Bulgarije, meer dan communisme en goedkope strandvakanties

Bulgarije is een van die Oostbloklanden die wordt geassocieerd met het IJzeren gordijn en goedkope strandvakanties. Dat laatste klopt zeker, de stranden aan Zwarte Zee zijn zeker zo mooi als de duurdere varianten in Zuid-Europa, maar het land heeft zo veel meer te bieden als alleen zon, zee en strand. Zeker omdat naast de warme zomers hier nog echt koude winters zijn.

Neem de rijke geschiedenis, veel cultuur, ruim duizend kloosters, prachtige natuur, een vriendelijke gastvrije bevolking en zelfs wintersportmogelijkheden. En dit alles nog steeds zeer betaalbaar. Bulgarije is in opkomst, maar je bent er – buiten de bekende badplaatsen – nog ver van het massatoerisme. Er zijn twee seizoenen voor vogelspotters, je kan er bergbeklimmen of raften. Hikers kunnen er, zeker met een gids, ook prima terecht.

Klimaattype: Gematigd landklimaat (Df) en een gematigd zeeklimaat (Cf) in het zuiden
Gem. temp. zomer (juli-augustus-september): 18°C
Gem. temp. winter (januari-februari-maart): 2°C
Regenseizoen: geen
Beste reistijd: april tot en met juni (cultuur), juni tot en met september (standvakantie) december tot en met maart (skivakantie)

Verschillende klimaten

Het grootste gedeelte van Bulgarije heeft een gematigd landklimaat, met iets koudere winters en een stuk warmere zomers dan Nederland en België. Het klimaat wordt sterk beïnvloed door de Zwarte Zee en het Balkangebergte, waardoor er in Bulgarije verschillende klimaten kunnen worden onderscheiden.

In Noord-Bulgarije heerst een uitgesproken landklimaat, met hete zomers en strenge winters. Ten zuiden van het Balkangebergte, dat Bulgarije van west naar oost doorsnijdt, heerst een zachter klimaat dat naarmate men zuidelijker komt steeds meer een mediterraan karakter krijgt.

In het oosten, bij de Zwarte Zee, heerst een milder klimaat. Hier kan de gemiddelde temperatuur in juli en augustus 30 graden worden. Het aantal zonne-uren is hier ook iets hoger dan in het binnenland. De watertemperatuur van de Zwarte Zee kan tijdens de zomer de watertemperatuur van de zee oplopen tot 28°C.

De winters zijn koud, met gemiddelde dagtemperaturen van -2°C in het noorden tot +2°C in het zuiden. In de zomer loopt de temperatuur op tot gemiddeld 23°C in het noorden en 35°C in het zuiden. De gemiddelde temperatuur van april tot september is 23°C. In Bulgarije valt gemiddeld 600 mm neerslag per jaar, in de bergen valt met gemiddeld zo”n 1.000 mm per jaar aanzienlijk meer. Hier sneeuwt het vaker. De meeste neerslag valt aan het begin van de zomer.

Beste Reistijd

Bulgarije is het hele jaar door goed te bezoeken. Wanneer je komt om cultuur op te snuiven zijn het voorjaar (vanaf april) en de vroege zomer de meest aangename periode, maar voor een strandvakantie aan de kust van de Zwarte Zee zijn de warme zomermaanden ideaal. Het ski-seizoen loopt dan weer van december tot en met maart.

Bulgarije is een veilig land om te bezoeken. Je kan er zelf autorijden, maar daar zijn wel risico’s aan verbonden, met name in de nacht vinden er overvallen plaats, waarbij auto’s worden buitgemaakt. Bij de grens vinden gevallen van afpersing plaats.

Kijk voor de meest actuele stand van zaken bij het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Er zijn geen vaccinaties verplicht, maar het Vaccinatiecentrum Vaccinaties op Reis raadt voor Bulgarije de volgende vaccinaties en inentingen aan:

– vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Nederlandse Ambassade

Oborishte Straat 151504 Sofia
Tel nr +359 2-8160300
Fax +359 2-8160301
E-mail: [email protected]
Website: http://bulgarije.nlambassade.org/

Belgische Ambassade

103, James Bourchier Blvd., 3rd floor(entrance on Lyubotran str.)1407 Sofia

Tel nr.  + (359) (2) 988.72.90
Fax + (359) (2) 963.36.38
E-mail: [email protected]
Website: http://www.diplomatie.be/sofianl

Voor Bulgarije heb je nodig:

– Een geldig paspoort of identiteitskaart

Visum

Inwoners van de Europese Unie mogen vrij reizen in en naar Bulgarije. Nederlanders en Belgen hebben dan ook geen visum nodig voor een reis of vakantie naar Bulgarije.

Adressen Bulgaarse ambassade in Nederland en België:

Nederland:

Ambassade Bulgarije

Duinroosweg 9

2597 KJ ‘s-Gravenhage

Tel nr. +31-(0)70-350-30-51

Fax: +31-(0)70-358-46-88

E-mail: [email protected]

Website: www.embassy-bulgaria.nl

België:

Ambassade Bulgarije

Hamoirlaan 5

81180 Ukkel

Tel nr. +32 2 374 47 88

Fax: +32 2 375 53 82

E-Mail: [email protected]

Website http://www.bulgaria-embassy.org

De munteenheid in Bulgarije is de Lev (Lv). De Lev is onderverdeeld in 100 stotinka en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 stotinka en 1 lev en biljetten van 2, 5, 10, 20, 50 en 100 leva. De koers van de lev is gekoppeld aan de koers van de Euro.

Je kunt in Bulgarije bij banken, wisselkantoren en grote hotels Euro”s omwisselen in Bulgaarse lev. Ook op straat kun je Euro”s in lev omwisselen, maar dit is niet aan te raden, aangezien je de beste deals krijgt bij de officiele wisselkantoren, aangezien deze geen commissie in rekening mogen brengen.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Bulgaarse Lev eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de Lev.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Bulgarije op zeer veel plaatsen mogelijk.

Creditcard

Creditcards worden in Bulgarije in grote steden geaccepteerd bij de wat grotere hotels en bij autoverhuurbedrijven en in sommige winkels. Buiten de grote steden kan je echter maar zeer beperkt met je credit card terecht.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Bulgarije geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 16:00 uur.

Prijsniveau

Het prijsniveau ligt in Bulgarije over het algemeen iets lager dan dat in Nederland en België.

Fooien

In Bulgarije is het gebruikelijk om een fooi te geven van zo”n 5-10% van de totale rekening. In restaurants en in cafés is het gewoonte wat wisselgeld te laten liggen.

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Bulgarije zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Bevrijdingsdag 3 maart
Dag van de Arbeid 1 mei
Sint George Dag 6 mei
Dag van de cultuur en literatuur 24 mei
Dag van de Eenheid 6 september
Dag van de Onafhankelijkheid 22 september
Kerstavond 24 december
Kerst 25 en 26 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Bulgarije nog een aantal feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

In Bulgarije is het het gehele jaar één uur later dan in Nederland en België.

De officiële taal van Bulgarije is het Bulgaars, dat met het cyrillische alfabet wordt geschreven. Minderheden in Bulgarije spreken Turks en Romani.

Kijk op de website van Etnoloque voor meer informatie over de diverse talen en dialecten die in Bulgarije worden gesproken.

Hoogtepunten in Bulgarije

Georganiseerde alpinisme en klimtrips kun je boeken in Vratsa, Veliko Tarnovo, Trojan, Maliovitza en Roussenski Lom.

Voor mountainbike enthousiastelingen zijn geweldige mountainbikepaden te vinden in het Rhodopigebergte.

Bulgarije heeft voldoende natuur dat zeer de moeite waard is om te bezoeken, zoals de oude Bailusheva pijnboombossen en de kalksteenrotsen in het Pirin Nationaal Park, de zeven meren en het tiende eeuwse klooster in het Rila Nationaal Park en de waterval van Raiskoto Praskalo, de hoogste waterval van het Balkan schiereiland.

Je kunt in Bulgarije wandeltrips van één of twee weken dwars door de wilde bergen boeken. De trips zijn met een gids en je overnacht in berghutten, gasthuizen of op campings.

Ontdek de Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Turkse architectuur van de hoofdstad Sofia, een stad vol met mooie musea, kerken, kunstgalerieen en operahuizen. Het beroemste plaatje van Sofia is waarschijnlijk de overweldigende, met bladgoud overkoepelde, Nevski Memorial Church, met de zesde eeuwse St Sofia en het Archeologische museum om de hoek.

Deze kleine stad, met huizen uit de achttiende en negentiende eeuw is beroemd vanwege zijn wijnkelders.

Deze vallei vol met rozen is op zijn mooist in mei en begin juni wanneer de rozen in bloei staan. Dit is ook de periode dat in de verschillende dorpen in de streek een Rozenfestival wordt gevierd.

Deze tweede stad van Bulgarije wordt in tweeen verdeeld door de Maritsa rivier. Verdwaal hier in de smalle straatjes met kinderhoofdjes en breng een bezoek aan het Romeinse Amfitheater.

Bezoek ook de oude museumstad Veliko Tarnovo, de hoofdstad gedurende het Tweede Bulgaarse Imperium (1187-1393), en prachtig gelegen tussen drie heuvels die door de Yantrarivier worden doorkruisd.

Onderzoek bijvoorbeeld ook het Batchkovoklooster, op 8km van Plovdiv. Dit klooster werd in de 11de eeuw gebouwd en er bevinden zich tvandaag de dag een aantal zeldzame fresco’s, pictogrammen, manuscripten en muntstukken.

Laat je ook fascineren door de enorme verzameling muurschilderingen, houtsnijwerken, oude wapens en perkamenten bijbels bij het Rilaklooster op zo’n 120km van Sofia.

Bulgarije heeft een prachtige kustlijn van meer dan 370 km met heerlijke zandstranden. Bekende resorts zijn Sunny Beach, Golden Sands, Albena, Nesebar, het culturele en historische Varna en de mediterane havenstad Bourgas.

Reistips voor Bulgarije

Het is in Bulgarije een oude traditie dat bij grote gebeurtenissen zelfgebakken brood wordt aangeboden dat je kunt deppen in kleurrijk zout: Sharena Sol. De specerij is diep geworteld in de geschiedenis en nationale keuken van het land. Veel Bulgaren die naar het buitenland gaan, nemen zelfs Sharena sol mee in hun bagage.

Lees Meer

Inspiratie voor Bulgarije

Witte belevenissen

Wintersport Bulgarije

Wintersport in Bulgarije dat is voor veel mensen geen bekende combinatie. Op vijftig kilometer van de grens met Griekenland ligt echter het mooiste gebergte van Bulgarije, de Rhodopen. En daar kan je skiën!

Lees Meer Door: Peter Daalder

Actief Europa

De tweede grootste stad van Bulgarije, Plovdiv, is niet erg bekend, ondanks het feit dat het een van de oudste steden van Europa is. Bovendien heeft Plovdiv een rijkdom aan invloeden ondergaan, in het bijzonder van de Romeinen en de Ottomaanse ove

Lees Meer Door: Heidi Verdonck

Actief Europa

Het is in Bulgarije een oude traditie dat bij grote gebeurtenissen zelfgebakken brood wordt aangeboden dat je kunt deppen in kleurrijk zout: Sharena Sol. De specerij is diep geworteld in de geschiedenis en nationale keuken van het land. Veel Bulga

Lees Meer Door: Peter Daalder

Stoere Gezinnen

Onbekend maakt onbemind. Dit spreekwoord schoot Martin Boon telkens te binnen als hij reacties hoorde van mensen die voor het eerst over zijn reisdoel hoorden. Oost-Europa, wat moet je daar nu doen? En dan ook nog eens met de kinderen. Alsof het e

Lees Meer Door: Wouter Peters

Actief Europa, Toffe Roadtrips

Als vakantieland is Bulgarije het meest bekend vanwege de stranden aan de Zwarte Zee en als een goedkoop wintersport alternatief. Er is echter meer, veel meer. Volop ongerepte natuur met uitgestrekte oerbossen, Alpiene landschappen. En een charman

Lees Meer Door: Theo Molenaar

Reisorganisaties Bulgarije

Reizen naar Bulgarije

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Zonvakantie

RIU Palace Sunny Beach

8-daagse Zonvakantie naar RIU Palace Sunny Beach in Burgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 644.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Villa List

8-daagse Zonvakantie naar Villa List in Burgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 366.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Bourgas

Enkele reis naar Bourgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 224.99
Lees Meer

Vliegtickets

Bourgas

Enkele reis naar Bourgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 269.99
Lees Meer

Zonvakantie

Sunny Day Club

8-daagse Zonvakantie naar Burgas bij Sunny Day Club

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 320.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Jupiter

8-daagse Zonvakantie naar Burgas bij Jupiter

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 377.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Bourgas

Boek je vlucht met TUI naar Bourgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Zonvakantie

RIU Helios Paradise

RIU hotels staan altijd op bijzondere plekken. Daarbij krijg je elke avond een culinaire verrassing voorgeschoteld en het personeel staat altijd klaar. Kortom, een luxe vakantie met klasse en kwaliteit tot in de details. Met deze gedachte als uitgang

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 619.00
Lees Meer

Vakantie

17 dg riviercruise Donau naar de Zwarte Zee

17-daagse Vakantie naar 17 dg riviercruise Donau naar de Zwarte Zee in Baranya

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1731.00
reisduur : 17 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Laguna Park

Eén groot feest in Laguna Park voor het hele gezin. Het aquapark van Laguna Park zorgt voor veel spetterplezier voor iedereen! Het hotel ligt in Sunny Beach. Op loopafstand van het goudgele zandstrand en om de hoek van het bruisende centrum. Je verb

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 466.00
Lees Meer

Zonvakantie

SPLASHWORLD Aqua Nevis

8-daagse Zonvakantie naar SPLASHWORLD Aqua Nevis in Burgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 544.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Bourgas

Enkele reis naar Bourgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 224.99
Lees Meer

Zonvakantie

RIU Astoria

8-daagse Zonvakantie naar RIU Astoria in Varna

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 665.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Sunset Resort

8-daagse Zonvakantie naar Sunset Resort in Burgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 345.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Bourgas

Retourticket naar Bourgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 302.00
Lees Meer

Zonvakantie

Lion Sunny Beach

8-daagse Zonvakantie naar Burgas bij Lion Sunny Beach

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 435.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

RIU Helios

8-daagse Zonvakantie naar RIU Helios in Burgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 590.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

TUI BLUE Nevis

8-daagse Zonvakantie naar TUI BLUE Nevis in Burgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 586.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

DAS Clubhotel Sunny Beach

Een goede combinatie van drie All Inclusive hotels met gemeenschappelijke (buiten)faciliteiten. In de mooie tuin met bloemen en pijnbomen kun je gebruik maken van alle faciliteiten die je voor je ziet. Het hotel ligt op wandelafstand van het centrum

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 450.00
Lees Meer

Zonvakantie

Sol Nessebar Bay

8-daagse Zonvakantie naar Sol Nessebar Bay in Burgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 394.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Clubhotel Evrika Beach

8-daagse Zonvakantie naar Clubhotel Evrika Beach in Burgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 572.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Melia Sunny Beach

8-daagse Zonvakantie naar Burgas bij Melia Sunny Beach

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 829.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Bulgarije

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Bulgarije vind je ongerepte natuur, uitgestrekte oerbossen en ruige bergketens. Bulgarije is uitermate geschikt voor een actieve wandelvakantie. Gedurende deze wandelreis in Bulgarije maken we meerdere tochten

Land : Bulgarije
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 998.00
Lees Meer

Vliegtickets

Burgas

Boek je vlucht met TUI naar Burgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Zonvakantie

Royal Sun

8-daagse Zonvakantie naar Burgas bij Royal Sun

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 437.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

TUI SUNEO Odessos

Een frisse moderne inrichting en heerlijk aan de Bulgaarse Riviera. Dobre doshŭl, welkom bij TUI SUNEO Odessos. Hier weten ze wat All Inclusive is. Van relaxen in de sauna tot je eitje 'sunny side up' bij het ontbijtbuffet: alles is inclusief. En me

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 549.00
reisduur : 8
Lees Meer

Zonvakantie

TUI SUNEO Helios Beach

Alle ingrediënten voor een sprankelende vakantie bij TUI SUNEO. De frisse kamers zijn ruim van opzet en voelen meteen comfortabel aan als je binnenkomt. Het eten is All Inclusive, elke dag vers en het personeel is er voor jou. Je hoeft eigenlijk ner

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 547.00
reisduur : 8
Lees Meer

Zonvakantie

Santa Marina Holiday Village

8-daagse Zonvakantie naar Santa Marina Holiday Village in Burgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 416.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Burgas

Boek je vlucht met TUI naar Burgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis BULGARIJE EN ROEMENIË - 16 dagen; Van Thracië naar Transsylvanië

Tijdens je reis door Bulgarije en Roemenië neemt naast geschiedenis en natuur ook contact met de lokale bevolking een belangrijke plaats in. Je bezoekt prachtige middeleeuwse dorpen en steden, maakt gebruik van bijzondere vervoersmiddelen zoals een

Land : BULGARIJE
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1795.00
reisduur : 16
Lees Meer

Zonvakantie

RIU Helios Bay

8-daagse Zonvakantie naar RIU Helios Bay in Burgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 572.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Alba

8-daagse Zonvakantie naar Alba in Burgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 396.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Barcelo Royal Beach

Houd je van design? Dan is hotel Barcelo Royal Beach the place to be! Genieten van een typische rakia in de lobby, uitgebreid dineren in het restaurant. Het zit allemaal bij de prijs inbegrepen wanneer je All Inclusive bijboekt. En daarna met de lift

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 493.00
Lees Meer

Zonvakantie

Majestic

8-daagse Zonvakantie naar Majestic in Burgas

Land : Bulgarije
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 478.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Bulgarije

Wandelkaarten

Wandelkaart noordelijk Pirin gebergte - Northern Pirin | IT maps - Iskar

Goede duidelijke wandelkaart met een schaal van 1:25.000 van het noordelijk deel van het Pirin gebergte in Bulgarije. De kaart is gebaseerd op topografische kaarten met een opdruk van wandelroutes, hutten en andere handige informatie.    Hoog

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart 6 Pirin gebergte | Domino

Gedetailleerde kaart met hoogtelijnen en wandelroutes. Tevens aanduiding van campings, hotels, eerste hulpposten, etc. Alle tekst in het Latijnse en Cyrillische schrift. Wandelpaden gemarkeerd, hutten zijn aangegeven. Wichren, Kutelo, Banski Such

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wegenatlassen

Wegenatlas Bulgarije - Roadatlas Bulgaria | Domino

Wegenatlas van Bulgarije, behoorlijk gedetaileerd met veel informatie, enkele stadskaarten en register. De hoofdplaatsen kennen ook een leesbaar schrift, de rest is in cyrillisch schrift uitgevoerd.  Detailed road atlas of Bulgaria. Nearly all p

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.50
Lees Meer

Woordenboeken & Taalgidsen

Woordenboek Wat & Hoe taalgids Bulgaars | Kosmos

Taalgids met woordenlijst en thematische invalshoeken voor standaard-zinnetjes. Handzaam zakformaat. Wat & Hoe Taalgids Bulgaars is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4.000 woorden en zinnen kom je altijd uit je woorden. Vlot de rekening vragen

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Tourist route E4 in Bulgaria | Oilaripi

Verrassend goede wandelgids van een deel van de E4 in Bulgarije. Goede kaarten, hoogteprofielen, prima beschrijvingen en praktische informatie maken het een volwaardige wandelgids die je in eerste instantie van dit gebied niet zou verwachten.  

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids ANWB extra Donauroute | ANWB Media

Handige en overzichtelijke, kleine reisgids voor een eerste kennismaking met de vakantiebestemming of een weekendje stad. Globale uitklapkaart achterin, makkelijk binnenzakformaat.   ANWB EXTRA is een compacte reisgids van de ANWB. Met deze gi

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Bikeline Iron Curtain Trail 5 South-Eastern Europe | Esterbauer

Praktische fietsgids met detailkaarten, ingetekende route, informatie over overnachten en fietsenmakers, zwaarte en hoogteprofiel. In spiraalbinding, Engelstalig 2100 km van Szeged (Hongarije) naar Rezovo (Bulgarije) aan de Zwarte Zee.

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Woordenboeken & Taalgidsen

Woordenboek Kauderwelsch Bulgarisch - Bulgaars - Wort für Wort | Reise Know-How Verlag

Die Sprechführer der Kauderwelsch-Reihe orientieren sich am typischen Reisealltag und vermitteln auf anregende Weise das nötige Rüstzeug, um ohne lästige Büffelei möglichst schnell mit dem Sprechen beginnen zu können, wenn auch vielleicht ni

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Ontdek de Magie van de Oostelijke Rodopen | Fokko Erhart

Dit boekje is geschreven om mensen enthousiast te maken voor dit uniek stukje Europa. Een gebied dat het verdient om behouden te blijven. Dit full colour boekje van 32 pagina’s (formaat is 19x26cm) onthult in vier verhalen een aantal van de verbo

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Merian live Bulgarije - Zwarte Zee kust | Deltas

Handige en overzichtelijke, kleine reisgids voor een eerste kennismaking met het land. Voor- en achterin uitklapbare kaart. Aandacht voor o.a. taal, festivals en eten en drinken. Prettig formaat en toch met veel foto’s. Nederlands   Aan het

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart 8 Vitosha - Lozenska Mountain | Domino

Gedetailleerde kaart met hoogtelijnen en wandelroutes. Tevens aanduiding van campings, hotels, eerste hulpposten, etc. Alle tekst in het Latijnse en Cyrillische schrift. Wandelpaden gemarkeerd, hutten zijn aangegeven.

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Kom-Emine Bulgarije E3 | Oilaripi

Een uitstekende wandelgids van een beroemd lange-afstands-wandelpad in Bulgarije, onderdeel van de E3 route. Goede beschrijving, mooie kaarten en praktische informatie. Onverwacht hoog nivo van de gids voor een land waar tot voor kort weinig beschi

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Sredna Gora - Bulgarije | Domino

Gedetailleerde kaart met hoogtelijnen en wandelroutes. Tevens aanduiding van campings, hotels, eerste hulpposten, etc. Alle tekst in het Latijnse en Cyrillische schrift. Wandelpaden gemarkeerd, hutten zijn aangegeven.

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Bulgaria - Bulgarije | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken. Watervast. Very detailed, double sided road and travel map, scale 1:375

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Centraal en Oost Rila gebergte - central and eastern Rila | IT maps - Iskar

Goede duidelijke wandelkaart met een schaal van 1:25.000 van het centrale en oostelijke Rila gebergte in Bulgarije.  De kaart is gebaseerd op topografische kaarten met een opdruk van wandelroutes, hutten en andere handige informatie.    Hoog

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Vitosha - Verila | IT maps - Iskar

Goede duidelijke wandelkaart met een schaal van 1:25.000 van het Vitosha - Verila gebergte in Bulgarije, inclusief de Vitosha 100 km trail.  De kaart is gebaseerd op topografische kaarten met een opdruk van wandelroutes, hutten en andere handige i

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Literaire steden Sofia Express | Jan Paul Hinrichs

Sofia Express' onthult de literaire charme van een enigszins verborgen metropool op de Balkan. De reuk van detectives, Oriënt-Express en spionage-intriges is hier nooit ver weg. De stad is een befaamde treinhalte op de route naar Istanbul en A. de

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Stadsplattegronden

Stadsplattegrond Sofia | Domino

Stadsplattegrond van Sofia met een meer gedetailleerde kaart van het centrum op de achterzijde. Register in leesbaar schrift.  Scale 1 : 19 000 folded Map Tourist guide. Important telephone numbers. Minibus taxi routes Public transport

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 6 Macedonie, Roemenië, Bulgarije. Servie, Moldavie | ANWB Media

ANWB Wegenkaart : onmisbaar in de auto! De ANWB Wegenkaarten zijn inmiddels bekend; goede uitsnede, gemakkelijk hanteerbaar, handige kaartrand met wegnummers en afstanden tot plaatsen.- Schaal 1:800.000- Stadsplattegronden Boekarest, Belgrado, So

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Pocket Guide Bulgaria - Bulgarije | Berlitz

Pocket Guide Berlitz is een handzaam engelstalige reisgids met bezienswaardigheden, kaartjes, hotels en restaurants. Past makkelijk in de binnenzak.   Berlitz Pocket Guides: iconic style, a bestselling brand, this is the quintessential pocket-

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Bikeline Europa-Radweg Eiserner Vorhang 3 | Esterbauer

Praktische fietsgids met detailkaarten, ingetekende route, informatie over overnachten en fietsenmakers, zwaarte en hoogteprofiel. In spiraalbinding, Duitstalig. Dieser Radreiseführer enthält alle Informationen, die Sie für den Radurlaub entla

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.50
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Sultans Trail deel 2: Belgrado - Sofia - Istanbul | Pirola

De Sultans Trail fietsroute loopt van Wenen naar Istanbul en is gebaseerd op de historische route van Sultan Süleyman langs de Donau. Een enkele keer wijkt de route af om een historisch bijzonder dorp of bezienswaardigheid te bezoeken.   He

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Bulgaria - Bulgarije | Marco Polo

Duidelijke wegenkaart van Marco Polo: alle wegen, zowel de verharde als belangrijke onverharde wegen zijn weergegeven.  Mooie toeristisch interessante wegen die de moeite waard zijn, zijn groen gearceerd. Veel toeristische informatie is toegevoegd

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Woordenboeken & Taalgidsen

Woordenboek Phrasebook & Dictionary Bulgarian - Bulgaars | Lonely Planet

Uiterst handige taalgids in prettig zakformaat. Inclusief dubbeltalige woordenlijst, verschillende themahoofdstukken met standaardzinnen. Grab this handy guide to the best of Bulgarian banter and not only will you be ordering theatre tickets like

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 7.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Romania & Bulgaria - Roemenië en Bulgarije | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Trotter Roemenie | Lannoo

Goede informatieve gids met nadruk op praktische informatie om rond te reizen. Echter ook aandacht voor cultuur en geschiedenis. Geschreven met prachtige Belgische humor, oorspronkelijk Franse gids. Het echte verhaal achter de klassieke trekpleis

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.99
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Strandzha - Bulgarije | Domino

Gedetailleerde kaart met hoogtelijnen en wandelroutes. Tevens aanduiding van campings, hotels, eerste hulpposten, etc. Alle tekst in het Latijnse en Cyrillische schrift. Wandelpaden gemarkeerd, hutten zijn aangegeven. Gedetailleerde, fijngetekend

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Trekking map Rila - Pirin | TerraQuest

De kracht zit hem in het feit dat deze kaart in delen is geplastificeerd en daardoor ook - ondanks de plastic laag - makkelijk in delen is te vouwen. Deze kaart is gericht op het wandelen met de ingetekende wandelroutes in rood en groen. Op de ene

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Bulgaria - Bulgarije | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.50
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Bulgarije - Walking in Bulgaria's National Parks, Rila, Pirin | Cicerone

A guide to walking and trekking in Bulgaria, Europe - in the Pirin, Rila and Central Balkan national parks. 12 two to three-day routes are described including ascents of Musala and Vihren, Bulgaria's highest peaks, with comprehensive information abou

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Border - a journey to the edge of Europe | Granta Books

Winner of the 2017 Saltire Society Scottish Book of the YearWinner of the Saltire Society Non-Fiction Book of the Year 2017.Shortlisted for the Baillie Gifford Prize for Non-Fiction 2017 Shortlisted for the Gordon Burn Prize 2017 When Kapka Kassa

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Bulgarije | Freytag & Berndt

Uitstekende kaart van Bulgarije. Met index, toeristische informatie en afstanden in kilometers. Tweetalig! Goede duidelijke wegenkaart. Wel een grote lap kaart, maar daardoor bestrijkt het een groot gebied. Alle toeristische details staan er op,

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Bulgarije | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart 3 Stara Planina gebergte | Domino

Gedetailleerde kaart met hoogtelijnen en wandelroutes. Tevens aanduiding van campings, hotels, eerste hulpposten, etc. Alle tekst in het Latijnse en Cyrillische schrift. Wandelpaden gemarkeerd, hutten zijn aangegeven.

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Bikeline Eiserner Vorhang Südost-Europa | Esterbauer

Praktische fietsgids met detailkaarten, ingetekende route, informatie over overnachten en fietsenmakers, zwaarte en hoogteprofiel. In spiraalbinding, Duitstalig. Nu met watervaste geplastificeerde kaarten!  

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Bulgaria - Bulgarije | Bradt

Voor vele landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader! The Bradt Guide to Bulgaria, written by Dr Annie Kay, is the most co

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Bulgarien Schwarzmeerküste | Michael Müller Verlag

Hele goede, zeer degelijke en bijzonder complete reisgids over Bulgarije. Met zowel aandacht voor cultuur als voor praktische feiten voor het rondreizen zelf. 354 Kilometer bulgarische Schwarzmeerküste mit Stränden für jeden Geschmack, mal aus

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Eyewitness Travel Bulgaria - Bulgarije | Dorling Kindersley

Prachtig geillustreerde reisgids met o.a. 3D tekeningen, fraaie kaarten en geweldige foto’s. Daarnaast uitgebreide achtergrondbeschrijvingen. Echt om in de stemming te komen! Engelstalig.   Discover this unspoiled country, from the top t

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 739 Bulgarije | Michelin

Zoals je van Michelin mag verwachten is deze kaart zeer overzichtelijk en heeft een duidelijk helder kaartbeeld. De kaart geeft uitgebreid toeristische informatie weer. Met register, afstanden en reistijden. Wegen worden naar verschillende klasse

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Bikeline Donauradweg 5 von Belgrad zum Schwarzen Meer Belgrado - Zwarte Zee | Esterbauer

Praktische fietsgids met detailkaarten, ingetekende route, informatie over overnachten en fietsenmakers, zwaarte en hoogteprofiel. In spiraalbinding. Duitstalig Der fünfte Teil unserer Donau-Radweg Reihe beginnt in Belgrad und endet in Rumänien

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart 4 Stara Planina gebergte | Domino

Gedetailleerde kaart met hoogtelijnen en wandelroutes. Tevens aanduiding van campings, hotels, eerste hulpposten, etc. Alle tekst in het Latijnse en Cyrillische schrift. Wandelpaden gemarkeerd, hutten zijn aangegeven.

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart zuidelijk Pirin gebergte - southern Pirin | IT maps - Iskar

Goede duidelijke wandelkaart met een schaal van 1:25.000 van het zuidelijke deel van het Pirin gebergte. De kaart is gebaseerd op topografische kaarten met een opdruk van wandelroutes, hutten en andere handige informatie.    Hoogtelijnen (afs

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Insight Pocket Guide Bulgaria - Bulgarije | Insight Guides

De pocket guide serie van Insight Guides is een zeer compacte reisgids die makkelijk in een jas- of broekzak past. Veel informatie over bezienswaardigheden, maar ook praktische zaken als vervoer, accommodaties etc.  Insight Pocket Guides: ideal

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart - Wegenkaart - landkaart 7 Westelijke Rhodopen - Western Rhodopes | Domino

Gedetailleerde overzichtskaart van dit berggebied in Zuid-Bulgarije. Tweetalige tekst op de kaart, op de achterkant toeristische info over het gebied, o.m. in Engels. Doorgaande en belangrijke wandelpaden staan ingetekend.

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Trotter Bulgarije | Lannoo

Goede informatieve gids met nadruk op praktische informatie om rond te reizen. Echter ook aandacht voor cultuur en geschiedenis. Geschreven met prachtige Belgische humor, oorspronkelijk Franse gids.   Het echte verhaal achter de klassieke trek

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.99
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Bulgarien - Bulgarije | Rother

Goede wandelgids van de bekende uitgever Rother met 50 wandelingen en trektochten in het Pirin- en Rila gebergte van Zuidwest Bulgarije. Met goede route omschrijvingen, hoogteprofielen en kaarten zijn alle routes aangegeven per moeilijkheidscategor

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Noordwest Rila gebergte - Northwestern Rila | IT maps - Iskar

Goede duidelijke wandelkaart met een schaal van 1:25.000 van het noordwestelijke deel van het Rila gebergte Bulgarije. De kaart is gebaseerd op topografische kaarten met een opdruk van wandelroutes, hutten en andere handige informatie.    Hoo

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Bulgarien | Marco Polo

Let op! Duitstalige gids!   Handige en overzichtelijke, kleine reisgids voor een eerste kennismaking met de vakantiebestemming. Globale uitklapkaart achterin, makkelijk binnenzakformaat.   Erleben Sie Bulgarien mit all seinen Facetten! De

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart 5 Rila gebergte | Domino

Gedetailleerde kaart met hoogtelijnen en wandelroutes. Tevens aanduiding van campings, hotels, eerste hulpposten, etc. Alle tekst in het Latijnse en Cyrillische schrift. Wandelpaden gemarkeerd, hutten zijn aangegeven. Musala, Bansko, Raslog, Maly

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Bulgarische Schwarzmeerküste - Bulgarije Zwarte Zee kust | Marco Polo

Kompakte Informationen, Insider-Tipps, Erlebnistouren und digitale Extras: Entdecken Sie mit MARCO POLO die Bulgarische Schwarzmeerküste und ihr Hinterland intensiv von den Stränden um Gold- und Sonnenstrand bis zu den Auenwäldern im Naturrese

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Rund ums Schwarze Meer | Rotpunktverlag

Mit dem Fahrrad rund ums Schwarze Meer – das ist leichter gesagt als getan. Manchmal geht’s nicht mehr weiter. Doch Radprofi Dres Balmer weiß den Ausweg.   Launische Art des Unterwegsseins So oval liegt das Schwarze Meer zwischen Europa

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 39.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart - Wegenkaart - landkaart 9 Oostelijke Rhodopen - Eastern Rhodopes | Domino

Gedetailleerde overzichtskaart van dit berggebied in Zuid-Bulgarije. Tweetalige tekst op de kaart, op de achterkant toeristische info over het gebied, o.m. in Engels. Doorgaande en belangrijke wandelpaden staan ingetekend. Kardzhali, Ivaylovgrad,

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Bikeline Danube Bike Trail 5 (Engels - Donau Radweg) | Esterbauer

The fifth part of the Danube Bike Trail begins in Belgrade and ends in Romania on the Black Sea. With a total length of 2,845 kilometres, the Danube is Europe’s second longest river (after the Volga with 3,534 kilometres), and the only one on w

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart 2 Stara Planina gebergte | Domino

Gedetailleerde kaart met hoogtelijnen en wandelroutes. Tevens aanduiding van campings, hotels, eerste hulpposten, etc. Alle tekst in het Latijnse en Cyrillische schrift. Wandelpaden gemarkeerd, hutten zijn aangegeven.

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart 1 Stara Planina gebergte | Domino

Gedetailleerde kaart met hoogtelijnen en wandelroutes. Tevens aanduiding van campings, hotels, eerste hulpposten, etc. Alle tekst in het Latijnse en Cyrillische schrift. Wandelpaden gemarkeerd, hutten zijn aangegeven.  

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Black Sea | Neal Ascherson

An acclaimed, award-winning book on a fascinating subject, recently revised and updated by the author. Black Sea is a homage to an ocean and its shores and a meditation on Eurasian history, from the earliest times to the present. It explores the

Land : Bulgarije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.50
Lees Meer