Sint maarten reisinformatie voor jouw vakantie

Sint Maarten

Sint Maarten, stranden en bescheiden natuur

Sint Maarten is een van de Caribische eilanden die tot het Koninkrijk der Nederlanden horen. Tenminste, het Nederlandse deel, want Sint Maarten kent ook een Frans deel. De voertaal op het hele eiland is Engels, omdat de bewoners grotendeels afstammen van Engelse slaven. Het eiland heeft een eigen luchthaven en krijgt veel, met name Amerikaanse, toeristen op bezoek, ook per boot.

Ze komen natuurlijk voor de 37 geweldige stranden en de zee, maar er is meer te doen. Zelfs vanaf je strand, want het Maho Beach staat bekend om … vliegtuigspotten. De landende vliegtuigen scheren er letterlijk over je hoofd. In april viert de bevolking het jaarlijkse carnaval, dat een enorm Afrikaans-Carabisch feest oplevert.

In het binnenland kan je naar de 411 meter hoge top van de Pic Paradis klimmen. Je komt met name cactussen tegen onderweg. Nattere natuur vind je in twee grote lagunes, Simpson Bay Lagoon en Oyster Bay. Hier zijn de mangrovebossen, die zo”n vijftig verschillende vogelsoorten herbergen. Je kan ook kayakken voor de kust.