Caribisch gebiedMeer dan 7.000 eilanden tussen Atlantische oceaan en Midden-Amerika

Het Caribisch gebied is veel meer dan alleen zon, zee en strand. Natuurlijk, je kan heerlijk bijkomen en zonnen op bijvoorbeeld de ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en Curacao. Maar kies je bestemming ook eens passend bij de activiteit die je wilt gaan beoefenen. Kitesurfen op de Dominicaanse republiek of dansen op Jamaica of in Cuba bijvoorbeeld. In Cuba maak je tijdens een reis – al dan niet met passend vervoer – natuurlijk ook kennis met de geschiedenis van het land. Probeer bij locals te overnachten!

Dominica

Sla in de caraïben sowieso de resorts over en kies je accommodatie met zorg. Je maakt de (dure) vliegreis immers niet om in een inwisselbaar hotel te verblijven. Iedere bestemming heeft ook voldoende natuurpracht te bieden. Neem Dominica, met het op één na grootste kratermeer ter wereld. Een dertien kilometer lange hike voert je naar de Boiling Lake…

Guadeloupe

De koloniale achtergrond van de meeste eilanden is nog volop te merken. Bijvoorbeeld in Guadeloupe, waar je ook prima terecht kan voor een taalreis. Het is een erg gesloten gemeenschap, maar eenmaal daar geniet je wel van de geweldige natuur!

Reisbijbel tipt bijzondere landen in Caribisch Gebied

Nieuwste reistips voor het Caribisch Gebied

handbagage

De ideale handbagage tas is ook een koffer

Of je nu op een citytrip gaat of juist een lange reis maakt, met de juiste handbagage tas of koffer reis je niet alleen lichter, maar ook meer comfortabel. Deze handbagage tas doorstaat de test overtuigend.

Lees meer

7 Tips voor je eerste verre vlucht met een baby

Je eerste verre vlucht met een baby of klein kind. Het bezorgt menig ouder al weken van te voren angstzweet. Want eerst was jij die reiziger die zich irriteerde aan jengelde kleintjes op intercontinentale vluchten, nu ben jij de ouder van die plots enorm huilende baby of dreinende peuter. Toch, het gaat vaker goed dan niet goed. Het allerbelangrijkste is dat jij rustig kan blijven. Met deze tips lukt dat wellicht net wat beter!

Lees meer

Welke camera neem je mee op reis?

Voortaan heb je natuurlijk geen twijfels meer over aantal fotorolletjes dat je meeneemt op reis, maar juist wel over het type fotocamera. Check onze tips!

Lees meer

Koffers kiezen en inpakken voor een verre reis

In- en uitpakken op reis. Welke tas of koffer gaat mee als handbagage, wat check je in en zijn wielen nu wel of niet handig? Reisbijbel reist natuurlijk heel vaak. Bijvoorbeeld vijf weken per trein, boot, vliegtuig, auto en deels te voet door Azië. Met vier personen, onder wie de Reisbijbel juniors. Of: dwars door het Atlasgebergte, met de bagage op een kameel. Bagagetips!

Lees meer

De beste tips voor het afdrukken van je reisfoto’s

Dan heb je die mooie reis gemaakt en staat je computer vol met foto’s. Hoe hou je die mooiste momenten vast in huis? De beste tips om je reisfoto's dagelijks terug te zien.

Lees meer

Surinaamse jungle als apotheek en supermarkt

Een keiharde klap, het lijkt haast op een kokosnoot die hoog uit een boom gevallen is. Er ligt echter een luiaard helemaal groggy op de grond, hij houdt nog een tak met bladeren vast. Welkom op de Brownsberg, een natuurreservaat in de Surinaamse jungle.

Lees meer
Op zoek naar de historie van Curaçao

Op zoek naar de historie van Curaçao

Hartje Willemstad ligt het Kura Hulanda museum. Het is in 1999 opgericht door Jacob Gelt Dekker. Met name de expositie over de slavernij is indrukwekkend. Wie er de replica van het interieur van een slavenboot ziet, vraagt zich af hoe de ene mens de ander zo heeft kunnen behandelen. Het museum herbergt ook een luxe…

Lees meer

Cubaskate, skateboarden in Cuba

Cuba kennen we van de klassieke auto's, de revolutie van Che en Fidel, van de cigaren en  de son-muziek en ook een beetje van de mooie stranden, maar toch niet van het skateboarden. Als het aan de skater Miles Jackson ligt, gaat daar verandering in komen. Hij richtte de NGO Cuba Skate op met als doel om het skaten in Cuba vooruit te helpen.

Lees meer

Tip: Meet the people in Jamaica

In de Caraïbische Zee liggen prachtige eilanden: fijne reisbestemmingen, met helder blauw water, aangename temperaturen en gastvrije bevolking. Het meest relaxte eiland in deze zee, is onbetwist Jamaica.

Lees meer

In vier minuten langs elk land van de wereld

Globetrotter Graham Hughes reisde de hele wereld over. De Brit begon zijn jaloersmakende trip in 2009 en keerde pas terug naar huis nadat alle landen in de wereld had bezocht. Hij reisde met de trein, boot, taxi, bus en te voet, maar vliegen deed hij niet. Daarmee was hij de eerste persoon ter wereld die alle landen van de wereld bezocht zonder het vliegtuig te gebruiken. 

 

Lees meer

Cuba: Land van salsa, rum en sigaren

Naar Cuba
Cubaanse kots
Cubaanse kots

Na anderhalve week het westen van Cuba te hebben verkend werd het tijd om ook het oosten van dit bijzondere eiland te gaan verkennen. Na onze twee eerdere zeer aangename ervaringen met de bussen van Viazul (blauwe weg) besloten wij ook nu weer gebruik te maken van deze busmaatschappij. Gesterkt door onze eerdere goede ervaringen namen wij vol goede moed plaatst in weer één van haar luxe touringcars. De rit verliep aanvankelijk wederom boven alle verwachtingen. 

Tip een Amerikaanse auto in Havana
Tip: een Amerikaan in Havana

De enige Amerikaan die je op Cuba tegenkomt is de Oldtimer. Deze Amerikaanse trots uit de jaren 50 duikt op de meest vreemde plekken op: zo mocht ik bij een Cubaan thuis zijn zeer goed onderhouden auto bekijken, die geparkeerd stond in zijn garage, zag ik er één afgedekt in een verlaten deel van de tuin bij een Paladar en stond er één nagenoeg ontmanteld in een achterafstraat in Havana.

Communistische salsa
Communistische salsa

Tussen de massa taxichauffeurs die op me af stiert bij de uitgang van het vliegveld komt een exotische, donkere jongen op me af. Hij kijkt een stuk vriendelijker dan de medewerkster achter het oostblokachtige loketje bij de paspoortcontrole, waar ik vanuit alle kanten in de gaten werd gehouden door bewapende militairen.
‘Welkom in Cuba! Ik ben Antonio.’
‘Dank je wel!’ Ik ben Gelukkig.

Verre Avonturen in het Caribisch Gebied

Caraïbisch Gebied Verre Avonturen
Heerlijk klimaat, prachtige onderwaterwereld en diverse cultuur

Veel mensen denken bij het Caribisch gebied meteen aan zon, zee en strand. En zeker, dat ga je vinden op dit Verre Avontuur! Maar alle eilanden hebben een heel eigen sfeer. Geschikt voor jong en oud en kies vooral kleinschalige accomodaties!

Inspiratie

Curacao: Meer dan slechts een tropische bestemming

Naar Curacao
Op zoek naar de historie van Curaçao
Op zoek naar de historie van Curaçao

Hartje Willemstad ligt het Kura Hulanda museum. Het is in 1999 opgericht door Jacob Gelt Dekker. Met name de expositie over de slavernij is indrukwekkend. Wie er de replica van het interieur van een slavenboot ziet, vraagt zich af hoe de ene mens de ander zo heeft kunnen behandelen. Het museum herbergt ook een luxe...

Toffe Roadtrips door het Caribisch Gebied

roadtrip Caribisch Gebied
Auto of boot voor je 'road'trip

Het Caribisch gebied leent zich uitstekend voor een Toffe roadtrip. In Cuba kan je natuurlijk zelf rijden, en wist je dat je er zelfs campers kan huren? Daarnaast is een boot natuurlijk perfect voor een rondreis door de Cariben!

Inspiratie..

Slimme reistips

Slimme reistips Caribisch gebied
Inenten en de beste koffers

Reis je naar de tropen, dan moet je zeker stilstaan bij je inentingen en visa. Ervaren reizigers tippen je hoe je dat kan regelen, en wat voor koffer je het beste mee kan nemen.

Stoere gezinnen

Stoere gezinnen Caribisch Gebied
Cultuur en (onder)waterpret

Waar het ene Caribische eiland als een trefzekere gezinsbestemming wordt gezien, bieden andere eilanden meer avontuur én cultuur. Met al dat water in de buurt zijn dit ideale bestemmingen voor gezinnen. Sportieve families gaan hiken, snorkelen, duiken, zeilen of kitesurfen!