Over ons

Eerlijke reisverhalen van een avontuurlijk team

De wereld is dankzij het wereldwijde web kleiner dan ooit, maar de selectie van de juiste informatie wordt steeds moeilijker. Reisbijbel verzamelt daarom sinds 2005 al zoveel mogelijk praktische informatie over alle landen van de wereld om jou op weg te helpen naar je nieuwe bestemming. Cultuur, natuur en avontuur staan centraal. En… onze verhalen gaan niet over de redacteuren die de reis maakten, maar juist over het land dat ze bezochten! Want jij zoekt natuurlijk jouw eigen unieke reiservaring!

Reisbijbel geeft eerlijke informatie over de bestemmingen die ze bezoekt, zodat je zelf de afweging kan maken of het bij jou, of bij je gezin of andere reisgenoten past. Plussen en minnen van een bestemming dus. Gecombineerd met heldere informatie over ‘t budget dat nodig is en alle praktische randvoorwaarden zoals visa, veiligheid en vaccinaties, maken dat je daarna zelf een reis kan uitstippelen. Oh ja, we schrijven niet van achter het bureau persberichten over, de reportages komen altijd vanuit onze eigen reiservaring.

Speciale plek nemen de junior reporters in. Tim (‘05) en Lieve (‘07) reizen sinds hun geboorte zo’n tien weken per jaar met Joep en Fleur. Samen hebben ze inmiddels meer dan twintig landen in Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten bezocht. Ze reizen per boot, trein, auto, vliegtuig, te voet of per fiets. Alle vier hebben een zeer sportieve instelling en hiken meerdaagse tochten, hangen graag aan kabels aan bergen, snorkelen en duiken op mooie plekken in de wereld én zijn vaardig met ski’s en andere winterpret.

Reisbijbel is opgericht door reizigers Koen en Wouter, die al snel hulp kregen van Joep. Na tien jaar heeft hij de site samen met zijn vrouw Fleur Besters, een ervaren dagbladjournalist, overgenomen. Daarmee is er een journalistieke basis gelegd, en blijft de expertise geborgd. Joep en Fleur werken met een klein, vast team van ervaren reizigers en goede schrijvers, die onder hun eindredactie reportages maken.

Cruciaal voor het maken van een avontuurlijke reis met je gezin is uiteindelijk je eigen instelling: durf je het aan en heb je er zelf zin in?

samenwerken
Stuur ons op reis

Ben je op zoek naar avontuurlijke reizigers? Gezinnen, stellen of solo-reizigers? Van alle leeftijden, maar wel op zoek naar de echte locale ervaring, liefst in de natuur? Dan moet je bij ons zijn. Reisbijbel scoort dankzij haar journalistieke aanpak goed bij reizigers in deze doelgroepen.

We maken ook video’s, hebben een drone en kunnen (journalistieke) live-vlogs maken. Social media zetten we doelmatig in, waarbij Twitter en Instagram onze focus heeft.

Vraag dus snel onze mediakit op of mail een concreet voorstel. Oh ja, we plaatsen alleen artikelen die passen bij onze doelgroep en hen inspirerende nuttige informatie geven. Het is mogelijk om linken te plaatsen op onze themapagina’s en we kunnen je product reviewen, mits het bij onze manier van reizen past. Reisbijbel maakt gebruik van persreizen en individuele reizen in samenwerking met bestemmingen of landen.

mediakit
De cijfers

45K unieke bezoekers

150K pageviews

1,8K facebook

4K twitter

adverteren
De cijfers