Estland

 • klimaat

  Zeeklimaat  

 • reisadvies

  Geen risico's  

 • vaccinaties

  Geen  

 • ambassades

   

 • visumplicht

  Nee  

 • valuta

  Euro  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  +1 uur  

 • taal

  Ests  

Ongerepter dan gedacht

Estland, de noordelijkste van de Baltische staten, is zo plat als Nederland. Ook hier flankeert de zee ongeveer de helft van het land, de Oostzee, en regeren rivieren en meren het landschap. Maar daar houdt de vergelijking met Nederland op. Het land is veel ongerepter met haar moerassen, eindeloze bossen en uitgestrekte natuurreservaten. Ook liggen er voor de kust veel meer eilanden, waarvan een flink aantal onbewoond is. Een walhalla voor vogelaars, wandelaars en kanovaarders die van de gebaande paden willen afwijken.

De Estse cultuur is een mix van Russische en Scandinavische invloeden. Na jarenlange overheersing door de Sovjet Unie tot 1991 woont er een flinke Russische gemeenschap in Estland, waardoor je de taal overal hoort en dineert met Russische vleesgerechten. Toch richten de Esten zich vandaag de dag vooral op Finland voor hun muzikale en culturele invloed. De Estse taal heeft meer gemeen met het Fins dan het Russisch of de Slavische talen, die wel in de andere Baltische staten Letland en Litouwen worden gesproken. Helsinki ligt dan ook slechts op twee uur varen van hoofdstad Tallinn. Hier tref je naast Russische en Baltische architectuur ook Finse en Zweedse invloeden. Vaak wordt de stad als mooiste van de noord-Europese hoofdsteden genoemd.

Je vindt trouwens nergens sneller internet dan in Estland! Door fikse overheidsinvesteringen loopt het land voorop met digitalisering en het is dan ook niet voor niets dat Skype hier vandaan komt.

Hoogtepunt
Beste reistips Estland
Soomaa Rahvuspark

In dit nationale Soomaa Rahvuspark worden moerassen afgewisseld met weilanden en bossen die een huis bieden aan de zoogdieren zoals reeën, bruine beren, lynxen, wolven, bevers en wilde zwijnen.

Talinn

Talinn is volgens Unesco het best bewaarde middeleeuwse stadscentrum van Europa, omgeven door een muur die is voorzien van torens met namen als Kiek in de Kök, Lange Hermann en Dikke Margareta.

Vliegtickets
Vluchten naar Estland
Reistips
Beste reistips Estland

Artikelen over Estland

Reportages

Tallinn, de hoofdstad van Estland ligt tegenover Helsinki aan de Finse golf. De stad werd onder de naam Rävala ...

Lees meer

Reisvideos

Tegenwoordig kun je niet meer op wereldreis zonder terug te komen met een bijzonder videootje. Eerlijk gezegd vinden wij ...

Lees meer

Boekrecensies

Onbekend maakt onbemind. Dit spreekwoord schoot Martin Boon telkens te binnen als hij reacties hoorde van mensen die voor ...

Lees meer

Reisvideos

Mocht een oude man je tijdens een bezoekje aan de hoofdstad van Estland ooit vragen of de stad af is, antwoord ...

Lees meer

Reisvideos

Met de landing op de luchthaven van Helsinki is de grote terugreis begonnen! Met openbaarvervoer reizen we van Helsinki, ...

Lees meer

Reizen Estland

Rondreizen

Fietsvakantie Baltische Staten, 9 dagen

In negen dagen door de Baltische Staten van Vilnius via Riga naar Tallinn. Ontdek de mooie natuur en de bijzondere steden tijdens deze eenvoudige fietsreis.

Land : Estland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1295.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Litouwen, Letland & Estland, 8 dagen

Tijdens deze bijzondere rondreis kom je door Litouwen, Letland en Estland. Je bezoekt onder meer de eeuwenoude steden Vilnius, het prachtige, pittoreske Riga en levendige Tallin.

Land : Estland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 995.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Litouwen, Letland, Estland & St. Petersburg, 14 dagen

Ontdek met Djoser de mooie Baltische Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius en het prachtige, pittoreske Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog Tallinn en het Russische Sint-Petersburg.

Land : Estland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1445.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 7 dagen; Hoogtepunten van de Baltische Staten

In het noordoosten van Europa liggen drie sfeervolle, middeleeuwse hoofdsteden op rijafstand van elkaar. Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds zal je je prima vermaken. Tussen alle historische bezienswaardigheden bevinden zich leuke, gezellige restaurantjes en cafétjes. Met recht prijken zowel Vilnius, Riga als Tallinn op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Je begint deze korte reis in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Onderweg naar Letland bezoek je het symbool van verzet tegen de Russische bezetters, de Kruisheuvel. Riga is de meest mondaine stad van de Baltische staten en is merkbaar eeuwenlang een ontmoetingsplaats voor verschillende culturen geweest. In Estland aangekomen, zorgt het knusse, middeleeuwse Tallinn, voor een passend slot van deze reis.

Land : ESTLAND
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 895.00
reisduur : 7
Lees Meer

Rondreizen

Baltische Staten, St. Petersburg en Moskou, 20 dagen

Ontdek met Djoser de mooie Baltische Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius en Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog de steden Tallin, het Russische St. Petersburg & Moskou.

Land : Estland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1795.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Estland, Letland en Litouwen

Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten maak je binnen 16 dagen kennis met zowel de natuur als cultuur van deze drie landen, Estland, Letland en Litouwen. We brengen een bezoek aan het oudste en grootste nationale park van Estland, nemen een verfrissende duik in de 'zomerhoofdstad' Pärnu en fietsen door het prachtige duingebied van Nida.

Land : Estland
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1748.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Rusland, 18 dagen

Ontdek met Djoser de mooie Baltsiche Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius, en het prachtige, pittoreske Riga. Na van de natuur genoten te hebben op het eiland Saaremaa bezoeken we nog Tallinn en het Russische Sint-Petersburg en Moskou.

Land : Estland
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1595.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Estland, Letland en Litouwen

Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten maak je binnen 16 dagen kennis met zowel de natuur als cultuur van deze drie landen, Estland, Letland en Litouwen. We brengen een bezoek aan het oudste en grootste nationale park van Estland, nemen een verfrissende duik in de 'zomerhoofdstad' Pärnu en fietsen door het prachtige duingebied van Nida.

Land : Estland
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 1748.00
Lees Meer

Reisboeken Estland

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Balticum Estland, Letland, Litouwen (Baltische Staten) | ADAC

Goede, mooie overzichtkaart van de Baltische Staten t/m Helsinki, Sint Petersburg en Minsk.mit Kennzeichnung von Sehenswürdigkeiten, Ortsregister, Reiseinformationen, landschaftlich schönen Strecken sowie natur- und Nationalparks, Citypläne von Riga, Tallinn und Vilnius.

Land : Estland
prijs vanaf : 10.25
Lees Meer

Plattegronden

Wegenkaart - landkaart - Plattegrond Tallinn | Jana Seta

Geplastificeerde stadsplattegrond van Tallinn. Met stratenindex en overzicht voor openbaar vervoer.  Inclusief engelstalig overzicht met informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Land : Estland
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Camperkaarten

Camperkaart Campingkaart Baltische Staten - Baltikum | IS Radweg

Kleine overzichtelijke kaart van de Baltische landen met daarop een aantal campings ingetekend. Achterop een kort overzicht van de voorzieningen per camping. Best handig, maar waarschijnlijk niet volledig.Karte mit eingetragenen Campingplätzen zuzüglich derKurzbeschreibung mit Kontaktdaten der Campingplätze in Litauen, Lettland und Estland

Land : Estland
prijs vanaf : 2.95
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Bikeline Europa-Radweg Eiserner Vorhang Deel 1 | Esterbauer

Am "Grünen Band" von der Barentsee zur deutsch-polnischen GrenzeDamit man Europäische Geschichte, Politik und Kultur im wahrsten Sinne des Wortes erfahren kann.“ Mit diesen Worten kündigte Michael Cramer, Autor dieses Buches, diesen ganz besonderen Radweg an. In Erinnerung an die Teilung Europas und deren Überwindung nehmen bislang 12 EU-Staaten an diesem einzigartigen Projekt Teil, wo Sie über 6.800 Kilometer entlang des „Grünen Bandes“ die europäische Vergangenheit hautnah erleben können.

Land : Estland
prijs vanaf : 15.90
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Eyewitness Top 10 Tallinn | DK

Kleine, rijk geillustreerde reisgids over Tallinn. Met alle hoogtepunten, bezienswaardigheden, activiteiten, praktische tips, eet & drink aanrader. Inclusief handige kaartjes.DK Eyewitness Top 10 Travel Guide: Tallinn will lead you straight to the very best on offer. Whether you're looking for the things not to miss at the Top 10 sights, or want to find the best nightspots; this guide is the perfect pocket-sized companion. Rely on dozens of Top 10 lists - from the Top 10 museums to the Top 10 events and festivals - there's even a list of the Top 10 things to avoid. The guide is divided by area with restaurant reviews for each, as well as recommendations for hotels, bars and places to shop. You'll find the insider knowledge every visitor needs and explore every corner effortlessly with DK Eyewitness Top 10 Travel Guide: Tallinn and its FREE pull-out map. DK Eyewitness Top 10 Travel Guide: Tallinn - showing you what others only tell you.

Land : Estland
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Trotter Tallinn - Vilnius - Riga, Baltische Staten | Lannoo

Bedenk dat deze trotter vooral gaat over de hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius en verder over de algemene aspecten van ee land als geschiedenis, geldzaken, politiek etc. De gebieden buiten de steden worden nauwelijks beschreven.Veel aandacht voor praktische informatie als hotels en restaurants, maar ook, soms wat beperkte beschrijvingen van bezienswaardigheden. Handig zijn de vele plattegronden: verrassend en verfrissend geschreven! Het echte verhaal achter de klassieke trekpleistersTips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennenVerrassende anekdotes en topervaringen van TrotterHonderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen11 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

Land : Estland
prijs vanaf : 17.99
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Estonia (Estland), Latvia (Letland) & Lithuania (Litouwen) | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je er in vinden. Engelstalig. Lonely Planet.A land of crumbling castles, soaring dunes, enchanting forests and magical lakes – a trip to the Baltic proves that fairy tales do come true. Lonely Planet will get you to the heart of Estonia, Latvia & Lithuania, with amazing travel experiences and the best planning advice.Lonely Planet Estonia, Latvia & Lithuania is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Soak up history in Estonia’s Old Towns, enjoy a midsummer bonfire and beer in Lithuania and take a traditional sauna and spa in Latvia; all with your trusted travel companion. Get to the heart of Estonia, Latvia & Lithuania and begin your journey now!Inside the Lonely Planet Estonia, Latvia & Lithuania Travel Guide: Colour maps and images throughout Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interestsInsider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spotsEssential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, pricesHonest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that mostguidebooks miss Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience – history, people, landscape,architecture, greetings, etiquette Over 70 maps Covers: Estonia, Tallinn, Lahemaa National Park, Rakvere, Narva, Tartu, Valga, Muhu, Saaremaa, Helsinki, Latvia, Rīga, Kurzeme, Jūrmala, Kemeri National Park, Talsi, Lithuania, Vilnius, Paneriai, Trakai, Kalingrad and more

Land : Estland
prijs vanaf : 21.95
Lees Meer

Wegenatlassen

Wegenatlas The Road atlas of Baltic countries 2018 - Baltische Staten | Jana Seta

Mooie wegenatlas op schaal 1:200.000 van de Baltische landen op A-4 formaat in gebonden hardcover versie. Edition 2018 Latvia, Estonia and Lithuania road maps in scale 1:200'000 Atlas base map is supplemented with plans of the 48 largest cities in scale 1:20'000 Tallinn, Riga and Vilnius vicinity maps in scale 1:85'000 Information about points of interest and tourism services Index of place names Size 21,5 x 30,6 cm 254 pages Hardback

Land : Estland
prijs vanaf : 49.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Reise-Handbuch Baltikum | Dumont

Een praktisch handboek voor alle individuele reizigers, die zelf hun reis willen samenstellen over de Baltische Staten: Estland, Letland en Litouwen. Van ieder hoofdstuk de belangrijkste informatie in één oogopslag: de bezienswaardigheden, tips en bijzondere ontdekkingen, mooiste routes enz. Met uitneembare kaart.Das ausführliche DuMont Reise-Handbuch beschreibt das Baltikum flächendeckend, gegliedert nach Reiseregionen. Es legt einen deutlichen Schwerpunkt auf die besonders sehenswerten Städte und Landschaften. Mit Tipps und Adressen Ort für Ort, umfangreichen Hintergrundinformationen sowie einer Extra-Reisekarte.

Land : Estland
prijs vanaf : 26.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Tallinn | Michael Müller Verlag

Zeer gedegen duitse reisgids. Zowel achtergronden over cultuur, bevolking als landschap, maar ook veel praktische informatie over hoe je waar wat zou willen zien. Aandacht voor alle aspecten van de regio.Tallinn wird gerade zu einer der spannendsten Metropolen Europas: ein Silicon Valley vor einer komplett erhaltenen Kulisse aus dem 11. Jahrhundert!Entdecken Sie mit Maja Hoock romantische Gassen und eine urige Kneipenszene, wilde Naturschönheit und weiße Sandstrände. In gewohnter Müller-Manier werden Sie mit den Hintergründen und Besonderheiten der Stadt vertraut gemacht. Dass es dabei nicht an individuellen Tipps und praktischen Adressen mangelt, versteht sich von selbst.In 8 Touren geht es mit diesem Reiseführer durch Estlands Hauptstadt. 

Land : Estland
prijs vanaf : 16.90
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Tallinn - Sankt Petersburg - Helsinki - Radreiseführer | IS Radweg

Das Radtourenbuch beschreibt den etwa 1.000 Kilometer langen küstennahen Radweg vom Tallinn über Sankt Petersburg nach Helsinki.Er versteht sich als Wegerweiterung des Europaradweg R1 entlang der Nordküste des finnischen Meerbusen über Wyborg durch Finnland nach Helsinki. Der beschriebene Weg deckt sich mit dem des Ostseeküsten- Radweges EuroVelo 10 (international auch Hansa- Route und Baltic Sea Cycle Route) und bis zur russisch-finnischenGrenze auch mit dem Iron Curtain Trail EuroVelo 13.  Der Radreiseführer bietet alles, was Sie für eine unbeschwerte Radfernwanderung auf dem R1 benötigen:   Karten/Wegskizzen 1:125.000 mit detaillierten Ortsdurchfahrten diverse Zusatztouren, z.B. zu den Fähren und Flughäfen in Tallin, Sankt Petersburg und Helsinki Weg- und Landesinformationen, Sehens- und Erlebenswertes Höhenprofile, Tipps für die Touren- und Etappenplanung Adressen und Links von Touristinformationen, Fahrradreparaturmöglichkeiten, Hotels, Pensionen und Zeltplätzen sowie die Bahn- und Fährverbindungen mit An-/Abreisetipps nach Helsinki und St. Petersburg Zum ringgebundene Tourenbuch gehören die GPS-Tracks des Originalweges und diverser Zusatzwege (siehe unten). Diese können auf Outdoor-GPS-Geräte oder Smartphones überspielt unterwegs der Navigation dienen. Ferner gibt es Wegpunkte (POI) von Übernachtungsmöglichkeiten, Touristinformationen, Radreparaturmöglichkeiten, Sehenswürdigkeiten und Verkehrsanbindungen. Die Tracks und die Wegpunkte sind nach vorheriger Registrierung im Internet als Download erhältlich.   

Land : Estland
prijs vanaf : 19.90
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids - Wandelgids Estland | Naturzeit Reiseverlag

Reisgids voor Estland met nadruk op activiteiten als wandelen, fietsen of kanoen in de natuur. Goede beschrijvingen, praktische informatie en kaartmateriaal in de gids.Ausgedehnte Hochmoore mit dunklen Tümpeln in denen sich der Himmel spiegelt, uralte Wälder, bunte Holzhäuser mit skandinavischem Flair und viele Kilometer Ostseeküste mit stillen naturbelassenen Stränden machen Estland zum Traumziel für alle Fans unberührter Natur. Genauso reizvoll sind seine kulturellen Zentren: Neben der Hauptstadt Tallinn mit mittelalterlicher Stadtmauer und Häusern aus der Hansezeit lohnen auch die alte Universitätsstadt Tartu oder die die historischen Ostseebäder Pärnu und Haapsalu den Besuch. 32 Wander- und Entdeckertouren für aktiven Urlaub:Die Tourenauswahl reicht vom kurzen Spaziergang zu besonderen Plätzen in der Natur über Wanderungen an der abwechslungsreichen Küste, durch die alten Wälder oder auf Bretterpfaden durchs Moor bis zum Ausflug mit Kanu oder Fahrrad.alle wichtigen Sehenswürdigkeitendie schönsten BadeplätzeCampingführer und Übernachtungstipps  Estland ist mit ausgedehnten Wäldern und Mooren im Landesinneren und einer kilometerlangen Küstenlinie ein echtes Naturparadies und bietet zudem eine ausgezeichnete Infrastruktur mit vielen markierten Wanderwegen und einfachen Zeltplätzen mitten in der Natur. Das Naturzeit Tourenbuch »Estland« führt Sie in 32 Entdeckertouren meist zu Fuß, aber auch mal mit dem Fahrrad oder dem Kanu durch die ursprüngliche Natur der Nationalparks aber auch zu den schönsten Kulturdenkmälern des Landes. Die Tourenauswahl reicht dabei vom einfachen Spaziergang bis zur mehrstündigen Wanderung und wendet sich an durchschnittlich trainierte Reisende, die gerne draußen unterwegs sind und ein abwechslungsreiches Urlaubsprogramm schätzen.   Unter den Tourenvorschlägen finden Sie Wanderungen im Moor, durch Estlands alte Wälder, durch Flusstäler oder an der Küste entlang – aber auch einen Rundgang durch die Altstadt von Tallinn und Tartu. Zu jeder Tour gehört neben der Wegbeschreibung eine detaillierte Karte und ein Steckbrief mit allen wichtigen Informationen.   Alle Naturzeit Tourenbücher sind in mehrere Regionen unterteilt. Jede Region wird mit einer Übersichtskarte mit allen Touren, den wichtigsten Sehenswürdigkeiten und den besten Badeplätzen vorgestellt. So bekommen Sie schnell einen Überblick über ihr Reiseziel und können das »Outdoorprogramm« entsprechend ihren Interessen ergänzen. Im Anhang des Buches finden Sie viele praktische Informationen zur Anreise, zu Unterkünften und zu den Besonderheiten ihres Reiselandes. 

Land : Estland
prijs vanaf : 16.90
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Baltikum per Rad - Baltische Staten: Estland, Letland en Litouwen | Kettler Verlag

Uitermate handige - ondergewaardeerde - fietsgids voor Estland, Letland en Litouwen. Allerlei aan elkaar te koppelen etappes worden goed beschreven met praktische informatie als fietsenmakers, eten en drinken, hoogte en zwaarte etc.Ein Fahrrad-Reiseführer für die drei baltischen Staaten.Radreisen im Baltikum, das bedeutet die Erkundung von drei durchaus sehr unterschiedlichen Staaten:Estland mit seinem eher skandinavischen Gepräge, Lettland mit seinen weiten Waldlandschaften, Litauen mit seiner deutlich mitteleuropäischen Kultur.87 Streckentouren, beliebig zu einer längeren Reise kombinierbar, werden flächendeckend für das gesamte Baltikum ausführlich beschrieben. 

Land : Estland
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Bikeline Finnland - Ostseeküste Baltikum, Finland - Baltische Staten | Esterbauer

De Bikeline-fietsgidsen zijn DE fietsgidsen voor Duitsland! Met heldere routebeschrijvingen, hoogte profielen en duidelijke routekaartjes wordt elke fietsroute een feest! Heel volledig en echt handig in gebruik. Alle pagina's zijn geplastificeerd. Von der Barentssee und von Helsinki nach RigaGeschichte im wahrsten Sinne des Wortes erfahrbar zu machen - das ist das Ziel vom „Europa-Radweg Eiserner Vorhang“. Von der Barentssee bis zum Schwarzen Meer führt er auf den Spuren des Kalten Krieges quer durch Europa. Dabei verbindet die Route nicht nur europäische Kultur, Geschichte und nachhaltigen Tourismus, sondern leitet geschichtsinteressierte Radler entlang des Europäischen Grünen Bandes auch durch abwechslungsreiche Landschaften und einzigartige Biotope, die im Grenzstreifen entstehen konnten. Bei der überarbeiteten Neuauflage wird laminiertes Papier benutzt und die Karten bekommen andere Maßstäbe. Deshalb wird es statt drei nun fünf Bücher geben. Dieser erste Band dokumentiert den fast 4.000 Kilometer langen nördlichen Teil der Route von Grense Jakobselv an der norwegisch-russischen Grenze bis zur lettischen Hauptstadt Riga. Dabei radelt man von den beeindruckenden Weiten Norwegens und Finnlands über den russischen, estnischen und lettischen Teil vom Ostseeküsten-Radweg nach Riga, wobei der Abschnitt ab Helsiniki ebenfalls integriert wurde.  

Land : Estland
prijs vanaf : 16.90
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Riga, Tallinn, Vilnius | Trescher Verlag

Goede Duitstalige reisgids met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken als overnachten en rondreizen. Bijzondere duitse uitgever, vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land. Riga, Tallinn und Vilnius haben sich zu beliebten Reisezielen entwickelt, und jede der baltischen Hauptstädte hat ihren eigenen Reiz: Das fast eine Million Einwohner zählende, lebhafte Riga ist berühmt für seine eng bebaute, pittoreske Altstadt und zahllose Jugendstilbauten an den breiten Boulevards. Tallinn fasziniert mit einer mittelalterlichen Altstadt, die von einer zwei Kilometer langen Stadtmauer eingefasst wird, und die zu den besterhaltenen in Europa gehört. In Vilnius stehen mehr als 100 Kirchen, darunter sind etliche sehenswerte Barockkirchen und das Ausros-Tor mit dem Bildnis der Barmherzigen Muttergottes, das Ziel von Pilgern aus ganz Europa ist. In allen drei Städten sind im Sommer die Restaurantterrassen der Altstädte gut gefüllt, und ganzjährig gibt es viel Kunst und Kultur. Die Auswahl an Gourmetrestaurants, Kneipen und Nightlife erreicht problemlos die Vielfalt vergleichbarer westeuropäischer Städte. Jenseits der Hauptstädte findet man im Baltikum pittoreske kleinere Städte, viel Natur, die Ostseeküste, naturbelassene Seen- und Flusslandschaften und artenreiche Wälder.   Dieser Reiseführer führt sehr detailliert durch Riga, Tallinn und Vilnius. Neben den gängigen Reisetipps und nützlichen Karten gibt es Tipps für Shopping, das Reisen mit Kindern und den Strandurlaub. Das Buch bietet viel Hintergrundinformation zu Geschichte und Kultur sowie vertiefende Essays. Jenseits der Städte werden alle gängigen Ziele einer Baltikumreise und sämtliche Nationalparks vorgestellt.   

Land : Estland
prijs vanaf : 21.95
Lees Meer

Campergidsen

Reisgids - Campergids Baltikum - Baltische Staten | Rau Verlag

Zeer gedegen reisgids waarbij de hele route door de Baltische Staten in detail beschreven wordt. Minitieus worden alle bezienswaardigheden vermeld met GPS coordinaten. Naast culturele informatie ook veel praktische zaken als campings, stadsplattegronden en bijvoorbeeld VVV adressen. Die schönsten Reiserouten, kombiniert zu einer erlebnisreichen Tour durch alle drei baltischen Länder – Litauen, Lettland und Estland, mit einem Abstecher nach Kaliningrad.Mit GPS-Koordinaten.

Land : Estland
prijs vanaf : 21.90
Lees Meer

Campergidsen

Campergids Wohnmobil Reiseführer Baltische Staaten - Estland | M&AE

Reisgids speciaal voor campers: er worden een aantal routes beschreven waarin zowel de bezienswaardigheden aan bod komen als ook de mooiste, handigste en meest veilige camperplaatsen op deze routes.  TOP-TEN-TIPPS FÜR IHRE REISE MIT DEM REISEMOBIL NACH ESTLAND 1. Routenvorschläge: Mit diesem Wohnmobil-Reiseführer erleben Sie Estland auf vier eindrucksvollen Routen. 2. Naturerlebnis: Die oft unberührte, atemberaubende Naturlandschaft Estlands mit einer vielfältigen Flora und Fauna bietet Ihnen unvergessliche Eindrücke. 3. Kultur und Geschichte: Estland bietet historische Städte, Burgen und Schlösser, stimmungsvolle Dörfer und viele Schauplätze historischer Ereignisse. 3. Restaurants und regionale Spezialitäten: In Estland wird die heimische Küche gepflegt. Die beschriebenen Restaurants heißen Sie willkommen zum Genießen. 4. Regionale Produkte: Regional einkaufen - kunstvolle Heim- und Handwerksprodukte, typische Lebensmittel vom Direktvermarkter - hier finden Sie zahlreiche Tipps. 5. Badeplätze: Estland bietet herrliche Strände an der Ostseeküste. Unzählige Binnenseen in der traumhaft schönen Natur bieten ein entspanntes Badeerlebnis. Das wohltemperierte Wasser der Schwimmbäder und Wellness-Oasen ist ein unvergessliches Erlebnis. Hier erleben Sie Entspannung oder Badespaß nach Ihren Vorlieben. 6. Aktiv sein: Zahlreiche Tipps für Wanderungen und erlebnisreiche Spaziergänge sowie für Radtouren. 7. Gastfreundschaft: Die Esten sind ein gastfreundliches Volk. Lernen Sie die Offenheit und Hilfsbereitschaft der Menschen auf Ihrer Reise kennen. 8. Stell- und Campingplätze: Sie erhalten eine große Auswahl von gut ausgestatteten Stell- oder Campingplätzen. 9. Freie Übernachtung: Für Liebhaber der freien und ungezwungenen Übernachtung bietet dieses Buch eine große Auswahl naturbezogener Parkplätze. 10. Tipps fürs Wohnmobil: Sicherheit auf Reisen, Ver- und Entsorgungsplätze, Gasversorgung - hier erhalten Sie zahlreiche Hinweise für Ihre unbeschwerte Reise. 

Land : Estland
prijs vanaf : 16.90
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Bikeline Iron Curtain Trail 1 Finland - Baltische Staten | Esterbauer

Praktische fietsgids met detailkaarten, ingetekende route, informatie over overnachten en fietsenmakers, zwaarte en hoogteprofiel. In spiraalbinding, Engelstalig. To properly live, breathe and experience history – that is the goal of the “Iron Curtain Trail”. From the Barents Sea to the Black Sea, this guide takes you along the Western border of the old Warsaw Pact countries, all the way across Europe. The route does not just connect European culture, history and sustainable tourism but it also provides historically interested cyclists with some spectacularly beautiful and varied landscapes and unique habitats that were able to emerge in the former border strip, which is today the European Green Belt.The maps in the revised edition are scaled larger at 1:120,000 from Helsinki to Riga, and from Grense Jakobselv to Vaalimaa it remains at 1:400,000. This volume describes the 4,000-kilometre-long part of the route from the Barents Sea to Riga.

Land : Estland
prijs vanaf : 17.90
Lees Meer