Midden-AmerikaUitbundigheid in natuur én cultuur

Midden-Amerika is een feestje op veel gebieden. De uitbundige natuur natuurlijk, met de geweldige kleuren bij dieren en planten. Costa Rica met haar vruchtbare vulkaangrond, jungle, maar ook de beroemde schildpadden op het strand. Wil je vooral onder water genieten? Dan kies je wellicht eerder voor duik-hotspot Belize.

Maya’s

Even zo bekend is deze regio natuurlijk om de Maya-geschiedenis, zoals de ruïnes van Tikal, in Guatemala en de piramide van de Tovenaar in Uxmal. In Honduras, vlakbij de grens, ligt de oude Mayastad Copán, deels door de jungle overwoekerd. Bekijk er de Trap der Hiëroglyfen met inscripties en dwaal rond door de geschiedenis. In het grootste Maya-dorp van Mexico leven nog altijd de Lacandones volgens de tradities. Het toerisme ligt op de loer, maar je kan hier nog logeren in deze geweldige jungle-omgeving.

Kleurrijke steden

En dan zijn er nog de kleurrijke steden als Mérida, Pueblas en Havana. Cuba is natuurlijk sowieso een verhaal op zich. Ga er nog snel heen, voordat de moderne tijd hier vat krijgt. Logeer bij locals en verdiep je in hun leven. Miljoenenstad Mexico Stad biedt een mix van kunst, paleizen en moderne architectuur.

Jungle of Zee

Na al je inspanningen is het in Midden-Amerika nooit lang zoeken naar een geweldige plek om uit te rusten. In de jungle met oerwoudgeluiden, of aan de kust met de ruisende zee. Wat kies jij?

Landen Midden-Amerika

Belize
Costa Rica
Guatemala
Honduras
Mexico
Nicaragua
Panama

Reisbijbel tipt bijzondere landen in Midden-Amerika

Nieuwste reistips voor Midden-Amerika

Suriname orgineel huis

Vakantie Suriname: de vijf must-do’s getipt door locals

Suriname is het land waar de Caribbean, Afrika en Zuid Amerika samensmelten. Wat zijn de must-do’s voor een vakantie Suriname?

Lees meer
lifehacksvoorkoffers

Slimme hacks om je koffer in te pakken

Je koffer inpakken is hoe dan ook altijd even een klein stress-momentje. Met deze lifehacks wordt inpakken net wat minder gedoe.

Lees meer
handbagage

De ideale handbagage tas is ook een koffer

Of je nu op een citytrip gaat of juist een lange reis maakt, met de juiste handbagage tas of koffer reis je niet alleen lichter, maar ook meer comfortabel. Deze handbagage tas doorstaat de test overtuigend.

Lees meer

7 Tips voor je eerste verre vlucht met een baby

Je eerste verre vlucht met een baby of klein kind. Het bezorgt menig ouder al weken van te voren angstzweet. Want eerst was jij die reiziger die zich irriteerde aan jengelde kleintjes op intercontinentale vluchten, nu ben jij de ouder van die plots enorm huilende baby of dreinende peuter. Toch, het gaat vaker goed dan niet goed. Het allerbelangrijkste is dat jij rustig kan blijven. Met deze tips lukt dat wellicht net wat beter!

Lees meer

Welke camera neem je mee op reis?

Voortaan heb je natuurlijk geen twijfels meer over aantal fotorolletjes dat je meeneemt op reis, maar juist wel over het type fotocamera. Check onze tips!

Lees meer

Koffers kiezen en inpakken voor een verre reis

In- en uitpakken op reis. Welke tas of koffer gaat mee als handbagage, wat check je in en zijn wielen nu wel of niet handig? Reisbijbel reist natuurlijk heel vaak. Bijvoorbeeld vijf weken per trein, boot, vliegtuig, auto en deels te voet door Azië. Met vier personen, onder wie de Reisbijbel juniors. Of: dwars door het Atlasgebergte, met de bagage op een kameel. Bagagetips!

Lees meer

De beste tips voor het afdrukken van je reisfoto’s

Dan heb je die mooie reis gemaakt en staat je computer vol met foto’s. Hoe hou je die mooiste momenten vast in huis? De beste tips om je reisfoto's dagelijks terug te zien.

Lees meer

Op de beat de wereld over

Tegenwoordig kun je niet meer op wereldreis zonder terug te komen met een bijzonder videootje. Eerlijk gezegd vinden wij veel van die “leuk bedoelde” reisvideo's niet zo heel bijzonder, maar zo af en toe zit er wel een heel leuke bij, zoals deze video van de Italiaanse reiziger Nicolo Balini, die je op de beat van de muziek meeneemt langs de vele bestemmingen die hij in 2013 bezocht.
 

Lees meer

Reizen is…

De Australische reisorganisatie Intrepid Travel bestaat dit jaar 25 jaar en om dat te vieren vroegen ze Daniel Klein en Mirra Fine van The Perennial Plate om een video te maken van hun wereldreis, waarin ze weergeven wat volgens hen reizen inhoudt. 

Lees meer

Een andere kant van Costa Rica

Costa Rica staat bekend om haar surfstranden, prachtige natuur en heerlijke koffie. Het is de meest toeristische bestemming van Centraal-Amerika, en met goede redenen: het is veilig, goed georganiseerd en de bevolking is er vriendelijk. Bijzonder weetje: Costa Rica is een van de weinige landen ter wereld zonder leger. De vele hotels en resorts aan de westkust maken het ook meteen de duurste bestemming van Centraal-Amerika en daarmee ongeschikt voor de jonge backpacker. De oostkust is echter minder bekend. Oostwaarts dus!

Lees meer

Mexico: Land van de Mayas

Naar mexico
De vlinderreservaten in Michoacan natuurspektakel
De vlinderreservaten in Michoacan, een waar natuurspektakel

Ieder jaar, tussen eind november en eind februari, kun je in het Centrale Hoogland van Mexico een waar natuurspektakel aanschouwen. In die periode verzamelen zich namelijk miljoenen monarchvlinders vanuit Canada en de VS naar dit gebied om er te overwinteren.

Verre Avonturen in Midden-Amerika

Verre Avonturen Midden-Amerika
Natuur en cultuur

Midden-Amerika is een paradijs om in rond te reizen. De rijke cultuur wissel je moeiteloos af met hikes in de jungle of duiktrips naar de prachtigste riffen. Het is dus vooral een kwestie van kiezen welke bestemming je als eerste verkent op je Verre avontuur!

Inspiratie...

Guatemala: Vulkanen, tropisch regenwoud en kleurrijke stadjes

Naar Guatemala
Semuc Champey, natuurlijk zwemparadijs in Guatemala
Semuc Champey, natuurlijk zwemparadijs in Guatemala

In de groene valleien van Alta Verapaz in Guatemala ligt een natuurwonder dat door velen wordt beschouwd als het mooiste plekje van Guatemala: Semuc Champey. Dit is een natuurreservaat dat vooral bekend is vanwege de 300 meter lange, door de natuur gevormde, kalkstenen brug. Over deze 'brug' hebben zich enkele prachtige waterpoelen gevormd, waarbij het water trapsgewijs van de ene waterpoel in de volgende waterpoel stroomt. Aan het einde van de brug stort het water uit de waterpoelen als een grote waterval in de rivier Cahabón die onder de brug doorstroomt. 

Semana Santa in Antigua, Guatemala
Semana Santa in Antigua, Guatemala

Antigua is een unieke stad. Gelegen in een dal tussen drie vulkanen en oorspronkelijk gesticht als de hoofdstad van de Spaanse koloniën in Midden Amerika. Een grootse kathedraal, kerken en lage huizen op grote percelen in vierkante blokken. Na een reeks verwoestende aardbevingen werd de hoofdstad in 1776 verplaatst naar Guatemala stad. Regering, ambtenaren, geestelijken en iedereen die daarvan afhankelijk was verdwenen, de stad half verwoest achterlatend.

Toffe Roadtrips door Midden-Amerika

Toofe Roadtrip Midden-Amerika
Met het openbaar vervoer op avontuur

In Midden-Amerika kan je met het openbaar vervoer alle uithoeken bereiken. Maar wist je dat je in Cuba ook met een camper kan rondreizen? Vrijheid, blijheid! Deze landen lenen zich ervoor om niet teveel vooruit te plannen, maar juist aan te haken in de latin vibe!

Inspiratie...

Belize:

Naar Belize
The Great Big Hole in Belize
Great Blue Hole, legendarische duikbestemming in Belize

Een van de mooiste duikspots ter wereld. The Great Blue Hole in Belize. Een enorme onderwatergrot, waarvan het dak is ingestort tijdens de laatste ijstijd.

Slimme reistips voor reizen in Midden-Amerika

reisverzekering
Handige koffers en vaccinatietips

Wil je een beetje flexibel reizen, neem dan niet teveel mee op reis. Kies je koffer of reistas slim en zorg dat je de basics aan boord hebt. Je vaccinaties kan je thuis in alle rust laten zetten en je visum vraag je online vast aan. Zo ga je uitgerust en goed voorbereid op reis!

Reistips...