Eerlijke reisverhalen van avontuurlijk team

Je kan tegenwoordig vrijwel alle plekken in de wereld bezoeken, maar wat is nu jouw ultieme reisbestemming? Wat is de beste periode om een land of regio te bezoeken, welke natuurgebieden zijn het mooiste en hoe kom je zo duurzaam mogelijk op de plek van bestemming? Reisbijbels Joep en Fleur verzamelen sinds 2005 zoveel mogelijk praktische informatie over alle landen van de wereld. Cultuur, natuur en avontuur staan centraal.

En… onze verhalen gaan niet over de redacteuren die de reis maakten, maar juist over het land dat ze bezochten! Want jij zoekt natuurlijk jouw eigen unieke reiservaring. We geven daarom eerlijke informatie over de bestemmingen die we bezoeken. Zo kan je zelf de afweging kan maken of het bij jou, of bij je gezin of andere reisgenoten past. Plussen en minnen van een reisbestemming dus.

Alle informatie over praktische randvoorwaarden zoals visa, budget, veiligheid en vaccinaties, maken dat je daarna zelf een reis kan uitstippelen. Oh ja, we schrijven niet van achter het bureau persberichten over, de reportages komen vanuit onze eigen reiservaring.

Naast verre avontuurlijke reizen, is Reisbijbel ook gespecialiseerd in het reizen per camper in Europa. In zomer en winter, herfst en lente, camperroadtrips geven je een prachtig beeld van een bestemming en brengen je dichtbij de natuur!

Reizen met kinderen

Speciale plek nemen Tim (‘05) en Lieve (‘07) in. Zij reizen samen met Joep en Fleur sinds hun geboorte zo’n tien weken per jaar de wereld over. Samen hebben ze inmiddels tientallen landen in Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten bezocht. Soms zelfs meerdere keren. Per boot, trein, auto, vliegtuig, te voet of per fiets trekken ze bij voorkeur over onverharde wegen. Alle vier hebben een zeer sportieve instelling en hiken meerdaagse tochten in zomer en winter, hangen graag aan kabels aan of tussen bergen, snorkelen, duiken én zijn vaardig met ski’s en andere winterpret.

Oprichters Reisbijbel

Reisbijbel is opgericht door reizigers Koen en Wouter, die al snel hulp kregen van Joep. Na tien jaar heeft hij de site samen met zijn vrouw Fleur Besters overgenomen. Zij werkte 17 jaar als dagbladjournalist en trainde bovendien veel studenten tot crossmediale verslaggevers. Daarmee is er een journalistieke basis gelegd, en blijft de expertise geborgd. Joep en Fleur werken met een klein, vast team van ervaren reizigers en goede schrijvers, die onder hun eindredactie reportages en reistips maken.

Samenwerken met Reisbijbel

Samenwerken met Reisbijbel betekent duurzaam samenwerken. Sommige partners kennen we al sinds de start in 2005, anderen kwamen er later bij. We werken graag samen met bestemmingen die zich richten op outdoor, natuur, duurzaam reizen en echte ontmoetingen met locals. We zijn beschikbaar in de vakantieperiodes en denken daarbuiten graag mee. Neem contact op met Fleur!

Trekkings door Marokko

Dades Reizen

Dades Reizen past uitstekend bij Reisbijbel, omdat ook zij staan en gaan voor kleinschalig reizen, dichtbij de lokale bevolking. Astrid en Mo maken zelf namelijk onderdeel uit van de Marokkaanse samenleving. Al in 2013 reisden we voor hen met de junior reporters (net zes en bijna 8 jaar) naar de top van de Hoge Atlas en trokken we langs de kust in een meerdaagse hike. Doel? Laten zien dat zo’n reis juist met jonge kinderen prima te doen is. Primitieve omstandigheden, maar wel met een goede reisbegeleider, daar kunnen wij achter staan.

Resultaat van de samenwerking

Franse outdoorbestemmingen

Atout France

Via het Franse bureau voor tourisme Atout France hebben we al vele samenwerkingen opgezet in Frankrijk. Avontuur en natuur staan hierbij altijd centraal, in zowel de zomer als winter. We zoeken nieuwe bestemmingen voor meer avontuurlijke Frankrijk-reizigers, die niet voor een standaard zon-zee-strand-ervaring willen gaan.
We bezochten in de winter van 2017 bijvoorbeeld Les Portes du Soleil voor een skisafari, reisden in 2016 met de camper naar Les Arcs, La Plagne en Puy Saint Vincent voor een zomerreis met locals en we gingen voor een winterreportage naar de Vogezen. In 2015 reden we naar Poitou Charentes, in 2019 bezoeken we de regio’s l’Ardeche en Drome en in 2020 reisden we in de winter met een camper naar Haute Maurianne Vanoise.

Resultaat van de samenwerking

Thüringen en bergsport

Aviareps

In samenwerking met Aviareps bezochten we onder andere de Duitse regio Thüringen in meerdere seizoenen. Ook onderzochten we de mogelijkheden voor families in wintersportregio’s Obertauern (Oostenrijk) en Graubunden (Zwitserland).

Resultaat van de samenwerking

Fietsen in Bangkok

Bajabikes

Bajabikes verzorgt fietstochten in (wereld)steden. Het is een handige, snelle en vooral leuke manier om je tijdelijke verblijfsplek te verkennen en de eerste informatie van een gids te krijgen. Je kan met een groep mee of je vraagt een gids een tocht voor jou of je gezelschap alleen te verzorgen. Kinderen zijn van harte welkom. Wij verkenden nachtelijk Bangkok met een gids van Bajabikes.

Resultaat van de samenwerking

Wandelen en ontdekken in bijzondere streken

Baltus Communications

Reisbijbel werkt al jaren samen met Baltus Communications. De laatste jaren zijn we samen met hen onder andere naar Servië en Slovenië gereisd om daar de natuur en cultuur te verkennen. Twee bestemmingen die nog onbekend zijn bij het grote publiek, maar geweldige sportieve mogelijkheden bieden. Ook sloten we aan bij een reis naar Val di Fassa en reden de bergen af op een mountainbike. We delen de liefde voor de natuur én hiken met Agnes en Marcel van Baltus Communications!

Resultaat van de samenwerking

Lokaal reizen, in Nederland regelen

Better Places

Je reis regelen bij locals. Dat kan met organisaties als Better Places heel eenvoudig. Het verzekert je van een echte lokale ervaring in het land dat je bezoekt. Onze redacteur Sanne testte dit concept al in Georgië en Iran. We werken duurzaam samen met Better Places rond de promotie van deze manier van reizen.

Resultaat van de samenwerking

Camper huren via deelplatform

Camptoo

Met de camper de wijde wereld in, dat doen steeds meer mensen. Die manier van reizen past ook bij Reisbijbel, zo bleek na twee samenwerkingen met Camptoo, in de zomer en winter. Het inspireerde ons tot de aankoop van een eigen Reisbijbel-camper en vele anderen tot het huren van een camper via dit deelplatform.

Resultaat van de samenwerking

Met de boot naar Noorwegen

Color Line

We reisden op uitnodiging van Visit Norway in de winter van 2017 met Color Line naar het Noorse Skeikampen om daar met de junior reporters te gaan skiën. Een meer relaxede reisroute dan naar Oostenrijk in het hoogseizoen!

Resultaat van de samenwerking

Duurzaam samenwerken

CommuniGate

Met het Haagse PR & Marketingbureau CommuniGate werken we al jaren samen voor vele regio’s en bestemmingen. We gaan meerdere keren per jaar mee met georganiseerde persreizen, maar bezoeken ook met eigen invalshoeken bestemmingen van hun klanten, zoals Visit Tirol of Alpbachtal Seenland, al dan niet met de junior reporters. We hebben altijd een heldere afstemming over de verwachtingen, en ze weten voor welk type reizen ze ons wel of niet moeten uitnodigen.

Resultaat van de samenwerking

Verborgen Macedonië ontdekken

Corendon

Macedonië is een tamelijk onbekende bestemming. We waren dus blij met de uitnodiging van Corendon om Macedonië in 2016 met hen te ontdekken tijdens een individuele reis. We verbleven in Ohrid en maakten van daaruit dagtochten om het land verder te verkennen.
Eerder reisden we al eens met Corendon naar het Griekse Lesbos voor een reportage.

Outdoor in Tsjechië

CzechTourism

Tsjechië is een veelzijdig land en zowel in de zomer als de winter een echte gezinsbestemming. Praag trekt voor een stedentrip, je kan er skiën en hikes maken. Groot voordeel is – naast de prachtige natuur natuurlijk – het prijsniveau. We maken al jaren reportages over Tsjechië, waarbij we vooral de minder bekende gebieden onder de aandacht willen brengen.

Resultaat van de samenwerking

Roadtrip langs de Engelse kust

England's Coast

In samenwerking met England’s Coast verkenden onze redacteur en fotograaf in het voorjaar van 2017 op eigen houtje de Engelse kust. Vanuit de ferry in Hull reden ze onder andere naar Skegness en maakten hikes langs de zee, bezochten landhuizen en zagen de vergane glorie van de kustplaatjes, die toch uitnodigt voor een kop thee aan zee. Met de Coastal Pass kunnen reizigers zelf ook een dergelijk programma maken, en zo eens heel andere plekken bezoeken in Engeland dan de meeste mensen doen.

Adventure in Davos

Graubunden

Op uitnodiging van de Zwitserse regio Graubünden en Aviareps maakten we in de zomer van 2016 enkele reportages in Davos om aan te tonen dat je daar ook met een kleiner budget terecht kan. We gingen onder andere klimmen en hiken en bezochten – jawel – een kuuroord.

Resultaat van de samenwerking

IJsland bezoeken tijdens een stopover

Icelandair

In IJsland bezoek je bijvoorbeeld het Nationaal Park Þingvellir, warm je op in de warmwaterbronnen en zie je het noorderlicht. Dat kan ook tijdens een stopover met Icelandair. Wij bezochten het land in samenwerking met Icelandair en CherryLab in 2016, net voordat IJsland een hype werd.

Resultaat van de samenwerking

Avontuur met je gezin in een groepsreis

Koning Aap

Een verre reis maken met je gezin? Maar nog nooit buiten Europa geweest? Of je bent gewoon hartstikke druk met werk en sport, en hebt geen zin of tijd om een reis vooruit te plannen. Dan kan een georganiseerde reis in een groep handig zijn. Je kinderen ontmoeten er leeftijdsgenoten en je hebt onderweg toch alle vrijheid om wel of niet mee te gaan met de groep. Wij reisden in 2016 op uitnodiging van Koning Aap met de junior reporters mee met de familiereis Vietnam, Camboja en Thailand en maakten daar een serie reportages over. Zowel over de gebieden die we bezochten, als over het ‘fenomeen’ groepsreis! In 2018 maakten we in opdracht van Koning Aap twee reportages over sportieve en avontuurlijke familie-activiteiten in Bali.

Resultaat van de samenwerking

Zuid-Korea voor gezinnen

Korea Reizen

Zuid-Korea als bestemming voor je gezinsvakantie? Dat ligt niet voor de hand, maar blijkt een uitstekende combinatie, zeker als je met een kleinschalige reisorganisatie reist als KoreaReizen. Nee, niet voor beginnende Azië-reizigers, maar wel voor liefhebbers van natuur, cultuur en heel veel leuke contacten met locals. Je bent er immers vaak de enige westerse reiziger! KoreaReizen bleek in 2015 een perfecte match, zij maakten een reisroute die wij voor hen verkenden. Ideaal land om zelf te verkennen met een huurauto, zo bleek!

Resultaat van de samenwerking

Buitensport in zomer en winter

Livigno

Het Italiaanse Livigno is meer dan een belastingvrij shoppingparadijs. Je kan er ijsklimmen, skiën, hiken en MTB-en. In samenwerking met Communigate PR & Marketing hebben we de regio al meerdere keren bezocht, voor verschillende invalshoeken rond buitensport.

Resultaat van de samenwerking

Bezoek München met Lufthansa

Lufthansa

Ter promotie van de luchthaven in München zijn we in 2016 op uitnodiging van Lüfthansa en CherryLab naar de Duitse stad München gevlogen voor een stedentrip. We verzamelden er de beste tips om bijvoorbeeld te surfen in de stad en te winkelen op de markten.

Zomer en winter bij de Italiaanse boeren

Roter Hahn

Toen we van Communigate PR & Marketing over het concept van Roter Hahn hoorden, waren we meteen geïnteresseerd. Logeren bij de boer, maar dan wel in een echt werkend boerenbedrijf, dat is bijzonder. En, Zuid-Tirol blijkt adembenemend mooi. We hebben tweemaal samengewerkt met Roter Hahn, zowel in de zomer als winter. Met steeds de focus op een reis waarbij je echt de lokale specialiteiten leert kennen, zoals houtsnijden, koken en wintersport. Met een van de boeren skiën in de Dolomieten, dat zullen de junior reporters niet snel vergeten. Ze hebben het trouwens ook nog vaak over het geweldig verse eten hier.

Resultaat van de samenwerking

Zeilreizen naar het echte Indonesië

Seatrek Bali

Indonesië is meer dan Bali alleen. Veel meer. Met Seatrek Bali, inmiddels Seatrek Sailing Adventures, reis je in een kleine groep in een authentiek zeilschip. Lokaal gemaakt en met een lokale crew. De reizen zijn niet goedkoop, maar zo bleek tijdens de tocht die wij vanuit Flores naar Bali maakten, het is oprecht een life-changing reis. Zeker ook geschikt voor families, met kinderen die gewend zijn te reizen en zich aanpassen aan de lokale gebruiken en het verblijven op een boot in een kleine groep. Hier reis je ver van het massa-tourisme. Trek je schoenen uit, laat de deur van je hut gewoon open en geniet van Indonesië!

Resultaat van de samenwerking

Verrassingsreis met Srprs.me

Srprs.me

Je moet je reis niet kapot googelen, zei oprichter Raymond van srprs.me, vlak voordat hij Reisbijbel in 2015 samen met negen andere reisjournalisten in samenwerking met CherryLab op pad stuurde voor een roadtrip. En dus krasten we het vakje met de naam van ons hotel pas in Münster open. Münster? Ja, die Duitse stad bleek onze bestemming, zo ontdekten we die ochtend.

Taiwan, onontdekte parel in Azië

Taipei Tourism Office

In samenwerking met het Taipei Tourism Office heeft onze redacteur Sanne Helbers in 2016 in Taiwan drie reportages gemaakt over deze nog onontdekte parel in Azië. Ze bezocht het land per trein, trok de natuur in en verkende de hoofdstad.

Resultaat van de samenwerking

Reizen door Indonesië

Tari Travel

Reisbijbel reisde in 2019 in samenwerking met Tari Travel door de Molukken, een kleinschalige reisorganisatie in Indonesië. Met gids Victor ‘Holland’ trokken we zelfs diep het regenwoud in in National Park Manusela en dat leverde geweldige, unieke beelden op. De gidsen namen zelfs hun eigen kinderen niet eerder zo diep de wildernis in.

24 uur Dublin

Tourism Ireland

In 24 uur Dublin ontdekken én Halloween vieren. Met die boodschap stuurde Toerism Ireland ons in de herfst van 2016 naar de Ierse stad. In samenwerking met KLM, want die hervatte de rechtstreekse lijndienst naar deze leuke stad.

Resultaat van de samenwerking

Turkije, ver weg van de resorts

Turks Verkeersbureau

Turkije is vooral bekend geworden met de all inclusive resorts. Lekker goedkoop een weekje bakken aan zee. Dat wil jij natuurlijk niet. En dus waren we blij met de uitnodiging van CommuniGate PR & Marketing om voor het Turkse Verkeersbureau op reis te gaan, in 2015. We bezochten de regio Trabzon.

Resultaat van de samenwerking

Zomer en winter in de Dolomieten

Val Gardena

Aan het in Zuid-Tirol gelegen Val Gardena verliezen veel mensen hun hart. De Italiaanse sfeer, temidden van de prachtige Dolomieten en zowel een zomer- als winterbestemming. We werken al jaren samen met deze regio om reizigers mee te nemen naar de outdoor-mogelijkheden en kansen om met locals op te trekken tijdens bijvoorbeeld kookworkshops. Deze samenwerking komt tot stand met Communigate PR & Marketing.

Resultaat van de samenwerking

Roadtrippen door Denemarken

Visit Denmark

Denemarken heeft ten onrechte een beetje een saai imago. Het land biedt namelijk volop kansen voor Toffe Roadtrips. Daarom werken we duurzaam samen met Visit Denmark voor reportages over de stoere kanten van Denemarken. Voor Stoere Gezinnen, maar ook voor fietsers, wandelaars of watersporters. In 2017 reden we al eens met de camper door Denemarken naar Zweden en bezochten onder andere Mons Klint. In 2018 maakten we een roadtrip per camper door Zuid-Jutland, met de junior reporters. We gingen windsurfen, zochten fossielen en reden in een kart over het strand!

Resultaat van de samenwerking

Zomer en winter in Noorwegen

Visit Norway

Noorwegen is natuurlijk een bestemming die goed bij Reisbijbel past. Daarom zijn we blij met de duurzame samenwerking die we met Visit Norway hebben opgebouwd. In 2017 reisden we bijvoorbeeld in de winter met de junior reporters naar Skeikampen en in 2018 verkenden we met hen de familie-wintersportmogelijkheden vanuit Bergen. In de zomer van 2015 reisde een redacteur mee naar het Rondane National Park voor enkele hikes. Een selectie van de artikelen staat hierbij, het totaalbeeld is te zien op www.reisbijbel.nl/noorwegen.

Resultaat van de samenwerking

Eindeloos op avontuur in Zweden

Visit Sweden

Ook met Visit Sweden hebben we een duurzame samenwerking. We legden er in 2017 met de junior reporters in de camper duizenden kilometers af. Ook bezochten we het ijshotel, helemaal in het Noorden en werden we uitgenodigd op een persreis in Smaland. En, we zijn er nog lang niet uitgereisd. In winters 2019 reisden we met de junior reporters naar de Zweedse regio Dalarna, in samenwerking met Visit Dalarna, Dalarna Outdoor en Finnlines.

Resultaat van de samenwerking

Buitensport in de Tiroler bergen

Visit Tirol

Het Oostenrijkse Tirol is al lang haar ouderwetse imago kwijt. En voor wie nog twijfelt, of gewoon geen keuze kan maken uit het ruime aanbod, maken wij geregeld reportages over Tiroler regio’s, zoals Achensee, Wildschönau, Alpbachtal Seenland of Paznauntal. Dat doen we in samenwerking met Visit Tirol en Communigate. We gaan mee met georganiseerde persreizen, maar trekken er ook op uit met de junior reporters. We bezoeken Tirol in alle jaargetijden.

Resultaat van de samenwerking

Sportief verblijf in de Franse bergen

Zero Cinq

Het bedrijf Zero Cinq is in de Franse Alpen gevestigd. De ondernemende, sportieve Nederlandse eigenaren hebben er een klein paradijs van gemaakt voor buitensporters en rustzoekers. Geen massatoerisme, geen animatieteams, maar wel een relaxede camping, kleinschalig hotel met perfect eten en volop buitensportmogelijkheden, zoals klimmen, mountainbiken, hiken en raften. Ook voor gezinnen ideaal, en dus zijn we op hun uitnodiging in de zomer van 2017 met de Reisbijbel camper langsgegaan en hebben we enkele reportages gemaakt over Puy Saint Vincent en Zero Cinq.

Cruciaal voor het maken van een avontuurlijke reis met je gezin is je eigen instelling.