Ethiopië

 • klimaat

  Tropisch, Moesson  

 • reisadvies

  Risico's  

 • vaccinaties

  Aangeraden  

 • ambassades

  Ja  

 • visumplicht

  Ja  

 • valuta

  Ethiopische birr  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  +1, +2 (winter)  

 • taal

  Amharic  

Land van ondergrondse kerken en kleurrijke volken

Veel mensen denken bij Ethiopië met name aan de beelden van hongersnood en oorlog. Ethiopië is echter ook een heel bijzondere reisbestemming. Er is oneindig veel afwisseling op het gebied van historie, natuur en cultuur. Het wordt door veel mensen die het land bezoeken dan ook als het mooiste van Afrika beschouwd.

Het christendom arriveerde eerder dan in de rest van de wereld  in Ethiopië en je vind er dan ook diverse kerken met een schat aan religieuze voorwerpen. Maar ook rotsschilderingen, archeologische schatten, fortificaties, islamitisch erfgoed en vele paleizen getuigen van de rijke historie. Erg bijzonder zijn de eeuwenoude rotskerken in Lalibela, de 16e-eeuwse kastelen in Gondar, de stèles in Axum en de eeuwenoude kloosters in en rond Lake Tana.

De prachtige natuur heeft afwisselende landschappen, zoals onherbergzame bergketens, vruchtbare hoogvlakten, groene heuvels, meren, rivieren, regenwouden, savannen en woestijnen. Het land telt meer dan 800 vogelsoorten en er komen diersoorten voor die nergens anders op de wereld voorkomen, zoals de Gelade baviaan, de Ethiopische wolf en de Walia steenbok.

Tenslotte heeft Ethiopië ook nog eens een zeer kleurrijke bevolking. Er wonen ruim tachtig verschillende volkeren en stammen in het land, ieder met zijn eigen cultuur en religie. Met name in de Omovallei in het zuiden van het land leven de volken nog geheel op eeuwenoude traditionele wijze.

Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer reizigers de weg naar dit fascinerende land weten te vinden. Toch verkeert Ethiopië nog in een ontwikkelingsfase en het land is dan ook niet altijd even gemakkelijk te bereizen. Maar als je je daar van tevoren op instelt, dan maken de prachtige natuur, de bijzondere historische monumenten, de interessante etnische minderheden en de hartelijkheid waarmee Ethiopiërs de buitenlandse bezoeker ontvangen het land tot een van de boeiendste bestemmingen in Afrika en een must-see voor de echte Afrika-liefhebber.

Hoogtepunt
Beste reistips Ethiopie
Veertig warmwaterbronnen

Arba Minch ligt ten zuiden van Addis Abeba en dankt de naam ‘veertig bronnen’ aan de warmwaterbronnen in de buurt van de stad.

Vliegtickets
Vluchten naar Ethiopie
Reistips
Beste reistips Ethiopie

Artikelen over Ethiopie

Boekrecensies

De meest verre uithoeken van de wereld bezoeken. Slapen in hutjes van de lokale stam of de massale slacht ...

Lees meer

Reisvideos

De Australische reisorganisatie Intrepid Travel bestaat dit jaar 25 jaar en om dat te vieren vroegen ze Daniel Klein en ...

Lees meer

Reportages

`s Ochtends lijkt alles normaal in Gonder, een oude stad die van 1635 tot rond 1900 de hoofdstad was ...

Lees meer

Reisvideos

Israel Dejene zag de kinderen in zijn buurt in de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa opgroeien tussen drugverslaafden en criminelen. ...

Lees meer

Reportages

Harar is een interessante plaats voor een dag of twee. Een ommuurde moslimstad met middeleeuwse steegjes en paadjes waaraan ...

Lees meer

Reportages

Zodra ik mijn hotel in Addis Ababa uitstap word ik meteen geconfronteerd met de harde werkelijkheid in dit derde ...

Lees meer

Reisnieuws

Ieder jaar brengt Lonely Planet, bekend als uitgever van de bekende reisgidsen, de gids Best in Travel uit, waarin ...

Lees meer

Bijzondere bestemmingen

In het noorden van Ethiopië bevindt zich een van de meest spectaculaire monumenten van Afrika: de rotskerken van Lalibela. Dit ...

Lees meer

Reportages

Ethiopië is een enorm land (dertig keer Nederland) dat nauwelijks verharde wegen kent. Het grootste deel van het land ...

Lees meer

Reisnieuws

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag het reisadvies voor Ethiopië aangepast. Vanaf heden worden alle reizen naar de ...

Lees meer

Reportages

Ethiopië roept bij de meeste mensen associaties op met verhongerende mensen op een kale zandvlakte met verdroogde struiken, Live ...

Lees meer

Reisvideos

Je komt ze helaas overal tegen; kinderen die overdag verkopers zijn en 's nachts onder een brug slapen. Hun ...

Lees meer

Reizen Ethiopië

Rondreis

Groepsreis Noord-Ethiopie; Mysterieuze kerken en ruige bergen

Ethiopië is een verrassend mozaïek van landschappen en volkeren. Door veel avontuurlijke reizigers wordt het beschouwd als het mooiste land van Afrika. Slenter met Shoestring over kleurrijke markten en maak een wandeling door het panoramische Simiengebergte. Met bootjes kun je de lieflijke kloosters op de eilandjes in het Tanameer ontdekken. Tussen imposante berglandschappen stroomt de Blauwe Nijl. Het boeiende verleden van dit sympathieke Afrikaanse land komt tot uiting in de bijzondere rotskerken van Lalibela en de paleizen van Gondar.

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1299.00
reisduur : 13 dagen / 12 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Ethiopië - noord

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Ethiopië ontdekken we een onverwacht mozaïek van culturen en landschappen. Ethiopië wordt door velen als het mooiste land van Afrika beschouwd. We maken een boottocht over het Tana meer, een mooie wandeling door het ruige berglandschap van het Simien gebergte en een unieke 3-daagse wandeling in het ruige gebied rondom Lalibela. In de steden bezoeken we koningsgraven, rotskerken, paleisruïnes en obelisken. In korte tijd leer je tijdens deze reis de unieke Ethiopische cultuur kennen.

Land : Ethiopië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2298.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Ethiopië, 24 dagen

Fascinerende rondreis over de historische route en de afgelegen Omovallei van Ethiopië. We bezoeken de watervallen van de Blauwe Nijl, het Tanameer, de rotskerken bij Lalibela, kastelen bij Gondar, steles bij Axum en zoeken de geladabavianen in het Simiengebergte.

Land : Ethiopië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2695.00
reisduur : 23 dagen
Lees Meer

Festivalreis

Rondreis NOORD-ETHIOPIË - 16 dagen; Het best bewaarde geheim van Afrika

Wandel tijdens deze Ethiopië rondreis over kleurrijke markten en door het panoramische Simiengebergte. Met bootjes kun je de lieflijke kloosters op de eilandjes in het Tanameer ontdekken. Tussen imposante berglandschappen stroomt de Blauwe Nijl. Het boeiende verleden van dit sympathieke Afrikaanse land komt tot uiting in de bijzondere rotskerken van Lalibela, de obelisken van Aksum en de paleizen van Gondar, die allemaal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1995.00
reisduur : 16
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Zuid-Ethiopie; Caleidoscoop van volkeren

Deze avontuurlijke Ethiopië rondreis brengt je naar het diepe zuiden van het Afrikaanse land, waar je kennis maakt met de vele animistische stammen die Ethiopië rijk is, zoals Konso, Mursi en Hamar. Het schouwspel van ingenieuze kapsels, tot kleding bewerkte geitenvellen en lichaamsversieringen als enorme kleischotels in een onderlip zullen je op zijn minst verbazen. Een hoogtepunt zijn de kleurrijke weekmarkten van Turmi en Key Afar. Je reist per bus en jeep weg van de ‘bewoonde wereld’ langs vogelrijke meren en over de uitgestrekte ruige savannes naar een regio waar nog maar weinig Europeanen zijn geweest.

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1499.00
reisduur : 13 dagen / 12 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Ethiopië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Ethiopië reis je langs alle hoogtepunten die het land te bieden heeft. Ethiopië is een onverwacht mozaïek van culturen en landschappen en wordt door velen als het mooiste land van Afrika beschouwd. In het groene Noorden waan je je regelmatig in de Middeleeuwen. Hier vindt je eeuwenoude obelisken, kastelen, kloosters en een doolhof van rotskerken. Hier wandelen we bovendien in het prachtige Simien-gebergte. In het Zuiden van Ethiopië reizen we per jeep over de uitgestrekte ruige savannes en gaan op zoek naar animistische stammen als Mursi, Hamar en Konso.

Land : Ethiopië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2598.00
Lees Meer

Festivalreis

Rondreis ETHIOPIË - 30 dagen; Wierook en schotellippen

Eén land, drie werelden. Dat is Ethiopië. Het bergachtige noorden, waar het leven gedomineerd wordt door het orthodoxe geloof, staat in schril contrast met de sprookjesachtige sfeer die zo kenmerkend is voor de ommuurde islamitische stad Harar. Het droge savannelandschap in het diepe zuiden biedt een schitterend mozaïek aan primitief levende volkeren, waar tijd een heel andere dimensie heeft. Deze drie werelden maken je rondreis Ethiopië écht uniek.

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2395.00
reisduur : 30
Lees Meer

Festivalreis

Groepsreis Ethiopië ; Afrika's best bewaarde geheim

Voor de échte Afrika-avonturier bieden we een afwisselende rondreis naar het gastvrije Ethiopië. In het groene bergachtige noorden wordt het leven gedomineerd door het orthodoxe geloof. Je treft er eeuwenoude kastelen, lieflijke kloosters en monolithische grotkerken, waar je het vrome leven optimaal ervaart. Het diepe zuiden van het land bestaat uit een droog savannelandschap, waar een schitterend mozaïek aan primitief levende volkeren woont. Tijd krijgt hier een heel andere dimensie. Proef het best bewaarde geheim van Afrika op deze Ethiopië groepsreis met Shoestring!

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1899.00
reisduur : 23 dagen / 22 nachten
Lees Meer
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Instagram