Slowakije, onbekende schat in Centraal Europa

Slowakije ligt in het hart van Europa, ingeklemd tussen Tsjechië, Polen, Oekraïne, Oostenrijk en Hongarije. Het land strekt zich uit tussen de majestueuze Karpatenboog en de Donau, de op één na grootste rivier van Europa. Tot eind 1992 maakte Slowakije nog deel uit van de republiek Tsjechoslowakije, maar sinds 1993 staat het land op eigen benen. Op 1 mei 2004 is Slowakije toegetreden tot de Europese Unie.

Slowakije is een gastvrij land, maar doordat het een jong land is, is het toerisme in het land nog niet geheel ontwikkeld. Dit betekent wel dat het nog niet door het massatoerisme is ontdekt en daardoor nog relatief goedkoop is. Dat het land nog niet echt ontdekt is als toeristische bestemming mag een wonder heten als je nagaat wat het land toeristen allemaal te bieden heeft. Zo vind je er uitgestrekte bossen, een prachtig hooggebergte, kronkelende rivieren, meren en watervallen.

Ook heeft het land een omvangrijk cultureel erfgoed met prachtige kastelen en mooie historische stadjes, zoals de hoofdstad Bratislava. Ook op sportief gebied heeft het land bijzonder veel te bieden. Zo vind je er meer dan 5.800 km aan prachtige fietsroutes en ook aan wandel- en paardrijdroutes is geen gebrek. Ook kun je op o.a. de rivier Dunajec verschillende watersporten beoefenen en in de winter is Slowakije een prima, goedkope wintersportbestemming.

Dat alles maakt Slowakije tot één van de meest interessante vakantiebestemmingen van Centraal-Europa, al is dat vooralsnog nog maar bij weinig mensen bekend.

Klimaattype: Gematigd zeeklimaat (Cfb) in het westen een landklimaat (Df) in het oosten.

Slowakije ligt aan de grens van twee macro-klimatologische gebieden: het Atlantische klimaatgebied (vochtig klimaat) en het Continentale klimaatgebied (droog, met sterke temperatuurwisselingen). Globaal kan men zeggen dat in het westen van Slowakije een gematigde zeeklimaat heerst dat geleidelijk naar het oosten toe overgaat in een landklimaat.

Vanwege de grote hoogteverschillen in het land kent Slowakije ook grote klimaatverschillen tussen de verschillende delen van het land. De laaglanden hebben over het algemeen een warm en redelijk droog klimaat (zoals bijvoorbeeld in de Danubische Laaglanden) met een gemiddelde temperatuur van zo”n 10°C en 20°C in juli. Het Tatra-gebergte  daarentegen heeft een veel kouder en natter klimaat met bovenop de Lomnicky stit een jaarlijkse gemiddelde temperatuur van -3,7°C.

De neerslag varieert sterk met de plaats, ook al een gevolg van de hoogteverschillen van het land. Zo valt in de Danubische Laaglanden gemiddeld ongeveer 500 mm op jaarbasis terwijl in Vysoké in het Tatra-gebergte al gauw 1.800 mm per jaar valt. In de winter is dit allemaal in de vorm van de sneeuw waardoor de hogere gebergten van Slowakije zich uitstekend lenen voor wintersport. De grootste hoeveelheden neerslag valt gedurende de zomermaanden. De droogste periode is van januari tot en met april met een gemiddelde van 39-43 mm regen.

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar Slowakije. Controleer kort voor vertrek altijd de meest actuele situatie op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dan kan hier.

Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Slowakije.

Voor Slowakije zijn geen vaccinaties verplicht.

Vaccinaties die voor Slowakije worden aangeraden

Voor Slowakije wordt vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je langer dan vier weken in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november, of op andere wijze meer risico loopt. Overleg hierover met je huisarts, de plaatselijke GGD of een vaccinatiebureau.

Adres Nederlandse en Belgische vertegenwoordiging in Slowakije

Nederlandse Ambassade

Tel. 00 421 (0) 2 5262 5081
Fax. 00 421 (0) 2 5249 1075

E-mail: [email protected]
Website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/slowakije
Openingstijden: maandag-vrijdag 09:00-12:00

Belgische Ambassade

Tel. + (421) (2) 57.10.12.11
Fax + (421) (2) 52.49.42.96
E-mail: [email protected]
Website: http://www.diplomatie.be/bratislavanl

Je hebt geen visum nodig voor je reis naar Slowakije.

Valuta

Het officiële wettige betaalmiddel in Slowakije is de euro.

Pinnen en creditcard

In Slowakije kan je in toenemende mate terecht met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo. In vrijwel alle steden kun je met Nederlandse en Belgische bank- en giropassen pinnen. Dit is dan ook de makkelijkste manier om geld op te nemen.

Bekijk hier waar je in Slowakije kunt pinnen met een bankpas met het cirruslogo.

In Slowakije kun je in toenemende mate betalen met Visa, Master Card en American Express creditcards. Buiten de toeristische gebieden en de wat grotere steden kun je echter niet altijd met je credit card terecht.

Openingstijden banken

De banken in Slowakije zijn over het algemeen geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 18:00.

Prijsniveau in Slowakije

Het prijsniveau ligt in Slowakije lager dan in Nederland en België.

Fooien

Het geven van fooien is in Slowakije bijna net zo gebruikelijk als in Nederland en België. Over het algemeen is het gebruikelijk om in Slowakije in restaurants een fooi te geven van zo”n 10% van de totale rekening.

Belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Slowakije

Nieuwjaar 1 januari
Dag van de Cultuur 8 februari
Pasen maart/april
Dag van het Verzet 27 april
Dag van de Arbeid 1 en 2 mei
Hemelvaart mei
Pinksteren mei/juni
National Day 25 juni
Maria Hemelvaart 15 augustus
Dag van de reformatie 31 oktober
Allerheiligen november
Kerstmis 25 december
Onafhankelijkheidsdag 26 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Slowakije nog een aantal Christelijke feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

Er is het hele jaar geen tijdsverschil met Nederland en België.

De officiële taal van Slowakije is het Slowaaks, dat zeer verwant is aan het Tsjechisch dat men in Tsjechië spreekt.

In Slowakije spreekt een aantal mensen naast het Slowaaks ook nog Duits, en dan met name in het westen van Slowakije. In Bratislava kan je je ook redelijk redden met Engels.

Hoogtepunten in Slowakije

Hoofdstad Bratislava

Het is maar zo’n zestig kilometer rijden van Bratislava naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, dus je kan deze steden makkelijk combineren.

Reistips voor Slowakije

Inspiratie moet nog worden gevonden. Kom later terug!

Inspiratie voor Slowakije

Actief Europa, Toffe Roadtrips

Nabij het drielandenpunt Oostenrijk-Hongarije-Slowakije ligt Bratislava. Wenen en Budapest liggen om de hoek.

Bij aankomst op het station van Bratislava lopen we tegen een jongen met dreadlocks op. Hij werkt voor het Orange Hostel.

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Slowakije

Reizen naar Slowakije

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Groepsrondreizen

Groepsrondreis Centraal Europa

Episch. Zo durven wij deze reis wel te noemen. We nemen je mee door Duitsland, Italië, Oostenrijk, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Polen. We bezoeken een aantal van Europa's mooiste bergketens en natuurgebieden. Zo bewandelen we de Oostenrijkse a

Land : Slowakije
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2549.00
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Slowakije

Fietskaarten

Fietskaart 225 Tribeč, Považský Inovec, Vtáčnik | Shocart

Gedetailleerde toeristische (fiets)kaarten op een schaal van 1:100.000, voor heel Slowakije. De kaarten hebben duidelijk uitgezette wandelpaden en interlokale fietsroutes, daarentegen is de kaart ook geschikt om zelf routes mee uit te zetten.  �

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Tschechische -Slowakische Republik (Tsjechië & Slowakije) | Freytag & Berndt

Gedetailleerde, tweezijdige landkaart van Tsjechie, prima geschikt voor planning en rondtrekken. De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. Afstanden tussen plaatsen zijn

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Slovakia - Slowakije | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Dominicus Slowakije | Gottmer

Rijk geillustreerde gids met nadruk op historische en culturele hoogtepunten. Daarnaast nog veel besprekingen van toeristische plaatsen. Zonder meer een complete gids.   Zelfs als modern westers land heeft Slowakije nog altijd iets romantisch.

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.99
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart 224 Malé Karpaty, Záhorie, Bratislava | Shocart

Gedetailleerde toeristische (fiets)kaarten op een schaal van 1:100.000, voor heel Slowakije. De kaarten hebben duidelijk uitgezette wandelpaden en interlokale fietsroutes, daarentegen is de kaart ook geschikt om zelf routes mee uit te zetten.  �

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart 236 Horný Zemplín, Poloniny | Shocart

Gedetailleerde toeristische (fiets)kaarten op een schaal van 1:100.000, voor heel Slowakije. De kaarten hebben duidelijk uitgezette wandelpaden en interlokale fietsroutes, daarentegen is de kaart ook geschikt om zelf routes mee uit te zetten.  �

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Moravia - Tsjechie | Marco Polo

Uitstekende deelkaart van ht oostelijk deel van Tsjechië  . Met informatie als benzinepompen, kilometerafstanden, toeristische symbolen. Met index en enkele stadsplattegronden. Hauptkarte im Maßstab 1:200 000, beidseitig bedruckt/ Übersichtsk

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Slowakei - Slowakije | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Slowakei - Slowakije | Trescher Verlag

Goede Duitstalige reisgids met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken als overnachten en rondreizen. Bijzondere duitse uitgever, vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land. Wanderer und Naturfreu

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Bratislava | Trescher Verlag

Goede Duitstalige reisgids met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken als overnachten en rondreizen. Bijzondere duitse uitgever, vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land. Jahrhundertelang wurde

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Slovakia - Slowakije | Marco Polo

Duidelijke wegenkaart van Marco Polo: alle wegen, zowel de verharde als belangrijke onverharde wegen zijn weergegeven.  Mooie toeristisch interessante wegen die de moeite waard zijn, zijn groen gearceerd. Veel toeristische informatie is toegevoegd

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Slowacki Raj (Slowakije) | Sygnatura

Uitstekende, bijzonder gedetaileerde wandelkaart van de Slowacki Raj, een wandelgebied in Slowakije. Wandelroutes, al dan niet gemarkeerd, berghutten, campings, wandeltijden, maar ook topografische details als hoogtelijnen, bergruggen of riveiren e

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart 2130 Tatry - Tatra, Hoge Tatra | Kompass

Goede wandelkaart met vrijwel alle topografische details als hoogtelijnen, vegetatie, schaduwtekening maar ook de ingetekende wandelroutes en in veel gevallen ook fietsroutes (MTB). Gevaarlijke routes worden als zodanig weergegeven met een bepaal

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.50
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart 231 Vysoké Tatry, Liptov, Orava | Shocart

Gedetailleerde toeristische (fiets)kaarten op een schaal van 1:100.000, voor heel Slowakije. De kaarten hebben duidelijk uitgezette wandelpaden en interlokale fietsroutes, daarentegen is de kaart ook geschikt om zelf routes mee uit te zetten.  �

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart 227 Podunajsko západ, Bratislava | Shocart

Gedetailleerde toeristische (fiets)kaarten op een schaal van 1:100.000, voor heel Slowakije. De kaarten hebben duidelijk uitgezette wandelpaden en interlokale fietsroutes, daarentegen is de kaart ook geschikt om zelf routes mee uit te zetten.  �

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Tatra - Slowakije | Freytag & Berndt

Goede overzichtskaart van het hele Tatra gebied met meer dan de hoge en lage Tatra. Belangrijkste wandelroutes en hutten staan er op, maar ook de toeristische bezienswaardigheden etc. Met register. Als wandelkaart niet geschikt, maar als overzich

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart 232 Muránska Planina, Slovenské rudohorie vých | Shocart

Gedetailleerde toeristische (fiets)kaarten op een schaal van 1:100.000, voor heel Slowakije. De kaarten hebben duidelijk uitgezette wandelpaden en interlokale fietsroutes, daarentegen is de kaart ook geschikt om zelf routes mee uit te zetten.  �

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Stadsplattegronden

Stadsplattegrond City Pocket Bratislava | Freytag & Berndt

Geplastificeerde stadskaart van Bratislava in zakformaat: heel handig in gebruik. Met register en een lijst van bezienswaardigheden. Der freytag & berndt Stadtplan “Bratislava 1:10.000” bietet zahlreiche Zusatzinformationen wie einen Innensta

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 5.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Slovakia, Slowakije - Bratislava | ITMB

Een goede kaart van Slowakije met veel detail. Spoorlijnen en ststions staan er duidelijk op, ook de wegen met zelfs de benzinepompen. Mooie toevoeging zijn de natuurkundige aspecten van het land, maar soms gaat het wel ver. In dit geval staan er w

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart 229 Štiavnické vrchy, Kremnické vrchy | Shocart

Gedetailleerde toeristische (fiets)kaarten op een schaal van 1:100.000, voor heel Slowakije. De kaarten hebben duidelijk uitgezette wandelpaden en interlokale fietsroutes, daarentegen is de kaart ook geschikt om zelf routes mee uit te zetten.  �

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart 233 Slovenský kras, Slovenský Raj | Shocart

Gedetailleerde toeristische (fiets)kaarten op een schaal van 1:100.000, voor heel Slowakije. De kaarten hebben duidelijk uitgezette wandelpaden en interlokale fietsroutes, daarentegen is de kaart ook geschikt om zelf routes mee uit te zetten.  �

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Niedere Tatra und Slowakisches Paradies | Rother Bergverlag

Geheimtipps werden immer wieder und überall proklamiert – aber diese Wanderregion ist in der Tat einer! Im Herzen Europas und in der Mitte der Slowakei halten die Niedere Tatra und das Slowakische Paradies nahezu unberührte Einsamkeit bei Wande

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids City guides Bratislava | Bradt Travel Guides

Stadsgids van deze goede uitgever in handzaam formaat. Voor vele steden net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader! This new edit

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Slowakei - Slowakije | Michael Müller Verlag

Zeer gedegen duitse reisgids. Zowel achtergronden over cultuur, bevolking als landschap, maar ook veel praktische informatie over hoe je waar wat zou willen zien. Aandacht voor alle aspecten van de regio. Das kleine Land zwischen Hoher Tatra und

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.95
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart 235 Dolný Zemplín | Shocart

Gedetailleerde toeristische (fiets)kaarten op een schaal van 1:100.000, voor heel Slowakije. De kaarten hebben duidelijk uitgezette wandelpaden en interlokale fietsroutes, daarentegen is de kaart ook geschikt om zelf routes mee uit te zetten.  �

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart 230 Nízke Tatry, Poľana | Shocart

Gedetailleerde toeristische (fiets)kaarten op een schaal van 1:100.000, voor heel Slowakije. De kaarten hebben duidelijk uitgezette wandelpaden en interlokale fietsroutes, daarentegen is de kaart ook geschikt om zelf routes mee uit te zetten.  �

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Wegenatlassen

Wegenatlas Autoatlas Slowakije | Freytag & Berndt

Bijzonder gedetaileerde wegenatlas van Slowakije.Ook voor de fietser zeer goed te gebruiken. Er staat veel informatie op als bezienswaardigheden, campings, benzinepompen etc. Ook het landschap is goed te lezen. Met register en een behoorlijk aantal

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 21.95
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart 226 Malá Fatra, Veľká Fatra | Shocart

Gedetailleerde toeristische (fiets)kaarten op een schaal van 1:100.000, voor heel Slowakije. De kaarten hebben duidelijk uitgezette wandelpaden en interlokale fietsroutes, daarentegen is de kaart ook geschikt om zelf routes mee uit te zetten.  �

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart 234 Pieniny, Severný Spiš, Šariš | Shocart

Gedetailleerde toeristische (fiets)kaarten op een schaal van 1:100.000, voor heel Slowakije. De kaarten hebben duidelijk uitgezette wandelpaden en interlokale fietsroutes, daarentegen is de kaart ook geschikt om zelf routes mee uit te zetten.  �

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Slowakische Republik - Slowakije | Freytag & Berndt

Uitstekende autokaart van Slowakije met veel informatie als campings, natuurgebieden, hoofd- en kleine wegen en veel bezienswaardigheden. De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers wor

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart 228 Podunajsko východ, Burda | Shocart

Gedetailleerde toeristische (fiets)kaarten op een schaal van 1:100.000, voor heel Slowakije. De kaarten hebben duidelijk uitgezette wandelpaden en interlokale fietsroutes, daarentegen is de kaart ook geschikt om zelf routes mee uit te zetten.  �

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 6.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 756 Slowakije | Michelin

Zoals je van Michelin mag verwachten is deze kaart zeer overzichtelijk en heeft een duidelijk helder kaartbeeld. De kaart geeft uitgebreid toeristische informatie weer. Met register, afstanden en reistijden.   Wegen worden naar verschillende k

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3323 Adventure Map Slovakia - Slowakije | National Geographic

Wegenkaart van Slowakije met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten. National Geographic's Slovakia Adventu

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Eyewitness Travel Czech & Slovak Republics - Tsjechië en Slowakije | Dorling Kindersley

Prachtig geillustreerde reisgids met o.a. 3D tekeningen, fraaie kaarten en geweldige foto’s. Daarnaast uitgebreide achtergrondbeschrijvingen. Echt om in de stemming te komen! Groot formaat gids. Engelstalig   DK Eyewitness Travel Guide: Czec

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 731 Tsjechië en Slowakije | Michelin

Zoals je van Michelin mag verwachten is deze kaart zeer overzichtelijk en heeft een duidelijk helder kaartbeeld. De kaart geeft uitgebreid toeristische informatie weer. Met register, afstanden en reistijden. Wegen worden naar verschillende klasse

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Slowakije - Weg der Helden E8 | Conrad Stein Verlag

Goede beschrijving van het deel van de E8 in Slowakije, de Weg der Helden. Een praktische gids met een uitstekende beschrijving van de routes, kaartmateriaal is schetsmatig. Daarnaast info over accommodatie etc.   Der "Weg der Helden" ist das

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Atlassen

Wegenatlas - Superatlas Tsjechië en Slowakije | Freytag & Berndt

Bijzonder gedetaileerde wegenatlas van zowel Tsjechie als Slowakije. Er zijn verder geen atlassen die op deze schaal de twee landen combineren. Er staat veel informatie op als bezienswaardigheden, campings, benzinepompen etc. Ook het landschap is g

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 27.95
Lees Meer

Stadsplattegronden

Stadsplattegrond Bratislava | Freytag & Berndt

Stadsplattegrond met register. Helder kaartbeeld waarbij de naamgeving goed leesbaar is weergegeven. Met de toeristische bezienswaardigheden in symbolen weergeven: monumenten, musea, stadions e.a. Daarnaast handige zaken als postkantoren, parkeerga

Land : Slowakije
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer