Over Ons Reisbijbel Kalimantan

Over ons

Eerlijke reisverhalen van avontuurlijk team

Je kan tegenwoordig vrijwel alle plekken in de wereld bezoeken, maar wat is nu jouw ultieme reisbestemming? Wat is de beste periode om een land of regio te bezoeken, welke natuurgebieden zijn het mooiste en hoe kom je zo duurzaam mogelijk op de plek van bestemming? Reisbijbels Joep en Fleur verzamelen sinds 2005 zoveel mogelijk praktische informatie over alle landen van de wereld. Cultuur, natuur, lokaal reizen, duurzaamheid en avontuur staan centraal.

En… onze verhalen gaan niet over de redacteuren die de reis maakten, maar juist over het land dat ze bezochten! Want jij zoekt natuurlijk jouw eigen unieke reiservaring. We geven daarom eerlijke informatie over de bestemmingen die we bezoeken. Zo kan je zelf de afweging kan maken of het bij jou, of bij je gezin of andere reisgenoten past. Plussen en minnen van een reisbestemming dus.

Samenwerken met Reisbijbel

Samenwerken met Reisbijbel betekent duurzaam samenwerken én maandelijks 25.000 unieke bezoekers bereiken via website en social media. Echte mensen, eerlijke verhalen.
Sommige partners kennen we al sinds de start in 2005, anderen kwamen er later bij. We werken graag samen met bestemmingen die zich richten op outdoor, natuur, duurzaam reizen en echte ontmoetingen met locals. We zijn beschikbaar in de vakantieperiodes en denken daarbuiten graag mee. Neem contact op met Fleur

Skibus Frankrijk
Jordanie
Reisbijbel Camper
Klimmen Slovenië

Alle informatie over praktische randvoorwaarden zoals visa, budget, veiligheid en vaccinaties, maken dat je daarna zelf een reis kan uitstippelen. Oh ja, we schrijven niet van achter het bureau persberichten over, de reportages komen vanuit onze eigen reiservaring.

Naast verre avontuurlijke reizen, is Reisbijbel ook gespecialiseerd in het reizen per camper in Europa. In zomer en winter, herfst en lente, camperroadtrips geven je een prachtig beeld van een bestemming en brengen je dichtbij de natuur!

We kiezen daarnaast vaak voor betaalbare accomodaties, en logeren waar mogelijk bij locals of in de natuur. Hiermee willen we duurzaam reizen stimuleren. We geven graag ook aandacht aan manieren om de natuur te ondersteunen, zoals duurzame reisproducten of vervoersmiddelen, zoals de trein.

Reizen met kinderen

Speciale plek nemen Tim (‘05) en Lieve (‘07) in. Zij reizen samen met Joep en Fleur sinds hun geboorte zo’n tien weken per jaar de wereld over. Samen hebben ze inmiddels tientallen landen in Europa, Azië, Afrika, Midden-Amerika en het Midden-Oosten bezocht. Soms zelfs meerdere keren, omdat er nog meer te ontdekken en te delen was.
Per boot, trein, auto, vliegtuig, te voet of per fiets trekken ze bij voorkeur over onverharde wegen. Alle vier hebben een zeer sportieve instelling en hiken meerdaagse tochten in zomer en winter, hangen graag aan kabels aan of tussen bergen, snorkelen, duiken én zijn vaardig met ski’s en andere winterpret.

 

Journalistieke verhalen

Reisbijbel maakt journalistieke verhalen. Al voordat de vele reisblogs opkwamen, was Reisbijbel al op zoek naar informatie om te delen met reizigers. Vandaar ook de naam, Reisbijbel, naar de bijbaan van die fysieke reisgidsen van Lonely Planet. We schrijven geen blogs met persoonlijke ervaringen, maar schrijven wél vanuit eigen reiservaring. Praktisch, zonder opsmuk. De video’s zijn geen hippe reels, maar wel professioneel gemaakt met onder andere een drone.

Oprichters Reisbijbel

Reisbijbel is opgericht door reizigers Koen en Wouter, die al snel hulp kregen van Joep. In 2015 heeft hij de site samen met zijn vrouw Fleur Besters overgenomen. Zij werkte 17 jaar als dagbladjournalist en trainde bovendien veel studenten tot crossmediale verslaggevers. Daarmee is er een journalistieke basis gelegd, en blijft de expertise geborgd. Joep en Fleur werken met een klein, vast team van ervaren reizigers en goede schrijvers, die onder hun eindredactie reportages en reistips maken.