Mexico, land van de Mayas

Mexico is een exotisch land met een rijk en fascinerend verleden. Omdat het land aan vele landen in de regio grenst, wordt het ook wel de poort van Midden-Amerika genoemd.

Mexico beslaat een enorm gebied en daardoor vind je er ook een zeer gevarieerd landschap. Veel mensen bezoeken Mexico echter alleen voor een strandvakantie aan de hagelwitte zandstranden van de Caribische kust, maar dat is een gemiste kans!

Zo vind je er prachtige koloniale steden als Mérida, San Cristóbal Querétaro, San Miguel de Allende en Guanajuato, uiteenlopende landschappen en ecosystemen, zoals koele berggebieden met actieve vulkanen en tropische hete kustgebieden met koraalriffen en natuurlijk de eeuwenoude cultuurschatten van de Maya’s, zoals de tempels, piramides en archeologische opgravingen van Chichén Itza, Uxmal en Palenque. Voeg daar de heerlijke keuken en een zeer gastvrije bevolking aan toe en het moge duidelijk zijn dat Mexico een zeer complete, afwisselende, vakantie- of reisbestemming is.

Klimaattype: Tropisch klimaat (Aw en Af) in de tierra caliente en een subtropisch klimaat en een gematigd (Cw) in de tierra templada en de tierra fria.
Gem. temp: 26°C
Regenseizoen: juni tot oktober
Beste reistijd: oktober tot mei

Doordat Mexico zo groot is, kent het diverse klimaten. Niet alleen de grootte, maar ook de verschillende hoogtes en de invloed van de omliggende oceanen zorgen voor verschillende klimaten. Over het algemeen zijn er in Mexico drie klimaatzones te onderscheiden: een hete, een gematigde en een koude zone.

Tierra caliente (warme zone)

De warme zone vind je in de kustgebieden, de laaggelegen (onder de 750 meter) streken van het binnenland met de moerassen en in de tropische wouden. Gemiddeld komen de temperaturen in deze gebieden nauwelijks onder de 25 graden. In de warmste periode (mei, juni, juli) kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 40 graden.

Tierra templada (gematigde zone)

De gematigde zone omvat het gebied tussen 750 en 1800 meter boven zeeniveau. Het is een subtropische zone met gemiddelde temperaturen tussen 17 en 23 graden en kille avonden waarin de temperatuur onder de 15 graden kan zakken.

Tierra fria (koude zone)

De koude zone bestaat uit het gedeelte van Mexico boven de 1800 meter. Het betreft Mexico-stad en andere regio”s in het centrale gedeelte van het land. Deze zone heeft een gematigd tot subtropisch klimaat mild, met gemiddelde temperaturen van overdag 22 en ’s nachts 10 graden.

Neerslag

Mexico als geheel kan als aride of semi-aride gekenschetst worden doordat 80% van het land minder dan 800 mm neerslag krijgt. De meest droge streek van het land is de woestijn van Altar waar het soms jaren niet regent. Over het algemeen kent Mexico twee seizoenen: het natte en het droge seizoen. Bijna overal in Mexico is de zomer, tussen juni en oktober, het natte seizoen, met als natste maanden de maanden juli tot september, met gemiddeld achttien regendagen per maand. Gedurende deze regendagen valt de neerslag meestal in de namiddag in de vorm van korte hevige buien. De droogste maanden zijn de maanden november tot maart, met een gemiddelde van twee regendagen per maand. De rest van het jaar valt er weinig regen. Uitzondering hierop zijn twee gebieden waar het hele jaar door regen valt: de kust van Chiapas en de hellingen van Tampico en Tabasco.

Orkanen

In het orkaanseizoen, dat van juni tot en met november duurt, kunnen op het schiereiland Yucatan orkanen voorkomen. De kustplaatsen Cancun en Playa del Carmen krijgen in deze periode regelmatig een bezoek van een orkaan die verwoestend kan zijn. Ook in de westelijke kustgebieden, langs de Noordoostelijke Grote Oceaan, komen orkanen voor. De meeste orkanen halen het land niet en zijn afgezwakt tot een tropische depressie voordat ze de kust van Mexico bereiken. In een enkel geval kunnen plaatsen als Puerto Vallarta en Acapulco getroffen worden door een orkaan of tropische storm.

Beste reistijd

Over het algemeen is de beste reistijd voor Mexico de periode van oktober tot mei in het droge seizoen. Ook tijdens het regenseizoen kun je Mexico prima bezoeken, de neerslag valt in deze periode namelijk veelal in de vorm van korte hevige buien en de rest van de dag is het dan droog. Wel is het in deze periode vaak erg warm en vochtig.

Delen van Mexico zijn veilig, in andere delen zijn zeker risico’s. Onder meer conflicten om drugs, en andere criminaliteit om geld afhandig te maken, zoals ontvoeringen en berovingen.

Daarnaast is de vulkaan Popocatépetl nog steeds actief en komen er tropische stormen en orkanen voor in Mexico.

Controleer de precieze situatie in Mexico voor vertrek altijd op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier.

Er zijn geen verplichte vaccinaties, tenzij je zeven dagen voor je komst in een gele koorts-land bent geweest. Dan moet je daar tegen zijn ingeënt.

Aanbevolen vaccinaties:

– DTP
– Hepatitis A

Malaria

In Mexico komt malaria voor in het grensgebied met Guatemala en Belize. Thuisvaccinatie raadt aan om malariapillen te gebruiken. Ook anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in deze gebieden.

Ook op het platteland in het zuidoosten aan de Golf van Mexico en in de provincie Oaxaca komt malaria voor. In dit gebied kun je volstaan met alleen anti-muggenmaatregelen. De rest van Mexico, inclusief de provincie Yucatan en Cancún, is malariavrij.

Nederlandse Ambassade

Avenida Vasco de Quiroga 3000, 7de verdieping Edificio Calakmul
Colonia Santa Fe
01210 Mexico Stad

Postadres:
Apartado Postal 10-656
11000 México D.F.

Tel nr. (+52) 55 5258-9921
Fax: (+52) 55 5258-8138
E-mail: [email protected]
Website: www.paisesbajos.com

Belgische Ambassade

Avenida Alfredo Musset, 41
Colonia Polanco
11550 Mexico D.F

Tel nr. + (52) (55) 52.80.07.58
Fax + (52) (55) 52.80.02.08
E-Mail: [email protected]
Website: www.diplomatie.be/mexiconl/

Voor Mexico heb je nodig:

  • Een paspoort dat na het vertrek uit Mexico nog 6 maanden geldig is

Visum

Nederlanders en Belgen hebben, voor een toeristisch verblijf van minder dan 180 dagen in Mexico, geen visum nodig. Wel moet je paspoort nog ten minste zes maanden geldig zijn. Bij aankomst in Mexico kunnen de Mexicaanse autoriteiten je verzoeken te bewijzen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Mexico te bekostigen.

Naar Mexico via Amerika

Veel reizigers naar Mexico vliegen via Amerika. Houd er rekening mee dat voor een overstap in Amerika een ESTA nodig is. Zonder geldig ESTA wordt je namelijk niet toegelaten bij het inchecken op vluchten naar Amerika, ook al verlaat je daar tussentijds de luchthaven niet en vlieg je direct door naar Mexico.

 

LET OP! De visumvereisten kunnen regelmatig wijzigen, dus check ruim voor je vertrek de meest recente visumvereisten bij de ambasse van Mexico.

Adressen ambassade van Mexico in Nederland en België:

Nederland:

Nassauplein 28
2585 EC Den Haag

Tel: 070-3602900Fax: 070-3560543

E-mail: [email protected]
Website: www.embamex-nl.com

België:

F.D. Rooseveltlaan 94
1050 Elsene

Tel: 00-332/6290777
Fax: 00-332/6468768

E-mail: [email protected]
Website: www.embamex.eu

Valuta

De munteenheid in Mexico is de Mexicaanse peso (MXN). De Mexicaanse peso is onderverdeeld in 100 centavos en wordt uitgegeven in munten van 10, 20 en 50 centavos en 1, 2, 5, 10, 20 en 50 peso en biljetten van 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 peso.

Bekijk hier de huidige koers van de Mexicaanse peso.

In Mexico kun je Euro”s omwisselen in peso op de internationale luchthavens en bij banken en in “casas de cambio”. De wisseltarieven tussen banken en casa se cambio schelen niet veel. In sommige hotels word er ook gewisseld, maar tegen een slechtere koers.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Mexicaanse peso eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de peso.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Mexico op zeer veel plaatsen mogelijk.

Creditcard

Creditcards worden in Mexico algemeen geaccepteerd.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Mexico geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 16:00 uur tot 16:00 uur. Sommige banken zijn langer geopend en ook op zaterdag is een aantal banken geopend.

Prijsniveau

Het prijsniveau ligt in Mexico lager dan dat in Nederland en België.

Fooien

Het geven van fooi in hotels en restaurants is in Mexico – en dan met name in de wat toeristischere gebieden – gebruikelijk. De mensen in de toeristenindustrie en in de duurdere hotels verwachten een tip. Taxichauffeurs verwachten meestal geen tip.

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Mexico zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Benito Juarez-dag 16 maart
Dag van de Arbeid 1 mei
Dag van de onafhankelijkheid 16 september
Dag van de revolutie 16 november
Kerst 25 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

 

Naast deze nationale feestdagen kent Mexico nog een aantal feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

In het grootste deel van Mexico is het het hele jaar door 7 uur vroeger dan in Nederland en België.

Uitzonderingen zijn de noordelijke staten Baja California Sur, Sonora, Sinaloa en Nayarit, die aansluiten op de Noord- amerikaanse mountain-tijd, waar het tijdsverschil met Nederland en België het hele jaar 8 uur bedraagt. In Baja California Norte is het tijdsverschil zelfs nog een uur groter.

Check hier de actuele tijd in Mexico.

Informatie over de prijzen voor vliegtickets kan je hier vinden. Liever een groepsreis? Vraag bijvoorbeeld informatie op bij Sawadee, Tenzing Travel of Fox Reizen.

Officiële taal van Mexico

De officiële taal van Mexico is het Spaans.

Overige talen

Hoewel het Spaans de officiële taal van Mexico is zijn er meer dan een miljoen mensen in Mexico die deze taal niet of slechts zeer beperkt spreken. Deze mensen, die veelal op het platteland wonen, spreken slechts hun inheemse taal, zoals het Otomi, Maya, Náhuatl, Zapoteeks, of het Mixteeks.

In de toeristische gebieden en dan met name Yucatan kan je je met Engels goed redden.

Desondanks kan het wel erg handig zijn om een woordenboekje Spaans mee te nemen.

Meer informatie

Kijk op de website van Etnoloque voor meer informatie over de diverse talen en dialecten die in Mexico worden gesproken.

Hoogtepunten in Mexico

Hierve el Agua mineraalbronnen

Het water filtert calciumcarbonaat en magnesium. Hierdoor ontstaan er bellen in het water, en op de plek waar de bronnen van een klif afvallen hebben de minerale afzettingen een versteende waterval gevormd.

Zilveren juwelen Taxco

In deze streek werden fortuinen verdiend van de zilvermijnen en een deel van het verdiende fortuinen werden weer teruggeven aan de gemeenschap met de bouw van de Kerk van Santa Prisca en San Sebastián, een juweel van de Churriguereske architectuur.

Het opmerkelijke centrale plein en veel van de graven zijn toegankelijk voor het publiek.

In dit gebied is de beroemde `Mexicaanse Hoed Dans’ die lokaal de Jarabe Tapatio wordt genoemd, ontstaan.

Een van de bezienswaardigheden van de oude stad is de piramide van de zon, de vierde grootste piramide in de wereld.

Deze verre neven van de olifant houden van warme ondiepe wateren – een voorkeur die helaas velen van hen het leven kost. Jaarlijks worden namelijk regelmatig zeekoeien gedood door aanvaringen met de propellors van boten.

Dit gigantische centrale plein in de hoofdstad wordt geflankeerd door de Catedral Metropolitana – één van de grootste kerken van de wereld en de eerste kerk die in `de nieuwe wereld’ werd gebouwd.

Dit gigantische centrale plein in de hoofdstad wordt geflankeerd door de Catedral Metropolitana – één van de grootste kerken van de wereld en de eerste kerk die in `de nieuwe wereld’ werd gebouwd.

De koepels van de kerk en de muren van de huizen in het stadje zijn bedekt met talavera, kleurrijke verglaasde tegels die ook vandaag de dag nog door locale kunstenaars worden geproduceerd.

Zonsopgang over de Maya ruïnes

Onderzoek de ruïnes in alle rust om vervolgens nog voor het ontbijt een duik te nemen in de turkoise zee; de ruïnes bevinden zich namelijk praktisch op het strand.

Hier bevindt zich een piramide gewijd aan Tepoztécatl, de God van de oogst. In het centrum van het stadje vind je het indrukwekkende Klooster van de geboorte van Christus, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen.

Elk jaar tijdens de equinox in de lente en de herfst beelden schaduwen Kukulcan (de slang) uit die de trappen van de piramide opklimt.

Volgens de overlevering vertelt deze zuil bezoekers wanneer zij zullen sterven. Bezoekers dienen hiertoe de zuil te omarmen en de ruimte tussen de vingertoppen te meten door te meten hoeveel maal hun hand hiertussen past. Het aantal “handen” vermenigvuldigd met 4 voorspelt het aantal resterende levensjaren.

Ieder jaar op 1 november, worden angelitos (dode kinderen) herinnerd, en de volgende dag de dode volwassenen. Tijdens de festiviteiten bezoekt men de graven van dierbaren en offert daar voedsel en drank om dit na afloop vaak weer zelf op tee ten en drinken.

Overdag kun je te voet of per paard de ranche verkennen om hier vervolgens ‘s-avonds bij het kampvuur onder het genot van de locale keuken en een glas tequila van bij te komen.

De dansen zijn een ode aan de rijke tradities en oude rituelen van Mexico en alleen al de hoofddeksels van de dansers zijn al een reden om de voorstelling te bezoeken.

Spoorweg van de Koperkloof

De mooiste uitzichten heb je wanneer je de 13-urige tocht tussen Los Mochis en Chihuahua begint in Los Mochis.

Duiken in Mexico

Deze bijzondere duikplekken verdienen het dan ook om van dichtbij ontdekt te worden.

Vulkaan Popocatépetl

Je kunt er zelfs een spectaculaire duik maken in de met water gevulde kraters.

Baja Schiereiland

Aan de Caraïbische kust, vind je bij Playa del Carmen, Tulum en met name Cozumel, een eiland met in elke richtling niets dan stranden, de beste stranden.

Reistips voor Mexico

De komende maanden zullen er veel mensen richting Midden-Amerika vertrekken in verband met de aflopende Mayakalender en de daarbij ontstane hype dat de wereld vergaat op 21-12-2012. De impact die de datum heeft is enorm en trekt toeristen maar ook sensatiezoekers naar de Mayagebieden in Mexico, Guatemala en Honduras.

Lees Meer

Inspiratie voor Mexico

Toffe Roadtrips, Verre Avonturen

Tegenwoordig kun je niet meer op wereldreis zonder terug te komen met een bijzonder videootje. Eerlijk gezegd vinden wij veel van die "leuk bedoelde" reisvideo's niet zo heel bijzonder, maar zo af en toe zit er wel een heel leuke bij, zoals de

Lees Meer Door: Reisbijbel

Slimme Reistips

De Australische reisorganisatie Intrepid Travel bestaat dit jaar 25 jaar en om dat te vieren vroegen ze Daniel Klein en Mirra Fine van The Perennial Plate om een video te maken van hun wereldreis, waarin ze weergeven wat volgens hen reiz

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

De komende maanden zullen er veel mensen richting Midden-Amerika vertrekken in verband met de aflopende Mayakalender en de daarbij ontstane hype dat de wereld vergaat op 21-12-2012. De impact die de datum heeft is enorm en trekt toeristen maar ook

Lees Meer Door: André van Luttikhuizen

Verre Avonturen

In een griezelig moeras ten zuiden van Mexico-Stad bevindt zich een eiland dat rechtstreeks uit een horrorfilm afkomstig lijkt te zijn; La Isla de la Munecas, ofwel poppeneiland.

Lees Meer Door: Wouter Peters

Verre Avonturen

De vlinderreservaten in Michoacan natuurspektakel

Ieder jaar, tussen eind november en eind februari, kun je in het Centrale Hoogland van Mexico een waar natuurspektakel aanschouwen. In die periode verzamelen zich namelijk miljoenen monarchvlinders vanuit Canada en de VS naar dit gebied om er te o

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Mexico

Reizen naar Mexico

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Vliegtickets

Mexico

Boek je vlucht met TUI naar Mexico

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Zonvakantie

TUI BLUE El Dorado Seaside Suites & Spa

9-daagse Zonvakantie naar TUI BLUE El Dorado Seaside Suites & Spa in Yucatan

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1720.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Catalonia Riviera Maya & Yucatan Beach Resort

9-daagse Zonvakantie naar Catalonia Riviera Maya & Yucatan Beach Resort in Riviera Maya

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1637.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Mahékal Beach Resort

Op misschien wel het meest idyllische plekje in Playa del Carmen staan Maya-huisjes pal aan het strand. Mahékal: magisch! En dat is het Mahékal Beach Resort in Mexico. Hier vind je geen televisie of radio op de kamer. Wat dan wel? Een regendouche,

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1198.00
Lees Meer

Zonvakantie

Mystique Blue

Najaar 2018 geopend op het paradijselijke eiland Holbox, het exclusieve boetiekresort hotel Mystique Blue. Holbox is nog niet aangetast door het massatoerisme en is een fantastische plek om te ontsnappen aan de waan van de dag en te genieten van de h

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1499.00
reisduur : 9
Lees Meer

hotel

The Reef Coco Beach

Gelegen langs een zonovergoten stuk van Caraïbische kust en slechts een korte wandeling van trendy Playa del Carmen, ligt dit kleinschalige hotel dat over alle gemakken van een all-inclusive resort beschikt.

Land : Mexico
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 105.00
Lees Meer

Vliegtickets

Mexico

Boek je vlucht met TUI naar Mexico

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Verre reizen

6 dg cruise Mexicaanse Riviera

6-daagse Verre reizen naar 6 dg cruise Mexicaanse Riviera in Baja California

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 743.00
reisduur : 6 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

La Diosa Tulum

9-daagse Zonvakantie naar Riviera Maya bij La Diosa Tulum

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 2046.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Cancun

Retourticket naar Cancun

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 699.00
Lees Meer

Rondreis

Highlights of Mexico

Maya-tempels, koloniale steden, inheemse culturen, kleurrijke huizen, jungle, in deze reis vindt u alles waar Mexico bekend om staat. Van de wereldstad Mexico City tot de bekende Maya-stad Chichén Itzá; het is puur genieten van alle facetten van di

Land : Mexico
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2499.00
reisduur : 15 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

RIU Palace Cabo San Lucas

10-daagse Zonvakantie naar RIU Palace Cabo San Lucas in Los Cabos

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1411.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

RIU Palace Pacifico

10-daagse Zonvakantie naar RIU Palace Pacifico in Pacifische Kust

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1272.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Grand Palladium Costa Mujeres Resort & Spa

Bienvenidos in het Grand Palladium Costa Mujeres Resort & Spa. De 5 sterren die vanaf eind 2018 op dit All Inclusive hotel pronken, heten je al van verre welkom. Vanuit het hotel loop je zo het witte zandstrand van het rustige Costa Mujeres op. De hy

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1458.00
Lees Meer

Rondreis

Rondreis MEXICO SLOW COMFORT; Cultureel, koloniaal en Caribisch!

Op deze Mexico Slow Comfort reis ligt het reistempo lager. Veel vrijheid om excursies te ondernemen of juist een dagje niets te doen! In Mexico-Stad zul je je niet vervelen. Het prachtige koloniale centrum, de cultuur in het antropologisch museum, ee

Land : Mexico
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2095.00
reisduur : 15 dagen / 14 nachten
Lees Meer

autoreis

Impressions of Yucatán

Het schiereiland Yucatán heeft vele gezichten. Met deze autoreis maakt u een rondje dwars door 'Mundo Maya': een indrukwekkende kennismaking met de interessante Maya-beschaving maar ook met Spaans-koloniale steden en een prachtige natuur. Onderweg b

Land : Mexico
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 800.00
reisduur : 9
Lees Meer

Zonvakantie

RIU Jalisco

10-daagse Zonvakantie naar RIU Jalisco in Pacifische Kust

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1336.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Xcaret Mexico

Hotel Xcaret Mexico is uniek in zijn soort. Wie hier verblijft, krijgt toegang tot verschillende natuurparken zoals het bekende Xcaret, Xel-Ha en verschillende cenotes. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn ook de maaltijden in al die parken inbegrepen

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 2246.00
Lees Meer

Vakantie

8 dg cruise Beleef Mexico

8-daagse Vakantie naar 8 dg cruise Beleef Mexico in Baja California

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 860.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Mexicaanse Magie

Een individuele rondreis die de bijzondere Maya-cultuur van Yucatan combineert met de stranden en eilanden van Playa del Carmen, Tulum en Isla Holbox.

Land : Mexico
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 2252.00
reisduur : 11 nachten
Lees Meer

Verre reizen

12-daagse rondreis Hoogtepunten van Mexico

Laat je meevoeren naar het belangrijke Mayatempelcomplex Uxmal, de ruïnestad Palenque, het aan de oceaan gelegen Tulum én een van de zeven wereldwonderen Chichén Itzá... het zijn slechts enkele van de vele welbekende namen die herinneren aan de r

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1635.00
reisduur : 12
Lees Meer

Zonvakantie

RIU Palace Costa Mujeres

November 2018 kreeg relaxen een nieuwe betekenis. Het RIU Palace Costa Mujeres opende toen haar deuren. Logeren direct aan het strand, met 24/7 alles binnen handbereik wat je hartje begeert. En RIU zou RIU niet zijn zonder hartelijk en servicegericht

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1402.00
Lees Meer

Zonvakantie

Los Arcos Suites

10-daagse Zonvakantie naar Los Arcos Suites in Pacifische Kust

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 799.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

Familiereis

Familiereis MEXICO EN GUATEMALA AVONTUUR - 23 dagen; Ontdek de wereld van de Maya's

Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Tijdens deze afwisselende Mexico en Guatemala rondreis kom je niet alleen in aanraking met de oude Maya's, met hun verlaten steden vol imposante piramides, maar ook met de hedendaagse May

Land : MEXICO
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2495.00
reisduur : 23
Lees Meer

Zonvakantie

RIU Palace Riviera Maya

Eind 2019 opende het fijne All Inclusive hotel RIU Palace Riviera Maya weer haar deuren na een volledige make-over. De stijlgoeroes van RIU hebben ook van deze, pal aan het witte zandstrand van Mexico gelegen klassieke Palace weer een moderne en luxe

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1690.00
Lees Meer

Rondreis

Familiereis MEXICO AVONTUUR - 24 dagen; Maya's, sombrero's en cenotes

Dit is een familiereis naar Mexico voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Tijdens deze afwisselende Mexico rondreis ontdek je verloren Mayatempels in het oerwoud en kun je ultiem genieten op het strand van het tropische eiland Isla Mujeres. Je zwemt

Land : Mexico
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3145.00
reisduur : 24 dagen / 23 nachten
Lees Meer

reizen

Experience Yucatán & Belize

Deze reis laat u kennis maken met de mysterieuze Mayacultuur in Yucatán en Belize. U doet sfeervolle koloniale steden aan en geniet van de prachtige natuur. Belize staat bekent om de schitterende onderwaterwereld, maar heeft ook aan land veel moois

Land : Mexico
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1800.00
reisduur : 0
Lees Meer

Zonvakantie

Punta Marina THe Home Collection

8-daagse Zonvakantie naar Punta Marina THe Home Collection in Canarische Eilanden

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 602.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Autoreis

Explore Tropical Yucatán

Schiereiland Yucatán heeft alle ingrediënten voor een prachtige, veelzijdige reis. U start deze rondreis in het gezellige Playa del Carmen, waarna het tijd is om naar het paradijselijke Isla Holbox te gaan om te genieten van de wuivende palmbomen,

Land : Mexico
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2999.00
reisduur : 17 dagen
Lees Meer

arrangement

Pueblos Magicos Cholula & Puebla

Cholula was ooit de tweede grootste stad van het Azteekse rijk. Na de Spaanse koloniale periode werd onder andere de kerk 'Nuestra Señora de los Remedios' gebouwd. Cholula werd hierna in omvang voorbijgestreefd door de stad Puebla. Met de prachtig

Land : Mexico
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 750.00
reisduur : 0
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Mexico Chill and Adventure

Tijdens deze avontuurlijke en relaxte familiereis door Mexico bezoeken we kleurrijke steden, dorpen en ontdekken we de mooiste Maya ruïnes ter wereld. In Bacalar kun je supboarden en kajakken op de gelijknamige lagune. Het prachtige meer met azuurbl

Land : Mexico
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2239.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Mexico Go-26

Samen met leeftijdsgenoten reis je door Mexico. Deze jongerenreis laat je in 23 dagen het mooiste van het Yucatan-schiereiland zien. Gedurende de reis heb je veel individuele vrijheid en in overleg met de reisleider kun je met de groep of zelf je eig

Land : Mexico
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3200.00
Lees Meer

Zonvakantie

Sandos Playacar

9-daagse Zonvakantie naar Sandos Playacar in Riviera Maya

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1430.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Akumal Bay Beach & Wellness Resort

Akumal Bay Beach & Wellness Resort heeft een schitterende ligging, genesteld tussen het kalme water van de Caribische Zee en de groene jungle van Mexico. Dit kleinschalige All Inclusive hotel staat bekend om haar relaxte sfeer, hartelijke service en

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1431.00
Lees Meer

Verre reizen

Discover Kleurrijk Yucatán

Inclusief vluchten. Deze fly drive rondreis over schiereiland Yucatán geeft je veel vrijheid om met je eigen huurauto de natuur en geschiedenis van het kleurrijke Mexico te verkennen. Zo kom je in Chichén Itza, Merida, Bacalar, Tulum en Playa del C

Land : Mexico
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1265.00
reisduur : 11 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Islandhopping met een Caribisch tintje

Islandhopping met een Caribisch tintje

Land : Mexico
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1687.00
reisduur : 11 nachten
Lees Meer

Vliegtickets

Cancun

Retourticket naar Cancun

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 733.00
Lees Meer

Zonvakantie

RIU Yucatan

9-daagse Zonvakantie naar RIU Yucatan in Yucatan

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1627.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

HM Playa del Carmen

9-daagse Zonvakantie naar Riviera Maya bij HM Playa del Carmen

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 799.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Viva Wyndham Azteca

9-daagse Zonvakantie naar Viva Wyndham Azteca in Yucatan

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1308.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

RIU Lupita

9-daagse Zonvakantie naar RIU Lupita in Yucatan

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 899.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Verre reizen

Catalonia Yucatan Beach

9-daagse Verre reizen naar Riviera Maya bij Catalonia Yucatan Beach

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1660.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Planet Hollywood Cancun

9-daagse Zonvakantie naar Yucatan bij Planet Hollywood Cancun

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1234.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Riu Latino

9-daagse Zonvakantie naar Yucatan bij Riu Latino

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1240.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

RIU Santa Fé

Met het zandstrand voor de deur én een All Inclusive formule zoals alleen RIU dat kan, kom je in Riu Santa Fe helemaal tot rust. Zo kun je relaxen in één van de 5 zwembaden terwijl je een heerlijke cocktail drinkt aan de swim-up bar. Of ga voor

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1312.00
Lees Meer

Zonvakantie

Sandos Caracol

Nieuwsgierige neusberen voor het terras, rennende wasberen bij de lobby en een eeuwenoude Maya-ruïne op het resort. Hotel Sandos Caracol tovert een gewone strandvakantie om tot een onvergetelijke eco ervaring. Natuurlijk, de turquoise zee ligt klaar

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1275.00
Lees Meer

Verre reizen

Grand Tour Kleuren van Mexico

Ontdek de rijkdom van het echte Mexico en rij met huurauto langs de mooiste bezienswaardigheden van Mexico-Stad tot aan Yucatán.

Land : Mexico
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 21 nachten
Lees Meer

Vliegtickets

Mexico

Boek je vlucht met TUI naar Mexico

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Mexico, 16 dagen

Bewonder hoogtepunten van de klassieke Mayacultuur als Chichén Itzá, Tulum en Palenque en dwaal door koloniale stadjes als Mérida en San Cristóbal. Einde aan het strand van Playa del Carmen.

Land : Mexico
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1795.00
reisduur : 15 dagen
Lees Meer

autoreis

Impressions of Yucatán

Het schiereiland Yucatán heeft vele gezichten. Met deze autoreis maakt u een rondje dwars door 'Mundo Maya': een indrukwekkende kennismaking met de interessante Maya-beschaving maar ook met Spaans-koloniale steden en een prachtige natuur. Onderweg b

Land : Mexico
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 700.00
reisduur : 8
Lees Meer

Verre reizen

12-daagse rondreis Mexico van de Azteken

Laat je op een relaxte manier meevoeren naar belangrijke Mayatempelcomplexen zoals een van de zeven wereldwonderen Chichén Itzá, Ek Balam en het aan de oceaan gelegen Tulum. Het zijn slechts enkele van de vele welbekende namen die herinneren aan de

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1793.00
reisduur : 12
Lees Meer

Verre reizen

8 dg cruise Mexico met Puerto Vallarta

8-daagse Verre reizen naar 8 dg cruise Mexico met Puerto Vallarta in Californië

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 769.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

RIU Palace Las Americas

Welkom in dit stijlvolle 'adults only' hotel in het hart van de hotelzone van Cancun. Als jij vindt dat je nu wel eens een heerlijke luie en luxe vakantie verdiend hebt, dan zeggen wij: RIU Palace Las Americas. Een beetje loom nog van de schandalig r

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1541.00
Lees Meer

Verre reizen

16-daagse rondreis Yucatan Highlights

16-daagse rondreis Yucatan Highlights

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1956.00
reisduur : 16 dagen
Lees Meer

Groepsrondreizen

Groepsrondreis 22-35ers reis Mexico

Tijdens deze avontuurlijke 22-35ers reis door Mexico bezoek je prachtige ruïnes, ontmoet je kleurrijke Mexicaanse bevolking en ervaar je de diversiteit van het land. Deze 22-35 reis biedt de juiste afstemming tussen avontuur, comfort en gezelligheid

Land : Mexico
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2369.00
Lees Meer

autoreis

Haciendas of Yucatán

Deze autoreis 'Haciendas of Yucatán' laat u kennis maken met de veelzijdigheid en het koloniale verleden van het schiereiland. U verblijft in karakteristieke 'Haciendas'; landhuizen die zich vroeger vooral met veeteelt en landbouw bezig hielden, maa

Land : Mexico
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 650.00
reisduur : 7
Lees Meer

Rondreizen

Mexico, 20 dagen

Een gevarieerde rondreis voor het gehele gezin naar het oosten van Mexico op Yucatan en de belangrijke Maya tempels. Daarnaast kleurrijke indianencultuur en een paar dagen strand in Playa del Carmen.

Land : Mexico
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2595.00
reisduur : 19 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

RIU Dunamar

9-daagse Zonvakantie naar RIU Dunamar in Yucatan

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 999.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

RIU Palace Peninsula

Absolute vijfsterren luxe en exclusief voor levensgenieters, zo omschrijf je RIU Palace Peninsula. Gelegen in het kloppende hart van de hotelzone van Cancun en pal aan het witte zandstrand van Mexico. En befaamd vanwege de gedurfde architectuur en he

Land : Mexico
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1481.00
Lees Meer

Verre reizen

Highlights Authentiek Mexico Deluxe

Fly drive Mexico? Ontdek authentiek Mexico en rij met huurauto langs de mooiste bezienswaardigheden van Mexico-Stad, via Oaxaca, Chiapas naar Yucatán. Verblijf in 4* hotels. Meer info?

Land : Mexico
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 1804.00
reisduur : 16 nachten
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Mexico

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Yucatan | Borch

Mooie geplasticieerde kaart van Yucatan. Deze kaart biedt een goed overzicht van dit deel van Mexico met detailkaarten.   Our soft-laminated map of Yucatan includes: Yucatán 1:1 000 000, Guatemala  North 1:1 000 000, Yucatán Peninsula 1:2

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Mexico | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 26.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Mexico Border States Northeast Coahuila, Nuevo Leon, Tamaulipas | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegvelden en grote wegen. Als overzichtskaart goed te gebruiken. Tweezijdig. The Rio Grande dips south after curving around Big Bend, to flow into the Gulf of Mexico just east of B

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Oaxaca & Chiapas | ITMB

Folded road and travel map, in color. Scale 1:1,000,000. Distinguishes roads ranging from expressways (free/toll) to rural roads. Legend includes tracks, trails, international airports, domestic airports, airfields, gas stations, points of interest

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Maskers, macho's en mañana (Mexico) | Scriptum

Mexico is een land vol verrassingen, waar de werkelijkheid telkens weer anders is. Mexicanen leven in een moderne wereld maar hun ware passies, dromen en emoties niet. Die gaan terug naar de tijd van voor de kolonialisatie. Alleen, die worden verbo

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.90
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Eyewitness Top 10 Cancún and the Yucatán | Dorling Kindersley

Een compacte reisgids met veel illustraties, veel aandacht voor cultuur en bevolking en hier en daar praktische informatie. Kleine versie, handig in de binnenzak. Engelstalig Your Guide to the 10 Best of Everything in Cancún and the Yucatán.

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Mexico | Freytag & Berndt

Gedetailleerde, tweezijdige landkaart van Mexico, prima geschikt voor planning en rondtrekken . De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. Afstanden tussen plaatsen zijn

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Mexico | Insight Guides

Een rijk geillustreerde reisgids met diepgaande teksten: één van de beste reisgidsen die er bestaan. Eerste deel bestaat uit een beschrijving van de unieke aspecten van de regio, daarna een deel echte reisgids en als afsluiting een deel met prakt

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Moon Baja - Tijuana to Los Cabos | Moon Travel Guides

Uitstekende Amerikaanse reisgids van uitgever Moon. De gids is vergelijkbaar met Lonely Planet en Rough guide en is voor de backpacker - zelfstandige reiziger geschreven; toch is deze door de grote mate van details en achtergronden geschikt voor al

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Cabo (Mexico) Including La Paz and Todos Santos | Moon Travel Guides

Uitstekende Amerikaanse reisgids van uitgever Moon. De gids is vergelijkbaar met Lonely Planet en Rough guide en is voor de backpacker - zelfstandige reiziger geschreven; toch is deze door de grote mate van details en achtergronden geschikt voor al

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Mexico Sonora & Chihuahua | ITMB

The border states between the USA and Mexico are of significant economic and travel importance, being some of the most traversed border crossings in the world. Touristically, northwestern Mexico appeals to desert lovers, with resort towns along the

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Yucatán | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits) van Mexico, Yucatán. Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Mexico | ITMB

Een degelijke wegenkaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads. Als overzichtskaart goed te gebruiken. Mexico remains a strong tourist destination for international visitors. This updated, double sided det

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Natuurgidsen

Vogelgids - Natuurgids Mexico Birds | Waterford Press

Mexico Birds is the perfect pocket-sized, folding guide for the bird lover and travelling nature enthusiast. This beautifully illustrated guide highlights over 164 familiar species and includes a map featuring prominent country-wide birding destina

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Op de vlakte der slangen | Paul Theroux

In ‘Op de vlakte der slangen’ maakt Paul Theroux, grootmeester van de reisliteratuur, een maandenlange roadtrip door Mexico. Theroux begint in Nogales, een grensstad in het noorden. Een metershoog hek loopt dwars door de stad en scheidt de welv

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 32.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Mexico Yucatan Peninsula | ITMB

  Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken.   This is a modest upgrading, with little change over the previ

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3105 Adventure Map Northern Yucatan Peninsula - Yucatan schiereiland noord | National Geographic

Wegenkaart van Yucatan schiereiland noord met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten. The Northern Yucatan

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Sliced Iguana - Travels in Mexico | Isabella Tree

Behind the facade of sombreros and tequila, tourist traps and holiday resorts, there lies a very different Mexico. In "Sliced Iguana", Isabella Tree explores a town that is the heart and lifeblood of the Americas, a country of extremes and contradi

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 765 Mexico | Michelin

Zoals je van deze landkaart van Michelin mag verwachten is deze wegenkaart Mexico zeer overzichtelijk en heeft een duidelijk helder kaartbeeld. De kaart geeft uitgebreid toeristische informatie weer. This Mexico map from Michelin is part of their

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 185 Yucatan en land van de Maya's - Mexico | Michelin

Bijzonder goed leesbare kaart van een deel van Mexico, in dit geval Yucatan en het gebied van de Maya's.   Op deze kaart zijn de Nationale Parken goed zichtbaar ingetekend met een heldere achtergrondkleur. Wegnummers, register, afstanden tusse

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Mexico | Rough Guides

Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Meestal completer en beter dan de Lonely Planet ! Discover Mexico with this com

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 26.50
Lees Meer

Wegenatlassen

Wegenatlas Travel Atlas Mexico | ITMB

De eerste gedegen wegenatlas van Mexico: handig boekje met slappe kaft op A5 formaat. This is truly a first for ITMB – a road atlas – and what better travel destination to release than ever-popular Mexico! At 1:1M scale, a book is the best wa

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Pocket guides Cancun & the Riviera Maya | Lonely Planet

Pocket reisgidsen van Lonely Planet zijn een kleinere versie dan de 'echte' Planets. Vaak echter van bijzondere bestemmingen binnen een bepaald land waardoor er meer aandacht is en uitgebreidere tips zijn voor die bepaalde streek i.v.m. de grote Pl

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Guatemala, Belize & the Yucatan | Insight Guides

Dé gids als het gaat om achtergrondinformatie en prachtige foto’s. Ideaal om je reis goed te plannen. Door het formaat en gewicht niet zo zeer om mee te nemen in een echte rugzak voor de grammenjager maar in een Samsonite misstaat deze niet! Uit

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Atlassen

Wegenatlas - Adventure Edition VS - Canada - Mexico - Puerto Rico | National Geographic

Duidelijk leesbare wegenatlas van de USA, Mexico, Canada, en Puerto Rico, met groot register en ook kleine plattegronden van centra van belangrijke steden. Ook met informatie over nationale parken en avontuurlijke bestemmingen. Duidelijke kaarten

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Baja California - Mexico | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads. Als overzichtskaart goed te gebruiken. The long peninsula on the north-western edge of Mexico (the ‘lost’ province of Alta California being th

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Mexico South | ITMB

Een degelijke wegenkaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads. Als overzichtskaart goed te gebruiken (De kaart beschrijft Mexico ten Zuiden van Tampico). Folded road and travel map in color. Scale 1:1,200

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Mexico City | Moon Travel Guides

De reisgids voor Mexico City van de Amerikaanse uitgever Moon is een vergelijkbare gids met uitgever Lonely Planet > veel praktische informatie met veel diepgang! Het feit dat het een Amerikaanse uitgever is, maken deze gidsen zeer aantrekkelijk vo

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Mexico North East | ITMB

Mexico is one of our favourite places to visit, and is also very popular with American travelers. The five states that border Texas – Coahuila, Nuevo Leon, Tamaulipas, Zacatecas, and San Luis Potosi may not be well-known internationally, but Mont

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Mexico Pacific Coast en Guadalajara | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads. Als overzichtskaart goed te gebruiken. The area of coverage has been extended to cover everything on Mexico’s western coast, from Mazatlan to Ac

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Kookboeken

Kookboek 500 Mexicaanse gerechten, Heerlijke authentieke en nieuwe gerechten | Veltman

Dit boek bevat 500 verrukkelijke recepten voor al uw feestjes, vieringen of speciale gelegenheden, van sissende fajita's en authentieke guacamole tot quesadilla's met kreeft en mangocrème en huwelijkskoekjes. De inleiding behandelt de voorbereid

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Yucatan Birds - Mexico | Waterford Press

Een bijzonder handige uitklapkaart met alle veelvoorkomende vogels van Yucatan. Duidelijke illustraties, goede korte omschrijving van soort en leefgebied, geplastificeerd. With more a thousand species of birds occurring in Mexico and its neighbor

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids Tavellers' Wildlife Guides - Southern Mexico | Interlink

Het is een bijna wetenschappelijke beschrijving van het ecosysteem in al haar facetten. Daarnaast een kleine veldgids achterin met de belangrijkste soorten. Geweldig gedetailleerd standaard werk voor dit gebied! Engelstalig. Most nature traveller

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 30.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Central America | Footprint

Zo mogelijk nog completer dan de Lonely Planet: dezelfde doelgroep - rugzakker, zelfstandig reizenden -, dezelfde informatie als slaapgelegenheden, vervoer etc. Veel internetverwijzingen. Naast deze grote hoeveelheid praktische informatie ook veel

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Mexico North - Noord | ITMB

Folded road and travel map. Scale 1:1,300,000. Distinguishes roads ranging from expressways (free/toll) to rural roads. Legend includes tracks, trails, railways, international/domestic airports, airfields, border crossings, gas stations, points of

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Wandkaarten van landen

Wandkaart Mexico, 78 x 54 cm | National Geographic

Decoratieve wandkaart van Mexico. Naast de mooie kleuren staan er bijzonder veel plaatsen op vermeld. This finely detailed National Geographic political map of Mexico shows country boundaries, cities and towns, airports, major highways and roads,

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 30.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Reishandboek Mexico | Elmar

Het zijn vooral de tempels van de Maya's en de Azteken, de fraaie stranden, de fascinerende Mexicaanse dorpen en koloniale steden die Mexico tot zo'n geliefd vakantieland maken. Het landschap is adembenemend. Van noord naar zuid verheffen zich de b

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Mexico | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Een vreemdeling die geen kwaad doet | Gwen van Gelder

Vlak onder de miljoenenstad Mexico-City ligt de provincie Morelos met een deels Indiaanse bevolking, de Nahua. Zij stamen rechtstreeks af van de Azteken, wier beschaving rond 1520 door de Spaanse veroveraar Cort?s werd overweldigd. De Spanjaarden nam

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.00
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3108 Adventure Map Mexico | National Geographic

Wegenkaart van Mexico met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten. National Geographic's Mexico AdventureMap

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Cancun, Cozumel and the Yucatan - Mexico | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Mexico Central & Mexico City | ITMB

Goede wegenkaart met duidelijk kleurgebruik. Het betreft een deel van Mexico met op de achterkant een stadsplattegrond van het centrale deel van Mexico City. Roads, tracks, accommodations, tourist info, parks, archaeological sites, ferry routes,

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Explore Cancun & the Yucatan | Insight Guides

Een pocketversie van de alom gewaardeerde Insight Guides. Boordevol informatie over Cancun en Yucatan.   Experience the best of Cancún and the Yucatán with this indispensably practical Insight Explore Guide. From making sure you don't miss o

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.50
Lees Meer

Fotoboeken

Fotoboek Mexico | Koenemann

Mexico stands for barren landscapes and cacti, pyramids and palm beaches, indigenous cultures and scorching sun. The country impresses with its imposing scenery, fascinating archaeological sites and picturesque colonial towns. This volume shows the

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 39.95
Lees Meer

Woordenboeken & Taalgidsen

Woordenboek Phrasebook & Dictionary Mexican Spanish - Mexicaans Spaans | Lonely Planet

Een taalgids Spaans voor in Mexico. Met woordenlijst en thematische hoofdstukken over cultuur en taal. Handzaam zakformaat. Lonely Planet   Lonely Planet Mexican Spanish Phrasebook & Dictionary is your handy passport to culturally enriching

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 7.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Puerto Vallarta Including Sayulita - the Nayarit and Jalisco Coasts (Mexico) | Moon Travel Guides

De Amerikaanse uitgever Moon is een vergelijkbare gids met uitgever Lonely Planet > veel praktische informatie met veel diepgang! Het feit dat het een Amerikaanse uitgever is, maken deze gidsen zeer aantrekkelijk voor de staten en nabije landen afz

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 21.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Kunstreiseführer Mexiko | Dumont

Zeer diepgaande reisgids over Mexico op het gebied van kunst, cultuur en geschiedenis. Veel plattegronden van interessante bezienswaardigheden, beschrijvingen van achtergronden. Absoluut een aanrader voor de geïnteresseerde reiziger! Mexiko, die

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 28.95
Lees Meer

Atlassen

Wegenatlas - Travel Atlas Mayan World | ITMB

  Wegenatlas op diverse schaal voor het gebied van de Maya's in Mexico, Guatemala, Belize, Honduras en El Salvador.   Mayan World Travel Atlas - ITMB The Mayas occupied the Yucatan Peninsula and spread inland through modern-day Belize, Gu

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Mexiko - Mexico | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Trotter Yucatan - Cancun | Lannoo

De onmisbare gids voor echte trotters - Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters - Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen - Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter - Honderden budgetvriendelijke

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.99
Lees Meer

Wegenatlassen

Wegenatlas USA - Canada - Mexico | Hallwag

Wegenatlas van de Verenigde Staten (1:1.250.000). Canada (1:1.900.000) en Mexico (1:2.250.000) In spiraalband.   Roadmaps with places of interest, city maps, national parks, road distance table and index of place names.   342 pages, spi

Land : Mexico
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer