Myanmar reisinformatie voor jouw vakantie

Myanmar

Myanmar, authentiek reizen in Zuidoost-Azië

Myanmar, ook bekend als Birma, biedt talloze hoogtepunten die je vakantie avontuurlijk en memorabel maken. Hou rekening met de politiek gevoelige situatie in Myanmar.

Sinds 2017 zijn volgens de Verenigde Naties meer dan een miljoen Rohingya’s naar Bangladesh gevlucht. Het land is instabiel en in de grensgebieden liggen onontplofte explosieven en landmijnen. Let hier extra goed op en loop niet buiten de hoofdwegen. Hopelijk komt er weer stabiliteit en kunnen etnische minderheden er weer vrij leven en toeristen de natuur en cultuur van Myanmar bewonderen.

Verken de tempels van Bagan

Een absolute must-see in Myanmar zijn de eeuwenoude tempels van Bagan. Bewonder meer dan 2000 pagodes en stoepa’s verspreid over de vlakte, een spectaculair zicht dat je terugvoert naar de rijke geschiedenis van het land.

Inle Lake is een magische bestemming waar je kunt genieten van de serene schoonheid van het meer en de traditionele levensstijl van de Intha-bevolking. Maak er kennis met de beroemde langnekstam, een etnische groep met opvallend lange nekken.

Een bezoek aan de Shwedagon Pagode in de bruisende stad Yangon is een betoverende ervaring. Deze gouden pagode is een heilige plek en een belangrijk religieus symbool voor de bevolking van Myanmar.