Djibouti reisinformatie voor jouw vakantie

Djibouti

Djibouti, oase van rust in de hoorn van Afrika

Djibouti, officieel de Republiek Djibouti, is een klein in de Hoorn van Afrika in het oosten van Afrika. Het grenst aan Eritrea in het noorden, Ethiopië in het westen en zuiden, en Somalië in het zuidoosten. Verder grenst het aan de Rode Zee en de Golf van Aden. Jemen, dat op het Arabisch Schiereiland ligt, is slechts 20 kilometer van de kust van Djibouti verwijderd.

Djibouti staat bekend als een van de heetste landen ter wereld. Het land bestaat voor een groot deel uit woestijn, waar het bijna onmogelijk is om iets te verbouwen. In het oosten van het land bevinden zich smalle kustvlaktes en een kustlijn met veel prachtige witte zandstranden, met name rondom de Golf van Tadjoura. Het noorden van het land is bergachtig met als hoogste punt de Mousa berg.

Het land is nog niet echt ontdekt door toeristen en men leeft dan ook nog traditioneel in het land. De toeristen die het land bezoeken komen hier vooral om te duiken, want langs de 300 kilometer lange kustlijn bevinden zich een aantal prachtige duiklocaties. De twee beste duikstekken zijn Les sept frères (o.a. walvishaaien) en De Golf van Tadjourah.

Naast een aantal top-duiklocaties heeft Djibouti reizigers toch ook nog wel wat meer te bieden, zoals de hoofdstad Djibouti-stad. Deze grootste stad van het land is een levendige havenstad met oude koloniale gebouwen en gebouwen met een Arabische stijl. De stad heeft een bijzondere haven, een aantal mooie stranden en vele marktjes, waaronder een erg leuke kamelenmarkt.

Ook Maskali en Moucha, twee eilanden voor de kust van Djibouti, zijn interessant. Je vind hier namelijk prachtige stranden en je kunt er erg goed snorkelen.

Meer landinwaarts, bij de grens met Ethiopië, ligt het Abbémeer. Hier zie je vulkanisch gesteente in allerlei vormen. Ook is het een broedplaats voor allerlei soorten vogels zoals de flamingo, pelikaan en de ibis. In de omgeving van het meer vind je een aantal warmwaterbronnen waar vooral nomaden gebruik van maken.

Zeer de moeite waard is ook het Assalmeer, het laagste puntje van het Afrikaanse continent. Het is ook nog eens het heetste plekje ter wereld. Het meer zelf is ook heel bijzonder. De slapende vulkanen en het zwarte lavazand steken erg mooi af tegen het witte kalksteen bij het meer.

Tenslotte is er natuurlijk ook nog de woestijn, waarin je een aantal oases aantreft, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Ook heb je kans om hier struisvogels, hyena”s, antilopen en gazellen tegen het lijf te lopen.

Het land staat verder bekend als relatief veilig in vergelijking met de omliggende landen. Dit maakt Djibouti tot een kleine oase van rust en orde temidden van de andere onrustige en chaotische Oost-Afrikaanse landen. Kortom, een ideale plaats om de batterij even op te laden tijdens of na een rondreis door Afrika.