Indochina

Dit is een unieke familiereis Laos en Cambodja voor avontuurlijk ingestelde gezinnen met kinderen van 12 tot 19 jaar. De reis voert je in Laos via het sfeervolle Luang Prabang met zijn vele tempels en monniken naar het ‘Dorp aan de Rivier’ Vang

Land : CAMBODJA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2895.00
reisduur : 22
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen: Indrukwekkend Angkor Wat

Centraal Cambodja Het uitgestrekte tempelgebied Angkor, nabij Siem Reap; bezoek aan Angkor Wat, Ta Phrom en vele andere boeddhistische bouwwerken.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 290.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen: Indrukwekkend Angkor Wat

Centraal Cambodja Het uitgestrekte tempelgebied Angkor, nabij Siem Reap; bezoek aan Angkor Wat, Ta Phrom en vele andere boeddhistische bouwwerken.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 285.00
reisduur : 4
Lees Meer

Verre reizen

Angkor Wat per fiets

Leuke pluspunten om te weten Per fiets bezoekt u de mooiste tempels Angkor Thom met de Bayon tempel De overwoekerde Ta Prohm tempel Wereldberoemd Angkor WatTijdens deze excursie bezoekt u het Angkor tempelcomplex per fiets, zodat u alles om u heen no

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 126.00
reisduur : 0 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Highlights van Cambodja

Zoek je een uitgebreide rondreis door Cambodja? Tijdens deze rondreis bezoek je Phnom Penh, de Angkor tempels, Battambang en de Cardamom Mountains, met verblijf in goede middenklasse hotels en in een sfeervol tented camp in de natuur. Bekijk hier dez

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 2236.00
reisduur : 14 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Laos & Cambodja, 22 dagen

Rondreis door twee landen in het voormalige Indochina. Bezoek de koninklijke stad Luang Prabang, Phnom Penh en het tempelcomplex van Angkor Wat.

Land : Cambodja
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2195.00
reisduur : 22 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Cambodja/Thailand Go-26

Samen met leeftijdsgenoten reis je door Cambodja & Thailand Deze jongerenreis laat je in 20 dagen het mooiste van deze Zuidoost-Aziatische landen zien. Gedurende de reis heb je veel individuele vrijheid en in overleg met de reisleider kun je met de g

Land : Cambodja
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2175.00
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Perfect Match Laos & Cambodia

Deze leuke reis combineert de bekendste steden van Laos en Cambodja met elkaar. U begint met Laos en verkent de charmante stad Luang Prabang, onlosmakelijk verbonden met de Mekong-rivier, die als het ware de stad omarmt. U neemt een stap terug in de

Land : Cambodja
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 7
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen: Onbekende tempels en culturen van Cambodja

Noord, oost en centraal Cambodja Vanaf Siem Reap noordwaarts, naar de tempel Preah Vihear > oostwaarts naar de jungle van Ratanakiri  > dolfijnen spotten en kajakken bij Stung Treng > einde Sierm Reap of Phnom Penh.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 1050.00
reisduur : 6
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Cambodja/Thailand Go-26

Samen met leeftijdsgenoten reis je door Cambodja & Thailand Deze jongerenreis laat je in 20 dagen het mooiste van deze Zuidoost-Aziatische landen zien. Gedurende de reis heb je veel individuele vrijheid en in overleg met de reisleider kun je met de g

Land : Cambodja
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 2175.00
Lees Meer

Verre reizen

Ontdekkingsreis Cambodja

Tijdens deze Ontdekkingsreis Cambodja bezoek je de bekendste maar ook prachtige onbekende tempels en ga je diep de binnenlanden in. Je ziet ontzettend veel en leert het echte Cambodja kennen.

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 3291.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Cambodja: het lokale leven in Cambodja

Centraal-Cambodja: Phnom Penh > Chambok, homestay Noord- oost: Mondulkiri, ontmoeting bergstam > Kratie, zoetwaterdorfijnen. Centraal: Siem Reap, tempels Angkor, fietsen en varen naar drijvende dorpen.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 1600.00
reisduur : 13
Lees Meer

Verre reizen

Avontuurlijk Cambodja

Leuke pluspunten om te weten Majestueus Angkor tempelcomplex De hoogtepunten van Phnom Penh Entreegelden bij genoemde excursies inclusief Tijdens deze tour door Cambodja krijg je een goede indruk van de cultuur van Cambodja. Je bezoekt met een gi

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 448.00
reisduur : 6 nachten
Lees Meer

Rondreizen

17-daagse privé rondreis met chauffeur Laos en Cambodja

Laos, ingeklemd door Thailand, Vietnam en China en prachtig gelegen in de groene jungle omgeven door talloze rijstvelden. Zie de monniken in hun oranje gewaden die in de ochtend al vroeg op pad gaan voor het ophalen van hun offers. En ontdek de macht

Land : Cambodja
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2579.00
reisduur : 17 dagen
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Vietnam & Cambodja; Ontdekkingsreis door Indochina

Vietnam en Cambodja zijn twee bijzondere bestemmingen met elk een eigen karakter. In het prachtige Vietnam logeer je in de schilderachtige Ha Long Bay, je bezoekt de keizerlijke hoofdstad Hué en ziet het historische stadje Hoi An. Na de bruisende st

Land : CAMBODJA
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1699.00
reisduur : 21 dagen / 20 nachten
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Laos, Vietnam, Cambodja & Thailand - 22 dagen; Klassiek Indochina

In drie weken tijd maak je tijdens deze groepsreis kennis met de veelzijdigheid van het voormalige Indochina; Laos, Vietnam en Cambodja. Je reist door de afwisselende, tropische natuur en maakt kennis met de vriendelijke bevolking op zowel het rustie

Land : Cambodja
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1999.00
reisduur : 22 dagen / 21 nachten
Lees Meer

Rondreizen

17-daagse privé rondreis met chauffeur Laos en Cambodja

Laos, ingeklemd door Thailand, Vietnam en China en prachtig gelegen in de groene jungle omgeven door talloze rijstvelden. Zie de monniken in hun oranje gewaden die in de ochtend al vroeg op pad gaan voor het ophalen van hun offers. En ontdek de macht

Land : Cambodja
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2628.00
reisduur : 17 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Vietnam & Cambodja

Noord-Vietnam: Frans-koloniaal Hanoi - Ninh Binh, fietsen en varen - Halong Bay. Centraal-Vietnam: cultureel Hue - Hoi An. Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City- Mekongdelta, Can Tho - Chau Doc. Cambodja: Phnom Penh - Siem Reap.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 2300.00
reisduur : 19
Lees Meer

Rondreis

Combinatiereis Hoogtepunten Laos en Cambodja

Vanaf de Thaise grens over de Mekong-rivier > UNESCO-stad Luang Prabang. Zuid-Laos: Bolaven, watervallen > via 4000 eilanden naar Stung Treng. Cambodja: Siem Reap > Phnom Penh, afsluiten op eiland Koh Rong.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 2500.00
reisduur : 19
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen: Ongerepte natuur in Cambodja

Westelijk Cambodja Een verblijf in de jungle van Koh Kong. Per boot en te voet op verkenning. Zonsondergang vanaf de river, kajakken en zwemmen bij een waterval.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 375.00
reisduur : 3
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen: Puur Cambodja

Zuid-west Cambodja Vanaf Phnom Penh naar het natuurgebied Chi Phat, hier wandelen en varen, maar ook vanaf een vlot gaat u vogels en dieren spotten > einde Koh Kong, bounty-eiland.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 270.00
reisduur : 3
Lees Meer

Rondreizen

20-daagse privé rondreis met chauffeur Cambodja en Vietnam

Maak kennis met het voor velen nog onbekende Cambodja en het schitterende zuiden van Vietnam. Tijdens deze rondreis bezoekt u de bekende hoogtepunten van Cambodja en Vietnam, zoals het immense, bijna 1000 jaar oude tempelcomplex Angkor Wat en de

Land : Cambodja
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2464.00
reisduur : 20 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Vietnam, Cambodja en Laos: de Aziatische parels

Laos: Vientiane > via Vang Vieng naar UNESCO-stad Luang Prabang. Cambodja: Siem Reap, Angkor Wat > Phnom Penh > Mekongdelta, Zuid-Vietnam: geschiedenis en cultuur in Ho Chi Minh City, Hoi An, en Hanoi

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 3000.00
reisduur : 24
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Cambodja: Compleet Cambodja

Centraal-Cambodja: Phnom Penh. Noord-oost: Kratie, dolfijnen > Mondulkiri, bergstammen > Stung Treng, 4000 eilanden > Preah Vihear, tempel. Centraal: Siem Reap, Angkor > Battambang Zuid-west: Koh Kong, jungle > Koh Rong, bounty-strand > land

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 2645.00
reisduur : 22
Lees Meer

Verre reizen

Discover Cambodja

Bezoek alle hoogtepunten van Cambodja, zoals de hoofdstad Phnom Penh, het mooie landschap rondom Battambang en uiteraard Siem Reap. Hier vind je het beroemde Angkor tempelcomplex, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De reis eindigt met een

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1881.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Angkor Wat excursie

Leuke pluspunten om te weten De oude hoofdstad Angkor Thom Het machtige Angkor Wat Zonsondergang vanaf Pre RupReis terug in de tijd, naar een andere wereld toen een andere cultuur hier het dagelijkse leven beheerste. Wandel tussen oude ruïnes en van

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 86.00
reisduur : 0 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Fietsvakantie Vietnam & Cambodja, 18 dagen

Fiets in het zuiden van Vietnam langs rijstvelden en kleine dorpjes in de Mekong delta. In Cambodja fietsen we door de landelijke omgeving van wereldwonder Angkor Wat.

Land : Cambodja
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1995.00
reisduur : 17 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Verborgen Plekjes van Cambodja

Wil je de hoogtepunten van Cambodja écht ervaren en houd je ervan om actief bezig te zijn in plaats van rondgereden te worden? Ga je ook graag van de gebaande paden af en wil je ook het echte, lokale leven ontdekken? Dan is deze avontuurlijke rondre

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1967.00
reisduur : 13 nachten
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Cambodja: Cambodja actief

Centraal-Cambodja: Siem reap, Angkor pet tuktuk. Oost: Stung Treng, kajakken > Ratanakiri, trektocht > Mondulkiri, olifanten > Kratie, fietstocht. Centraal: Phnom Penh. Zuid-west: Koh Kong, jungle  > Koh Rong, bounty-strand

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 2725.00
reisduur : 20
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja, 23 dagen

Bijzondere rondreis door drie landen in Zuid-Oost Azië. Ontdek de rijke cultuur en natuur van Indochina, de voormalige Franse gebieden Vietnam, Laos & Cambodja, zoals Halong Bay, Luang Prabang en de tempels van Angkor Wat.

Land : Cambodja
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2395.00
reisduur : 22 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Cambodja en Thailand

Cambodja: Siem Reap, Angkortempels > Battambang > Phnom Penh, hoofdstad en Rode Khmer-verleden > Koh Kong, varen en hiken door de jungle. Thailand: bounty-eiland Koh Chang > Bangkok, bruisend stadsleven

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 1450.00
reisduur : 14
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Experience Phnom Penh

Een leuk arrangement in Cambodja waarbij u vele hoogtepunten van Phnom Penh bezoekt en deels ook nog eens met de fiets. Maar ook het daar buiten gelegen Pum Taskor kan op uw programma staan. Vergeet niet: tijdens het bezoek aan het Koninklijk Paleis

Land : Cambodja
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 300.00
reisduur : 3
Lees Meer

Verre reizen

Go Eco in Cambodja

Leuke pluspunten om te weten Dit tourtje richt zich op de natuur en het lokale leven van Cambodja Prachtige trektocht Genieten tijdens de trekkings en fietstochten van de prachtige flora en faunaDeze tour neemt u mee de binnenlanden in van de Cardamo

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 306.00
reisduur : 2 nachten
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Vietnam en Cambodja: Compleet Vietnam en Angkor Wat

Cambodja: Siem Reap, Angkor Wat - Phnom Penh. Zuid-Vietnam: vissersmarkt in Chau Doc - Mekongdelta - Ho Chi Minh. Centraal-Vietnam: Hoi An, strand - Hue. Noord-Vietnam: Hanoi  - Ninh Binh - Halong Bay.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 2100.00
reisduur : 21
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen: Ervaar de Cambodjaanse gastvrijheid

Centraal en Zuid-Cambodja Vanaf Phnom Penh naar het Cambodjaanse dorpje Chambok, hier bent u te gast en logeert u bij een lokale familie; met de auto, wandelend en met ossenkar het landelijke gebied in.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 230.00
reisduur : 2
Lees Meer

Rondreizen

17-daagse single groepsreis Laos & Cambodja

Reis met FOX door deze twee prachtige, onontdekte en indrukwekkende landen Laos en Cambodja! Laos, ingeklemd door Thailand, Vietnam en China en prachtig gelegen in de groene jungle omgeven door talloze rijstvelden. Zie de monniken in hun oranje gewa

Land : Cambodja
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2349.00
reisduur : 17 dagen
Lees Meer

Rondreizen

16-daagse privé rondreis met chauffeur Cambodja Compleet

Reis met ons naar de prachtige hoogtepunten en de minder bekende attracties van het vriendelijke Cambodja! U bezoekt de wereldberoemde tempels van Angkor en de indrukwekkende hoofdstad Phnom Penh, maar ook plattelandsdorpjes en prachtige eilandjes.

Land : Cambodja
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 1908.00
reisduur : 16 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Cambodja: het lokale leven in Cambodja

Centraal-Cambodja: Phnom Penh > Chambok, homestay Noord- oost: Mondulkiri, ontmoeting bergstam > Kratie, zoetwaterdorfijnen. Centraal: Siem Reap, tempels Angkor, fietsen en varen naar drijvende dorpen.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 1595.00
reisduur : 13
Lees Meer

Verre reizen

Wereld vol Wonderen

Leuke pluspunten om te weten Phnom Penh met paleizen & tempels Charmant Siem Reap Majestueus Angkor tempelcomplex Entreegelden bij genoemde excursies inclusiefTijdens deze 6-daagse tour bezoekt u een prachtig werelderfgoed, namelijk het Angkor tempel

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 311.00
reisduur : 5 nachten
Lees Meer

Verre reizen

20-daagse rondreis Vietnam & Cambodja

Een bijzondere rondreis door twee landen die tot ver in de 20e eeuw tot de Franse kolonie Indochina behoorden. De boeiende verhalen van de reisleider over de roerige geschiedenis van dit gebied worden omlijst door bezoeken aan koloniale steden, het f

Land : Cambodja
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 2107.00
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen: Het strand van Cambodja

Zuidwest Cambodja Voor de kust van Sihanoukville liggen de bounty-eilanden Koh Rong en Koh Rong Saloem met witte stranden, palmbomen, azuurblauwe zee en mooie koraalriffen.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 260.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Cambodja en Thailand

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Cambodja en Thailand leggen we een afwisselende route af. We beginnen in de bruisende hoofdstad Phnom Penh en vervolgen onze weg door het land van vele gezichten: mysterieuze tempelsteden, traditionele dorpjes

Land : Cambodja
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 1798.00
Lees Meer

Verre reizen

Discover Cambodja Deluxe

Leuke pluspunten om te weten Hoofdstad Phnom Penh Mooie omgeving van Battambang Majestueus Angkor tempelcomplex Entreegelden bij genoemde excursies inclusief Ook geschikt als familievakantieBezoek in een rustig tempo de belangrijkste bezienswaar

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 761.00
reisduur : 7 nachten
Lees Meer

Rondreizen

16-daagse groepsrondreis Mekong Cruise van Cambodja naar Vietnam

Ontdek het leven aan de machtige Mekong rivier tijdens deze unieke rondreis door Cambodja en het zuiden van Vietnam.  Start je rondreis in Siem Reap, de toegangspoort tot de wereldberoemde tempels van Angkor en volg het Tonle Sap meer naar hoofdsta

Land : Cambodja
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2649.00
reisduur : 16 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Vietnam, Cambodja en Laos: de Aziatische parels

Laos: Vientiane > via Vang Vieng naar UNESCO-stad Luang Prabang. Cambodja: Siem Reap, Angkor Wat > Phnom Penh > Mekongdelta, Zuid-Vietnam: geschiedenis en cultuur in Ho Chi Minh City, Hoi An, en Hanoi

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 3000.00
reisduur : 24
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Cambodja; Wereldwonder Angkor Wat

Onze rondreis Cambodja kan met recht een delicatesse voor de ware reisliefhebber worden genoemd. Je maakt uitgebreid kennis met het land, de geschiedenis en cultuur van de Khmerbevolking. Je bezoekt de hoofdstad Phnom Penh, je slentert door het kalm

Land : CAMBODJA
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1699.00
reisduur : 15 dagen / 14 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Fietsvakantie Vietnam & Cambodja, 18 dagen

Fiets in het zuiden van Vietnam langs rijstvelden en kleine dorpjes in de Mekong delta. In Cambodja fietsen we door de landelijke omgeving van wereldwonder Angkor Wat.

Land : Cambodja
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1995.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Angkor Wat Tour

Leuke pluspunten om te weten Het wereldberoemde Angkor tempelcomplex Bezoek de bekendste en minder bekende tempels Genieten van een prachtige zonsondergangTijdens deze 4-daagse tour maakt u uitgebreid kennis met één van de meest indrukwekkende bouw

Land : Cambodja
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 174.00
reisduur : 3 nachten
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen: Van Phnom Penh naar Vietnam

Zuid-Cambodja en Zuid-Vietnam, Mekongdelta Vanaf Phnom Penh vaart u naar de Mekongdelta, naar Chau Doc > door naar het Vinh Long, waar u door het labyrinth van eilandjes vaart; drijvende markten > einde in Ho Chi Minh City.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 3
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen: Natuurlijk Cambodja

Centraal en oostelijk Cambodja Vanaf Phnom Penh noordoostwaarts, naar Mondulkiri, natuurgebied met olifanten, ervaar het leven op de boerderij > in Kratie fietsen en varen om zoetwaterdolfijnen te spotten

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 795.00
reisduur : 5
Lees Meer

Rondreizen

20-daagse privé rondreis met chauffeur Cambodja en Vietnam

Maak kennis met het voor velen nog onbekende Cambodja en het schitterende zuiden van Vietnam. Tijdens deze rondreis bezoekt u de bekende hoogtepunten van Cambodja en Vietnam, zoals het immense, bijna 1000 jaar oude tempelcomplex Angkor Wat en de i

Land : Cambodja
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2473.00
reisduur : 20 dagen
Lees Meer

Rondreis

Bouwsteen: Toum Tiou Rivier Cruise

Centraal Cambodja Vanaf het Angkorgebied bij Siem Reap met het comfortabele riviercruiseship Toum Tiou, u komt op onbekende plekken, waar u normaliter niet kunt komen; einde in Phnom Penh.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 1360.00
reisduur : 3
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Vietnam en Cambodja: Compleet Vietnam en Angkor Wat

Cambodja: Siem Reap, Angkor Wat - Phnom Penh. Zuid-Vietnam: vissersmarkt in Chau Doc - Mekongdelta - Ho Chi Minh. Centraal-Vietnam: Hoi An, strand - Hue. Noord-Vietnam: Hanoi  - Ninh Binh - Halong Bay.

Land : Cambodja
Aanbieder : Van Verre
prijs vanaf : 2100.00
reisduur : 21
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Cambodja

Reisgidsen

Reisgids Pocket Siem Reap and the Temples of Angkor - Cambodja | Lonely Planet

Pocket reisgidsen van Lonely Planet zijn een kleinere versie dan de 'echte' Planets. Vaak echter van bijzondere bestemmingen binnen een bepaald land waardoor er meer aandacht is en uitgebreidere tips zijn voor die bepaalde streek i.v.m. de grote Pl

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De hanen van de koning | Frank van Rijn

Als ik bij Wat Thammikarat aan kom fietsen, stapt er een meisje van een jaar of tien gekleed in een schooluniform naar voren en wijst mij met een gebaar alsof de hele tempel van haar is, een plek aan waar ik mijn fiets moet parkeren. Als ik niet me

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.95
Lees Meer

Fotoboeken

Fotoboek die Welt erleben Thailand - Laos - Kambodscha (Cambodja) | Bruckmann

Mooi fotoboek met foto's van zowel de cultuur en steden als van de natuur in het land. Vrij veel begeleidende tekst in het Duits, maar de foto's overheersen op een goede manier. Leuk om vooraf en achteraf te genieten! Traumhafte Lagunen, das Meer

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Cambodia - Cambodja | Rough Guides

Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Uitputtende bron van informatie, veelal nog completer dan de Lonely Planet. Inlei

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Vietnam - Laos - Cambodia (Cambodja) | Freytag & Berndt

Zeer goede overzichtskaart van het hele gebied van Vietnam, Laos en Cambodja. Zeker als je meerdere landen gaat combineren is dit een prima kaart waar nog veel op staat. Veel plaatsen, maar ook allerlei toeristisch interessante plekken die met symb

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Kambodscha - Cambodja | Reise Know-How Verlag

Toonaangevende reisgids van Duitse makelij. Zeer degelijk, boordevol praktische informatie en achtergrondbeschrijvingen. Absoluut de beste gids op dit moment .... Een aanrader voor zowel de zelfstandige als de georganiseerde reiziger. Die berühm

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Vietnam - Laos - Cambodia | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads. Als overzichtskaart goed te gebruiken. The Indochinese Peninsula is one of the world's treasure troves of cultural diversity and historical activi

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Laos & Cambodia - Cambodja | Insight Guides

Dé gids als het gaat om achtergrondinformatie en prachtige foto’s. Door het formaat en gewicht niet zo zeer om mee te nemen, als wel om thuis voor en na de reis uitgebreid te lezen. Kwalitatief van een hoog niveau! Engels. Laos and Cambodia ma

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Fietsgidsen

Reisverhaal - Fietsgids Oostwaarts - op de fiets van Rotterdam naar Singapore | Paul Zuidgeest

Alles achterlaten en vertrekken, het grote avontuur en de ultieme vrijheid tegemoet. Voor velen een droom, maar Paul Zuidgeest doet het. Samen met een Belgische vrouw die hij amper twee weken kent, stapt hij in Rotterdam op zijn fiets met als eindd

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Capitool Vietnam & Angkor Wat | Unieboek

Prachtig geïllustreerde reisgids met o.a. 3D tekeningen, fraaie kaarten en geweldige foto’s. Daarnaast uitgebreide achtergrondbeschrijvingen. Echt om in de stemming te komen! Groot formaat gids. De reisgids Vietnam Angkor Wat is ideaal in gebr

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 28.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja | Marco Polo

Duidelijke wegenkaart van Marco Polo: alle wegen, zowel de verharde als belangrijke onverharde wegen zijn weergegeven.  Mooie toeristisch interessante wegen die de moeite waard zijn, zijn groen gearceerd. Veel toeristische informatie is toegevoegd

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Cambodia - Cambodja | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Vietnam, Cambodia, Laos & Northern Thailand | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Vietnam, Laos & Cambodia | Gizi Map

Natuurkundige wegenkaart van Vietnam, Laos en Cambodja met ook veel aandacht voor het wegennet en plaatsen, achterop de kaart staat een uitgebreid register.

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.25
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Te gast in Cambodja | Informatie Verre Reizen

Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van mensen die er gewoond of gereisd hebben. Literatuurlijst, praktische tips, vooral veel achtergrond- en cultuur informatie De nieuwe Cambodja-pocket staat uiteraard stil bij de herinneringen aan he

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Cambodia - Cambodja | Footprint

Een zeer uitvoerige reisgids voor zowel de zelfstandige als de georganiseerde reiziger. Veel informatie, zowel praktisch als over allerhande achtergronden van het land; met o.a. aandacht voor geschiedenis, taal ,flora & fauna en met veel plattegron

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer

Wandkaarten van continenten

Wandkaart Zuidoost Azië, politiek, 96 x 81 cm | National Geographic

The Southeast Asia Political Map is a detailed reference map containing National Geographic’s clear visual presentation in a bright and appealing color palette. The map contains thousand of place names, accurate political boundaries, and infrastr

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 26.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Cambodia - Cambodja (Engels) | Marco Polo

Handige en overzichtelijke, kleine reisgids voor een eerste kennismaking met de vakantiebestemming. Globale uitklapkaart achterin, makkelijk binnenzakformaat. Marco Polo Cambodia is for travellers want to have fun and feel relaxed from the moment

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Cambodja - Cambodia the Khmer Legacy | Odyssey

This is a double sided and illustrated, folded map of Cambodia (on one side) and the Greater Mekong Sub-region (on the other side). The former shows essential sites and architectural treasures, including 22 colour photographs plus comprehensive not

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Southeast Asia - Zuidoost Azië | Nelles Verlag

Goede kaart van Zuidoost Azië. Aan beide kanten bedrukt. Met veel toeristische aanduidingen als nationale parken en culturele bezienswaardigheden. Prima leesbare kaart. South East Asia at 1:4,500,000 from Nelles Verlag, with its smaller size, do

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Angkor Wat (Cambodja) | Moon Travel Guides

Uitstekende Amerikaanse reisgids van uitgever Moon. De gids is vergelijkbaar met Lonely Planet en Rough guide en is voor de backpacker - zelfstandige reiziger geschreven; toch is deze door de grote mate van details en achtergronden geschikt voor al

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Onbevangen | Dorien Cramer

Op een doordeweekse oktoberdag stapt Dorien Cramer op het vliegtuig naar Singapore, met haar fiets in het ruim. Ze gooit het roer drastisch om na een plotseling verbroken relatie en twijfelt over de rest van haar werkende leven. Een solofietstocht

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Cambodia - Cambodja | Kuperard

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De boeddha uit het rijstveld | Jan Boonstra

In Cambodja zijn gefrituurde krekels en tarantula's een delicatesse. En hoewel in de buurlanden regelmatig de hond op het menu staat, wordt in Laos de kat juist als een heilig dier vereerd.   Dit en nog veel meer tekent Jan Boonstra op tijdens

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 770 Vietnam - Laos - Cambodja | Michelin

Zoals je van Michelin mag verwachten is deze kaart zeer overzichtelijk en heeft een duidelijk helder kaartbeeld. De kaart geeft uitgebreide toeristische informatie weer. De perfecte overzichtskaart!   This Vietnam - Laos - Cambodia map from Mi

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Fleximap Vietnam, Cambodia & Laos | Insight Guides

Geplastificeerde kaart van Vietnam, Cambodja & Laos, met register. Voor de 'gewone' toerist een handige kaart, geen groot formaat, overzichtelijk met alle belangrijke plaatsen goed weergegeven. Met stadsplattegrond van Hanoi   Clear, detail

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Kauderwelsch Khmer - Wort für Wort | Reise Know-How Verlag

Duitstalige taalgids met woordenlijst, zinnen, idioom en phonetische uitleg. Duits - Khmer v.v.

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal A Short Ride in the Jungle - The Ho Chi Minh Trail by Motorcycle | Antonia Bolingbroke-Kent

'For the first time in my life I felt that death was a possibility; a stupid, pointless, lonely death on the aptly named Mondulkiri Death Highway.'The Ho Chi Minh Trail is one of the greatest feats of military engineering in history. But since the

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Insight Guide Laos en Camboja | Cambium

Dé gids als het gaat om achtergrondinformatie en prachtige foto’s. Kwalitatief van een hoog niveau, zeer informatief. Nederlands Beide landen hebben de moderne ontdekkingsreiziger veel te bieden, waaronder een verbluffend mooie natuur, een rij

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.90
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Vietnam - Laos - Cambodia (Cambodja) | Nelles Verlag

Goede overzichtskaart van Vietnam - Laos - Cambodja. Aan beide kanten bedrukt. Met veel toeristische aanduidingen als culturele bezienswaardigheden en nationale parken. Prima leesbare kaart. Central Vientane 1 : 11.100 Hanoi 1 : 26.000 Luang Pr

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Birds of South-East Asia | Bloomsbury

This field guide to the birds of South-East Asia covers all of the 1,327 species recorded in the region and each has been fully illustrated. Covering Thailand, Vietnam, Singapore, Peninsular Malaysia, Myanmar, Laos and Cambodia, it covers the ident

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 55.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Reizen door Laos en Cambodja met Dolf de Vries | Dolf de Vries

De meester-verteller overtreft zichzelf! Een fascinerend reisboek over zijn reizen door Laos en Cambodja, dat tot de laatste zin blijft boeien en inspireren.   "... en daarom schrijf ik dit boek alsof ik het tegen jou heb. Een boek schrijven

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.95
Lees Meer

Woordenboeken & Taalgidsen

Woordenboek Phrasebook & Dictionary Hill Tribes | Lonely Planet

Leave no Hill Tribe subgroup or culture unimpressed by a dash of your multi-lingual bon mots. Whether you're trekking Vietnam, China, Laos, Thailand or beyond, let this handy phrasebook do some talking. Covers Lahu, Akha, Lisu, Mong, Mien and more

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 7.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Trotter Cambodja | Lannoo

Veel aandacht voor praktische informatie als hotels en restaurants en musea, maar ook soms wat beperkte beschrijvingen van bezienswaardigheden. Handig zijn de vele plattegronden: verrassend en verfrissend geschreven! - Het echte verhaal achter de

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Cambodia - Cambodja | National Geographic

Mooie, heldere kaart van Cambodja,  gedrukt op scheurvast en watervast papier. National Geographic's Cambodia Adventure Map is designed to meet the needs of adventure travelers with its durability and detailed, accurate information. This map inc

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids ANWB Wereldreisgids Laos - Cambodja | ANWB Media

De ANWB Wereldreisgids is een praktische reisgids voor de individuele reiziger met interesse voor bezienswaardigheden, de achtergronden van een land en haar bevolking. De heldere opbouw, prachtige foto's en goede plattegronden spreken elke reiziger

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Capitool Cambodja & Laos | Unieboek

Capitool Cambodja & Laos: de ideale reisgids voor jouw reis naar Cambodja & Laos Het is de luxe reisgids voor levensgenieters Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van zeer hoge kwaliteit Met vele schitterende foto’s en illustraties

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 28.99
Lees Meer

Wandkaarten van continenten

Wandkaart Zuidoost Azië, politiek, 96 x 81 cm | National Geographic

The Southeast Asia Political Map is a detailed reference map containing National Geographic’s clear visual presentation in a bright and appealing color palette. The map contains thousand of place names, accurate political boundaries, and infrastr

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 34.95
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Pocket Photo Guide Birds of Vietnam, Cambodia and Laos | Bloomsbury

Vietnam, Laos and Cambodia are becoming increasingly popular with all kinds of visitors, not least birdwatchers who can visit many national parks and reserves harbouring a bounty of amazing species. The three countries are home to about 1,000 speci

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Southeast Asia - zuidoost Azië | Insight Guides

Een rijk geillustreerde reisgids met diepgaande teksten: één van de beste reisgidsen die er bestaan. Eerste deel bestaat uit een beschrijving van de unieke aspecten van de regio, daarna een deel echte reisgids en als afsluiting een deel met prakt

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Wat & Hoe taalgids Thai | Kosmos

Taalgids met woordenlijst en thematische invalshoeken voor standaard-zinnetjes. Handzaam zakformaat. Wat & Hoe Taalgids Thai is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4.000 woorden en zinnen kom je altijd uit je woorden. Vlot de rekening vragen? Ee

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Focus Angkor | Footprint

Handig gidsje op zakformaat van Angkor Wat, het architectonisch wereldwonder.  Angkor is one of the architectural treasures of Southeast Asia. Surrounded by mysterious jungle, the hub of the region is charming colonial town of Siem Reap with its

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Op weg naar Tibet | Marten Zeckendorf

Net voor Wendy en Marten uit Oosterbeek willen afreizen, op de fiets naar Tibet, sluit China de grenzen voor toeristen. Ze laten zich niet uit het veld slaan en besluiten om Tibet heen te fietsen. Via het Himalayagebergte in Nepal gaan ze alsnog na

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De hanen van de koning | Elmar

Als ik bij Wat Thammikarat aan kom fietsen, stapt er een meisje van een jaar of tien gekleed in een schooluniform naar voren en wijst mij met een gebaar alsof de hele tempel van haar is, een plek aan waar ik mijn fiets moet parkeren. Als ik niet me

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Cambodia & Mekong Delta | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegronden van de hoofdsteden.   Cambodja 1:800.000 Mekong Delta 1:410.000

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids Pocket Photo Guide Mammals of South-East Asia | Bloomsbury

This compact, easy-to-use identification guide describes 192 species of mammals found in South-east Asia, covering each major genus. The book features thumbnail silhouettes, a regional distribution map, and up-to-date tips on the best wildlife loca

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.50
Lees Meer

Atlassen

Wegenatlas - Travel Atlas Thailand, Vietnam, Laos & Cambodia | ITMB

  Atlas, gebonden, A5 formaat The Indochina Region consists of five countries, including that portion of Burma that sweeps down the western part of the Malay Peninsula. The four other countries form a cohesive entity for travel, especially now

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Kambodscha - Cambodja | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Indochina (Laos, Cambodja en Vietnam) | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Kunstreiseführer Vietnam, Kambodscha und Laos | Dumont

Zeer diepgaande reisgids over Vietnam, Cambodja en Laos op het gebied van kunst, cultuur en geschiedenis. Veel plattegronden van interessante bezienswaardigheden, beschrijvingen van achtergronden. Absoluut een aanrader voor de geïnteresseerde reiz

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 32.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Vietnam - Cambodia - Laos | Footprint

Zo mogelijk nog betere gids dan de Lonely Planet. Vol met de praktische informatie over reizen, slapen etc. Goede verwijzingen naar websites en veel mailadressen. Zelfde soort informatie als de Lonely Planet, diepgaander met vooral meer tips in de

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids National Geographic Cambodja | Kosmos

Kleurrijke reisgids met veel illustraties. Goede beschrijvingen van land, volk en geschiedenis. Prettige leesgids om enthousiast te worden. Deze exclusieve reisgids - met sublieme fotografie - neemt u mee naar de bekende en minder bekende beziens

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Cambodja - Cambodia - Angkor | Nelles Verlag

Goede wegenkaart van Cambodja en het tempelcomplex van Angkor. Aan beide kanten bedrukt. Met veel toeristische aanduidingen als nationale parken en culturele bezienswaardigheden. Prima leesbare kaart. Angkor Thom (Central Part) ... Angkor Wat ..

Land : Cambodja
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer
close

Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

close

Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

close

Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!