Colombia, jungle, woestijn en vriendelijke bevolking

Colombia heeft lange tijd een negatief imago gehad. Zware (drugs)criminaliteit en een instabiele politieke situatie hielden toeristen weg, en het land kent zeker nog steeds risico’s. Er worden echter steeds meer reizen aangeboden en dat is niet voor niets. Denk aan het

De hoofdstad van Colombia is Bogota. In het noorden grenst het land aan de Caraïbische Zee, in het oosten aan Venezuela, in het zuidoosten aan Brazilië, in het zuiden aan Peru en Ecuador en in het westen aan Panama en de Grote Oceaan. Er is zowel veel natuur als cultuur te ontdekken. Popayan, ook wel de witte stad genoemd, is een van de mooiste koloniale steden van Colombia. Je koopt er bij straatverkopers tropische fruit als Tomate de arbol, zapote, lulo en granadilla. Haal er uiteraard een overheerlijke kop koffie bij.

Bezoek ook zeker de zoutkathedraal in Zipaquira, die ruimte biedt aan maar liefst 8.400 mensen. Je kan bij San Gil terecht voor outdoor, zoals raften en in Taironaka kan je in een rubberband tropische vogels spotten!

Weer en Klimaat Colombia

Klimaattype: Tropisch regenklimaat (As) en in de hoogvlakten een gematigd klimaat (Cs) tot een hooggebergte klimaat (EH) op grote hoogte.
Gem. temp.:
‘tierra caliente’: 24°+C;
‘tierra templada’: 17-24°C;
‘tierra fría’: 12-17°C;
‘páramo’: 12- °C
Regenseizoen: mei-juni en oktober-november
Beste reistijd: december-maart

In Colombia heerst een tropisch regenklimaat , maar door de grote hoogteverschillen heeft Colombia toch klimaatverschillen.

De drie hoge Andesketens die het land van zuid naar noord doorsnijden en de daaruit voortvloeiende hoogteverschillen beïnvloeden het klimaat in nagenoeg het gehele land. Op basis van de hoogteverschillen wordt Colombia verdeeld in de volgende klimaatzones:

tierra caliente

Tierra caliente is de warme zone met een gemiddelde temperatuur van meer dan 24 graden Celsius en met een hoogte van 0 tot 1000 meter. 83% van Colombia valt in deze zone.

tierra templada

De tierra templada is de gematigde zone met een gemiddelde temperatuur van 17 tot 24 graden Celsius en met een hoogte van 1000 tot 2000 meter. 9% van Colombia valt in deze zone, waaronder de steden Cali en Medellín.

tierra fría

De tierra fria is de koude zone met een gemiddelde temperatuur van 12 tot 17 graden Celsius en met een hoogte van 2000 tot 3000 meter. 6% van Colombia valt in deze zone, waaronder de hoofdstad van Colombia: Bogotá.

páramo

De páramo is de ijszone met een gemiddelde temperatuur van minder dan 12 graden Celsius en met een hoogte van meer dan 3000 meter. 2% van Colombia valt in deze zone. De Eeuwige sneeuw vindt je in Colombia overigens pas boven de 4500 meter hoogte, op de toppen van de Andes. Colombia kent geen echte seizoenen; wel twee regentijden (mei-juni en oktober-november). In de regel valt er overigens het hele jaar veel regen in Colombia.

De meeste regen valt echter in de maand oktober met een gemiddelde neerslag van 160 mm. De droogste maand is februari: er valt dan gemiddeld 51 mm regen. De regen verschilt echter ook weer per gebied. In de lage gebieden aan de Caribische kust (het noorden) is er een droog seizoen van december tot maart, de rest van het jaar is het regenachtig. In het zuiden wordt het regenseizoen onderbroken door een periode van minder neerslag in juni en juli, en aan de Pacifische kust komt een droog seizoen bijna niet voor.

Over het algemeen is de beste tijd om Colombia te bezoeken de periode van december tot en met februari. In deze maanden valt gemiddeld de minste regen.

De veiligheidssituatie in Colombia kan snel veranderen en is sterk regionaal bepaald. Daarom is het voor vertrek erg belangrijk de meest actuele stand van zaken te raadplegen op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier.

De veiligheid in Colombia is de afgelopen jaren verbeterd. Maar zware criminaliteit en terrorisme komen nog steeds veel voor. Hoewel de guerrillabeweging FARC is gedemobiliseerd, is er nog steeds een gewapend conflict in het land gaande met guerrillabeweging ELN. Ook zijn nog steeds verschillende gewapende groepen actief: Bandas Criminales (BACRIM). Deze groepen houden zich onder meer bezig met drugshandel, ontvoeringen, afpersing en smokkel. Informeer kort voor je reis hoe de veiligheidssituatie op de plaats van je bestemming is.

Landmijnen

In Colombia liggen veel landmijnen, vooral in de gebieden waarvoor het ministerie reizen alleen aanraadt als het noodzakelijk is. Het aantal slachtoffers van landmijnen in Colombia is één van de hoogste ter wereld.

Tips van de ambassade

– In Colombia worden regelmatig passagiers in taxi’s ontvoerd en gedwongen om geld te pinnen. Slachtoffers moeten meerdere malen pinnen. Download de gratis Apps EasyTaxi en Tappsi op je smartphone. Hiermee roept je gemakkelijk een geregistreerde taxi op.
– Criminelen gebruiken steeds vaker drugs om slachtoffers bewusteloos of willoos te maken. Daarna kunnen de dieven makkelijk hun gang gaan. De drugs kunnen in drankjes of in voedsel zitten, maar ook in drankjes, sigaretten, sprays, poeders of zelfs in papier.
– Kindersekstoerisme komt in steden als Medellín, Calí en aan de Caribische kust voor. Bij overtreding volgen zware straffen.
– In toeristische gebieden zijn drugs gemakkelijk verkrijgbaar. De straf voor het bezit van of handel in drugs in Colombia is veel zwaarder dan in Nederland. De meeste Nederlanders die in een Colombiaanse gevangenis zitten, zijn veroordeeld wegens drugssmokkel.

Vaccinaties en Inentingen voor Colombia

In het algemeen gelden voor Colombia de volgende adviezen volgens de Landenlijst LCR.

– Gele koorts vaccinatie wordt aanbevolen, behalve boven de 2300 meter en ook niet in Bogotá en het departement San Andrés en Providencia
– Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen
– Bescherming tegen Hepatitis A wordt aanbevolen.

Malaria

Er komt in Colombia malaria voor, zie deze malariakaart Colombia voor de precieze locaties. Voor bepaalde delen van Colombia wordt geadviseerd, naast goede antimuggenmaatregelen, een noodbehandeling mee te nemen.

Adres Nederlandse en Belgische vertegenwoordiging in Colombia

Nederlandse Ambassade
Carrera 13 No. 93-40
Bogotá

Tel. +57 1 638 42 00
Fax +57 1 623 30 20

E-mail: [email protected]

Website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/colombia

Belgische Ambassade
Calle 26 – n°4 A-45 – piso 7
Bogota D.C.
Apartado aereo 3564

Tel. + (57) (1) 380.03.70
Fax + (57) (1) 380.03.40

E-Mail: [email protected]
Website: http://www.diplomatie.be/bogotanl

Reisdocumenten voor Colombia

Voor Colombia heb je nodig:

– Een paspoort dat bij aankomst in Colombia nog minimaal 6 maanden geldig is
– Visum

Voor een verblijf in Colombia van minder dan 90 dagen is voor Nederlanders en Belgen geen visum vereist.

Adressen Colombiaanse ambassade in Nederland en België

Nederland:

Ambassade Colombia
Groot Hertoginnelaan 14
2517 EG Den Haag

Tel. :070-3614545/3614650
Fax :070-3614636

E-mail: [email protected]
Website: http://paisesbajos.embajada.gov.co/

Openingstijden: maandag-vrijdag 09:00-17:00

België:

Ambassade Colombia
F.D. Rooseveltlaan 96A

1050 Elsene

Tel nr. 02.649.56.79
Fax: 02.646.54.91

E-mail: [email protected]

De munteenheid in Colombia is de Colombiaanse Peso (COL$). De Peso is onderverdeeld in 100 centavos, maar door inflatie wordt deze ondereenheid niet meer gebruikt. De peso wordt dan ook uitgegeven in munten van 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 peso en biljetten van 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000 en 50.000 peso.

De makkelijkste manier om aan Peso te komen is om contante Euro”s en/of dollars mee te nemen en in Colombia om te wisselen. Euro’s en dollars zijn gemakkelijk in te wisselen bij wisselkantoren.

Pinnen en creditcard

In de meeste grote en middelgrote steden in Colombia zijn pinautomaten aanwezig, waar je terecht kunt met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo.

Feestdagen Colombia

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Colombia zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Epiphany 8 januari
Sint Josef Dag 20 maart
Dag van de Arbeid 1 mei
Dag van Sint Peter en Sint Paul 2 juli
Onafhankelijkheidsdag 20 juli
De Slag bij Boyacá-dag 7 augustus
Maria Hemelvaart 21 augustus
Columbus Dag 15 oktober
Allerheiligen 5 november
Onafhankelijkheidsdag van Cartagena 12 november
Onbevlekte ontvangenis 8 december
Kerst 25 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Colombia nog een aantal Christelijke feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

Tijdsverschil Colombia

In Colombia is het in gedurende onze wintertijd 6 uur vroeger dan in Nederland en België. In onze zomer is het in Colombia 7 uur vroeger.

Naast het Spaans worden er in Colombia meer dan 70 inheemse talen gesproken, waarvan het Wayuu en het Páez de belangrijkste zijn.

In Colombia – en zeker buiten de belangrijkste toeristische centra – wordt maar zeer beperkt Engels gesproken. Een Spaans woordenboekje kan dan ook erg handig zijn.

Hoogtepunten in Colombia

Het gebied is 150 vierkante kilometer groot en je bezoek vraagt door de enorme diversiteit aan mogelijkheden wel om wat voorbereidingen. Kies je accomodatie op een handige plek. Je kan met een busje naar de startpunten van de hikes gaan. Er zijn wandelingen van enkele uren. Dit park is ook erg populair onder de locals, dus als het kan: vermijd de weekeindes.

Hoofdstad Bogotá

De stad ligt op 2.600 meter hoogte en is door bergen omgeven. Je kan hier in juli of augustus ook een halve marathon lopen, daar doen zo’n 45.000 mensen aan mee! Ook gaaf: op zondag wordt een deel van de straten afgesloten voor fietsers, skaters en wandelaars!

Bruisende havenstad Cartagena

Kleine gezellige straatjes, marktjes, en ontelbare kleine bars waar in de avonduren de tango gedanst word door de locals, hier kom je wel aan je trekken. In de stad vindt je ook diverse oude koloniale gebouwen.

Reistips voor Colombia

Iedereen die veel reist moet het wel eens zijn opgevallen. Zijn de Nederlanders in verre streken relatief oververtegenwoordigd ten opzichte van de meeste andere Europese landen, Belgen zie je vrij weinig. Daarom is het des te opvallender dat er uit dat land mooie reisprogramma’s komen die verder gaan dan het in beeld brengen van ex soapsterren op exotische locaties.

Lees Meer

Als er 1 stad in Colombia voor een ieder wat wils heeft is het Cartagena wel. Deze havenstad in het noordwesten van Colombia is vernoemd naar de Spaanse stad Cartagena en word ook wel Cartagena des Indias genoemd. 
In Cartagena wonen er ongeveer  1.075.000 mensen.

Lees Meer

Inspiratie voor Colombia

Verre Avonturen

Zeven weken met twee vrouwen op een motor door Colombia. Ondanks alle enge verhalen durfden de Riding Reporters het aan. 

Lees Meer Door: Danielle Boelens

Verre Avonturen

Iedereen die veel reist moet het wel eens zijn opgevallen. Zijn de Nederlanders in verre streken relatief oververtegenwoordigd ten opzichte van de meeste andere Europese landen, Belgen zie je vrij weinig. Daarom is het des te opvallender dat er ui

Lees Meer Door: Theo Molenaar

Verre Avonturen

Colombia het enige risico is dat je wilt blijven

In Colombia is iedereen aan de coke, elke minuut wordt er een onschuldige ziel voor je neus neergeschoten en je kunt niemand vertrouwen. Toch? Helaas kampt Colombia nog steeds met een fout imago. Allemaal gebaseerd op de geschiedenis, inmiddels be

Lees Meer Door: Carlien van Viegen

Verre Avonturen

Caño Cristales Colombia

Caño Cristales, de rivier die ook wel "de rivier van de vijf kleuren" en "de rivier die is weggelopen uit het paradijs" wordt genoemd, wordt door velen als mooiste rivier van de wereld beschouwd. En dat is niet voor de niets. De rivier in h

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Colombia is een steeds populairder wordende reisbestemming. De veiligheidssituatie in het land is sterk verbeterd en steeds meer reizigers reizen die kant op om zelf te ontdekken wat dit bijzondere land te bieden heeft. Zo ook Federico Suarez

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Als er 1 stad in Colombia voor een ieder wat wils heeft is het Cartagena wel. Deze havenstad in het noordwesten van Colombia is vernoemd naar de Spaanse stad Cartagena en word ook wel Cartagena des Indias genoemd. 
In Cartagena wonen e

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Colombia

Reizen naar Colombia

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Rondreis

Groepsreis Colombia: Cultuur & Strand; Caribisch en avontuurlijk

Welkom in Colombia, maak kennis met de hartelijke en vriendelijke Colombianen! Indrukwekkende landschappen, groene koffieplantages, koloniale dorpjes, vele activiteiten, swingende muziek en heerlijk eten. Maar ook op de tropische stranden is het goed

Land : Colombia
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 2499.00
reisduur : 21 dagen / 20 nachten
Lees Meer

22-35ers reizen

22-35ers reis Colombia

Reizen in een kleurrijk en levendig land? Si! Colombia is een divers land waar zowel natuur- als cultuurliefhebbers aan hun trekken komen. Laat je overweldigen door de vele contrasten: woestijn, koloniale steden, kleurrijke dorpjes, de koffiestreek,

Land : Colombia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2399.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Colombia Hoogtepunten

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Colombia bezoeken we in twee weken tijd de hoogtepunten van het land. Dit gastvrije land kent de meest aardige mensen van Zuid-Amerika. Je bezoekt kleurrijke dorpen, wandelt door een magisch natuurgebied met m

Land : Colombia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1898.00
Lees Meer

individuele reis

Highlights of Colombia

Een verrassende mix van culturen, natuurgebieden, kleurrijke dorpjes en indrukwekkende steden. Tijdens deze reis belandt u in koloniale bergdorpjes, slaapt u tussen de koffieplantages omgeven door machtige Andespieken en diepe valleien. Aan de kust l

Land : Colombia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3300.00
reisduur : 13
Lees Meer

arrangement

Hacienda Bambusa - Zona Cafetera

Colombia is één van de beste koffielanden ter wereld. De koffiestreek heet Zona Cafetera. Het landschap bestaat uit finca's en koffieplantages zo ver het oog reikt. Verse koffie, nevelwoud, weelderig groen. Een heerlijk verblijf op een hacienda, ge

Land : Colombia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 700.00
reisduur : 4
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Colombia, 21 dagen

Rondreis door Colombia, het meest gastvrije land van Zuid-Amerika. Prachtige natuur: de Andes, schitterende nationale parken, zoals Purace en de jungle van Tayrona en een swingende kust met Cartagena de Indias en Santa Marta voor de mooie stranden.

Land : Colombia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2495.00
reisduur : 21 dagen
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Colombia

Tijdens deze avontuurlijke familiereis door Colombia bezoeken we het land van de meest aardige en gastvrije mensen van Zuid-Amerika. Laat je overweldigen door de variatie en tegenstellingen van het land, zoals het Andesgebergte, de koloniale steden,

Land : Colombia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2798.00
Lees Meer

stadsarrangement

Medellín

De stad van de permanente lente. De afgelopen jaren flink opgeknapt, met een nieuwe metrolijn en diverse kabelbanen. Je merkt nauwelijks nog iets van de drugsoorlog die voorheen de stad beheerste. Vandaag de dag is Medellín, met het hele jaar door e

Land : Colombia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 300.00
reisduur : 3
Lees Meer

individuele reis

Highlights of Colombia

Een verrassende mix van culturen, natuurgebieden, kleurrijke dorpjes en indrukwekkende steden. Tijdens deze reis belandt u in koloniale wijken, slaapt u tussen de koffieplantages omgeven door machtige Andespieken en diepe valleien en bewondert u de b

Land : Colombia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1550.00
reisduur : 12
Lees Meer

Actieve rondreizen

Rondreis Colombia, 21 dagen

Rondreis door Colombia, het meest gastvrije land van Zuid-Amerika. Prachtige natuur: de Andes, schitterende nationale parken, zoals Purace en de jungle van Tayrona en een swingende kust met Cartagena de Indias en Santa Marta voor de mooie stranden.

Land : Colombia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2495.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Colombia, 14 dagen

Een reis naar de hoogtepunten van het bijzondere Colombia, het meest gastvrije land van Zuid-Amerika. We ervaren het koloniale verleden in de wijk Candelaria in Bogotá, Villa de Leyva en Cartagena de Indas. Het ruige Andesgebergte, de groene zee van

Land : Colombia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1895.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Colombia, 14 dagen

Een reis naar de hoogtepunten van het bijzondere Colombia, het meest gastvrije land van Zuid-Amerika. We ervaren het koloniale verleden in de wijk Candelaria in Bogotá, Villa de Leyva en Cartagena de Indas. Het ruige Andesgebergte, de groene zee van

Land : Colombia
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1895.00
reisduur : 13 dagen
Lees Meer

stadsarrangement

Cartagena

Hét juweeltje van Zuid-Amerika met een van de best bewaarde koloniale centra. Het stadsleven speelt zich buiten af, met 's avonds veel gezelligheid op straat met dansende mensen en veel eettentjes.

Land : Colombia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 300.00
reisduur : 3
Lees Meer

stadsarrangement

Bogotá

Geen enkel kennismakingsbezoek aan een land is compleet zonder een indruk te hebben van de hoofdstad. Bogotá is prettig vol westerse cultuur en heeft tegelijkertijd veel andino-karakter in de oude stad.

Land : Colombia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 300.00
reisduur : 3
Lees Meer

Rondreis

Familiereis COLOMBIA CULTUUR & STRAND - 21 dagen; Avontuurlijk, vrolijk en anders!

Deze (nu nog) onontdekte parel in Zuid-Amerika heeft prachtige landschappen, groene koffieplantages, koloniale dorpjes, swingende muziek, lieve bevolking, heerlijk eten en prachtige stranden aan de Caribische kust. Deze complete familiereis biedt het

Land : Colombia
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3195.00
reisduur : 20 dagen / 19 nachten
Lees Meer

Pioniersreis

Rondreis COLOMBIA - 21 dagen; Verrassend, gastvrij en onbekend

Van tropische stranden tot de hoge besneeuwde bergpieken van de Andes, van nevelwouden tot woestijn; deze rondreis door Colombia biedt alles. Cultuur voert de boventoon in de prachtige historische steden, maar ook in San Agustín waar honderden impos

Land : COLOMBIA
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2595.00
reisduur : 21
Lees Meer

Verre reizen

18-daagse rondreis Highlights of Colombia

In de kop van Zuid-Amerika ligt het schitterende Colombia, klaar om ontdekt te worden. Verbaas je over de schitterende koloniale en kleurrijke architectuur. Geniet van de overweldigende natuur met de hoogste palmbomen ter wereld, eindeloze koffieplan

Land : Colombia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 2223.00
reisduur : 18
Lees Meer

individuele reis

San Agustín & Tierradentro

Een korte rondreis in het zuiden van het land, die helemaal in het teken staat van de archeologische complexen in San Agustín en omgeving. Er zijn graven, die aan onze hunebedden doen denken, maar dan wel met enorme grote stenen beelden voor de inga

Land : Colombia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1700.00
reisduur : 6
Lees Meer

internationale groepsreis

Fascinating Colombia

Deze groepsreis is net even anders dan een hoogtepuntenreis. Natuurlijk zijn Bogotá, Cartagena en San Agustin opgenomen. Maar daarnaast is er veel gelegenheid voor contact met de bevolking:  In de salsahoofdstad Cali bezoekt u een sociaal dansproje

Land : Colombia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2300.00
reisduur : 13
Lees Meer

Rondreis

Highlights of Colombia

Een verrassende mix van culturen, natuurgebieden, kleurrijke dorpjes en indrukwekkende steden. Tijdens deze reis belandt u in koloniale wijken, slaapt u tussen de koffieplantages omgeven door machtige Andespieken en diepe valleien en bewondert u de b

Land : Colombia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3299.00
reisduur : 13 dagen
Lees Meer

Privéreis

Best of Colombia

Deze reis laat u de vele gezichten van Colombia zien. Struin door koloniale stadjes met prachtige gebouwen, sfeervolle pleintjes en heerlijke terrasjes, waarbij u onderdeel bent van het dagelijkse leven. Dit gecombineerd met wereldse steden, ruige na

Land : Colombia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3999.00
reisduur : 22 dagen
Lees Meer

natuurarrangement

Nationaal Park Tayrona

Tayrona National Park is regenwoud aan de Caraïbische kust met idyllische baaien, stranden, weelderige vegetatie, mangroves en bergen. Het is een natuurparadijs en herbergt overblijfselen van de eeuwenoude Tayrona cultuur: Pueblito, een verwoeste st

Land : Colombia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 800.00
reisduur : 4
Lees Meer

arrangement

Zona Cafetera

Colombia is één van de beste koffielanden ter wereld. De koffiestreek heet Zona Cafetera. Het landschap bestaat uit finca's en koffieplantages zo ver het oog reikt. Verse koffie, nevelwoud, weelderig groen. Een heerlijk verblijf op een koffieboerde

Land : Colombia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 650.00
reisduur : 4
Lees Meer

arrangement

Mompox vanuit Cartagena

Mompox ligt diep stroomopwaarts in het binnenland, ooit rijke havenstad aan de Rio Magdalena  en daarna in slaap gevallen. Romantiek en nostalgie prikkelen de zintuigen van de bezoeker, een beminnelijk stadje om voor altijd in je hart te sluiten. Ko

Land : Colombia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 900.00
reisduur : 3
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Colombia

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Colombia bezoeken we het land van de meest aardige en gastvrije mensen van Zuid-Amerika. Laat je overweldigen door de variatie en tegenstellingen van het land, zoals het Andesgebergte, de koloniale steden, de

Land : Colombia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2398.00
Lees Meer

Nieuwe reis

Groepsreis Colombia ; Dynamisch en gastvrij

Het Andesgebergte, jungle, woestijn, mysterieuze precolumbiaanse culturen, sfeervolle koloniale centra, ontelbare soorten fruit, de beste koffie en heerlijk eten. Colombia is een van de meest dynamische landen van Zuid Amerika, met een open en vri

Land : COLOMBIA
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1899.00
reisduur : 16 dagen / 15 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis met Dragoman door Colombia en Ecuador

Tijdens dit overland-avontuur door Colombia en Ecuador reis je in een truck door prachtig landschap en ongerepte natuur dwars door Colombia. Onderweg stoppen we op bijzondere plekken en maken we kennis met de lokale bevolking. Slaap midden in het Tay

Land : Colombia
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1145.00
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Colombia SLOW COMFORT; Caribisch, verrassend en veelzijdig

Op deze Colombia Slow Comfort reis ligt het reistempo lager, wat perfect past bij de Caribische sfeer. Veel vrijheid om excursies te ondernemen of juist een dagje niets te doen! Dit veelzijdige en kleurrijke land biedt alles wat je je bij een bestemm

Land : Colombia
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2695.00
reisduur : 16 dagen / 15 nachten
Lees Meer

stadsarrangement

Cali

Cali is beroemd als danshoofdstad en de salsamuziek is overal en altijd wel ergens te horen; in het café, uit een woonraam, in de taxi. Uitgaan is synoniem met dansen. Maar overdag is het ook leuk, er zijn een aantal goede musea (moderne kunst, arch

Land : Colombia
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 350.00
reisduur : 3
Lees Meer

Verre reizen

18 daagse fly drive Colombia Tranquila

18-daagse Verre reizen naar Antioquia bij 18 daagse fly drive Colombia Tranquila

Land : Colombia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 2477.00
reisduur : 18 dagen
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Colombia

Reisgidsen

Reisgids Handbook Cartegena and Caribbean Colombia | Footprint

Kleine uitgave van de alom gewaardeerde Footprint guides: goede gidsen met veel praktische informatie als hotels, restaurants, openbaar vervoer en musea. Ook gedegen culturele achtergrond informatie. Bursting with color, history and fine colonial

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De wet van stilte | Karin Anema

Schrijfster Karin Anema reist door Colombia, waar de wapens na het Vredesakkoord in 2016 lijken te zwijgen. Ze gaat op zoektocht naar de verhalen achter de plekken waarheen ze reist – zowel toeristische trekpleisters als plaatsen die daar ver van

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Colombia | Bradt Travel Guides

Bradt guide is een Engelstalige, praktische reisgids voor de avontuurlijke reiziger, boordevol informatie over accommodatie van budget tot luxe, vervoer, plaatsbeschrijvingen en natuur - kenmerk: kritisch op toeristische pleisterplekken en de stijl

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Te gast in Colombia | Informatie Verre Reizen

Steden en dorpjes van grote historische waarde, de meest uiteenlopende landschappen en een gastvrije bevolking. Colombia heeft het allemaal. Lees in deze nieuwe editie van Te gast in over de verandering voor Colombianen nu de regering een vredesakk

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Colombia | Freytag & Berndt

Gedetailleerde, tweezijdige landkaart van Colombia, prima geschikt voor planning en rondtrekken over alle eilanden. De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. Afstanden t

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Dominicus Colombia | Gottmer

Rijk geillustreerde gids met nadruk op historische en culturele hoogtepunten. Daarnaast nog veel besprekingen van toeristische plaatsen. Zonder meer een complete gids met in deze nieuwe editie aandacht voor landschap en natuur. Met veel foto’s is

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Kolumbien - Colombia | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Colombia | Moon Travel Guides

Uitstekende Amerikaanse reisgids van uitgever Moon. De gids is vergelijkbaar met Lonely Planet en Rough guide en is voor de backpacker - zelfstandige reiziger geschreven; toch is deze door de grote mate van details en achtergronden geschikt voor al

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Handbook Colombia | Footprint

Een zeer uitvoerige reisgids voor zowel de zelfstandige als de georganiseerde reiziger. Veel informatie, zowel praktisch als over allerhande achtergronden van het land; met o.a. aandacht voor geschiedenis, taal, flora & fauna en met veel plattegron

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Pocket Guide Colombia | Berlitz

Berlitz Pocket Guide Colombia is een handzame engelstalige reisgids met bezienswaardigheden, kaartjes, hotels en restaurants. Past makkelijk in de binnenzak. Plan your trip, plan perfect days and discover how to get around - this pocket-sized gui

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Medellin | Moon

Uitstekende Amerikaanse reisgids van uitgever Moon. De gids is vergelijkbaar met Lonely Planet en Rough guide en is voor de backpacker - zelfstandige reiziger geschreven; toch is deze door de grote mate van details en achtergronden geschikt voor al

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Colombia | Rough Guides

Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Uitputtende bron van informatie, veelal nog completer dan de Lonely Planet. Inlei

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Colombia & Ecuador | Nelles Verlag

Goede wegenkaart van Colombia en Ecuador. Aan beide kanten bedrukt. Met veel toeristische aanduidingen als nationale parken en culturele bezienswaardigheden. Prima leesbare kaart. Geen register. Colombia and Ecuador at 1:2,500,000 on a double-sid

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Colombia | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Colombia | Michelin

Zoals je van Michelin mag verwachten is deze kaart zeer overzichtelijk en heeft een duidelijk helder kaartbeeld. De kaart geeft uitgebreid toeristische informatie weer. Met stadsplattegrond van de hoofdstad.   Grote kracht van de Michelin kaar

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3405 Adventure Map Colombia | National Geographic

Wegenkaart van Colombia met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten.   National Geographic's Colombia Adv

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Colombia | Insight Guides

Een rijk geillustreerde reisgids met diepgaande teksten: één van de beste reisgidsen die er bestaan. Eerste deel bestaat uit een beschrijving van de unieke aspecten van de regio, daarna een deel echte reisgids en als afsluiting een deel met prakt

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal The Robber of Memories | Michael Jacobs

A gripping journey up the River Magdalena into the centre of Colombia, and a deeply personal meditation on memory and loss in the footsteps of Gabriel Garcia Marquez. Running through the heart of Colombia is a river emblematic of the fascination

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids National Geographic Colombia | Kosmos

Kleurrijke reisgids met veel illustraties. Goede beschrijvingen van land, volk en geschiedenis. Prettige leesgids om enthousiast te worden. Kennismaking met Colombia, zodat je je reis op je iegen wensen en interessegebieden kunt indelen. Ervaar

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.99
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Insight Guide Colombia | Cambium

Dé gids als het gaat om achtergrondinformatie en prachtige foto’s. Kwalitatief van een hoog niveau! Nederlandstalig. Colombia herbergt prachtige steden, schitterend natuurschoon en een gastvrije bevolking. Het is een land met bergen, woestijne

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.90
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Colombia | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Reis door Colombia | Marja Vos

Ditmaal komt de schrijfster met een verslag van een reis die zij maakte naar Colombia. Tot voor kort stond dit land nog niet op haar bucketlist daar Colombia ruim vijftig jaar burgeroorlog had. Gelukkig is er nu vrede gesloten met guerillabeweging

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Kolumbien Reisekompass ( Colombia ) | Sebra

Die schlechten Schlagzeilen der Vergangenheit sind wie weggeblasen, und die internationale Öffentlichkeit reibt sich verwundert die Augen über die geballte Ladung positiver Energie aus Kolumbien. Im Land ist eine Aufbruchstimmung zu spüren, wie

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Colombia | Mapas Naturismo

Our new Colombia map is ready und its fantastic. It´s the best map of Colombia on the map market. Wiith Detailmaps of: Cartagena 1.20.000 Bogota 1:50.000 Island San Andrés 1.100.000 Island Providencia 1:100.000 Other Highlights are: imp

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Insight Pocket Guide Colombia | Insight Guides

De pocket guide serie van Insight Guides is een zeer compacte reisgids die makkelijk in een jas- of broekzak past. Veel informatie over bezienswaardigheden, maar ook praktische zaken als vervoer, accommodaties etc.  Plan your trip, plan perfect

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Bogotá | Odyssee Reisgidsen

Deze Odyssee gids neemt je mee naar het centrum van Bogotá, dat een diversiteit aan interessante musea, pleinen, zoals El Chorro de Quebedo, en kerken biedt. Het koloniale, kleurrijke straatbeeld wisselt af met moderne hoogbouw, op de voet gevolgd

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.00
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Colombia | ITMB

Goede wegenkaart waarbij naast de gebruikelijke zaken als wegen en plaatsen ook veel aandacht is voor de natuurkundige aspecten van het land. Door het kleurgebruik wordt goed duidelijk waar bos, oerwoud, rivieren, meren liggen. Hoogtes zijn zichtba

Land : Colombia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer