Ongerepter dan gedacht

Estland, de noordelijkste van de Baltische staten, is zo plat als Nederland. Ook hier flankeert de zee ongeveer de helft van het land, de Oostzee, en regeren rivieren en meren het landschap. Maar daar houdt de vergelijking met Nederland op. Het land is veel ongerepter met haar moerassen, eindeloze bossen en uitgestrekte natuurreservaten. Ook liggen er voor de kust veel meer eilanden, waarvan een flink aantal onbewoond is. Een walhalla voor vogelaars, wandelaars en kanovaarders die van de gebaande paden willen afwijken.

De Estse cultuur is een mix van Russische en Scandinavische invloeden. Na jarenlange overheersing door de Sovjet Unie tot 1991 woont er een flinke Russische gemeenschap in Estland, waardoor je de taal overal hoort en dineert met Russische vleesgerechten. Toch richten de Esten zich vandaag de dag vooral op Finland voor hun muzikale en culturele invloed. De Estse taal heeft meer gemeen met het Fins dan het Russisch of de Slavische talen, die wel in de andere Baltische staten Letland en Litouwen worden gesproken. Helsinki ligt dan ook slechts op twee uur varen van hoofdstad Tallinn. Hier tref je naast Russische en Baltische architectuur ook Finse en Zweedse invloeden. Vaak wordt de stad als mooiste van de noord-Europese hoofdsteden genoemd.

Je vindt trouwens nergens sneller internet dan in Estland! Door fikse overheidsinvesteringen loopt het land voorop met digitalisering en het is dan ook niet voor niets dat Skype hier vandaan komt.

Klimaat

Estland heeft een gematigd zeeklimaat met koele winters en milde zomers. Er valt het hele jaar neerslag, in het najaar het meeste, in het voorjaar is het wat droger dan gemiddeld.

Onder invloed van het zeewater is het in de winter aan de kust vaak enkele graden warmer dan in het binnenland. In de zomermaanden is het juist andersom, dan is het in het binnenland vaak wat warmer dan in kustplaatsen, zoals de hoofdstad Tallinn.

Winter

De winters beginnen rond eind oktober/begin november en duren tot en met april. Er valt geregeld sneeuw en die blijft dan langere tijd liggen. B

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar Estland.

Verkeer

Het is verplicht altijd, dus ook overdag, met de koplampen aan te rijden. Het is verboden te rijden na het drinken van alcohol. De politie hanteert een ‘zero tolerance’ beleid.

Het meest recente reisadvies staat hier.

Je hebt geen vaccinaties nodig voor je reis naar Estland.

Teken

Voor Estland wordt vaccinatie tegen teken encefalitis aangeraden als je drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november, of op andere wijze meer risico loopt in Estland.

Adres Nederlandse en Belgische vertegenwoordiging in Estland

Nederlandse Ambassade
Rahukohtu 4-l
10130 Tallinn
Estland

Tel. +372-6805500
Fax +372-6805501

E-mail: [email protected]
Website: www.netherlandsembassy.ee

Open: maandag 09.00-11.00, dinsdag t/m vrijdag 09:00-12:00 (anders op afspraak)

Belgische Ambassade
Er is geen Belgische ambassade meer in Talinn.

Reisdocumenten voor Estland

Voor Estland heb je nodig:

– Een geldig paspoort of toeristenkaart

Inwoners van de Europese Unie mogen vrij reizen in en naar Estland.

Adressen Estse ambassades in Nederland en België

Nederland:
Ambassade Estland
Zeestraat 92
2518 AD Den Haag

Tel. 070-3029050
Fax 070-3029051
E-mail: [email protected]

Website: http://www.estemb.nl/nl

 

België:
Ambassade Estland
Isidoor Gerardlaan 1
1160 Oudergem

Tel nr. 02.779.07.55

Fax: 02.779.28.17

E-mail: [email protected]

Je betaalt in Estland ook met de euro.

Pinnen en creditcard

Je kan vrijwel overal terecht met je pinpas en creditcard. Er zijn voldoende geldautomaten in de grote steden.

Feestdagen Estland

De belangrijkste jaarlijks terugkerende feestdagen van Estland zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Onafhankelijkheidsdag 24 februari
Goede Vrijdag maart/april
Paaszondag maart/april
Voorjaarsdag 1 mei
Victory Day 23 juni
Midzomerdag 24 juni
Dag van de hernieuwde onafhankelijkheid 20 augustus
Kerstmis 25 december
Boxing Day 26 december

 

Tijdsverschil Estland

Het is in Estland 1 uur later dan in Nederland en en België. Net als in Nederland en België wordt de klok eind maart en eind oktober 1 uur verzet.

Taal in Estland

De officiële taal van Estland is Ests,

Je kan redelijk goed uit de voeten met Engels.

Hoogtepunten in Estland

Het park ligt in het zuidwesten van Estland en is 390 km2 kilometer. Je kan er ook zien hoe volgens oude tradities kano’s worden gemaakt.

Torenspitsen, waaronder die van het stadhuis, geven Tallinn zijn karakteristieke ‘skyline’ van spitse torens. Een bezoek aan het Tompeakasteel en de Lange Hermann horen bij het bezoek aan de bovenstad, evenals een blik op het ‘huis van het Estlandse ridderschap‘.

Het is ook interessant om de ‘Unescowereld’ te verlaten en zonder vast plan rond te lopen in wijken waar gewone mensen wonen. Je vindt er nette vrijstaande huizen, soms van hout, vervallen of keurig opgeknapt, uit allerlei bouwperioden, stalinistische flatarchitectuur, boerderij-achtige huizen en vervallen fabrieken. Alsof de stad langzaam uitwaaiert naar het platteland.

Je kan Talinn ook met een huurfiets verkennen, dat scheelt ritjes met de bus. Bekijk hier hoe je dat regelt. Bajabikes biedt ook tochten met een gids aan.

Reistips voor Estland

Inspiratie moet nog worden gevonden. Kom later terug!

Inspiratie voor Estland

Actief Europa

Baltische Staten Gaujas National Park_

De Baltische Staten – Litouwen, Letland en Estland – als zomerbestemming? Dat staat niet vaak op het menu van reizigers. Maar stel je dit eens voor: de mooiste stranden, eindeloos groene bossen, een razend interessante geschiedenis en nog rustig

Lees Meer Door: Sanne Helbers

Actief Europa

Tallinn, de hoofdstad van Estland ligt tegenover Helsinki aan de Finse golf. De stad werd onder de naam Rävala in Arabische bronnen voor het eerst genoemd in 1154. Het is dus een stad met historie, zoveel is duidelijk.

Lees Meer Door: Theo Molenaar

Toffe Roadtrips, Verre Avonturen

Tegenwoordig kun je niet meer op wereldreis zonder terug te komen met een bijzonder videootje. Eerlijk gezegd vinden wij veel van die "leuk bedoelde" reisvideo's niet zo heel bijzonder, maar zo af en toe zit er wel een heel leuke bij, zoals de

Lees Meer Door: Reisbijbel

Stoere Gezinnen

Onbekend maakt onbemind. Dit spreekwoord schoot Martin Boon telkens te binnen als hij reacties hoorde van mensen die voor het eerst over zijn reisdoel hoorden. Oost-Europa, wat moet je daar nu doen? En dan ook nog eens met de kinderen. Alsof het e

Lees Meer Door: Wouter Peters

Actief Europa

Mocht een oude man je tijdens een bezoekje aan de hoofdstad van Estland ooit vragen of de stad af is, antwoord dan resoluut: "Nee!"
Waarom? Bekijk dan dit schattige filmpje.

Lees Meer Door: Reisbijbel

Actief Europa

Met de landing op de luchthaven van Helsinki is de grote terugreis begonnen! Met openbaarvervoer reizen we van Helsinki, Tallinn, Sint Petersburg, Moskou, Minsk en Berlijn terug naar huis. Een heerlijke treinreis door Europa.

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Estland

Reizen naar Estland

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Rondreis

Groepsreis Polen en de Baltische Staten; Eeuwenoude steden en verrassende natuur

BINNENKORT BOEKBAAR Laat je tijdens deze rondreis door vier landen verrassen. In Polen, Litouwen, Letland en Estland wissel je eeuwenoude steden af met verrassende landschappen. Zoals je misschien al verwacht bezoek je vier hoofdsteden met veel cult

Land : Estland
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1649.00
reisduur : 12 dagen / 11 nachten
Lees Meer

Rondreis

14-daagse fly-drive Baltische Staten

In de noordoosthoek van Europa liggen de drie Baltische Staten: Estland, Letland en Litouwen. Met elkaar verbonden door de geschiedenis, maar toch ieder met een geheel eigen cultuur, landschap en taal. Eeuwenlang ingeklemd gezeten tussen het grote Ru

Land : Estland
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 767.00
reisduur : 14
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Rusland, 18 dagen

Ontdek met Djoser de mooie Baltsiche Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius, en het prachtige, pittoreske Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog Tallinn en het Russische Sint-Petersburg en

Land : Estland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1695.00
reisduur : 17 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Fietsvakantie Baltische Staten, 9 dagen

In negen dagen door de Baltische Staten van Vilnius via Riga naar Tallinn. Ontdek de mooie natuur en de bijzondere steden tijdens deze eenvoudige fietsreis.

Land : Estland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1295.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Vakantie

8 dg cruise Finland, Sint Petersburg en Tallinn

8-daagse Vakantie naar 8 dg cruise Finland, Sint Petersburg en Tallinn in Leningrad

Land : Estland
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 533.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Litouwen, Letland, Estland & St. Petersburg, 14 dagen

Ontdek met Djoser de mooie Baltische Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius en het prachtige, pittoreske Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog Tallinn en het Russische Sint-Petersburg.

Land : Estland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1495.00
reisduur : 13 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Litouwen, Letland, Estland & St. Petersburg, 14 dagen

Ontdek met Djoser de mooie Baltische Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius en het prachtige, pittoreske Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog Tallinn en het Russische Sint-Petersburg.

Land : Estland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1495.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

5 daagse singlereis Wonderlijk Tallinn & Helsinki

5-daagse Zonvakantie naar Tallinn bij 5 daagse singlereis Wonderlijk Tallinn & Helsinki

Land : Estland
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 478.00
reisduur : 5 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Baltische Staten en Rusland

Tijdens deze complete rondreis door de Baltische Staten en Rusland, maak je binnen 17 dagen kennis met zowel de natuur als cultuur van vier verschillende landen. We bezoeken de bekende, maar ook minder bekende hoogtepunten van Estland, Letland, Litou

Land : Estland
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1598.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Estland, Letland en Litouwen

Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten maak je binnen 16 dagen kennis met zowel de natuur als cultuur van deze drie landen, Estland, Letland en Litouwen. We brengen een bezoek aan het oudste en grootste nationale park van Estland, nemen een v

Land : Estland
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1648.00
Lees Meer

Rondreizen

Baltische Staten, St. Petersburg en Moskou, 20 dagen

Ontdek met Djoser de mooie Baltische Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius en Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog de steden Tallin, het Russische St. Petersburg & Moskou.

Land : Estland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 19 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Rusland, 18 dagen

Ontdek met Djoser de mooie Baltsiche Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius, en het prachtige, pittoreske Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog Tallinn en het Russische Sint-Petersburg en

Land : Estland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1695.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Baltische Staten, St. Petersburg en Moskou, 20 dagen

Ontdek met Djoser de mooie Baltische Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius en Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog de steden Tallin, het Russische St. Petersburg & Moskou.

Land : Estland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1895.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Polen en Baltische Staten

Tijdens deze actieve familiereis door Polen en de Baltische Staten maken jullie binnen 15 dagen kennis met de mooiste hoogtepunten van Polen, Estland, Letland en Litouwen. We brengen een bezoek aan het prachtige Lake-district in het noorden van Polen

Land : Estland
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1729.00
Lees Meer

Rondreis

12-daagse rondreis Baltische Staten&St. Petersburg

De barokke gebouwen van Vilnius, de Art-Nouveau wijk van Riga en de middeleeuwse sfeer van Tallinn. De drie fraaie Baltische hoofdsteden, stuk voor stuk met een eigen flair, talloze highlights én met een verrassende mix van tradities en moderniteit.

Land : Estland
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1199.00
reisduur : 12
Lees Meer

Rondreizen

Fietsvakantie Baltische Staten, 9 dagen

In negen dagen door de Baltische Staten van Vilnius via Riga naar Tallinn. Ontdek de mooie natuur en de bijzondere steden tijdens deze eenvoudige fietsreis.

Land : Estland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1345.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Litouwen, Letland & Estland, 8 dagen

Tijdens deze bijzondere rondreis kom je door Litouwen, Letland en Estland. Je bezoekt onder meer de eeuwenoude steden Vilnius, het prachtige, pittoreske Riga en levendige Tallin.

Land : Estland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 995.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 7 dagen; Hoogtepunten van de Baltische Staten

In het noordoosten van Europa liggen drie sfeervolle, middeleeuwse hoofdsteden op rijafstand van elkaar. Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds zal je je prima vermaken. Tussen alle historische bezienswaardigheden bevinden zich leuke, gezellige re

Land : ESTLAND
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 895.00
reisduur : 7
Lees Meer

Rondreis

Christelijke reis 12-daagse rondreis Baltische Staten

Christelijke reis 12-daagse rondreis Baltische Staten

Land : Estland
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1158.00
reisduur : 12 dagen
Lees Meer

Rondreis

8 daagse fly drive Estland & letland

8-daagse Rondreis naar 8 daagse fly drive Estland & letland in

Land : Estland
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 578.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Rondreis

11 daagse singlereis Baltische Staten Compleet

11-daagse Rondreis naar 11 daagse singlereis Baltische Staten Compleet in

Land : Estland
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1155.00
reisduur : 11 dagen
Lees Meer

Rondreis

15-daagse rondreis Baltische Staten & Polen

15-daagse rondreis Baltische Staten & Polen

Land : Estland
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1204.00
reisduur : 15 dagen
Lees Meer

Rondreis

11-daagse rondreis Baltische Staten Compleet

11-daagse rondreis Baltische Staten Compleet

Land : Estland
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 845.00
reisduur : 11 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Baltische Staten, St. Petersburg en Moskou, 20 dagen

Ontdek met Djoser de mooie Baltische Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius en Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog de steden Tallin, het Russische St. Petersburg & Moskou.

Land : Estland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1795.00
reisduur : 20 dagen
Lees Meer

Groepsrondreizen

Groepsrondreis Baltische Staten Hoogtepunten

Tijdens deze hoogtepuntenreis door de Baltische Staten bezoek je in 8 dagen de hoogtepunten van Estland, Letland en Litouwen. We brengen een bezoek aan de drie hoofdsteden van de Baltische Staten: Tallinn, Riga en Vilnius. We zullen ook het oudste en

Land : Estland
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1199.00
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Estland

Wegenatlassen

Wegenatlas The Road atlas of Baltic countries 2018 - Baltische Staten | Jana Seta

Mooie wegenatlas op schaal 1:200.000 van de Baltische landen op A-4 formaat in gebonden hardcover versie. Edition 2018 Latvia, Estonia and Lithuania road maps in scale 1:200'000 Atlas base map is supplemented with plans of the 48 largest

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 51.50
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Phrasebook & Dictionary Baltic - Baltische talen | Lonely Planet

Handige taalgids voor basis Baltisch. Zowel woorden, phonetisch uitgelegd, als zinnen. Engels / Baltisch. Alle drie de talen komen aan bod. Lonely Planet Converse with the locals in their own language as you explore the fascinating Baltic count

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 7.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Tallinn | Michael Müller Verlag

Zeer gedegen duitse reisgids. Zowel achtergronden over cultuur, bevolking als landschap, maar ook veel praktische informatie over hoe je waar wat zou willen zien. Aandacht voor alle aspecten van de regio. Tallinn wird gerade zu einer der spannend

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Tallinn - Sankt Petersburg - Helsinki - Radreiseführer | IS Radweg

Das Radtourenbuch beschreibt den etwa 1.000 Kilometer langen küstennahen Radweg vom Tallinn über Sankt Petersburg nach Helsinki. Er versteht sich als Wegerweiterung des Europaradweg R1 entlang der Nordküste des finnischen Meerbusen über Wybor

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.50
Lees Meer

Campergidsen

Reisgids - Campergids Baltikum - Baltische Staten | Rau Verlag

Zeer gedegen reisgids waarbij de hele route door de Baltische Staten in detail beschreven wordt. Minitieus worden alle bezienswaardigheden vermeld met GPS coordinaten. Naast culturele informatie ook veel praktische zaken als campings, stadsplattegr

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 781 Baltische Staten | Michelin

Zoals je van deze landkaart van Michelin mag verwachten is deze wegenkaart Baltische Staten zeer overzichtelijk en heeft een duidelijk helder kaartbeeld. De kaart geeft uitgebreid toeristische informatie weer. This Baltic States map from Michelin

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids Natuurwijzer Estland | Jochem Wouda

Een unieke serie Natuurwijzers van de drie Baltische Staten afzonderlijk met gedetailleerde beschrijvingen van de Nationale Parken van het land met de daarbij horende karakteristieke soorten flora en fauna. Voorin de gids is een korte beschrijving

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Baltic Sea - Ostsee - Oostzee Landen | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Baltische Staten - Baltikum, Estland, Letland, Litouwen | Reise Know-How Verlag

Imposante reisgids over de Baltische Staten: zeer volledig, op z'n Duits grundlich! Het is vergelijkbaar met de Lonely Planet, maar dan nog wat uitgebreider. Litauen, Lettland und Estland – die baltischen Länder sind seit einigen Jahren ein be

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 27.95
Lees Meer

Campergidsen

Campergids 68 Mit dem Wohnmobil ins Baltikum - Estland - Letland - Litouwen | WOMO verlag

Bijzonder nuttige camperreisgids van een bepaald land of streek. Deze Duitstalige campergids beschrijft aan de hand van een aantal routes de mooiste gebieden. Naast een beschrijving van de routes zelf biedt de gids handige tips voor het reizen met

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Wallpaper* City Guide Tallinn | Phaidon

Wallpaper City Guides is een Engelstalige trendy reisgids voor alle leeftijden, boordevol informatie over accommodatie van middenklasse tot luxe en plaatsbeschrijvingen - kenmerk: brede cultuur en achtergrondinformatie, bondig geschreven.   *

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.50
Lees Meer

Campergidsen

Campergids Camper Guide Baltikum - Baltische Staten | Marco Polo

In den Urlaub von 0 auf 100? Dann ab ins Wohnmobil und raus in die Welt mit dem MARCO POLO Camper Guide Baltikum   - Einfachste Routenplanung: 6 Touren zu den Highlights und weniger bekannten Stopps für dein individuelles Abenteuer - Meer,

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 21.95
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Bikeline Iron Curtain Trail 1 Finland - Baltische Staten | Esterbauer

Praktische fietsgids met detailkaarten, ingetekende route, informatie over overnachten en fietsenmakers, zwaarte en hoogteprofiel. In spiraalbinding, Engelstalig.  To properly live, breathe and experience history – that is the goal of the “I

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Atlassen

Wegenatlas - Estland | Jana Seta

Wegenatlas van Estland met een prettige schaal van 1:175.000. Met register en enkele stadsplattegronden. A compact first edition of the atlas. A professionally developed, transparent and easily readable basic map of the atlas in a detailed scale,

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Estonia - Estland | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Trotter Tallinn - Vilnius - Riga, Baltische Staten | Lannoo

Bedenk dat deze trotter vooral gaat over de hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius en verder over de algemene aspecten van ee land als geschiedenis, geldzaken, politiek etc. De gebieden buiten de steden worden nauwelijks beschreven. Veel aandacht v

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.99
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Dominicus Estland, Letland en Litouwen | Gottmer

Rijk geillustreerde gids over Estland, Letland en Litouwen, met nadruk op historische en culturele hoogtepunten. Daarnaast nog veel besprekingen van toeristische plaatsen. Zonder meer een complete gids. Estland, Letland en Litouwen zijn de vakant

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.99
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Bikeline Finnland - Ostseeküste Baltikum, Finland - Baltische Staten | Esterbauer

De Bikeline-fietsgidsen zijn DE fietsgidsen voor Duitsland! Met heldere routebeschrijvingen, hoogte profielen en duidelijke routekaartjes wordt elke fietsroute een feest! Heel volledig en echt handig in gebruik. Alle pagina's zijn geplastificeerd.�

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Baltikum - Baltische Staten | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits) met Estland, Letland en Litouwen. Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaat

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Baltische Staten | Freytag & Berndt

Uitstekende tweezijdige kaart van Estland, Letland & Litouwen. Met index, toeristische informatie en afstanden in kilometers. De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld.

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Plattegronden

Wegenkaart - landkaart - Stadsplattegrond Tallinn | Jana Seta

Geplastificeerde stadsplattegrond van Tallinn. Met stratenindex en overzicht voor openbaar vervoer.  Inclusief engelstalig overzicht met informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden.  

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Estonia - Latvia - Lithuania - Baltische Staten | Insight Guides

Een rijk geillustreerde reisgids met diepgaande teksten: één van de beste reisgidsen die er bestaan. Eerste deel bestaat uit een beschrijving van de unieke aspecten van de regio, daarna een deel echte reisgids en als afsluiting een deel met prakt

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Tallinn | Odyssee Reisgidsen

  Onlangs verscheen bij Odyssee Reisgidsen de Odyssee Stadsgids Tallinn. De gids is geschreven door Bartho Hendriksen en Leo Platvoet.   Tallinn Tallinn, de hoofdstad van Estland, heeft van alles wat en dan ook nog op zo’n manier dat je

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.00
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Reishandboek Estland - Letland - Litouwen | Elmar

Het Reishandboek Estland, Letland en Litouwen laat je kennismaken met de Baltische landen. Deze reisgids geeft je uitgebreide informatie over verblijf, vervoer en de vele bezienswaardigheden. Ontdek een wonderlijke wereld met een rijke en bewogen g

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids - Wandelgids Estland | Naturzeit Reiseverlag

Reisgids voor Estland met nadruk op activiteiten als wandelen, fietsen of kanoen in de natuur. Goede beschrijvingen, praktische informatie en kaartmateriaal in de gids. Ausgedehnte Hochmoore mit dunklen Tümpeln in denen sich der Himmel spiegelt,

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Balticum Estland, Letland, Litouwen (Baltische Staten) | ADAC

Goede, mooie overzichtkaart van de Baltische Staten t/m Helsinki, Sint Petersburg en Minsk. mit Kennzeichnung von Sehenswürdigkeiten, Ortsregister, Reiseinformationen, landschaftlich schönen Strecken sowie natur- und Nationalparks, Citypläne v

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Riga, Tallinn, Vilnius | Trescher Verlag

Goede Duitstalige reisgids met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken als overnachten en rondreizen. Bijzondere duitse uitgever, vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land. Riga, Tallinn und Vi

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Eyewitness Travel Estonia, Latvia and Lithuania - Estland, Letland, Litouwen | Dorling Kindersley

Prachtig geillustreerde reisgids met o.a. 3D tekeningen, fraaie kaarten en geweldige foto’s. Daarnaast uitgebreide achtergrondbeschrijvingen. Echt om in de stemming te komen! Groot formaat gids. Engelstalig Discover the rich culture and stunnin

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart - Wegenkaart - landkaart Estland | Freytag & Berndt

Set met kaarten van het noorden en zuiden van Estland. Beide kaarten zijn dubbelzijdig bedrukt met index, toeristische informatie en afstanden in kilometers.De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wege

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Baltikum per Rad - Baltische Staten: Estland, Letland en Litouwen | Kettler Verlag

Uitermate handige - ondergewaardeerde - fietsgids voor Estland, Letland en Litouwen. Allerlei aan elkaar te koppelen etappes worden goed beschreven met praktische informatie als fietsenmakers, eten en drinken, hoogte en zwaarte etc. Ein Fahrrad-R

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Pocket Guide Tallinn | Berlitz

Tallinn  Pocket Guide Berlitz is een handzaam engelstalige reisgids met bezienswaardigheden, kaartjes, hotels en restaurants Berlitz Pocket Guide Tallinn is a concise, full-colour travel guide to this enchanting Baltic city, combining inspiring

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Plattegronden

Wegenkaart - landkaart - Stadsplattegrond Estonia, Estland en Tallinn | ITMB

Goede wegenkaart van Estland met bezienswaardigheden, kilometers etc. daarop aangegeven. The map displays Estonia on one side and Tallin on the other, each showing a separate index. Road networks distinguish motorways, major and minor roads with

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Estland - Estonia | Bradt

Goede reisgids van Estland overstteds populairder wordende land. Vooral vol met allerhande praktische informatie die het reizen en verblijven makkelijker maken. Voorin aandacht voor cultuur en bevolking. Prima reisgids, engelstalig. This extensiv

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Eyewitness Top 10 Tallinn | Dorling Kindersley

Kleine, rijk geillustreerde reisgids over Tallinn. Met alle hoogtepunten, bezienswaardigheden, activiteiten, praktische tips, eet & drink aanrader. Inclusief handige kaartjes. DK Eyewitness Top 10 Travel Guide: Tallinn will lead you straight to t

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Campergidsen

Campergids Mit dem Wohnmobil Baltikum - Baltische Staten | Bruckmann

Goede campergids van een aantal routes in de Baltische Staten. Beschreven met veel detail over de route zelf maar ook praktische informatie over camperplekken en campings aangeduid met GPS cooridnaten. Achterin de gids zitten nog gedetailleerde kaa

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Estland | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Stadsplattegronden

Stadsplattegrond City Pocket Tallinn - Tallin | Freytag & Berndt

Stadsplattegrond met register in handig zakformaat en geplastificeerd. Helder kaartbeeld waarbij de naamgeving goed leesbaar is weergegeven. Met de toeristische bezienswaardigheden in symbolen weergeven: monumenten, musea, stadions e.a. Daarnaast

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Campergidsen

Campergids Wohnmobil Reiseführer Baltische Staaten - Estland | M&AE

Reisgids speciaal voor campers: er worden een aantal routes beschreven waarin zowel de bezienswaardigheden aan bod komen als ook de mooiste, handigste en meest veilige camperplaatsen op deze routes.   TOP-TEN-TIPPS FÜR IHRE REISE MIT DEM RE

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Vaargidsen

Vaargids Vaarwijzer Oostelijke Oostzee - Rene Vleut | Hollandia

Vaarvakanties op de Oostzee worden steeds populairder onder Nederlanders en Vlamingen. De goedlopende ‘Vaarwijzer Scandinavië en de Oostzee’, eveneens van René Vleut, is daarvan het overtuigende bewijs. Menig Oostzee-zeiler zal zich echter he

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 47.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Baltikum Estland, Letland, Litouwen (Baltische Staten) | Marco Polo

Uitstekende kaart van de Baltische Staten, Kalinigrad en t/m Helsinki. Mooie wegen staan met groen weergegeven en groot voordeel boven de Michelin en Kummerley/Frey series is het feit dat er -weliswaar klein - campings op staan ingetekend. Zeer lee

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Estonia (Estland), Latvia (Letland) & Lithuania (Litouwen) | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Baltische zielen | Atlas Contact

In ‘Baltische zielen’ schetst schrijver Jan Brokken aan de hand van uiteenlopende levensverhalen de woelige historie van Letland, Estland en Litouwen. Het boek geeft een onthutsend beeld van de twintigste eeuw, met al zijn illusies, desillusies

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Reise-Handbuch Baltikum | Dumont

Een praktisch handboek voor alle individuele reizigers, die zelf hun reis willen samenstellen over de Baltische Staten: Estland, Letland en Litouwen. Van ieder hoofdstuk de belangrijkste informatie in één oogopslag: de bezienswaardigheden, tips e

Land : Estland
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 27.95
Lees Meer