Madagascar

 • klimaat

  Tropisch  

 • reisadvies

  Risico's  

 • vaccinaties

  Ja  

 • ambassades

  Ja  

 • visumplicht

  Ja  

 • valuta

  Ariary  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  +1, +2 winter  

 • taal

  Malagasy, Frans en Engels  

Afrika met een vleugje Azië

Madagascar is een eiland in de Indische Oceaan ten Oosten van Afrika. Het is het op vier na grootste eiland ter wereld en hoewel het land bij Afrika hoort is het niet typisch Afrikaans. Je treft er namelijk een mengeling van Afrikaanse en Aziatische invloeden. De bevolking heeft uit beide werelddelen eigen gebruiken en geloof meegenomen. Uit Azië riksja’s en rijstterrassen, uit Afrika bijgeloof en uitbundigheid en ook in de huidskleur zie je alle varianten van geel tot zwart.

Met een biodiversiteit die je nergens anders ter wereld vindt, is Madagascar ook nog eens een paradijs voor de natuurliefhebber. Zo herbergt het land vele soorten lemuren (halfapen) die alleen hier voorkomen, unieke soorten baobab-bomen en nergens ter wereld zijn zoveel soorten kameleons.

Je kan prachtige wandelingen maken door het canyon landschap van Isalo, het tropische woud van Périnet en ook het Ankarana Park met zijn rotsformaties en de weelderige Amberbergen zijn de moeite van het verkennen waard. Daarnaast is Madagascar ook nog eens bekend om zijn schitterende kustgebieden met vaar-, duik – en snorkelmogelijkheden en de prachtige palmenstranden op de eilanden ten westen van het hoofdeiland, zoals Nosy Be. Al met al dus een fantastische, afwisselende reis- of vakantiebestemming.

Hoogtepunt
Beste reistips Madagascar
Nationale park Tsingy de Bemaraha

In het westen van Madagascar ligt een erg bijzonder nationaal park: het nationale park Tsingy de Bemaraha.

Vliegtickets
Vluchten naar Madagascar
Reistips
Beste reistips Madagascar

Artikelen over Madagascar

Bijzondere bestemmingen

In het westen van Madagascar ligt een erg bijzonder nationaal park: het nationale park Tsingy de Bemaraha. Het park ...

Lees meer

Reizen Madagascar

Rondreizen

Rondreis Madagascar, 28 dagen

Madagascar laat je kennis maken met de diversiteit aan landschappen en unieke flora en fauna. Bewonder in Tsingy de Bemaraha en Isalo het bijzondere karstgebergte, zie de zon ondergaan boven de Avenue de Baobab en maak kennis met de bevolking tijdens een boottocht op de Pangalanes. Op Ile Saint Marie is het na afloop nagenieten aan het mooie strand.

Land : Madagascar
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3295.00
reisduur : 28 dagen
Lees Meer

strandarrangement

Nosy Be

Even uitrusten na uw enerverende reis door het onbekende Madagascar. Dat kan op het idyllische Nosy Be in het noorden van Madagascar.

Land : Madagascar
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 812.00
reisduur : 4
Lees Meer

Vogels kijken

Madagascar - Vogel- en natuurreis

vogel- en natuurreis langs hotels

Land : Madagascar
Aanbieder : SNP
prijs vanaf : 2795.00
reisduur : 17 dagen
Lees Meer

Nieuwe reis

Madagascar Kort; Indri en ringstaartlemuur

Stap in de boeiende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en vleesetende planten. Dit land met zijn hartelijke bevolking wordt ook wel omschreven als een mix van de intense kleuren van Afrika en de mysteries van Azië. Met zijn ongekende planten- en dierenwereld is Madagascar een continent op zich. Ook de indri, aandoenlijke halfapen met grote ogen, komen in het wild alleen op Madagascar voor. Isalo N.P. wordt gedomineerd door smalle ravijnen en door wind en water gebeeldhouwde rotsen. Het mooi gelegen Ranomafana is één van de plezierigste plaatsen van het land. Ontspanning vind je in Ifaty, waar je een bootje kunt huren en bij het rif kunt snorkelen.

Land : MADAGASCAR
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1699.00
reisduur : 17 dagen / 16 nachten
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Madagascar

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Madagascar beleven zowel cultuur- als natuurliefhebbers een geweldige reis. Het land herbergt een uniek planten- en dierenleven met lemuren (halfapen), kameleons en bizar stekelwoud. Door het canyonlandschap van Isalo en het tropische woud van Périnet is het prachtig wandelen. Ankarana Park met zijn rotsformaties en de weelderige Amberbergen zijn ook zeer de moeite van het verkennen waard. Een ontmoeting met de vriendelijke bevolking met hun bijzondere geschiedenis en voorouderverering bieden een goede afwisseling op al het natuurschoon. Het parfumeiland Nosy Be biedt uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden.

Land : Madagascar
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 3548.00
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Enjoy Northern Madagascar

Madagascar behoort weliswaar tot Afrika maar het is een totaal ander land met een andere natuur en een ander dierenrijk. Het eiland kent een aaneenschakeling van parken en in die parken een bijzondere en grote verscheidenheid aan bewoners. U bezoekt tijdens deze reis op Madagascar twee indrukwekkende parken: Amber Mountain National Park en Ankarana National Park en doet u te goed aan een overweldigende flora en fauna. En, ter afsluiting, nog een paar dagen ontspannen op Nosy Be.

Land : Madagascar
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2250.00
reisduur : 9
Lees Meer

strandarrangement

Ifaty

Ifaty ligt aan het Mozambique Kanaal en is een onbekende strandbestemming. Het is een idyllisch kustplaatsje met een prachtig strand en te bereiken via Toliary. Een perfecte toevoeging aan uw rondreis Madagascar.

Land : Madagascar
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 600.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreis

Rondreis MADAGASCAR - 30 dagen; Ringstaartmaki's en baobabs

Stap in de boeiende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en vleesetende planten. Dit land met zijn hartelijke bevolking wordt ook wel omschreven als een mix van de intense kleuren van Afrika en de mysteries van Azië. Deze reis combineert het centrale hoogland van het ruige westen, met de regenwouden en kanalenstelsels van het oosten. Op het idyllische Île Sainte Marie kun je nagenieten van deze indrukwekkende reis door Madagascar.

Land : MADAGASCAR
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3295.00
reisduur : 30
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Madagascar ; Unieke flora en fauna

Madagascar is één van de grootste eilanden ter wereld en kent een bijzonder hartelijke bevolking. Het wordt ook wel beschreven als een mix van Afrika’s intense kleuren met de mysteries van Azië. Met zijn ongekende planten- en dierenwereld is Madagascar een continent op zich. Stap tijdens je Madagascar rondreis in de fascinerende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en orchideeën. Ook de indri, aandoenlijke halfapen met grote ogen, komen in het wild alleen op Madagascar voor. Isalo N.P. wordt gedomineerd door smalle ravijnen en door wind en water gebeeldhouwde rotsen. Het mooi gelegen Ranomafana is één van de plezierigste plaatsen van het land, met een vriendelijke bevolking en vele warmwaterbronnen. Ontspanning vind je in Ifaty, waar je een bootje kunt huren en bij het rif kunt snorkelen of duiken. De boottocht over het 'Canal des Pangalanes' is een van de hoogtepunten van deze prachtige reis!

Land : MADAGASCAR
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1999.00
reisduur : 22 dagen / 21 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Madagascar & Mauritius, 22 dagen

Complete reis met de natuurlijke hoogtepunten van de nationale parken Périnet, Ranomafana en Isalo. De laatste dagen verblijven we op de paradijselijke stranden van tropisch Mauritius.

Land : Madagascar
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 22 dagen
Lees Meer

strandarrangement

Ile Sainte Marie

Even een paar dagen heerlijk genieten van uw resort en helemaal niets doen gedurende deze reis op Madagascar. Dat zou kunnen, maar Ile Sainte Marie heeft ook voldoende, aangename afleiding voor een 'doe-dagje' tussendoor. U zelf kunt uw verblijf hier zo actief maken als u wilt en zo lang als u wilt...

Land : Madagascar
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 848.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreis

Rondreis MADAGASCAR Kort - 23 dagen; Dansende sifaka's

Madagascar is een van de grootste eilanden ter wereld en kent een bijzonder hartelijke bevolking. Met zijn ongekende planten- en dierenwereld is het land een continent op zich. Stap in de fascinerende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en orchideeën. Ook de indri, aandoenlijke halfapen met grote ogen, komen in het wild alleen op Madagascar voor. Het mooi gelegen Ranomafana is één van de plezierigste plaatsen van het land en ontspannen kun je in Ifaty, waar je een bootje kunt huren en in het juiste seizoen walvissen langs de kust ziet trekken.

Land : MADAGASCAR
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2495.00
reisduur : 23
Lees Meer

Rondreizen

Madagascar - rondreis

natuurrondreis met chauffeur en auto langs hotels

Land : Madagascar
Aanbieder : SNP
prijs vanaf : 1495.00
reisduur : 12 dagen
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Madagascar

Tijdens deze familiereis door het avontuurlijke Madagascar zul je je niet snel vervelen. Je bezoekt meerdere nationale parken, waar je op zoek gaat naar allerlei soorten lemuren (halfapen) en kameleons. In de hooglanden van Madagascar leer je de vriendelijke bevolking kennen bij het bezoek aan de kleurrijke dorpjes. De tocht over het kilometers lange Kanaal van Pangalanes brengt je langs plekken die alleen per boot bereikbaar zijn. De overweldigende natuur maakt zeker indruk. Maak prachtige wandelingen over bijzondere routes, bezoek de koloniale dorpen en bewonder de dagelijkse bezigheden van de lokale bevolking. Val van de ene in de andere verbazing tijdens deze exotische reis!

Land : Madagascar
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2998.00
Lees Meer

Rondreis

Rondreis MADAGASCAR - 17 dagen;

Stap in de boeiende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en vleesetende planten. Dit land met zijn hartelijke bevolking wordt ook wel omschreven als een mix van de intense kleuren van Afrika en de mysteries van Azië. Deze tweeweekse reis geeft je een goede indruk van dit bijzondere land. Een speciaal bezoek breng je aan de ‘Avenue du Baobab’, één van de meest schilderachtige plekken van Madagascar. Langs pittoreske dorpjes rijd je via de mooie westkust naar Ifaty. Smalle ravijnen en door wind en water gebeeldhouwde rotsen geven het Isalo Nationaal Park zijn speciale karakter. Wie weet zie je nog ringstaartmaki’s!

Land : Madagascar
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1895.00
reisduur : 17 dagen / 16 nachten
Lees Meer

Rondreis

Familiereis Madagascar

Tijdens deze familiereis door het avontuurlijke Madagascar zul je je niet snel vervelen. Je bezoekt meerdere nationale parken, waar je op zoek gaat naar allerlei soorten lemuren (halfapen) en kameleons. In de hooglanden van Madagascar leer je de vriendelijke bevolking kennen bij het bezoek aan de kleurrijke dorpjes. De tocht over het kilometers lange Kanaal van Pangalanes brengt je langs plekken die alleen per boot bereikbaar zijn. De overweldigende natuur maakt zeker indruk. Maak prachtige wandelingen over bijzondere routes, bezoek de koloniale dorpen en bewonder de dagelijkse bezigheden van de lokale bevolking. Val van de ene in de andere verbazing tijdens deze exotische reis!

Land : Madagascar
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 2998.00
Lees Meer

Rondreizen

Madagascar - Primatenreis met Iris de Winter

themareis langs hotels, guesthouses en kampementen

Land : Madagascar
Aanbieder : SNP
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Madagascar

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Madagascar beleven zowel cultuur- als natuurliefhebbers een geweldige reis. Het land herbergt een uniek planten- en dierenleven met lemuren (halfapen), kameleons en bizar stekelwoud. Door het canyonlandschap van Isalo en het tropische woud van Périnet is het prachtig wandelen. Ankarana Park met zijn rotsformaties en de weelderige Amberbergen zijn ook zeer de moeite van het verkennen waard. Een ontmoeting met de vriendelijke bevolking met hun bijzondere geschiedenis en voorouderverering bieden een goede afwisseling op al het natuurschoon. Het parfumeiland Nosy Be biedt uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden.

Land : Madagascar
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3548.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Madagascar, 31 dagen

Madagascar laat je kennis maken met de diversiteit aan landschappen en unieke flora en fauna. Bewonder in Tsingy de Bemaraha en Isalo het bijzondere karstgebergte, zie de zon ondergaan boven de Avenue de Baobab en maak kennis met de bevolking tijdens een boottocht op de Pangalanes. Op Ile Saint Marie is het na afloop nagenieten aan het mooie strand.

Land : Madagascar
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3495.00
reisduur : 31 dagen
Lees Meer

Reisboeken Madagascar

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Madagascar - Madagaskar | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven. Het kleurgebruik is zodanig dat je een goede indruk krijgt van hoogteverschillen en soorten landschap. Natuurlijk staan de toeristische bezienswaardigheden duidelijk vermeld. Gedrukt op water- en scheurvast papier! Polyart is een synthetisch product vrij van giftige stoffen dus duurzaam. Het papier gaat echt lang mee. Topography is indicated by altitude colouring with numerous spot heights and names of mountain ranges and passes. Salt lakes, swamps, seasonal rivers and glacier are also shown. Detailed presentation of the road network includes minor roads and tracks and railways are also shown. Internal administrative units are presented with their boundaries and names. National parks and other protected areas are highlighted. A wide range of symbols mark various places of interest. Map legends include English and all the maps have an index of localities. 

Land : Madagascar
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Madagascar Highlights | Bradt

Deze gids van Madagaskar is onderdeel van de nieuwe serie van Bradt, Bradt Highlights genaamd. Madagascar's isolation means most of its mammals, birds, and plants exist nowhere else on earth. This guide showcases the best of the island with details of all the sights included in tour operators' itineraries; trips along the Route Nationale 7, around Nosy Be, days trips around Antananarivo, and tours to the east and southwest of the country. Detailed maps include 'the top spots' - the six places most favoured by tour operators, and a birders' map identifies the island's key locations to spot birds. An authoritative chapter on conservation discusses many of the islands projects and outlines how visitors can help. With full colour photographs throughout, this handy book also acts as a field guide to lemurs, chameleons and a host of other exotic plants and animals.  

Land : Madagascar
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Birds of the Indian Ocean | Struik publishers

Uitgebreide vogelgids van de eilanden Madagascar - Reunion - Mauritius - Comoren - Seychellen en de Mascarene eilanden. Heldere tekeningen, verspreidingskaarten en een duildeijke tekst. Birds of the Indian Ocean Islands is a comprehensive guide to the bird life of Madagascar, the Seychelles, the Comoros, and the Mascarenes – an area that boasts high levels of endemism. This new, expanded edition is fully updated to reflect taxonomic changes, and now describes and illustrates 502 species. The species accounts cover the birds' appearance, basic behaviour, preferred habitats, geographical distribution and IUCN threat status. The text is complemented by newly designed plates with labels pinpointing key differentiating features. The introduction includes maps for each island, lists the region's 211 endemic species, and gives pointers on where to go bird-watching.   

Land : Madagascar
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids Wildlife of Madagascar | Princeton University

The Indian Ocean island of Madagascar is one of the world's great natural treasures and ecotourism destinations. Despite being an island, it is home to nearly an entire continent's variety of species, from the famous lemurs to a profusion of bizarre and beautiful birds, reptiles and amphibians. Wildlife of Madagascar is a compact and beautifully illustrated photographic guide, and an essential companion for any visitor or resident. With an eye-catching design, authoritative and accessible text and easy-to-use format, it provides information on identification, distribution, habitat, behaviour, biology and conservation for all the mammals, birds, reptiles, amphibians and butterflies likely to be seen. The most comprehensive single-volume field guide to Madagascar's wildlife Attractive layout features more than 900 stunning colour photographs Covers the mammals, birds, reptiles, amphibians and butterflies, and some of the other invertebrates and plants, most likely to be seen Provides key information about identification, distribution, habitat, behaviour and conservation Introductory sections provide background information on Madagascar and its unique environments

Land : Madagascar
prijs vanaf : 33.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Madagascar | Insight Guides

Dé gids als het gaat om achtergrondinformatie en prachtige foto’s.  De combinatie van schitterende fotografie en verhelderende teksten staat borg voor de veelvuldig bekroonde Insight Guide-kwaliteit. De eerste hoofdstukken gaan over de energieke geschiedenis van het land, de natuur en gevolgd door de cultuur van de bevolking. Daaerna volgt een mooie duidelijke beschrijving van bezienswaardiheden en delen van het land. In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, restaurants, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.Kwalitatief van een hoog niveau! Engels.Insight Guides: all your customers need to inspire every step of their journeys. An in-depth book, now with free app and eBook. - This brand new edition of Insight Guide Madagascar (with free app and eBook) is ideal for travellers seeking immersive cultural experiences - In-depth on history and culture: travellers can enjoy special features on the Malagasy people, outdoor activities and the island's unique flora and fauna with special emphasis on lemurs and chameleons, all written by local experts - Innovative extras = incredible value, and unique in the market. All Insight Guides to countries and regions come with a free eBook and regularly updated app, unlike comparable competitors' products - High-production values - smart flexi-binding and first-rate, full-colour photography throughout - Exciting opportunities for bespoke promotions and POS - please contact your Account Manager for details - On-going consumer marketing activity - Content overview: -in-depth on history and culture -invaluable maps, travel tips and practical information ensure effortless planning -inspirational colour photography throughout -inventive design that makes for an engaging reading experience

Land : Madagascar
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer