Rwanda

 • klimaat

  Gematigd tropisch  

 • reisadvies

  Waakzaam  

 • vaccinaties

  Aangeraden  

 • ambassades

  Ja  

 • visumplicht

  Ja  

 • valuta

  Rwandese Frank  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  +1 winter  

 • taal

  Kinyarwanda  

Land van duizend heuvels

Rwanda staat nog steeds vooral bekend als het land waar in 1994 bijna een miljoen Tutsi’s en gematigde Hutu’s werden vermoord. Na deze verschrikkelijke genocide is het land echter weer langzaam opgekrabbeld en tegenwoordig begint ook het toerisme weer langzaam op gang te komen. Dat is ook niet voor niets.

Rwanda is namelijk een land van schoonheid en een grote verscheidenheid aan planten- en dierenleven. Zo staat het land bekend om zijn altijd groene heuvels – vandaar de bijnaam ‘land van duizend heuvels’ – en zijn berggorilla’s, misschien wel dé reden om naar Rwanda af te reizen. In Afrika zijn er nog maar twee plekken waar je deze, met uitsterven bedreigde, mensapen in het wild kunt zien, te weten in Uganda en in het noorden van Rwanda – in het Parc National des Volcans om precies te zijn.

Naast deze imposante dieren heeft Rwanda de natuurliefhebber nog veel mee te bieden. Zo heeft het een aantal zeer mooie nationale parken zoals het Akagera National Park, waar leeuwen, giraffen, olifanten, luipaarden, hyena’s en nijlpaarden leven en het Parc National Nyungwe Forest, een prachtige tropische bergregenwoud met ruim honderd soorten orchideeën en meer dan 275 verschillende vogelsoorten.Echter ook de watervallen Les Chutes de Ndaba en het Kivuvumeer, waar je kunt zwemmen, zonnen en genieten van het uitzicht over het meer met zijn vele schiereilandjes, zijn zeer de moeite waard.

Andere bezienswaardigheden in het land zijn: het graf van Diane Fossey, de nationale monumenten voor slachtoffers van de genocide bij Gisozi en in Nyamata en Ntarama en het Nationale Museum in Butare.Dit alles maakt Rwanda tot een fantastische bestemming voor een reis of vakantie waar je niet snel zult zijn uitgekeken.

Hoogtepunt
Beste reistips Rwanda
Cyangugu

Bewonder de natuurwonderen in de buurt van Cyangugu.

Virungavulkanen

Beklim de Virungavulkanen tussen Ruhengeri en Gisenyi.

Kigali

Breng een bezoek aan Kigali, de hoofdstad van Rwanda.

A’Kagera National Park

Bewonder de fantastische wilde dieren van Rwanda van dichtbij in het A’Kagera National Park.

Butare

Ontdek Butare, de intellectuele hoofdstad van Rwanda.

Berggorilla’s

Maak een gorillatrek in Parc National des Volcans.

Vliegtickets
Vluchten naar Rwanda
Reistips
Beste reistips Rwanda

Artikelen over Rwanda

Reisvideos

Rwanda en Uganda hebben nog steeds een imagoprobleem: deze twee Afrikaanse landen worden door veel mensen nog steeds geassocieerd ...

Lees meer

Reisvideos

De zomer staat weer voor de deur en dus maken de wielerliefhebbers zich alweer op voor de ronde van ...

Lees meer

Reportages

Waar moet je beginnen als je over de Rwandese Batwa-groep gaat schrijven, mits je überhaupt over Batwa mag spreken ...

Lees meer

Reisvideos

De filmmakers van Mammoth waren door het ministerie van toerisme van Rwanda gevraagd een promotievideo van Rwanda te maken. ...

Lees meer