Wit-rusland

 • klimaat

  Gematigd landklimaat  

 • reisadvies

  Enige risico's  

 • vaccinaties

  Nee  

 • ambassades

  Nee  

 • visumplicht

  Nee, tenzij  

 • valuta

  Roebel  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  +1 uur  

 • taal

  (Wit-)Russisch  

Levend Sovjet-museum in Europa

Wit-Rusland, dat ook wel Belarus wordt genoemd, is een land in Oost-Europa dat ten tijde van de koude oorlog deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. Het land wordt met harde hand geleid door de megalomane leider Alexander Lukashenko, die het niet zo op buitenlandse invloeden heeft. Het is dan ook niet vreemd dat Wit-Rusland nog maar door heel erg weinig toeristen wordt bezocht.

Degenen die toch de moeite nemen om dit land te bezoeken worden echter beloond voor hun moeite. Wit-Rusland is namelijk een land met een unieke geschiedenis, een rijk cultureel erfgoed en een prachtige natuur, dat zorgvuldig beschermd wordt.

Bovendien is het de plek om een beeld te krijgen van een voormalige Sovjet-republiek. In deze sovjettijdcapsule – waar de KGB nog gesprekken afluistert en mensen gesprekken over de politiek uitsluitend op fluitertoon houden – krijg je namelijk het gevoel dat de koude oorlog nooit ten einde is gekomen. Met name in de hoofdstad Minsk vindt je sporen uit de Sovjettijd, maar ook in de rest van het land lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

Belarus is echter niet uitsluitend interessant als Sovjet-openluchtmuseum. Het land heeft voor bezoekers nog veel meer in petto. Zo bezit het land een eeuwenoude cultuur met honderden monumenten, zoals het kasteel Mir, de barokke Kathedraal van St. Dukha en Farny en de houten kerk Sint Boris & Hlib uit de 12e eeuw. Maar ook het gigantisch fort van Brest en het Kasteel van Njasvizj zijn erg indrukwekkend.Daarnaast beschikt Wit-Rusland over het grootste en best bewaarde oerbos van Europa: het Woud van Bialowieza. In dit wereldberoemde bos heb je kans om elanden, lynxen, wolven, reeën, edelherten, wilde zwijnen, en kuddes van de bijna uitgeroeide Europese bizon tegen het lijf te lopen. Maar ook de rest van het land bestaat uit prachtige landschappen met talloze oerbossen, rivieren, meren en moerasgebieden.

Dat alles maakt Wit-Rusland ook nog eens tot een ideale vakantie- of reisbestemming voor mensen die van de natuur houden.

Hoogtepunt
Beste reistips Wit-rusland
Schilder Marc Chagall

Breng een bezoek aan de geboorteplaats van de schilder Marc Chagall:Vitebsk.

Religie

Verdiep je in het kloosterleven van Wit-Rusland en breng een bezoek aan Zhirovitsa.

Troitskoye Predmestye

Stap terug in de tijd in Troitskoye Predmestye.

Mir en Nesvizh

Breng een bezoek aan de kleine stad Mir met als belangrijkste bezienswaardigheden de Joodse begraafplaats en het 15de-eeuwse kasteel van Mir, dat is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Natuur: beren

Spot wild, waaronder beren, in de bossen van Belavezha.

(Winter)sport

Doe sportief en ga langlaufen in het Olympische Sport complex in Raubichy op zo’n 22 km van Minsk of ga skiën in Logoysk of Silichy op zo’n 30km van Minsk.

Geschiedenis

Verdiep je in de (bloedige) geschiedenis van Wit-Rusland.

Minsk

Breng een bezoek aan Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland.

Vliegtickets
Vluchten naar Wit-rusland
Reistips
Beste reistips Wit-rusland

Artikelen over Wit-rusland

Boekrecensies

Onbekend maakt onbemind. Dit spreekwoord schoot Martin Boon telkens te binnen als hij reacties hoorde van mensen die voor ...

Lees meer

Reportages

In Europa vind je vele plaatsen waar op  indrukwekkende wijze de gruwelijke geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog wordt herdacht. ...

Lees meer

Reizen Wit-rusland

Rondreis

Rondreis WIT-RUSLAND - 9 dagen; Op zoek naar het verleden

In voormalig Sovjet-deelrepubliek Wit-Rusland heet de KGB nog gewoon de KGB, boerderijen zijn collectief, de hoofdstad is herbouwd volgens Stalinistisch ideaal en een voorstelling van het ballet kost een paar euro. Maar Wit-Rusland heeft veel meer te bieden dan alleen de oude Sovjet-Unie. De beroemde schilder Marc Chagall is afkomstig uit Vitebsk. Zie zelf waar hij en schilders als Kandinskiy, Repin en Malevich hun inspiratie vandaan haalde. Je bezoekt een van de laatste oerbossen van Europa, ervaart de invloeden die Baltische en Poolse vorsten achterlieten in Wit-Rusland en bezoekt indrukwekkende paleizen. In Grodno en Dudutki zie je hoe het leven is en was op het platteland terwijl je door heel Wit-Rusland indrukwekkende herdenkingsplaatsen aan de 2e Wereld Oorlog zal zien. Tijdens deze korte en indrukwekkende reis maak je kennis met een van de best verborgen bestemmingen die Europe rijk is.

Land : WIT-RUSLAND
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1195.00
reisduur : 9
Lees Meer