Land van ondergrondse kerken en kleurrijke volken

Veel mensen denken bij Ethiopië met name aan de beelden van hongersnood en oorlog. Ethiopië is echter ook een heel bijzondere reisbestemming. Er is oneindig veel afwisseling op het gebied van historie, natuur en cultuur. Het wordt door veel mensen die het land bezoeken dan ook als het mooiste van Afrika beschouwd.

Het christendom arriveerde eerder dan in de rest van de wereld  in Ethiopië en je vind er dan ook diverse kerken met een schat aan religieuze voorwerpen. Maar ook rotsschilderingen, archeologische schatten, fortificaties, islamitisch erfgoed en vele paleizen getuigen van de rijke historie. Erg bijzonder zijn de eeuwenoude rotskerken in Lalibela, de 16e-eeuwse kastelen in Gondar, de stèles in Axum en de eeuwenoude kloosters in en rond Lake Tana.

De prachtige natuur heeft afwisselende landschappen, zoals onherbergzame bergketens, vruchtbare hoogvlakten, groene heuvels, meren, rivieren, regenwouden, savannen en woestijnen. Het land telt meer dan 800 vogelsoorten en er komen diersoorten voor die nergens anders op de wereld voorkomen, zoals de Gelade baviaan, de Ethiopische wolf en de Walia steenbok.

Tenslotte heeft Ethiopië ook nog eens een zeer kleurrijke bevolking. Er wonen ruim tachtig verschillende volkeren en stammen in het land, ieder met zijn eigen cultuur en religie. Met name in de Omovallei in het zuiden van het land leven de volken nog geheel op eeuwenoude traditionele wijze.

Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer reizigers de weg naar dit fascinerende land weten te vinden. Toch verkeert Ethiopië nog in een ontwikkelingsfase en het land is dan ook niet altijd even gemakkelijk te bereizen. Maar als je je daar van tevoren op instelt, dan maken de prachtige natuur, de bijzondere historische monumenten, de interessante etnische minderheden en de hartelijkheid waarmee Ethiopiërs de buitenlandse bezoeker ontvangen het land tot een van de boeiendste bestemmingen in Afrika en een must-see voor de echte Afrika-liefhebber.

Klimaattype: tropisch moesson klimaat
Gem. temperatuur: 21 °C
Regenseizoen: februari tot en met juni (kleine regenseizoen) en juli tot en met september (grote regenseizoen)
Beste reistijd: november tot en met februari

Voor geheel Ethiopië zijn waarschuwingen van kracht. Voor reizen naar de grensregio’s is een negatief reisadvies van kracht. In het gehele land kunnen onverwachte controles plaatsvinden door de overheid of politie. Werk hier aan mee en zorg dat je papieren in orde zijn. Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar overige gebieden van Ethiopië. Dit heeft te maken met de verhoogde dreiging voor terrorisme, demonstraties en criminaliteit.

Er zijn ook risico’s voor reizen naar de Danakil Depressie-regio, hoewel het toerisme hier weer op gang komt. Reis alleen met een professionele en betrouwbare reisorganisatie die goede contacten heeft met de lokale veiligheidsdiensten.  Overweeg je naar de Danakil Depressie-regio (Dallol Mount, Erta Ale-vulkaan) te reizen? Blijf dan goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse.

Controleer daarom voor vertrek altijd het meest actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vaccinaties die voor Ethiopië verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Ethiopië alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Ethiopië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Een cholerastempel is verplicht als je Ethiopië over land binnenkomt.

Vaccinaties die voor Ethiopië worden aangeraden

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Ethiopië  aangeraden:

– vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
– vaccinatie tegen gele koorts

Adres Nederlandse en Belgische vertegenwoordiging in Ethiopië

Nederlandse Ambassade

Old Airport Zone
Addis Abeba
Postadres:
P.O. Box 1241
Addis Abeba

Tel. 00-251-1-711100
Fax 00-251-1-711577
E-mail: [email protected]
Website: www.netherlandsembassyethiopia.org

Open: maandag-vrijdag 08.00-13.00, 14.00-17.00

Belgische Ambassade

Comoros Street , Yeka Kifle-Ketema
Kebele 08
Addis Ababa
P.O. Box 1239

Tel nr. + (251) (1) 251.07.71
Fax: + (251) (1) 61.36.46
E-Mail: [email protected]
Website: http://www.diplomatie.be/addisababanl

Reisdocumenten voor Ethiopië

Voor Ethiopië heb je nodig:

– Een paspoort dat na vertrek uit Ethiopië nog minimaal 6 maanden geldig is
– Een visum
– een boekingsbevestiging of een geldig retour- of doorreisticket

Visum informatie Ethiopië

Nederlanders en Belgen hebben voor een bezoek aan Ethiopië een visum nodig. Een visum moet aangevraagd worden bij de Ethiopische ambassade in Brussel. Het visum kost € 17 (3 maanden 1 inreis), € 25,50 (multiple entry 3 maanden) , 42,50 (6 maanden/multiple entry).

Wil je je aanvraag voor een visum Ethiopië vanuit huis regelen? Via E-visum vraag je je visum Ethiopië online aan zonder dat je naar de ambassade hoeft te gaan. Je betaalt dan 69,95

Adressen ambassade van Ethiopië in Nederland en België:

Nederland:
Ethiopië heeft geen vertegenwoordiging in Nederland. de dichtstbijzijnde vertegenwoordiging van Ethiopië bevindt zich in België.

België:

Ambassade Ethiopië
Avenue de Tervuren 231
1150 Brussel
Tel nr. 02.771.32.94
Fax: 02.771.49.14
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op!

Visumvoorwaarden veranderen regelmatig. Neem daarom ruim voor je geplande vertrek contact op met de Ambassade van Ethiopië voor de actuele visuminformatie.

De Ethiopische birr is verdeeld in 100 Santim. De munt is herkenbaar aan het teken Br. Er zijn biljetten van 1, 5, 10, 50 en 100 birr en 1, 5, 10, 25, 50 cents munten.

Pinnen en creditcard

Je kan in Ethiopië niet pinnen, maar je kan in vrijwel elk hotel in Addis Abeba terecht met Amerikaanse Dollars of met Euro’s. De biljetten moeten wel gloednieuw zijn.
Creditcards worden ook vrijwel niet geaccepteerd in Ethiopië. Neem dus contant geld mee dat je kan wisselen op de luchthaven, maar ook in hotels of bij de banken in Addis Abeba. Daarbuiten zijn er weinig banken.

Indien het onderweg toch een keer mogelijk is om met uw creditcard te betalen is het van het grootste belang dat u uw card niet uit het oog verliest. Het komt helaas maar al te vaak voor dat de gegevens van uw kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met uw creditcard of uw pinpas.

In Ethiopië is het tijdens onze zomertijd 1 uur later en tijdens onze wintertijd 2 uur later dan in Nederland en België.

Check hier de actuele tijd in Ethiopië.

De officiële taal van Ethiopië is het Amharic, maar veel stammen spreken hun eigen taal.

In totaal worden er in Ethiopië bijna 300 talen gesproken die veelal behoren tot de zogenaamde Afro-Aziatische talen.

In de de toeristische gebieden spreekt men over het algemeen wel wat Engels, maar Ethiopiërs stellen het erg op prijs als een faranji (buitenlander, vreemdeling) moeite doet om enkele woordjes Amhaars te spreken.

Hoogtepunten in Ethiopië

Arba Minch ligt ten zuiden van Addis Abeba en dankt de naam ‘veertig bronnen’ aan de warmwaterbronnen in de buurt van de stad.

Reistips voor Ethiopië

Inspiratie moet nog worden gevonden. Kom later terug!

Inspiratie voor Ethiopië

Slimme Reistips

De Australische reisorganisatie Intrepid Travel bestaat dit jaar 25 jaar en om dat te vieren vroegen ze Daniel Klein en Mirra Fine van The Perennial Plate om een video te maken van hun wereldreis, waarin ze weergeven wat volgens hen reiz

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

`s Ochtends lijkt alles normaal in Gonder, een oude stad die van 1635 tot rond 1900 de hoofdstad was van een keizerrijk. Dit heeft de nodige kastelen opgeleverd, alle gebouwd in een ommuurd deel van de stad. Iedere keizer bouwde een nieuw slot of

Lees Meer Door: Theo Molenaar

Verre Avonturen

Israel Dejene zag de kinderen in zijn buurt in de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa opgroeien tussen drugverslaafden en criminelen. Hij besloot de kinderen wat afleiding te bieden om daarmee te voorkomen dat de kinderen in zijn buurt het slechte p

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Harar is een interessante plaats voor een dag of twee. Een ommuurde moslimstad met middeleeuwse steegjes en paadjes waaraan huizen liggen met kamers waarbinnen dozijnen geëmailleerde schalen als versiering aan de muur hangen. 's Avonds vo

Lees Meer Door: Theo Molenaar

Verre Avonturen

Zodra ik mijn hotel in Addis Ababa uitstap word ik meteen geconfronteerd met de harde werkelijkheid in dit derde wereldland. Daklozen liggen overal op straat, bedelaars, melaatsen met stompjes in plaats van handen, blinden, geamputeerden en andere

Lees Meer Door: Theo Molenaar

Verre Avonturen

In het noorden van Ethiopië bevindt zich een van de meest spectaculaire monumenten van Afrika: de rotskerken van Lalibela. 
Dit complex van 11 monolithische kerken werd in het begin van de 13e eeuw volledig uit de rotsen gehouwen in opd

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Ethiopië is een enorm land (dertig keer Nederland) dat nauwelijks verharde wegen kent. Het grootste deel van het land is slechts te bereiken over onverharde wegen, waarvan de conditie kan verschillen per streek en per seizoen. In het regensei

Lees Meer Door: Theo Molenaar

Verre Avonturen

Ethiopië roept bij de meeste mensen associaties op met verhongerende mensen op een kale zandvlakte met verdroogde struiken, Live Aid, oorlog en bittere armoede. Hoewel het land de laatste decennia veel strijd heeft gekend en er ook hongersnod

Lees Meer Door: Theo Molenaar

Reisorganisaties Ethiopië

Reizen naar Ethiopië

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

ReisKnaller

ReisKnaller: Noord-Ethiopië 10 dagen; Rotskerken en koffieceremonies

Selam! Het noorden van Ethiopië is bijzonder. Je treft er eeuwenoude kastelen, lieflijke kloosters en monolithische grotkerken, waar je het vrome leven optimaal ervaart. Je maakt een boottochtje over het Tanameer, je ziet de watervallen van de Blauw

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 899.00
reisduur : 10 dagen / 9 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis met Dragoman door Ethiopië en Kenia

Tijdens dit overland-avontuur door Ethiopië en Kenia reis je langs de hoogtepunten en meest afgelegen en ongerepte plekken van het noorden. Echt op avontuur houdt in dat je in aanraking komt met de Konso bevolking, op safari gaat in Samburu Nationaa

Land : Ethiopië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 765.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis met Dragoman door Zuid-Ethiopië

Tijdens dit overland-avontuur door Ethiopië reis je langs de hoogtepunten en meest afgelegen en ongerepte plekken van het zuiden. Zo maken we een 2-daagse wandeltocht door het Bale-gebergte, ontdekken we de oude stad Harar en gaan we wandelen in het

Land : Ethiopië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1385.00
Lees Meer

Rondreis

Rondreis ETHIOPIË - 23 dagen; Wieg van de mensheid

In drie weken proef je van het mooiste van zowel Noord- als Zuid-Ethiopië. Je maakt als het ware twee verschillende reizen door dit culturele hart van Afrika. Een reis door het zuiden is een ontmoeting met het échte authentieke Afrika: typische ac

Land : Ethiopië
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2565.00
reisduur : 23 dagen / 22 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Ethiopië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Ethiopië reis je langs alle hoogtepunten die het land te bieden heeft. Ethiopië is een onverwacht mozaïek van culturen en landschappen en wordt door velen als het mooiste land van Afrika beschouwd. In het g

Land : Ethiopië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2648.00
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Noord-Ethiopie; Mysterieuze kerken en ruige bergen

Ethiopië is een verrassend mozaïek van landschappen en volkeren. Door veel avontuurlijke reizigers wordt het beschouwd als het mooiste land van Afrika. Slenter met Shoestring over kleurrijke markten en maak een wandeling door het panoramische Simie

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1299.00
reisduur : 13 dagen / 12 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Ethiopië, 24 dagen

Fascinerende rondreis over de historische route en de afgelegen Omovallei van Ethiopië. We bezoeken de watervallen van de Blauwe Nijl, het Tanameer, de rotskerken bij Lalibela, kastelen bij Gondar, steles bij Axum en zoeken de geladabavianen in het

Land : Ethiopië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3195.00
reisduur : 23 dagen
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Zuid-Ethiopie; Caleidoscoop van volkeren

Deze avontuurlijke Ethiopië rondreis brengt je naar het diepe zuiden van het Afrikaanse land, waar je kennis maakt met de vele animistische stammen die Ethiopië rijk is, zoals Konso, Mursi en Hamar. Het schouwspel van ingenieuze kapsels, tot kledin

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1499.00
reisduur : 13 dagen / 12 nachten
Lees Meer

Festivalreis

Rondreis NOORD-ETHIOPIË - 16 dagen; Het best bewaarde geheim van Afrika

Wandel tijdens deze Ethiopië rondreis over kleurrijke markten en door het panoramische Simiengebergte. Met bootjes kun je de lieflijke kloosters op de eilandjes in het Tanameer ontdekken. Tussen imposante berglandschappen stroomt de Blauwe Nijl. Het

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1995.00
reisduur : 16
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis met Dragoman door Noord-Ethiopië

Tijdens dit overland-avontuur door Ethiopië reis je langs de hoogtepunten en meest afgelegen en ongerepte plekken van het noorden. Echt op avontuur houdt in dat je slaapt onder de sterrenhemel in de natuur, per 4x4 door de spectaculaire Danakil depr

Land : Ethiopië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1840.00
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis ETHIOPIË - 30 dagen; Wierook en schotellippen

Eén land, drie werelden. Dat is Ethiopië. Het bergachtige noorden, waar het leven gedomineerd wordt door het orthodoxe geloof, staat in schril contrast met de sprookjesachtige sfeer die zo kenmerkend is voor de ommuurde islamitische stad Harar. Het

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2595.00
reisduur : 30
Lees Meer

Rondreis

Rondreis ETHIOPIË - 23 dagen; Grotkerken en bijzondere stammen

In 3 weken kan je proeven van het mooiste van zowel Noord- als Zuid-Ethiopië. Je maakt als het ware 2 verschillende reizen door dit culturele hart van Afrika. Een reis door het zuiden is een ontmoeting met het échte authentieke Afrika; typische aca

Land : Ethiopië
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2395.00
reisduur : 23 dagen / 22 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Ethiopië, 24 dagen

Fascinerende rondreis over de historische route en de afgelegen Omovallei van Ethiopië. We bezoeken de watervallen van de Blauwe Nijl, het Tanameer, de rotskerken bij Lalibela, kastelen bij Gondar, steles bij Axum en zoeken de geladabavianen in het

Land : Ethiopië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 24 dagen
Lees Meer

Festivalreis

Groepsreis Ethiopië ; Afrika's best bewaarde geheim

Voor de échte Afrika-avonturier bieden we een afwisselende rondreis naar het gastvrije Ethiopië. In het groene bergachtige noorden wordt het leven gedomineerd door het orthodoxe geloof. Je treft er eeuwenoude kastelen, lieflijke kloosters en monoli

Land : ETHIOPIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1999.00
reisduur : 23 dagen / 22 nachten
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Ethiopië

Reisgidsen

Reisgids Ethiopia Travellers Handbook | Meru Publishing

Ethiopia - Travellers' Handbook: a travel guide that was conceived for the discerning traveller, the group and package tourist, and those people wishing to have a quick reference travel guide with a range of facts at their fingertips. In full colou

Land : Ethiopië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 27.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Ethiopië Betam konjo | Ine Andreoli

Na 33 jaar zet de auteur samen met haar man en vrienden weer voet op Ethiopische bodem. Ze reizen door het noorden en het zuiden van het veelzijdige land. Er wordt opnieuw kennisgemaakt met 'Het land van de verbrande gezichten'. In het noorden va

Land : Ethiopië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 21.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Äthiopien - Ethiopië | Reise Know-How Verlag

Een duitstalige praktische reisgids voor alle leeftijden, boordevol informatie over accommodatie van budget tot luxe, vervoer en plaatsbeschrijvingen kenmerk : brede cultuur en achtergrondinformatie, bondig geschreven. Dieser Äthiopien-Reisefüh

Land : Ethiopië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 26.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Te gast in Ethiopië | Informatie Verre Reizen

Dat Ethiopië een bijzonder verleden heeft wordt duidelijk tijdens een rondrit door mythische plaatsen als Gondar, Aksum en Lalibela. In mysterieuze kloosters en kerken vind je hier herinneringen aan illustere keizers en Bijbelse taferelen. Landsch

Land : Ethiopië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Ethiopia - Ethiopië | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Ethiopië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Chains Of Heaven - An Ethiopian Romance | Philip Marsden

Philip Marsden returns to the remote, fiercely beautiful landscape that has exercised a powerful mythic appeal over him since his first encounter with it over twenty years ago.'Ethiopia bred in me the conviction that if there is a wider purpose to

Land : Ethiopië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.50
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Where to Watch Birds in Ethiopia | Bloomsbury

Ethiopia is one of Africa's top birding destinations, harbouring dramatic scenery, a wonderful diversity of habitats, over 30 endemic species, and a number of other regional specialities that cannot be easily seen anywhere else in the world. No sel

Land : Ethiopië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 33.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De drums van de Timkat | Ada Rosman

Ethiopië: het land van de verbrande gezichten. Een land dat bekend staat als de geboorteplaats van de oudste mens op aarde: Lucy. Een land waar meer dan tachtig verschillenden bevolkingsgroepen wonen die allemaal hun eigen cultuur, gewoontes en tr

Land : Ethiopië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Phrasebook & Dictionary Ethiopian Amharic - Ethiopisch | Lonely Planet

Goede taalgids met zowel zinnen als woordenlijst. Engels - Ethiopisch v.v. Lonely Planet Lonely Planet Ethiopian Amharic Phrasebook & Dictionary is your handy passport to culturally enriching travels with the most relevant and useful Ethiopian Am

Land : Ethiopië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 7.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Ethiopia - Ethiopië | Bradt

Zeer goede gids voor Ethiopië en betrouwbaar alternatief voor de Lonely Planet. Zo mogelijk nog completer! Zelfde soort informatie als de Lonely Planet: vol met praktische feiten en achtergronden. This new, fully-updated 8th edition of Bradt's E

Land : Ethiopië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Zuilen van Axum | Frank van Rijn

Op weg naar de Zuilen van Axum ontdekt Frank van Rijn al snel dat Ethiopië een mooi land is met mooie marktjes, een mooi klimaat, mooie ruige bergwegen en mooie kinderen die mooie stenen op een lelijke manier naar zijn hoofd slingeren, als hij nie

Land : Ethiopië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Somaliland | Bradt Travel Guides

Voor vele landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader!   There is a reason no other publisher produces a guide to Soma

Land : Ethiopië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 34.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Ethiopië, ongekend anders! | Ine Andreoli

  Ethiopië heeft een zeer afwisselende natuur. Er zijn veertien Nationale parken te vinden. U treft er watervallen, vulkanen, bergen, zoutmeren, warmwaterbronnen en ravijnen aan. Maar ook vindt u in de stad Harar 99 moskeeën. Deze moskeeën ve

Land : Ethiopië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 21.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Anders dan Afrika - een reis naar het hart van Ethiopië

Reizend door Ethiopië ontrafelt Karin Anema wat het land zo anders maakt dan de rest van Afrika. Werd het immense continent verdeeld onder de koloniale machten, Ethiopië bleef een onafhankelijk keizerrijk met een sterke identiteit. Identiteit en

Land : Ethiopië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 21.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Veertigduizend Engelen - Een rondreis door Ethiopië | Jan Boonstra

In Veertigduizend engelen volgen we Jan Boonstra en zijn vrouw op hun rondreis door Ethiopië - een wonderlijk land en een land van wonderen. De schrijver maakt ons van dag tot dag deelgenoot van zijn onderdompeling in een vreemde cultuur. De lezer w

Land : Ethiopië
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer