Afrika met een vleugje Azië

Madagascar is een eiland in de Indische Oceaan ten Oosten van Afrika. Het is het op vier na grootste eiland ter wereld en hoewel het land bij Afrika hoort is het niet typisch Afrikaans. Je treft er namelijk een mengeling van Afrikaanse en Aziatische invloeden. De bevolking heeft uit beide werelddelen eigen gebruiken en geloof meegenomen. Uit Azië riksja’s en rijstterrassen, uit Afrika bijgeloof en uitbundigheid en ook in de huidskleur zie je alle varianten van geel tot zwart.

Met een biodiversiteit die je nergens anders ter wereld vindt, is Madagascar ook nog eens een paradijs voor de natuurliefhebber. Zo herbergt het land vele soorten lemuren (halfapen) die alleen hier voorkomen, unieke soorten baobab-bomen en nergens ter wereld zijn zoveel soorten kameleons.

Je kan prachtige wandelingen maken door het canyon landschap van Isalo, het tropische woud van Périnet en ook het Ankarana Park met zijn rotsformaties en de weelderige Amberbergen zijn de moeite van het verkennen waard. Daarnaast is Madagascar ook nog eens bekend om zijn schitterende kustgebieden met vaar-, duik – en snorkelmogelijkheden en de prachtige palmenstranden op de eilanden ten westen van het hoofdeiland, zoals Nosy Be. Al met al dus een fantastische, afwisselende reis- of vakantiebestemming.

Klimaattype: Tropisch klimaat (Aw, maar in het oosten Af) met uitzondering van:
– het zuiden: een Woestijnklimaat (BW)
– de hooggelegen gebieden: een gematigd klimaat (Cw)
Gem. temp. zomer (januari-februari-maart): 15°C
Gem. temp.: winter (juli-augustus-september): 22°C
Regenseizoen: november tot april
Beste reistijd: april tot november

Madagascar heeft een tropisch klimaat, maar de temperatuur en de hoeveelheid neerslag is toch erg verschillend op de verschillende delen van het eiland. De temperatuur en neerslag worden met name bepaald door de hoogte. Hoe hoger je komt, hoe koeler het is.De winter in Madagascar is de periode van mei tot september. In deze periode varieert de temperatuur van ca. 25 graden aan de kust tot ca. 18 graden in de bergen. Wel kan de temperatuur hier na zonsondergang dalen tot het vriespunt. De zomer duurt in Madagascar van november tot maart. In deze maanden is het warmer met overdag temperaturen van zo”n 35 graden aan de kust en zo”n 28 graden in de bergen.

Neerslag

Madagascar kent twee seizoenen: een droog seizoen van mei tot oktober en een regenseizoen van november tot april. In november valt gewoonlijk de meeste neerslag en deze gaat vaak gepaard met onweer. In de maanden januari tot maart kunnen er bovendien cyclonen voorkomen.Aan de oostkust van het eiland regent het overigens het gehele jaar door. Het zuiden van Madagascar daarentegen heeft juist weer een droog klimaat; er valt slechts rond de 50mm regen in het jaar.

Beste reistijd

Over het algemeen is de beste tijd om een bezoek aan Madagascar te brengen de periode van april tot november. De temperaturen zijn dan aangenaam, gemiddeld zo’n 20 – 25 graden en er valt in deze periode weinig neerslag. In het binnenland en op de hoogvlaktes koelen de nachten echter flink af. De maanden februari en maart zijn de slechtste maanden om het eiland te bezoeken. Er komen dan namelijk regelmatig cyclonen voor (met name aan de noord-oostkust).

Er zijn spanningen in het land, en in het verleden zijn ook Nederlandse toeristen in afgelegen gebied aangevallen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een extra waarschuwing af voor de volgende gebieden:

– Het eiland Nosy Be. Begin oktober 2013 doodde een vijandige menigte er 2 buitenlanders.
– Het binnenland in het algemeen. Gewelddadige aanvallen op buitenlandse toeristen door gewapende bendes nemen toe.
– De kustwateren rond Madagaskar. Daar zijn piraten actief. Deze piraten vormen een dreiging voor de koopvaardij, maar ook voor particuliere zeiljachten.

Gaat u naar deze gebieden? Volg dan de berichten in de media en informeer naar de veiligheidssituatie voordat u vertrekt. Bijvoorbeeld bij mensen die het gebied goed kennen.

Controleer voor vertrek ook altijd het actuele reisadvies op de site van het ministerie.

Het Vaccinatiecentrum Vaccinaties op Reis raadt voor Madagascar de volgende vaccinaties en inentingen aan:

Vaccinaties die voor Madagascar verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Madagascar alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Madagascar binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Een cholerastempel is altijd verplicht voor Madagascar.

Vaccinaties die voor Madagascar worden aangeraden

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Madagascar aanbevolen:

– vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Nederlandse Consulaat (Hoofdpost: Ambassade Dar es Salaam, Tanzania)

Villa Christina n° 88
Lotissement Bonnet
Ivandry, Antananarivo, Madagascar

Telefoon: (+261) 202368231
Fax: (+261) 202368207
E-mail: [email protected]

Belgische Ere-consulaat (Hoofdpost: Ambassade Nairobi, Kenia)

Immeuble ASSIST – 3rd Floor –
Ivandry, Antananarivo, Madagaskar

Telefoon: +261 20 224 36 22
Fax: +261 20 224 36 29
E-mail: [email protected]

Voor Madagascar heb je nodig:

  • Een paspoort dat bij aankomst in Madagascar nog minimaal 6 maanden geldig is
  • Een visum
  • Een kopie van een vliegticket of een boekingsverklaring

Visum

Voor een bezoek aan Madagascar is een visum verplicht. Dit visum kun je aanvragen bij de ambassade van Madagascar in Brussel en het consulaat van Madagascar in Rotterdam. Het visum kost ongeveer € 60,- en is geldig voor drie maanden.

Vraag hier een visum aan voor Madagascar

LET OP! De visumvereisten kunnen regelmatig wijzigen, dus check ruim voor je vertrek de meest recente visumvereisten bij het consulaat of de ambasse van Madagascar.

Adressen ambassade van Madagascar in Nederland en België:

Nederland:

Consulaat Rotterdam
Heemraadssingel 97
3022 CB Rotterdam

Tel nr. 010-4255212
Fax: 010-4254940

België:

Ambassade Madagascar
Avenue de Tervuren 276B
11 50 Brussel

Tel nr. 00-332/7701726
Fax: 00-322/7723731
E-mail: [email protected]

Valuta

De munteenheid in Madagascar is de Ariary (MGA). De Malagasy francs, jaren de munteenheid van Madagascar, wordt nagenoeg niet meer geaccepteerd. De Ariary is onderverdeeld in 5 iraimbilanja en wordt uitgegeven in munten van 1/5, 2/5, 1, 2, 4, 5, 10, 20 en 50 ariary en biljetten van 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000, 10.000 ariary.

Bekijk hier de huidige koers van de Ariary.

De Ariary is in Nederland en België niet verkrijgbaar. In Madagascar kun je Euro”s omwisselen in Ariary op de luchthaven in Antananarivo en bij banken en officiële wisselkantoortjes (bureaux de change) en in de grotere hotels, maar die bieden over het algemeen een wat minder gunstige wisselkoers. De Ariary kan niet worden terug gewisseld in Euro”s of in andere valuta, dus wisselen niet teveel tegelijk om.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Ariary eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de Ariary.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Madagascar in toenemende mate mogelijk in Antananarivo en in een aantal andere grote steden in Madagascar.

Creditcard

Je kan in Madagascar bij de grotere, duurdere hotels betalen met een creditcard van American Express, Diners Club, MasterCard en  Visa. Verder worden creditcards in Madagascar in zeer beperkte mate geaccepteerd.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Madagascar geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 11:00 uur en van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Prijsniveau

Het prijsniveau ligt in Madagascar een stuk lager dan dat in Nederland en België.

Fooien

Het geven van fooi in hotels en restaurants is in Madagascar zeer gebruikelijk. Een fooi van tien procent van de rekening is hierbij gangbaar.

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Madagascar zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Dag van de martelaren 29 maart
Dag van de arbeid 1 mei
Onafhankelijkheidsdag 26 juni
Maria Hemelvaart 15 augustus
Allerheiligen 1 november
Kerst 25 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Madagascar nog een aantal feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

In Madagascar is het tijdens onze wintertijd twee uur later dan in Nederland en België. Gedurende onze zomer bedraagt het tijdsverschil met Nederland en België 1 uur.

Check hier de actuele tijd in Madagascar.

Officiële taal van Madagascar

De drie officiële talen van Madagascar zijn het Malagasy, het Frans en het Engels. Het Malagasy wordt door de verschillende bevolkingsgroepen op verschillende wijzen gesproken.

Andere talen in Madagascar

In Madagascar kun je redelijk terecht met Engels, al wordt het Frans meer gesproken. Een Frans woordenboekje kan dan ook erg handig zijn.

Hoogtepunten in Madagascar

Het park is één van de grootste beschermde gebieden van Madagascar en het is vooral bekend vanwege de Tsingy die je er vindt. Hier hebben zich in afgelopen 5 miljoen jaar enorme naaldvormige kastformaties gevormd, die het landschap het uiterlijk geven van een enorm speldenkussen.
Ongeveer 300 jaar geleden bood de Tsingy onderdak aan de eerste bewoners van Madagascar, de Vazimba. Tegenwoordig dienen de rotsen als cultusplaatsen voor de locale bewoners.

Reistips voor Madagascar

Inspiratie moet nog worden gevonden. Kom later terug!

Inspiratie voor Madagascar

Verre Avonturen

madagascar vakantie aap

Madagaskar, of zoals de Engelsen zeggen: Madagascar heeft alle ingrediënten voor een prachtige reis. Maar hoe maak je je vakantie in Madagaskar écht bijzonder? Dat weet Mariah, de lokale reisexpert van Local Hero Travel die in Madagaskar woont, als

Lees Meer Door:

Verre Avonturen

In het westen van Madagascar ligt een erg bijzonder nationaal park: het nationale park Tsingy de Bemaraha. Het park is één van de grootste beschermde gebieden van Madagascar en het is vooral bekend vanwege de Tsingy die je er vindt.

Lees Meer Door:

Reisorganisaties Madagascar

Reizen naar Madagascar

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Rondreizen

Rondreis Madagascar & Mauritius, 22 dagen

Complete reis met de natuurlijke hoogtepunten van de nationale parken Périnet, Ranomafana en Isalo. De laatste dagen verblijven we op de paradijselijke stranden van tropisch Mauritius.

Land : Madagascar
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 22 dagen
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Enjoy Eastern Madagascar

Een prachtige reis naar het oosten van Madagascar waar een combinatie van het typische dagelijkse leven van de mensen wordt samengevoegd met een bezoek aan nationale parken als Akanin'ny Nofy en het Mantadia National Park.

Land : Madagascar
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1450.00
reisduur : 7
Lees Meer

strandarrangement

Ifaty

Ifaty ligt aan het Mozambique Kanaal en is een onbekende strandbestemming. Het is een idyllisch kustplaatsje met een prachtig strand en te bereiken via Toliary. Een perfecte toevoeging aan uw rondreis Madagascar.

Land : Madagascar
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1050.00
reisduur : 4
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis MADAGASCAR - 30 dagen; Ringstaartmaki's en baobabs

Stap in de boeiende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en vleesetende planten. Dit land met zijn hartelijke bevolking wordt ook wel omschreven als een mix van de intense kleuren van Afrika en de mysteries van Azië. Deze reis combineert het centr

Land : MADAGASCAR
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3195.00
reisduur : 30
Lees Meer

Rondreizen

Madagascar & Mauritius, 22 dagen

In Madagascar gaan we in de nationale parken op safari en ontdekken veel wonderlijke dieren en prachtige flora. Op de witte stranden van Mauritsius kun je heerlijk relaxen en snorkelen en in de azuurblauwe zee.

Land : Madagascar
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3495.00
reisduur : 23 dagen
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Enjoy Southern Madagascar

Een mooie reis door het zuiden van Madagascar, waarbij u een bezoek brengt aan Fort Dauphin en het Nahampoana-reservaat met zijn eigen flora en fauna.

Land : Madagascar
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1450.00
reisduur : 5
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Best of Madagascar

Een reis op Madagascar is geschikt voor liefhebbers van bijzondere natuur en cultuur; één en al nieuwe indrukken. Madagascar is niet te vergelijken met andere Afrikaanse landen, het is een wereld op zich. Deze reis voert u langs de hoogtepunten van

Land : Madagascar
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2550.00
reisduur : 14
Lees Meer

strandarrangement

Ile Sainte Marie

Even een paar dagen heerlijk genieten van uw resort en helemaal niets doen gedurende deze reis op Madagascar. Dat zou kunnen, maar Ile Sainte Marie heeft ook voldoende, aangename afleiding voor een 'doe-dagje' tussendoor. U zelf kunt uw verblijf hier

Land : Madagascar
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1200.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Madagascar & Mauritius, 24 dagen

Ontdek de bijzondere flora en fauna van Madagascar Bezoek aan Ranomafana, Isalo en Perinet nationaal park Kennis maken met de vriendelijke bevolking Verblijf aan de paradijselijke stranden van Mauritius

Land : Madagascar
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3295.00
reisduur : 24 dagen
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Enjoy Northern Madagascar

Madagascar behoort weliswaar tot Afrika maar het is een totaal ander land met een andere natuur en een ander dierenrijk. Het eiland kent een aaneenschakeling van parken en in die parken een bijzondere en grote verscheidenheid aan bewoners. U bezoekt

Land : Madagascar
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2900.00
reisduur : 9
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Madagascar

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Madagascar beleven zowel cultuur- als natuurliefhebbers een geweldige reis. Het land herbergt een uniek planten- en dierenleven met lemuren (halfapen), kameleons en bizar stekelwoud. Door het canyonlandschap v

Land : Madagascar
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3498.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Madagascar, 28 dagen

Madagascar laat je kennis maken met de diversiteit aan landschappen en unieke flora en fauna. Bewonder in Tsingy de Bemaraha en Isalo het bijzondere karstgebergte, zie de zon ondergaan boven de Avenue de Baobab en maak kennis met de bevolking tijdens

Land : Madagascar
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3295.00
reisduur : 27 dagen
Lees Meer

Rondreis

Best of Madagascar

Een reis op Madagascar is geschikt voor liefhebbers van bijzondere natuur en cultuur; één en al nieuwe indrukken. Madagascar is niet te vergelijken met andere Afrikaanse landen, het is een wereld op zich. Deze reis voert u langs de hoogtepunten van

Land : Madagascar
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3999.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Madagascar, 28 dagen

Madagascar laat je kennis maken met de diversiteit aan landschappen en unieke flora en fauna. Bewonder in Tsingy de Bemaraha en Isalo het bijzondere karstgebergte, zie de zon ondergaan boven de Avenue de Baobab en maak kennis met de bevolking tijdens

Land : Madagascar
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3395.00
reisduur : 26 dagen
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Madagascar ; Unieke flora en fauna

Madagascar is één van de grootste eilanden ter wereld en kent een bijzonder hartelijke bevolking. Het wordt ook wel beschreven als een mix van Afrika’s intense kleuren met de mysteries van Azië. Met zijn ongekende planten- en dierenwereld is Mad

Land : MADAGASCAR
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1999.00
reisduur : 22 dagen / 21 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Madagascar, 28 dagen

Madagascar laat je kennis maken met de diversiteit aan landschappen en unieke flora en fauna. Bewonder in Tsingy de Bemaraha en Isalo het bijzondere karstgebergte, zie de zon ondergaan boven de Avenue de Baobab en maak kennis met de bevolking tijdens

Land : Madagascar
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3295.00
reisduur : 28 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Madagascar/Mauritius Hoogtepunten

Cultuur, avontuur en paradijs in één reis. Deze afwisselende rondreis door Madagascar en Mauritius neemt je mee naar de mooiste natuurgebieden via de meest authentieke dorpjes van Madagascar naar uiteindelijk de paradijselijke witte stranden van Ma

Land : Madagascar
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2898.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Madagascar & Mauritius, 23 dagen

Complete reis met de natuurlijke hoogtepunten van de nationale parken Périnet, Ranomafana en Isalo. De laatste dagen verblijven we op de paradijselijke stranden van tropisch Mauritius.

Land : Madagascar
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 23 dagen
Lees Meer

Actieve rondreizen

Rondreis Madagascar, 24 dagen

Complete rondreis door Madagascar op zoek naar verschillende maki’s en andere endemische diersoorten Mooie wandelingen in Tsingy de Bemaraha en Isalo nationaal park Ontspannen strand afsluiting op Anakao

Land : Madagascar
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3195.00
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Enjoy Western Madagascar

Een leuke reis naar westelijk Madagascar. U bezoekt het Marofandilia Forest en twee natuurgebieden: het Small Tsingy en de Great Tsingy. Een trip waarin u volop kunt genieten van de natuur, op zoek gaat naar (beschermde) dieren en stilstaat bij diver

Land : Madagascar
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2150.00
reisduur : 8
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis MADAGASCAR - 23 dagen; Dansende sifaka's

Madagascar is een van de grootste eilanden ter wereld en kent een bijzonder hartelijke bevolking. Met zijn ongekende planten- en dierenwereld is het land een continent op zich. Stap in de fascinerende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en orch

Land : MADAGASCAR
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2595.00
reisduur : 23
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Madagascar & Mauritius, 23 dagen

Complete reis met de natuurlijke hoogtepunten van de nationale parken Périnet, Ranomafana en Isalo. De laatste dagen verblijven we op de paradijselijke stranden van tropisch Mauritius.

Land : Madagascar
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 21 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis MADAGASCAR - 17 dagen;

Stap in de boeiende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en vleesetende planten. Dit land met zijn hartelijke bevolking wordt ook wel omschreven als een mix van de intense kleuren van Afrika en de mysteries van Azië. Deze tweeweekse reis geeft je

Land : Madagascar
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1895.00
reisduur : 17 dagen / 16 nachten
Lees Meer

Nieuwe reis

Madagascar Kort; Indri en ringstaartlemuur

Stap in de boeiende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en vleesetende planten. Dit land met zijn hartelijke bevolking wordt ook wel omschreven als een mix van de intense kleuren van Afrika en de mysteries van Azië. Met zijn ongekende planten- e

Land : MADAGASCAR
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1699.00
reisduur : 17 dagen / 16 nachten
Lees Meer

strandarrangement

Nosy Be

Even uitrusten na uw enerverende reis door het onbekende Madagascar. Dat kan op het idyllische Nosy Be in het noorden van Madagascar.

Land : Madagascar
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1100.00
reisduur : 4
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Madagascar

Tijdens deze familiereis door het avontuurlijke Madagascar zul je je niet snel vervelen. Je bezoekt meerdere nationale parken, waar je op zoek gaat naar allerlei soorten lemuren (halfapen) en kameleons. In de hooglanden van Madagascar leer je de vrie

Land : Madagascar
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2948.00
Lees Meer

Rondreizen

Madagascar & Mauritius, 22 dagen

In Madagascar gaan we in de nationale parken op safari en ontmoeten we een hoop wonderlijke dieren en prachtige flora. Zonnen, zwemmen en snorkelen kan je op de witte stranden en in het azuurblauwe water van Mauritius.

Land : Madagascar
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 21 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Madagascar & Mauritius, 22 dagen

In Madagascar gaan we in de nationale parken op safari en ontmoeten we een hoop wonderlijke dieren en prachtige flora. Zonnen, zwemmen en snorkelen kan je op de witte stranden en in het azuur blauwe water van Mauritius.

Land : Madagascar
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 3495.00
reisduur : 22 dagen
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Madagascar

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Madagascar | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken. Tweezijdig! Indexed road map, showing relief and annotated with geograp

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Insight Pocket Guide Madagascar | Insight Guides

De pocket guide serie van Insight Guides is een zeer compacte reisgids die makkelijk in een jas- of broekzak past. Veel informatie over bezienswaardigheden, maar ook praktische zaken als vervoer, accommodaties etc.  Plan your trip, plan perfect

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Madagascar Highlights | Bradt

Deze gids van Madagaskar is onderdeel van de nieuwe serie van Bradt, Bradt Highlights genaamd.  Madagascar's isolation means most of its mammals, birds, and plants exist nowhere else on earth. This guide showcases the best of the island with de

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.50
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids Wildlife of Madagascar | Princeton University

The Indian Ocean island of Madagascar is one of the world's great natural treasures and ecotourism destinations. Despite being an island, it is home to nearly an entire continent's variety of species, from the famous lemurs to a profusion of bizarr

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 34.95
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids Madagascar Wildlife - Madagaskar | Bradt

Een gids met zowel een beschrijving van de mooiste gebieden en biotopen als een (beperkte) fotografische veldgids met aandacht voor de meest voorkomende soorten. Prachtig uitgevoerd. Puur alleen aandacht voor natuur. Engelstalig. Beautifully illu

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 26.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Madagascar | IGN - Institut Géographique National

Goede overzichtskaart van het Franse Cartografisch Instituut. Met autoroutes en toeristische informatie. Detailed map of Madagascar published by IGN. This road map of Madagascar includes roads and tourist information (national parks, etc.). Terra

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Madagascar - Madagaskar | Freytag & Berndt

Uitstekende, dubbelzijdige kaart van Madagascar. Met index, Nationale parken en afstanden in kilometers. Met Mauritius en Réunion er ook nog op. Explore Madagascar with this Freytag & Berndt double-sided road map. The best way to plan your trip,

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Birds of the Indian Ocean Islands | Struik publishers

Uitgebreide vogelgids van de eilanden Madagascar - Reunion - Mauritius - Comoren - Seychellen en de Mascarene eilanden. Heldere tekeningen, verspreidingskaarten en een duildeijke tekst.  Birds of the Indian Ocean Islands is a comprehensive guide

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Kauderwelsch Madagassisch Wort für Wort | Reise Know-How Verlag

Eenvoudige maar bijzonder handige taalgids voor een kort zakenverblijf, vakantie of een eerste handleiding voor deze onbekende taal. Die Sprechführer der Kauderwelsch-Reihe orientieren sich am typischen Reisealltag und vermitteln auf anregende W

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Madagascar - Madagaskar | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Madagascar - Madagaskar | Bradt

Zeer goede gids voor Madagaskar en betrouwbaar alternatief voor de Lonely Planet. Zo mogelijk nog completer! Zelfde soort informatie als de Lonely Planet: vol met praktische feiten en achtegronden. Engels. Bradt Guide A new, thoroughly updated 12

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Pocket Guide Madagascar | Berlitz

Berlitz Pocket Guide Madagascar is een handzame engelstalige reisgids met bezienswaardigheden, kaartjes, hotels en restaurants. Past makkelijk in de binnenzak. Plan your trip, plan perfect days and discover how to get around - this pocket-sized g

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Het zingen van de Indri | Beer Visser

Van de oeroude regenwouden in het noordoosten naar het droge doornig struikgewas in het zuidwesten. Beer Visser reist drie maanden dwars door Madagaskar en staat oog in oog met de vele uitzonderlijke dieren die in het land leven. Ze gaat op zoek na

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De Baobabs van Morondova | Ada Rosman

Madagaskar: eiland tussen Afrika en Azië. De auteur reisde samen met haar echtgenoot en chauffeurs Niry en Martial door het westen en zuiden van dit eiland in de Indische Oceaan. Door zijn geïsoleerde ligging heeft Madagaskar een geheel eigen bio

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.00
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Madagascar - The Eighth Continent | Peter Tyson

  Madagascar is a land where lizards scream and monkey-like lemurs sing songs of inexpressible beauty. Known as the Great Red Island, it is a place where fosse and tenures, van gas and aye ayes thrive in a true 'Lost World' alongside bizarre pla

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De kinderen van papa Koto | Jan Boonstra

In De kinderen van papa Koto volgen we Jan Boonstra tijdens zijn verkenning van Madagaskar, een betrekkelijk onbekend eiland voor de zuidoostkust van het Afrikaanse continent. Toch een eiland zo groot als Frankrijk en de Benelux samen. Madagaskar i

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Madagascar | Insight Guides

Dé gids als het gaat om achtergrondinformatie en prachtige foto’s.  De combinatie van schitterende fotografie en verhelderende teksten staat borg voor de veelvuldig bekroonde Insight Guide-kwaliteit. De eerste hoofdstukken gaan over de energie

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Madagaskar - Madagascar | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De dikke Baobab | Frank van Rijn

Wereldreiziger Frank van Rijn vervolgt zijn fietsavonturen en fietst ditmaal door Madagaskar in Afrika.   Tijdens deze tien-weekse fietstocht door Afrika fiets hij door rijstterrassen, savanneland met baobabs, nationale parken,, en… wouden m

Land : Madagascar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.95
Lees Meer