Jordanië reisinformatie voor jouw vakantie

Jordanië

Jordanië, betoverende brug tussen oost en west

Het Haschemitische koninkrijk Jordanië is een jong land met een oude en rijke geschiedenis. Reeds in de oudheid waren reizigers al gefascineerd door het land dat tegenwoordig Jordanië heet, maar ook op de moderne reiziger heeft het land een steeds grotere aantrekkingskracht, en dat is niet voor niets. Jordanië is een bijzonder gastvrij land vol met indrukwekkende overblijfselen van diverse culturen en magnifieke landschappen. Het is een van de weinige stabiele landen in het Midden-Oosten.

Het is bovendien een land van tegenstellingen. Zo tref je er de prachtige, mysterieuze en verlaten Wadi Rum woestijn, maar ook het levendige centrum van Amman, (woestijn)burchten, moskeeën, monumenten en majestueuze ruïnes, maar ook de indrukwekkende onderwaterwereld van de koraalriffen van de Dode Zee. En dan is er natuurlijk ook nog het magnifieke Petra. Deze deels uit rotsen gehakte stad, die door de UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed, is voor velen het hoogtepunt van hun reis of vakantie naar Jordanië, maar het land biedt zoveel meer.

Doordat Jordanië als het ware een brug vormt tussen oost en west treft je er een mix aan van de Arabische- en de westerse cultuur. Hierdoor heb je er volop de gelegenheid om de Arabische cultuur op te snuiven, bijvoorbeeld in de talloze levendige markten (soeks) in de steden of bij de bedoeïenenfamilies in de woestijn. Doordat de afstanden niet zo groot zijn en Jordanië een redelijk modern wegennet heeft is het ook nog eens zeer goed te bereizen, bijvoorbeeld met een eigen huurauto. Je kan er zo goed zelf reizen, bijvoorbeeld naar de geweldige natuurparken Dana NP of Wadi Rum.

Veilige bestemming

En, hoewel je dat niet zou zeggen met Irak, Syrië, Saudi-Arabië en Israël als buurlanden, is het ook nog eens een stabiel en politiek rustig land. Dit alles maakt het betoverende Jordanië tot een perfecte bestemming voor een korte actieve reis of vakantie.