Honduras

 • klimaat

  Tropisch regenwoudklimaat  

 • reisadvies

  Risico's  

 • vaccinaties

  Nee, tenzij  

 • ambassades

  Ja  

 • visumplicht

  Nee  

 • valuta

  Lempira.  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  -8,-9  

 • taal

  Spaans  

Weinig bezochte ‘bananenrepubliek’

Het bergachtige Honduras ligt in Midden-Amerika en grenst aan Guatemala, El Salvador en Nicaragua. De hoofdstad is Distrito Central. Het grootste land van Midden-Amerika wordt weinig bezocht door toeristen. En dat terwijl ook hier bijzondere Mayaruïnes zijn, bijvoorbeeld van de eeuwenoude Mayastad Copán en de Valle de Angeles, dat bekend staat om zijn ambachtslieden.

Honduras is net als buurland El Salvador tot 1821 een kolonie geweest van Spanje. Daarna maakte het een aantal jaar deel uit van de Verenigde Staten, totdat het zelfstandig werd. Honduras was in de jaren twintig de grootste bananenexporteur ter wereld, en dat leverde de bijbaan ‘bananenrepubliek’ op. Inmiddels is het één van de armste landen van Midden- en Zuid-Amerika.

Je bezoekt Honduras waarschijnlijk voor de natuur en cultuur. Je kan er prima hikes maken!

Hoogtepunt
Beste reistips Honduras
Copán

De bergregio Copán trekt dankzij haar Maya-ruïnes aardig wat bezoekers, maar het is veel minder druk dan andere Maya-plekken.

Lluvia de peces

Tussen mei en juni ‘regent’ het eenmaal per jaar visjes in de Hondurese stad Yoru.

Vliegtickets
Vluchten naar Honduras
Reistips
Beste reistips Honduras

Artikelen over Honduras

Bijzondere bestemmingen

Elk jaar, tussen mei en juni, treedt er in en rond de Hondurese stad Yoro een merkwaardig natuurverschijnsel op. ...

Lees meer

Reistips

De komende maanden zullen er veel mensen richting Midden-Amerika vertrekken in verband met de aflopende Mayakalender en de daarbij ...

Lees meer

Reizen Honduras

Festivalreis

Rondreis MEXICO, GUATEMALA EN HONDURAS - 23 dagen; Schatten langs de Mayaroute

Over de hele wereld zijn tequila en taco’s een begrip, maar de Mayawereld zit nog vol verrassingen. Ontcijfer de laatste inscripties in de klassieke Mayasteden. Bewonder de kleurrijke indiaanse bevolking die je tegenkomt op lokale markten. Beleef het prachtige landschap van imposante vulkanen en tropische jungle tijdens de rondreis Mexico, Guatemala en Honduras. En ervaar de Caribische sfeer aan de kust, waar je kunt terugkijken op een indrukwekkende reis.

Land : HONDURAS
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2095.00
reisduur : 23
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Maya route; Tempels in het oerwoud

Deze Mexico & Guatemala groepsreis is één grote afwisseling van landschap, cultuur en bevolking. De tientallen vulkanen maken het berggebied van Guatemala spectaculair, maar ook de laaglandjungle, mangrovebossen en schilderachtige stranden van Belize en Mexico zijn een lust voor het oog. De Maya's hebben tal van cultuurschatten achtergelaten in de bergen en jungles van Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Prachtig is de diverse bevolking: de latino's in hun elegante koloniale stadjes, de kleurrijke Maya’s met hun drukke markten en langs de kust de ontspannen creolen. Tijdens deze hotelrondreis zie je de mooiste piramides en tempels. Daarnaast maak je uitgebreid kennis met de huidige bewoners van deze regio. Een rondreis om nooit te vergeten!

Land : HONDURAS
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1999.00
reisduur : 23 dagen / 22 nachten
Lees Meer