Ethiopië

 • klimaat

  Tropisch, Moesson  

 • reisadvies

  Risico's  

 • vaccinaties

  Aangeraden  

 • ambassades

  Ja  

 • visumplicht

  Ja  

 • valuta

  Ethiopische birr  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  +1, +2 (winter)  

 • taal

  Amharic  

Land van ondergrondse kerken en kleurrijke volken

Veel mensen denken bij Ethiopië met name aan de beelden van hongersnood en oorlog. Ethiopië is echter ook een heel bijzondere reisbestemming. Er is oneindig veel afwisseling op het gebied van historie, natuur en cultuur. Het wordt door veel mensen die het land bezoeken dan ook als het mooiste van Afrika beschouwd.

Het christendom arriveerde eerder dan in de rest van de wereld  in Ethiopië en je vind er dan ook diverse kerken met een schat aan religieuze voorwerpen. Maar ook rotsschilderingen, archeologische schatten, fortificaties, islamitisch erfgoed en vele paleizen getuigen van de rijke historie. Erg bijzonder zijn de eeuwenoude rotskerken in Lalibela, de 16e-eeuwse kastelen in Gondar, de stèles in Axum en de eeuwenoude kloosters in en rond Lake Tana.

De prachtige natuur heeft afwisselende landschappen, zoals onherbergzame bergketens, vruchtbare hoogvlakten, groene heuvels, meren, rivieren, regenwouden, savannen en woestijnen. Het land telt meer dan 800 vogelsoorten en er komen diersoorten voor die nergens anders op de wereld voorkomen, zoals de Gelade baviaan, de Ethiopische wolf en de Walia steenbok.

Tenslotte heeft Ethiopië ook nog eens een zeer kleurrijke bevolking. Er wonen ruim tachtig verschillende volkeren en stammen in het land, ieder met zijn eigen cultuur en religie. Met name in de Omovallei in het zuiden van het land leven de volken nog geheel op eeuwenoude traditionele wijze.

Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer reizigers de weg naar dit fascinerende land weten te vinden. Toch verkeert Ethiopië nog in een ontwikkelingsfase en het land is dan ook niet altijd even gemakkelijk te bereizen. Maar als je je daar van tevoren op instelt, dan maken de prachtige natuur, de bijzondere historische monumenten, de interessante etnische minderheden en de hartelijkheid waarmee Ethiopiërs de buitenlandse bezoeker ontvangen het land tot een van de boeiendste bestemmingen in Afrika en een must-see voor de echte Afrika-liefhebber.

Hoogtepunt
Beste reistips Ethiopie
Veertig warmwaterbronnen

Arba Minch ligt ten zuiden van Addis Abeba en dankt de naam ‘veertig bronnen’ aan de warmwaterbronnen in de buurt van de stad.

Vliegtickets
Vluchten naar Ethiopie
Reistips
Beste reistips Ethiopie

Artikelen over Ethiopie

Boekrecensies

De meest verre uithoeken van de wereld bezoeken. Slapen in hutjes van de lokale stam of de massale slacht ...

Lees meer

Reisvideos

De Australische reisorganisatie Intrepid Travel bestaat dit jaar 25 jaar en om dat te vieren vroegen ze Daniel Klein en ...

Lees meer

Reportages

`s Ochtends lijkt alles normaal in Gonder, een oude stad die van 1635 tot rond 1900 de hoofdstad was ...

Lees meer

Reisvideos

Israel Dejene zag de kinderen in zijn buurt in de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa opgroeien tussen drugverslaafden en criminelen. ...

Lees meer

Reportages

Harar is een interessante plaats voor een dag of twee. Een ommuurde moslimstad met middeleeuwse steegjes en paadjes waaraan ...

Lees meer

Reportages

Zodra ik mijn hotel in Addis Ababa uitstap word ik meteen geconfronteerd met de harde werkelijkheid in dit derde ...

Lees meer

Bijzondere bestemmingen

In het noorden van Ethiopië bevindt zich een van de meest spectaculaire monumenten van Afrika: de rotskerken van Lalibela. Dit ...

Lees meer

Reportages

Ethiopië is een enorm land (dertig keer Nederland) dat nauwelijks verharde wegen kent. Het grootste deel van het land ...

Lees meer

Reportages

Ethiopië roept bij de meeste mensen associaties op met verhongerende mensen op een kale zandvlakte met verdroogde struiken, Live ...

Lees meer

Reizen Ethiopië

ReisKnaller

ReisKnaller: Noord-Ethiopië 10 dagen; Rotskerken en koffieceremonies

Selam! Het noorden van Ethiopië is bijzonder. Je treft er eeuwenoude kastelen, lieflijke kloosters en monolithische grotkerken, waar je het vrome leven optimaal ervaart. Je maakt een boottochtje over het Tanameer, je ziet de watervallen van de Blauwe Nijl en maakt kennis met de vriendelijke Ethiopische bevolking. Je vervoer is met een eigen bus en je slaapt op deze groepsreis Ethiopië in hotels (tweepersoonskamer op basis van logies; tegen meerkosten kun je een eenpersoonskamer boeken). Shoestring heet je van harte Welkom in Ethiopië!Omdat onze ReisKnallers slechts korte tijd worden aangeboden, is er geen uitgebreid dag tot dag schema beschikbaar. Check voordat je boekt even de voorwaarden van onze speciale ReisKnallers.

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 899.00
reisduur : 10 dagen / 9 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis met Dragoman door Ethiopië en Kenia

Tijdens dit overland-avontuur door Ethiopië en Kenia reis je langs de hoogtepunten en meest afgelegen en ongerepte plekken van het noorden. Echt op avontuur houdt in dat je in aanraking komt met de Konso bevolking, op safari gaat in Samburu Nationaal Park en slaapt in een dorpje waar geen toiletten of stromend water aanwezig zijn. Met Dragoman kom je dicht bij de lokale bevolking en meest ongerepte plekken van Ethiopië en Kenia.

Land : Ethiopië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 765.00
Lees Meer

Festivalreis

Rondreis NOORD-ETHIOPIË - 16 dagen; Het best bewaarde geheim van Afrika

Wandel tijdens deze Ethiopië rondreis over kleurrijke markten en door het panoramische Simiengebergte. Met bootjes kun je de lieflijke kloosters op de eilandjes in het Tanameer ontdekken. Tussen imposante berglandschappen stroomt de Blauwe Nijl. Het boeiende verleden van dit sympathieke Afrikaanse land komt tot uiting in de bijzondere rotskerken van Lalibela, de obelisken van Aksum en de paleizen van Gondar, die allemaal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1995.00
reisduur : 16
Lees Meer

Festivalreis

Groepsreis Ethiopië ; Afrika's best bewaarde geheim

Voor de échte Afrika-avonturier bieden we een afwisselende rondreis naar het gastvrije Ethiopië. In het groene bergachtige noorden wordt het leven gedomineerd door het orthodoxe geloof. Je treft er eeuwenoude kastelen, lieflijke kloosters en monolithische grotkerken, waar je het vrome leven optimaal ervaart. Het diepe zuiden van het land bestaat uit een droog savannelandschap, waar een schitterend mozaïek aan primitief levende volkeren woont. Tijd krijgt hier een heel andere dimensie. Proef het best bewaarde geheim van Afrika op deze Ethiopië groepsreis met Shoestring!

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1899.00
reisduur : 23 dagen / 22 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Ethiopië - noord

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Ethiopië ontdekken we een onverwacht mozaïek van culturen en landschappen. Ethiopië wordt door velen als het mooiste land van Afrika beschouwd. We maken een boottocht over het Tana meer, een mooie wandeling door het ruige berglandschap van het Simien gebergte en een unieke 3-daagse wandeling in het ruige gebied rondom Lalibela. In de steden bezoeken we koningsgraven, rotskerken, paleisruïnes en obelisken. In korte tijd leer je tijdens deze reis de unieke Ethiopische cultuur kennen.

Land : Ethiopië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2298.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis met Dragoman door Zuid-Ethiopië

Tijdens dit overland-avontuur door Ethiopië reis je langs de hoogtepunten en meest afgelegen en ongerepte plekken van het zuiden. Zo maken we een 2-daagse wandeltocht door het Bale-gebergte, ontdekken we de oude stad Harar en gaan we wandelen in het Awash Nationaal Park. Houd je ogen goed open, want op het Sanetti Plateau kun je zomaar de Ethiopische wolf tegenkomen!

Land : Ethiopië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1385.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Ethiopië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Ethiopië reis je langs alle hoogtepunten die het land te bieden heeft. Ethiopië is een onverwacht mozaïek van culturen en landschappen en wordt door velen als het mooiste land van Afrika beschouwd. In het groene Noorden waan je je regelmatig in de Middeleeuwen. Hier vindt je eeuwenoude obelisken, kastelen, kloosters en een doolhof van rotskerken. Hier wandelen we bovendien in het prachtige Simien-gebergte. In het Zuiden van Ethiopië reizen we per jeep over de uitgestrekte ruige savannes en gaan op zoek naar animistische stammen als Mursi, Hamar en Konso.

Land : Ethiopië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2598.00
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Zuid-Ethiopie; Caleidoscoop van volkeren

Deze avontuurlijke Ethiopië rondreis brengt je naar het diepe zuiden van het Afrikaanse land, waar je kennis maakt met de vele animistische stammen die Ethiopië rijk is, zoals Konso, Mursi en Hamar. Het schouwspel van ingenieuze kapsels, tot kleding bewerkte geitenvellen en lichaamsversieringen als enorme kleischotels in een onderlip zullen je op zijn minst verbazen. Een hoogtepunt zijn de kleurrijke weekmarkten van Turmi en Key Afar. Je reist per bus en jeep weg van de ‘bewoonde wereld’ langs vogelrijke meren en over de uitgestrekte ruige savannes naar een regio waar nog maar weinig Europeanen zijn geweest.

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1499.00
reisduur : 13 dagen / 12 nachten
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Noord-Ethiopie; Mysterieuze kerken en ruige bergen

Ethiopië is een verrassend mozaïek van landschappen en volkeren. Door veel avontuurlijke reizigers wordt het beschouwd als het mooiste land van Afrika. Slenter met Shoestring over kleurrijke markten en maak een wandeling door het panoramische Simiengebergte. Met bootjes kun je de lieflijke kloosters op de eilandjes in het Tanameer ontdekken. Tussen imposante berglandschappen stroomt de Blauwe Nijl. Het boeiende verleden van dit sympathieke Afrikaanse land komt tot uiting in de bijzondere rotskerken van Lalibela en de paleizen van Gondar.

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1299.00
reisduur : 13 dagen / 12 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis met Dragoman door Noord-Ethiopië

Tijdens dit overland-avontuur door Ethiopië reis je langs de hoogtepunten en meest afgelegen en ongerepte plekken van het noorden. Echt op avontuur houdt in dat je slaapt onder de sterrenhemel in de natuur, per 4x4 door de spectaculaire Danakil depressie rijdt en een 3-daagse tocht maakt door het Simien gebergte. Met Dragoman kom je dicht bij de lokale bevolking en meest ongerepte plekken van Noord-Ethiopië.

Land : Ethiopië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1830.00
Lees Meer

Festivalreis

Rondreis ETHIOPIË - 30 dagen; Wierook en schotellippen

Eén land, drie werelden. Dat is Ethiopië. Het bergachtige noorden, waar het leven gedomineerd wordt door het orthodoxe geloof, staat in schril contrast met de sprookjesachtige sfeer die zo kenmerkend is voor de ommuurde islamitische stad Harar. Het droge savannelandschap in het diepe zuiden biedt een schitterend mozaïek aan primitief levende volkeren, waar tijd een heel andere dimensie heeft. Deze drie werelden maken je rondreis Ethiopië écht uniek.

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2395.00
reisduur : 30
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Ethiopië, 24 dagen

Fascinerende rondreis over de historische route en de afgelegen Omovallei van Ethiopië. We bezoeken de watervallen van de Blauwe Nijl, het Tanameer, de rotskerken bij Lalibela, kastelen bij Gondar, steles bij Axum en zoeken de geladabavianen in het Simiengebergte.

Land : Ethiopië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2695.00
reisduur : 23 dagen
Lees Meer

Reisboeken Ethiopië

Reisgidsen

Reisgids Äthiopien - Ethiopië | Reise Know-How Verlag

Een duitstalige praktische reisgids voor alle leeftijden, boordevol informatie over accommodatie van budget tot luxe, vervoer en plaatsbeschrijvingen kenmerk : brede cultuur en achtergrondinformatie, bondig geschreven.Dieser Äthiopien-Reiseführer voller Reise-Know-how ist das ideale Handbuch um das Land individuell zu entdecken. Von der Danakil-Wüste am Roten Meer bis zu den unendlichen Weiten der Naturparks am Omo im Süden, von den tropischen Wäldern und Kaffeeplantagen im Westen bis zur Hochlandebene östlich des großen afrikanischen Grabenbruchs (Rift-Valley) im Osten - Äthiopien wird für jeden Reisenden unvergesslich bleiben. Dieser Reiseführer führt seine Leser jedoch keineswegs nur durch die verschiedenen Regionen und Landschaften, er wird vor allem die kulturhistorisch Interessierten mit detailliertem Fachwissen bei der "Reise in die Vergangenheit" durch die Felskirchen in Lalibela, die jahrtausendealten Stelen von Axum, die Kirchen und Schlösser von Gondar oder durch die Klöster auf den Tana-Inseln begleiten. Zahlreiche praktische Reisetipps, Unterkunftsempfehlungen, detaillierte Karten, ein kleiner Sprachführer Amharisch sowie ausführliche Hintergrundinformationen zur Geschichte, Archäologie, zu den Sehenswürdigkeiten, zur Bevölkerung sowie zur aktuellen Situation runden das aktuelle Reisehandbuch ab.--------- Ausstattung: 528 Seiten, komplett in Farbe, zahlreiche Fotos und Abbildungen, 27 Karten und Pläne, Übersichtskarten in den Umschlagklappen, 22 Seiten Atlas, Sprachhilfe Amharisch, ausführliches Register, Kartenverweise und Griffmarken, strapazierfähige PUR-Bindung. ++++ Jetzt in neuem Layout. Für die Auflage 2013 wurde das Erscheinungsbild des Reiseführers vollständig überarbeitet: + Verbesserte Orientierung im Buch + Größere Fotos + Modernisierte Seitengestaltung + Übersichtlichere Karten.

Land : Ethiopië
prijs vanaf : 24.90
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Zuilen van Axum | Frank van Rijn

Op weg naar de Zuilen van Axum ontdekt Frank van Rijn al snel dat Ethiopië een mooi land is met mooie marktjes, een mooi klimaat, mooie ruige bergwegen en mooie kinderen die mooie stenen op een lelijke manier naar zijn hoofd slingeren, als hij niet snel genoeg voldoet aan hun dwingende eis om geld en pennen uit te delen. Op een lange, moeizame klim loopt het, als er in een dorp juist een school uitgaat, nogal uit de hand met de Ethiopische jeugd. Als een alternatieve rattenvanger van Hamelen zwoegt Van Rijn voort met horden op pennen en geld beluste 'students' achter zich aan, maar de rivier uit het sprookje ontbreekt...

Land : Ethiopië
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Ethiopia - Ethiopië | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied van omgangsvormen, normen en waarden, hoe zich te gedragen en wat verwacht mag worden op zakelijk en sociaal gebied. Het zijn beknopte zakformaatgidsen met interessante wetenswaardigheden over het dagelijks leven. Een must voor iedereen die naar het buitenland gaat voor vakantie, studie of werk. Culture Smart! provides essential information on attitudes, beliefs and behavior in different countries, ensuring that you arrive at your destination aware of basic manners, common courtesies, and sensitive issues. These concise guides tell you what to expect, how to behave, and how to establish a rapport with your hosts. This inside knowledge will enable you to steer clear of embarrassing gaffes and mistakes, feel confident in unfamiliar situations, and develop trust, friendships, and successful business relationships. Culture Smart! offers illuminating insights into the culture and society of a particular country. It will help you to turn your visit-whether on business or for pleasure-into a memorable and enriching experience. Contents include: * customs, values, and traditions* historical, religious, and political background* life at home* leisure, social, and cultural life* eating and drinking* dos, don'ts, and taboos* business practices* communication, spoken and unspoken "Culture Smart has come to the rescue of hapless travellers." Sunday Times Travel "... the perfect introduction to the weird, wonderful and downright odd quirks and customs of various countries." Global Travel "...full of fascinating-as well as common-sense-tips to help you avoid embarrassing faux pas." Observer "...as useful as they are entertaining." Easyjet Magazine "...offer glimpses into the psyche of a faraway world." New York Times

Land : Ethiopië
prijs vanaf : 10.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Ethiopia - Ethiopië | Bradt

Zeer goede gids voor Ethiopië en betrouwbaar alternatief voor de Lonely Planet. Zo mogelijk nog completer! Zelfde soort informatie als de Lonely Planet: vol met praktische feiten en achtergronden.The bestselling guide to Ethiopia in the UK in recent years, this fully updated seventh edition of Philip Briggs' acclaimed guide reveals an ancient country that continues to surpass all expectations: from the ancient Judaic cultures of the fertile highlands to the Animist people of the South Omo Valley, from the Afroalpine moorland of the Bale Mountains National Park to the thundering Blue Nile Falls. This book also leads you further off the beaten track, so travellers can see more of this expansive and beautiful land, believed to be the cradle of humankind. 

Land : Ethiopië
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Ethiopië Betam konjo | Ine Andreoli

Na 33 jaar zet de auteur samen met haar man en vrienden weer voet op Ethiopische bodem. Ze reizen door het noorden en het zuiden van het veelzijdige land. Er wordt opnieuw kennisgemaakt met 'Het land van de verbrande gezichten'.In het noorden varen ze op het Tanameer en bezoeken het eiland Zeghe, ze bewonderen de Tis Isat, lopen rond in de Koningsstad in Gondar en zijn onder de indruk van de serafijnenkopjes in de Debre Birhan Selassie kerk, nemen een kijkje bij de Falasha's en spotten de Geladababoon, de Walia ibex en de Simienfox in het Simien National Park. In Aksum worden het Stèleveld, de Maryam Tsyson Kathedraal en meer bekende en onbekende bezienswaardigheden bekeken. Het Debre Damo klooster wordt aangedaan; de rotskerken in Tigré bekeken en ze begeven zich in de mysterieuze sfeer van het 'achtste wereldwonder' in Lalibela.In het zuiden is het genieten op en om de meren met de prachtige vogels, krokodillen en nijlpaarden. Daarnaast worden verschillende bevolkingsgroepen en stammen met een bezoekje vereerd, zoals: Rastafari, Sidama, Borana, Konso, Hamar, Banna, Mursi, Dorze enzovoort. Ook worden herinneringen opgehaald; zij bezoeken de Metahara Sugar Factory en omgeving, waaronder het Awash National Park, en maken opnieuw kennis met de bevolkingsgroep Afar. Betam konjo is de herziene druk van het eerder verschenen boek Konjo Nö! Het verhaal is aangepast en uitgebreid en de informatie is vernieuwd en geactualiseerd. Betam konjo is een boek voor reizigers die graag lezen en voor lezers die graag reizen, maar ook voor lezers die meer willen weten over het oeroude land Ethiopië. Het is een compleet geheel en bevat: een interessant en boeiend reisverhaal, uitgediepte thema's, achterliggende geschiedenis en legenden, beschrijvingen van volkeren, weetjes, praktische informatie en tips. Ine Andreoli publiceert (reis)boeken en artikelen over Afrika. Over Ethiopië schreef ze vier boeken, drie voor volwassenen en één voor kinderen. Ze woonde drie jaar in Ethiopië, waar haar man werkte voor de suikerindustrie. Sinds die tijd heeft Ethiopië een speciaal plekje in haar leven verworven en keert ze er regelmatig terug.

Land : Ethiopië
prijs vanaf : 21.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De drums van de Timkat | Ada Rosman

Ethiopië: het land van de verbrande gezichten. Een land dat bekend staat als de geboorteplaats van de oudste mens op aarde: Lucy. Een land waar meer dan tachtig verschillenden bevolkingsgroepen wonen die allemaal hun eigen cultuur, gewoontes en tradities hebben. Ada Rosman-Kleinjan reisde samen met haar echtgenoot Jan Rosman af naar dit land in oost-Afrika. Reizen door Ethiopië is reizen door verschillende landen. Het Noorden met zijn unieke rotskerken waar priesters nog steeds diensten opdragen en de gelovigen hun geloof belijden. In januari wordt hier het belangrijkste christelijke festival gevierd: het Timkat festival. Met name in Gondar en Lalibela vieren de mensen dagenlang feest en dragen de mooiste kleren. Het Simien National Park waar schuwe luipaarden zich niet laten zien maar waar vriendelijk Gelada apen nieuwsgierig naar de mensen zijn, de apenmannen vol trots hun rode hart tonen en waar bijzondere vogels door de lucht zweven. Axum, dichtbij de grens met Eritrea, waar eindelijk de laatste zuil weer op zijn eigen plekje staat. Het Zuiden waar in de Omo vallei de meest uiteenlopende mensen wonen en de reiziger het gevoel geven terug in de tijd te stappen. De Konso mensen met hun eeuwenoude manier van land bewerken. De vriendelijke Hamer mensen met hun heftige tradities, de Mursi waarbij met name de vrouwen door het dragen van schotellippen opvallen. Bena vrouwen die een kalebas als hoed dragen en waar de mannen zich in strakke rokjes steken en sierlijke speldjes in hun haar dragen. Het Noorden werd op eigen houtje bereisd en door het Zuiden was Abel de chauffeur-gids die Ada Rosman-Kleinjan en Jan Rosman overal brachten waar zij graag naartoe wilden.Ethiopië: een prachtig land met een fascinerende en trotse bevolking. Wat mag je verwachten van dit Wombat reisboek? * 200 pagina’s telt dit reisboek/reisverslag * 14 pagina’s met schitterende kleurenfoto’s zijn te bewonderen in dit reisboek/reisverslag * een uitgebreide literatuurlijst tref je aan in dit reisboek/reisverslag * een verklarende woordenlijst maken dit reisboek/reisverslag compleet

Land : Ethiopië
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer