Afrika reisinformatie voor jouw vakantie

Ethiopië

Land van ondergrondse kerken en kleurrijke volken

Ethiopië is een heel bijzondere reisbestemming. Er is oneindig veel afwisseling op het gebied van historie, natuur en cultuur. Het wordt door veel mensen die het land bezoeken dan ook als het mooiste land van Afrika beschouwd.

Het christendom arriveerde eerder dan in de rest van de wereld  in Ethiopië en je vind er dan ook diverse kerken met een schat aan religieuze voorwerpen. Maar ook rotsschilderingen, archeologische schatten, fortificaties, islamitisch erfgoed en vele paleizen getuigen van de rijke historie. Erg bijzonder zijn de eeuwenoude rotskerken in Lalibela, de 16e-eeuwse kastelen in Gondar, de stèles in Axum en de eeuwenoude kloosters in en rond Lake Tana.

De prachtige natuur heeft afwisselende landschappen, zoals onherbergzame bergketens, vruchtbare hoogvlakten, groene heuvels, meren, rivieren, regenwouden, savannen en woestijnen. Het land telt meer dan 800 vogelsoorten en er komen diersoorten voor die nergens anders op de wereld voorkomen, zoals de Gelade baviaan, de Ethiopische wolf en de Walia steenbok.

Tenslotte heeft Ethiopië ook nog eens een zeer kleurrijke bevolking. Er wonen ruim tachtig verschillende volkeren en stammen in het land, ieder met zijn eigen cultuur en religie. Met name in de Omovallei in het zuiden van het land leven de volken nog geheel op eeuwenoude traditionele wijze.

Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer reizigers de weg naar dit fascinerende land weten te vinden. Toch verkeert Ethiopië nog in een ontwikkelingsfase en het land is dan ook niet altijd even gemakkelijk te bereizen. Maar als je je daar van tevoren op instelt, dan maken de prachtige natuur, de bijzondere historische monumenten, de interessante etnische minderheden en de hartelijkheid waarmee Ethiopiërs de buitenlandse bezoeker ontvangen het land tot een van de boeiendste bestemmingen in Afrika en een must-see voor de echte Afrika-liefhebber.