Armenië

 • klimaat

  Gematigd landklimaat  

 • reisadvies

  Enige risico's  

 • vaccinaties

  Geen  

 • ambassades

  Nee  

 • visumplicht

  Nee  

 • valuta

  Armeense dram  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  +3 uur  

 • taal

  Armeens  

Bergachtig land op de grens van Azië en Europa

Het bergachtige Armenië, piepklein, ligt op de grens van Azië en Europa. Geografisch behoort het tot Azië, maar qua cultuur en historie voelt het zich Europees. Grenzend aan Georgië, Azerbeidzjan, Iran en Turkije heeft het geen toegang tot een zee. Nog een feitje: hoofdstad Jerevan is een van de oudste steden ter wereld, de stad werd in 782 voor Christus gesticht.

Nu is het een van de armste landen ter wereld. Je reist er van noord naar zuid over smalle, hobbelige en kronkelende bergweggetjes, langs indrukwekkende bergkammen met toppen als haaientanden en dalen met diepe, groene kloven. Wanneer de zon opkomt en zich over de scherpe aftekening van de bergtoppen laat zien, wordt het bruine gesteente van de bergen in een warme, rode gloed gezet.

Op zo’n moment zou je bijna vergeten dat achter die bergen aan je linkerhand het omstreden staatje Nagorno-Karabach ligt. Daarmee ligt oorlog altijd op de loer, terwijl rechts buurland Azerbaijan voor de nodige spanning zorgt. Kom je daar voorbij, dan vind je een honderd procent gesloten grens met Turkije, met wie vrede een brug te ver blijft. Kortom: het landschap van het kleine Armenië is betoverend, maar de geschiedenis die hier ligt is zo oud als de Bijbel en doordrenkt van bloedvergieten. En dat maakt een bezoek interessant. Je bent nog één van de weinigen waarschijnlijk, tot dusver wordt het land vooral door Iraniërs bezocht, die er van wat meer vrijheid willen genieten.

Hoogtepunt
Beste reistips Armenie
Hoofdstad Yerevan

Hoofdstad Yerevan ligt centraal in Armenië.

Vliegtickets
Vluchten naar Armenie
Reistips
Beste reistips Armenie

Artikelen over Armenie

Reistips

Om een beeld van Armenië te krijgen, kun je vanuit hoofdstad Yerevan in één dag meerdere highlights bezoeken die ...

Lees meer

Reportages

Zo klein als Armenië is, zo indrukwekkend is zowel de geschiedenis als het landschap. Maak dagtrips vanuit hoofdstad Yerevan, ...

Lees meer

Reizen Armenië

Rondreis

Groepsreis Georgië & Armenië; Waar de reiziger een gast is...

Nog niet veel westerlingen reizen naar Georgië en Armenië. Jammer, want deze landen hebben zoveel moois te bieden! Het bergachtige landschap is erg gevarieerd en vaak nog ongerept, met blauwe meren en woeste riviertjes. De hoofdsteden Tblisi en Yerevan zijn nostalgisch én mondain. Kerken en kloosters werden na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in Armenië in een razend tempo gebouwd en herbouwd. Oude tradities bloeien weer helemaal op. Besluit je door Georgië en Armenië te reizen, dan word je met open armen ontvangen door de gastvrije bevolking. Het wordt een reis met onvergetelijke momenten!

Land : ARMENIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1799.00
reisduur : 16 dagen / 15 nachten
Lees Meer

Wandelvakanties

Wandelvakantie Armenië - Culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus

In de schaduw van de mythische berg Ararat ligt Armenië. Net iets kleiner in oppervlakte dan België, heeft het indrukwekkende buren als Iran en Turkije. Het trotse Armenië profileert zich als de oudste christelijke staat ter wereld en heeft een unieke cultuur en schrift. Zelf noemen ze hun land Hayastan. Wandelen doen we in de bergen van lagere Kaukasus, in een landschap van valleien, rivieren, alpenweiden, bergmeren en bossen. En daartussen de vroegchristelijke, vaak subliem gelegen kloosters, gebeeldhouwde khachkar-kruisen en versterkte forten die herinneren aan een roemrijke, bewogen en vaak tragische geschiedenis. Maar het hedendaags Armenië gaat niet gebukt onder het juk van het verleden. We ontmoeten dan ook een volk dat vooral gastvrij, bescheiden en nieuwsgierig is. Deze veelzijdige wandelreis wordt een bijzondere ervaring.

Land : Armenië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1610.00
Lees Meer

Pioniersreis

Rondreis ZIJDEROUTE - 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Volg de legendarische Zijderoute en reis dwars door Georgië, Armenië, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizië en China. Je geniet tijdens deze Zijderoute rondreis van oude karavanserais en badhuizen, blauwbetegelde moskeeën, een enorme culinaire verscheidenheid en een trotse bevolking. Via oude karavaansteden als Merv, levende cultuursteden als Isfahan en Samarkand, de kleurrijke weekmarkt in Kashgar, ruige berglandschappen en uitgestrekte woestijnvlaktes bereik je uiteindelijk Beijing.

Land : ARMENIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 7295.00
reisduur : 65
Lees Meer

ReisKnaller

ReisKnaller: Armenië 9 dagen; Hart van de Kaukasus

Wil je kort weg naar een van de meest fascinerende uithoeken van Europa? Hou je van cultuur, geschiedenis en overweldigende natuur? Dan is deze korte Armenië rondreis precies waar je naar op zoek bent. Omdat Armenië een van de oudste Christelijke landen is, vind je er veel bijzondere kerkjes en kloosters, vaak gelegen op de mooiste plekken in de natuur. Armenië is een echt bergland met meer dan 90% van het oppervlak boven de 1000 meter hoogte. Ruige landschappen, bergmeertjes en bosrijke omgevingen wisselen elkaar af en vormen een ideaal decor voor wandelingen. Hoe anders is het mondaine Yerevan, waar Sovjet architectuur en gezellige terrasjes samenkomen. Omdat onze ReisKnallers slechts korte tijd worden aangeboden, is er geen uitgebreid dag tot dag schema beschikbaar.  Check voordat je boekt even de voorwaarden van onze speciale ReisKnallers.

Land : ARMENIË
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 949.00
reisduur : 9 dagen / 8 nachten
Lees Meer

Rondreis

Rondreis ARMENIË - 14 dagen; Khatchkars, kloosters en sneeuwtoppen

Armenië is een echt bergland, minder dan 10 procent van het land ligt onder de 1000 meter hoogte. Het overwegend ongerepte landschap telt veel meren en woeste beken. De bevolking is over het algemeen Armeens-orthodox. Tijdens de Sovjetperiode waren kerkdiensten verboden en werden priesters vervolgd. Kerken en kloosters werden na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in een razend tempo gebouwd en gerestaureerd. Oude tradities bloeien weer helemaal op. Je ziet en ervaart het tijdens je Armenië rondreis!

Land : ARMENIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1595.00
reisduur : 14
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Armenië en Georgië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis bezoeken we Georgië en Armenië. Deze reis is een perfecte combinatie van cultuur en natuur. Ruïnes, kloosters en kathedralen worden afgewisseld met ruige bergen en kloven. Armenië staat bekend om zijn mooie landschappen en vriendelijke bevolking. Fascinerend is dat Armenië de oudste christelijke staat ter wereld is. Dit zie je terug in de vele kloosters en historische gebouwen. Georgië is met het Hoge Kaukasus gebergte landschappelijk de meest gevarieerde republiek, maar behoort zeker ook op cultureel en culinair gebied tot de laatste blijde verrassingen die Europa te bieden heeft.

Land : Armenië
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1948.00
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Armenië - 10 dagen; Onvergetelijke indrukken in bergachtig Armenië

Ontdek het nog onbekende maar fascinerende Armenië. Van diepe kloven tot besneeuwde bergtoppen en van watervallen tot bossen. Tijdens deze reis doorkruis je het land en zie je de verscheidenheid in natuur. De diversiteit in landschap levert indrukwekkende plaatjes op. De perfecte reis voor de actieve en avontuurlijke reiziger die houdt van wandelen en kennis wil maken met de natuur en cultuur van Armenië. 

Land : Armenië
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 999.00
reisduur : 10 dagen / 9 nachten
Lees Meer

Nieuwe reis

Rondreis AZERBAIJAN, GEORGIË EN ARMENIË - 23 dagen; Hoogtepunten van de Kaukasus

In een van de verste uithoeken van Europa liggen drie bijzondere landen, elk met een eigen identiteit en duizenden jaren geschiedenis. In Azerbaijan ontwikkelt de hoofdstad Bakoe zich snel door inkomsten uit gas en olie, terwijl je buiten de stad heel ver terug in de tijd lijkt te gaan. Van de Kaspische Zee reis je het ruige Kaukasus gebergte in, het thuisland van vele oude volkeren en net zo veel mythes en legendes. Georgië en Armenië zijn de oudste christelijke landen ter wereld met kerken en de kloosters op de mooist denkbare plaatsen. Je verblijft niet alleen in steden, maar ook in dorpen waar je overnacht in door families gerunde guesthouses. Wandelaars hebben de keuze uit verschillende optionele tochten, terwijl liefhebbers van cultuur zich geen moment zullen vervelen met de vele kastelen, kerken en kloosters. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd, de diverse keukens uit de Kaukasus zullen menigmaal een glimlach op je gezicht brengen.

Land : ARMENIË
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1995.00
reisduur : 23
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Armenië & Georgië, 15 dagen

Rondreis door de twee republieken Armenië en Georgië hooggelegen in de Kaukasus. Bezoek de hoofdsteden Jerevan en Tbilisi, de grottenstad Vardzia en het geboortehuis van Stalin.

Land : Armenië
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1795.00
reisduur : 15 dagen
Lees Meer

Reisboeken Armenië

Reisgidsen

Reisgids Reise-Handbuch Armenien - Armenië | Dumont

Een praktisch handboek voor alle individuele reizigers, die zelf hun reis willen samenstellen over Armenië. Van ieder hoofdstuk de belangrijkste informatie in één oogopslag: de bezienswaardigheden, tips en bijzondere ontdekkingen, mooiste routes enz. Inclusief uitneembare kaart.Armenien ist ein Geheimtipp auf der touristischen Weltkarte.DAs DuMont Reise-Handbuch ist der perfekte Guide, um in das kleine Kaukasusland einzutauchen und das individuell Besondere zu erleben: Die Hauptstadt Jerewan, die sich als junge, bunte Stadt aus dem Kokon ihrer zaristischen und sowjetischen Vergangenheit schalte, die stillen Kloster, die sich uber das ganze Land verteilen, groSSartige Kaukasuslandschaften, die zu Exkursionen und Eskapaden einladen, ein See doppelt so groSS wie der Bodensee. VOr allem aber ladt der Reisefuhrer zu tiefen Begegnungen mit den Menschen, ihrem Alltag und ihrer Kultur ein.

Land : Armenië
prijs vanaf : 26.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Armenia | Kuperard

Culture Smart! provides essential information on attitudes, beliefs and behavior in different countries, ensuring that you arrive at your destination aware of basic manners, common courtesies, and sensitive issues. These concise guides tell you what to expect, how to behave, and how to establish a rapport with your hosts. This inside knowledge will enable you to steer clear of embarrassing gaffes and mistakes, feel confident in unfamiliar situations, and develop trust, friendships, and successful business relationships. Culture Smart! offers illuminating insights into the culture and society of a particular country. It will help you to turn your visit-whether on business or for pleasure-into a memorable and enriching experience. Contents include: * customs, values, and traditions * historical, religious, and political background * life at home * leisure, social, and cultural life * eating and drinking * dos, don'ts, and taboos * business practices * communication, spoken and unspoken "Culture Smart has come to the rescue of hapless travellers." Sunday Times Travel "... the perfect introduction to the weird, wonderful and downright odd quirks and customs of various countries." Global Travel "...full of fascinating-as well as common-sense-tips to help you avoid embarrassing faux pas." Observer "...as useful as they are entertaining." Easyjet Magazine "...offer glimpses into the psyche of a faraway world." New York Times

Land : Armenië
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Dominicus Georgië - Armenië | Gottmer

Rijk geillustreerde gids met nadruk op historische en culturele hoogtepunten. Daarnaast nog veel besprekingen van toeristische plaatsen. Zonder meer een complete gids. Een prettig leesboek voor, tijdens en achteraf de reis.In Armenië en Georgië vind je de hoogste bergtoppen van Europa, er wonen de meest gastvrije mensen van de wereld en bovendien bevinden zich daar de oudste bouwwerken uit de christelijke cultuur. Deze landen liggen onder de rook van Rusland en aan de rand van Turkije. Mede dankzij het heerlijke subtropische klimaat leven de Armeniër en de Georgiër minstens de helft van het jaar op straat en zijn het echte levensgenieters. In deze eerste Nederlandstalige reisgids over deze regio maakt de lezer uitgebreid kennis met de tradities en gewoonten van deze Kaukasische volkeren. Daarnaast toont de reisgids de verscheidenheid aan toeristische bezienswaardigheden en bestemmingen in deze regio: van wandel- en klimtochten naar nog nauwelijks bezochte bergtoppen, via middeleeuwse kloosters en kerken, tot jeepsafari's en al tijdens de tsarentijd ontstane spa's. En de strandliefhebber kan zijn hart ophalen aan de romantische stranden van de Georgische Zwarte Zee. Stedenaanbidders kunnen zonder zich maar een minuut te hoeven vervelen vele dagen doorbrengen in de kosmopolitische hoofdsteden van deze landen: het romantische Tbilisi en het luxe Jerevan.

Land : Armenië
prijs vanaf : 23.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Armenien - Armenië | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven. Het kleurgebruik is zodanig dat je een goede indruk krijgt van hoogteverschillen en soorten landschap. Natuurlijk staan de toeristische bezienswaardigheden duidelijk vermeld. Gedrukt op water- en scheurvast papier! Polyart is een synthetisch product vrij van giftige stoffen dus duurzaam. Het papier gaat echt lang mee.  Topography is indicated by altitude colouring with numerous spot heights and names of mountain ranges and passes. Salt lakes, swamps, seasonal rivers and glacier are also shown. Detailed presentation of the road network includes minor roads and tracks and railways are also shown.   Internal administrative units are presented with their boundaries and names. National parks and other protected areas are highlighted. A wide range of symbols mark various places of interest. Map legends include English and all the maps have an index of localities. 

Land : Armenië
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Georgia, Armenia & Azerbaijan - Georgië, Armenië & Azerbeidzjan | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je er in vinden.Breathtaking natural beauty, deeply hospitable people, quaint rural backwaters and cosmopolitan capitals make the South Caucasus region a thrilling, offbeat discovery. Lonely Planet will get you to the heart of Georgia, Armenia & Azerbaijan, with amazing travel experiences and the best planning advice.Lonely Planet Georgia, Armenia & Azerbaijan is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Wander the historic winding lanes of Old Town, Georgia, slow down in Azerbaijan at an outdoor cafe, and take in the views at Armenia’s mountaintop monasteries; all with your trusted travel companion. Get to the heart of Georgia, Armenia & Azerbaijan and begin your journey now!Inside the Lonely Planet Georgia, Armenia & Azerbaijan Travel Guide:Colour maps and images throughoutHighlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interestsInsider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spotsEssential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, pricesHonest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that mostguidebooks missCultural insights give you a richer, more rewarding travel experience – history, people, landscape,architecture, greetings, etiquetteOver 52 colour maps

Land : Armenië
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer