snowdonia Wales

Wales, apart stukje Verenigd Koninkrijk

Wales ligt op een schiereiland in het westen van Groot- Brittannië aan de Ierse zee. Het vormt samen met Engeland, Noord-Ierland en Schotland één staat: het Verenigd Koninkrijk. Hoewel het land onderdeel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk ziet Wales er anders uit en voelt het anders aan dan de andere landen binnen het Verenigd Koninkrijk. Het land heeft dan ook een eigen taal, een eigen vlag en zelfs een eigen binnenlands bestuur.Als reisbestemming vormt Wales een unieke combinatie van overweldigende natuur en eeuwenoude cultuur.

Wales staat bij de Britten bekend als “the Great Outdoors” en dat is niet voor niets.Zo heeft het land een prachtige kust met imposante kliffen en een heuvelachtig binnenland met fraaie nationale parken en leuke, pittoreske dorpen. Nationale parken als Snowdonia, Brecon Beacons en het Pembrokeshire Coast NP zijn pareltjes die het waard zijn om ontdekt te worden.

Actieve vakantie Wales

Het is dan ook een ideale bestemming voor een actieve vakantie. Je kunt er naar hartelust wandelen, fietsen, klimmen, paardrijden en golfen. Ook de adrenalinejunks kunnen in Wales aan hun trekken komen. Mountainbiken, paragliding en coasteering (een combinatie van klauteren, klimmen, oversteken, klifspringen en zwemmen); het behoort in Wales allemaal tot de mogelijkheden.

Wales is ook land met een rijke geschiedenis. De Romeinen en Kelten hebben er hun sporen nagelaten en ook de middeleeuwse geschiedenis van Wales met verhalen over Koning Arthur en roemruchte veldslagen, spreekt erg tot de verbeelding.Dit maakt dat er in Wales een ongekend aantal historische bezienswaardigheden te bezichtigen is, zoals bijzondere Romeinse forten en talrijke (meer dan 600!) sprookjesachtige kastelen en kasteelruïnes.

Cardiff

Naast de fraaie natuur en de rijke geschiedenis zijn er ook interessante steden, zoals Cardiff, dat hard op weg is om één van de meest trendy steden van Groot-Britannië te worden.

Deze combinatie van een rijke cultuur, geschiedenis en prachtige natuur maakt Wales tot een afwisselende reis- of vakantiebestemming. Het land is ook nog eens makkelijk bereisbaar met eigen vervoer en makkelijk te bereiken vanuit Nederland en België via diverse ferry en vliegverbindingen.

Klimaattype: Gematigd zeeklimaat (Cfb)
Gem. temp. zomer: 16°C
Gem. temp. winter: 6°C
Beste reistijd: mei en juni

Wales heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters, vrij koele zomers en neerslag gedurende het hele jaar. De gemiddelde temperatuur in juli is 15,6°C en in januari 5,6°C. De vlakkere kustgebieden hebben over het algemeen hogere temperaturen, meer zon en minder regen.

Neerslag

Door storingen vanuit de Atlantische Oceaan valt er met name in de berggebieden behoorlijk wat neerslag. De hoeveelheden op jaarbasis variëren van zo”n 800 tot 1000 millimeter per jaar langs de kust tot ongeveer 3000 millimeter per jaar in natuurpark Snowdonia in het noordwesten. De meeste regen valt in de herfst en het begin van de winter. De hevigste stortbuien vallen tussen oktober en januari.

Beste reistijd

Het weer in Wales is op z”n best in de lente en zomer. De zomer is echter ook de periode waarin de meeste toeristen het land bezoeken .De beste reistijd voor Wales is daarom de periode van mei tot en met juni. Je hebt dan een grote kans op een redelijke temperatuur en je bent de meeste toeristen nog net voor.

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico”s voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Controleer voor vertrek altijd nog het laatste actuele advies op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier.

Er zijn geen vaccinaties nodig voor reizen naar Wales.

Adres Nederlandes en Belgische vertegenwoordiging in Engeland

Nederlandse Ambassade

Tel. 00-44-20-75903200

E-mail: [email protected]

Open: ma t/m vr van 09:00-17:00

Belgische Ambassade

Tel nr. 020/7470.37.00

E-Mail: [email protected]

In Wales wordt betaald met de Britse pond sterling (GBP). Deze munt is verdeeld in 100 Penny. De munt is herkenbaar aan het teken £.

Je kan in Wales overal gebruik maken van je pinpas en creditcard.

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Wales zijn:

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Wales nog een aantal feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

In Wales is het het gehele jaar 1 uur vroeger dan in Nederland en België.

Check hier de actuele tijd van andere plaatsen in Wales.

De officiële talen van Wales zijn het Engels en het Welsh.

Welsh

Welsh is een Keltische taal die door ca. 20% van de bevolking wordt gesproken en in delen van het noorden en westen van het land is Welsh de voertaal. De nationale tv en radiozenders zenden hun programma”s in het Welsh uit, en de verkeersborden zijn in het Welsh en het Engels. De taal is direct afgeleid van de taal, zoals die in de zesde eeuw werd gesproken, en daarmee is het Welsh een van de oudste levende talen in Europa.

Kijk op de website van Etnoloque voor meer informatie over de diverse talen en dialecten die in Wales worden gesproken.

Hoogtepunten in Wales

Reistips voor Wales

Inspiratie moet nog worden gevonden. Kom later terug!

Inspiratie voor Wales

Actief Europa

Zuid-Wales

Wales is waarschijnlijk het meest onbekende deel van het Verenigd Koninkrijk. Je kan er goed fietsen!

Lees Meer Door: Fleur Besters

Reisorganisaties Wales

Reizen naar Wales

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Rondreis

Groepsreis Wales Actief; Welshe kastelen en schitterende natuur

BINNENKORT BOEKBAAR Ga mee op reis naar het prachtige Wales, gelegen aan de westelijke kust van het Verenigd Koninkrijk. Wales staat bekend om zijn adembenemende landschappen, historische kastelen, maar ook een rijke cultuur. Het Welsh wordt nog doo

Land : Wales
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 9999.00
reisduur : 9 dagen / 8 nachten
Lees Meer