Albanië

 • klimaat

  Zee-, landklimaat  

 • reisadvies

  Veilig  

 • vaccinaties

  Nee  

 • ambassades

  Ja  

 • visumplicht

  Nee  

 • valuta

  Lek  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  Geen  

 • taal

  Albanees  

Land van schoonheid en koopjes

In het hart van het Middellandse-Zeegebied ligt Albanië, een land dat bij toeristen nog steeds redelijk onbekend is. Dit kleine, zonnige land aan de Adriatische kust heeft jaren geleden onder armoede, bloedvetes en communistische dictatuur. Hierdoor heeft het land een beetje het stempel gekregen van het lelijke eendje van Europa. Dit echter geheel ten onrechte.

Albanië is weliswaar het armste land van het Europese continent en een waar smokkelparadijs, maar het land heeft als een van de weinige Europese landen nog een eigen cultuur, bestaande uit een vreemde mix van Mediterrane charme en communistische inefficiëntie. Bovendien heeft het land een fascinerende geschiedenis, een geweldige ongerepte natuur, de meest prachtige stranden, een heerlijke locale keuken en vooral een zeer aardige en erg gastvrije bevolking. En dat alles voor een zeer schappelijke prijs!

 

Hoogtepunt
Beste reistips Albanie
Middeleeuwse stadsmuur

Bekijk de middeleeuwse stadsmuur in Durres.

Historische steden

Breng een bezoek aan de mooie middeleeuwse steden, zoals Kruja. De stad ligt op een bergtop ten noorden van Tirana.

Scutarimeer

Bezoek het aan het Scutarimeer (dat Albanië van Montenegro scheidt) gelegen bij Shkodra.

Vissen

Ga vissen in het Ohridmeer in het zuid-oosten van Albanië.

Kustlijn

Geniet van 450 km lange kustlijn van Albanië.

Bergen verkennen

Ga skiën, bergbekimmen, wandelen of ga op grottenexpeditie.

Musea

Bezoek de vele musea van Tirana, zoals het Nationaal Historisch Museum, de Nationale Kunstgalerij en de Tentoonstelling van de Volkscultuur.

Vliegtickets
Vluchten naar Albanie
Reistips
Beste reistips Albanie

Reizen Albanië

Rondreizen

Rondreis Albanië & Macedonië, 15 dagen

Ontdek het onbekende Albanië en bezoek het Ohrid meer in Macedonië. Fascinerende stadjes als Korca, Gjirokastra, Berat en Shkoder in een ruig berglandschap en aan de Adriatische kust.

Land : Albanië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1295.00
reisduur : 15 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis ALBANIË - 9 dagen; Land van bergen en oude koninkrijken

Ervaar hoe anders en vol verrassingen een bestemming relatief dichtbij kan zijn. Natuurliefhebbers zullen aan hun trekken komen in het prachtige berggebied rond Theth en aan de azuurblauwe wateren rond Dürres en Saranda. Aan geschiedenis is ook geen gebrek; Grieken, Romeinen en Ottomanen lieten allemaal hun sporen na. Niet voor niks prijken Berat, Gjirokaster en Butrint op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bizar zijn de overblijfselen uit de tijd van dictator Enver Hoxha. Verspreid door heel het land vormen 750.000 ronde bunkers een herinnering aan de paranoia van de machthebber die het land tot 1985 in zijn greep hield.

Land : ALBANIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 895.00
reisduur : 9
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Albanië Hoogtepunten

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Albanië ontdek je het land van de gastvrije Albanezen. Albanië heeft een grote variatie aan natuurschoon. Van de witte stranden aan de Ionische Zee tot de groene valleien in het oosten en het helder blauwe water van The Blue Eye in het zuiden. Slenter door de schilderachtige centra van Gjirokaster en Berat. Ontdek het lokale leven op de Sotira Farm en de Uka boerderij en zwem een eindje weg in de azuurblauwe zee. We sluiten onze reis af in Tirana, een aangename stad die na het communistische tijdperk tot bloei is gekomen.

Land : Albanië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 998.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Albanië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Albanië maken we prachtige wandelingen door de ongerepte natuur en maken we kennis met de rijke cultuur. We bezoeken kloosters, kerken en ruïnes en verkennen sfeervolle steden. Slapen doen we in kleinschalige accommodaties waar we altijd gastvrij ontvangen worden. Veel smakelijke, lokale maaltijden zijn inbegrepen in de reissom. Rondreis Albanië: waar andere organisaties zich beperken tot alleen het Noorden of Zuiden van het land, gaan wij verder.

Land : Albanië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1298.00
Lees Meer

Fietsvakanties

Fietsvakantie Albanië (hotel)

Het toerisme in Albanië is zich nog volop aan het ontwikkelen en daarom kun je hier ongestoord genieten van ontspannen tochten door de ongerepte natuur. Bewonder de Romeinse wegen langs uitgestrekte de meren. Ontdek de kliffen aan de Ionische Zee. Verken het gebergte aan de grens met Griekenland. Laat je overweldigen door de uitzichten. Dwaal door sfeervolle steden en verken de mooie kerken, ruïnes en kloosters. Geniet van onverwachte oases van rust. De vriendelijke en gastvrije bevolking, de heerlijke keuken en de kleinschalige accommodaties maken je vakantie compleet.

Land : Albanië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1398.00
Lees Meer

Familiereis

Familiereis ALBANIË - 9 dagen; Langs de Ionische kust

Nog maar enkele decennia geleden was Albanië het meest gesloten land van Europa. Albanië binnenkomen (of verlaten) was schier onmogelijk. Anno nu ligt alles anders. Het land timmert druk aan de weg met de hoop al haar schoons aan de buitenwereld te mogen laten zien. Hotels worden in rap tempo gebouwd en toeristen vinden in grotere aantallen hun weg naar prachtige kustlijn. Maar het contrast in groot. Je hoeft niet ver van de kust te reizen om het Albanië te zien wat de laatste 100 jaar weinig lijkt te zijn veranderd. Kleine dorpjes, vervoer met paard en wagen en ruige bergen wachten om te worden ontdekt. Tel daar de indrukwekkende overblijfselen uit de Griekse, Romeinse en Ottomaanse tijd en het aangename Mediterrane klimaat bij op en je beseft dat Albanië over alle ingrediënten voor een geweldige bestemming beschikt. Tijdens deze krote reis verken je op een rustig tempo de bekendste hoogtepunten van het land. Je verblijft het grootste deel van de reis langs de prachtige Albanese kust waardoor je meer dan genoeg mogelijkheden hebt om ook van het strand en de gezellige restaurantjes te genieten.

Land : ALBANIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1195.00
reisduur : 9
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Albanië

Tijdens de familiereis Albanië geniet je met het hele gezin van de ongerepte natuur, de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en witte stranden. Albanië heeft het allemaal. Nog niet veel reisorganisaties bieden een familievakantie naar Albanië aan, zonde! Albanië is een fantastische bestemming voor een reis met de kinderen. Dit vakantieland heeft veel te bieden voor jong en oud.

Land : Albanië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1498.00
Lees Meer

Reisboeken Albanië

Reisverhalen

Reisverhaal Reizen door Albanië en Macedonië | Dolf de Vries

Hoe zou het zijn als ik wakker zou worden en tegen mijn slaperige vrouw zou zeggen: ‘Zullen we straks op reis gaan, bijvoorbeeld naar Macedonië?’ Terwijl we geen gidsen en romans zouden lezen, en geen landkaarten zouden kopen… En zo ging Dolf de Vries, met zijn vrouw en zijn camper op weg. Eerst naar Macedonië en daarna naar Albanië. Het ene land in de nasleep van brandende conflicten en het andere land opkrabbelend uit een jarenlang communistisch regiem. In dit fascinerende boek verhaalt de auteur over zijn bevindingen terwijl hij moeizaam zijn weg zoekt over slechte wegen, veel cultuurschatten ontdekt en de mensen onderweg vraagt naar hun belevenissen, ervaringen en hoop voor de toekomst.

Land : Albanië
prijs vanaf : 18.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart 4 Puka | Huber Verlag

Duidelijke wandelkaart en fietskaart van een deel van Albanië met hoogtelijnen en ingetekende routes. Op de achterzijde staan de wandelroutes beschreven, Overnachtingsplakken worden als zodanig met een symbool weergegeven, ook de berghutten! Gradenverdeling staat aan de zijkant, dus GPS toepasbaar. Albania hiking & biking map Puka 1:50 000Mountainbike & Hiking map15 Tours with description in English & Albanian, GPS compatible

Land : Albanië
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart 453 Valbona - Albanië | Vektor

Geplastificeerd, met aanduiding van wandelpaden in twee moeilijkheidsgraden, campings en nationale parken. Met hoogtelijnen, reliëfschaduw en overzichtskaartje van de wijdere omgeving. 

Land : Albanië
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids - Fietskaart 3 Shkodra | Huber Verlag

Duidelijke wandelkaart en fietskaart van een deel van Albanië met hoogtelijnen en ingetekende routes. Op de achterzijde staan de wandelroutes beschreven, Overnachtingsplakken worden als zodanig met een symbool weergegeven, ook de berghutten! Gradenverdeling staat aan de zijkant, dus GPS toepasbaar. Albania hiking & biking map Shkodra 1:50 000Mountainbike & Hiking map15 Tours with description in English & Albanian, GPS compatible

Land : Albanië
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Wanderkarte Nordalbanien Thethi und Kelmend | Huber Verlag

Wandelkaart van een bijzonder gebied. Veel detail, prima om op te lopen.Höhenangaben in Meter, Äquidistanz 20 Meter, Höhenlinien, Gitternetz. 17 Wandervorschläge: 1. Rundspaziergang Thethi Zentrum - Wasserfall (ujevara) - Canyon Grunas-Kulla e Ngujimit - Thethi Zentrum. 2. Rundwanderung Theti - Nenrreth - Ulaj - Theti. 3. Thethi - Fahrstrasse nach Buni i Thores - Saumpfad Shtegu i Dhenve (1830 m) - Theti. 4. (Kirche Theti-) Fahrstrasse nach Buni i Thores - Maja e Zorzit (1663 m) - Theti. 5. Theti - Alp Fusha e Denellit - Theti. 6. Theti Okol - Umrundung Arapi-Gipfels - Qafa e Pejes - Theti Okol. 7. Rundwanderung (Thethi-) Buni i Thores - Kapreja - (Kaprè-) Nderlysa - dem Fluss entlang nach Thethi. 8. Zweitages-Programmvorschlag: ( Shkodra - Komansee - Bajram Curri - Valbona ) - Transferwanderung RRagam (Valbonatal) - Qafa e Valbones - Theti. 9. Rundwanderung Vermosh - Skrapatush-Tal - Velipoja - Vermosh. 10. Vermosh - Maja e Bojes - Gropa e Ujit - Vermosh. 11. Spaziergang Vermosh - Baumfällerwege am Maja e Taljanit vorbei - Qafa e Bordolecit (- Vermosh). 12. Rundwanderung (Vermosh-) Velipoja - Maja e Kui i Vermoshit - Pajanazit - Grab des Memi - Maja e Marlules - Qafa e Mojanit - Lugu i Ujit - Velipoja. 13. Rundwanderung Vermosh - Qafa e Dryenishtes - Greben - Qafa e Vushmace - Vermosh. 14. Spaziergang Lepushe - Gropa e Ujit - Topek - Lepushe. 15. Rundwanderung Lepushe - Qafa e Berizhdolit - Maja e Berizhdolit - Lepushe. 16. Rundwanderung Qafa Bordolecit (lepushe) - Maja e Shybertit - Qafa Trojanit - Mbriat e Pajes- Lepushe (Qafa Bordolecit). 17. Transferwanderung 2 Tage: Lepushe - Qafa e Koprishti - Nikc - Qafa e Dobraces- Qafa e Pejes - Thethi(Zentrum).

Land : Albanië
prijs vanaf : 11.25
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Jablanica Mountain | Balkan Hiking Adventures

Gedetailleerde wandelkaart met hoogtelijnen, ingetekende wandelpaden, rondwandelingen. Op de achterzijde van de kaart staat informatie van het gebied, met kleurenfoto's en beschreven wandelingen. Engelstalig.  Met coordinaten, handig want de kaart is niet altijd naar het noorden gericht! Trails: BHA M19 - BHA M20 - BHA A4 - BHA M21 - BHA M23 - BHA M24

Land : Albanië
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 322 Noord Albanië - Shqipëria e Veriut | Vektor

Geplastificeerde wegenkaart van het noorden van Albanië. De kaart bevat het volledige wegennetwerk, belangrijke toeristische bezienswaardigheden en een index met plaatsnamen. A three-sheet set that gives complete coverage of Albania. The maps use contour lines, spot heights, and color tinting to show elevation and relief. Regional, prefectural, and some municipal boundaries are shown. Roads are clearly marked, many with distances between road junctions. Villages are marked and there is a city/village index and multilingual legend

Land : Albanië
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Peaks of the Balkans | Conrad Stein Verlag

Handzaam boekje met de routebeschrijving inclusief een heleboel praktische informatie. De beschrijving is uitstekend, maar kaarten zijn beperkt en schetsmatig aanwezig. Duits.Einleitung, Land und Leute, Reise-Infos von A bis Z, Wanderroute in 10 Etappen, Kleiner Sprachführer.Schroffe Gipfel vor blauem Himmel, ein Schäferdorf auf einer Sommerweide, ein Glas warme Milch zur Stärkung, ein Erinnerungsfoto mit fünf Kindern, drei Gewehren und einem Revolver - so mag ein Tag auf dem Fernwanderweg Peaks of the Balkans aussehen, den die Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit im Jahr 2012 eröffnet hat. Die berühmte britische Balkanreisende Edith Durham notierte: "Ein großartiger wilder Ort." Und es stimmt bis heute: Wer auf dem beinahe 200 km langen Weg durch Albanien, Kosovo und Montenegro unterwegs ist, überquert windige Pässe, schwimmt in klaren Bergseen, streift durch gründunkle Wälder und lauscht glucksenden Bächen. In den von bäuerlichem Leben geprägten Dörfern entlang des Weges sind die große Gastfreundschaft und Herzlichkeit spürbar, mit denen die Bergbewohner Fremden begegnen. Wie man hinkommt, wo der Weg verläuft, was es mit dem Kanun auf sich hat und zu welchen Zeiten im Jahr die Bergdörfer verlassen sind, erfährt man in diesem Wanderführer. Mit Tipps zur Anreise, detaillierten Wegbeschreibungen, Exkursen zu Land und Leuten und vielen Fotos, die die Wander- und Abenteuerlust verstärken, beinhaltet das Buch alle Informationen, die man braucht. S'ka problém, wie der Albaner sagen würde - alles kein Problem.

Land : Albanië
prijs vanaf : 12.90
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Europe - Europa | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van de stad vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je er in vinden. There simply is no way to tour Europe and not be awestruck by its scenic beauty, epic history and dazzling artistic and culinary diversity. Lonely Planet will get you to the heart of Europe, with amazing travel experiences and the best planning advice.   Lonely Planet Europe is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Feast on Renaissance art in Florence, island-hop in Greece, or sail Amsterdam’s canals or Norway’s fjords; all with your trusted travel companion. Get to the heart of Europe and begin your journey now!   Inside Lonely Planet’s Europe Travel Guide: Colour maps and images throughout Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - history, art, literature, music, architecture, landscapes, wildlife, cuisine, wine, etiquette Over 190 maps Coverage Includes: Western Europe, Eastern Europe, Turkey, Russia, Scandinavia and more   

Land : Albanië
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 324 Zuid Albanië - Shqipëria e Jugut | Vektor

Geplastificeerde wegenkaart van het zuiden van Albanië. De kaart bevat het volledige wegennetwerk, belangrijke toeristische bezienswaardigheden en een index met plaatsnamen. A three-sheet set that gives complete coverage of Albania. The maps use contour lines, spot heights, and color tinting to show elevation and relief. Regional, prefectural, and some municipal boundaries are shown. Roads are clearly marked, many with distances between road junctions. Villages are marked and there is a city/village index and multilingual legend

Land : Albanië
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Trekking the Peaks of the Balkans Trail | Cicerone

Uitstekende wandelgids van dit geweldige gebied. Goed beschreven met veel praktische informatie om de route te kunnen lopen, inclusief redelijke kaarten.This guide describes the Peaks of the Balkans Trail, a 192km circular route through the spectacularly wild and rugged borderlands of Montenegro, Albania and Kosovo in Europe, with around a third of the trek lying in each country. Developed to promote sustainable local tourism and transcend political borders, it winds its way through the spectacular scenery of the Prokletije mountains, taking in high passes and remote valleys. Since its launch, the trail's popularity has continued to rise: however, despite increasing visitor numbers, the area - off-limits to foreigners until comparatively recently - remains underdeveloped and unspoilt.The route can be hiked in around two weeks: it is presented in 10 daily stages and the guide also includes suggestions for excursions to bag neighbouring peaks and visit local sites of interest. While a moderate level of fitness is assumed, the walking itself is not difficult and makes use of existing paths and tracks. Food and accommodation are offered in traditional guesthouses in villages that often feel like somewhere time forgot.Offering comprehensive advice on travel, permits and safety and details of local facilities, services and accommodation, the guide contains all the information needed to plan a successful trip. Clear route description is illustrated with 1:50,000 mapping, and a short summary of the terrain and any particular difficulties is given at the beginning of each stage. Background information on geology, geography and history is also provided, as well as a useful glossary of words and phrases in Montenegrin and Albanian.

Land : Albanië
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 323 Centraal Albanië - Shqipëria e Mesme | Vektor

Geplastificeerde wegenkaart van het midden van Albanië. De kaart bevat het volledige wegennetwerk, belangrijke toeristische bezienswaardigheden en een index met plaatsnamen. A three-sheet set that gives complete coverage of Albania. The maps use contour lines, spot heights, and color tinting to show elevation and relief. Regional, prefectural, and some municipal boundaries are shown. Roads are clearly marked, many with distances between road junctions. Villages are marked and there is a city/village index and multilingual legend

Land : Albanië
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart 452 Thethi - Albanie | Vektor

Geplastificeerd, met aanduiding van wandelpaden in twee moeilijkheidsgraden, campings en nationale parken. Met hoogtelijnen, reliëfschaduw en overzichtskaartje van de wijdere omgeving.

Land : Albanië
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Albania - Albanië | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken.Albania is the latest addition to ITMB's European map series. Lan and I visited the country last October to ground-truth our artwork before publishing and were pleasantly surprised to find good quality roads, friendly people, attractive scenery, and a quiet 'get-ahead' attitude. Although still underdeveloped, tourism in Albania is amongst the fastest growing in Europe. With its Greek, Roman and Ottoman architecture and its natural beauty, including Mediterranean beaches and the Albanian Alps, this is not at all surprising. The country had a reputation during the Cold War of being rather secretive and unfriendly, but it is the only formerly-communist-run country to have its totalitarian government hold a referendum on future governing systems (in 1992) and respected the will of the people as expressed and arranged for democratic elections. The country has being improving its infrastructure ever since and hopes to apply for EU membership this year. Albania has been an independent country for 100 years - not always wisely governed, but independent nonetheless! The cities of Berat, Durres, Gjirokaster, Korce, Shkoder, Tirane (the capital) and Vlore are included as insets for good measure. This is a double-sided and very detailed map of the country at a very easy-to-use 1:210,000 scale. Legend Includes:Roads by classification, International Airports, Domestic Airports, Ports, Ruins Historic/Archeological, Hot Springs, Forts, Lighthouses, National Parks, World Heritages, Mountain Peaks, Spot Heights, Universities, Oil Fields, Point of Interests, Beaches, Camping Sites, Churches, Viewpoints, Mosques, Passes, Caves, Border Crossings, Mines, Hospitals, and much more.

Land : Albanië
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Fietskaarten

Wandelkaart - Fietskaart 5 Tirana - Durres - Kruja | Huber Verlag

Duidelijke wandelkaart en fietskaart van een deel van Albanië met hoogtelijnen en ingetekende routes. Op de achterzijde staan de wandelroutes beschreven, Overnachtingsplakken worden als zodanig met een symbool weergegeven, ook de berghutten! Gradenverdeling staat aan de zijkant, dus GPS toepasbaar. Albania hiking & biking map Tirana - Durres - Kruja1:50 000Mountainbike & Hiking map15 Tours with description in English & Albanian, GPS compatible

Land : Albanië
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wegenatlassen

Wegenatlas Superatlas Balkan Süd - Balkan Zuid | Freytag & Berndt

Goede, gedetailleerde wegenatlas van het zuiden van de Balkan, met register, schaal variërend 1:200.000 - 1:500.000 De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. Afstanden tussen plaatsen zijn in kilometers op de kaart ingetekend, daarnaast worden ook op belangrijke plekken benzinepompen gemarkeerd. In het kaartbeeld wordt door middel van schaduw het reliëf weergegeven en soms enkele punten in het landschap met de daadwerkelijke hoogte. Provinciegrenzen zijn goed terug te vinden, nationale parken en reservaten ook. Met allerhande symbolen worden toeristische bezienswaardigheden weergegeven als monumenten, historisch belangrijke plekken en uitzichtpunten. In bepaalde plaatsen zijn hotels en campings te vinden, luchthavens, treinverbindingen en havens vindt u er ook op!

Land : Albanië
prijs vanaf : 26.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Deshat & Krchin mountains | Balkan Hiking Adventures

Gedetailleerde wandelkaart met hoogtelijnen, ingetekende wandelpaden, rondwandelingen. Op de achterzijde van de kaart staat informatie van het gebied, met kleurenfoto's en beschreven wandelingen. Engelstalig.  Met coordinaten, handig want de kaart is niet altijd naar het noorden gericht! Trails: BHA M13 - BHA M14 - BHA A1 - BHA A2 - BHA M15 - BHA M16 - BHA M17 - BHA A3

Land : Albanië
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Peaks of the Balkans | Huber Verlag

Wandelkaart van een speciaal gebied op de grens van Albanië, Kosovo en Montenegro. Ingetekend is de lange afstands wandelroute Peaks of the Balkans. he transnational "Peaks of the Balkans Trail" guides through some of the most out of the way and wild mountain areas of the western Balkans. The "Peaks of the Balkans" walking map showing the trail through the mountains in the border region of Albania, Kosovo, Montenegro, and contains a detailed description of the various parts of the route including elevation profiles. Scale 1:60 000

Land : Albanië
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Campinggidsen

Campinggids Campingführer Kroatien 2018 - Kroatie | Camping info

Mooie overzichtelijke campinggids van voornamelijk Kroatie maar ook van Albanie - Bosnie - Macedonie - Montenegro - Servie - Slovenie. Goede aanduidingen van voorzieningen en locatie. Für die Redaktion und Produktion dieses beliebten Campingführers zeichnen sich die Macher der meist besuchten deutschsprachigen Camping-Website verantwortlich. Man findet darin nahezu alle Campingplätze in Kroatien, Albanien, Bosnien-Herzegowina, Mazedonien, Montenegro, Serbien und Slowenien. Die Beurteilungen erfolgen auf Grundlage von tausenden Gästebewertungen. Das Buch ist besonders hilfreich, da die Redaktion von Camping.Info auf Folgendes geachtet hat:Egal ob die größten oder die kleinsten Plätze, alle 390 Campingplätze werden vorgestellt - alle die man finden konnte. Auch die allerkleinsten Betriebe!Echte Gästebewertungen: Die Beurteilung der Plätze erfolgt auf Grundlage von 8.896 echten, geprüften Gästeberichten.21 Detailkarten: Alle Campingplätze sind auf 21 Landkarten eingezeichnet. So fällt die Orientierung leicht.Keine Eintragungsgebühr: Die Aufnahme in den Campingführer erfolgt für die Betriebe kostenlos.7 Länder- und 21 Regionsbeschreibungen: Beschreibungen der verschiedenen Regionen geben einen ersten Überblick über die jeweiligen Camping-Landschaften.Mit Vergleichspreis in der Haupt- und Nebensaison: Auch das Preisniveau in der Nebensaison wird angeführt - der Preis den man auch ohne Rabatt-, Club- oder Mitgliedskarten erhält.

Land : Albanië
prijs vanaf : 14.90
Lees Meer

Fietskaarten

Wandelkaart - Fietskaart 9 Saranda | Huber Verlag

Duidelijke wandelkaart en fietskaart van een deel van Albanië met hoogtelijnen en ingetekende routes. Op de achterzijde staan de wandelroutes beschreven, Overnachtingsplakken worden als zodanig met een symbool weergegeven, ook de berghutten! Gradenverdeling staat aan de zijkant, dus GPS toepasbaar. Albania hiking & biking map Saranda 1:50 000Mountainbike & Hiking map15 Tours with description in English & Albanian, GPS compatible

Land : Albanië
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Adventure Map Western Balkans - Westelijke Balkan | National Geographic

Wegenkaart van de Westelijke Balkan met vermelding van veel bezienswaardigheden en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten. Landen: Slovenië, Kroatië, Bosnië Herzegovina, Montenegro, Albanië, Servië,  Kosovo, and Macedonië. The Western Balkans region, an adventure playground and rising star of Europe, is loaded with Old World traditions, slow food culture, ancient towns, and rarely visited villages. The area stretches from the Adriatic Sea in the west, up and over mountain ranges, raging rivers, tectonic lakes, steep gorges, and thousands of miles of paths, trails, and routes. Discover eight countries—all with their special brand of Balkan magic: Slovenia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro, Albania, Serbia, Kosovo, and Macedonia. National Geographic's Western Balkans Adventure Map will meet the needs of travelers with its detailed and accurate information. The map includes the locations of UNESCO World Heritage sites and exotic places to discover, including Slovenia's Triglav National Park, the walled city of Dubrovnik in Croatia, and the World Heritage Lake Ohrid in Macedonia. The map comes with a user-friendly index and clearly marked road network complete with distances and designations for roads/highways, plus secondary routes for those seeking to explore off the beaten path. Start your adventure with a few days, weeks, or months on the 1,200-mile Via Dinarica Trail that traverses the region through the Dinaric Alps and the Sharr Mountain Range. While on the trail—or off—visit one of the many premier national parks: the waterfalls of Plitvice in Croatia; the mountainous Durmitor in Montenegro; Serbia's lush and green Tara, Theth National Park with epic views across the Albanian Alps, and the historic Sutjeska park in Bosnia and Herzegovina. And when it's time for a break, the Balkans are known for their cuisine. Farm-fresh vegetables across Macedonia, savory pastries slow-roasted over an open flame in Kosovo, and delectable seafood up and down the Adriatic coast pairs perfectly with delicious red and white wines from across the entire region. The northern and western portions of the region—stretching from Slovenia, down Adriatic coast, and including Croatia, Montenegro, and Albania—are shown on the front side of the map. The reverse side provides details about the countries on the eastern half of the Western Balkans: Bosnia and Herzegovina, Serbia, Kosovo, and Macedonia. It overlaps the front side, roughly, along the peaks of the Dinaric Alps, which run diagonally from Slovenia to the border between Kosovo and Albania. Every Adventure Map is printed on durable synthetic paper, making them waterproof, tear-resistant and tough — capable of withstanding the rigors of international travel.

Land : Albanië
prijs vanaf : 13.95
Lees Meer

Fietskaarten

Wandelkaart - Fietskaart 2 Tropoja - B.Curri - Valbona | Huber Verlag

Duidelijke wandelkaart en fietskaart van een deel van Albanië met hoogtelijnen en ingetekende routes. Op de achterzijde staan de wandelroutes beschreven, Overnachtingsplakken worden als zodanig met een symbool weergegeven, ook de berghutten! Gradenverdeling staat aan de zijkant, dus GPS toepasbaar. Albania hiking & biking map Tropoja - B. Curri - Valbona 1:50 000Mountainbike & Hiking map15 Tours with description in English & Albanian, GPS compatible

Land : Albanië
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Hiking trails in mysterious south Albania | Vektor

Kleine wandelgids van een deelgiebied in het zuiden van Albanië. Routes zijn redelijk beschreven en de kaarten die er bij gevoegd zijn, zijn ook van redelijk nivo.   

Land : Albanië
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Skutari See National Park | Huber Verlag

Skadarsko jezero Nacionalni park, wandelkaart met hoogtelijnen en opdruk van wandelroutes en fietsroutes en toeristische informatie van het nationale park bij het Scutari meer op de grens van Montenegro met Albanie.

Land : Albanië
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Fotoboeken

Fotoboek Albanien Shqipëria | Edition Temmen

Prachtig fotoboek van Albanië dat een goede indruk van het land geeft. Jarenlang goldt het als één van de meest van de buitenwereld afgesloten landen van Europa en middels dit boek geeft het enkele van haar vele geheimen prijs. Lange Jahre galt Albanien als eines der geschlossensten Länder Europas, war doch die Reise dorthin zu Zeiten Enver Hodschas außerordentlich schwierig und nicht gern gesehen. Seit einiger Zeit, insbesondere nach Beendigung des Balkankrieges, versucht das Land aus dieser Isolation - auch mit Hilfe vieler westlicher Organisationen - herauszukommen. Albanien befindet sich heute in einem rasanten Prozess der Öffnung. Judith Knieper und Florian Rauning haben lange Jahre für internationale Organisationen in Albanien gearbeitet und das gesamte Land in all seinen Winkeln bereist, fotografiert und die Landschaft und die Menschen schätzen und lieben gelernt. Dieses Buch vermittelt einen tiefen Einblick von diesen Reisen und zeigt ein weitgehend unbekanntes Land. Einfühlsame Texte der albanischen Schriftsteller Yllet Alicka und Fatos Kongoli vermitteln eine authentische Innensicht.

Land : Albanië
prijs vanaf : 26.80
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Peaks of the Balkans | Rother

Uitstekende wandelgids met praktische informatie en beperkt kaartmateriaal! Wandelingen in verschillende zwaarte weergegeven in rood/blauw/zwart.»Wenn es den Balkan nicht gäbe, müsste man ihn erfinden.« Auch wenn sich der Philosoph Hermann Keyserling damit nicht aufs Wandern bezieht: zumindest auf den Dreiländerrundweg »Peaks of the Balkans« trifft das Zitat sicherlich zu. Der gleichnamige Rother Wanderführer beschreibt neben den 10 Etappen der rund 190 Kilometer langen Trekkingroute durch Albanien, den Kosovo und Montenegro auch zahlreiche weitere Tagestouren in der unberührten Natur des Dreiländerecks. Der Ursprung des 2011 eingeweihten Rundwanderwegs liegt in der Idee, die Menschen in der einst vom Krieg gebeutelten Region einander wieder näherzubringen. Außerdem stellt er eine Maßnahme zur sanften Tourismusentwicklung dar, um Erwerbsmöglichkeiten für die Bergbewohner zu schaffen, die Landflucht zu bremsen und die Kultur zu bewahren. Die Routen führen meist auf alten Hirten- und Handelspfaden durch die atemberaubenden Hochgebirgslandschaften des Prokletije, durch grüne Täler mit üppigen Blumenwiesen, vorbei an rauschenden Wasserfällen und kristallklaren Bergseen, vielleicht sogar an Spuren von Wölfen oder Bären. In den alten Dörfern scheint die Zeit stehen geblieben zu sein, und wer zwischendurch einmal den Komfort von mitteleuropäischem Bergtourismus vermisst, wird durch die herzliche Gastfreundschaft der Einheimischen mehr als entschädigt. Die Autoren Kathrin Steinweg und Max Bosse liefern in diesem Rother Wanderführer alle Informationen für einen gelungenen Trekkingurlaub: Fakten zur Infrastruktur wie Unterkünfte, Einkehr- und Einkaufsmöglichkeiten sowie Verkehrsverbindungen, dazu ausführliche Wegbeschreibungen, Wanderkärtchen mit eingezeichnetem Routenverlauf, aussagekräftige Höhenprofile und GPS-Daten zum Download. Viel Wissenswertes zu Land und Leuten runden das handliche Buch ab, und schon beim ersten Durchblättern wecken die Fotos die Vorfreude auf eine spannende Balkan-Entdeckungsreise.

Land : Albanië
prijs vanaf : 16.90
Lees Meer

Fietskaarten

Wandelkaart - Fietskaart 6 Elbasan - Berat | Huber Verlag

Duidelijke wandelkaart en fietskaart van een deel van Albanië met hoogtelijnen en ingetekende routes. Op de achterzijde staan de wandelroutes beschreven, Overnachtingsplakken worden als zodanig met een symbool weergegeven, ook de berghutten! Gradenverdeling staat aan de zijkant, dus GPS toepasbaar. Albania hiking & biking map Elbasan - Berat 1:50 000Mountainbike & Hiking map15 Tours with description in English & Albanian, GPS compatible

Land : Albanië
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Fietskaarten

Wandelkaart - Fietskaart 7 Korça | Huber Verlag

Duidelijke wandelkaart en fietskaart van een deel van Albanië met hoogtelijnen en ingetekende routes. Op de achterzijde staan de wandelroutes beschreven, Overnachtingsplakken worden als zodanig met een symbool weergegeven, ook de berghutten! Gradenverdeling staat aan de zijkant, dus GPS toepasbaar. Wander- und Radkarte Albanien mit Tourenbeschreibungen auf der Kartenrückseite - GPS-genau!Diese 9-teilige Rad- und Wanderkartenserie im Maßstab 1:50.000 bildet die attraktivsten Regionen Albaniens ab. Die Kartenreihe wurde in Zusammenarbeit mit unserem Partner Prof. As. Dr. Kujtim Onuzi in Tirana (Albanien) erarbeitet und veröffentlicht, und von der Austrian Development Agency (ADA) gefördert. Darüber hinaus wurden die Karten von den örtlichen Tourismusverbänden und –institutionen mit wertvollen Inhalten von touristischem Interesse, wie z.B. Übernachtungsmöglichkeiten, sehenswerte Höhlen und Aussichtspunkte, ergänzt. Auf den Kartenvorderseiten sind nummerierte farblich voneinander getrennte Rad- und Wandertouren markiert, die auf den Kartenrückseiten ausführlich in albanischer und englischer Sprache beschrieben und erläutert werden. Zusätzliche Fotos aus der jeweiligen Region geben einen bildhaften Eindruck. Die markierten Routen bieten dem Nutzer die Möglichkeit, sowohl kurze Ausflüge als auch mehrtägige Touren zu unternehmen. Diese werden zusätzlich durch nützliche Tipps, wie z.B. Beschaffenheit der Straßenoberfläche und teils Höhenprofile, ergänzt. Alle Rad- und Wanderwege wurden vor Ort von lokalen Spezialisten recherchiert, per GPS erfasst und nach Schwierigkeitsgraden klassifiziert.

Land : Albanië
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Shar mountain - central and southwestern segment | Balkan Hiking Adventures

Gedetailleerde wandelkaart met hoogtelijnen, ingetekende wandelpaden, rondwandelingen. Op de achterzijde van de kaart staat informatie van het gebied, met kleurenfoto's en beschreven wandelingen. Engelstalig.  Met coordinaten, handig want de kaart is niet altijd naar het noorden gericht! Trails: BHA M17 - BHA M8 - BHA M9 - BHA K3 - BHA M10 - BHA K4 - BHA M11

Land : Albanië
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Slovenia, Croatia, Serbia - Slovenië, Kroatië, Servië | Marco Polo

Duidelijke wegenkaart van Marco Polo: alle wegen, zowel de verharde als belangrijke onverharde wegen zijn weergegeven.  Mooie toeristisch interessante wegen die de moeite waard zijn, zijn groen gearceerd. Veel toeristische informatie is toegevoegd zoals de nationale parken, campings, kastelen en vliegvelden. Afstanden tussen belangrijke steden en benzinestations staan ook op de kaart. Een plaatsnamenregister ontbreekt niet. --- This Marco Polo map features really easy to read cartography. Topography is highlighted with relief shading and loads of spot heights and the road network is clearly shown with roads ranging from motorways all the way through to minor secondary roads. The map also clearly indicates airports, places of interest, scenic/tourist routes, view points etc. The map includes a booklet attached to the cover that contains some useful information and a very extensive index that covers locations, places of interest and geographical features. Also included are a distance/driving time chart and a fold out flap on the cover with an overview map of the region covered. A unique feature of the Marco Polo maps is "mark it" stickers, a set of seven reusable stickers (ie they don't damage the map when removed and placed elsewhere) that can be used to highlight interesting places, the route you plan to take (to make navigation easier), or whatever you want really. The legend is in a multitude of languages including English. --- Die Karten bestechen durch eine leicht lesbare, neue Kartografie, in der durchgängig landschaftlich schöne Strecken und Orte markiert sind. Die Reiseroute gefunden? Mit den in der Umschlagklappe untergebrachten, selbstklebenden mark-it-Stickern lässt sich das angepeilte Ziel hervorheben und somit beim nächsten Blick auf die Karte leicht wiederfinden. Schon in der im Kartendeckel befindlichen, ausklappbaren Übersichtskarte sind die schönsten Orte mit gelben oder grünen Markierungen unterlegt, um unterwegs auch wirklich nichts zu verpassen. Die Distanzenkarte sagt, wie weit es noch ist bis zur nächsten größeren Stadt. Und mit den wichtigsten Cityplänen lässt es sich auch im Großstadtdschungel leicht navigieren. Wo alle Orte auf der Karte zu finden sind, ist im Registerheft nachzuschlagen.

Land : Albanië
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Trekking map Prokletije - Durmitor | TerraQuest

Gedetailleerde wandelkaart - trekking map van Prokletije en Durmitor. Handig uitgevoerd: geplastificeerd maar toch makkelijk om te slaan en op te vouwen met de gewenste kant voor. Met ingetekende wandelroutes.

Land : Albanië
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Albanien - Albanië | Reise Know-How Verlag

Toonaangevende reisgids van Duitse makelij. Zeer degelijk, boordevol praktische informatie en achtergrondbeschrijvingen. Absoluut de beste gids op dit moment .... Een aanrader voor zowel de zelfstandige als de georganiseerde reiziger.Dieser umfassende Reiseführer voller Reise-Know-How lädt ein, Albanien auf eigene Faust zu erkunden, ob per Bus als Backpacker, mit dem Rad oder Motorrad, dem Wohnmobil oder Pkw, und liefert dafür alle nötigen reisepraktischen Tipps sowie eine Fülle von Hintergrundinformationen. Die Highlights dieses spannenden, besuchenswerten Landes mit seinen gastfreundlichen Bewohnern sind neben der pulsierenden Hauptstadt Tirana die mittelalterlich-osmanischen Weltkulturerbestädte Gjirokastra und Berat und das antike Butrint, zahlreiche frühchristliche Kirchen und antike illyrische Höhensiedlungen. Tiefgreifende landschaftliche Eindrücke hinterlassen die großartigen Gebirgs- und Flusslandschaften. Gute Unterkünfte und eine schmackhafte traditionelle Küche sind hier noch zu moderaten Preisen zu finden. +++++ Aus dem Inhalt: - Sorgfältige Beschreibung aller sehenswerten Städte, Dörfer und Landschaften. - Sport und Aktivitäten, Museen und Galerien, historische Stätten und lebendige Städte: Alle wichtigen Informationen (nicht nur) für Individualreisende. - Ausführliche albanische Landeskunde. - Unterkunftsempfehlungen für jeden Geldbeutel und Geschmack: Vom Privatzimmer bis zum Business-Hotel. - Unterwegs in Albanien: Informationen zu allen Verkehrsmitteln. - Kulinarische Tipps: Gerichte, Restaurants, Cafés. - Strandurlaub: Alles Wissenswerte zur albanischen Riviera. - Feiertage, Feste, Veranstaltungen: Termine, Tipps, Infos. - 18 Karten und Stadtpläne, außerdem Übersichtskarten von Albanien und allen Regionen. - Sprachhilfe Deutsch/Albanisch. +++++ Ausstattung: 600 Seiten, komplett in Farbe, zahlreiche 160 Fotos und Abbildungen, 18 Karten und Stadtpläne, Übersichtskarten von Albanien und allen Regionen, Sprachhilfe Deutsch/Albanisch, ausführliches Register, Kartenverweise und Griffmarken, strapazierfähige PUR-Bindung. +++++ Jetzt in neuem Layout. Für die Auflage 2018 wurde das Erscheinungsbild des Reiseführers vollständig überarbeitet: + Verbesserte Orientierung im Buch + Größere Fotos + Modernisierte Seitengestaltung + Übersichtlichere Karten.

Land : Albanië
prijs vanaf : 24.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Tirana | Odyssee Reisgidsen

Tirana heeft zich in relatief korte tijd ontwikkeld van de saaiste Europese hoofdstad tot een bruisende metropool. Overal zijn parken, volle terrassen en levendige markten en winkeltjes. De voormalige hermetisch afgesloten woonwijk voor leden van de communistische partij Blloku is een nieuw uitgaanscentrum geworden. De grijze betonnen woonflats zijn vanaf 2000 door jonge kunstenaars opgeschilderd in felle kleuren.Tirana was tot begin 20e eeuw een klein levendig marktstadje tussen de bergen in een van de provincies van het Ottomaanse rijk met vele moskeeën. Na het uitroepen van de onafhankelijkheid in 1912 maakte de stad Balkanoorlogen en een bezetting door buitenlandse mogendheden in de Eerste Wereldoorlog mee. Pas in 1920 werd Tirana tot hoofdstad uitgeroepen. Door de grote invloed van Italië kreeg het stadje daarna een compleet nieuw centrum met brede boulevards en pleinen en grote regeringsgebouwen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Albanië een rigide communistische dictatuur. Tirana was lang zeer geïsoleerd, kende geen autoverkeer en amper toeristen. Na 1991 heeft Tirana een enorme verandering ondergaan en in hoog tempo de achterstand ingehaald. Die snelle kapitalistische inhaalslag had ook nadelen: afbraak van collectieve voorzieningen, amper stadsplanning, projectontwikkelaars die heer en meester in de stad werden, anarchistisch en illegaal bouwen, gesteund door corrupte politici.Toch is Tirana ideaal voor een stedentrip. Tirana heeft geen oriëntaalse binnenstad meer maar wel een echt centrum: het Skanderbegplein, met een oude Ottomaanse moskee en een ruiterstandbeeld van de nationale held die tegen de Ottomanen vocht en prachtige kleurrijke Italiaanse panden. Lopen over de brede Martelaren van de Natie Boulevard, bekend van de 1 mei parades, is een les in Italiaanse, communistische en moderne architectuur.  Er zijn veel goede wijnbars en restaurants, interessante musea en onthullende tentoonstellingen over het beladen communistische verleden in geheime bunkers uit de Hoxha tijd: BunkArt. Tirana ligt ook nog in een schitterende omgeving met bergen en meren en middeleeuwse kastelen. Het is gemakkelijk om trips in de directe omgeving te maken en interessante stadjes in een 50 km te bezoeken zoals Kruja, Durrës, Berat (Unesco stad) en Elbasan. 

Land : Albanië
prijs vanaf : 20.50
Lees Meer

Fietskaarten

Wandelkaart - Fietskaart 8 Vlora | Huber Verlag

Duidelijke wandelkaart en fietskaart van een deel van Albanië met hoogtelijnen en ingetekende routes. Op de achterzijde staan de wandelroutes beschreven, Overnachtingsplakken worden als zodanig met een symbool weergegeven, ook de berghutten! Gradenverdeling staat aan de zijkant, dus GPS toepasbaar.Wander- und Radkarte Albanien mit Tourenbeschreibungen auf der Kartenrückseite - GPS-genau!Diese 9-teilige Rad- und Wanderkartenserie im Maßstab 1:50.000 bildet die attraktivsten Regionen Albaniens ab. Die Kartenreihe wurde in Zusammenarbeit mit unserem Partner Prof. As. Dr. Kujtim Onuzi in Tirana (Albanien) erarbeitet und veröffentlicht, und von der Austrian Development Agency (ADA) gefördert. Darüber hinaus wurden die Karten von den örtlichen Tourismusverbänden und –institutionen mit wertvollen Inhalten von touristischem Interesse, wie z.B. Übernachtungsmöglichkeiten, sehenswerte Höhlen und Aussichtspunkte, ergänzt. Auf den Kartenvorderseiten sind nummerierte farblich voneinander getrennte Rad- und Wandertouren markiert, die auf den Kartenrückseiten ausführlich in albanischer und englischer Sprache beschrieben und erläutert werden. Zusätzliche Fotos aus der jeweiligen Region geben einen bildhaften Eindruck. Die markierten Routen bieten dem Nutzer die Möglichkeit, sowohl kurze Ausflüge als auch mehrtägige Touren zu unternehmen. Diese werden zusätzlich durch nützliche Tipps, wie z.B. Beschaffenheit der Straßenoberfläche und teils Höhenprofile, ergänzt.  Alle Rad- und Wanderwege wurden vor Ort von lokalen Spezialisten recherchiert, per GPS erfasst und nach Schwierigkeitsgraden klassifiziert. 

Land : Albanië
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer