Denemarken reisinformatie voor jouw vakantie

Denemarken

Denemarken, knusse familiebestemming met een vriendelijke bevolking

Denemarken is een knusse bestemming met vriendelijke inwoners op relatief korte afstand van Nederland. Het land heeft zelfs wel iets van Nederland. Zo vind je er weilanden, boerderijen, kleine dorpjes en een lange kuststrook, die met name in West-Jutland met zijn zandstranden, wadden, duinen en zelfs dijken erg op de Nederlandse kust lijkt.

Toch is het land op sommige plaatsen ook weer heel anders dan Nederland. Zo bestaat Denemarken uit vele verschillende eilanden en vind je aan de oostkant van een land een kuststrook die met haar fjorden juist weer meer Scandinavisch aandoet. Al met al is Denemarken een veelzijdige bestemming met water, bossen, stranden, rust en ruimte, middeleeuwse kastelen, gemoedelijke dorpjes en levendige steden zoals de hoofdstad Kopenhagen.

De kustlijn van 7.500 km en een aantal attracties die bij kinderen zeer tot de verbeelding spreken, zoals Legoland, het beeld van de kleine zeemeermin en het pretpark Tivoli, maken het ook een goede bestemming voor het gezin. Andere hoogtepunten in Denemarken zijn bijvoorbeeld Roskilde, Aarhus en Kronborg Slot.

De historische stad Roskilde staat bekend om zijn indrukwekkende kathedraal, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek het fascinerende Vikingschipmuseum, waar je authentieke Vikingschepen kunt bewonderen en meer te weten kunt komen over de Vikingcultuur.

Als de op een na grootste stad van Denemarken biedt Aarhus een mix van moderne architectuur en historische charme. Verken het ARoS Aarhus Kunstmuseum, bewonder de moderne wijk Aarhus Ø en geniet van de levendige sfeer in de straten van de oude stad.

En gelegen in Helsingør, is Kronborg Slot een prachtig kasteel dat bekend staat als het decor van Shakespeare’s toneelstuk ‘Hamlet’. Het kasteel biedt een kijkje in het rijke verleden van Denemarken en biedt ook een prachtig uitzicht op de zee.

Laatste reistips voor Denemarken